Jump to content

Σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο

kolabrou
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

τουλάχιστον στο επίσημο ranking των πανεπιστημίων ΔΙΕΘΝΩΣ δεν υπάρχει ούτε ΕΝΑ ελληνικό ανάμεσα στα 500:( ... Και επειδή seeing is believing σας παραθέτω το site του academic world rankings 2006[ http://ed.sjtu.edu.cn/rank/2006/ARWU2006TOP500list.htm ].

Check your facts:

University of Athens & University of Thessaloniki (fantazomai ennooun to Aristoteleio) stis theseis 350-400 sto link pou paretheses.

• Απαντήσεις 3,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

-Και οσοι δεν γνωριζουν τιποτα για την ελληνικη εκπαιδευση και υποστηριζουν σφοδρα την αγγλικη εντασσονται στην κατηγορια 'Ευρωλιγουρηδες';

Τελείωσα Ε.Μ.Π (Η.Μ.Μ.Υ) και τώρα κάνω μεταπτυχιακό Αγγλία.

-Οσοι γνωριζουν απο αγγλικη εκπαιδευση και συνεχιζουν να υποστηριζουν το

ΕΜΠ, εμπιπτουν στην κατηγορια 'Βλαχοελληνες', ή οχι;

Όσοι γνωρίζουν από αγγλική εκπαίδευση δεν λένε τις μπούρδες που διάβασα σε αυτό το thread.

-Συμπερασματικα, το να λες σεβαστη η αποψη σου αλλα εισαι βλαχοελληνας, ειναι σιγουρα σταση που δεν συμβαδιζει με την αγγλοσαξωνικη ευγενεια και τον δημοκρατικο διαλογο που υποτιθεται οτι υποστηριζεις. Με αλλα λογια, ο τροπος αυτος δηλωνει προβληματικη συμπεριφορα, a.k.a κομπλεξάρα

Άποψη μου. Σεβαστή και η δική σου που με θεωρείς κομπλεξάρα, προβληματικό, ευρωλιγούρη, βλαχοέλληνα. Κάποιους λόγους έχεις.

Έχεις δίκιο Gmac, με συγχωρείτε. Τοπ 100 Ευρώπης ήθελα να γράψω και παρασύρθηκα.

Επειδή βλέπω ότι πηγαίνει σε κόντρα το όλο θέμα, θα σας παρακαλέσω να είτε να σταματήσει εδώ είτε να το συνεχίσετε με ΡΜ, έτσι ώστε εμείς που θέλουμε πραγματικά να γράφουμε για τις σπουδές στην Αγγλία, να συνεχίσουμε να το κάνουμε πριν το θέμα κλειδωθεί για τις απερισκεψίες κάποιων.

Ευχαριστώ.

ΥΓ. Έχει γίνει report.

http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif

εγώ πιστεύω πάντως οτι πολύ πιο δύσκολα και πολύ πιο ανεβασμένο το επίπεδο στα ελληνικά πανεπιστήμια απο οτι στα αγγλικά.

εγώ έχω πτυχίο και μεταπτυχιακό στην ελλάδα και τώρα είμαι στο 2ο στην αγγλία.

αλλά ισχύει και μια γενικευμένη άποψη ,ότι αν θές να μάθεις θα μάθεις οτι και να γίνει.αν υπάρχει θέληση θα υπάρχει και ανταπόκριση.είτε είναι αγγλία είτε είναι ελλάδα,είτε οτιδήποτε άλλο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

everything good in life is either illegal, immoral or fattening!!

Hola se olous...

Epeidh tha kanw aithseis gia Msc sthn Agglia gia ton Septembrh tha hthela ligo info, pleaseeeeee, gia kapoies aporeies mou :worry: :worry:

Basika tha ths kanw autes tis meres pou exw adeia...

Exw diabasei kapoia kommatia thou thread omws , se polla shmeia kourazouma giati htan isws ligo off topic gi auto pou psaxnw, opws px sughkrish me Ellhnika panephsthmia, glwssika themata, MTI vs EMP , Ellhnikes parees ktl...

Psaxnw psaxnw na brw antikeimenikes alhtheies omws pou tha tis brw? To mono kao pou brhka einai to push online omws thelei sundromh. Times, guardian etc den nomizw na ta lene opws einai, toulaxiston gia ta mesaia, mesaia-kala uni's. Student guides etc den bohthane... Basika pisteuw oti dukoleuomai epeidh den epidiwkw na kanw Msc se Uni sto top 15 twn general rankings... Eimai realisths kai gnwrizw thn "orexh mou" kai gi auto skopeyw gia kapoio mesaio prws kalo uni kai epeidh exw bathmo ptyxiou, 6,2 pou einai ena koinos bathmos...

Ti course psaxnw? " Engineering Management" h "Technology Management"

Exw brei sta exhs Uni's auto to course kai grafw kai me thn seira protimhshs mou me bash, zwh sthn polh, kostos kai aiologhsh sto general engineering apo to QAA.

1) Aston

2) University of Leeds

3) University of Strathclyde

4) University of Bournemouth

5) University of Portsmouth

6) UCE, Birmingham

Bebaia exw brei kai se arketa alla omws pisteuw oti tha prepei na periorisw tis epiloges mou se 5-6, mono kai mono epeidh h kathe aithsh exei xexoristo entupo gia reference kai den mporeis na sunapseis px mia fwtotupia mias sustatikhs kai to contact information tou kathighth. Akou sealed envelope kai signed:rolleyes: :lol: :rolleyes:

Ara ti info psaxnw?

Ti gnwmes exete gia ta mesaia-kala uni's sthn Agglia? H axia to LSE, Imperial ktl einai gnwsth... Gia auta? Sthn agora sthn Agglia exoun apokrisei, kathws ta perissotera apo auta dinoun bash se "vocational training"

Poia uni's kai poleis na apofugw opwsdhpote...:X :X :X ???

Otidhpote thewreite xrhsimo genika ;) ;)

Muchos Muchos gracias in advance mono kai mono epeidh diabases to post...

Νομίζω ότι όταν το πανεπιστήμιο στην Αγγλία δεν προέρχεται από κάποιο πρώην Polytechnic school ή από κάποια ΠΡΟΣΦΑΤΗ συγχώνευση για μένα τουλάχιστον, θεωρείται αρκετά καλό. Βέβαια αυτό δεν είναι νόμος διότι υπάρχουν συγχωνευμένα & πρώην Polytechnic schools και όμως βρίσκονται αρκετά ψηλά.

Τώρα φίλος για ποιές πόλεις να αποφεύγεις δεν μπορώ να σου πω ακριβώς αφού αυτό εξαρτάται από τι τύπος είσαι, αν και κρίνοντας από τα λεγόμενα σου, από αυτά τα unis που παρέθεσες θα σου προτείνω 3.

1. University of Leeds

2. Aston

3. UCE

Leeds & Βirmingham σαν πόλεις θεωρούνται από τις τοπ στην Αγγλία για φοιτητική ζωή, nightlife, κτλ κτλ. Πάντως, καλό θα ήταν να επισκεπτείς τα Πανεπιστήμια αυτά & τις πόλεις ώστε να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα.

Offtopic:

Με συγχωρείτε για το προηγούμενο ποστ μου όμως με βίδωσε ένα ποστ που δίαβασα και ξέσπασα σε όλους. Ανοησία μου πραγματικά. Συγγνώμη και πάλι.

Αφου δεν εχουν "ΚΑΝ" μπει σε συστημα αξιολογησης τα ελληνικα πανεπιστημια πως να μπουν σε καταταξη...μιλαμε για συστημα που αναγνωριζει τα χαλια του και δε γινεται ρεζιλι διεθνως, ευτυχως να λεμε γιατι θα γινομασταν θεμα και γιαυτο...

Ρε παιδιά έχω στείλει εδώ και 10 μέρες τις αιτήσεις για master στην Αγγλία και άκομα δεν έχω λάβει confirmation letter ότι λάβανε τις αιτήσεις μου; Τι στο καλό συμβαίνει;;Απο την εμπειρία σας πόσο κάνουν να στείλουν αυτό το αναθεματισμένο email;Πρέπει να ανησυχώ ή όχι;;;

Ευχαριστώ προκαταβολικά

''Cold was my soul, untold was the pain I faced when you left me. A rose in the rain....So I swore to the razor that never, enchained would your dark nails of faith be pushed through my veins again''

Γράμμα υποθέτω ότι θα σου στείλουν, όχι email.

Γράμμα υποθέτω ότι θα σου στείλουν, όχι email.

Φαντάζομαι γράμμα θα είναι η conditional/unconditional offer.Γράμμα και ότι απλά λάβανε τις αιτήσεις μου;;;;;:(

''Cold was my soul, untold was the pain I faced when you left me. A rose in the rain....So I swore to the razor that never, enchained would your dark nails of faith be pushed through my veins again''

Nymphetamine, μην ανησυχείς θα σου απαντήσουν απλά δεν είναι μόνο η δική σου αίτηση η οποία πρέπει να εξεταστεί. Εμένα έκαναν 20 μέρες(εργάσιμες) να με ειδοποιήσουν αλλά αυτό εξαρτάται και από το πανεπιστήμιο. Τώρα έπεσες και μέσα στις γιορτές :lol: :lol: :lol:

PATIENCE!

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση.Σε παρακαλώ διευκρίνησε:Είκοσι μέρες για το confirmation letter ή για την απάντηση;;;;;;;;;Το ξέρω ότι έπεσα μέσα στις γιορτές αλλά προτίμησα να τα στείλω τώρα -ρισκάροντας βέβαια τυχόν καθυστέρηση- παρά του χρόνου....

20 μέρες για το confirmation, αλλά όπως είπα uni από uni διαφέρει. Δηλ. εγώ έκανα την application στο Imperial και λόγω του ότι γινόταν τις πουτ!!#@$Ρ% την περίοδο εκείνη(αρχές Σεπτέμβρη) + ότι εξετάζουν πολύ σχολαστικά την αίτηση, η τελική απάντηση ήρθε μετά από έναν μήνα :rolleyes:

Τώρα μην πανικοβάλεσαι είναι και γιορτές και κλείνουν. Από τον καινούργιο χρόνο περίμενε, αν δεν σου απαντήσουν κάνε enquiry(ρώτα τους) και τι να σου πω αν δεν απαντήσουν δεν αξίζει να πας εκεί :O

Ωωωωωωωωωωχ! Μεταξύ άλλων έχω κάνει και στο Imperial....¨Τέλος πάντων υπομονή μέχρι ...του χρόνου και βλέπουμε. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

• 2 weeks later...
feygw se mia ebdomada gia agglia gia peite bre paidia poias etairias na parw kartokinhto?mono gia sms to thelw<gia uk kai ellada>.....orange vodafone h kati allo?
[sIGPIC][/sIGPIC]http://www.dr-bet.com ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΟ ΣΑΙΤ....ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΛΟΣ Ο ΚΟΥΒΑΣ

Υπάρχει σχετικό θέμα για την ερώτηση σου.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=21789

Kαλησπερα.Θα ηθελα καποιος να μου δωσει πληροφοριες η εστω να με παραπεμψει σχετικα με ιδιωτικα πανεπιστημια στην Αγγλια στο αντικειμενο της πληροφορικης κ τηλεπικοινωνιων.Τελειωνω σε ενα εξαμηνο Ηλεκτρολογια αλλα παντα ηθελα να σπουδασω τηλεπικοινωνιες.....

Ιδιωτικό πανεπιστήμιο υπάρχει μόνο ένα κι αυτό είναι το πανεπιστήμιο του Buckingham.

http://www.buckingham.ac.uk/

Kαλησπερα.Θα ηθελα καποιος να μου δωσει πληροφοριες η εστω να με παραπεμψει σχετικα με ιδιωτικα πανεπιστημια στην Αγγλια στο αντικειμενο της πληροφορικης κ τηλεπικοινωνιων.Τελειωνω σε ενα εξαμηνο Ηλεκτρολογια αλλα παντα ηθελα να σπουδασω τηλεπικοινωνιες.....

Αν δεν εννοούσες ιδιωτικό με την ελληνική έννοια του όρου, και στην σχολή μου κάνουμε αρκετά καλή δουλειά σε τηλεπικοινωνίες και ΙΤ...και είναι και γεμάτη με φιλικούς ανθρώπους :)

http://www.dcs.lancs.ac.uk

Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα.

Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ.

Δεν νομιζω σε ενα φορουμ καθαρα τεχνολογιας να βρω απαντηση, αλλα δεν χανω και τιποτα να ρωτησω :D

Εχω BEng civil engineering και φετος κανω MSc civil engineering. Ολα αυτα τα χρονια, οτι μαθημα εχει σχεση με environmental management-environmental impact prediction κτλ μου ειχε τραβηξει απιστευτα το ενδιαφερον. Θα ηθελα να κανω ακομα ενα μεταπτυχιακο γυρω απο αυτα τα θεματα, ειναι καποιος που εχει κανει κατι παρομοιο; Ειναι τοσες πολλες οι επιλογες που εχω πελαγωσει...

Επισης, αξιζει; Δηλαδη, σαν Πολ. Μηχανικος κατα ποσο θα μου χρειαστει να γνωριζω τοσα πολλα γυρω απο το environmental management; Στην Αγγλια σιγουρα θα με οφελουσε πολυ, στην Ελλαδα ομως τα πραγματα ειναι καπως πισω και με αυτα ασχολουνται σχεδον αποκλειστικα οι μηχανικοι Περιβαλλοντος.

Ιδιωτικό πανεπιστήμιο υπάρχει μόνο ένα κι αυτό είναι το πανεπιστήμιο του Buckingham.

http://www.buckingham.ac.uk/

Μονο ενα?Δηλαδη τα αλλα ειναι δημοσια?Αν και αποτι ειδα ζηταει απολυτηριο 17 και πανω και εχω χαμηλοτερο.....

Αν δεν εννοούσες ιδιωτικό με την ελληνική έννοια του όρου, και στην σχολή μου κάνουμε αρκετά καλή δουλειά σε τηλεπικοινωνίες και ΙΤ...και είναι και γεμάτη με φιλικούς ανθρώπους :)

http://www.dcs.lancs.ac.uk

Ναι θα το κοιταξω αλλα για εξηγηστε μου τι παιζει με τα πανεπιστημια και σχετικα με τον ορο "ιδιωτικο".

Μονο ενα?Δηλαδη τα αλλα ειναι δημοσια?Αν και αποτι ειδα ζηταει απολυτηριο 17 και πανω και εχω χαμηλοτερο.....

Ναι θα το κοιταξω αλλα για εξηγηστε μου τι παιζει με τα πανεπιστημια και σχετικα με τον ορο "ιδιωτικο".

Όλα τα πανεπιστήμια στην Αγγλία (πλην του Buckingham που σνομπάρεται απο τ'άλλα) είναι δημόσια με funding απο την κυβέρνηση και tuition fees. Η διαφορά με την Ελλάδα είναι πως είναι αυτόνομα και όχι κρατικά (με την δική μας έννοια). Περισσότερα εδώ.

http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif

Re pedia epeidh eimai asxetos ligo ... mporeite na mou peite:

1) An metraei o ba8mos tou apoluthriou.

2) Poio dikaiountai na paroun daneio

3) an einai eukolo na breis 8esh se estia.

Thx

One of the things you learn after years of dealing with drug people,

is that you can turn your back on a person,

but never turn your back on a drug.

Ακουστε να δειτε τι επαθα....

Ερχομουν απο Θεσσαλονικη μεσω Ρωμης στο Λονδινο με την Alitalia. Οπως παντα μια μου αποσκευη εμεινε πισω, δυστυχως ηταν ενα ψυγειακι με διαφορα τροφιμα (κυριως φετα και λιγο κρεας). Ε μου το φερνουν που λετε μετα απο 3 ημερες και τι να δω!! Το τελωνιο του Heathrow μου ειχε κατασχεσει τη φετα και το κρεας, και μου εδωσαν κατι φυλλαδια που λενε οτι εντος ΕΕ μπορω να παρω ΟΤΙ θελω, λετε να μας εχουν για εκτος ΕΕ; Η πλακα ειναι οτι στα φυλλαδια μας εχουν στις χωρες ΕΕ αλλα παρολο αυτα τα κατεσχεσαν!! Το κακο της υποθεσης ειναι οτι το μονο που μπορω να κανω ειναι να τους παω στο δικαστηριο και 5 κιλα φετα και 3 κιλα κρεας :lol: :lol:

Ειναι εντελως Αγγλοι τελικα!

Εμάς μας το ανακοίνωσαν την τελευταία φορά που ερχόμουν οτι υπάρχουν αυστηροί κανόνες για την εισαγωγή κρέατος, αυγών και γαλακτοκομικών προιόντων.

Ευτυχώς κατέβηκα Stansted και δεν ασχολήθηκαν καθόλου μαζί μας οι τελωνειακοί εκεί. Στο Heathrow η ταλαιπωρεία αγγίζει όρια τρέλλας...

Ακουστε να δειτε τι επαθα....

Ερχομουν απο Θεσσαλονικη μεσω Ρωμης στο Λονδινο με την Alitalia. Οπως παντα μια μου αποσκευη εμεινε πισω, δυστυχως ηταν ενα ψυγειακι με διαφορα τροφιμα (κυριως φετα και λιγο κρεας). Ε μου το φερνουν που λετε μετα απο 3 ημερες και τι να δω!! Το τελωνιο του Heathrow μου ειχε κατασχεσει τη φετα και το κρεας, και μου εδωσαν κατι φυλλαδια που λενε οτι εντος ΕΕ μπορω να παρω ΟΤΙ θελω, λετε να μας εχουν για εκτος ΕΕ; Η πλακα ειναι οτι στα φυλλαδια μας εχουν στις χωρες ΕΕ αλλα παρολο αυτα τα κατεσχεσαν!! Το κακο της υποθεσης ειναι οτι το μονο που μπορω να κανω ειναι να τους παω στο δικαστηριο και 5 κιλα φετα και 3 κιλα κρεας :lol: :lol:

Ειναι εντελως Αγγλοι τελικα!

Ναι αλλα σκεψου (και μαλλον δεν θα ειναι δυσκολο να τους πεισεις,μιας και σου κατασχεσαν πραγματα, και σου εστειλαν ενγραφο που σου λεει οτι μπορουσες να τα μεταφερεις αυτα τα πραγματα) να τους πεισεις για το παρακατω

και υπολογισε τωρα ποσους γυρους φτιαχνεις με 3 κιλα κρεας,και ζητα την αντιστοιχη αποζημιωση:lol: ,που ξερεις τα τζιμανια μπορει να σε πιστεψουν:X

Δώσε στους άλλους αυτό που θέλουν να δούν,και κάντους να πιστέψουν αύτο που βλέπουν.