Jump to content

Ποιο είναι το καλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας; (No2)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

6 ώρες πριν, panos.k2 said:

Εγώ στη Κοσμοτε παρακαλούσα να μου ανανεώσουν ένα απεριόριστο κινητό στα 20€ το μήνα αντί για 27, ενώ έχω και σταθερό στον αφμ μου.

Μετα απο πολλά παρακάλια ανανέωσα σε καλές τιμές (20 το απεριόριστο κινητό και 27€ 1000αρα φαιμπερ)

Μου έκανε κακή εντύπωση πως χρειάστηκε αυτή η διαδικασία ενώ ήμουν μόλις 2 χρόνια στην εταιρία. Κι αν δεν επέμενα 20 λεπτά στο τηλέφωνο δε θα με συνέδεαν με προϊστάμενο για να μου δώσει καλύτερη τιμή και θα αναγκαζόμουνα να κάνω φορητότητα  

Πχ η σύζυγος που είναι πάνω από 10 χρόνια στη wind, φέτος χρειάστηκε να κάνει πρώτη φορά φορητότητα για να πάρει καλύτερη προσφορά. Κακό μεν, αλλά είναι αλλιώς να κάνεις τη διαδικασία μια φορά στα 8-10 χρόνια κι αλλιώς να την κάνεις κάθε 2

Αντίστοιχα έχω και φίλο που έκλεινε 6ετια στη Voda και πήρε προσφορά ανανέωσης 16€ το απεριόριστο, ενώ πλήρωνε 18€ τα 40GB

Πολύ καλή τιμή.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro , 2025: iPhone 16 Pro

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Vodafone Red Unlimited

Σταθερή: Cosmote FTTH, Cosmote Adsl 24

Στα 2 τούνελ του "Αρτεμισίου" στον αυτοκινητοδρομο Α7 λίγο έξω από την Τρίπολη (χωριό Νεστανη), η Nova εδώ και λίγους μήνες δεν έχει σήμα. Πιάνει ελάχιστα απέξω, μέχρι να βγει εκτός δικτύου.

Πριν λίγες μέρες που επέστρεψα ξανά Vodafone μετά από 1 χρόνο, βλέπω ότι αυτή παίζει κανονικά με το κοινό τους Micro cell. Το "αστείο" είναι ότι ο κωδικός eNb #10805 είναι της WIND και δεν παίζει. 😛

(Η Nova είναι eSIM με roaming από την Roamless. Συνήθως τη βάζω χειροκίνητα Cosmote.) 

Screenshot-20260316-163536-Net-Monster.jpg

Edited by MitsosDaBest13

16 ώρες πριν, Nikolas14 said:

Πολύ καλή τιμή.

Που να δεις τι έκανε η νόβα στη σύζυγο μου όταν έκανε αίτημα φορητότητας

13€ το απεριόριστο και 23€ η 100αρα για το σπίτι με 6 πάγια δώρο 

Καλησπέρα από Β. Μακεδονία.

Η βενζίνη (100άρα): 1.43€/λίτρο.
Η βενζίνη (95άρα): 1.40€/λίτρο.

"Αδιάφορη" η διαφορά με Ελλαντιστάν...

Επίσης κατά την επιστροφή, στο δικό μας τελωνείο, πρωτοφανή και μεγάλη καθυστέρηση λόγω συνεχών ελέγχων στα ελληνικά αυτοκίνητα, μήπως και φέρουν κανένα λίτρο σε μπιτόνι παραπάνω από καύσιμο, και χάσουν κανένα ευρώ από το περτικουά στην Ελλάδα οι μεγάλες εβραϊκές εταιρείες-καρτέλ καυσίμων...

Edited by memoriesradio

"Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης

On 19/3/2026 at 10:30 ΜΜ, memoriesradio said:

Επίσης κατά την επιστροφή, στο δικό μας τελωνείο, πρωτοφανή και μεγάλη καθυστέρηση λόγω συνεχών ελέγχων στα ελληνικά αυτοκίνητα, μήπως και φέρουν κανένα λίτρο σε μπιτόνι παραπάνω από καύσιμο, και χάσουν κανένα ευρώ από το περτικουά στην Ελλάδα οι μεγάλες εβραϊκές εταιρείες-καρτέλ καυσίμων...

σαπίλα των καρτέλ των εταιρειών πετρελαίου & βενζίνης και σαπίλα της εκάστοτε κυβέρνησης που έχουμε,αστο πονεμένη ιστορία και κατάντια να μας αναγκάζουν να πηγαίνουμε δίπλα για να γεμίζουμε τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων,ο φιλελευθερισμός έχει πολλές αρνητικές συνέπειες οδηγεί σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις αλλά ας πάμε στο κυρίως θέμα μια που πήγες δίπλα εδώ και κάμποσα χρόνια είχαμε παρατηρήσει οτί οι σκοπιανοί έστρεφαν τις κεραίες τους με full power προς εμας,τώρα αυτό έχει εξαλειφθεί,δε ξέρω τι συμβαίνει αλλά παλιότερα έβγαινα έξω από το Κιλκίς και έμπαινα σε περιαγωγή με μεγάλη ευκολία και είναι από τα σύνορα γύρω στα 25 χιλιόμετρα,τώρα αυτο το φαινόμενο δεν υπάρχει και ίσως να οφείλεται στο ότι τα Ελληνικά δίκτυα έχουν πυκνώσει κι άλλο,έχουν μπει νέες κεραίες,έχουν βάλει κι άλλα κανάλια,περισσότερες συχνότητες λόγω 4G,έχουν δυναμώσει την εμβέλεια,οπότε ακόμη κι αν εχεις αυτόματο το δικτυο στην συσκευή δε μπαίνεις σε περιαγωγή,οι σκοπιανοί κάνανε μια τρύπα στο νερό...

*#*#86583#*#* εμφανίζει την επιλογή voLTE σε Xiaomi smartphone.

*#*#869434#*#* εμφανίζει την επιλογή voWIFI σε Xiaomi smartphone.

On 19/3/2026 at 10:30 ΜΜ, memoriesradio said:

Να κατέβουν οι φόροι χθες, και οριζόντια επιδότηση όπως δόθηκε το εξαιρετικό ποσό των 0,16 λεπτών συν ΦΠΑ.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro , 2025: iPhone 16 Pro

Ακαδημία Ιωάννινα, εξωτερικός χώρος 

vf-GR vs NOVA 

IMG_2193.thumb.png.624602434b5bc8636ee95ee44d7d0cd5.png

IMG_2196.thumb.png.b30db3647d3fa16d3108aa8f3ba163ce.png

Περίμενα να δίνει παραπάνω η vf να πω την αλήθεια δεδομένου ότι τα τεστ έγιναν μια ανάσα από την κεραία τους. Της Νόβα είναι λίγο πιο μακριά 

Edited by panos.k2

7 minutes ago, panos.k2 said:

Ακαδημία Ιωάννινα, εξωτερικός χώρος 

vf-GR vs NOVA 

IMG_2193.thumb.png.624602434b5bc8636ee95ee44d7d0cd5.png

IMG_2196.thumb.png.b30db3647d3fa16d3108aa8f3ba163ce.png

Περίμενα να δίνει παραπάνω η vf να πω την αλήθεια δεδομένου ότι τα τεστ έγιναν μια ανάσα από την κεραία τους. Της Νόβα είναι λίγο πιο μακριά 

Πιο μακριά; 

Δεν πιάνει από την κεραία της Ναπολεωντος Ζερβα η Nova εκεί. 

Υπάρχει micro στο κατάστημα στην ακαδημία που δεν είναι συνεγκατάσταση. 

Και οι δύο μια χαρά είναι. Λογικό είναι να γονατίζει το micro που έχει η Vodafone εκεί αν σκεφτεί κανείς πόση κίνηση έχει η περιοχή, γραφεία, γιατρούς, φροντιστήρια, εστιατόρια…

Τα Ιωάννινα και η Ηπειρος γενικότερα είναι από τις περιοχές της χώρας που η βάση των συνδρομητών είναι λίγο πιο αλλόκοτα κατανεμημένη.

Η Cosmote δε φημιζόταν στο παρελθόν, μέσα στα Ιωάννινα, στην Αρτα, στην Πρέβεζα 

On 23/3/2026 at 10:54 ΠΜ, Nikolas14 said:

Να κατέβουν οι φόροι χθες, και οριζόντια επιδότηση όπως δόθηκε το εξαιρετικό ποσό των 0,16 λεπτών συν ΦΠΑ.

Από Λαγκαδά μέχρι Σχολάρι, άψογες οι συνεργάτιδες.
Δεν μπορώ να πω όμως και το ίδιο για τον δρόμο, που είναι ιδίως από Κολχικό μέχρι Λαγκαδά με μαύρη διαγράμμιση και μηδέν φωτισμό, κοινώς σκοτώστρα.

Και το ανέκδοτο της ημέρας: Η αμόλυβδη 2.065€/λίτρο.
Ευτυχώς έπιασε τόπο η βοήθεια με τα 0.16€/λίτρο, απλά δεν διευκρινίστηκε αν ήταν -0.16€/λίτρο ή +0.16€/λίτρο...

Η Νέ@ Δημοκρ@τί@ και το 51% των βολεμένων Ελλήνων πολιτών, σας υπόσχεται μέχρι και 3€/λίτρο η τιμή της βενζίνης! Well Done!

Όπως έγραψα και στα αντίστοιχα θέματα, όποιος πάει ή μένει στο Ρέθυμνο, μόνο Cosmote, τουλάχιστον κοντά στην παλιά πόλη. Οι άλλες μοιάζουν 10 χρόνια πίσω... 😛

7 ώρες πριν, MitsosDaBest13 said:

Όπως έγραψα και στα αντίστοιχα θέματα, όποιος πάει ή μένει στο Ρέθυμνο, μόνο Cosmote, τουλάχιστον κοντά στην παλιά πόλη. Οι άλλες μοιάζουν 10 χρόνια πίσω... 😛

εμένα μου είχανε πει οτι η vodafone ειναι η καλύτερη στην κρήτη,δηλαδή τόσο χάλια είναι σε σχέση με cosmote?

*#*#86583#*#* εμφανίζει την επιλογή voLTE σε Xiaomi smartphone.

*#*#869434#*#* εμφανίζει την επιλογή voWIFI σε Xiaomi smartphone.

On 28/10/2025 at 1:50 ΜΜ, elkons said:

Ταβέρνα Παλιά Ιστορία, Μονή Αγίου Γεωργίου Αρμά. 

IMG-20251028-134722-667.jpg

IMG-20251028-134720-604.jpg

IMG-20251028-135738-757.jpg

Το περίμενα. Έχει μια πρόοδο, ξεκινάει το speedtest 😂

qPZaLTF.md.jpg

qPZa6YB.md.jpg

Η NOVA συνήθως λειτουργεί ~20Mbps λειτουργικότατη, μόνο τώρα δεν ξέρω λογικά ναι θα τη παλεύει.

Πάντως τώρα με το UFBB είναι περασμένο στον χάρτη, κάτι πρέπει να γίνει. Έχουν περάσει αλλά διαθεσιμότητα θα δωθεί ταυτόχρονα στον Νομό. Έστω ένα micro..

11 ώρες πριν, MitsosDaBest13 said:

Στο πανεπιστήμιο στο Γάλλο;;

1 ώρα πριν, elkons said:

Το περίμενα. Έχει μια πρόοδο, ξεκινάει το speedtest 😂

qPZaLTF.md.jpg

qPZa6YB.md.jpg

Η NOVA συνήθως λειτουργεί ~20Mbps λειτουργικότατη, μόνο τώρα δεν ξέρω λογικά ναι θα τη παλεύει.

Πάντως τώρα με το UFBB είναι περασμένο στον χάρτη, κάτι πρέπει να γίνει. Έχουν περάσει αλλά διαθεσιμότητα θα δωθεί ταυτόχρονα στον Νομό. Έστω ένα micro..

Πάλι τρώμε; Μπακαλιάρο με τα συναφή;

On 25/3/2026 at 11:26 ΠΜ, odim said:

εμένα μου είχανε πει οτι η vodafone ειναι η καλύτερη στην κρήτη,δηλαδή τόσο χάλια είναι σε σχέση με cosmote?

Δεν έχω γυρίσει όλο το νησί, αλλά είμαι μέρες στο Ρέθυμνο. Σε λίγες μέρες φεύγω από Χανιά. 

Στο ΒΟΑΚ σε κάποια σημεία δεν είχα καν σήμα, πχ στο Φοδελε νομίζω. Πολύ πιθανό όμως να μην είχε ούτε η Cosmote εκεί, γιατί ήταν κάτι σαν "γούβα" οι περιοχές. 

On 25/3/2026 at 2:36 ΜΜ, Chrischal1908 said:

Στο πανεπιστήμιο στο Γάλλο;;

Δεν έχω πάει εκεί πάνω, αλλά λογικά η VF θα προσέχει τα πανεπιστήμια, μιας κι έχει ρίξει πολλή διαφήμιση στα φοιτητικά πακέτα της. 

Edited by MitsosDaBest13

Vodafone το τελευταίο διήμερο. 
Θεσσαλονίκη στον Αέρα, το παλιό Markiz για όσους ξέρουν στην κουντουριωτου πριν τη πλατεία ελευθερίας 

IMG_3180.thumb.png.9408e66fc10e242b301d48bf1e9efeb2.png

Παρελαση 25η Μαρτίου Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου με Καραϊσκάκη στο ΚΕΑΤ δίπλα στο γερμανικό προξενείο, queen olga hotel και Ιερό Ναό Κύριλλου & Μεθοδίου όπου στήνεται και η εξέδρα για επισήμους και θεσμικούς παραγοντες. Το 4G της κοσμοτε δεν πήγαινε βήμα.

IMG_3178.thumb.png.f7049688c2f223f7e9a0e01f08658004.png

Νέα Κρήνη στο αλιευτικό καταφύγιο που δημιουργείται, στην Ρέμβη. 

IMG_3177.thumb.png.379101a128e23a4bbd7424f9819de0de.png

4G Vodafone σε εσωτερικο χώρο στη πλατεία Χαριλάου. Η κοσμοτε παίζει με δεκαπλάσιες ταχύτητες και 5G…

IMG_3176.thumb.png.4b4b337c3e88f9243ec6805caf0357e6.png

IMG_3179.png

Edited by Nikolas14
Διόρθωση εικόνας

Ιωάννινα-Αμπελοκήποι/Εξοχη σε εσωτερικό χώρο 

Cosmote και vf σε 17 Pro MaxIMG_2384.thumb.png.32db7ecec2af414bf46d471f9dbb1fb9.pngIMG_2382.thumb.png.503d7bd37c0027a25b063004a5915551.png

Νόβα σε 13 Pro Max

IMG_2231.thumb.png.ec901f823375bb5244ead0e6ab03313b.png

Το ειρωνικό της υπόθεσης είναι ότι η nova πιάνει από enb της Vodafone. Απλά η Vodafone κολλάει σε μακρινή κεραία ενώ η νόβα επιλέγει την πιο κοντινή κι εξού η διαφορά 

On 29/3/2026 at 9:12 ΜΜ, Chrischal1908 said:

Υπάρχουν κάποιες διαφορές βέβαια αλλά τα δίκτυα είναι γενικά οκ. Η ξαδέλφη μου πάντως που άλλαξε από ΚΟΣΜΟΤΕ σε ΒΟΝΤΑΦΟΝ είναι πολύ δυσαρεστημένη στη Ζωγράφου.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μεγάλη βελτίωση για victus, ειδικά για VF .  Συγκρινω και με το προηγουμενο report,  οι ταχυτητες στο 5G έχουν έρθει αρκετά πιο κοντά και για τα 3 δικτυα

image.thumb.png.3e446ba10081b8761ffcb0d769321fb3.png

image.thumb.png.96335adb2df06cce4003a6f319eba1b8.png

Cosmote στα ίδια με last year , Nova +30Mbps, Voda + 32Mbps . 

7 ώρες πριν, H2SO4 said:

Μεγάλη βελτίωση για victus, ειδικά για VF .  Συγκρινω και με το προηγουμενο report,  οι ταχυτητες στο 5G έχουν έρθει αρκετά πιο κοντά και για τα 3 δικτυα

image.thumb.png.3e446ba10081b8761ffcb0d769321fb3.png

image.thumb.png.96335adb2df06cce4003a6f319eba1b8.png

Cosmote στα ίδια με last year , Nova +30Mbps, Voda + 32Mbps . 

Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε πως είναι το data traffic distribution.

Επιπλέον δεν καταλαβαίνω το εξής. Πως γίνεται δύο δίκτυα με λιγότερο OPEX λόγω Vantage & Victus να είναι χειρότερα από ένα δίκτυο…

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

6 ώρες πριν, mixtri said:

Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε πως είναι το data traffic distribution.

Επιπλέον δεν καταλαβαίνω το εξής. Πως γίνεται δύο δίκτυα με λιγότερο OPEX λόγω Vantage & Victus να είναι χειρότερα από ένα δίκτυο…

..To ειπες μόνος σου 🙂 . 

Δεν ειναι το OPEX που στηνει ή αναβαθμίζει δίκτυο! Τι CAPEX εχει δωσει ο καθένας, νομίζω μετά θα είναι πιο λογικά τα αποτελέσματα. 

Επίσης, και τα 2 δικτυα έχουν ξεχωριστό core. Αρα ναι γλυτωνει σε ΟΡΕΧ για RAN, Ομως απο πίσω υπαρχουν 2 ξεχωιρστά core , με δικα τους CAPEX,OPEX ..

Παντα 1 μεγαλυτερο core, θα κοστίζει λιγοτερο απο 2 μικρότερα. Economies of scale & κάποια πράγματα που γίνονται duplicate...

Edited by H2SO4

Βέβαια οι μεγάλες αναβαθμίσεις στα δύο συνεργαζόμενα δίκτυα τώρα γίνονται. Εξού και οι μεγάλες αυξήσεις στις ταχυτητες συγκριτικά με την Cosmote. 

Το 2025 δόθηκαν τα μεγαλύτερα capex από τα δίκτυα και φαίνεται και στη πράξη. 

Εγώ όμως θέλω να σχολιάσουμε και το 5G Availability που η Cosmote έμεινε τελευταίος πάροχος. 
Δηλώνει 99+% κάλυψη 5G και την έβγαλαν 85.3%
Οι Vodafone/Nova δηλώνουν 95% και 90% αντίστοιχα. Η Vodafone βγήκε με 91% και η Nova με 88.3%

Και σε Reliability τελευταία η Cosmote και φέτος, όπως και πέρυσι αν θυμάμαι καλά 

Οποτε το ποιο είναι το καλύτερο δίκτυο ας το αφήσουμε στην κρίση του καθένα 

Σε κάθε περίπτωση δε πιστεύω πως στην Ελλάδα υπάρχει κάποιο δίκτυο που έχει μείνει πολύ πίσω στις εξελίξεις, και πως πλέον δε μιλάμε για χάσμα μεταξύ τον παροχων

Edited by evang.t