Jump to content

Φακοί επαφής

Spyros86
 Κοινοποίηση

Χρησιμοποιείτε φακούς επαφής?  

711 members have voted

1. 1. Χρησιμοποιείτε φακούς επαφής?

• Ναι
      511
    • Όχι
      200

Recommended Posts

ε βγαλε τους και βαλτους αναποδα..αν δε σε ενοχλουν τοτε,σημαινει πως τους εβαζες αναποδα...
:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

• Απαντήσεις 1,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εμενα οι φακοι μου δεν εχουν καλη και αναποδη πλευρα, μηπως και του φιλου που ρωταει ετσι ειναι?

Εμενα οι φακοι μου δεν εχουν καλη και αναποδη πλευρα, μηπως και του φιλου που ρωταει ετσι ειναι?

Ούτε εμένα! Ποτέ δε με έχει απασχολήσει το θέμα του ίσιου ή του ανάποδου...

Γιατί εχω την εντύπωση οτι ολοι οι φακοί έχουν καλή και αναποδη πλευρά;

Για ποιές μάρκες μιλάμε;

http://img404.imageshack.us/img404/9686/bestiolnv6nd7.gif

Για ποιές μάρκες μιλάμε;

Δυστυχως δεν εχω αλλο κουτι με φακους, οποτε δε ξερω τι μαρκα ειναι :(

Παντως ειναι μηνιαιοι και δεν εχουν 100% καλη και αναποδη πλευρα.

Για ποιές μάρκες μιλάμε;

Κι εγώ αυτή την εντύπωση έχω. Μέχρι τώρα όσους έχω δοκιμάσει έτσι είναι. (Μάρκες: Aqualens, sofflens, acuve, surevue) (ελπίζω να τα έγραψα σωστά:p )

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παίδες φοράω φακούς 12 χρόνια...Όλοι οι φακοί έχουν καλή και ανάποδη, απλά σε μερικούς τύπους μπορεί να ενοχλεί το μάτι λιγότερο αν δε τους βάλεις σωστά.

Για να δείτε αν είναι από τη σωστή πλευρά, θα τους κρατάτε στο δάχτυλο και θα τους κοιτάτε από το πλάι... αν έχει το σχήμα "πιάτου" (οι άκρες βγαίνουν ελαφρώς προς τα έξω) τότε είναι ανάποδοι, αν έχουν το σχήμα "μπωλ" τότε είναι ΟΚ.

Remember... Bowl is Good, Plate is Bad :)

EvEn DeAtH MaY DiE

Για ποιές μάρκες μιλάμε;

Κι εγώ αυτή την εντύπωση έχω. Μέχρι τώρα όσους έχω δοκιμάσει έτσι είναι. (Μάρκες: Aqualens, sofflens, acuve, surevue) (ελπίζω να τα έγραψα σωστά:p )

Παίδες φοράω φακούς 12 χρόνια...Όλοι οι φακοί έχουν καλή και ανάποδη, απλά σε μερικούς τύπους μπορεί να ενοχλεί το μάτι λιγότερο αν δε τους βάλεις σωστά.

Για να δείτε αν είναι από τη σωστή πλευρά, θα τους κρατάτε στο δάχτυλο και θα τους κοιτάτε από το πλάι... αν έχει το σχήμα "πιάτου" (οι άκρες βγαίνουν ελαφρώς προς τα έξω) τότε είναι ανάποδοι, αν έχουν το σχήμα "μπωλ" τότε είναι ΟΚ.

:worry: :worry:

Θα δοκιμάσω μια φορά και από τις 2 να σας πω... Πάντως εδώ και 2,5 χρόνια δε με έχουν ενοχλήσει ποτέ και ποτέ δεν προσέχω πως τους βάζω. Λέτε να είμαι τόσο τυχερός που κάθε μέρα να τους πιάνω σωστά:p ?

:worry: :worry:

Θα δοκιμάσω μια φορά και από τις 2 να σας πω... Πάντως εδώ και 2,5 χρόνια δε με έχουν ενοχλήσει ποτέ και ποτέ δεν προσέχω πως τους βάζω. Λέτε να είμαι τόσο τυχερός που κάθε μέρα να τους πιάνω σωστά:p ?

Εμενα παντως, ο οπτικος μου ειπε οτι δεν υπαρχει καλη και αναποδη και πως μπορω να τους βαζω οπως θελω. Ετσι κανω μεχρι τωρα, και δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα. :)

+1 ;)

Eπίσης να συμπληρώσω οτι οι φακοί της johnson(acuvue) έχουν χαραγμένα πάνω στο φακό τα γράμματα ΑV.Όταν οι φακοί είναι ανάποδα αυτά εμφανίζονται σαν VA.

http://img404.imageshack.us/img404/9686/bestiolnv6nd7.gif

Ωραίοι οι φακοί επαφής ρε παιδιά, τους φόραγα για 3-4 χρόνια αλλά είναι μεγάλος μπελάς:wacko: ! Επιπλέον δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στα μάτια αν δεν τηρείς τους κανόνες υγηεινής... Εγώ δεν είχα ποτέ μου πρόβλημα, αλλά άκουγα συνέχεια από φιλούς διάφορα. Πλέον δεν τους φοράω. Τους σταμάτησα στην αρχή του καλοκαιριού και πιστέψτε με -αν και ήταν λίγο δύσκολα τα πράγματα με τα γυαλιά στην αρχή (ένιωθα λίγο περίεργα)- βρήκα την ησυχία μου! Χωρίς να σκέυτομαι κάθε βράδυ πως πρέπει να ξυπνήσω 10 λεπτά νωρίτερα για να τους φορέσω. Συν ότι τα πρωϊνά -με την όλη μαστόυρα- δεν μπορούσα να ανοίξω τα μάτια μου πλήρως και μερικές φορές δυσκολευόμουνα να τους φορέσω. Άλλωστε guys, ο ύπνος είναι ό,τι πιο όμορφο υπάρχει σε αυτή τη ζωή (από ότι καταλάβατε, είμαι τρελός fan του Μορφέα) και δεν πρέπει να το χαλάμε, έστω και για ένα δεκάλεπτο! :p
[sIGPIC][/sIGPIC]

Σιγουρα φιλε malcolm οποιος φοραει φακους πρεπει να τηρει τους κανονες υγηεινης!!! Αν το κανεις αυτο δεν εχεις προβλημα οσο για το οτι επρεπε να σηκωθεις ενα 10λπετο πιο πριν για να τους βαλεις...με παραξενευει!! Το να βαλεις τους φακους δεν θελει πανω απο 1 λεπτο. Οσο για τα "παιδια" που εχουν δυσκολια το πρωι να βαλουν τους φακους, καλο θα ηταν καθως πλενουμε το προσωπο μας το πρωι να ριχνουμε λιγο περισσοτερο νερο στα ματια μας, για να ανοιξουν καλυτερα!!! Εγω πολλες φορες αυτο κανω..;) ;)

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Σιγουρα φιλε malcolm οποιος φοραει φακους πρεπει να τηρει τους κανονες υγηεινης!!! Αν το κανεις αυτο δεν εχεις προβλημα οσο για το οτι επρεπε να σηκωθεις ενα 10λπετο πιο πριν για να τους βαλεις...με παραξενευει!! Το να βαλεις τους φακους δεν θελει πανω απο 1 λεπτο. Οσο για τα "παιδια" που εχουν δυσκολια το πρωι να βαλουν τους φακους, καλο θα ηταν καθως πλενουμε το προσωπο μας το πρωι να ριχνουμε λιγο περισσοτερο νερο στα ματια μας, για να ανοιξουν καλυτερα!!! Εγω πολλες φορες αυτο κανω..;) ;)

Πίστεψε με φίλε μου, είχα κάνει ό,τι πέρναγε από το χέρι μου αλλά χρειαζόμουνα τουλάχιστον 30 λεπτά για να ανοίξει το βλέμα! :-S

[sIGPIC][/sIGPIC]

egw pantws xriazomai kana 5lepto gia na anoixoyn ta matia moy kala kai na toys balw.oi fakoi moy emena exoyn kaloi kai anapodi pleyra.
Fiat Coupe:Διαχρονικός έρωτας Η αλλιώς Ferrari του λαού,ετσι χαρακτηριστικε απο τους Ιταλους...:cool:

Ρε παιδια τον τελεθταίο καιρό τα μάτια μου με τους φακούς θολώνουν τρελά. Ιδιαίτερα άμα γράφω πολύ ώρα (εξεταστική) μετά δεν μπορώ καν να διαβάσω το γραπτό από τη θολούρα. Ξέρει κανείς που μπορεί να οφείλεται? Σας 'εχει συμβεί?

Όλα ξεκίνησαν όταν ξαναγύρισα σε Bausch,Lomb υγρό (όχι αυτό με το πρόβλημα). Για 4 ημέρες θόλωναν και έτσουζαν τα μάτια μου (καθε μέρα και χειρότερα). Τελικά ξαναγύρισα στο Optifree και άλλαξα και φακούς . Από τότε είναι καλύτερα (όχι όπως παλιά βέβαια -φοραώ 4 χρόνια φακούς) αλλά σήμερα ξαναθόλωσαν τρελά. Μήπως έχω πάθει κάτι ή τι φταίει?

Yπάρχουν δυο τρόποι για να πετύχεις…

1)ποτέ μη λες όλα όσα ξέρεις

2)

Ρε παιδια τον τελεθταίο καιρό τα μάτια μου με τους φακούς θολώνουν τρελά. Ιδιαίτερα άμα γράφω πολύ ώρα (εξεταστική) μετά δεν μπορώ καν να διαβάσω το γραπτό από τη θολούρα. Ξέρει κανείς που μπορεί να οφείλεται? Σας 'εχει συμβεί?

Όλα ξεκίνησαν όταν ξαναγύρισα σε Bausch,Lomb υγρό (όχι αυτό με το πρόβλημα). Για 4 ημέρες θόλωναν και έτσουζαν τα μάτια μου (καθε μέρα και χειρότερα). Τελικά ξαναγύρισα στο Optifree και άλλαξα και φακούς . Από τότε είναι καλύτερα (όχι όπως παλιά βέβαια -φοραώ 4 χρόνια φακούς) αλλά σήμερα ξαναθόλωσαν τρελά. Μήπως έχω πάθει κάτι ή τι φταίει?

Αυτό που πιστεύω πως γίνεται στα μάτια σου είναι πρόβλημα ήγρανσης των ματιών σου. Είναι εσωτερικό. Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Το μόνο είναι να προσπαθείς να δακρίζεις για να τους ηγρένεις όταν το παθένουν, ή πάεναι αγόρασε τεχνιτά δάκρυα από ένα φαρμακείο. Αυτό το έκανα όταν πριν από 5-6 μήνες. Έκανα μια θεραπεία (για τελείως άσχετο θέμα) και μου ξέρενε τρελά τα μάτια. Έτζουζαν και θόλωναν στο λεπτό! Κάθε λίγο και λιγάκι τα έτριβα. Είχαν ερεθυστεί και πόναγαν μόνο και μόνο από το τρίψημο! :mad: Δεν θυμάμαι τι μάρκα ήταν... :cry: :confused: :wacko:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλο θα ηταν οσοι νιωθουν συνεχεια ενοχλησεις με τους φακους να μην τους φορανε για καποιο χρονικο διαστημα. Και το κυριοτερο ας επισκεφτουν τον οφθαλμιατρο τους γιατι μπορει να δημιουργηθει μεγαλο προβλημα!!!!!

χτες τους έβαλα στην θήκη χωρίς να βάλω υγρό κ να κλείσω το καπάκι κ το πρωι ήταν κόκαλο :D

την έβγαλα με γυαλιά μέχρι το μεσημέρι...:(

defy+

LG G2

XZ1

Poco F2 pro

χτες τους έβαλα στην θήκη χωρίς να βάλω υγρό κ να κλείσω το καπάκι κ το πρωι ήταν κόκαλο :D

Εγραψες "αδερφε"!!!!!!!!:p :p :p Το καπακι δεν το εβαλες για να παιρνουν αερα επειδη δεν εβαλες υγρο????:lol: :lol:

παντως αν βαλεις υγρο τωρα που ειναι κοκαλο θα ξανα μαλακωσουνε,αλλα δεν σου προτεινω να τους φορεσεις!:p

Fiat Coupe:Διαχρονικός έρωτας Η αλλιώς Ferrari του λαού,ετσι χαρακτηριστικε απο τους Ιταλους...:cool:

παντως αν βαλεις υγρο τωρα που ειναι κοκαλο θα ξανα μαλακωσουνε,αλλα δεν σου προτεινω να τους φορεσεις!:p

βασικά είναι η δεύτερη φορά που κάνω την *******:p

την πρώτη τους έβαλα στην θήκη κ την έκλεισα αλλα δεν έβαλα υγρό

την δευτερη τους έβαλα στη θήκη αλλά δεν τους έβαλα καν στο κουτάκι:ninja:

μια χαρά τους φοράω τώρα!

αν κ σιγά σιγά θα πάνε για άλλαγμα καθώς έχουν κλήσει 1,5 χρόνο

υγρό έχω το novasept και οι φακοί είναι cibasoft

defy+

LG G2

XZ1

Poco F2 pro

βασικά είναι η δεύτερη φορά που κάνω την *******:p

την πρώτη τους έβαλα στην θήκη κ την έκλεισα αλλα δεν έβαλα υγρό

την δευτερη τους έβαλα στη θήκη αλλά δεν τους έβαλα καν στο κουτάκι:ninja:

μια χαρά τους φοράω τώρα!

αν κ σιγά σιγά θα πάνε για άλλαγμα καθώς έχουν κλήσει 1,5 χρόνο

υγρό έχω το novasept και οι φακοί είναι cibasoft

ego panta exo igro sti thiki tous. px vgaino ekso volta. exo ti mpanana mou mazi me diplomata ktl..kai mesa exo kai ti thiki me ta gialia mou kai ti thiki ton fakon mou me igro mesa. an ginei mia mamakia kai xreiastei na tous vgaleis..pou tha tous valeis?? kai an tous vgaleis..ti tha foreseis gia na odigiseis? ego etsi skeftomai ;) (plus oti simfona me ton KOK, o odigos prepei na exei antallaktiko zevgari gialion mazi tou..ena oi fakoi kai to allo ta gialia an rotisei kanas mpatsos!)

opote girnontas spiti..apla tous petao mesa sti thiki tous kai ok.. igro exo ena poli kalo apo tin Safilens- Carrera contact (gia malakous fakous epafis). einai apo tis protes no rub formulas kai pote de mou exei tsouksei ta matia i otidipote paromoio pou eixa me to igro tis bausch (fakoi bausch malakoi).

Ericsson GA 628, Ericsson GH 688, Samsung SGH 600, Panasonic GD30, Nokia 8210, Panasonic GD87, Sony Ericsson P800, Siemens CX 65, Sony Ericsson K750i, Motorola V360v, Qtek S110, Samsung ZV30, Nokia N73, LG KS20, Vodafone 541, Samsung Omnia 16GB, HTC Desire, SE Xperia Neo V, HTC Sensation, LG 4X HD, Coolpad F1, Ecoo E04 Plus, Samsung Note 4, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Note 9 (512/8)

Και γω φορούσα μέχρι πριν 1 χρόνο αλλά μετά εκτινάχθηκε ο αστιγματισμός πάνω απο 1μισι με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η χρήση τορικών... :(

Και συγνώμη αλλά 200-300 ευρώ για κάθε φακό δε τα διαθέτω. Γυαλιά και πάλι γυαλιά αν είναι έτσι.

Κάποιο online shop από Ευρώπη με καλές τιμές για αγορά φακών επαφής γνωρίζουμε;

Υ.Γ: Για απλούς φακούς μυωπίας ενδιαφέρομαι, όχι για χρωματιστούς κτλ.

129026.png?1640591734