Jump to content

Vodafone HOME Internet & Double Play

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Να ρωτήσω: Ισχύει ότι το προφίλ 35b έχει καλύτερο/αποτελεσματικότερο error correction σε σχέση με το 17a; Πρόκειται να αναβαθμιστεί η ταχύτητα δωρεάν από τα 100 στα 200 και φοβάμαι μην έχω θέματα. Η γραμμή στα 100 παίζει πολύ σταθερά. 

• Απαντήσεις 7,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1 minute ago, waeo said:

Να ρωτήσω: Ισχύει ότι το προφίλ 35b έχει καλύτερο/αποτελεσματικότερο error correction σε σχέση με το 17a; Πρόκειται να αναβαθμιστεί η ταχύτητα δωρεάν από τα 100 στα 200 και φοβάμαι μην έχω θέματα. Η γραμμή στα 100 παίζει πολύ σταθερά. 

Σε τέτοιες ταχύτητες δεν θα έχεις ποτέ θέμα πίστεψε με μην σε απασχολούν αυτά ... αν μια γραμμή είναι σταθερή είναι καλά στα 100 θα είναι και στα 200. 

10 ώρες πριν, waeo said:

Ήδη θα πρέπει να βλέπεις SNR και attainable rate. Από αυτά μπορείς να έχεις μια εικόνα του "περιθωρίου" της γραμμής, εάν το μόντεμ σου υποστηρίζει 35b.
Σημαντική διαφορά στην ποιότητα της γραμμής έχει η ενεργοποίηση G.INP, το οποίο όμως πρέπει να είναι ήδη ενεργοποιημένο και στα 100Mbps.

1 hour ago, minast said:

Ήδη θα πρέπει να βλέπεις SNR και attainable rate. Από αυτά μπορείς να έχεις μια εικόνα του "περιθωρίου" της γραμμής, εάν το μόντεμ σου υποστηρίζει 35b.
Σημαντική διαφορά στην ποιότητα της γραμμής έχει η ενεργοποίηση G.INP, το οποίο όμως πρέπει να είναι ήδη ενεργοποιημένο και στα 100Mbps.

Λοιπόν, SNR=[8,8-11,3]

Attainable rate=~118 Mbps (Κλειδώνει στα 109) 

Προφίλ 17a 

Το G.INP είναι ενεργοποιημένο στην καμπίνα μου. 

Το μόντεμ είναι το H300s που υποστηρίζει και το 35b.

Η γραμμή είναι πολύ σταθερή. Δεν έχω θέμα με lag λόγω ping. 

Η απόσταση από το καφαό είναι το πολύ 250 μέτρα. 

Όποτε τι θα λέγατε; 

Edited by waeo

Το πιο πιθανό είναι ότι δε θα έχεις θέματα.

Poco X3 Pro

3 ώρες πριν, waeo said:

Λοιπόν, SNR=[8,8-11,3]

Attainable rate=~118 Mbps (Κλειδώνει στα 109) 

Προφίλ 17a 

Το G.INP είναι ενεργοποιημένο στην καμπίνα μου. 

Το μόντεμ είναι το H300s που υποστηρίζει και το 35b.

Η γραμμή είναι πολύ σταθερή. Δεν έχω θέμα με lag λόγω ping. 

Η απόσταση από το καφαό είναι το πολύ 250 μέτρα. 

Όποτε τι θα λέγατε; 

Η γραμμή σου δεν έχει πολύ περιθώριο σε 17α, και τα 200Mbps είναι πιο απαιτητικά. Σίγουρα θα κερδίσεις με την ενεργοποίηση 35b, αλλά μπορεί να μην τερματίσεις τα 200Mbps.
Η Wind στις δικές της καμπίνες ενεργοποιεί σε όλες τις θύρες το 35b, οπότε μπορείς να βλέπεις εξαρχής τι ταχύτητα μπορείς να περιμένεις, ακόμη όταν πληρώνεις χαμηλότερο πακέτο. Τώρα θα πρέπει να περιμένεις. Εάν δεν έχεις εξαντλήσει τους ελέγχους στην καλωδίωσή σου, τώρα είναι μία καλή στιγμή 😉.

5 ώρες πριν, waeo said:

Προφίλ 17a 

Το G.INP είναι ενεργοποιημένο στην καμπίνα μου  

Πώς μπορούμε να δούμε εάν έχουμε ενεργοποιημένο το G.INP στην γραμμή μας;

Mobile:Nokia 6130 --> Nokia 6230 --> Panasonic GD90 --> HTC P3600 --> Chinese hiphone dual sim --> Samsung E2652 Champ Duos --> Sony Ericsson xperia ray --> Samsung S4 mini duos --> Huawei honor 6(H60-L02) --> Meizu m2 -->Motorola Moto X Play --> Huawei Mate 10 pro --> Oneplus 7T pro

1 hour ago, panoszavra said:

Ένας απλός τρόπος είναι να δεις αν σου συγχρονίζει περισσότερο από όσο πληρώνεις  πχ αν έχεις 50αρα θα κλειδώνει στα 55. Αν έχεις εκατό στα 110.  Αλλιώς από το path delay. 

Edited by waeo

Δεν είναι αυτό το κριτήριο. Το G.INP ρίχνει το ping στα επίπεδα του FastPath και υπάρχει και η διόρθωση λαθών παράλληλα. Πλέον, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, παντού έχουν ενεργοποιήσει το G.INP στις καμπίνες όλων των παρόχων.

Poco X3 Pro

Δυστυχώς σε εμένα έριξε το ping ελάχιστα -2,3 ms. Αλλά πως θα καταλάβει αν το ping του έχει μειωθεί στα επίπεδα του fast αν δεν ήξερε από πριν πόσο ήταν χωρίς το G.INP? Με delay path δεν θα μπορέσει να το δει; 

Το status από το μενού του ρούτερ είναι αυτό 

PDF document.pdf

Από αυτά που κατάλαβα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο. 

Edited by panoszavra
Mobile:Nokia 6130 --> Nokia 6230 --> Panasonic GD90 --> HTC P3600 --> Chinese hiphone dual sim --> Samsung E2652 Champ Duos --> Sony Ericsson xperia ray --> Samsung S4 mini duos --> Huawei honor 6(H60-L02) --> Meizu m2 -->Motorola Moto X Play --> Huawei Mate 10 pro --> Oneplus 7T pro

14 ώρες πριν, panoszavra said:

Τα περισσότερα modems το αναφέρουν. Ακόμη κι αν δεν αναφέρουν G.INP μπορεί να γράφει Symbols up/down 4/4 ή κάτι παρόμοιο, το οποίο σημαίνει ότι είναι ενεργοποιημένο.

1 ώρα πριν, minast said:

Τα περισσότερα modems το αναφέρουν. Ακόμη κι αν δεν αναφέρουν G.INP μπορεί να γράφει Symbols up/down 4/4 ή κάτι παρόμοιο, το οποίο σημαίνει ότι είναι ενεργοποιημένο.

Ναι εχετε δικιο εμενα γραφει: INP(Up/Down) ---> 4/4 symbols και πιο πανω Data Path(Up/Down) ---> Fast/Fast !!!

1 ώρα πριν, thanos1989 said:

Ναι εχετε δικιο εμενα γραφει: INP(Up/Down) ---> 4/4 symbols και πιο πανω Data Path(Up/Down) ---> Fast/Fast !!!

Πού ακριβώς στα εμφανίζει αυτά;

Edited by panoszavra

Σήμερα ενεργοποιήθηκε η 200αρα, δεν παρατήρησα αστάθειες κτλ αλλά θα το παρακολουθώ. Δεν συγχρονίζω στα μέγιστα και έχω ζητήσει τεχνικό. Τι λέτε υπάρχει περίπτωση να στρώσει; 

20D814C7-8933-4B0C-ADBC-C316BC8CA9F7.png

6 ώρες πριν, panoszavra said:

Πού ακριβώς στα εμφανίζει αυτά;

Δεν θα τα βρεις ποτέ στο router που σου έχει δώσει η Vodafone.

Εμένα μου έδωσαν άλλο... ZTE H267A και έχει αναλυτικό μενού όπως και τα παιδιά που σχολίασαν από πάνω. 

Το h300s είναι τέρμα απλοποιημένο στο  μενού του για να το δουλεύουν ακόμα και οι πιο άσχετοι χρήστες αλλά έχει πολλές ελλείψεις ή πολύ καλά κρυμμένες κάποιες ρυθμίσεις.

4 ώρες πριν, waeo said:

Σήμερα ενεργοποιήθηκε η 200αρα, δεν παρατήρησα αστάθειες κτλ αλλά θα το παρακολουθώ. Δεν συγχρονίζω στα μέγιστα και έχω ζητήσει τεχνικό. Τι λέτε υπάρχει περίπτωση να στρώσει; 

20D814C7-8933-4B0C-ADBC-C316BC8CA9F7.png

Πρόλαβες και κάλεσες τεχνικο από την πρώτη μέρα;; ... μπράβο ταχύτητα.

Άμα είχες διαβάσει τι έγραψα λίγο πιο πάνω ... η ταχύτητα φτιάχνει όσο περνάνε οι μέρες (1-2 max).

Και θα ήθελα να πω ότι πρέπει να σταματήσουμε να συζητάμε τεχνικά θέματα σε ένα φόρουμ για την Vodafone άμα έχετε τεχνικά προβλήματα ανοίξτε άλλο threat.

Άμα το κανουμε chat επιλύσεις προβλημάτων και να δίνουμε αναλυτικές απαντήσεις τότε χάνονται τα ουσιαστικά μυνήματα που έχουν πραγματικά αξία.

Edited by thanos1989

Στις 18/7 ενώ υπέγραφα τα χαρτιά για την αίτηση μετακόμισης, με έβαλαν να υπογράψω και καινούρια σύμβαση 24 μήνες.

Δεν μου είπαν τίποτα για ανανέωση, αλλά ούτε πήγε το μυαλό μου καθώς αυτό που ζήτησα ήταν η μεταφορά της γραμμής σε νέα διεύθυνση.

Ολα έγιναν μέσω email. Το οτι υπόγραψα νεο συμβόλαιο το κατάλαβα στον λογαριασμό που εκδόθηκε.

Μπορώ να το αρνηθώ μετά απο 18 μέρες;

Το συμβόλαιο παρακάτω τι εννοεί για τους πρώτους 6 μήνες; Φεύγω χωρίς πέναλτι;spacer.png

Το ότι όλα έγιναν μέσω email σε ευνοεί, γιατί για να είναι εφαρμόσιμος κάποιος όρος θα πρέπει να αμαφέρεται ρητά στην μεταξύ σας επικοινωνία. Το πινακάκι βέβαια το υπονοεί...

Δεν ξέρω τι καταλαβαίνουν οι ίδιοι με τα κενά κουτάκια, αλλά νομίζω εύλογα μπορείς να ισχυριστείς ότι εφόσον δεν αναγράφει ποσό, είναι μηδενικό.

Τα παραπάνω είναι τα "καλά". Από την αντίθετη άποψη, θεωρείται δεδομένο ότι σε μεταφορά διεύθυνσης κάνουν και ανανέωση συμβολαίου, πρακτικά ως νέα σύμβαση.

17 ώρες πριν, thant said:

Στις 18/7 ενώ υπέγραφα τα χαρτιά για την αίτηση μετακόμισης, με έβαλαν να υπογράψω και καινούρια σύμβαση 24 μήνες.

Δεν μου είπαν τίποτα για ανανέωση, αλλά ούτε πήγε το μυαλό μου καθώς αυτό που ζήτησα ήταν η μεταφορά της γραμμής σε νέα διεύθυνση.

Ολα έγιναν μέσω email. Το οτι υπόγραψα νεο συμβόλαιο το κατάλαβα στον λογαριασμό που εκδόθηκε.

Το συμβόλαιο παρακάτω τι εννοεί για τους πρώτους 6 μήνες; Φεύγω χωρίς πέναλτι;spacer.png

2 επιλογές υπάρχουν:

Η νέο συμβόλαιο 24μηνες

Η 

Χρέωση για την μεταφορά 75€.

Τι σε βολεύε ?

18 ώρες πριν, thant said:

Είναι κενό γιατί έχουν περάσει οι πρώτοι 6 μήνες του συμβολαίου. Τώρα είσαι στον 7ο. Σωστά;

45 minutes ago, paanos said:

Είναι κενό γιατί έχουν περάσει οι πρώτοι 6 μήνες του συμβολαίου. Τώρα είσαι στον 7ο. Σωστά;

Οχι είμαι στον πρώτο.

Υπήρχε συμβόλαιο το οποίο έληγε τον 12/2023 και με τα χαρτιά της μετακόμισης υπέγραψα χωρίς να το καταλάβω νεο συμβόλαιο το οποίο λήγει τον 7/2024.

Στη voda είμαι 15 χρονια, αλλά είναι πολλά αυτά που έχουν μαζευτεί και ψάχνομαι να φυγω.

Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να ανανεώσω ενα καινούριο συμβολαιο. 

Τώρα επειδή βλέπω στο καινούριο συμβόλαιο εχει κενά κουτάκια στο ''αναπόσβεστο ποσό'' κοιτάω μήπως την κάνω άμεσα με το μικρότερο κοστος.

Το μέτρημα πάντως πάνω κάτω βγαίνει… Έστω ότι υπέγραψες συμβόλαιο τον 12/21 και η αίτηση μεταφοράς έγινε τον 7/22. Για αυτό οι πρώτοι έξι μήνες του πίνακα είναι κενοί 

Edited by paanos

Καλημέρα & καλή εβδομάδα σ' όλους !
Τελειώνει το συμβόλαιο μου (24αρα τηλ/κή γραμμή) το Σεπτέμβριο, αλλά θα ήθελα να το διακόψω από τώρα για προσωπικούς λόγους και θα ήθελα τη βοηθεια σας, αν κάποιος γνωρίζει να μου έδινε ή μεϊλ, ή τηλέφωνο ωστε να το κάνω άμεσα δίχως να παίρνω τηλ εδω & εκεί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

• 4 weeks later...
On 8/8/2022 at 11:16 ΠΜ, La_3 said:

Καλημέρα & καλή εβδομάδα σ' όλους !
Τελειώνει το συμβόλαιο μου (24αρα τηλ/κή γραμμή) το Σεπτέμβριο, αλλά θα ήθελα να το διακόψω από τώρα για προσωπικούς λόγους και θα ήθελα τη βοηθεια σας, αν κάποιος γνωρίζει να μου έδινε ή μεϊλ, ή τηλέφωνο ωστε να το κάνω άμεσα δίχως να παίρνω τηλ εδω & εκεί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

δε ξερω αν βρηκες ακρη αλλα αυτο ειναι το τηλ. για το τμημα διακοπων 2104276862

[sIGPIC][/sIGPIC]