debatable broker Δημ. 24 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 24 Ιουλίου 4 ώρες πριν, mixtri said: Στο FWA οι χρήστες είναι πολλοί παραπάνω από το νούμερο που αναφέρεις. 100.000 ήταν Μάιο. Τώρα έχει ξεφύγει. Στα λόγια μου έρχεσαι... 4 ώρες πριν, mixtri said: Η κοσμοτε είχε και έχει ανάσα στο RAN, το οποίο πλέον αναβαθμίζεται και αυτό παράλληλα με άλλη μεγάλη αναβάθμιση που τρέχει και δεν σχετίζεται με RAN και θα δώσει πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα στο υπάρχον δίκτυο. Σε ποια αναβάθμιση αναφέρεσαι;; Όπως και να έχει, κάθε αναβάθμιση χωρητικότητας καλοδεχούμενη, γιατί το FWA έχει ξεσκίσει αμέτρητους σταθμούς. Τελευταία όμως που κινούμαι και σε άλλες περιοχές, βλέπω ότι έχει θέμα και με ισχύ (και το ανέφερα και σε προηγούμενο post). Μέσα στην πόλη δεν είναι τόσο έντονο (όχι ότι είναι καλά), στην επαρχία όμως με ταλαιπώρησε πολύ ενώ με Vodafone ήμουν εντάξει. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. 24 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 24 Ιουλίου (edited) Το θέμα με το FWA είναι ότι παρέχει κάποια εγγύηση ταχύτητας, προφανώς όχι την ονομαστική, αλλά φαίνεται να είναι σε προτεραιότητα πάνω από τους κινητούς. Οπότε αν πέσουν πολλοί FWA σε μια κεραία, χαιρέτα μου τον πλάτανο χωρίς mmWave… Edited 24 Ιουλίου by georgemv 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. 24 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 24 Ιουλίου 24 minutes ago, debatable broker said: Στα λόγια μου έρχεσαι... Σε ποια αναβάθμιση αναφέρεσαι;; Όπως και να έχει, κάθε αναβάθμιση χωρητικότητας καλοδεχούμενη, γιατί το FWA έχει ξεσκίσει αμέτρητους σταθμούς. Τελευταία όμως που κινούμαι και σε άλλες περιοχές, βλέπω ότι έχει θέμα και με ισχύ (και το ανέφερα και σε προηγούμενο post). Μέσα στην πόλη δεν είναι τόσο έντονο (όχι ότι είναι καλά), στην επαρχία όμως με ταλαιπώρησε πολύ ενώ με Vodafone ήμουν εντάξει. Δε μπορώ να πω τι αναβάθμιση κάνει πριν ολοκληρωθεί. Η κοσμοτε δε θα κάνει αναπροσαρμογή των ορίων προς το παρόν γιατί με το FWA άλλαξαν οι προοπτικές και θα κάνει πύκνωση. Όπου δε μπουν νέοι σταθμοί θα γίνει αναπροσαρμογή. 14 minutes ago, georgemv said: Το θέμα με το FWA είναι ότι παρέχει κάποια εγγύηση ταχύτητας, προφανώς όχι την ονομαστική, αλλά φαίνεται να είναι σε προτεραιότητα πάνω από τους κινητούς. Οπότε αν πέσουν πολλοί FWA σε μια κεραία, χαιρέτα μου τον πλάτανο χωρίς mmWave… Και στο midband έχει πολύ φάσμα αλλά αν μέχρι το τέλος του χρόνου φτάσει 200000 συνδρομητές τότε το mmWave είναι πλέον ανάγκη. 4 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 24 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 24 Ιουλίου (edited) 34 minutes ago, debatable broker said: Στα λόγια μου έρχεσαι... Σε ποια αναβάθμιση αναφέρεσαι;; Όπως και να έχει, κάθε αναβάθμιση χωρητικότητας καλοδεχούμενη, γιατί το FWA έχει ξεσκίσει αμέτρητους σταθμούς. Τελευταία όμως που κινούμαι και σε άλλες περιοχές, βλέπω ότι έχει θέμα και με ισχύ (και το ανέφερα και σε προηγούμενο post). Μέσα στην πόλη δεν είναι τόσο έντονο (όχι ότι είναι καλά), στην επαρχία όμως με ταλαιπώρησε πολύ ενώ με Vodafone ήμουν εντάξει. Σε ποια πόλη αν επιτρέπεται; Φαντάζομαι για να αναφέρεις στο πρώτο σου post "αυτό που λέγαμε παλιά", είσαι κάποιο παλιότερο μέλος του forum:) 8 minutes ago, mixtri said: Και στο midband έχει πολύ φάσμα αλλά αν μέχρι το τέλος του χρόνου φτάσει 200000 συνδρομητές τότε το mmWave είναι πλέον ανάγκη. Θα πρέπει να γίνουν πιο προσεκτικοί, όπου υπάρχει οπτική ίνα να μη δίνει καθόλου FWA, και όπου δόθηκε διαθεσιμότητα οπτικής ινας πρόσφατα, να δίνει προσφορά για μετατροπή από FWA σε FFTH. Κάποια στιγμή θα χάσει, ακόμα και ένα μικρό ποσοστό, το UFBB τρέχει μαζί με τη ΤΕΡΝΑ Fiber. Θέμα στρατηγικής είναι, μη συνεχίσουν FWA ανεξέλεγκτοι. 8 minutes ago, mixtri said: και θα κάνει πύκνωση. 🙏🙏🙏 Λογικά θα ξεκινήσουν με τις "πρωταθλήτριες" περιοχές, όπως ανακοίνωσαν με τους περισσότερους συνδρομητές με FWA. Edited 24 Ιουλίου by elkons 4 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
opmgls Δημ. 24 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 24 Ιουλίου 17 minutes ago, mixtri said: Δε μπορώ να πω τι αναβάθμιση κάνει πριν ολοκληρωθεί. ...στην Ericsson δουλεύεις... (δεν χρειαζεται να απαντήσεις 😊) 10 minutes ago, elkons said: Λογικά θα ξεκινήσουν με τις "πρωταθλήτριες" περιοχές, όπως ανακοίνωσαν με τους περισσότερους συνδρομητές με FWA. Υπάρχει κάποια λίστα με αυτές τις περιοχές; 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 24 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 24 Ιουλίου (edited) 14 minutes ago, opmgls said: Υπάρχει κάποια λίστα με αυτές τις περιοχές; Πρωταθλητές στη χρήση της υπηρεσίας αναδεικνύονται οι Νομοί Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Εύβοιας και Κέρκυρας, καθώς και κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως οι Νομοί Χαλκιδικής, Αχαΐας, Μαγνησίας και Μεσσηνίας. Θέλω να πιστεύω πως θα τις δουν πιο σοβαρά για πύκνωση. Η αλήθεια είναι πως δε τους φοβάμαι όσο συνεργάζονται με την Ericsson. https://www.ericsson.com/en/cases/2026/cosmote-telekom Edited 24 Ιουλίου by elkons 2 2 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
H2SO4 Δημ. 24 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 24 Ιουλίου 8 ώρες πριν, mixtri said: άλλη μεγάλη αναβάθμιση που τρέχει και δεν σχετίζεται με RAN και θα δώσει πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα στο υπάρχον δίκτυο. ....πως και αργησε τοσο? 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
odim Δημ. 24 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 24 Ιουλίου (edited) η cosmote έχει εξοπλισμό Εricsson,η Vodafone έχει εξοπλισμό Εricsson και Νokia,ενώ η Νova έχει εξοπλισμό Ericsson και Huawei .... Edited 24 Ιουλίου by odim 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 24 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 24 Ιουλίου 4 minutes ago, odim said: η cosmote έχει εξοπλισμό Εricsson,η Vodafone έχει εξοπλισμό Εricsson και Νokia,ενώ η Νova έχει εξοπλισμό Ericsson και Huawei .... Είσαι σίγουρος πως η Vodafone Ελλάδας έχει Ericsson? Εκτός αν έχω χάσει εγω επεισόδια. Περιμένω τους γκουρού να απαντήσουν. 3 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. 25 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 25 Ιουλίου 7 ώρες πριν, H2SO4 said: ....πως και αργησε τοσο? Δε νομίζω ότι και οι ίδιοι περίμεναν το FWA να παίξει τόσο καλά στην Ελλάδα. Εμπορικά εννοώ. Η κίνηση από τα FWA έχει πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά και πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν κίνηση σταθερού δικτύου. Καταλαβαίνεις λοιπόν τι αναβάθμιση γίνεται. 🙂 6 ώρες πριν, elkons said: Είσαι σίγουρος πως η Vodafone Ελλάδας έχει Ericsson? Εκτός αν έχω χάσει εγω επεισόδια. Περιμένω τους γκουρού να απαντήσουν. RAN Huawei. Core network Ericsson. 5 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
H2SO4 Δημ. 25 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 25 Ιουλίου (edited) 13 ώρες πριν, elkons said: Είσαι σίγουρος πως η Vodafone Ελλάδας έχει Ericsson? Εκτός αν έχω χάσει εγω επεισόδια. Περιμένω τους γκουρού να απαντήσουν. Core ειναι Ericsson. Χρόνια και χρόνια μάλιστα. RAN ναι, όλο HUA. 7 ώρες πριν, mixtri said: Δε νομίζω ότι και οι ίδιοι περίμεναν το FWA να παίξει τόσο καλά στην Ελλάδα. Εμπορικά εννοώ. Eh.. capacity planning is sometimes hard 🙂 . Αυτά ειναι "ευχάριστα" προβλήματα για καποιον carrier! Δεν πειράζει , το θέμα λύνεται ! Edited 25 Ιουλίου by H2SO4 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
odim Δημ. 25 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 25 Ιουλίου (edited) της nova o εξοπλισμός πρέπει να είναι ίδιος με vodafone ή κάνω λάθος?? Edited 25 Ιουλίου by odim 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Harry636 Δημ. 25 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 25 Ιουλίου Καλημέρα από Τόκιο ! Χθες ένας χαμός έξω που ήταν το φεστιβάλ με τα βεγγαλικά! Δεν φαντάζεστε τι γινόταν! Και εκεί τσακ είδαμε 4γ έπαθα πλάκα Έφτασε μέχρι 35 μέγα ! Με είχε συνδεμένο με β3 μέτα από σημείο Μην ξεχνάμε έχω το πιο απλό καρτο κινητό το ποβο της au kddi On 24/7/2026 at 10:07 ΜΜ, mixtri said: Στο FWA οι χρήστες είναι πολλοί παραπάνω από το νούμερο που αναφέρεις. 100.000 ήταν Μάιο. Τώρα έχει ξεφύγει. Η κοσμοτε είχε και έχει ανάσα στο RAN, το οποίο πλέον αναβαθμίζεται και αυτό παράλληλα με άλλη μεγάλη αναβάθμιση που τρέχει και δεν σχετίζεται με RAN και θα δώσει πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα στο υπάρχον δίκτυο. το μεγάλο ερώτημα είναι ποσά dbm δίνει στην Ελλάδα ? πάντως Ιαπωνία είναι στα 29 dbm και μιλάμε για μεγάλη διαφορά ! 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. 26 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 26 Ιουλίου 8 ώρες πριν, Harry636 said: Καλημέρα από Τόκιο ! Χθες ένας χαμός έξω που ήταν το φεστιβάλ με τα βεγγαλικά! Δεν φαντάζεστε τι γινόταν! Και εκεί τσακ είδαμε 4γ έπαθα πλάκα Έφτασε μέχρι 35 μέγα ! Με είχε συνδεμένο με β3 μέτα από σημείο Μην ξεχνάμε έχω το πιο απλό καρτο κινητό το ποβο της au kddi το μεγάλο ερώτημα είναι ποσά dbm δίνει στην Ελλάδα ? πάντως Ιαπωνία είναι στα 29 dbm και μιλάμε για μεγάλη διαφορά ! Στα FWA εξαρτάται από το power class της συσκευής. Power class 1 35dBm. Ένας λόγος παραπάνω για να έχει μικρές κυψέλες η κοσμοτε. 1 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 26 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 26 Ιουλίου Παραλία Αυλίδας 8 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. 26 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 26 Ιουλίου Καλύπτει από Πάρνηθα η Nova, το λες και λίγο δράμα στο Δράμεσι 7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 26 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 26 Ιουλίου (edited) 15 minutes ago, georgemv said: Καλύπτει από Πάρνηθα η Nova, το λες και λίγο δράμα στο Δράμεσι Η Vodafone παρεπιπτόντως δεν την επιλέγει. Αν και δεν εχω SIM για να εχω ολοκληρωμένη άποψη γύρω γύρω. 15 minutes ago, georgemv said: Καλύπτει από Πάρνηθα η Nova, το λες και λίγο δράμα στο Δράμεσι Υπάρχουν και χειρότερα. Στον δρόμο για Βόρεια Εύβοια, στο σημείο που η Cosmote κάνει κάλυψη από Λάρκο, vdf nova έχουν τρύπα και πιάνει κυρίως Πάρνηθα Β20. Edited 26 Ιουλίου by elkons 6 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. 26 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 26 Ιουλίου 5 minutes ago, elkons said: Η Vodafone παρεπιπτόντως δεν την επιλέγει. Αν και δεν εχω SIM για να εχω ολοκληρωμένη άποψη γύρω γύρω. Υπάρχουν και χειρότερα. Στον δρόμο για Βόρεια Εύβοια, στο σημείο που η Cosmote κάνει κάλυψη από Λάρκο, vdf nova έχουν τρύπα και πιάνει κυρίως Πάρνηθα Β28. Εκεί δεν είναι που κάνει πάρτυ το Edge? Ή τα έχω κάνει σαλάτα στο μυαλό μου με τον Άγιος Θωμάς - ΤΙΤΑΝ? 2 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nickchris36 Δημ. 26 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 26 Ιουλίου 7 minutes ago, georgemv said: Εκεί δεν είναι που κάνει πάρτυ το Edge? Ή τα έχω κάνει σαλάτα στο μυαλό μου με τον Άγιος Θωμάς - ΤΙΤΑΝ? Εγγυηση το ετζ🤣😝 4 Παράθεση Η Νόβα είναι το Καλύτερο Δίκτυο! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. 26 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 26 Ιουλίου 8 minutes ago, Nickchris36 said: Εγγυηση το ετζ🤣😝 Για να πάρεις το 112, δεν ειναι άσχημο. Κατα τα άλλα, ενεργοποείστε στα κινητά σας την επιλογή να αγνοούν τα 2G δικτυα... 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 26 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 26 Ιουλίου 31 minutes ago, georgemv said: Εκεί δεν είναι που κάνει πάρτυ το Edge? Ή τα έχω κάνει σαλάτα στο μυαλό μου με τον Άγιος Θωμάς - ΤΙΤΑΝ? Αναφέρεσαι στο "καταπληκτικό" οδικό δίκτυο με τις στροφάρες για Βόρεια Εύβοια ή για την Αυλίδα; Γιατί αν δεις EDGE στην Αυλίδα κάτι πάει πολύ λάθος. Το Άγιος Θωμάς - ΤΙΤΑΝ εννοείς από Άγιο Θωμά για Καμάρι κοντά στη Στεφάνη Βοιωτίας; 15 minutes ago, georgemv said: Για να πάρεις το 112, δεν ειναι άσχημο. Κατα τα άλλα, ενεργοποείστε στα κινητά σας την επιλογή να αγνοούν τα 2G δικτυα... Δεν είναι ανάγκη, περνάει και μέσω 4G. Σε καμιά σπηλιά όλο και κάποια Β28 θα στείλει η Nova. 5 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. 26 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 26 Ιουλίου 2 minutes ago, elkons said: Αναφέρεσαι στο "καταπληκτικό" οδικό δίκτυο με τις στροφάρες για Βόρεια Εύβοια ή για την Αυλίδα; Γιατί αν δεις EDGE στην Αυλίδα κάτι πάει πολύ λάθος. Το Άγιος Θωμάς - ΤΙΤΑΝ εννοείς από Άγιο Θωμά για Καμάρι κοντά στη Στεφάνη Βοιωτίας; Δεν είναι ανάγκη, περνάει και μέσω 4G. Σε καμιά σπηλιά όλο και κάποια Β28 θα στείλει η Nova. Εννοώ στη Βόρεια Εύβοια στην πρώτη περίπτωση και τη διαδρομή για Καμάρι στη δεύτερη περίπτωση. Ο παράγοντας που σε κόβει στην κλήση έκτακτης ανάγκης είναι το uplink power. Εκεί κερδίζει το GSM. 2 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 26 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 26 Ιουλίου (edited) 1 hour ago, georgemv said: Εννοώ στη Βόρεια Εύβοια στην πρώτη περίπτωση Όσον αφορά τη πρώτη περίπτωση, για Ψαχνά-Μαντούδι μπορώ να σου πω ότι η Cosmote είναι η καλύτερη συνολικά. Έχει πολύ καλή κάλυψη μέχρι Πολιτικά, μετά υπάρχουν κλασικές τρύπες (Καμαρίτσα, Νέος Παγώντας, κατολισθήσεις πριν το Προκόπι και έξω απο το Προκόπι) με οριακή κάλυψη, Edge θα πέσει μόνο στη Καμαρίτσα, αλλά στον Άγιο και στο Προκόπι αποδίδει πολύ καλά, με 5G με ταχύτητες που συνήθως κυμαίνονται ~300+Mbps (N1). Στις καλες της πάει 400Mbps. Στο Μαντούδι η κάλυψη είναι επίσης καλή, αν και ο σταθμός δεν έχει ακόμη αναβαθμιστεί. Nova/Vodafone έχουν περισσότερα προβληματικά σημεία. Από Ψαχνά προς Πολιτικά συχνά μένουν σε Β20 ή 2G, στην Καμαρίτσα και στον Νέο Παγώντα πέφτουν κατευθείαν Edge, στον Άγιο υπάρχει 4G (B20 only). Γενικά βασίζονται σε μακρινές κεραίες από Νέο Παγώντα μέχρι το Προκόπι. Σε πολλα σημεία γίνεται κάλυψη από Πάρνηθα, ακολουθούν Χαλκίδα, Νέα Αρτάκη και Ψαχνά. Από εκεί και μετά βελτιώνουν την εικόνα προς Μαντούδι, με αρκετά καλές ταχύτητες. Σε σχέση με 3 χρόνια πριν, όλες έχουν βελτιωθεί αισθητά αλλά στον συγκεκριμένο δρόμο η Cosmote εξακολουθεί να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα. Να τονίσω όμως η μορφολογία είναι δύσκολη, παλιότερα μόλις έκανες μια στροφή έπεφταν Edge για πλακα. 1 hour ago, georgemv said: και τη διαδρομή για Καμάρι στη δεύτερη περίπτωση. Στη περίπτωση αυτή, η Cosmote είναι τραγική. Δεν την έχω κάνει πολλές φορές τη διαδρομή αλλά Στεφανη-Οινόη έχει πάρα πολλά προβλήματα. Κυριαρχεί Β20 και για NR N1,N28. Μόλις μπεις Οινόη βελτιώνεται η κατάσταση (κάπως). Η Nova είναι οκ, έχει τα θέματα της ανα σημεία αλλά είναι τερμα η Στεφανη, εχει και n78, γίνεται δουλειά. Λογικά ισχύει και για τη Vodafone. Έχουν και μια κεραία στη ΤΙΤΑΝ αν θυμάμαι καλα. Edited 26 Ιουλίου by elkons 8 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. 26 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 26 Ιουλίου Που να δεις την άλλη πλευρά του βουνού, Σκούρτα - Μάνδρα 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Harry636 Δημ. 27 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 27 Ιουλίου 17 ώρες πριν, mixtri said: Στα FWA εξαρτάται από το power class της συσκευής. Power class 1 35dBm. Ένας λόγος παραπάνω για να έχει μικρές κυψέλες η κοσμοτε. αυτό εξαρτάται από το νόμο κάθε χώρας ! κλασσ1 νομίζω μέχρι 36 εδώ Ιαπωνία μέχρι 29 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts