just_a_comment Δημ. April 11, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 11, 2009 3 ταινίες που είδα το τελευταίο 3ήμερο. Κοινό τους σημείο οι Οσκαρικές αξιώσεις (οι 2 τελευταίες κερδισαν τα Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης και καλύτερης animated μικρου μηκους αντιστοιχα, η δε πρώτη ήταν υποψήφια για 2,3 Οσκαρ "δευτερης κατηγορίας" αλλα κέρδισε τη χρυση σφαιρα α' γυναικείου) αλλα και η μελαγχολικη διάθεση που αντιμετωπίζεται διαφορετικά στην καθε μια τις παίρνω απ την αρχή: (1) Revolutionary Road : ήταν ακριβώς αυτό που περίμενα εχοντας δει το τρειλερ, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Ίσως η πιο απαισιόδοξη ταινία των τελευταίων μηνών, αφού ουσιαστικά γκρεμίζει το μύθο του "happily ever after". Είναι αυτό που λένε πως εαν ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα (ή ο Τζακ και η Ροουζ του Τιτανικού, για να το συσχετίσουμε με το πολυσυζητημενο reunion των πρωταγωνιστών της ταινίας που ίσως να χει και αυτή τη συμβολική διάσταση) δεν οδηγουνταν σε τραγικά φινάλε του καρμικού τους έρωτα τότε θα κατέληγαν σε μια πολύ πιο θλιβερή κατάσταση που είναι η σταδιακή και αναπόφευκτη φθορά του έρωτα μέσα από την πεζότητα της καθημερινότητας. Είναι πραγματικά εξαιρετικά επώδυνο να παρακολουθείς τη διάλυση ενός ζευγαριού που κάποτε υπήρξε πολύ ερωτευμένο σε σημείο που να φτάνουν να μην αντέχουν ο ένας τον άλλο και το φινάλε της ταινίας δεν αφήνει κανένα περιθώριο ελπίδας αφού ουσιαστικά δεν παρακολουθούμε μόνο την πορεία του συγκεκριμένου ζευγαριού αλλά και όλων των ζευγαριών που παντρευονται και μετακομίζουν στα προάστεια (σε μια οδό που ειρωνικά ονομάζεται "οδός επανάστασης" αλλά είναι στην ουσία "οδός συμβιβασμού"). Για μας τους ρομαντικούς (αχ!:O) η ταινία είναι άσχημη "γείωση" και παραπέμπει σε ανάλογως σπαρακτικούς στίχους του στυλ "η στέγη εχαμήλωσε θαρρείς μα είναι η αγάπη που τελειώνει" Για να αναφερθώ και λίγο στο τεχνικό μέρος, η ταινία είναι αξιοπρεπέστατα εκτελεσμένη σε όλα τα επίπεδα -σκηνοθεσία, ηθοποιία-φωτογραφία, χωρίς να προσφέρει κάτι ιδιαίτερα αξιομνημόνευτο. Τόσο οι πρωταγωνιστές όσο και οι δεύτεροι ρόλοι πάντως στέκονται στο ύψος τους. Συνολικά θα έβαζα ένα 8/10 (7,8 το imdb) - πάντως καλύτερα μην τη δείτε με τον/την σύντροφό σας εάν είστε σε φάση για γάμο!:p (2) Departures (Okuribito). Αν κ αυτη η -Ιαπωνικης παραγωγής- ταινία έχει ως θέμα τη συμφιλίωση με το θάνατο θα λεγα οτι σου αφήνει μια πολύ γλυκύτερη κ μάλλον αισιοδοξη γεύση σε σχέση με την προηγούμενη. Παρόλο που ήταν στα αουτσαιντερ για τα Οσκαρ δεν ειναι τυχαιο που κερδισε τελικά την επιτροπή, αν και χαμηλών τόνων είναι ένα διαμαντάκι του Ασιατικού κινηματογράφου, εμποτισμένο με χαρακτηριστική σοφία και ποιητικότητα. Υπόθεση είναι ένας μουσικός (τσελίστας) που βλέποντας την καριέρα του να βουλιάζει στη μετριότητα αποφασίζει να γυρίσει στο χωριό του και να μεινει στο πατρικό του, δύο χρόνια μετά το θάνατο της μητέρας του και καμια τριανταριά χρόνια μετα τη φυγή του πατέρα του. Εξαιτίας ενός τυπογραφικού λάθους σε μια αγγελία, βρίσκεται να πιάνει δουλειά σε ένα γραφείο ταξιδίων...προς τον άλλο κόσμο! Συγκεκριμένα, δεν είναι γραφείο κηδειών άλλα αναλαμβάνει την τελετουργική διαδικασία προετοιμασίας του νεκρού πριν μπει στο φέρετρο. Οσο μακαβριο κι αν ακουγεται αυτό, η διαδικασία έχει μια ομορφιά και μια πνευματικότητα που δίνει στον πρωταγωνιστή ικανοποίηση και τον βοηθάει να συμφιλιωθεί με τις δικές του απώλειες, αψηφώντας τα υποτιμητικά και αποδοκιμαστικά σχόλια της κοινωνίας. Η ταινία είναι απλά πανέμορφη απ όλες τις απόψεις. Πανέμορφες εικόνες, εξαιρετική μουσική, πολύ καλή ηθοποιία και γλυκίτατες στιγμές που κυμαίνονται από το κωμικοτραγικό στο καθαρά προσωπικό δράμα. Δύσκολα θα της έβαζα κάτω απο 9/10 (8,4 το imdb) Για το τέλος αφήνω την 3η ταινιούλα, μικρόυ μήκους αυτή, που είναι πανεύκολα προσβάσιμη : μέρος 1 και μέρος 2 Ο τίτλος της είναι La maison en petits cubes δλδ "Το σπίτι από κυβάκια" και μάλλον είναι περισσότερο γνωστή από τον ευτράπελο λόγο του δημιουργού της κατά την απονομή του όσκαρ (sank you company ...sank you my pen...domo arigato mr roboto), αδίκως όμως αφου η ίδια η ταινία είναι πολύ όμορφη, πολύ νοσταλγική, γλυκιά και πρωτότυπη...τρεξτε να τη δειτε! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
captum Δημ. April 18, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2009 Έχει δει κανείς το Fanboys; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnthegreek Δημ. April 18, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2009 Πεθαίνω για σένα:Την είδα τις προάλλες και εκτός από 2-3 σκηνές δεν γέλασα καθόλου.Πίστευα πιο πολύ ότι θα ήταν κωμωδία μιας και ήταν ταινία της Ράντου.Το τέλος ήταν ψιλοχάλια.Κρίμα...:( Ο Ηλίας του 16ου:Φοβερό το ρεμάικ της παλιάς ταινίας.Ο Φιλιππίδης ήταν καταπληκτικός ως αστυνομικός και ο Τσαλταμπάσης το ίδιο."Έφαγε" πολλές σφαλιάρες από τον Φιλιππίδη όταν ήταν στο Α.Τ και ήταν πολύ τυχεροί που βρήκαν ένα σωρό λεφτά μέσα στα σοκολατάκια.Με λίγα λόγια ήταν φοβερή ταινία.:lol::lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
_best_ Δημ. April 26, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 26, 2009 Ειδα το Gran Torino του Κλιντ Ιστγουντ...εξαισια ταινια. Παράθεση Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KΒytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Snowball Δημ. April 27, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 27, 2009 Δύο εξαιρετικά και thoroughly entertaining δοκυμαντέρ. Man On Wire Μέσα στις 2-3 αγαπημένες μου ταινίες του 2008. Είναι σπάνιο ένα δοκυμαντέρ να σε καθηλώνει τόσο πολύ χωρίς να βασίζεται σε πολύ live action, αλλά περισσότερο σε φωτογραφίες και συνεντεύξεις. Πρόκειται για την ιστορία του Philippe Petit, ενός Γάλλου tightrope walker (ανάθεμα κι αν ξέρω την μετάφραση...) που του έγινε εμμονή να περπατήσει σε τεντωμένο σκοινί στην κορυφή των Δίδυμων Πύργων. Η εκρηκτική προσωπικότητα του Petit ξεδιπλώνεται μέσα από ερασιτεχνικά βίντεο, περιγραφές φίλων (αλλά και του ίδιου) και φωτογραφίες από τα εγχειρήματά του, με αποκορύφωμα τους Πύργους. Μια συναρπαστική ταινία για έναν συναρπαστικό (αλλά και ελλατωματικό) άνθρωπο. IMDB rating: 8.1/10 Rotten Tomatoes rating: 100% http://jcowandewar.files.wordpress.com/2008/09/manonwire1.jpg http://outlandinstitute.files.wordpress.com/2008/08/man-on-wire.jpg The King of Kong: A Fistful of Quarters Ενήλικες άνδρες να παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια (μπλιμπλίκια :p) των 80s. Χρειάζεται να πω κάτι άλλο; Η ταινία επικεντρώνεται σε δύο φανατικούς παίχτες του Donkey Kong που προσπαθούν να σπάσει ο ένας το ρεκόρ του άλλου. Η ιστορία είναι τόσο τέλεια και οι χαρακτήρες τόσο εξωπραγματικοί που θα μπορούσε να το έχει φανταστεί και γράψει σεναριογράφος! Το μόνο αρνητικό είναι πως οι σκηνοθέτες επίτηδες 'έπαιξαν' με κάποιες λεπτομέριες για να φανεί πιο ενδιαφέρον και συναρπαστικό (αλλά, οκ, δεν το ξέρεις αυτό μεχρί να ψάξεις στο google :p). IMDB rating: 8.3/10 Rotten Tomatoes rating: 97% http://a0.vox.com/6a00b8ea06758adece00e398d7e4880005-500pi Παράθεση http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
captum Δημ. April 27, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 27, 2009 Δύο εξαιρετικά και thoroughly entertaining δοκυμαντέρ. Man On Wire Πρόκειται για την ιστορία του Philippe Petit, ενός Γάλλου tightrope walker (ανάθεμα κι αν ξέρω την μετάφραση...) Σχοινοβάτης :p The King of Kong: A Fistful of Quarters Ενδιαφέρουσες φαίνονται και οι δύο, είχα ακούσει λίγα πράγματα γι'αυτές, αλλά μέχρι τώρα δεν ήξερα ακριβώς τι πραγματεύονται. Θα τις έχω στα υπόψιν! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gsa1967 Δημ. April 28, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 28, 2009 ειδα το dublicity με την Τ.Ρομπερτς και τον Κ.Οουεν, αρκετα καλο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
noumeraki Δημ. April 28, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 28, 2009 Για το duplicity επιβεβεβαιώνω! Πραγματικά ωραία ταινία με πολλή ίντριγκα, αγωνία κ έρωτα, όχι γλυκανάλατο. Θυμίζει κατα μίαν έννοια την ταινία Mr. and Ms Smith αλλά το duplicity μου άρεσε πιο πολύ ίσως γιατί έχει περισσότερη πονηριά κ λιγότερη δράση κ εφέ.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marvin Δημ. April 28, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 28, 2009 Δ The King of Kong: A Fistful of Quarters Ενήλικες άνδρες να παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια (μπλιμπλίκια :p) των 80s. Χρειάζεται να πω κάτι άλλο; Η ταινία επικεντρώνεται σε δύο φανατικούς παίχτες του Donkey Kong που προσπαθούν να σπάσει ο ένας το ρεκόρ του άλλου. Η ιστορία είναι τόσο τέλεια και οι χαρακτήρες τόσο εξωπραγματικοί που θα μπορούσε να το έχει φανταστεί και γράψει σεναριογράφος! Το μόνο αρνητικό είναι πως οι σκηνοθέτες επίτηδες 'έπαιξαν' με κάποιες λεπτομέριες για να φανεί πιο ενδιαφέρον και συναρπαστικό (αλλά, οκ, δεν το ξέρεις αυτό μεχρί να ψάξεις στο google :p). IMDB rating: 8.3/10 Rotten Tomatoes rating: 97% http://a0.vox.com/6a00b8ea06758adece00e398d7e4880005-500pi +1, πολύ καλό. Από τότε που το είδα άμα δω καμία είδηση για την εξέλιξη του ρεκόρ και της κόντρας τη διαβάζω πάντα: http://kotaku.com/5229021/steve-wiebe-gets-a-donkey-kong-world-record Το Man on Wire το έχω στο πρόγραμμα. Παράθεση -Candygram. -Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it. -Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johny-B Δημ. May 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 1, 2009 ειδα το dublicity με την Τ.Ρομπερτς και τον Κ.Οουεν, αρκετα καλο. Για το duplicity επιβεβεβαιώνω! Πραγματικά ωραία ταινία με πολλή ίντριγκα, αγωνία κ έρωτα, όχι γλυκανάλατο. Θυμίζει κατα μίαν έννοια την ταινία Mr. and Ms Smith αλλά το duplicity μου άρεσε πιο πολύ ίσως γιατί έχει περισσότερη πονηριά κ λιγότερη δράση κ εφέ.. Εύπεπτη θα έλεγα. Όχι κακή, βλέπεται ευχάριστα. Όχι κάτι ιδιαίτερο όμως. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
_best_ Δημ. May 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2009 Για το duplicity επιβεβεβαιώνω! Πραγματικά ωραία ταινία με πολλή ίντριγκα, αγωνία κ έρωτα, όχι γλυκανάλατο. Θυμίζει κατα μίαν έννοια την ταινία Mr. and Ms Smith αλλά το duplicity μου άρεσε πιο πολύ ίσως γιατί έχει περισσότερη πονηριά κ λιγότερη δράση κ εφέ.. δε μου αρεσε καθολου...κοντεψα να κοιμηθω στην αιθουσα. Παράθεση Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KΒytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
skiabox Δημ. May 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 8, 2009 Ειδα το star trek σημερα. Ψιλο-μουφα μου φανηκε. Για cinema με τιποτα. Για dvd ειναι μια χαρα βεβαια. Και ειμαι και fan της επιστημονικης φαντασιας να φανταστειτε. Παράθεση http://s9.postimg.org/hxs222dsf/ezgif_com_crop.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. May 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 8, 2009 Τόσο χάλια; Είναι δυνατόν; Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mirrorofsorrow Δημ. May 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 8, 2009 Το τρέιλερ είναι πολύ εντυπωσιακό. Απίστευτο μου φαίνεται να είναι μούφα. Βέβαια, θα μου πεις, τα τρέιλερ ξεγελάνε. Μου έχει τύχει αμέτρητες φορές. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. May 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 8, 2009 Το τρέιλερ είναι πολύ εντυπωσιακό. Απίστευτο μου φαίνεται να είναι μούφα. Βέβαια, θα μου πεις, τα τρέιλερ ξεγελάνε. Μου έχει τύχει αμέτρητες φορές. Όπως λ.χ. με τον πρώτο Spiderman. Αλλά και πάλι, τόσο χάλια δε νομίζω να είναι... Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mirrorofsorrow Δημ. May 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 8, 2009 Ούτε εγώ. Έχω μεγαλούτσικες προσδοκίες για αυτή την ταινία. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johny-B Δημ. May 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 8, 2009 Από κολλητό μου φίλο fun των σχετικών ταινιών που το είδε, μου είπε ότι ήταν πολύ καλό.:O Βέβαια, αν δεν το δω κι εγώ...:ninja: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
B_K_054 Δημ. May 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2009 Ειδα το illuminati σημερα, και εχω να πω οτι ηταν φανταστικό.απο τις καλυτερες ταινιες που εχω δει γενικά... Παράθεση If we don't need Walls and Fences, why do we need Windows and Gates? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jog Δημ. May 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2009 Ειδα το illuminati σημερα, και εχω να πω οτι ηταν φανταστικό.απο τις καλυτερες ταινιες που εχω δει γενικά... Αναμένεται καλύτερο από το προηγούμενο πιστεύω. Από βδομάδα θα το έχω δει (ελπίζω):) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
YpNoS Δημ. May 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2009 Προσωπικα το βρηκα αρκετα κουραστικο και προχειρο.. δεν το συνιστω για σινεμα. Angels & Demons that is :O Παράθεση Dream big and dare to fail.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
deb284 Δημ. May 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2009 Ειδα το star trek σημερα. Ψιλο-μουφα μου φανηκε. Για cinema με τιποτα. Για dvd ειναι μια χαρα βεβαια. Και ειμαι και fan της επιστημονικης φαντασιας να φανταστειτε. Δε συμφωνω με τιποτα. Εγω δεν ημουν και φαν ταινιων/σειρων επιστημονικης φαντασιας κι επαθα πλακα με το ποσο καλο ηταν το Star Trek απο ολες τις αποψεις. Χαλαρα το ξαναβλεπα. Live long and prosper! :cool: Παράθεση http://img230.imageshack.us/img230/962/shirtlw.jpg In this light and on this evening Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marvin Δημ. May 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2009 Έχει δει κανείς το Fanboys; Το είδα. Είναι λίγο πολύ όπως το περίμενα, γεμάτο από geeky αναφορές στο Star Wars και την κόντρα με τους Trekkies ενώ στην ταινία υπάρχουν και αρκετά απολαυστικά cameos από την Carrie Fisher, τον William Shatner, τον Billy Dee Williams κλπ. Χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο δείχνει αρκετή αγάπη για το θέμα του ενώ περιέχει και μερικές καλυμένες σπόντες για το Phantom Menace. Συνολικά είναι μια ευχάριστη 1,5 ώρα που είναι ό,τι πρέπει για DVD, μόνο για fanboys όμως. Οι υπόλοιποι δεν θα βρουν και πολλά να τους τραβήξουν. Παράθεση -Candygram. -Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it. -Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
YpNoS Δημ. May 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2009 Fanboys (2008) - παρουσιαση ταινιας Παράθεση Dream big and dare to fail.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
captum Δημ. May 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2009 Το είδα. Είναι λίγο πολύ όπως το περίμενα, γεμάτο από geeky αναφορές στο Star Wars και την κόντρα με τους Trekkies ενώ στην ταινία υπάρχουν και αρκετά απολαυστικά cameos από την Carrie Fisher, τον William Shatner, τον Billy Dee Williams κλπ. Χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο δείχνει αρκετή αγάπη για το θέμα του ενώ περιέχει και μερικές καλυμένες σπόντες για το Phantom Menace. Συνολικά είναι μια ευχάριστη 1,5 ώρα που είναι ό,τι πρέπει για DVD, μόνο για fanboys όμως. Οι υπόλοιποι δεν θα βρουν και πολλά να τους τραβήξουν. Fanboys (2008) - παρουσιαση ταινιας Σας ευχαριστώ και τους 2 για τις κριτικές. Κάποια στιγμή θα την τσεκάρω! :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
_best_ Δημ. May 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2009 Ειδα το illuminati σημερα, και εχω να πω οτι ηταν φανταστικό.απο τις καλυτερες ταινιες που εχω δει γενικά... Το illuminati ειναι καταπληκτικη ταινια! Τελεια! Πολλη δραση και καλο σεναριο! Παράθεση Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KΒytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts