Jump to content

Vodafone HOME Internet & Double Play

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εχω έναν προβληματισμό και θέλω να τον μοιραστώ μήπως μπορεί να βοηθήσει κάποιος...

θέλω να φύγω από την χολ, αλλά το μέϊλ μου εκεί το έχω για πρωτεύον, εκεί το paypal, το ebay, η τράπεζα κλπ. Αν φύγω τι μπορώ να κάνω για να έχω το ίδιο μέϊλ αλλού;

γίνεται κάτι τέτοιο, να δουλέψει μέϊλ με alias για να μην το χάσω;

...

• Απαντήσεις 7,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εχω έναν προβληματισμό και θέλω να τον μοιραστώ μήπως μπορεί να βοηθήσει κάποιος...

θέλω να φύγω από την χολ, αλλά το μέϊλ μου εκεί το έχω για πρωτεύον, εκεί το paypal, το ebay, η τράπεζα κλπ. Αν φύγω τι μπορώ να κάνω για να έχω το ίδιο μέϊλ αλλού;

γίνεται κάτι τέτοιο, να δουλέψει μέϊλ με alias για να μην το χάσω;

...

Το e-mail σου θα παραμείνει ενεργό για 6 μήνες μετά την αποχώρηση

Μέσα σε αυτό το διάστημα θα αλλάξεις το e-mail σε όλες τις υπηρεσίες που χρησιμοποιείς.

Καλησπέρα..Εδώ και κάποιες μέρες έχω πρόβλημα με την ταχύτητα μου..Ανήκω στην εταιρία της hol..Βάση speedtest το οποίο είναι αναξιόπιστο κυμαίνεται γύρω στο 5 αλλά τα στοιχεία του modem μου είναι τα εξής:

Downstream Upstream

SNR Margin (0.1 dB): 85 75

Attenuation (0.1 dB): 335 115

Αλλά επειδή είμαι άσχετος από αυτά τι πρέπει να καταλάβω για την ταχυτητά μου??Και τι πρέπει να κάνω για να την βελτιώσω?

Υ.Γ Ευχαριστώ εκ' των προτέρων..

Edited by Tomasio

Αιτημα φορητοτητας για αντιπροταση

Τελικά μόνο έτσι δουλεύουν τα πράγματα. Έκανα το αίτημα φορητότητας και με το που έφτασε σε αυτούς με πήραν τηλέφωνο, του ενημέρωσα οτι ήταν οικονομικό το θέμα και άμεσα έγινε το 26,78 έγινε 22,6 και προστέθηκαν και μερικές ώρες προς κινητά. Όλα καλά!!!

Βοηθήστε με λίγο.

Στην 2η σελίδα του λογαριασμού έχει μια ανακοινωση ότι από 6/2/2015 ανεβάζουν (ή κατεβάζουν αναλόγως) διάφορες χρεώσεις. Λέει οτι:

6. Τα ονομαστικά μηνιαία πάγια των εμπορικά διαθέσιμων οικιακών προγραμμάτων και των μη εμπορικά διαθέσιμων προγραμμάτων (βλ. «Σημείωση 2») αυξάνονται κατά 1€.

.....

Δυνάμει των ανωτέρω αλλαγών οι συνδρομητές των προαναφερόμενων προγραμμάτων έχουν το δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασής τους αζημίως, εντός ενός (1) μηνός από την αρούσα ανακοίνωση.

Τον Δεκέμβριο έκανα ανανέωση για 2 χρόνια το πακέτο μου (hol 300 - με διάφορες εκπτώσεις καταλήγει στα 15 ευρώ). Μπορώ να καταγγείλω το συμβολαιό μου; Και αν ναι θα μου ζητήσουν κάποια χρηματα σαν αποζημίωση;

http://briefcase.pathfinder.gr/download/csarad/24825/530117/ardas06.jpg

ARDAS FESTIVAL - KASTANIES, EVROS, GREECE

Τελικά μόνο έτσι δουλεύουν τα πράγματα. Έκανα το αίτημα φορητότητας και με το που έφτασε σε αυτούς με πήραν τηλέφωνο, του ενημέρωσα οτι ήταν οικονομικό το θέμα και άμεσα έγινε το 26,78 έγινε 22,6 και προστέθηκαν και μερικές ώρες προς κινητά. Όλα καλά!!!

Και 4ε κατω και επιπλεον ωρες προς κινητα. Αρχοντας εισαι.:)

Βοηθήστε με λίγο.

Στην 2η σελίδα του λογαριασμού έχει μια ανακοινωση ότι από 6/2/2015 ανεβάζουν (ή κατεβάζουν αναλόγως) διάφορες χρεώσεις. Λέει οτι:

6. Τα ονομαστικά μηνιαία πάγια των εμπορικά διαθέσιμων οικιακών προγραμμάτων και των μη εμπορικά διαθέσιμων προγραμμάτων (βλ. «Σημείωση 2») αυξάνονται κατά 1€.

.....

Δυνάμει των ανωτέρω αλλαγών οι συνδρομητές των προαναφερόμενων προγραμμάτων έχουν το δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασής τους αζημίως, εντός ενός (1) μηνός από την αρούσα ανακοίνωση.

Τον Δεκέμβριο έκανα ανανέωση για 2 χρόνια το πακέτο μου (hol 300 - με διάφορες εκπτώσεις καταλήγει στα 15 ευρώ). Μπορώ να καταγγείλω το συμβολαιό μου; Και αν ναι θα μου ζητήσουν κάποια χρηματα σαν αποζημίωση;

Πότε εκδόθηκε ο λογαριασμός;

Βοηθήστε με λίγο.

.....

Εγω εκανα πρωτη φορα συνδεση τον Ιανουαριο. Ρωτησα στο Facebook και μου ειπε οτι δεν ισχυει στην περιπτωση μου η αυξηση. Μαλλον η αυξηση γινεται στα ονομαστικα παγια και οχι στα παγια με εκπτωση. Καλο ειναι να ρωτησεις πρωτα πριν κανεις οτιδηποτε! Θα ξαναρωτησω σε καταστημα!

Και 4ε κατω και επιπλεον ωρες προς κινητα. Αρχοντας εισαι.:)

Μα είχα δυο γραμμές, η μία 24άρι, αστικά-υπεραστικά-διεθνή και 6 ώρες κινητά και πλήρωνα 22 και η άλλη το ίδιο με 2 ώρες προς κινητά και πλήρωνα 30 και το καλύτερο ήταν 26 ( ενώ το έβλεπε οτι είχα και δεύτερη γραμμή στα 22 ). Εν τω μεταξύ με πήρε και μία από την Wind με ύφος γιατί ενώ δεν ήθελα να φύγω από την HOL έκανα αίτηση στην Wind και γιατί ακύρωσα την φορητότητα και οτι δνε γίνεται ( γιατί είχα κάνει 13/1 την αίτηση αλλά τους την έστειλα και καταχωρήθηκε 28/1 ). Ούτε καν για φορητότητα δεν θα την χρησιμοποιώ την Wind.

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Εγω εκανα πρωτη φορα συνδεση τον Ιανουαριο. Ρωτησα στο Facebook και μου ειπε οτι δεν ισχυει στην περιπτωση μου η αυξηση. Μαλλον η αυξηση γινεται στα ονομαστικα παγια και οχι στα παγια με εκπτωση. Καλο ειναι να ρωτησεις πρωτα πριν κανεις οτιδηποτε! Θα ξαναρωτησω σε καταστημα!

Η αύξηση γίνεται στο αρχικό-ονομαστικό πάγιο που φαίνεται στον λογαριασμό σου και εκεί γίνεται και η έκτπωση, εμένα που ρώτησα μου βγαίνει 0.60 ευρώ παραπάνω, όπως και να έχει με συμφέρει, άλλο αν ειναι μεγάλη μ@λ@κί@ αυτό που κάνει.

Έχω δύο γραμμές στη HOL στην ίδια διεύθυνση αλλά σε διαφορετικό όνομα. Ξέρει κανείς εάν μπορώ να εξοικονομήσω κάποια χρήματα βάζοντάς και τις δύο σε έναν λογαριασμό, ή κάνοντας τον έναν αριθμό MSN? Από την εξυπηρέτηση πελατών μου είχαν πει ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη.

Επίσης, για συμβόλαιο τηλεφωνίας που έχει λήξει και είναι πλέον αορίστου χρόνου με πλήρες πάγιο, γνωρίζετε να κάνουν καμία αξιόλογη προσφορά ανανέωσης? Δε με ενδιαφέρει χρόνος ομιλίας.

Πάρε τους ένα τηλέφωνο και εξηγεισέ τους πως έχει το θέμα. Αν δεις οτι δεν σου κάνουν καμιά προσφορά της προκοπής κάνε αίτημα φορητότητας και για τις δύο και να δεις πως θα σε καλέσουν και θα σου κάνουν σαφώ καλύτερη προσφορά.

Τι εννοείς στην ίδια διεύθυνση; Είναι στο ίδιο διαμέρισμα οι γραμμές ή σε διαφορετικό, πάνω-κάτω ας πούμε;

Αν είναι στο ίδιο, καταργείς την μια κάθετη, και στην μια που μένει, βάζεις υπηρεσία τύπου ISDN, αρκεί βέβαια να υπάρχει τέτοιου είδους υπηρεσία στην hol.

Αν δεν είναι στο ίδιο διαμέρισμα οι γραμμές, τότε, αν θες να τα έχεις και τα 2 νούμερα σε έναν βρόχο, θα πρέπει τα 2 διαμερίσματα να επικοινωνούν καλωδιακά μεταξύ τους, ώστε να μπορέσεις να μεταφέρεις το σήμα από τον έναν βρόχο στο 2ο διαμέρισμα.

Το ISDN όμως δεν σε καλύπτει καθόλου από bandwidth για internet, στην ουσία το καταργείς, τα 2Mbps που δίνει το ευρωπαϊκό PRI είναι σχεδόν όλα για φωνή, και μόνο ένα κανάλι των 64Kbps είναι για data, πρακτικά ανύπαρκτο intertnet δηλαδή.

Χώρια που το PRI είναι πολύ πιο ακριβό από ένα απλό BRI στα 144Kbps, που σου δίνει 2 κανάλια φωνής, αυτό που θες εσύ δηλαδή, και ένα κανάλι των 16Kbps για data.

Αν θες internet, το ISDN το ξεχνάς. Αν δεν σου χρειάζεται, και θες απλά 2 νούμερα στην ίδια γραμμή, είναι η ενδεδειγμένη λύση. Για οικιακή χρήση όμως είναι παρωχημένη υπηρεσία, το PRI (23 κανάλια φωνής των 64Kbps) το χρησιμοποιούν εταιρείες που θέλουν να έχουν πολλά κανάλια φωνής (τηλεφωνικά κέντρα ας πούμε). Εσύ δεν θες 23 κανάλια, αλλά μόνο 2, άρα πας στο απλό BRI. Το PRI απλά θα σου πάει το internet από τα 16 στα 64Kbps, τίποτα δηλαδή και πάλι, άρα ούτε που το σκέφτεσαι σαν λύση.

Η πιο απλή λύση είναι μια aDSL/vDSL σύνδεση με 2 κανάλια φωνής VoIP.

Έχω την εντύπωση πως μπαίνει κανονικά dsl σε ISDN γραμμή. Δεν γνωρίζω αν το δίνει η HOL, αλλά ο ΟΤΕ σίγουρα δίνει.

Siemens C25, Nokia 3330, Nokia 8310, Sony - Ericsson K500i, BenQ - Siemens EL71, Nokia 6288, Νοkia 5310 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung Galaxy 3 i5800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart 4G (Yulong 8860u), Nexus 5, Nexus 5X LineageOS 15.0 (14/12/2017), Huawei P9 Lite (2017), Samsung S9+ 6GB/64GB, Samsung S20+ 8GB/128GB, Samsung S24 Ultra 12GB/1TB

Nαι, μπαίνει κανονικά. Και η forthnet το δίνει. Στο site της hol αναφέρει ότι μπορείς απλά να μεταφέρεις την ISDN σύνδεση από ΟΤΕ, χωρίς όμως να εξηγεί αν θα παραμείνει η σύνδεση ISDN ή αν θα γυρίσει αναγκαστικά σε PSTN, και αν μπορεί η PSTN να σου δώσει 2 κανάλια μέσω VoIP. Ακόμα και να γίνεται όμως, μήπως το κόστος υπερβαίνει αρκετά μιας απλής aDSL με 2 κανάλια; Θέλει τηλεφώνημα στην τεχνική υποστήριξη για ενημέρωση, και στην συνέχεια ενημέρωση κόστους.

Αν σκεφτούμε ότι η HOL κάποτε έδινε τηλεφωνία μέσω voip ίσως υπάρχει και αυτή η λύση. Μίλησα με τη HOL να δεις τι θα σου πουν και βλέπουμε.

Siemens C25, Nokia 3330, Nokia 8310, Sony - Ericsson K500i, BenQ - Siemens EL71, Nokia 6288, Νοkia 5310 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung Galaxy 3 i5800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart 4G (Yulong 8860u), Nexus 5, Nexus 5X LineageOS 15.0 (14/12/2017), Huawei P9 Lite (2017), Samsung S9+ 6GB/64GB, Samsung S20+ 8GB/128GB, Samsung S24 Ultra 12GB/1TB

Έχω την εντύπωση ότι και τώρα δίνει VoIP, από το αστικό όμως, όχι από το modem. Το registration/authentication δηλαδή γίνεται στο DSLAM και όχι στο τερματικό του συνδρομητή. Απλά σου δίνει την επιλογή να διαλέξεις μεταξύ VoIP & POTS.

Ούτως ή άλλως, βάσει ευρωπαϊκής οδηγίας, σύντομα όλοι οι πάροχοι θα γυρίσουν αναγκαστικά και αποκλειστικά σε VoIP.

Τι εννοείς στην ίδια διεύθυνση; Είναι στο ίδιο διαμέρισμα οι γραμμές ή σε διαφορετικό, πάνω-κάτω ας πούμε;

Αν είναι στο ίδιο, καταργείς την μια κάθετη, και στην μια που μένει, βάζεις υπηρεσία τύπου ISDN, αρκεί βέβαια να υπάρχει τέτοιου είδους υπηρεσία στην hol.

Αν δεν είναι στο ίδιο διαμέρισμα οι γραμμές, τότε, αν θες να τα έχεις και τα 2 νούμερα σε έναν βρόχο, θα πρέπει τα 2 διαμερίσματα να επικοινωνούν καλωδιακά μεταξύ τους, ώστε να μπορέσεις να μεταφέρεις το σήμα από τον έναν βρόχο στο 2ο διαμέρισμα.

Το ISDN όμως δεν σε καλύπτει καθόλου από bandwidth για internet, στην ουσία το καταργείς, τα 2Mbps που δίνει το ευρωπαϊκό PRI είναι σχεδόν όλα για φωνή, και μόνο ένα κανάλι των 64Kbps είναι για data, πρακτικά ανύπαρκτο intertnet δηλαδή.

Χώρια που το PRI είναι πολύ πιο ακριβό από ένα απλό BRI στα 144Kbps, που σου δίνει 2 κανάλια φωνής, αυτό που θες εσύ δηλαδή, και ένα κανάλι των 16Kbps για data.

Αν θες internet, το ISDN το ξεχνάς. Αν δεν σου χρειάζεται, και θες απλά 2 νούμερα στην ίδια γραμμή, είναι η ενδεδειγμένη λύση. Για οικιακή χρήση όμως είναι παρωχημένη υπηρεσία, το PRI (23 κανάλια φωνής των 64Kbps) το χρησιμοποιούν εταιρείες που θέλουν να έχουν πολλά κανάλια φωνής (τηλεφωνικά κέντρα ας πούμε). Εσύ δεν θες 23 κανάλια, αλλά μόνο 2, άρα πας στο απλό BRI. Το PRI απλά θα σου πάει το internet από τα 16 στα 64Kbps, τίποτα δηλαδή και πάλι, άρα ούτε που το σκέφτεσαι σαν λύση.

Η πιο απλή λύση είναι μια aDSL/vDSL σύνδεση με 2 κανάλια φωνής VoIP.

Ευχαριστώ για την ανάλυση, ίσως έπρεπε να επισημάνω ότι δεν έχω απορία ως προς το τεχνικό μέρος (στο οποίο άλλωστε συνέβαλαν και παρακάτω κάποιοι που τους ευχαριστώ). Το πρόβλημα είναι ότι η εξυπηρέτηση πελατών δεν είναι πολύ ευέλικτη σε όσα ζήτησα.

Π.χ. σε εταιρική γραμμή HOL έχω ήδη 2 κανάλια φωνής με VoIP, αλλά δε μπορούσα να μεταφέρω αριθμό από άλλη γραμμή ως MSN. Το κόστος πάντως είναι χαμηλότερο από δύο διακριτές γραμμές.

Καλησπερα σας!

Στις 26/01 ειχα κανει αιτηση για μεταφορα της γραμμης μου απο τον ΟΤΕ στη hol.Στις 29/01 ομως δεχτηκα μια καλυτερη προσφορα απο τον ΟΤΕ οπου και αποφασησα να συνεχισω κανοντας μια αιτηση υπαναχωρησης στη hol.Αυτοι απο μερια τους δεν τη δεχτηκαν...το μονο που θα μπορουσα να κανω ειπαν 3 εργ. ημερες πριν την ενεργοποιηση(27/01) να στειλω αιτημα ακυρωσης.Οταν υστερα επικοινωνησα με την εεττ μου ειπαν οτι ισχυει το 14 ημερο αλλα μονο στη περιπτωση οπου ερθει ο πωλητης στην πορτα μου ή με παρουν τηλεφωνο...οχι στην δικη μου περιπτωση οπου εκανα την αιτηση μεσω ιντερνετ(στη δικη μου ειπαν οτι ισχυει οτι μου ειπε η hol).

Μπορειτε να μου πειτε πως μπορω κατευθυνθω;

Ευχαριστω εκ των προτερων :D

Γεια χαρά σαs.Είμαι γέννημα θρέμμα πελατηs ΟΤΕ και τώρα είμαι στο πρόγραμμα τουs με τα 4 mbps ταχυτητα+200 λεπτα σταθερά,,υπεραστικά+μισή ωρα κινητά τον μήνα και δίνω 60 ευρώ το δίμηνο σίγουρα διότι ξεπερναω τουs χρονουs ομιλιαs.Δεν έχω φύγει ποτε να πάω σε αλλη εταιρία αλλα το σκέφτομαι πολύ σοβαρά,,τον Απρίλιο λήγει το συμβολαιο και με πήρανε τηλ,να μου πούνε να συνεχίσω με 30.κάτι ευρω τον μήνα,,σε 24αρι adsl+200 λεπτα σταθερά+μισή ωρα κινητά,,παιδιά θέλω βοήθεια για ποιο φτηνό πακέτο τον μήνα να μου βγαίνει αλλά να πάω σε αξιόπιστη εταιρία,,δεν καίγομαι σωνει και καλά να έχω 24αρα adsl,,αs είναι και 8αρα,,αλλά θέλω απεριόριστα σταθερά και κάποιο σεβαστό χρονο σε κινητά τον μήνα και μάξιμουμ να δεινω έστω 25 ευρώ τον μήνα,,μένω κεντρο Αθήνα,,θέλω αξιόπιστη ποιότητα τηλεφωνικων κλήσεων..χωριs ξέρω γω κενά κτλ,,δεν σε ακούω καλά κτλ,,αλλά και σταθερη ποιότητα adsl,Μπορείτε να μου πρότεινε τε εταιρία καί οικονομικά ποσα?Είναι η πρωτη φορά που θέλω να φύγω απο ΟΤΕ,,βαρέθηκε να τα πληρώνω 30χρονια και τώρα όλα φουσκωμένα,,ευχαριστώ,,

Οπου και να πας φθηνότερα θα είναι από τον ότε και επειδή μένεις και κέντρο δε θα έχεις κανένα πρόβλημα, από 17 έως 25€ βρίσκεις το πακέτο που θες.
http://briefcase.pathfinder.gr/download/317490

Ευχαριστω θα τα ψαξω...να ρωτησω αν θελω να βαρεσω διαλυση με τον ΟΤΕ νομιμα..ομορφα στην ληξη του συμβολαιου πληρωνω τιποτα τελη κερατιατικα λογω διαζυγιου..και επισηs στον καινουργιο παροχο καινουργια κερατιατικα τελη ενεργοποιησηs καινουργιου συμβολαιου κτλ..η το πακετο που θα διαλεξω ξεκιναει φιξ με το ποσο που θα μου πουνε και ολη η διαδικασια ενεργοποιησηs ειναι δικο τουs δωρεαν θεμα?Ειναι η πρωτη φορα που θελω να εξαφανιστω απο ΟΤΕ διοτι οπωs εχουνε γινει οι καταστασειs και τα 60 ευρω το διμηνο ΟΤΕ ειναι παρα πολλα,,,,οτι γλιτωνειs καλο ειναι αρκει να εχω ποιοτητα κλησεων,,ιντερνετ κτλ...γιαυτο συγχωρεστε με για τιs newbe ερωτησειs..

Έκανε ο αδερφός μεσω τηλ hol + vod 400 18€ η hol 22€ το 400 του είπαν ότι επειδή τα έφερε πακέτο δε θα πλήρωνε τη μεταφορά που κοστιζε 40; κάτι τέτοιο. Αν εχει τελειώσει το συμβολαιο με τον ότε φευγεις και δε πληρώνεις τίποτα, απλά του είπαν οτι ο πρώτος λογαριασμός του σταθερό θα είναι 1,5 πάγιο περίπου.
http://briefcase.pathfinder.gr/download/317490

Καλησπερα σας!

Στις 26/01 ειχα κανει αιτηση για μεταφορα της γραμμης μου απο τον ΟΤΕ στη hol.Στις 29/01 ομως δεχτηκα μια καλυτερη προσφορα απο τον ΟΤΕ οπου και αποφασησα να συνεχισω κανοντας μια αιτηση υπαναχωρησης στη hol.Αυτοι απο μερια τους δεν τη δεχτηκαν...το μονο που θα μπορουσα να κανω ειπαν 3 εργ. ημερες πριν την ενεργοποιηση(27/01) να στειλω αιτημα ακυρωσης.Οταν υστερα επικοινωνησα με την εεττ μου ειπαν οτι ισχυει το 14 ημερο αλλα μονο στη περιπτωση οπου ερθει ο πωλητης στην πορτα μου ή με παρουν τηλεφωνο...οχι στην δικη μου περιπτωση οπου εκανα την αιτηση μεσω ιντερνετ(στη δικη μου ειπαν οτι ισχυει οτι μου ειπε η hol).

Μπορειτε να μου πειτε πως μπορω κατευθυνθω;

Ευχαριστω εκ των προτερων :D

Ακύρωση γίνεται μέχρι και 3 μέρες πριν την ενεργοποίηση. Αν δεν την δέχεται η hol να κάνεις καταγγελία στον συνηγορο του καταναλωτή και στην Γ. Γ. Καταναλωτή.

Αίτημα υπαναχωρησης γίνεται αν η σύμβαση έχει γίνει εξ αποστάσεως, χωρίς φυσική παρουσία σε κατάστημα. Η εεττ έπρεπε να σε παραπεμψει στην Γ. Γ. Καταναλωτή. Άρα έχεις δικαίωμα υπαναχωρησης, μα δεν χρειάζεται να φτάσεις μέχρι εκεί.

Μπες στο efpolis.gr για να ενημερωθείς.