Jump to content

Κανονισμοί Πολυκατοικίας (ενοίκιο, κοινόχρηστα κ.α.)

SonGohan
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θα υπαρξει προβλημα με παπαγαλους στο μπαλκονι λογο φασαριας?

Αν κάνουν φασαρία σε ώρες κοινής ησυχίας φυσικά...

• Απαντήσεις 7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Σε πολυκατοικία που είναι όλη ιδιοκτήτη (και τα 10-11 διαμερίσματα) μπορεί ο ιδιοκτήτης που είναι και κάτοικος του ενός να βάζει όποτε θέλει πετρέλαιο, χωρίς γενική συνέλευση...

Είναι η τρίτη χρονιά που πάει το Μάη και βάζει πετρέλαιο χωρίς να ρωτήσει κανέναν, "γιατί έτσι έκαναν πάντα" λέει....

Powerd by OnePlus 7 Pro

επλενα το μπαλκονι μου με το λαστιχο και τα νερα μεσω του σωληνα ομβριων υδατων καταληγουν σε κοινοχρηστο χωρο που χρησιμοποιειται σαν παρκινγκ για τα αυτοκινητα που επισκεπτονται το γυμναστηριο που στεγαζεται στο υπογειο της οικοδομης. ο ιδιοκτητης μου εκανε παρατηρηση λεγοντας μου καταρχην να ριχνω λιγοτερο νερο και συνεχεια μου ειπε οτι απαγορευεται να πλενω το μπαλκονι μου με το λαστιχο και οτι επιτρεπεται μονο να το σκουπιζω και να το σφουγγαριζω. ισχυει κατι τετοιο η να τον γραψω εκει που πρεπει?
[sIGPIC][/sIGPIC]

επλενα το μπαλκονι μου με το λαστιχο και τα νερα μεσω του σωληνα ομβριων υδατων καταληγουν σε κοινοχρηστο χωρο που χρησιμοποιειται σαν παρκινγκ για τα αυτοκινητα που επισκεπτονται το γυμναστηριο που στεγαζεται στο υπογειο της οικοδομης. ο ιδιοκτητης μου εκανε παρατηρηση λεγοντας μου καταρχην να ριχνω λιγοτερο νερο και συνεχεια μου ειπε οτι απαγορευεται να πλενω το μπαλκονι μου με το λαστιχο και οτι επιτρεπεται μονο να το σκουπιζω και να το σφουγγαριζω. ισχυει κατι τετοιο η να τον γραψω εκει που πρεπει?

Εδω η από πάνω μου κάθε φορά που το πλενει κάνει χάλια το δικό μου, μέχρι και τις τζαμαριες μου. Όλοι μου λένε "Ε, έτσι είναι, τι να κάνουμε"

Οπότε πραξε και εσύ το ίδιο

Εδω η από πάνω μου κάθε φορά που το πλενει κάνει χάλια το δικό μου, μέχρι και τις τζαμαριες μου. Όλοι μου λένε "Ε, έτσι είναι, τι να κάνουμε"

Οπότε πραξε και εσύ το ίδιο

Πραγματικα μου φανηκε γελοιο αυτο που ειπε αλλα θελω να ειμαι σιγουρος πριν αντιδρασω οπως εχω στο μυαλο μου.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αμα είναι ο κλασσικός σφίχτης αγορασε ενα πούπουλο για να καθαρίζεις το μπαλκόνι και μην μιλάς μιλιά!!!:ninja::lol::lol:

Πραγματικα μου φανηκε γελοιο αυτο που ειπε αλλα θελω να ειμαι σιγουρος πριν αντιδρασω οπως εχω στο μυαλο μου.

Άστο έχω θέμα με την από πάνω σε πολλά. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο :mad:

Γενικά λένε στο θέμα του νερού, "βάλε τέντες, εγώ τι να κάνω?"

Αν είχα λεφτά, μόνο οροφοδιαμερισμα, τίποτα άλλο

Αν κάνουν φασαρία σε ώρες κοινής ησυχίας φυσικά...

Δεν κανουν αλλα αν κανουν τι φαση??

Θα παρει τους ****** και θα πει: τα πουλια του διπλα κανουν φασαρια? Lol

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Edited by impreza_sti
Προσέχουμε πως εκφραζόμαστε

Δεν κανουν αλλα αν κανουν τι φαση??

Θα παρει τους ******* και θα πει: τα πουλια του διπλα κανουν φασαρια? Lol

Αν κάνουν φασαρία το θεωρείς σωστό? Άσε τη θα πουν στους *******..

Edited by impreza_sti
Προσέχουμε πως εκφραζόμαστε

Μένω σε ιδιόκτητο διαμέρισμα σε πολυκατοικία 16 διαμερισμάτων του 1970 στην οποία οι περισσότεροι κάτοικοι είναι μεγάλης ηλικίας και ιδιοκτήτες. Όλοι γνωριζόμαστε και έχουμε καλές σχέσεις. Στις γενικές συνελεύσεις υπάρχουν κάποιες διαφωνίες και διαπληκτισμοί αλλά τελικά όλοι συμμορφώνονται με τις αποφάσεις και πληρώνουν τα κοινόχρηστα. Το δικό μας είναι το διαμέρισμα με τα περισσότερα χιλιοστά και επωμιζόμαστε περίπου το 13,5% των δαπανών.

Από τους ιδιοκτήτες, οι 5 είναι κυρίες είναι μεγάλης ηλικίας, φίλες, ιδιοκτήτριες και κάτοικοι (μεταξύ των οποίων και η διαχειρίστρια), και έχουν αθροιστικά πάνω από 501 χιλιοστά στην πολυκατοικία. Αυτές, τα συζητάνε μεταξύ τους και φέρνουν στην ετήσια συνέλευση έτοιμα θέματα προς ψήφιση για εργασίες στην οικοδομή. Οι προτάσεις δεν είναι παράλογες, όμως δεν αποτελούν τις καλύτερες (κατά τη γνώμη μου και πρακτικά) επιλογές με δεδομένη την οικονομική κατάσταση.

[Για παράδειγμα, πέρυσι πρότειναν και βάψαμε την είσοδο και το όλο το κλιμακοστάσιο -το οποίο σε 3 μήνες γέμισε ζημιές γιατί κάνανε ανακαίνιση στο διαμέρισμα στον 5ο και δεν τους ζήτησαν να τις αποκαταστήσουν "για να μην μαλώσουμε" . Φέτος, αντικαταστήσαμε την παλιά σιδερένια/τζαμένια είσοδο της πολυκατοικίας, η οποία λειτουργούσε χωρίς προβλήματα, με καινούργια, ασφαλείας, υποτίθεται για λόγους ασφαλείας -αλλά κατά βάθος για αισθητικούς λόγους- ενώ το ουσιαστικό πρόβλημα είναι ότι κάποιοι ανοίγουν στο χτύπημα του κουδουνιού χωρίς καν να ρωτήσουν ποιος είναι. Εν τω μεταξύ, στην πίσω πλευρά της πολυκατοικίας πέφτουν σοβάδες αλλά δεν το φτιάχνουμε γιατί θα κοστίσει πολλά...]

Κάνουν και κάποιες παρατυπίες, θεωρώ όχι από πονηριά, πχ το καταστατικό γράφει ότι στην ανακοίνωση για Γενική Συνέλευση πρέπει να αναγράφονται τα θέματα που θα συζητηθούν αλλά η διαχειρίστρια δεν γράφει τίποτα και μετά λέει στη συνέλευση "λοιπόν, είπαμε να αλλάξουμε την πόρτα, συμφωνείτε;" και πέφτω ξερή εγώ. :lol:

Δεν ξέρω πώς να τις χειριστώ τις κυρίες ώστε ούτε να τσακωθώ και να χαλάσει το κλίμα στην πολυκατοικία αλλά ούτε και να φέρνουν τη συνέλευση προ τετελεσμένου με ό,τι τους έχει φανεί "καλή ιδέα που το κάνανε και στην πολυκατοικία της Μαρίας και είναι πολύ καλό/όμορφο". Δεν ξέρω τι θα μου εμφανίσουν στην επόμενη συνέλευση... που εγώ θα πληρώσω τα περισσότερα για να υλοποιηθεί! Λέτε να πρέπει να πηγαίνω κι εγώ για καφέ στα διαμερίσματα τους και να τα λέμε; :rolleyes: Με την μία κυρία, την πιο λογική και έξυπνη, τα πηγαίνω καλά και όποτε μιλάμε συμφωνεί μαζί μου αλλά μετά δεν θέλει να τα χαλάσει με τις άλλες και έτσι συντάσσεται με εκείνες.

Για πέστε καμιά ιδέα τι θα μπορούσα να κάνω!

Όχι μήνυση και εξώδικα, κάτι πιο ήπιο και φιλικό.

Προς το παρόν έχω σκεφτεί να παρακαλέσω τη διαχειρίστρια πολύ ευγενικά όταν πλησιάζει ο καιρός της Συνέλευσης, να βγάλει έγκαιρα την ανακοίνωση και να αναγράφεται σε αυτήν κάθε ένα θέμα που θέλουμε να συζητηθεί, και να ρωτήσει όλους τους ιδιοκτήτες αν έχουν κάποιο θέμα ώστε να γραφτεί στην ανακοίνωση. Τουλάχιστον να ξέρω τι μου ετοιμάζουν ώστε να έχω "χτίσει" την άμυνά μου!

Να προσθέσω ότι εγώ είμαι η χειρίστρια της κεντρικής θέρμανσης (αέριο χωρίς αυτονομία), ρυθμίζω τις ώρες, και ελέγχω την καλή λειτουργία, οι κυρίες φοβούνται και δεν μπαίνουν καν στο λεβητοστάσιο όταν λειτουργεί ο καυστήρας, οπότε έχουμε ήδη μια συνεργασία.

Edited by tseapis

Αν κάνουν φασαρία το θεωρείς σωστό? Άσε τη θα πουν στους μπάτσους..

Εξαρτάται τι θεωρεί κανεις φασαρια... Εγω π.χ το καναρινι του γειτονα που τραγουδαει ολη μερα .. Δεν εχω θεμα επειδη μαρεσει να το ακουω και ας ειναι και μεσημέρι, τωρα εαν εσυ εισαι καμμια γιαγιακα που θελει να προκαλει και εχει ψυχολογικα επδ δεν την παιρνει τηλέφωνα ο γιος της.. Δεν φταίει ο παπαγαλος μου :ρ

(Εννοείται οτι δεν αναφέρομαι σε σενα)

Εξαρτάται τι θεωρεί κανεις φασαρια... Εγω π.χ το καναρινι του γειτονα που τραγουδαει ολη μερα .. Δεν εχω θεμα επειδη μαρεσει να το ακουω και ας ειναι και μεσημέρι, τωρα εαν εσυ εισαι καμμια γιαγιακα που θελει να προκαλει και εχει ψυχολογικα επδ δεν την παιρνει τηλέφωνα ο γιος της.. Δεν φταίει ο παπαγαλος μου :ρ

(Εννοείται οτι δεν αναφέρομαι σε σενα)

Όλες οι απόψεις δεκτές λοιπόν.. Θα φανεί σύντομα..

Στην πολυκατοικία που μένουν τα πεθερικά μου, ο απέναντι (ούτε καν στο ίδιο κτήριο δηλαδή) έχει έναν παπαγάλο στο μπαλκόνι. Επειδή υπάρχουν πολλών ειδών παπαγάλοι, διευκρινίζω ότι ο συγκεκριμένος πιο πολύ μοιάζει με κόκορα παρά με αυτό που έχουμε στο νου μας σαν παπαγαλάκι. Το καλοκαίρι λοιπόν με τις μεγάλες ζέστες, το πουλί σκάει τα μεσημέρια. Για ώρες συνεχόμενες χωρίς σταματημό ακούγετε ένα «κρα-κρα-κρα» , ακολουθούμενο από παύση τριών δευτερολέπτων. Μετά ξανά επαναληπτικό τρεις φορές το κρα. Και ξανά. Και ξανά. Και ξανά. Αυτό δεν ακούγεται στο γειτονικό διαμέρισμα απλά, αλλά σε όλο το τετράγωνο, ειδικά που δεν έχει κίνηση κι η περιοχή είναι ήσυχη. Τα σενάρια δολοφονίας του παπαγάλου είναι στην ημερήσια διάταξη, αυτό λέω μόνο.

Στην πολυκατοικία που μένουν τα πεθερικά μου, ο απέναντι (ούτε καν στο ίδιο κτήριο δηλαδή) έχει έναν παπαγάλο στο μπαλκόνι. Επειδή υπάρχουν πολλών ειδών παπαγάλοι, διευκρινίζω ότι ο συγκεκριμένος πιο πολύ μοιάζει με κόκορα παρά με αυτό που έχουμε στο νου μας σαν παπαγαλάκι. Το καλοκαίρι λοιπόν με τις μεγάλες ζέστες, το πουλί σκάει τα μεσημέρια. Για ώρες συνεχόμενες χωρίς σταματημό ακούγετε ένα «κρα-κρα-κρα» , ακολουθούμενο από παύση τριών δευτερολέπτων. Μετά ξανά επαναληπτικό τρεις φορές το κρα. Και ξανά. Και ξανά. Και ξανά. Αυτό δεν ακούγεται στο γειτονικό διαμέρισμα απλά, αλλά σε όλο το τετράγωνο, ειδικά που δεν έχει κίνηση κι η περιοχή είναι ήσυχη. Τα σενάρια δολοφονίας του παπαγάλου είναι στην ημερήσια διάταξη, αυτό λέω μόνο.

Χαχα εγω μιλουσα για τα μικρα εννοειτε... Αν θες πες μου ποσο μεγαλος ειναι και χρωμα να σου πω πιθανη ρατσα :ρ αλλα οτι ρατσα κ να ναι οι παπαγαλοι κραζουν πολυ :ρ

Ίδιο σκηνικό είχε τύχει και σε μένα.

είμαστε το μοναδικό διαμέρισμα που δεν έχει λάστιχο στο μπαλκόνι του. Μια μέρα συζητάγαμε ότι θα βάλουμε ένα λάστιχο και μας ακούει η διαχειρίστρια και λέει όχι απαγορεύτε αυτό και να ρίχνετε νερά στο μπαλκόνι γιατί κάνει υγρασία στο κάτω σπίτι και γιατί αντί τα νερά να καταλήγουν στον δρόμο πάνε σε φρεάτιο.

Ίδιο σκηνικό είχε τύχει και σε μένα.

είμαστε το μοναδικό διαμέρισμα που δεν έχει λάστιχο στο μπαλκόνι του. Μια μέρα συζητάγαμε ότι θα βάλουμε ένα λάστιχο και μας ακούει η διαχειρίστρια και λέει όχι απαγορεύτε αυτό και να ρίχνετε νερά στο μπαλκόνι γιατί κάνει υγρασία στο κάτω σπίτι και γιατί αντί τα νερά να καταλήγουν στον δρόμο πάνε σε φρεάτιο.

Αφού οι άλλοι έχουν? :O

Χαχα εγω μιλουσα για τα μικρα εννοειτε... Αν θες πες μου ποσο μεγαλος ειναι και χρωμα να σου πω πιθανη ρατσα :ρ αλλα οτι ρατσα κ να ναι οι παπαγαλοι κραζουν πολυ :ρ

Σκέφτεσαι να τα έχεις μόνιμα στο μπαλκόνι; Αν τα σκέπαζες με κάποιο ύφασμα; Εγώ τον δικό μου όταν τον σκεπάζω δεν βγάζει κιχ! :X

Μόνο όταν έχουμε χάσει τα πάντα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι να κάνουμε τα πάντα.

Σκέφτεσαι να τα έχεις μόνιμα στο μπαλκόνι; Αν τα σκέπαζες με κάποιο ύφασμα; Εγώ τον δικό μου όταν τον σκεπάζω δεν βγάζει κιχ! :X

Το βράδυ ίσως γίνεται οπως επισης και μέσα στο σπιτι με κλιματισμό (αλλά μέσα δεν ενοχλεί άλλους). Αν τον σκεπάσεις μεσημεριάτικα και καλοκαίρι με ζέστη, πάει το χάσαμε το πουλί :rolleyes:

Edited by alx1

Καλημέρα και καλώς σας βρήκα!!! :)

Πολύ χαίρομαι που βρήκα το forum διάβασα πολύ ενδιαφέροντα θέματα και ήθελα να ρωτήσω και εγώ κάτι. Αν η ερώτησή μου είναι άσχετη παρακαλώ διαγράψτε τη.

Τον τελευταίο χρόνο μένουμε σε μια πολυκατοικία 12 διαμερισμάτων. Το μόνο διαμέρισμα που έχει κάνει αίτηση για το επίδομα θέρμανσης είναι το δικό μας. Η αίτηση έχει γίνει από τον Ιανουάριο και έχω μιλήσει με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας. Του έχω εξηγήσει τι πρέπει να κάνει αλλά αρνείται πεισματικά να μπει να φτιάξει το προφίλ της πολυκατοικίας και να κάνει την ενεργοποίηση. Λέγοντας μας ότι είναι μεγάλος άνθρωπος, την άλλη ότι δεν έχει κωδικούς taxis net και γενικά βρίσκει δικαιολογίες για να μην μας εξυπηρετήσει.. από όσο ξέρω είμαστε ένα από τα ελάχιστα διαμερίσματα που πληρώνουν κανονικά και στην ώρα τους τα κοινόχρηστα, τηρούμε τις ώρες κοινής ησυχίας και γενικότερα δεν ενοχλούμε και δεν μπορώ να καταλάβω αυτή του τη στάση.

Έχουμε πληρώσει πετρέλαιο 400 ευρώ και δικαιούμαστε ένα ποσό πίσω. Αλλά δεν θέλει να το καταλάβει. Τι γίνεται στην περίπτωσή μας; Έχει το δικαίωμα να μην κάνει την ενεργοποίηση; Χάνουμε το επίδομα επειδή έτσι θέλει αυτός;

να ρωτησω κι εγω κατι:

για να συνδεσει καποιος δεη στο ονομα του (νεος ενοικος) πρεπει να εχει χαρτι της δεη; μα η δεη μεχρι και τον αμεσως προηγουμενο/τελευταιο λογαριασμο ειναι στο ονομα του προηγουμενου ενοικου, ας πουμε λοιπον οτι ο τελευταιος εφυγε εξωτερικο, ο επομενος δεν αρκει η εκτυπωση του συμφωνητικου απ το taxisnet για να συνδεσει την δεη στο ονομα του;

να ρωτησω κι εγω κατι:

για να συνδεσει καποιος δεη στο ονομα του (νεος ενοικος) πρεπει να εχει χαρτι της δεη; μα η δεη μεχρι και τον αμεσως προηγουμενο/τελευταιο λογαριασμο ειναι στο ονομα του προηγουμενου ενοικου, ας πουμε λοιπον οτι ο τελευταιος εφυγε εξωτερικο, ο επομενος δεν αρκει η εκτυπωση του συμφωνητικου απ το taxisnet για να συνδεσει την δεη στο ονομα του;

Eμένα μου ζήτησαν και το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης (ΠΕΑ) το ζητάς από τον ιδιοκτήτη και μαζί με τον αριθμό παροχής, το συμφωνητικό εκτυπωμένο από το taxis, ταυτότητα κλπ γίνεται η σύνδεση στο όνομά σου.

Η ΔΕΗ αν δεν κάνεις διακοπή της σύμβασης θα συνεχίζει να στέλνει τον λογαριασμό στο όνομα του προηγούμενου ενοικιαστή.

Αν θέλεις να ενταχθείς και στο κοινωνικό τιμολόγιο να έχεις μαζί σου και το εκκαθαριστικό σου. :)

καλα, το τελευταιο δεν με ενδιαφερει, εγω ειμαι ο ιδιοκτητης :p

ο αριθμος παροχης αναγραφεται και στο συμφωνητικο (εκτυπωμενο απ το taxis), δεν ηξερα οτι χρειαζεται και το ΠΕΑ, ευχαριστω

το τελευταιο πρεπει να ειναι το πρωτοτυπο;

Edited by patrickdrd