Jump to content

Wind - Σταθερή τηλεφωνία και internet

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θεωρητικα το θεμα εληξε γιατι απερριψα ξεκάθαρα την τηλεφωνικη αντιπροσφορά τους και λιγο αργοτερα ηρθε και το μηνυμα ενεργοποιησης από την Wind. Ισως παιζει ρολο αν κανεις αιτηση πριν ληξει το συμβολαιο.Υποθεσεις κανω…

Κωδικούς από την Wind και ρυθμισεις πως θα παρω?

Νομίζω καλέις 13700, η κλήση είναι ΔΩΡΕΑΝ από δικτυο wind.

μια υποθεση που μπορω να κανω ειναι οτι η υπαναχωρηση δεν ισχυει για αιτησεις που γινονται στο καταστημα του παροχου. Αυτες απο το public μπορει π.χ. να καταχωρούνται ηλεκτρονικά ή να θεωρούνται ως εξ'αποστασεως,σαν εξωτερικοί συνεργάτες...

μια υποθεση που μπορω να κανω ειναι οτι η υπαναχωρηση δεν ισχυει για αιτησεις που γινονται στο καταστημα του παροχου. Αυτες απο το public μπορει π.χ. να καταχωρούνται ηλεκτρονικά ή να θεωρούνται ως εξ'αποστασεως,σαν εξωτερικοί συνεργάτες...

ΠΙΘΑΝΗ εξήγηση.

Είμαι στην Wind λίγους μήνες τώρα με 100άρα γραμμή και μέχρι στιγμής όλα καλά.

Όμως οι διάφορες υπηρεσίες VoIP (πχ callingcredit, zadarma κτλ) δεν δουλεύουν μέσω του δικτύου της Wind.

Επίσης παρατήρησα ότι η IP μου (36.ΧΧΧ.ΧΧΧ.ΧΧΧ), σε έλεγχο ping μέσω 4G, είναι "προσβάσιμη", ενώ η IP του γείτονα δεν είναι (πάλι με Wind αλλά ADSL).

Όσες φορές και αν κάνω restart, πάλι η IP μου είναι reachable με ping test μέσω άλλου δικτύου. Μήπως βρίσκομαι πίσω από NAT και γιαυτό δεν δουλεύει κιόλας το VoIP?

δοκιμασε σε whatsmyip.com, αν σου βγαζει την ιδια ip με αυτη του ρουτερ τοτε δεν εισαι σε NAT, αν συμβαινει το αντιθετο τοτε εισαι.

Sent from my iPhone using Tapatalk

δοκιμασε σε whatsmyip.com, αν σου βγαζει την ιδια ip με αυτη του ρουτερ τοτε δεν εισαι σε NAT, αν συμβαινει το αντιθετο τοτε εισαι.

Από ότι φαίνεται, δεν είμαι, και τα torrent λειτουργούν κανονικά. Οπότε θα πρέπει να συνομιλήσω με την Wind για το θέμα?

μαλλον ναι... δεν μπορω να σκεφτω καποια αλλη αιτια εγω...

Πήρα τηλέφωνο στην Wind για να τους εξηγήσω τα "θέματα" και μου είπαν ότι δεν γίνεται να μην είμαι πίσω από NAT (άρα από όσο φαίνεται, είμαι και δεν το ξέρω)

Για την VOIP υπηρεσία μου είπαν ότι φταίει η εκάστοτε εφαρμογή και όχι η γραμμή τους παρόλο που τους εξήγησα ότι με 4G δουλεύει κανονικά.

Και για το γεγονός ότι άμα κάνω ping test την IP μου μέσω άλλου δικτύου μου δείχνει ότι είναι reachable, μου είπε: "Αφού δεν έχουν τον κωδικό του WIFI σας, δεν μπορούν να μπουν"

Ειδικά αυτό το τελευταίο που σου είπαν είναι η μεγαλύτερη ΒΛΑΚΕΙΑ που έχω ακούσει ποτέ μου. Και αυτό γιατί η IP είναι δοσμένη στο ρούτερ, δεν απαιτείται η γνώση του κωδικού WiFi για να κάνεις ping στο ρούτερ ή να μπεις σε αυτό.

Επίσης, πίσω από ΝΑΤ είσαι όταν η IP που έχεις ΔΕΝ συμπίπτει με αυτή που παίρνεις από τα διάφορα τεστ που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο.

Πήρα τηλέφωνο στην Wind για να τους εξηγήσω τα "θέματα" και μου είπαν ότι δεν γίνεται να μην είμαι πίσω από NAT (άρα από όσο φαίνεται, είμαι και δεν το ξέρω)

Για την VOIP υπηρεσία μου είπαν ότι φταίει η εκάστοτε εφαρμογή και όχι η γραμμή τους παρόλο που τους εξήγησα ότι με 4G δουλεύει κανονικά.

Και για το γεγονός ότι άμα κάνω ping test την IP μου μέσω άλλου δικτύου μου δείχνει ότι είναι reachable, μου είπε: "Αφού δεν έχουν τον κωδικό του WIFI σας, δεν μπορούν να μπουν"

Μπορείς να δεις αν έχεις NAT, κοιτάζοντας την IP σου από το μενού του ρούτερ και από πχ το Speedtest.net . Αν είναι διαφορετική, τότε έχεις NAT.

Συνέχισε να παίρνεις τηλέφωνο τη WIND, μέχρι να σε γυρίσουν σε Public IP. Κάποια στιγμή θα πετύχεις κάποιον υπάλληλο, που δε θα είναι ανόητος...

Πίσω από NAT δεν είμαι γιατί (όπως είπατε) θα υπήρχε διαφορά μεταξύ της IP του ρούτερ και σε κάποιο άλλο site πχ speedtest.net

Το πρόβλημα με τις εξερχόμενες κλήσεις VOIP μέσω callingcredit λύθηκε αλλάζοντας λογισμικό στο ρούτερ

Το μόνο που μένει και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω είναι το γεγονός ότι μπορώ να κάνω ping την IP μου από άλλο δίκτυο κανονικά ενώ δεν θα έπρεπε να γίνεται. Και κανείς δεν φαίνεται να το καταλαβαίνει αυτό στο τμήμα τεχνικής υποστήριξης

Προσφορά VDSL 50 + τηλέφωνα + WIND Vision με 35€

https://www.wind.gr/gr/gia-ton-idioti/statheri-internet/wind-double-play-offer?utm_source=facebook.com&utm_medium=cpc&utm_campaign=MayOffer

Η τηλεόραση όμως έχει 25€ τέλη ενεργοποίησης. :down:

Edited by MitsosDaBest13

Δώρο να μου το κάνανε το wind vision δεν θα το έπαιρνα...

Στην ουσία σχεδόν δώρο είναι, γιατί το 50άρι VDSL με τηλέφωνα έχει 35€. Απλά πρόσθεσε 1€ και κάτι ψηλά κάθε μήνα για 24 μήνες, ώστε να "καλύπτονται" τα 25€ ενεργοποίησης (που τα πληρώνεις εφάπαξ)...

:mad: - 3 μερες τωρα εχει τρελαθει στις μικροδιακοπες η wind (!) δεν ειναι μονο σε μενα εχω ρωτησει και αλλους 2 σε διαφορετικη συνοικια, ''στα διαλα'' μεσα, θα μου πειτε γιατι δεν πηρα τηλ μα οποτε παιρνω μονο φταιχτη δεν με βγαζουν (οχι ειναι καλη η ταχυτητα σας,καντε επανεκκινηση,μηπως φταινε τα καλωδια κ.ο.κ)

NOKIA ρε είπαμε κι εαν ποτέ το άλλαζα...πάλι NOKIA θα έπαιρνα (!)

fighting0060.gif

Ολοκληρωθηκε η μεταβαση από cosmote double play σε wind double play. Ακριβως στην ημερoμηνια που μου ειχανε στειλει σε sms,χωρις καθυστερήσεις.Συγκεκριμενα η αιτηση εγινε 10/5 και η μεταβαση ολοκληρωθηκε στις 15/5.

Εξοπλισμος δικος μου,ένα τηλεφωνο στο 13800 και μου δωσανε και τους κωδικούς και αμεσως όλα παιζουν αψογα.

H ταχυτητα μου είναι περιπου 12 Mbps στα τεστ,οσο ειχα και πριν.

Μακάρι να μην έχεις προβλήματα.

Πέρασα από όλους τους παρόχους (εκτός cyta) και μόνο με ΟΤΕ είχα καλό δίκτυο.

Σε όλους τους άλλους συνέχεια είχα θεματα.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

:mad: - 3 μερες τωρα εχει τρελαθει στις μικροδιακοπες η wind (!) δεν ειναι μονο σε μενα εχω ρωτησει και αλλους 2 σε διαφορετικη συνοικια, ''στα διαλα'' μεσα, θα μου πειτε γιατι δεν πηρα τηλ μα οποτε παιρνω μονο φταιχτη δεν με βγαζουν (οχι ειναι καλη η ταχυτητα σας,καντε επανεκκινηση,μηπως φταινε τα καλωδια κ.ο.κ)

Όταν λες μικροδιακοπες τι εννοεις? εγώ έχω 2-3 ημέρες τώρα επανεκκίνησεις στο router 4 -5 φορες την ημέρα που είχα 1 τον μήνα δεν ξέρω τι γίνεται....

Sent from my U65GT using Tapatalk

ασφαλες συμπερασμα με ορους "μικροδιακοπές" και "επανεκκινήσεις" δεν μπορεί να βγει. Βάλτε τα στατιστικά/μετρήσεις των γραμμών από το ρούτερ να βγει άκρη.

Αν όντως το ρούτερ κάνει μόνο του επανεκκίνηση προφανως δεν ειναι θεμα γραμμης.Αρκει να ειναι επανεκκινηση και οχι επανασυγχρονισμος,ειναι άλλο πράγμα.

:rolleyes: - παιδια εχω το μαυρο Zyxel που μου εδωσε η Wind,παλαιοτερα ειχα κανει αναβαθμιση μεσω ιντερνετ απο την μαμα-ιστοσελιδα αν θυμαμαι καλα γιατι στο μενου του δεν ειχε.

χρησιμοποιω Οπερα αλλα και Μοζιλα,παταω να ανοιξει μια σελιδ ακαι βλεπω το ''δεν υπαρχει συνδεση με τον διακομιστη'' οπως βγαζει οταν δεν εχω αναψει το ρουτερ

παταω F5 και μετα απο μερικες προσπαθειες επανερχεται ´η απλα περιμενω κανενα λεπτο και κανω παλι κλικ στον συνδεσμο

παραπονα εχω και μεσα απο τους αλλους που παρακολουθουν youtube στην τηλεοραση που ξαφνικα παγωνει,βγαζει το συμβολο σαν κυκλακι και περιμενουν να ξαναεπανελθει

αρκετες ωρες τις ημερας το κλεινω να μην καει τσαμπα, γυρω-γυρω εχει ''αερα'' δεν το εχω στριμωγμενο να ζεσταινεται

απο το ρουτερ τι πρεπει να κοιταξω για να δω εαν φταιει αυτο ´η η γραμμη? ειχα δοκιμασει μονος μου πριν χρονια αν βαλω ενα της TP-Link αλλα τσαμπα τα λεφτα που εδωσα (!)

NOKIA ρε είπαμε κι εαν ποτέ το άλλαζα...πάλι NOKIA θα έπαιρνα (!)

fighting0060.gif

Eγω με την δωροεπιταγή 50ευρω για το συμβόλαιο, πήρα από το public αυτό το ρουτερ https://www.public.gr/product/tp-link-td-w8961n-wireless-n-adsl2-plus-modem-router/prod9180169pp/?sn_ref=s&sn_cat=cat1836411pp&sn_id=prod9180169pp

στα 27.90 ευρώ. Η ρύθμιση είναι πανεύκολη και ήδη έχω αισθητή διαφορά σε φόρτωμα σελίδων, ένταση σήματος wifi, τα λαμπακια του είναι σταθερά αναμμενα πάντοτε, δεν κολλάει, σε κάποια μικρά downloads-updates στο κινητό κατεβάζει πιο σβελτα και ολα αυτα συγκριτικά με το speedsport entry της cosmote που είχα πριν . Έχει επίσης καλύτερη και ταχύτερη απόκριση η Hybrid λειτουργία του αποκωδικοποιητη σε cosmote tv που έχω συνδεμένο.

Ακομα δεν ασχοληθηκα περισσότερο με αυτό για ρυθμίσεις αλλά δε νομίζω να μου χρειαστεί πέρα από ρυθμίσεις ασφαλείας που θα κανω. Και εχει 3ετη εγγύηση.

Edited by r31134

Eγω με την δωροεπιταγή 50ευρω για το συμβόλαιο, πήρα από το public αυτό το ρουτερ https://www.public.gr/product/tp-link-td-w8961n-wireless-n-adsl2-plus-modem-router/prod9180169pp/?sn_ref=s&sn_cat=cat1836411pp&sn_id=prod9180169pp

στα 27.90 ευρώ. Η ρύθμιση είναι πανεύκολη και ήδη έχω αισθητή διαφορά σε φόρτωμα σελίδων, ένταση σήματος wifi, τα λαμπακια του είναι σταθερά αναμμενα πάντοτε, δεν κολλάει, σε κάποια μικρά downloads-updates στο κινητό κατεβάζει πιο σβελτα και ολα αυτα συγκριτικά με το speedsport entry της cosmote που είχα πριν . Έχει επίσης καλύτερη και ταχύτερη απόκριση η Hybrid λειτουργία του αποκωδικοποιητη σε cosmote tv που έχω συνδεμένο επίσης.

Ακομα δεν ασχοληθηκα περισσότερο με αυτό για ρυθμίσεις αλλά δε νομίζω να μου χρειαστεί πέρα από ρυθμίσεις ασφαλείας που θα κανω. Και εχει 3ετη εγγύηση.

Για πραγματική βελτίωση WiFi εμπειρίας να επιλέγετε router με 5ghz .

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Για τα χρηματα της δωροεπιταγης και των διαθεσιμων μοντελων στο public συν ότι ηθελα και κατι ακομη να παρω με τα λεφτα αυτά,νομιζω είναι αξιοπρεπες και εχει και καλες κριτικες γενικα.

Για πραγματική βελτίωση WiFi εμπειρίας να επιλέγετε router με 5ghz .

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Σύμφωνοι αλλα ο,τι θα συνδέεται στο ρούτερ θα πρέπει να έχει δέκτη 5 ghz.

• This topic was featured and featured