Jump to content

George_1987

Members
  • Δημοσιεύσεις

    75
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About George_1987

  • Ημ. Γέννησης Μάρτιος 22

George_1987's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Από ένα ψάξιμο δεν βρήκα κάτι σχετικό για αγορά δραχμών από τράπεζα της ελλάδος. Σίγουρα θα βρείς κάποιον συλλέκτη όμως που θα "πουλάει" δραχμές.
  2. Δυστηχώς έτσι είναι η νοοτροπία του Έλληνα να γκρινιάζει συνεχώς και να κράζει τον συμπολίτη του.
  3. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να καταθέσεις μια ερώτηση προς το ΥΠΕΧΩΔΕ στο οποίο υπάγονται οι πολεοδομίες και να ρωτήσεις για το αν οι πολεοδομίες είναι αρμόδιες για έκδωση αδειών κεραιών. Η απάντηση δώθηκε αλλά γενικά θέλω να πώ το κράτος μπορεί να σου δώσει απαντήσεις τέτοιες καταθέτοντας ερώτηση σε υπουργείο όχι σε υπηρησία που υπάγετε σε υπουργείο.
  4. Καταρχήν πρωτού ακούς τι σου λέει ο καθένας οτι είναι παράνομο να διαβάσεις προσεκτικά τον κανονισμό της πολυκατοικίας σου. Μπορεί να λέει οτι απαγορεύεται να κρεμάμε από τα κάγκελα διάφορα πράγματα για αυτό σου είπαν οτι είναι παράνομο. Ένας νόμος που υπάρχει σχετικά με κεραίες αναφέρει οτι δεν χρειάζονται κάποια άδεια οι κεραίες που χρησιμοποιούνται για λήψη τηλεοπτικών σημάτων nova κτλπ. Για να ξεμπερδέψεις με αυτούς που γκρινιάζουν βάλε την κεραία στο πάτωμα του μπαλκονιού σου,δεν νομίαζω να επηρεαστεί το σήμα και η ποιότητα της εικόνας σου. Για ταράτσα άστο καλύτερα,ακόμα και αν δεν λέει κάτι ο κανονισμός πολυκατοικίας μπορεί να θέλουν και άλλοι μετά να βάλουν και να γίνονται συνελεύσεις με φασαρίες.
  5. Σίγουρα γίνετε αλλά είναι πολύ δύσκολο,πρέπει να έχεις γνώσεις μηχανολογίας ηλεκτρολογίας ίσως και ηλεκτρονικής. Θα σου θέσω μερικούς προβληματισμούς μου. Όταν αποσυνδέσεις και ανοίξεις το κλιματιστικό για να αφαιρέσεις το φρέον μπορεί να διαφύγει προς τα έξω και να εξατμιστεί. Από όσο γνωρίζω υπάρχει ειδικό πώμα για αυτή την περίπτωση,αλλά πως θα ξέρεις αν ο συμπιεστής σου θα ταιριάζει στο πώμα? Συνήθως υπάρχουν ειδικές αντλίες για αυτή την δουλειά που τις έχουν οι ψυκτικοί. Εφόσον φτιάξεις από μόνος σου πρέπει να μάθεις τις διατομές του πώματος. Έστω οτι καταφέρνεις να το συνδέσεις με επιτυχία. Σε κάποια φάση το φρέον θα έχει απορροφηθεί όλο από την ψυκτική εγκατάσταση και θα έχει μπεί στο μπουκάλι. Θα πρέπει μόλις γίνει αυτό να σταματήσεις αμέσως το συμπιεστή διότι διαφορετικά μπορεί να υπάρξει υπερπίεση μέσα στο μπουκάλι και να σκάσει.... Πως θα ξέρεις οτι το φρέον από την ψυκτική εγκατάσταση άδειασε ? Προφανώς θα πρέπει να βρείς κάποια διάταξη η οποία να ελέγχει την στάθμη του φρέοντος κατά κάποιον τρόπο και μόλις γεμίσει η μπουκάλα να τερματίζει την λειτουργία του συμπιεστή. Επίσης θεωρώ υπερβολική την ισχύ ενός συμπιεστή για μια δουλειά που είναι η μεταφορά φρέοντος από την ψυκτική εγκατάσταση στο μπουκάλι. Για μια τέτοια δουλειά χρειάζεσαι πολύ μικρή αντλία ίσα ίσα να μπορεί να μεταφέρει το φρέον. Αν μιλάμε για συμπιεστή αναλογίσου την ηλεκτρική ισχύ που έχει. Αν λ.χ αφαιρέσεις συμπιεστή από 18άρι κλιματιστικό με EER 2.2 σημαίνει συμπιεστής κατανάλωσης 2.4kW οπότε περιστροφικής ισχύος στο περίπου 2.5-2.6kW μπορεί και περισσότερα. Τέτοια περιστροφική ισχύς είναι πολύ μεγάλη, θα γεμίσει την μπουκάλα με φρέον σε χρόνο dt και μπορεί να γίνει ατύχημα από την υπερπίεση μετά.
  6. πολυκατοικία.Έχω το δικαίωμα να ασκήσω ως συνιδιοκτήτης αγωγή στα δικαστήρια για την είσπραξη των κοινοχρήστων τηε δυστροπης συνιδιοκτήτριας? Υ.Γ να σημειώσω ότι κανείς από τους υπολοίπους συνιδιοκτήτες δεν θέλει να στραφεί εναντίον της(η δικαιολογία είναι μένουμε σττην ίδια πολυκατοικία και δεν θέλουμε να χαλάσουμε τιε σχέσεις μας) και έτσι δεν έρχεται κανένας στη γενική συνέλευση. Ασφαλώς και μπορείς να στραφείς,άκου δικαιολογίες.... εσύ πληρώνεις όλα εκείνα που δεν πληρώνουν οι άλλοι.... κανονικά έπρεπε με την αγορά του διαμερίσματος να σας έδινε ο κατασκευαστής τον κανονισμό πολυκατοικίας,είναι ένα βιβλιαράκι που μερικές φορές λέει "Πράξη σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας". Όχι δεν νομίζω να υπάρχει κάτι τέτοιο,σίγουρα πληρώνουνε όλοι ένα πάγιο αναλόγως τα χιλιοστά.
  7. Αυτά ξαναπέστα. Και εμένα μου την δίνει πολύ στα νεύρα που μερικοί ειδικά στα γυμναστήρια κάθονται και προτείνουν δίαιτες οτι να ναι.... δεν γνωρίζω αν επιτρέπεται ή αν διδάσκονται στα ΤΕΦΑΑ διαιτολογία/διατροφολογία.
  8. Για το ερώτημά σου ισχύουν αυτά που είπε ο marras. Αυτό όμως που κατάλαβα οτι σε απασχολεί ουαιαστικά, είναι πως θα ζεστάνεις κανονικά το σπίτι σου χωρίς να λειτουργείς το σύστημα θέρμανσης 9-10 ώρες την μέρα. Το οτι έχεις 0 βαθμούς έξω δεν παίζει ρόλο καθώς οι ελάχιστες θερμοκρασίες σε κάθε μελέτη συστήματος θέρμανσης λαμβάνονται υπόψη και για βόρεια μέρη ή βόρεια προάστια είναι πολύ κατώτερες του 0. Οπότε το πρόβλημα που έχεις είναι τα διαμερίσματα κάτω από το δικό σου διαμέρισμα που είναι ανοίκιαστα οπότε και δεν λειτουργεί η θέρμανση. Προφανώς επειδή δεν λειτουργεί η θέρμανση έχεις αυξημένες απώλειες θερμότητας από όλα τα δάπεδα του διαμερίσματός σου και για αυτό δεν ζεστένονται οι χώροι που μένεις. Αντί να λειτουργούν τα καλοριφέρ 10 ώρες κοίταξε μήπως είναι ποιο συμφέρουσα οικονομικά η λύση της τοποθέτησης ενός μικρού κλιματιστικού Α ενεργειακής κλάσης το οποίο θα λειτουργεί όλη την μέρα υποστηρικτικά μαζί με τα καλοριφέρ τα οποία θα λειτουργούν με τις κανονικές ώρες και όχι αυξημένα. Πάντος σε καμία περίπτωση ο ιδιοκτήτης των άλλων διαμερισμάτων δεν είναι υποχρεωμένος να ανοίγει την θέρμανση είτε έχεις κρύο στο διαμέρισμα σου είτε δεν έχεις.
  9. Από 6 ή 7 Ιανουαρίου έλεγαν οτι δεν θα μπορεί να πωληθεί ή να νοικιαστεί οτιδήποτε ακίνητο αν δεν υπάρχει το ενεργειακό πιστοποιητικό. Σήμερα άκουσα οτι για ενοικιάσεις ακινήτων μεταφέρθηκε για τον Ιούνιο του 2011 λόγω της κρίσης στην αγορά ακινήτων και οτι θα παρασύρει τα ενοικία προς τα πάνω. Για πωλήσεις ή οτιδήποτε άλλη μεταβίβαση ακινήτου από 6 Ιανουαρίου υποχρεωτικό. Κατάλαβα,έκανες σαν αυτό που λέμε επινοικίαση,νοικιάζεις δικό σου ακίνητο και πας σε άλλο με ενοίκιο,οπότε τώρα που έφυγε ο ιδιοκτήτης από το δικό σου πρέπει να επιστρέψεις...... είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, εμείς σε ένα ακίνητο της μητέρας μου πετάξαμε τα έπιπλα άρων άρων (τα δώσαμε τσάμπα σε άλλους) για να το νοικιάσουμε ωστέ να μπορούμε να πληρώνουμε τον ΦΜΑΠ και τα ΕΤΑΚ ποευ ευτηχώς ακόμα δεν μας ήρθαν για το δικό μου ακίνητο.
  10. Οι γενικοί κανόνες που διέπουν τις εκμισθώσεις ακινήτων αναφέρονται στο άρθρο 4 του Ν. 2235/94. Επίσης κοίταξε και εδώ http://www.vrilissia.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=11:2009-02-14-17-09-13&catid=7:2009-02-14-16-43-22&Itemid=36 Για να γλυτώσεις τυχόν δικαστήριο για διεκδίκιση μισθώματος μέχρι και το τέλος του συμβολαίου πιστεύω το καλύτερο που μπορείς να πείς είναι οτι σε απέλυσαν από την δουλειά σου. Το ρίσκο είναι οτι σε περίπτωση που σε πάει δικαστικώς μετά θα πρέπει να το αποδείξεις κιόλας.....
  11. Σκέφτομαι να αγοράσω το MOTOROLA WX181 ως δεύτερο κινητό εφεδρικό επειδή θα πάω στρατό και το παλιό ericcsson w800 έχει αρχήσει να τα παίζει και πάει για ολικό παίξιμο... θέλω να μάθω το εξής, αν πάρω την κάρτα SIM από το ericcsson w800 και την βάλω στο motorola WX181 θα δουλέψει ή θα υπάρξουν προβλήματα ??
  12. Το JW για να ξέρω είναι γυμναστήριο ή κάτι άλλο άσχετο ? Πρόσφατα η ξαδέρφη μου πήγε σε γυμναστήριο στην Καλλιθέα. Πλήρωσε ένα σορό χρήματα για μερικούς μήνες και τα παράτησε και έφυγε σε 1 εβδομάδα. Μου έλεγε έβρισκε στα αποδητήρια πεταμένες σερβιέτες και σκουπίδια,μύριζε άσχημα και βρώμαγαν οι άνθρωποι που γυμνάζονταν εκεί κτλπ μετά την πήρανε τηλέφωνο να ρωτήσουν γιατί δεν έρχεται και όταν τους έλεγε νευριασμένη την κατάσταση γελούσε η ιδιοκτήτρια και το έπαιζε κινέζα,μετά απείλησε η ξαδέρφη μου και με μύνηση το γυμναστήριο αλλά δεν την έκανε.
  13. Πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες σου. Η ντουλάπα πατάει πάνω στο μπαλκόνι δεν κρέμετε από πουθενά.
  14. Χμμμ, με άγχωσες τώρα, δε το ήξερα οτι υπάρχει και διάταξη. Το θεωρώ πολύ τραβιγμένο, άμα ο άλλος χρειάζεται κλιματιστικό απαραίτητα για θέρμανση που θα το βάλει ? Και εγώ τώρα που σκέφτομαι να νοικιάσω ενα ισόγειο σε κτίριο που έχει κριθεί διατηρητέο και δεν υπάρχει εγκατάσταση θέρμανσης θα μπεί κλιματιστικό έξω στην πρόσοψη για θέρμανση τον χειμώνα κυρίως.
  15. Λοιπόν παιδία μια θεία μου αντιμετωπίζει το εξής πρόβλημα. Έχει τοποθετήσει στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου μια ντουλάπα,πλάγίως,κοντά στα διαχωριστικά με το μπαλκόνι του διπλανού διαμερίσματος. Ο ιδιοκτήτης του διπλανού διαμερίσματος διαμαρτυρήθκε επειδή η ντουλάπα η οποία βρίσκεται σχεδόν πάνω από την είσοδο χαλάει την αισθητική πρόσωψη της πολυκατοικίας. Ένας δεύτερος ιδιοκτήτης άλλου διαμερίσματος απείλησε οτι θα κάνει μύνηση για τον ίδιο ακριβώς λόγο..... τελικά ποιος έχει δίκιο ? Εφόσον το μπαλκόνι είναι ιδιοκτησία του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος δεν μπορεί να βάλει οτι θέλει ? Με την ίδια λογική θα μπορούσαν να διαμαρτύρονταν επειδή στον τοίχο του μπαλκονιού υπάρχει μονάδα κλιματιστικού ή μια ζαρντινιέρα.
×
×
  • Create New...