mol Δημ. October 23, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 23, 2010 Θεωρητικά ναι, πρακτικά όχι. θεωριτικα ΤΙ, πρακτικα ΤΙ?:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_1987 Δημ. October 23, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 23, 2010 Θεωρητικά ο νόμος προβλέπει κυρώσεις όχι μόνο αν δεν προσέλθει κάποιος εφορευτική αλλά και αν δεν πάει να ψηφήσει. Πρακτικά,αν δεν πας να ψηφήσεις δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί κανένας με τους απέχοντες από τις εκλογές. Τώρα αν δεν πας εφορευτική και εκεί υπάρχει πιθανότητα να μην συμβεί τίποτα,το πολύ πολύ στέλνουν αστυνομικό στο σπίτι και αν δεν του ανοίξεις δεν θα γίνει κάτι άλλο. Αλλά μπορεί ο δικαστικός άμα είναι πολύ αυστηρός να κάνει μυνήσεις σε αυτούς που δεν πήγανε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fplanet Δημ. October 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2010 Μπορεί ένα άτομο με ψυχική νόσο που έχει και Ι5 να κληθεί ως μέλος εφορευτικής επιτροπής; έχει έρθει χαρτί σε φιλικό μου πρόσωπο και μου δημιουργήθηκε η απορία να μάθω. Αν ξέρει κάποιος ας απαντήσει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. October 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2010 Μπορεί ένα άτομο με ψυχική νόσο που έχει και Ι5 να κληθεί ως μέλος εφορευτικής επιτροπής; έχει έρθει χαρτί σε φιλικό μου πρόσωπο και μου δημιουργήθηκε η απορία να μάθω. Αν ξέρει κάποιος ας απαντήσει. Καταρχήν, αφού του πήγε χαρτί,αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κληθεί. Δεύτερον, το γεγονός ότι κάποιος πήρε Ι5 στο στρατό, άρα δεν είναι ικανός για στρατιωτική θητεία, δεν τον καθιστά γενικώς ανίκανο. Στις εκλογές δεν θα κάνει ούτε σκοπιές, ούτε αγγαρίες. Ψηφοδέλτια θα μοιράζει το πολύ πολύ!:p Επιπλέον, το τι Ι είναι ο καθένας στο στρατό, αυτό το ξέρει ο στρατός και μόνο, οπότε, όταν τυχαία διαλέχθηκε ο συγγενής σου για να πάρει μέρος στις εκλογές, κανείς δεν γνώριζε τι Ι ήταν στο στρατό. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_1987 Δημ. October 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2010 Μπορεί ένα άτομο με ψυχική νόσο που έχει και Ι5 να κληθεί ως μέλος εφορευτικής επιτροπής; έχει έρθει χαρτί σε φιλικό μου πρόσωπο και μου δημιουργήθηκε η απορία να μάθω. Αν ξέρει κάποιος ας απαντήσει. Για το Ι ισχύει οτι είπε ο ddr2, από εκεί και πέρα, μπορεί ο φιλος σου να πάει σε έναν ψυχολόγο, καλύτερα από κρατικό νοσοκομείο και να πάρει ένα χαρτί που θα γράφει οτι είναι επικίνδυνο να συμμετάσχει σε μια τέτοια διαδικασία για χ,ψ,ω λόγους. Δεν ξέρω κατά πόσο θα το δεχτεί ο δικαστικός,συνήθως για παθολογικά προβλήματα δέχοντε τέτοια,αλλά δεν έχει να χάσει τίποτα με χαρτί γιατρού. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anapa Δημ. October 31, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2010 Ας υποθέσουμε οτι κάποιος είναι διορισμένος δάσκαλος σε σχολείο σε νησί. Μαθαίνει οτι ήρθε ειδοποίηση για αναπληρωματικό μέλος εφορευτικής στο σπίτι του στην Αθήνα, για εκλογικό κέντρο της Αθήνας. Έχει δικαιώμα να μην εμφανισθεί και πώς θα το δικαιολογήσει? Θα υποστεί κυρώσεις, οι οποίες μπορεί να έχουν αντίχτυπο στη δημόσια θέση που κατέχει? Αν τελικά εμφανισθεί και ενημερώσει τον δικαστικό αντιπρόσωπο οτι έχει βγάλει εδώ και καιρό εισιτήριο επιστροφής για το απόγευμα της Κυριακής, θα μπορέσει να φύγει? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. November 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2010 την ειδοποιηση αν δεν κανω λαθος πρεπει να στην δωσουν στο χερι. συνεπως αν σου ερθει στην αθηνα κι εσυ εισαι διορισμενος στο καστελοριζο,πως θα την παρεις? αν δεν εμφανιστει ΚΑΝ στις εκλογες δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα.σε περιπτωση που συμβει ομως, για να εισαι καλυμενος μπορεις να κανεις μια επισκεψη σε καποιο τμημα(?) για να δηλωσεις την παρουσια σου στο νησι. αν τελικα εμφανιστεις στην αθηνα, και πεσεις σε καλο δικηγορο, μπορει και να σε αφησει να φυγεις. Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GABRIEL87 Δημ. November 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2010 (edited) Ας υποθέσουμε οτι κάποιος είναι διορισμένος δάσκαλος σε σχολείο σε νησί. Μαθαίνει οτι ήρθε ειδοποίηση για αναπληρωματικό μέλος εφορευτικής στο σπίτι του στην Αθήνα, για εκλογικό κέντρο της Αθήνας. Έχει δικαιώμα να μην εμφανισθεί και πώς θα το δικαιολογήσει? Θα υποστεί κυρώσεις, οι οποίες μπορεί να έχουν αντίχτυπο στη δημόσια θέση που κατέχει? Αν τελικά εμφανισθεί και ενημερώσει τον δικαστικό αντιπρόσωπο οτι έχει βγάλει εδώ και καιρό εισιτήριο επιστροφής για το απόγευμα της Κυριακής, θα μπορέσει να φύγει? ΜΕ βεβαίωση από την υπηρεσία σου ότι είσαι δημόσιος υπάλληλος και το έγγραφο διορισμού σου ως μέλος της εφορευτικής θα σε απαλλαξει από τα καθήκοντά σου!!!!!!!!!!!! σε φετινή εγκύκλιο του ΥΠΕΣ (25/15-9-2010) προς τους Προέδρους Πρωτοδικών για τις εφορευτικές επιτροπές, αναφέρεται το Π.Δ. 96/2007, το οποίο στο άρθρο 59 αναφέρει σαφώς την απαλλαγή σου Edited November 1, 2010 by GABRIEL87 προσθεση στοιχειων Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Η ζωή ειναι πολύ μικρή για να μην την περνάς με τα άτομα που αγαπάς. . . . think positive !!!!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anapa Δημ. November 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2010 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Βρήκα το σχετικό Π.Δ. όπου στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει οτι "Δημόσιοι και δημοτικοί ή κοινοτικοί υπάλληλοι ή έμμισθοι υπάλληλοι δημοτικών ή κοινοτικών νομικών προσώπων και ιδρυμάτων και όσοι μ' αυτές τις ιδιότητες υπηρέτησαν την τελευταία τριετία προ της εκλογής, δεν μπορούν να κληρωθούν ή διοριστούν μέλη εφορευτικών επιτροπών και αν τυχόν κληρωθούν ή διοριστούν δεν μπορούν να λάβουν μέρος στη συγκρότηση των επιτροπών" Αν τελικά δεν έρθω Αθήνα και δεν εμφανισθώ στο εκλογικό τμήμα...σε περίπτωση που ο δικαστικός αντιπρόσωπος αποφασίσει να κινηθεί νομικά εναντίον μου...και πάλι δεν είμαι δικαιολογημένη? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_1987 Δημ. November 2, 2010 Κοινοποίηση Δημ. November 2, 2010 την ειδοποιηση αν δεν κανω λαθος πρεπει να στην δωσουν στο χερι. συνεπως αν σου ερθει στην αθηνα κι εσυ εισαι διορισμενος στο καστελοριζο,πως θα την παρεις? αν δεν εμφανιστει ΚΑΝ στις εκλογες δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα.σε περιπτωση που συμβει ομως, για να εισαι καλυμενος μπορεις να κανεις μια επισκεψη σε καποιο τμημα(?) για να δηλωσεις την παρουσια σου στο νησι. αν τελικα εμφανιστεις στην αθηνα, και πεσεις σε καλο δικηγορο, μπορει και να σε αφησει να φυγεις. Τυπικά έτσι ορίζει ο νόμος οτι πρέπει να την πάρεις στο χέρι αυτοπροσώπως από τον δικαστικό κλητήρα και να υπογράψει και κάπου. Πρακτικά αν δεν την πάρεις ή αν λείπεις ή δεν ανοίξεις την πόρτα ή ή ή........ ο κλητήρας την πετάει κάτω από την εξώπορτα της πολυκατοικίας είτε χτυπάει άλλο κουδούνι και στην αφήνει κάτω από την πόρτα ή το ταχυδρομικό κουτί. Ο δικαστικός όταν πηγαίνει να παραλάβει το εκλογικό υλικό από το ΥΠΕΣ ζητάει και την λίστα με τα στοιχεία αυτών που κληρώθηκαν στην εφορευτική (τακτικά και αναπληρωματικά μέλη). Οπότε ακόμα και αν κληρωθεί κάποιος και δεν έρθει καθόλου χαρτί από λάθος των υπαλλήλων κτλπ δεν μπορείς να αποδείξεις με κανέναν τρόπο οτι δεν έλαβες το χαρτί ή δεν σε ειδοποίησαν ή ....... γιατί από τέτοιες δικαιολογίες έχουν μπουχτίσει. Ας υποθέσουμε οτι κάποιος είναι διορισμένος δάσκαλος σε σχολείο σε νησί. Μαθαίνει οτι ήρθε ειδοποίηση για αναπληρωματικό μέλος εφορευτικής στο σπίτι του στην Αθήνα, για εκλογικό κέντρο της Αθήνας. Έχει δικαιώμα να μην εμφανισθεί και πώς θα το δικαιολογήσει? Θα υποστεί κυρώσεις, οι οποίες μπορεί να έχουν αντίχτυπο στη δημόσια θέση που κατέχει? Αν τελικά εμφανισθεί και ενημερώσει τον δικαστικό αντιπρόσωπο οτι έχει βγάλει εδώ και καιρό εισιτήριο επιστροφής για το απόγευμα της Κυριακής, θα μπορέσει να φύγει? Να προσθέσω επιπλέον σε αυτά που είπε ο GABRIEL87 οτι αυτή η απαλλαγή πρέπει να ισχύει για τους μόνιμους ΔΥ και όχι συμβασιούχους και οτιδήποτε άλλη κατηγορία,δεν είμαι και σίγουρος αλλά ψάξτο δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
slash7 Δημ. November 3, 2010 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2010 Χαιρετώ σας παίδες. Ρε παιδιά μου έστειλαν χαρτί και είμαι αναπληρωματικός. Το θέμα είναι οτι δουλεύω σε καφέ μπαρ και είμαι Σαββατο βράδυ που συνήθως τελειώνουμε κατά τις 4 παρά και Κυριακή στις 5 το απόγευμα. Τι μπορώ να κάνω? Εγώ το βρήκα στο γραμματοκιβώτιο και απ' ότι έχω καταλάβει είναι φωτοτυπία, ίσα ίσα που διαβάζω το όνομα και βλέπω τη σφραγίδα.. λολ Παράθεση :D Άρης Follow me Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
timeslot Δημ. November 3, 2010 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2010 και παλι δηλ. παλι στη πλειοψηφια τους οι ιδιωτικοι υπαλληλοι θα βγαλουν τη δουλεια (ηθελα να καταλαβω -με λογικα επιχειρηματα- πως και γιατι εξαιρουνται απο το νομοθετη οι δημοσιοι υπαλληλοι απο μια διαδικασια (μοιρασμα ψηφοδελτιων σε ντανες, και καταμετρηση)) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. November 3, 2010 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2010 και παλι δηλ. παλι στη πλειοψηφια τους οι ιδιωτικοι υπαλληλοι θα βγαλουν τη δουλεια (ηθελα να καταλαβω -με λογικα επιχειρηματα- πως και γιατι εξαιρουνται απο το νομοθετη οι δημοσιοι υπαλληλοι απο μια διαδικασια (μοιρασμα ψηφοδελτιων σε ντανες, και καταμετρηση)) Οι δημόσιοι υπάλληλοι, δηλαδή οι υπάλληλοι του κράτους, δηλαδή οι υπάλληλοι με εργοδότη την κυβέρνηση, είναι λογικό να εξαιρούνται τουλάχιστον για τους "τύπους". Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
timeslot Δημ. November 3, 2010 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2010 Οι δημόσιοι υπάλληλοι, δηλαδή οι υπάλληλοι του κράτους, δηλαδή οι υπάλληλοι με εργοδότη την κυβέρνηση, είναι λογικό να εξαιρούνται τουλάχιστον για τους "τύπους". ( οπως -θα ελεγα- εξαιρουνται απο πολλα αλλα, στα οποια δεν εξαιρουνται οι ιδιωτικοι υπαλληλοι) το να μοιραζουν 2 ψηφοδελτια, να τραβανε μολυβιες σε αυτους που ψηφισαν, και να καθονται 18 τοσες ωρες σε μια εφορευτικη χωρις να πληρωνονται , προφανως ...επηρρεαζεται απο την εργασιακη σχεση που εχουν με την εκαστοτε κυβερνηση... και ως εκ τουτου το "λουκι" πρπει να το τραβηξουν μονο οι ΙΥ τεσπα με την ιδια "λογικη" δεν θα επρεπε να ψηφιζουν Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_1987 Δημ. November 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. November 5, 2010 Χαιρετώ σας παίδες. Ρε παιδιά μου έστειλαν χαρτί και είμαι αναπληρωματικός. Το θέμα είναι οτι δουλεύω σε καφέ μπαρ και είμαι Σαββατο βράδυ που συνήθως τελειώνουμε κατά τις 4 παρά και Κυριακή στις 5 το απόγευμα. Τι μπορώ να κάνω? Εγώ το βρήκα στο γραμματοκιβώτιο και απ' ότι έχω καταλάβει είναι φωτοτυπία, ίσα ίσα που διαβάζω το όνομα και βλέπω τη σφραγίδα.. λολ Περίεργο που είναι φωτοτυπία. Το δικό μου όταν το έστειλαν πέρσι ήταν γνίσιο με μπλέ σφραγίδα από τον ειαγγελέα. Το αναπληρωματικό μέλος χρησιμεύει σε περίπτωση που δεν παρουσιαστούν τα τακτικά μέλη. Προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι. Αν όμως τα τακτικά μέλη την κάνουν τότε θα καλέσουν εσένα. Τυπικά είναι υποχρεωτικό να παρουσιαστείς το πρωϊ και μόλις έρθουν όλα τα τακτικά μέλη τότε σε αφήνουν να φύγεις. Το βράδυ όμως όταν θα διεξάγεται η καταμέτρηση θα πρέπει να είσαι εκεί. Δε ξέρω αμα είναι υποχρεωτικό αλλά ο δικός μας δικαστικός είχε πει οτι είναι και πρέπει να μπεί και υπογραφή από όλους τους αναπληρωματικούς σε κάτι ειδικά βιβλία εκεί. Τώρα σε κάθε περίπτωση αν δεν πας στην δουλειά πάρε μια βεβαίωση από τον δικαστικό του εκλογικού σου τμήματος οτι όντως επιλέχτηκες μέλος και ήσουν εκεί, το κάνουν πολύ αυτό,όπως οι ντελιβεράδες όταν παν να ψηφίσουν και απέχουν προσωρινά από την δουλειά τους. και παλι δηλ. παλι στη πλειοψηφια τους οι ιδιωτικοι υπαλληλοι θα βγαλουν τη δουλεια (ηθελα να καταλαβω -με λογικα επιχειρηματα- πως και γιατι εξαιρουνται απο το νομοθετη οι δημοσιοι υπαλληλοι απο μια διαδικασια (μοιρασμα ψηφοδελτιων σε ντανες, και καταμετρηση)) Γιατί πρώτον ο νομοθέτης είναι ΔΥ και κοιτάει το συμφέρον του κλάδου του. Γιατί πολύ απλά το κράτος θεωρεί πως ο δημόσιος υπάλληλος θα εργάζεται σε αυτό από την στιγμή διορισμού του μέχρι την στιγμή που θα πάρει σύνταξη. Και οι νομοθέτες λένε ε... εκείνη την μέρα των εκλογών ας αναλάβουν άλλοι την δουλειά. Ο συγκεκριμένος νόμος που το ορίζει αυτό πρέπει να είναι του 1974,άλλων εποχών προφανώς... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. November 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. November 5, 2010 ( οπως -θα ελεγα- εξαιρουνται απο πολλα αλλα, στα οποια δεν εξαιρουνται οι ιδιωτικοι υπαλληλοι) το να μοιραζουν 2 ψηφοδελτια, να τραβανε μολυβιες σε αυτους που ψηφισαν, και να καθονται 18 τοσες ωρες σε μια εφορευτικη χωρις να πληρωνονται , προφανως ...επηρρεαζεται απο την εργασιακη σχεση που εχουν με την εκαστοτε κυβερνηση... και ως εκ τουτου το "λουκι" πρπει να το τραβηξουν μονο οι ΙΥ τεσπα με την ιδια "λογικη" δεν θα επρεπε να ψηφιζουν Άλλο το να ψηφίζουν και άλλο το να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία εκ των έσω. Δικλείδες ασφαλείας είναι αυτές ρε παιδιά. Δεν τα έχει κανείς με τους ΙΔ. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eugenios20 Δημ. November 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. November 6, 2010 (edited) Μου ηρθε και εμενα χαρτι για τακτικο μελος! Σκεφτομαι να μην παω καθολου, οχι επειδη βαριεμε αλλα το θεωρω πολυ αδικο....... Πρεπει να κατσω δηλαδη απο το πρωι μεχρι της 3 το βραδυ η οσο παρει!!! Ο δικαστικος θα παρει για 3 μερες δουλεια οσα δεν περνω εγω τον μηνα! Το πρωι της δευτερας πρεπει να παω δουλεια! Ας βαζουν καθηγητες που δεν δουλευουν παρασκευη και δευτερα και πληρωνονται γι'αυτο!!! Ετσι και αλλιως κυριακη πρωι δεν θα ειναι κανενας σπιτι και να ερθει αστυνομικος, σιγα μην μου κανουν τιποτα! Edited November 6, 2010 by eugenios20 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_1987 Δημ. November 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. November 7, 2010 (edited) Απλά να ξέρεις εφόσον δεν πας δεν θα πας και να ψηφίσεις. Επίσης εφόσον είναι κάποιος σπίτι αμα σου χτυπήσει ο οποιοσδήποτε το κουδούνι μην ανοίξετε,μην απαντήσετε από το θυροτηλέφωνο για να καταλάβει ο αστυνομικός οτι δεν είναι κανείς. Edited November 7, 2010 by George_1987 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sp3cial Δημ. November 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. November 7, 2010 Η απορία μου είναι εαν το χαρτί γιατρού δίνεται πριν η μετά την ημέρα των εκλογών; Απλώς σκεφτόμουν ότοι κρύωσα εχτές (είμαι με πυρετό σήμερα και βήχα), αν ήμουν όντως σε επιτροπή πως θα τους ενημέρωνα ότι δεν θα πάω; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. November 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. November 7, 2010 (edited) Αν είναι από ιδιώτη γιατρό θέλει χαρτί από εργάσιμες ώρες ,αλλιώς από δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομειο με κάποια πειστική διαγνωση σε κειμενο.Οχι απλά έχει πυρετό ή διαροια ....Αυτό μπορεί να το πάει κάποιος δικός σου στον δικαστικό αντιπρόσωπο και έτσι το χαρτί δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Αν δεν πάς και έχεις το χαρτί,απλά δεν το ξέρει κανείς "επίσημα" .Εδώ θεωρητικά ο νόμος προβλέπει κυρώσεις όχι μόνο αν δεν προσέλθει κάποιος εφορευτική αλλά και αν δεν πάει να ψηφίσει. Πρακτικά από το 2000 και μετά αν δεν πας να ψηφίσεις ,δεν πάς εφορευτική, δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να ασχοληθεί κανένας με τους απέχοντες από τις εκλογές. Το δικαστικό σύστημα είναι τόσο φορτωμένο με υποθέσεις που :X Απλά να ξέρεις εφόσον δεν πας δεν θα πας και να ψηφίσεις. Επίσης εφόσον είναι κάποιος σπίτι αμα σου χτυπήσει ο οποιοσδήποτε το κουδούνι μην ανοίξετε,μην απαντήσετε από το θυροτηλέφωνο για να καταλάβει ο αστυνομικός οτι δεν είναι κανείς. Αστυνομικό στέλνουν 1 στις 1000 περιπτώσεις αν δεν μπορούν να βρούν άλλα ατομα από τον εκλογικό κέντρο.Συνήθως κανείς αστυνομικός δεν πάει λόγω ελλειψης προσωπικού,και όλοι είναι καλυμένοι τυπικά.Αν έχεις επικαλεστεί ασθενεια υποτίθεται όμως ότι είσαι στο σπίτι άρρωστος:) Εξάλλου συνήθως η εφορευτική καλύπτεται από τους εκπροσώπους των συνδιασμών που αναγκαστικά παρίστανται ή δημοτικούς υπαλλήλους που εξυπηρετούν το κάθε σχολείο. Η όλη ιστορία είναι αγγαρειομάχους βασικά για την καταμέτριση και στο διάλειμμα για φαγητό μην έρθει κανείς να ψηφίσει και δεν υπάρχουν άτομα ή τύχει και περάσει κανείς "επίσημος" . Το δικαστικό αντιπροσωπο τον ενδιαφέρει να κάνει την δουλειά του όπως νάναι σχετικά τυπικά ,να περάσει η μέρα να πληρωθεί ,όχι να κυνηγήσει κανένα.:) (ποσο μάλλον αν δεν τον ξέρει ή δεν ξέρει τι έχει γίνει....) Edited November 7, 2010 by Starenios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. November 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. November 7, 2010 Με την μεγαλη αποχη φοβαμαι μηπως αρχισουν να ψαχνωνται φετος . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. November 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. November 7, 2010 40% αποχή στα 9,2 εκατ. ψηφοφόρους μπορούν να τους διώξουν δικαστικά ,όταν υπάρχουν ήδη 600.000 υποθέσεις στα δικαστήρια που εκρεμμούν πάνω από 10ετία οι νέες υποθέσεις ορίζονται για το 2014 για αρχή,και δεν υπάρχει και προσωπικό ; :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. November 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. November 7, 2010 40% αποχή στα 9,2 εκατ. ψηφοφόρους μπορούν να τους διώξουν δικαστικά ,όταν υπάρχουν ήδη 600.000 υποθέσεις στα δικαστήρια που εκρεμμούν πάνω από 10ετία οι νέες υποθέσεις ορίζονται για το 2014 για αρχή,και δεν υπάρχει και προσωπικό ; :lol: Αλλο ομως το "δεν σου κανουν τιποτα" που λενε ολοι και αλλο να υπαρχει εκκρεμη υποθεση στο δικαστηριο(εστω και αν ειναι 10 χρονια οπως λες).Δεν υπαρχει παραγραφη μετα απο καποια χρονια; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. November 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. November 7, 2010 (edited) Για να υπάρχει παραγραφή ή όχι, ο χρόνος μετρά να έχει κινηθεί άμεσα δικαστική διαδικασία,που προυποθέτει κόστος κλπ διαδικασίες πράγμα που δεν έχει γίνει ποτέ ως τώρα για εκλογές μετά το 199χ .:) .Κατά τα άλλα 5 ετη είναι για ποινικές υποθέσεις και 20 για αστικές για να υπάρξει παραγραφή. Edited November 7, 2010 by Starenios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Baator Δημ. November 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. November 7, 2010 Ήμουν αναπληρωματικό μέλος εφορευτικής. Πήγα στις 6:00 το πρωί. Από τα 4 τακτικά μέλη και τα 4 αναπληρωματικά μέλη, είμασταν εγώ και μια κοπέλα (τακτικό μέλος). Σε κάποια φάση πέρασε το μεσημέρι μια δεύτερη κοπέλα, είπε πως είναι φοιτήτρια σε άλλη πόλη και πρέπει να πάει και την έκανε. Η δικαστικός είπε απλά "καλά, τι να σε κάνω;" Το απόγευμα κατά τις 6:00, ήρθε ψήφισε κανονικά και το 3ο τακτικό μέλος της επιτροπής. Τον κράτησε για λίγο και μετά σηκώθηκε και έφυγε μόνος του επειδή βαριόταν. Εγώ και η άλλη κοπέλα τελικά φύγαμε στις 11:00 το βράδυ. Το απόγευμα μας δόθηκε μια ώρα διάλλειμα στον καθένα για να πάμε να φάμε. Τα άλλα 3 αναπληρωματικά μέλη της εφορευτικής δεν πάτησαν καν το πόδι τους. Παρόμοια κατάσταση σε όλα τα διπλανά τμήματα συνήθως ήταν 2/3 από τους 8. Σχόλιο 1: Έχει γέλιο η όλη φάση, ειδικά αν πέσεις σε καλή εφορευτική και μπορείς να κάνεις χαβαλέ. Σχόλιο 2: Οι ώρες είναι πάρα πολλές. Το κεφάλι μου έγινε καζάνι και νιώθω πτώμα. Αν ερχόντουσαν όλοι και δουλεύαμε με βάρδιες, καθόταν δηλαδή 6-7 ώρες ο καθένας, η δουλειά θα έβγαινε πολύ άνετα και θα άξιζε σαν εμπειρία. Σχόλιο 3: Νιώθεις λίγο μ@λ@κας αν πας. Κακά τα ψέμματα. Δικαστικός και γραμματέας πληρώνονται. Εσύ μαζί με κανά άτομο ακόμα συνήθως, νιώθεις τεράστιο θύμα. Ένας καφές και μια τυρόπιτα δεν δικαιολογούν 17 και 18 ώρες συνεχόμενης δουλειάς. Το ακόμα πιο σημαντικό: Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ επίπτωση αν δεν πας. Το μόνο που νοιάζει τον δικαστικό είναι να βγει η δουλειά. Αν πέσει σε κανάν φιλότιμο, η δουλειά βγαίνει και με ένα μόνο άτομο από τους 8 αν πάει, το οποίο όμως όπως είναι φυσικό θα λιώσει. Βαρέθηκα να ακούω πως "μια χαρά τα βγάλαμε πέρα εμείς, πως ήρθανε κανονικά τα άτομα (!!!) και πως δεν έχουμε ανάγκη κανέναν άλλο, όλα καλά." Οπότε, λογικότατα κάνεις την σκέψη "μια στιγμή, εγώ ΚΟΡΟΙΔΟ είμαι που ήρθα; Καλός ο χαβαλές, καλή η παρέα, καλός ο καφές, αλλά από την άλλη λες "μια στιγμή ρε μάγκες, εσείς οι 3 πληρώνεστε και εγώ εδώ έχω πήξει από τις 6". Να σημειωθεί πως οι 2 γραμματείς ψηφίζανε στου διαόλου το κέρατο και την κάνανε για 2.5 ώρες για να πάνε να ψηφίσουν. Καμιά επίπτωση λοιπόν αν δεν πας. Ρώτησα συγκεκριμένα τον δικαστικό τι θα γίνει με τους άλλους 6 που δεν ήρθαν και μου είπε τίποτα απολύτως, τι να τους κάνω. Η επόμενη λογική ερώτηση μου ήταν για ποιον λόγο λοιπόν να πάω την άλλη βδομάδα ξανά και το γύρισε στην πλάκα. Ανάμικτα συναισθήματα λοιπόν. Καλή εμπειρία, πολύ γέλιο αν πέσεις σε καλή παρέα, αλλά συγχρόνως ΤΡΟΜΕΡΗ ταλαιπωρία. Αν ήταν για 8 ώρες δεν θα το συζητούσα καν, θα έλεγα σε όλους πηγαίνετε με κλειστά τα μάτια. Αλλά για 18 και όταν ξέρεις ότι πολύ απλά μπορείς να το γειώσεις τελείως και να μην πας...είναι δύσκολο. Ή θα έπρεπε να υπάρχουν όντως κυρώσεις σε αυτούς που δεν πάνε, ώστε να πηγαίνουν όλοι και να μοιράζεται η δουλειά, ή να παίρνουν και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής κανά 80άρι ευρώ όπως ο γραμματέας. Ένα τελευταίο σχόλιο. Η μόνη περίπτωση να γίνει κάτι αν δεν πας, είναι να μην πάει ΚΑΝΕΙΣ από τους 8. Η επόμενη κίνηση είναι να χωθεί κάποιος τυχαίος από το σχολείο (ακόμα και ψηφοφόρος που πήγε απλά να ψηφίσει). Αν για κάποιο λόγο δεν μπορέσει να βρεθεί ούτε καν ένα άτομο σε όλο το σχολείο ΚΑΙ αν είναι κανάς περίεργος ο δικαστικός αντιπρόσωπος, μετά ΚΑΙ ΚΑΛΑ στέλνουν την αστυνομία σπίτι σου να σε ψάξει. Σε όλο το εκλογικό κέντρο (μιλάμε για ένα ολόκληρο σχολείο, όχι τμήμα), υπήρχε ΕΝΑΣ αστυνομικός. Όχι 2...ΕΝΑΣ. Σκεφτείτε που να πρωτοπάει. Οπότε ναι...no good deed goes unpunished που λέει και η παροιμία. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts