Jump to content

np60s

Members
  • Δημοσιεύσεις

    399
  • Εγγραφή

  • Days Won

    1
  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by np60s

  1. np60s

    Realme 8 5G

    Ως προς την ενημέρωση ασφαλείας κάνεις λάθος. Από αρχές Γενάρη έχει έρθει η F.09 (December 2023). Και περιμένω τώρα, μέχρι τέλος του Μάρτη, μήπως έρθει και η επόμενη, λαμβάνοντας υπόψη ότι σε κινητό της οικογένειας (C21y), κατώτερο και του ίδιου έτους παραγωγής με το 8 5g, ήρθε μέσα στο Φλεβάρη ενημέρωση ασφαλείας Ιανουαρίου 2023. Όσο για την μπαταρία, αντέχει ακόμη τουλάχιστον 1,5 ημέρα. Αγορά κινητού 07/2022.
  2. np60s

    Realme 8 5G

    Σε δύο 8 5g που έχουμε, ένα 4/64 και ένα 6/128, κάνουμε τις αναβαθμίσεις με το που θα βγουν. Τώρα έχουν android 13/UI 4.0 με ενημέρωση ασφαλείας Μαΐου 2023 (έκδοση RMX3241_11_F.06).Δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Δεν παίζουμε παιχνίδια αλλά δεν τα αφήνουμε και σε ησυχία. Το ένα συμπληρώνει τα 2 έτη και το άλλο το ένα έτος ζωής. Μπαταρία, φόρτιση, και στα 2, κάθε δύο ημέρες περίπου.
  3. np60s

    Realme GT 2

    Αν εννοείς αυτό που καταλαβαίνω και αν οι ρυθμίσεις μοιάζουν με αυτές του 8 5g δοκίμασε: Ρυθμίσεις>εφαρμογες>διαχειρηση εφαρμογών>πατας από τις 3 τελείες πάνω δεξιά το εμφάνιση συστήματος>τηλεφωνικες υπηρεσίες>διαχειρηση γνωστοποιησεων>κληση......wifi> πατας πάνω στα γράμματα και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί τσεκαρεις το ορισμός σε αθόρυβο.
  4. Και τώρα που οι τράπεζες μία μία καταργούν από τις εφαρμογές τους τις ανέπαφες και μας οδηγούν στο Gpay, τι θα γίνει με τα Huawei ως προς το θέμα των ανέπαφων; Μάλλον θα πρέπει να τις ξεχάσουμε κι αυτές και να συνεχίσουμε να έχουμε μαζί μας τις κάρτες. Τώρα με τα pass κλπ.......
  5. np60s

    Realme 8 5G

    Έχει αλλάξει κανείς ήχο στο ξυπνητήρι; Αν ναι πώς;
  6. np60s

    Realme 8 5G

    Ναι, μια χαρά, αστραπιαία γίνεται η πληρωμή με το Gpay, αλλά εγώ έχω την κάρτα master pass μέσω alpha bank όχι μεσω viva.
  7. np60s

    Realme 8 5G

    Με τις ενημερώσεις ό,τι να είναι η realme! Τουλάχιστον με το 8 5g. Στην οικογένεια υπάρχουν δύο από τα παραπάνω και ένα υποδεέστερο, το C21 Y. Βλέπω ότι το C21 Y παίρνει τα security updates τουλάχιστον 1+ μήνα νωρίτερα.
  8. np60s

    Realme 9 5G

    Πριν 6 μήνες, που η vodafone το είχε πάλι προσφορά, είχα ενδιαφερθεί κι εγώ και επειδή, όπως κι εσύ, είχα διαβάσει ότι δεν δεν έχει NFC πήγα και το είδα σε κατάστημα. Τελικά είχε NFC. Όμως δεν το πήρα. Το καθυστέρησα λίγο, οπότε έληξε η προσφορά και η τιμή του ανέβηκε αρκετά. Αν θυμάμαι καλά, υποστήριζε και επέκταση Ram, εκτός και αν κάτι άλλαξε. Βέβαια καλά θα ήταν, με κάποιο τρόπο, να τα επιβεβαιώσεις πριν το αγοράσεις, μην τυχόν έχει γίνει εισαγωγή από κάποια άλλη αγορά που δεν τα υποστηρίζει. Δεν το νομίζω, αλλά λέμε τώρα για πιο σίγουρα.
  9. np60s

    Realme 8 5G

    Ήρθε σε κάποιον η RMX3241_11_C.06;
  10. np60s

    Realme 8 5G

    Διαπίστωσα ότι το ένα από τα δύο realme 8 5g που έχω, μετά την ενημέρωση σε android 12 και UI 3 (την οποία παρεμπιπτόντως την έλαβε μια ημέρα νωρίτερα από το άλλο), έχει έκδοση Vodafone και το διαπίστωσα αφού είδα ότι μετά το RMX3241 προστέθηκε το VF κάτι που δεν φαινόταν στην προηγούμενη έκδοση. Δεν άλλαξε ούτε προστέθηκε κάτι άλλο. Τα 2 τηλέφωνα παραμένουν ακριβώς τα ίδια. Το άλλο όμως, το "κανονικό", πριν από μερικές ημέρες έλαβε την νέα έκδοση .05 κάτι που δεν συνέβη με αυτό της Vodafone. Το ερώτημά μου είναι αν τα τηλέφωνα που φοράνε τέτοιες εκδόσεις συνεχίζουν να παίρνουν τις ενημερώσεις ή σταματούν να ενημερώνονται νωρίτερα από τα άλλα. Update: Πήρε κι αυτό σήμερα την C.05 Οπότε όλα καλά!
  11. np60s

    Realme 8 5G

    Καλημέρα! Γράψτε, αν θέλετε, σε ποια έκδοση αναφέρεστε ώστε να μην προχωρήσουμε οι υπόλοιποι σε update. Είναι η _C.04; Πάντως σε δύο τηλ. της οικογένειας δεν έχει έρθει κάτι ακόμη. Μάλλον στο ένα είχε έρθει κάποια ενημέρωση, αλλά ο γιός μου την ανέβαλε και τώρα δεν υπάρχει. Μήπως την "μάζεψαν" λόγω των προβλημάτων.
  12. Καλησπέρα! Από CU και μετά από προσφορά, πήγα σε καρτοπρόγραμμα. Στο CU υπήρχε υπόλοιπο 3+ € το οποίο μεταφέρθηκε στο καρτοπρόγραμμα και λήγει αρχές Οκτώβρη, εφόσον δεν κάνω ανανέωση. Ανανέωση δεν υπάρχει λόγος να κάνω. Συνεπώς το ποσό αυτό χάνεται με τη λήξη του ή μπορώ να το καταναλώσω-μεταφέρω με κάποιον τρόπο;
  13. Μήπως έχεις ενεργοποιημένο το κλείδωμα αρχικής οθόνης.
  14. np60s

    Realme 8 5G

    Εν τω μεταξύ, έχω την εντύπωση ότι καταναλώνει πιο γρήγορα την μπαταρία μετά την ενημέρωση. Εσείς προσέξατε κάτι τέτοιο;
  15. np60s

    Realme 8 5G

    Διακόπτη 5g δεν είχε ούτε πριν στη Vodafone. Είχε όμως και έχει ακριβώς το ίδιο και τώρα... προτιμώμενο τύπο δικτύου... 5g,4g,3g,2g (Αυτόματο) 4g,3g,2g. ( >> ) 3g,2g. (. >>. ) 3g Μόνο 2g Μόνο Πάντως με την cosmote υπάρχει, απ' ότι παρατήρησα, πρόβλημα. Εγώ στο σπίτι είχα 4g cosmote, όχι καλό, αλλά δουλειά έκανα. Τώρα με την έλλειψη του διακόπτη πάει στο 5g με σήμα της "πλάκας" (μια γραμμή) και δεν πέφτει με τίποτα σε 4g... αποτέλεσμα να μην ανοίγει καμμία σελίδα. Συνέχεια... Αλλάζοντας την sim cosmote, έβαλα στη θέση της για δοκιμή, sim, συγγενικού μου προσώπου, ιταλικού δικτύου και υπήρχε κανονικά η επιλογή προτιμώμενου δικτύου (2g έως και 5g). Νομίζω ότι υπάρχει κάποιο θεματάκι στη συνεργασία συσκευής και sim cosmote. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι η cosmote στις sim. Και το κερασάκι στην τούρτα... τώρα που έβαλα ξανά την cosmote, έχασα τα δεδομένα cosmote. Τα επανέφερα με κόπο. Δεν γινόταν τίποτα με επανεκκίνηση. Τελικά "παίζοντας" με την επιλογή "Πάροχος" ξεκόλλησε. Διαπίστωσα ότι επιλέγοντας 2g συνδέεται, σωστά, σε Ε, ενώ επιλέγοντας 4g σε πάει σε 5g και δεν πέφτει σε 4g και με αυτόματη επιλογή πάλι σε 5g. Τώρα αν κάπου δεν έχει 5g...θα δούμε.
  16. np60s

    Realme 8 5G

    Έχω vodafone sim1 και cosmote sim 2. Sim 1 όλα ΟΚ, όπως πριν. Sim 2, σε σχέση με πριν την ενημέρωση, χάθηκε ο διακόπτης 5G και, όπως και πριν, δεν υπάρχει επιλογή για 2, 3, 4G. Έκανα δοκιμή, αλλάζοντας τις θέσεις των SIM και τα όσα αναφέρω παραπάνω αντιστράφηκαν. Δεν έχω Sim wind για δοκιμή. Κάποιος που έχει ας δοκιμάσει.
  17. np60s

    Realme 8 5G

    Ναι, όλα εντάξει και με εθνική και με alpha. Επίσης, και άλλο μέλος της οικογένειας με ίδιο τηλέφωνο, εδώ και ένα χρόνο που το χρησιμοποιεί για πληρωμές με NFC και κάρτα της εθνικής, δεν έχει αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.
  18. Σκέψου το πριν προχωρήσεις στην αλλαγή. Πρέπει να οπλιστείς με υπομονή. Σαν συσκευές θεωρώ ότι είναι πολύ καλές, αλλά ...η απουσία των gms δυσκολεύει την κατάσταση. Εγώ είχα το p40 lite, πολύ καλό τηλεφωνο αλλά με κούρασε το θέμα των εφαρμογών - ενημερώσεων - ειδοποιήσεων. Κάποιες εφαρμογές, δυστυχώς όχι όλες, υπάρχουν στο appgallery και δουλεύουν σωστά, κάποιες από αυτές όμως δεν ενημερώνονται συχνά. Βρήκα εφαρμογές που είχαν να ενημερωθούν μήνες ή χρόνια. Δυστυχώς δεν υπάρχει η υποστήριξη που θα έπρεπε να υπάρχει στο appgallery. Κατεβάζεις βέβαια από άλλα app stores εφαρμογές, αλλά...κάποιες δουλεύουν σωστά, κάποιες άλλες όχι και φυσικά με την προσοχή που απαιτείται, ειδικά αν πρόκειται για προσωπικά δεδομένα. Όσο για το gspace, υπάρχει σαν εφαρμογή στο appgallery, το κάνεις εγκατάσταση και βλέπεις αν υπαρχουν οι εφαρμογές που θέλεις. Έχουν όμως διαφημίσεις και δύσκολα θα έχεις ειδοποιήσεις. Εσύ αποφασίζεις!
  19. np60s

    Realme 8 5G

    Κι εγώ το σκέφτηκα για τυχόν πρόβλημα με την ομιλία, αλλά δεν μου έχει πει κάποιος κάτι. Έχει και ο γιός μου το ίδιο ένα χρόνο τώρα και δεν έχει κάποιο θέμα. Ακούγονται βέβαια οι φωνές διπλανών, αν υπάρχουν ή οι θόρυβοι π.χ από αυτοκίνητα, χωρίς αυτό να εμποδίζει στο ελάχιστο την ομιλία μεταξύ των συνομιλητών η οποία είναι καθαρή. Βέβαια, στο p40 lite που είχα πριν οι γύρω θόρυβοι απομονώνονταν.
  20. np60s

    Realme 8 5G

    Σ' ευχαριστώ!
  21. np60s

    Realme 8 5G

    Καλησπέρα Έκδοση 4/64. Δεν εχει επιλογή περιοχής, παρά μόνο γλώσσας.Δεν μπορώ να βρω πουθενά στις ρυθμίσεις την περιοχή. Το έχει παρατηρήσει κανείς; Σε ίδιο τηλέφωνο, με την ίδια έκδοση λογισμικού, αλλά στην έκδοση 6/128 που έχει ο γιός μου, η επιλογή αυτή υπάρχει κανονικά στις ρυθμίσεις, πρόσθετες ρυθμίσεις, γλώσσα και περιοχή
  22. np60s

    Realme C21

    Καλησπέρα! Κάποιος με c21y ή c21 ή οποιοδήποτε realme, μήπως έχει αντιμετωπίσει κάτι από τα παρακάτω και αν ναι, δόθηκε λύση; Realme C21Υ, αγορά λίγων ημερών, δύο φορές πάγωμα οθόνης με καμία αντίδραση σε οποιοδήποτε πάτημα. Επανήλθε σε 1-2 λεπτά μόνο του. Δεν προχώρησα σε αναγκαστική επανεκκίνηση. Δεν το έχει εμφανίσει ξανά. Το ίδιο τηλέφωνο, μετά από κλείσιμο-άνοιγμα ή επανεκκίνηση, δεν ανταποκρίνεται στο δακτυλικό αποτύπωμα ΜΟΝΟ όμως σε ό,τι αφορά το ξεκλείδωμα της συσκευής. Σε δοκιμές διαπίστωσα ότι ανταποκρίνεται και ξεκλειδώνει κανονικά με αποτύπωμα, μόνο αν αφαιρέσω την SIM και το επανεκκινήσω χωρίς κάρτα. Τότε λειτουργεί κανονικά. Τοποθετώντας κατόπιν τη SIM συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά μέχρι το επόμενο κλείσιμο - άνοιγμα ή επανεκκίνηση οπότε και επαναλαμβανεται το ίδιο πρόβλημα.
  23. Καλησπέρα! Κάποιος με οποιοδήποτε realme μήπως έχει αντιμετωπίσει κάτι από τα παρακάτω και αν ναι δόθηκε λύση: Realme C21Υ, αγορά λίγων ημερών, δύο φορές πάγωμα οθόνης με καμία αντίδραση σε οποιοδήποτε πάτημα. Επανήλθε σε 1-2 λεπτά μόνο του. Δεν προχώρησα σε αναγκαστική επανεκκίνηση. 2-3 φορές δεν ανταποκρινόταν στο δακτυλικό αποτύπωμα ΜΟΝΟ όμως σε ό,τι αφορά το ξεκλείδωμα της συσκευής. Σε δοκιμές διαπίστωσα ότι με επανεκκίνηση δεν επανέρχεται, παρά μόνο αν αφαιρέσω την SIM και το επανεκκινήσω χωρίς κάρτα. Τότε λειτουργεί κανονικά. Τοποθετώντας κατόπιν τη SIM συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.
  24. Εγώ σε P40 lite έχω ενεργοποιήσει την ταυτοπροσωπία και δουλεύει. Προσπαθησα 3-4 φορές για να τα καταφέρω αλλά ΟΚ έγινε η δουλειά. Οι αποτυχημένες προσπαθειες οφείλονταν στην πλατφόρμα, λόγω του ότι ήταν η 1η ημέρα λειτουργίας της δυνατότητας αυτής και είχαν βγάλει και σχετική ανακοίνωση για πρόβλημα λόγω φόρτου. Την εφαρμογή την κατέβασα από το apkpure. Οι κωδικοί taxis ή ebanking χρειάζονται τόσο για τη δική μας ταυτοποίηση όσο και για την επιβεβαίωση του αριθμού τηλεφώνου μας. Τα στοιχεία της ταυτότητας δεν λαμβάνονται από την τράπεζα ή το taxis αλλά, μέσω της πύλης gov, από το Μητρώο Ταυτοτήτων της αστυνομίας.
×
×
  • Create New...