Jump to content

Nova ADSL & Double Play (Forthnet)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα.

Επειδή δεν έχω όρεξη να μπλέκω με στοιχεία και τηλέφωνα... Γνωρίζει κανείς πόσο δίνει η Nova το 2Play με τα Απεριόριστα τηλέφωνα (δεν μ' ενδιαφέρουν) + 50 Mbps ταχύτητα; Το site τους δεν γράφει τίποτα. Είμαι κοντά σε αστικό κέντρο και δεν υπάρχει 100άρα (αλλιώς θα έβαζα σίγουρα).

Κάποιοι συνεργάτες όπως 3play.gr και line4you, εμφανίζουν τα 50 Mbps με 7,35€ έξτρα στην τιμή της 24άρας. Αν όντως ισχύει, τότε δεν αξίζει... Καλύτερα WIND με λιγότερα, δωρεάν ενεργοποίηση και ρούτερ.

Απλά βρίσκομαι σε αναζήτηση και θέλω να δω τι με συμφέρει. Ευχαριστώ.

• 2 months later...
  • Απαντήσεις 5,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

καλησπερα στο φορουμ. Ηρθα στη νοβα και εγω σe 100αρα προερχομενος απο wind 50 vdsl (επιανα 47/5).Στην νοβα πιανω 56/10 μονο , δηλωσα βλαβη και ειπαν οτι μεγιστο πιανω 68 στο κουτι αρα φταιει ο Οτε. Εγινε συνδυαστικη επισκεψη τεχνικων και ειπαν οτι δεν μπορει να γινει κατι και θα μου κανουν καλυτερη προσφορα. Γιατι λετε συμβαινει αυτη η πτωση και δεν κανει κατι ο Οτε?. Να ζητησω την τεχνικη εκθεση για λεπτομερειες?

Σε συνεχεια του ποστ μου και μετα απο απλο κοψιμο των καλωδιων (στην πριζα) προς τα υπολοιπα τηλεφωνα του σπιτιου επανερχομαι με νεες μετρησεις που ανεβαζουν το attainable download απο 80.3 σε 107.7 , το actual απο 67.7 σε 81.8 Mbps , το noise margin απο 24.4/8.49(up/down) σε 27.7/11.9 και μειωνουν το line attenuation απο 3.2/13.2 σε 3/10.9 ενω τα errors μηδενιστηκαν . To περιεργο ειναι πως οι επιστροφες δεν μειωναν μονο το actual αλλα και το attainable. Oι τεχνικοι παλια μου ειχαν πει οτι επιανα 68 στο κουτι . Ειναι δυνατον μονο με διορθωση των επιστροφων να βελτιωθει το attainable rate (to actual δεν επρεπε να βελτιωθει μονο)?

Παραθετω τις μετρησεις , πριν και μετα την διορθωση.

Εχω ηδη παραγγειλει διπλη μπριζα για να συνδεσω και τα αλλα τηλεφωνα ( ισως αλλαξω και γραμμη απο το κουτι της πολυκατοικιας).

Παρακαλω πολυ καποιος ας μου πει ,συμφωνα με τις νεες μετρησεις τι πρεπει να κανω ?Τι δειχνουν τα στοιχεια?

Edited by chriskan22

my tv boxes:X96 MAX X3 4/32, BEELINK KM2 , XIAOMI MI STICK 4K

Στις 16/02/2021 κοπηκε τελειως η συνδεση στο διαδυκτιο και ταυτοχρονα η τηλεφωνια.Καλεσα τον παροχο μου,NOVA,εστειλαν πολυ συντομα τεχνικο τους και διαπιστωθηκε πως η βλαβη, ειναι αρμοδιοτητα του ΟΤΕ.Οντως,η NOVA,ενημερωσε τον ΟΤΕ και με ενημερωσαν πως θα ερθει τεχνικος του ΟΤΕ ,Δευτερα στις 22/02/21.Ο τεχνικος του ΟΤΕ ηρθε τελικα Παρασκευη, στις 19/02/21(!!!).Διαπιστωσε πως εχει κοπει ενα καλωδιο,που ξεκιναει απο το διπλανο κτηριο,εβγαλε φωτογραφιες και το εστειλε με επειγον(!!!)στο αρμοδιο τμημα.Καμια ενημερωση απο NOVA για την εξεληξη της βλαβης.Κατα συμπτωση,Παρασκευη στις 05/03/21,ηρθε ενας αλλος τεχνικος του ΟΤΕ,ο οποιος πηγαινε για αλλη εργασια,ειδε την βλαβη(κομενο καλωδιο)και με ενημερωνει πως μεσα στην ερχομενη εβδομαδα θα ερθει τεχνικος για αποκατασταση του καλωδιου.Ακομα και σημερα,Τεταρτη 17/03/21,δεν υπαρχει καμια ενημερωση απο NOVA και φυσικα κανενας τεχνικος απο ΟΤΕ,με αποτελεσμα να συνεχιζω να αγοραζω DATA για να εχω συνδεση στο διαδυκτιο απο το σπιτι μου.

Σε email που εστειλα στη NOVA,δεν εχω λαβει καμια απαντηση,και εκει!

Υποβολη καταγγελειας στον ΕΕΤΤ & Συνηγορο του πολιτη.

Στις 16/02/2021 κοπηκε τελειως η συνδεση στο διαδυκτιο και ταυτοχρονα η τηλεφωνια.Καλεσα τον παροχο μου,NOVA,εστειλαν πολυ συντομα τεχνικο τους και διαπιστωθηκε πως η βλαβη, ειναι αρμοδιοτητα του ΟΤΕ.Οντως,η NOVA,ενημερωσε τον ΟΤΕ και με ενημερωσαν πως θα ερθει τεχνικος του ΟΤΕ ,Δευτερα στις 22/02/21.Ο τεχνικος του ΟΤΕ ηρθε τελικα Παρασκευη, στις 19/02/21(!!!).Διαπιστωσε πως εχει κοπει ενα καλωδιο,που ξεκιναει απο το διπλανο κτηριο,εβγαλε φωτογραφιες και το εστειλε με επειγον(!!!)στο αρμοδιο τμημα.Καμια ενημερωση απο NOVA για την εξεληξη της βλαβης.Κατα συμπτωση,Παρασκευη στις 05/03/21,ηρθε ενας αλλος τεχνικος του ΟΤΕ,ο οποιος πηγαινε για αλλη εργασια,ειδε την βλαβη(κομενο καλωδιο)και με ενημερωνει πως μεσα στην ερχομενη εβδομαδα θα ερθει τεχνικος για αποκατασταση του καλωδιου.Ακομα και σημερα,Τεταρτη 17/03/21,δεν υπαρχει καμια ενημερωση απο NOVA και φυσικα κανενας τεχνικος απο ΟΤΕ,με αποτελεσμα να συνεχιζω να αγοραζω DATA για να εχω συνδεση στο διαδυκτιο απο το σπιτι μου.

Σε email που εστειλα στη NOVA,δεν εχω λαβει καμια απαντηση,και εκει!

Υποβολη καταγγελειας στον ΕΕΤΤ & Συνηγορο του πολιτη.

πω πω τι ταλαιπωρια. Σε τι περιοχη εισαι;.

παντως ο λογιστης μου εφυγε απο τον οτε και πηγε στην nova , του εγγυηθηκαν

και καλη ταχυτητα λογω απεριοριστων κινητων τηλεφωνων που εχει . Επισης εβγαλε και η wind double 50 mbs και πανω απεριοριστα κινητα τηλεφωνα , ο δευτερος παροχος σταθερης τηλεφωνιας μεχρι τωρα με απεριοριστα κινητα τηλεφωνα μαζι με την nova .

Κατι αλλο σε περιοχη που ξερω οτι δεν εχει adsl υπαρχει πιθανοτητα να δινει vdsl η nova ; δεν ειναι κουλο; .

Κατι αλλο σε περιοχη που ξερω οτι δεν εχει adsl υπαρχει πιθανοτητα να δινει vdsl η nova ; δεν ειναι κουλο; .

οχι καθώς το δεύτερο (VDSL) το δίνει μέσω χώρου που νοικιάζει στο ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ ενώ το πρώτο σε χώρο σε κτήριο του ΟΤΕ που ίσως είναι πολύ μακριά για να πιάνει ή τέλος πάντων δεν δίνει στην περιοχή (δεν εχει εξοπλισμό ADSL μέσα στο κτήριο του ΟΤΕ σε εκείνη την περιοχή). Δλδ ειναι ανεξάρτητες παροχές όσον αφορά την υποδομή.
από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith

οχι καθώς το δεύτερο (VDSL) το δίνει μέσω χώρου που νοικιάζει στο ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ ενώ το πρώτο σε χώρο σε κτήριο του ΟΤΕ που ίσως είναι πολύ μακριά για να πιάνει ή τέλος πάντων δεν δίνει στην περιοχή (δεν εχει εξοπλισμό ADSL μέσα στο κτήριο του ΟΤΕ σε εκείνη την περιοχή). Δλδ ειναι ανεξάρτητες παροχές όσον αφορά την υποδομή.

πηρα σημερα και ρωτησα στο καταστημα nova Γαλατσιου που βρηκα προχειρο για διαθεσιμοτητα για vdsl στην περιοχη του Κουβαρα Αττικης και μου ειπανε οτι ναι υπαρχει διαθεσιμοτητα αλλα μονο για οπτικες ινες και οχι adsl πακετο., δηλαδη δεν μπορω να κανω συνδεση λεει σε adsl πακετο αλλα μονο σε vdsl 50 mbs και πανω και δεν το περιμενα να το ακουσω αυτο. Εντωμεταξυ στο site τους το ειδα ηδη , και μου το επιβεβαιωσαν .

Πολυ παραξενα πραγματα δεν το περιμενα!! . επισης δινει μονο απεριοριστα κινητα τηλεφωνα και οχι καποιο χρονο οπως παλαιοτερα . Τελος μπηκε και η wind σταθερη στο παιχνιδι και δινει και εκεινη απεριοριστα κινητα τηλεφωνα αλλα μονο σε συνδεσεις απο vdsl 50mbs και πανω δειτε εδω https://www.wind.gr/gr/gia-ton-idioti/statheri-internet/programmata-stathero-internet/ . Τωρα μονο ο οτε και vodafone δεν το παρεχουνε.

η nova αντι να επιβραβευει του παλιους συνδρομητες πραττει το αντιθετο.

θες να κανεις αναβαθμιση πακετου και σου λεει πληρωσε τελος ενεργοποιησης και το ρουτερ οταν οι αλλοι το δινουν δωρεαν.

επισης και το μηνιαιο παγιο πιο ακριβο απτον ανταγωνισμο

[sIGPIC][/sIGPIC]

θες να κανεις αναβαθμιση πακετου και σου λεει πληρωσε τελος ενεργοποιησης και το ρουτερ οταν οι αλλοι το δινουν δωρεαν.

Πας αλλού, συγκεκριμένα όπου νομίζεις ότι σε συμφέρει. .

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτό είναι γενικό, όλοι θέλουν να προσελκύσουν νέους πελάτες/συνδρομητές και οι προσφορές τους απευθύνονται σε αυτούς.

Θυμάμαι κάποτε που η τότε Forthnet μας έκανε έκπτωση περίπου 2 ευρώ το μήνα, με τη βοήθεια του καταστήματος της περιοχής μας, χωρίς να είμαστε νέοι συνδρομητές.

Σε κάποια φάση κόπηκε η έκπτωση χωρίς εξήγηση/προειδοποίηση, και δεν καταφέραμε να την επαναφέρουμε.

Edited by geoponer
Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Πας αλλού, συγκεκριμένα όπου νομίζεις ότι σε συμφέρει.

εκτος αν εχεις συμβολαιο και σου ζητανε 160€ ακομα κ την τελευταια μερα του. τοτε δε συμφερει και απλα περιμενεις.

κατα καιρους εδιναν προνομια τυπου δωρεαν καποια καναλια novasport/cinema ή διεθνη λεπτα για να γινει αυτοματα και η ανανεωση άλλα 2 χρονια

[sIGPIC][/sIGPIC]

Κάνε υπομονή να λήξει το συμβόλαιο και μετά φεύγεις.

Στάλθηκε από το Redmi Note 9 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

το ρουτερ μου κλειδωνει στα 33mpbs

εδω και καποες μερες εβλεπα ασταθεια στη γραμμη και με καλωδιο και με wifi οποτε χθες βραδυ βλεπωντας οτι σερνετε εκανα ενα speedtest και μου εδειξε download 2

ξαναεκανα 5,ξαναεκανα 10 τους πηρα τηλεφωνο και μου ειπαν οτι το οριο της γραμμης ειναι μεχρι 11 ποιο κατω θεωρειτε βλαβη η αυτοι ειναι βλαμμενοι στο μυαλο με τα πολλα μου εδωσαν να κανω κατι τεστ με κλειστο wifi τα οποια σημερα μεχρι στιγμης ειναι στο 30

το θεμα ειναι οτι δε το κανει συνεχεια αυτο και εχω αννανεωσει και προσφατα το συμβολαιο μου

πως μπορω να κοψω τη νοβα η εστω το νετ της νοβα χωρις να πληρωσω πεναλτυ ?

Ποσο στοιχιζει το πιο απλο πακετο.....για να ερθει καποιος με ADSL αδιαφορω την ταχθτητα κατεβασματος και καθολους έως ελαχιστο Σταθερο τηλεφωνο? :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

απο εδω

στα 15.75€/μηνα αν γινει προπληρωμη 12 μηνων, αλλιως 18.80€/μηνα

περιλαμβανει:

Γρήγορο Internet έως 24Mbps.

Κλήσεις με χρονοχρέωση.

Ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα Nova HotSpot.

απο εδω

στα 15.75€/μηνα αν γινει προπληρωμη 12 μηνων, αλλιως 18.80€/μηνα

περιλαμβανει:

Γρήγορο Internet έως 24Mbps.

Κλήσεις με χρονοχρέωση.

Ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα Nova HotSpot.

ευχαριστω πολυ!! Εχει αραγε καλυτερη ταχυτητα στην πολη μου απο την κοκκινη που ειμαι? Εχω καπου 11 ταχυτητα!! :worry::worry::worry:

τι ειναι το NOVA HOT SPOT???

κοντα στα 11 θα εισαι παλι. μη περιμενεις αν δεις μεγαλη διαφορα στην ταχυτητα

Αυτό ακριβώς. Το δίκτυο σε μεγάλο βαθμό είναι το ίδιο και οι ταχύτητες που πιάνεις εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες αλλά όχι τόσο πολύ από τον πάροχο. Περιοριστικός παράγοντας μπορεί να είναι π.χ. η καλωδίωση μέσα στο σπίτι σου, η καλωδίωση μέχρι το σπίτι σου και ο συνωστισμός στο ΚΑΦΑΟ της περιοχής σου.

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

καλησπέρα. Ένας ιδιοκτήτης στην πολυκατοικία αποφάσισε να βάλει 100αρα στον ΟΤΕ. ήρθε ο ΟΤΕ σήμερα και έβαλε σε όλα τα διαμερίσματα ένα κουτί ώστε όποιος θέλει να συνδεθεί μελλοντικά με όποιον πάροχο θέλει με οπτική ίνα. Είμαι στη Νόβα. τι κάνω;τους τηλεφωνώ και τους ενημερώνω (διότι μέχρι σήμερα στο site τους βγάζει ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο) και ζητάω προσφορα; Επίσης την οπτική ίνα μπορώ να τη χρησιμοποιήσω ώστε να πιάνω 24;

Χλωμό το τελευταίο χωρίς να πας σε 100αρα. Ρώτα τους αν έχει αλλάξει κάτι και έχει διαθεσιμότητα.

Sent from my Galaxy S10e

καλησπέρα. Ένας ιδιοκτήτης στην πολυκατοικία αποφάσισε να βάλει 100αρα στον ΟΤΕ. ήρθε ο ΟΤΕ σήμερα και έβαλε σε όλα τα διαμερίσματα ένα κουτί ώστε όποιος θέλει να συνδεθεί μελλοντικά με όποιον πάροχο θέλει με οπτική ίνα. Είμαι στη Νόβα. τι κάνω;τους τηλεφωνώ και τους ενημερώνω (διότι μέχρι σήμερα στο site τους βγάζει ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο) και ζητάω προσφορα; Επίσης την οπτική ίνα μπορώ να τη χρησιμοποιήσω ώστε να πιάνω 24;

Δεν δίνει η Nova υπηρεσίες μέσω οπτικής ίνας. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αλλάξεις πάροχο.

εκανα φορητοτητα μετα απο 8 χρονια που ημουν στη νοβα

τη δευτερα ενεργοποιειται η γραμμη και η νοβα ουτε καν ασχοληθηκε να με παρει να μου κανει καποια προσφορα

Δεν έχει αλλάξει η διαδικασία (2 εβδομάδες αναμονή πριν να προχωρήσει η φορητότητα) για να μην μπορεί να γίνει ακριβώς αυτό;

Sent from my Galaxy S10e

Δεν έχει αλλάξει η διαδικασία (2 εβδομάδες αναμονή πριν να προχωρήσει η φορητότητα) για να μην μπορεί να γίνει ακριβώς αυτό;

Sent from my Galaxy S10e

οριστε ???

Πλέον δεν λαμβάνεις προσφορά από την παλιά εταιρία, γιατί θα πρέπει να πληρώσεις και τέλος διακοπής στη νέα εταιρία.

Εξαίρεση αποτελεί η άμεση φορητότητα (δηλαδή άμεση έναρξη χωρίς αναμονή 14 ημερών), αλλά εκεί πρέπει να είσαι ιδιαίτερα γρήγορος αν σου κάνουν προσφορά (κατά 99% αργούν και πάλι χάνεις το δικαίωμα υπαναχώρησης).

Παλαιότερα όταν έκανες φορητότητα προχωρούσε άμεσα η διαδικασία, το μάθαινε ο παλιός πάροχος και αν ήθελε σου έκανε προσφορά. Εδώ και κάποιο καιρό (τουλάχιστον 1-2 χρόνια νομίζω) έχει αλλάξει η διαδικασία, και προχωράει μετά από 14 ημέρες που έχεις δυνατότητα για υπαναχώρηση. Και μέχρι τότε, λογικά δεν το μαθαίνει ο προηγούμενος πάροχος.

Sent from my Galaxy S10e