Jump to content

Nova ADSL & Double Play (Forthnet)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Από 1-1,5 σε 4,5 είναι μια μικρή αύξηση αλλά και πάλι ασήμαντη. Βασικά θα ήμουν φουλ ικανοποιημένος εάν είχα γύρω στη 10αρα ταχύτητα όπως όταν βάλει wind πριν 5-6 χρόνια. Ξέρω ότι το vdsl είναι μονόδρομος αλλά επειδή λείπω από το σπίτι σχεδόν όλη μέρα είναι κρίμα να πληρώνω παραπάνω χρήματα.

• Απαντήσεις 5,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Καλησπέρα σας!

Έχει κάποιος γνώμη σχετικά με το δίκτυο ADSL NOVA στην Λάρισα και στην περιοχή πέριξ της Αγ. Τριάδας - Γήπεδο Απόλλων?

Ευχαριστώ!

LG G4

Kαλημέρα.

Έχω συμβόλαιο 2play που λήγει 21/11/19 και περιμένω πως και πως για να αλλάξω εταιρεία μιας και η ταχύτητα adsl στη Κυψέλη είναι στα 5mbp!!! Vdsl δε διαθέτει (ακόμα) άρα....πάμε για άλλη εταιρεία.

Η ερώτηση μου είναι εξής. Αν διακόψω τώρα, 2 μήνες πριν, είναι όντως 130€ το τέλος διακοπής;

Αν διακόψω τον επόμενο μήνα το ίδιο;

Apparently we love our own cell phones but we hate everyone else's...

Follow me on XDA

Δεν ξέρω , αλλά είχα διαβάσει ότι θα έφτιαχνε νόμο η ΕΕΤΤ που η αποζημίωση δεν μπορεί να ξεπερνάει τα πάγια που σου μένουν, λογικά θα πέρασε αλλά ας σου πουν και τα παιδιά η ρώτα τομ εκπρόσωπο της εταιρίας εδώ στο φορουμ εχει ενώτητα για αυτό.

Παντως επειδή και εγώ έχω προβληματική γραμμή και είχα αλλάξει πολλούς , η φορτηνετ ήταν με διαφορά η καλύτερη , ίσως λογο software και modem , ήμουν πιο σταθερός και με καλύτερες ταχύτητες .

Σε εμένα δεν υπήρχε vds όλοι έδιναν από το ίδιο σημείο βέβαια , σου ειπαν εσένα ότι μπορείς να έχεις vdsl από αλλού ?

Είσαι και πολύ χαμηλά στα όρια της βλάβης , οπότε πρέπει να κάνει προσπάθεια η εταιρία να το δηλώσει και να επιμένει, και εκει είχα καλή εμπειρία αλλά σε εσενα 10 μήνες δεν είδες αποτέλεσμα οπότε δοκίμασε αλλου ... την πήρε και ο Μαρινάκης οπότε καλυτερα φύγε ¨)

Όλοι οι πάροχοι στη Κυψέλη αυτή τη ταχύτητα δίνουν σε adsl. Η αλήθεια είναι ότι με τη nova ήμουν καλύτερα από ΟΤΕ, όμως νιώθω ότι ζω σε σπηλιά...

Πλέον vdsl δίνει η Vodafone αλλά τελικά αποφάσισα να μεταβώ στην inalan 100/100 μιας και καλύπτεται η περιοχή.

Στάλθηκε από το SM-N960F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Apparently we love our own cell phones but we hate everyone else's...

Follow me on XDA

Όλοι οι πάροχοι στη Κυψέλη αυτή τη ταχύτητα δίνουν σε adsl. Η αλήθεια είναι ότι με τη nova ήμουν καλύτερα από ΟΤΕ, όμως νιώθω ότι ζω σε σπηλιά...

Πλέον vdsl δίνει η Vodafone αλλά τελικά αποφάσισα να μεταβώ στην inalan 100/100 μιας και καλύπτεται η περιοχή.

Στάλθηκε από το SM-N960F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

γυρω στα 7mbs πανω κατω στην κασταλιας στην κυψελη που εχω γνωστο πιανουνε αλλα ειναι μακρυα το αστικο κεντρο. την μιση κυψελη την εχει παρει η vodafone και την μιση η wind . αλλα vdsl δινουνε κανονικα και η κοσμοτε μεσω καμπινας των παραπανω 2 παροχων και η vodafone και η wind . μονο η forthnet δεν δινει αλλα ειναι η μοναδικη που εχει απεριοριστες κλησεις σε κινητα και δυνατοτητα να βλεπεις οταν ειχε καποια λεπτα προς κινητα να βλεπεις το υπολοιπο που υπολειπεται.

Γνωρίζει κάποιος αν μπορούμε να πάρουμε προσφορά για φορητότητα, στο πρόγραμμα με τα απεριόριστα κινητά; Εννοώ γύρω στα 20ευρώ με δωρεάν μεταφορά.

Αν ναι, υπάρχει κάποιο τηλέφωνο;

αν αντικαταστησω το ρουτερ της νοβα θα δω καποια βελτιωση στην ταχυτητα; αξιζει να αλλαξω το ZXHN H267N με ενα πχ TP-LINK;

αν αντικαταστησω το ρουτερ της νοβα θα δω καποια βελτιωση στην ταχυτητα; αξιζει να αλλαξω το ZXHN H267N με ενα πχ TP-LINK;

Να κλειδώσεις καλύτερα δεν νομίζω και σίγουρα όχι αρκετά.

Για καλύτερο wifi κάτι γίνεται με τον tplink v3.. Αλλά πριν τον πάρεις αν έχεις προβλήματα με αυτόν που έχεις (αρκετά κακόφημος νομίζω) δοκίμασε να αλλάξεις το κανάλι εκμπομής του σε κάποιο καθαρό (όλοι πάνε στο 1, 6 ή 11 που είναι τα default πολλών τέτοιων router). Και όταν λέμε καθαρό εννοούμε κάποιο που δεν χρησιμοποιούν οι γείτονες (κατέβασε wifi analyser σε αντρόιντ να δεις πως γίνεται).

Μετά δοκίμασε τα πρωτόκολλα κρυπτογράφησης με πιο συνδυασμό δουλεύει καλύτερα (εμένα με wpa-2 και μόνο χωρίς αυτόματο wpa-2/wpa δουλεύει καλά και σταθερά).

Αν τώρα έχεις άλλα προβλήματα είστε πολλοί και τον σκίζεται με torrents και περίπλοκα downloads ναι ένας καλύτερο router με καλύτερο cpu/mem θα βοηθούσε κάπως.

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith

Για καλύτερο wifi κάτι γίνεται με τον tplink v3

ποιο ειναι το tplink v3;

Και όταν λέμε καθαρό εννοούμε κάποιο που δεν χρησιμοποιούν οι γείτονες (κατέβασε wifi analyser σε αντρόιντ να δεις πως γίνεται).

θα κατεβασω την εφαρμογη κ θα μου δειξει το σωστο καναλι;

Αν τώρα έχεις άλλα προβλήματα είστε πολλοί και τον σκίζεται με torrents και περίπλοκα downloads ναι ένας καλύτερο router με καλύτερο cpu/mem θα βοηθούσε κάπως.

δεν εχουμε τετοια θεματα

ενα ζητημα που θελω να διερευνησω ειναι η διαφορα στο σημα μεσα-εξω. εξω μετρανε 25 και μεσα φθανει 10. εξηγειται;

ποιο ειναι το tplink v3;

Αυτό.. Το πουλάνε και στα καταστήματα forthnet στα 20€ περίπου αρκεί να το ζητήσεις με το όνομά του (αλλιώς ίσως σου πλασάρουν κανένα άλλο για κάποιο λόγο).

θα κατεβασω την εφαρμογη κ θα μου δειξει το σωστο καναλι;

θα σου δείξει κάτι τέτοιο (παράδειγμα από το ιντερνετ)

18ixw9rec6ounpng.png

εδώ βλέπεις όλα τα δίκτυα wifi που πιάνεις από την "γειτονιά σου" (ο δίπλα ο πάνω ο κάτω κτλ). Εσύ θα ρυθμίσεις τον δικο σου router (και αυτόν που έχεις τώρα) σε κανάλι "καθαρό" που δεν εκπέμπει άλλος. Στη φωτογραφία πχ τέτοιο είναι το 4 που είναι και μακρυά από τους άλλους. όπως βλέπεις το 1 είναι το πιο ακατάλληλο γιατί έχει ένα δίκτυο με μεγάλη ισχύ (εκτός αν είναι το δικό σου :P )

Αν έχεις ΚΛΕΙΣΤΟ τον δικό σου ρουτερ (για να μην εκπεμπει) τρέξε την εφαρμογή στο κινητό και δες την οθόνη με την αξιολόγηση καναλιού (slide left or right στην εφαρμογή να σε πάει σε αυτήν την οθόνη)

Wifi_Analyzer_Channel_Rating_Better_Channels.png

και διάλεξε ένα κανάλι με πολλά αστεράκια (όσα γίνεται περισσότερα).

Μιλάμε για αυτήν την εφαρμογή ή ανάλογη (έχει πολλές).

Αν δεν το κατάλαβες δες κανένα βιντεάκι στο youtube ή ρώτα φίλο σου που ασχολείται.

Πάντως σαν γενικό κανόνα μην αφήνεις τον ρουτερ στο κανάλι 1, 6, 11 (που εκπέμπουν και οι περισσότεροι router που δίνουν οι πάροχοι by default στην Ελλάδα ειδικά το 1 και 11)

ενα ζητημα που θελω να διερευνησω ειναι η διαφορα στο σημα μεσα-εξω. εξω μετρανε 25 και μεσα φθανει 10. εξηγειται;

Άμα στην είσοδο της οικοδομής στον κατανεμητή (έτσι λέγεται?) είναι 25 (mbps??! αφού μέχρι 24 πάει? κάτι γράφεις λάθος) και στο σπίτι 10mbps θα πει έχεις πρόβλημα στην ΔΙΚΙΑ σου καλωδίωση. Αν πιάνουν τα χέρια σου άλλαξε την πρίζα τηλεφώνου στον τοίχο με καινούρια και βρες και ένα καινούριο καλώδιο για τον router σου.

Edited by keysmith

Βλέπω ότι η Vodafone (που έκανε τις εργασιες/καμπίνες) διαθέτει vdsl στην περιοχή μου.

Ποτέ να υπολογίζω ότι θα δώσει και η forthnet?

Τους ρωτάω και λένε δε γνωριζουν

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

@Keysmith ευχαριστω παρα πολυ για το χρονο σου

Άμα στην είσοδο της οικοδομής στον κατανεμητή (έτσι λέγεται?) είναι 25 (mbps??! αφού μέχρι 24 πάει? κάτι γράφεις λάθος) και στο σπίτι 10mbps θα πει έχεις πρόβλημα στην ΔΙΚΙΑ σου καλωδίωση.

ξεχασα να σου πω οτι εχω θεωρητικα 50vdsl

Αν πιάνουν τα χέρια σου άλλαξε την πρίζα τηλεφώνου στον τοίχο με καινούρια .

να βαλω διπλη πριζα;

και βρες και ένα καινούριο καλώδιο για τον router σου

μιλας για το εξωτερικο καλωδιο;πριζα με ρουτερ;της συσκευασιας χρησιμοποιω

ξεχασα να σου πω οτι εχω θεωρητικα 50vdsl

χαχα.. :lol: Αυτά ΔΕΝ τα ξεχνάνε..

Τότε φίλε μου ΔΕΝ σου κάνει το ADSL router TP Link που σου έστειλα. θέλεις VDSL (άλλο ακριβότερο) router αν θες να "αναβαθμιστείς"

Αυτά που σου έγραψα για κανάλι εκπομπής και καλώδια ισχύουν.

1) άλλαξε πρίζα τηλεφώνου στον τόιχο (δλδ ξεβίδωσέ την και βάλε άλλη καινούρια). Αν δεν ξέρεις τι να εξηγώ εδώ :( πάρε ηλεκτρολόγο.

Να

. Διπλή ή μονή δεν έχει σημασία ή μονή είναι πιο απλή.

2) και άλλαξε και καλώδιο στο router με τον τοίχο στην πρίζα.

lucas-tilefoniko-kalodio-2m.jpg

σε ευχαριστω πολυ για ολα εως τωρα. vdsl εχω, οποτε μπορεις να μου πεις ενα μοντεμ ρουτερ αξιοπιστο στο οποιο θα δω διαφορα;

σε ευχαριστω πολυ για ολα εως τωρα. vdsl εχω, οποτε μπορεις να μου πεις ενα μοντεμ ρουτερ αξιοπιστο στο οποιο θα δω διαφορα;

με κανένα δεν θα δεις μεγάλη διαφορά εκτός εξαιρέσεων που έχουν να κάνουν με κάτι συγκεκριμένο. Το παν είναι η καθαρή γραμμή. Δλδ να φτιάξεις την καλωδίωση (ώστε να κλειδώνεις υψηλά) και να έχεις καλές ρυθμίσεις στον router σου (εκπομπή σε καθαρό κανάλι να πιάνεις πιο αξιόπιστα σε αποστάσεις από αυτόν, και ίσως πρωτόκολλο κρυπτογράφισης που το παίζει καλά αν έχει πρόβλημα με κάποιες ρυθμίσεις) . Επίσης οι vdsl routers τωρα που "αλλάζουν" τα τηλέφωνα και καταργείται η αναλογικότητα είναι μία συσκευή με το απαραίτητο voip κέντρο σε αρκετές εταιρίες που αρχίζουν και δίνουν voip (βασικά ΟΤΕ αλλά και άλλοι σιγά σιγά) οπότε δεν μπορείς να βάλεις άλλον χωρίς voip client. Θα μπορούσες ΑΝ σου έδιναν κωδικούς SIP κτλ αλλά είτε το κάνουν δύσκολο είτε το αρνούνται είτε σου βάζουν τρικλοποδιές (τον αλλάζουν).

Βέβαια αυτό δεν αφορά την forthnet προς το παρόν (δεν έχει voip γραμμές). Ένας VDSL router οικονομικός και καλός (βάσει κριτικών αρα καλός θα είναι) είναι ο παρακάτω. Διάβασε σχόλια να καταλάβεις. Προσωπικά σου λέω μην περιμένει κάτι πολύ καλύτερο αλλά αν σε τρώει μπορείς να δοκιμάσεις.

Edited by keysmith

• 4 weeks later...

Καλησπέρα

Για Λάρισα πόσο χρονικο διαστημα απαιτείται -στο περιπου- για ΝΕΑ ΣΥΝΔΕΣΗ VDSL100?...την υπέβαλα ατις 10/10

...επειδή μετακόμισα πρόσφατα?

Ευχαριστώ

LG G4

• 3 weeks later...

Πότε θα δούμε vdsl στον Εύοσμο ρε παιδιά?????

Απ' ότι βλέπω η Vodafone(που έβαλε τις καμπίνες) δίνει vdsl.

Η νοβα πότε θα μπορέσει να δώσει????

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Καλησπέρα

Για Λάρισα πόσο χρονικο διαστημα απαιτείται -στο περιπου- για ΝΕΑ ΣΥΝΔΕΣΗ VDSL100?...την υπέβαλα ατις 10/10

...επειδή μετακόμισα πρόσφατα?

Ευχαριστώ

:dash:41 Ημέρες Αναμονή-Υπομονή για Σύνδεση και ακόμη Περιμένω...:sick:

Edited by cyberbop
LG G4

• 1 month later...

Πήγα σε κατάστημα να ζητήσω προσφορά για 50άρι VDSL 2Play (στο site τους δεν αναφέρει τίποτα) και μου είπαν ότι πλέον δεν το δίνουν, αλλά πρέπει να βάλω με το ζόρι 100άρα!!

Μάλιστα, κατηγόρησαν τον ΟΤΕ, πως εκείνος φταίει που δε μπορούν πλέον να δώσουν 50άρα ταχύτητα! :lol: :rotfl:

Τι φάση με τη νοβα??

Vodafone, wind, cosmote δίνουν vdsl στην καμπίνα που ανήκω

Η νοβα όχι

Γιατί έτσι?

Γνωρίζει κάποιος αν μας ενημερώσει?

(Το περίεργο είναι ότι με αναζήτηση διεύθυνσης το αποτέλεσμα δίνει ταχύτητα έως 100, ενώ όταν βάλω το σταθερό μου τηλέφωνο αναφέρει ότι δεν υποστηρίζει)

Τι φάση με τη νοβα??

Η νοβα όχι

Γιατί έτσι?

(Το περίεργο είναι ότι με αναζήτηση διεύθυνσης το αποτέλεσμα δίνει ταχύτητα έως 100, ενώ όταν βάλω το σταθερό μου τηλέφωνο αναφέρει ότι δεν υποστηρίζει)

αν είναι να δώσει VDSL μόνο από την καμπίνα (καφάο) μπορεί να το δώσει που είναι κοντά στο σπίτι σου. Πως αλλιώς θα το δώσει αφού υποστηρίζει πολύ μικρή απόσταση με χαλκό το VDSL για να λειτουργήσει. Εκτός αν τύχει να μένεις δίπλα στο ΟΤΕ στον οποίο επίσης τρίτοι πάροχοι έχουν εξοπλισμό (ADSL συνήθως).

Τώρα αυτό δεν σημαίνει πως έχει σε όλες τις περιοχές (σε καφάο) εξοπλισμό VDSL η Forthnet για αυτό και δεν έχει για τον αριθμό σου.

Τι φάση με τη νοβα??

Η νοβα όχι

Γιατί έτσι?

Δοκίμασε, αν μπορείς, και με άλλο αριθμό που παίρνει από την ίδια καμπίνα.

Θα δω αν μπορέσω να βρω άλλον αριθμό το βγάζει.

Στον Εύοσμο που είμαι, χώρισαν τον δήμο σε 3 κομμάτια.

Στο ένα κάνει εργασίες ο ΟΤΕ, στο δεύτερο η βονταφον και στο τρίτο η wind.

Έτσι όλες οι εταιρίες θα δώσουν μέσω των άλλων vdsl

Αυτό ακριβώς ρωτάω, εφόσον ηδη δίνουν οι άλλες 2, η νοβα ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ δίνει????????

Μήπως δεν είναι στα πλάνα της να δώσει;

Μου είχε συμβεί το 2013 ακριβώς το ίδιο, αναγκάστηκα να διακόψω από τη Forthnet τότε, να συνδεθώ με την Wind (vdsl) και μετά από καιρό άλλαξε πολιτική και δίνει στην ίδια περιοχή.

Άγνωσται αι βουλαί ... των μανατζαραίων ...