Jump to content

Σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο

kolabrou
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Απλα να προσθεσω πως υπαρχουν και MBA τα οποια δεν ειναι μονο γενικα, αλλα προσφερουν εξειδικευση παιρνωντας 5-6 μαθηματα ενος συγκεκριμενου πεδιου (πχ MBA in Finance, MBA in Marketing). Επισης στα περισσοτερα τμηματα ο μεσος ορος ηλικιας και εργασιας των φοιτητων ειναι 27 και 4 χρονια αντιστοιχα.

Τα παραπανω ισχυουν για πανεπιστημια της Αμερικης. Στην Αγγλια ισως ειναι καπως διαφορετικα τα πραγματα.

• Απαντήσεις 3,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Και στην Αγγλία τα MBAs έχουν "κατεύθυνση" την οποια παίρνεις κατά κανόνα στο δεύτερο και τελευταίο εξάμηνο. Συνεχίζει όμως να πρόκειται για ένα (κατά βάση) γενικό πρόγραμμα που παρέχει και μια μικρή εξειδίκευση πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα. Πχ ένα MBA in Finance δεν είναι σε καμια περίπτωση τόσο εξειδικευμένο όσο τα περισσότερα MSc in Finance.

Το σημαντικότερο που θέλω εγώ να κρατήσω από όλη αυτή την κουβέντα είναι ότι:

1) ένα MBA δεν πρέπει να γίνεται αμέσως μετά το πρώτο πτυχίο, αλλα ύστερα από αρκετά χρονια στην αγορά εργασίας. Αν αυτό το αρκετά θα είναι 4, 7 η 17 είναι άλλο θέμα.

2) ένα MBA δε θα προσφέρει περαιτέρω γνώσεις σε κάποιον ο οποιος έχει σπουδάσει Business Administration για πρώτο πτυχίο. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να το κάνει, αρκεί να ισχύει το 1).

Και στην Αγγλία τα MBAs έχουν "κατεύθυνση" την οποια παίρνεις κατά κανόνα στο δεύτερο και τελευταίο εξάμηνο. Συνεχίζει όμως να πρόκειται για ένα (κατά βάση) γενικό πρόγραμμα που παρέχει και μια μικρή εξειδίκευση πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα. Πχ ένα MBA in Finance δεν είναι σε καμια περίπτωση τόσο εξειδικευμένο όσο τα περισσότερα MSc in Finance.

Το σημαντικότερο που θέλω εγώ να κρατήσω από όλη αυτή την κουβέντα είναι ότι:

1) ένα MBA δεν πρέπει να γίνεται αμέσως μετά το πρώτο πτυχίο, αλλα ύστερα από αρκετά χρονια στην αγορά εργασίας. Αν αυτό το αρκετά θα είναι 4, 7 η 17 είναι άλλο θέμα.

2) ένα MBA δε θα προσφέρει περαιτέρω γνώσεις σε κάποιον ο οποιος έχει σπουδάσει Business Administration για πρώτο πτυχίο. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να το κάνει, αρκεί να ισχύει το 1).

gmac +1

μια μικρη διορθωση μονο για το 1. δεν ΜΠΟΡΕΙ να γινει αμεσως μετα το 1ο πτυχιο για το εξης λογο: στα entry requirements ενος ΜΒΑ απαιτουνται τουλαχιστον 3 χρονια προυπηρεσιας.

Επειδη το ειχα ψαξει πριν κανω το μαστερ στο Υορκ, καλο ειναι οτι οποιος θελει να εξειδικευθει σε ενα τομεα του μανατζμεντ (πχ strategic, financial, corporate, business, risk) να το κανει με ενα ΜSc...

Το ΜΒΑ οσο σημαντικο ακουγεται κ "ειναι" στην αγορα (+πανακριβο) αλλο τοσο γενικο ειναι.

IPHONE 4 The Ultimate

παιδια εγώ ενδιαφέρομαι για 3 πανεπιστιμια

1)Aston

2)Manchester

3)Bath

Έχει πάει κανείς σε κάποιο από αυτά?τι λένε?

παιδια απο αυτά που διαβασα, για να στειλω αιτηση για msc θα πρέπει

1)να στειλω μεταφρασμενη την βαθμολογια μου μαζι με την αμεταφραστη

2)την αιτηση

3)τις συστατικες

αυτα?

Σας παρακαλώ πείτε μου τι άλλο πρέπει να κάνω!!!Πρέπει να επικυρώσω κατι?πως?ευχαριστώ

παιδια εγώ ενδιαφέρομαι για 3 πανεπιστιμια

1)Aston

2)Manchester

3)Bath

Έχει πάει κανείς σε κάποιο από αυτά?τι λένε?

παιδια απο αυτά που διαβασα, για να στειλω αιτηση για msc θα πρέπει

1)να στειλω μεταφρασμενη την βαθμολογια μου μαζι με την αμεταφραστη

2)την αιτηση

3)τις συστατικες

αυτα?

Σας παρακαλώ πείτε μου τι άλλο πρέπει να κάνω!!!Πρέπει να επικυρώσω κατι?πως?ευχαριστώ

Για ποιο course?

Για ποιο course?

Aston

MSc in Marketing Management

MSc in Business & IT

MSc in Business Studies

MSc in Human Resource Management & Business

MSc in Operational Research and Management Studies

Manchester

Management and Information Systems: Change and Development MSc

Marketing MSc

Bath

MSc in Management

MSc in Marketing

Aston

MSc in Business & IT

MSc in Business Studies

Manchester

Marketing MSc

Bath

MSc in Management

MSc in Marketing

Απο αυτα θεωρω οτι το Bath ειναι το καλυτερο πανεπιστημιο για αυτο που θες! Επισης η πολη του Bath ειναι πανεμορφη απ'οσο ξερω και εκτος αυτου ειναι διπλα στο Bristol..

Τωρα το Aston(στο οποιο εκανα και εγω αιτηση) βρισκεται στο κεντρο του Birmingham, που προσωπικα δεν το θεωρω καλο..

Το Business School του Aston θεωρειται απο τα παρα πολυ καλα εως κορυφαια της Αγγλιας.. Το συγκεκριμενο Department ειναι το καλυτερο του πανεπιστημιου, που σημαινει οτι του δειχνουν ιδιαιτερη σημασια!

Να σημειωσω οτι το Αστον ειναι γνωστο στους εργασιακους κυκλους για την ποιοτημα των μαθηματων!..

Το Manchester σαν πανεπιστημιο εχει πολυ καλη φημη!

Ειδικα τωρα που ενωθηκε με το UMIST..

Για το Business School του δεν ξερω και πολλα αλλα το σιγουρο ειναι οτι ειναι απο τα πολυ καλα!

Αμα ειχα εγω να επιλεξω, οπως προειπα, θα επελεγα Bath!

Aston

MSc in Business & IT

MSc in Business Studies

Manchester

Marketing MSc

Bath

MSc in Management

MSc in Marketing

Λίγο μπερδεμένο σε βρίσκω ως προς το αντικείμενο.;)

Από Business & IT σε Marketing, και από ΧΡ σε Operational Research και όλα τα ενδιάμεσα!:confused:

Πάντως συμφωνώ με τον Olympiako7_69 ότι το Bath είναι το καλύτερο από τα 3.

Τι πρώτο πτυχίο έχεις;

το τμήμα που έβγαλα είναι το τμήμα Διεθνων Οικονομικών Σχεσεων και Ανάπτυξης στην κομοτηνη και ο Βαθμός μου είναι πάνω από 7,76(σε έσχατη φάση...περιμένω 2 μαθήματα που έχω περάσει σίγουρα αλλάδεν ξέρω ακόμα βαθμό)

πρώτη προτίμηση μου είμαι το Αστον,έχω ακούσει πάρα πολύ καλά λόγια.ο λόγος που σκέφτομαι αυτά τα μεταπτυχιακά είναι γιατί θέλω να κάνω 2 μαστερς,ένα στο μαρκετινγ και άλλο ένα στο μανατζμεντ..

έχω ελπίδες να με πάρουν αν στείλω μέσα σε αυτές τις μέρες αίτηση?

Παιδιά για το Πανεπιστήμιο του Westminster στο Λονδίνο έχει να δώσει κάποιος πληροφορίες;

Εχω γίνει δεκτός για MSc Interactive Multimedia και σκέφτομαι να παω ...

Κανείς που να γνωρίζει κάτι;;;;

stonebug... :!:

https://www.stonebug.gr

το τμήμα που έβγαλα είναι το τμήμα Διεθνων Οικονομικών Σχεσεων και Ανάπτυξης στην κομοτηνη και ο Βαθμός μου είναι πάνω από 7,76(σε έσχατη φάση...περιμένω 2 μαθήματα που έχω περάσει σίγουρα αλλάδεν ξέρω ακόμα βαθμό)

πρώτη προτίμηση μου είμαι το Αστον,έχω ακούσει πάρα πολύ καλά λόγια.ο λόγος που σκέφτομαι αυτά τα μεταπτυχιακά είναι γιατί θέλω να κάνω 2 μαστερς,ένα στο μαρκετινγ και άλλο ένα στο μανατζμεντ..

έχω ελπίδες να με πάρουν αν στείλω μέσα σε αυτές τις μέρες αίτηση?

Κοίτα, η άποψη μου έχει ως εξής:

a) Το Bath είναι καλύτερο από το Aston κι έχει και καλύτερο όνομα στην αγορά.

b) Φυσικά κι έχεις ελπίδες (δεν είναι δα και τόσο αργά ακόμα) αρκεί να μην το καθυστερήσεις πολύ ακόμα. Σε κάθε περίπτωση, μην περιμένεις να βγούν τα αποτελέσματα των 2 μαθημάτων η να πάρεις πτυχίο. Κανε τις αιτήσεις ΤΏΡΑ.

c) Δε βρίσκω το λόγο να κανεις 2 master σε management ΚΑΙ σε marketing. Τα μεταπτυχιακά του management έχουν μέσα μαθήματα marketing, και το ανάποδο. Θα υπάρχει μεγάλο repetition και θα είναι χάσιμο χρόνου και χρήματος.

πιστεύετε ότι ο βαθμός μου είναι καλός(7,76 και πάνω)?ότι θα βοηθήσει?πιστεύω πως μέχρι την τετάρτη τα χαρτια θα έχουν αποσταλεί με courier?

Με βάση το βαθμό πιστεύω δε θα έχεις πρόβλημα να σε πάρουν σε κάποιο από τα παραπάνω μεταπτυχιακά, αρκεί να έχεις και τα υπόλοιπα βεβαια (καλές συστατικές κτλ). Ο βαθμός είναι πολύ καλός.

Μια άλλη απορία που έχω όμως: δε θα πρέπει να επιλέξεις EΝΑ μεταπτυχιακό σε κάθε πανεπιστήμιο Δε νομίζω να κανεις αίτηση σε όλα;

οι συστατικές είναι οκ.οι ιδιοι οι καθηγητες από μόνοι τους μου ζήτησαν να τους το πω.θα διαλέξω,απλά είμαι ανάμεσα σε αυτά...

Πως και δεν σκεφτεσαι το Warwick και το Lancaster?:confused:

Lancaster με την καμία.δεν το συμπαθώ.Βασικά οι προτιμήσεις μου ήταν οι εξής

1)LSE

2)OXFORD

3)WARWICK

Το πρόβλημα είναι ότι σε αυτά τα πανεπιστήμια εκτός από το είναι δυσκολο να μπείς είναι και αρκετα δύσκολο να βγεις.το LSE είναι το μόνο που ζητάει GMAT 630 at least και πάνω στα management και marteting δεν έχει,το warwick θέλει 8 ielts στο marketing και 7,5 στο management(δυστυχως δεν είμαι καλός στα αγγλικά, 6,5-7) και την oξφόρδη την αποφεύγω λόγο δυσκολίας

σκοπός μου είναι να πάω πρώτα σε ένα ποιο χαλαρο(σχετικά) και μετά το δεύτερο μεταπτυχιακό να το κάνω στα 3 παραπάνω...

1)LSE

2)OXFORD

3)WARWICK

Το πρόβλημα είναι ότι σε αυτά τα πανεπιστήμια εκτός από το είναι δυσκολο να μπείς είναι και αρκετα δύσκολο να βγεις.το LSE είναι το μόνο που ζητάει GMAT 630 και πάνω στα management και marteting δεν έχει,το warwick θέλει 8 ielts στο marketing και 7,5 στο management(δυστυχως δεν είμαι καλός στα αγγλικά, 6,5-7) και την oξφόρδη την αποφεύγω λόγο δυσκολίας

σκοπός μου είναι να πάω πρώτα σε ένα ποιο χαλαρο(σχετικά) και μετά το δεύτερο μεταπτυχιακό να το κάνω στα 3 παραπάνω...

Προσωπικα δεν θεωρω αυτη τη λογικη σωστη..

Το οτι το Warwick ζηταει 7,5-8 δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει περιπτωση να σε παρει με ενα 7..

Παντως αν νομιζεις οτι πανεπιστημια σαν το Bath ειναι χαλαρα καλυτερα να το ξανασκευτεις!! Ειδικα για το Bath το λεω αυτο..!

Εχεις καθολου προυπηρεσια?

1)LSE

2)OXFORD

3)WARWICK

Το πρόβλημα είναι ότι σε αυτά τα πανεπιστήμια εκτός από το είναι δυσκολο να μπείς είναι και αρκετα δύσκολο να βγεις.το LSE είναι το μόνο που ζητάει GMAT 630 και πάνω στα management και marteting δεν έχει,το warwick θέλει 8 ielts στο marketing και 7,5 στο management(δυστυχως δεν είμαι καλός στα αγγλικά, 6,5-7) και την oξφόρδη την αποφεύγω λόγο δυσκολίας

Kai eisai diatetheimenos na xalaseis merikes 10ades xiliades Euro parapanw (didaktra kai eksoda diaviwsis) kai na xaseis ena xrono gia na exeis ena 2o master se paromoio antikeimeno apo kapws kalutero panepisthmio;

Apopsh mou oti den aksizei apo apopsi Return On Investment. Den prokeitai na sou eksasfalisei kati epaggelmatika pou na dikaiologei to kostos.

Gia thn akriveia, thewrw oti den prokeitai na sou prosferei tipota parapanw ena master apo to Warwick (px) an hdh exeis ena master apo to Bath. Sto idio epipedo einai kai ta 2 peripou.

Vevaia dika sou ta lefta, dikos sou kai o xronos ki oti thes ta kaneis :)

Giati den afierwneis to xrono sou sto na veltiwseis ta Agglika sou gia na gineis dektos sto Warwick apo fetos? Mporeis na kaneis thn aithsh twra kai na dwseis IELTS argotera (sto entwmetaksu tha sou kanoun conditional offer afou tha plhrois ta upoloipa krithria).

Για το Westminster στο Λονδίνο παιδιά καμιά πληροφορία;

Msc Interactive Multimedia ...

Για το συγκεκριμενο course δεν εχω ιδεα, αλλα το πανεπιστημιο Westminster δεν θεωρειται απο τα καλα.. Ασε που ειναι στο λονδινο!.........:X

δεν έχω προυπηρεσία, μολίς τελίωσα, τον φεβρουάριο.τώρα κάνω μαθήματα IELTS και πρόκειτε να δώσω αυτές τις μέρες...όσο αφορά το warwick έχω ρωτήσει 2 καθηγητες, ένας από τους οποίους συνεργάζεται με αυτό και μου είπαν ότι θέλουν 8 βαθμό πτυχίου, το ίδιο ισχύει και για το imperial...

δεν έχω προυπηρεσία, μολίς τελίωσα, τον φεβρουάριο.τώρα κάνω μαθήματα IELTS και πρόκειτε να δώσω αυτές τις μέρες...όσο αφορά το warwick έχω ρωτήσει 2 καθηγητες, ένας από τους οποίους συνεργάζεται με αυτό και μου είπαν ότι θέλουν 8 βαθμό πτυχίου, το ίδιο ισχύει και για το imperial...

Αυτο δεν σημαινει οπως σου ειπα και πριν οτι δεν θα παρεις offer με τιποτα!!(δεν ειναι τοσο strict με την βαθμολογια παντα)

Λες οτι εχεις κοιταξει Oxford και LSE και δεν εχεις κοιταξει ισως το καλυτερο?

LBS (London Business School)

Πολλα τα λεφτα ειναι αληθεια αλλα αν εχεις τετοιο πτυχιο.........:D

Κανε αιτηση δεν εχεις να χασεις τιποτα..:cool:

Καλησπέρα παιδιά.Σκέφτομαι για Msc in management και έχω προυπηρεσία ως ασφαλιστικός σύμβουλος.Αυτό θα το λάβουν ως θετικό όταν στείλω αιτήσεις?Περισσότερο μ'ενδιαφέρει αν η προυπηρεσία θα μπορέσει να καλύψει κάποια διαφορά,έστω μικρή,στο βαθμό πτυχίου μου με τον βαθμό που θα ζητάνε.

Αυτο δεν σημαινει οπως σου ειπα και πριν οτι δεν θα παρεις offer με τιποτα!!(δεν ειναι τοσο strict με την βαθμολογια παντα)

Λες οτι εχεις κοιταξει Oxford και LSE και δεν εχεις κοιταξει ισως το καλυτερο?

LBS (London Business School)

Πολλα τα λεφτα ειναι αληθεια αλλα αν εχεις τετοιο πτυχιο.........:D

Κανε αιτηση δεν εχεις να χασεις τιποτα..:cool:

το LBS δεν εχει μαστερς αν δεν κάνω λάθος.δεν έχω χρηματικο πρόβλημα.μπορείτε να μου προτείνετε ότι θέλετε.εκτός από Aμερική που δεν θέλω τώρα.

το LBS δεν εχει μαστερς αν δεν κάνω λάθος.δεν έχω χρηματικο πρόβλημα.μπορείτε να μου προτείνετε ότι θέλετε.εκτός από Aμερική που δεν θέλω τώρα.

Αν δεν εχει masters τι εχει?:p

Οπως και να χει απο την στιγμη που δεν σε περιοριζουν τα χρηματα κοιτα παρα παρα πολυ σοβαρα το LBS..!!