Jump to content

Τα πάντα για τα καρτοκινητά της Cosmote

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

12 minutes ago, dasnowy said:

Είναι και αυτό μια λύση. Αν καταναλώνεις πολλά data όμως δε συμφέρει. 

Εάν καταναλώνεις πολλά δεν κλαψουριζεις για 1-2€ ούτε σε νοιάζουν οι τιμές. Μιλάμε για αυτούς που έχουν ένα τηλέφωνο για χρήση όταν χρειάζεται και όχι για να βλέπουν βίντεο και τηλεδιασκέψεις. 

• Απαντήσεις 44χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

7 ώρες πριν, dimitroula10 said:

Ε όχι και 15€ τον μήνα. Ποια επιτρέπει εισερχόμενες με μηδενικό υπόλοιπο για έναν χρόνο? Αυτή θα έχουμε και εξερχόμενες με VoIP και ίντερνετ κάρτα Ευρώπης. Πρέπει να μείνουμε ζωντανοί.

Ωραία όλα αυτά αλλά έχουμε και συγγενείς και οικογένεια που δεν είναι δυνατόν να τους βάλεις σε τέτοιες διαδικασίες.

Πολλές φορές ασχολούμαστε με πράγματα που κοστίζουν 1-1,5 καφέ τον μήνα. Δεν ξέρω αν αξίζει όλο αυτό.

5 ώρες πριν, sou_d said:

Η προσφορά που έτρεχε την Black Friday με το forum, θεωρώ πως είναι η πιο οικονομική αυτή τη στιγμή. Με τα 10€ επιπλέον της κάθε ανανέωσης. Έχεις δυνατό πακέτο, κάθε μήνα.

Έχουμε μπερδέψει την "οικονομία" του ενός με την "οικονομία" του άλλου..

Το θέμα για εμένα δεν είναι να έχω πολλά. Εγώ ψάχνω να έχω λίγα και να πληρώνω λίγα. Γι' αυτό μιλάω μόνο για frog.

1 hour ago, Teiresias_ said:

Ωραία όλα αυτά αλλά έχουμε και συγγενείς και οικογένεια που δεν είναι δυνατόν να τους βάλεις σε τέτοιες διαδικασίες.

Ναι το φρόγκ είναι μία χαρά για κάποιον παππού που θέλει ένα κινητό για βασική επικοινωνία και έχεις Γερμανό δίπλα για 10€ ανανέωση ώστε να περνάει τρίμηνο. Αλλιώς 13€ το τρίμηνο. Εντάξει δεν είναι τραγικά τα πράγματα.

Πολλές φορές ασχολούμαστε με πράγματα που κοστίζουν 1-1,5 καφέ τον μήνα. Δεν ξέρω αν αξίζει όλο αυτό.

Το να βγαίνει ο μήνας με 2€ για 3 αριθμούς =6€ αντί για 13€Χ3=39€ δεν είναι ένας καφές, άσε που δεν πίνω καφέ γενικά ούτε πάω σε καφετέρια. Όταν μπεις στην διαδικασία της οικονομίας για επιβίωση σκέφτεσαι οικονομικά παντού. 

Εγώ ψάχνω να έχω λίγα και να πληρώνω λίγα.

Κι εγώ έχω όσα χρειάζομαι αλλά πληρώνω λιγότερα.

1 ώρα πριν, Teiresias_ said:

Έχουμε μπερδέψει την "οικονομία" του ενός με την "οικονομία" του άλλου..

Η οικονομία είναι μία. Υπάρχει οικονομία και μεγαλύτερη οικονομία. Ότι θέλει ο καθένας.

Για βασική χρήση το φρογκ είναι μονόδρομος. Όποιος χρειάζεται οικονομία θα επιβιώσει με το πακετο των 3,02€. Το ίντερνετ το βρίσκει και σε WiFi. Αισθανόμαστε ότι δεν αντέχουμε χωρις ίντερνετ, αλλά εάν θέλουμε οικονομία θα το περιορισουμε. Η ομιλία είναι η βασική αναγκη και ευτυχώς υπάρχει λυση με 10€/3μηνο.

RIP Cashback...1485709620_Screenshot_20241105_MyVodafone.thumb.jpg.b2cbc5c521f81c29c403b7ca2f7b0b43.jpg

50 minutes ago, VIPdriver said:

Για βασική χρήση το φρογκ είναι μονόδρομος. Όποιος χρειάζεται οικονομία θα επιβιώσει με το πακετο των 3,02€. Το ίντερνετ το βρίσκει και σε WiFi. Αισθανόμαστε ότι δεν αντέχουμε χωρις ίντερνετ, αλλά εάν θέλουμε οικονομία θα το περιορισουμε. Η ομιλία είναι η βασική αναγκη και ευτυχώς υπάρχει λυση με 10€/3μηνο.

13€ το τρίμηνο αν δεν έχεις δίπλα Γερμανό. Και πάλι δεν είναι ακριβό, απλώς πετάς 3€ στην κυριολεξία.

13 minutes ago, dimitroula10 said:

13€ το τρίμηνο αν δεν έχεις δίπλα Γερμανό. Και πάλι δεν είναι ακριβό, απλώς πετάς 3€ στην κυριολεξία.

Σε αυτήν την περιπτωση, στο τέλος του 2ου μήνα αγοραζεις 2 πακετα των 3,02€ για να μη χαθουν τα χρήματα. Βέβαια για να γίνει αυτό θα πρεπει την πρωτη φορα να βάλεις 14€ (καθαρο 12,72€) για να υπάρχει καθαρό υπολοιπο τουλάχιστον 12,08 για 4 ενεργοποιησεις. Με άλλα λόγια, εάν δεν πας σε κατάστημα θέλεις 4,66€/μηνα για 480'. Εάν πας σε κατάστημα θέλεις 3,33€/μηνα για 360'.

Σωστά δεν τα υπολόγισα;

RIP Cashback...1485709620_Screenshot_20241105_MyVodafone.thumb.jpg.b2cbc5c521f81c29c403b7ca2f7b0b43.jpg

8 minutes ago, VIPdriver said:

Σε αυτήν την περιπτωση, στο τέλος του 2ου μήνα αγοραζεις 2 πακετα των 3,02€ για να μη χαθουν τα χρήματα. Βέβαια για να γίνει αυτό θα πρεπει την πρωτη φορα να βάλεις 14€ (καθαρο 12,72€) για να υπάρχει καθαρό υπολοιπο τουλάχιστον 12,08 για 4 ενεργοποιησεις. Με άλλα λόγια, εάν δεν πας σε κατάστημα θέλεις 4,66€/μηνα για 480'. Εάν πας σε κατάστημα θέλεις 3,33€/μηνα για 360'.

Σωστά δεν τα υπολόγισα;

Στο δίμηνο χάνεται το υπόλοιπο αλλά τα πακέτα που έχεις ενεργοποιήσει πχ 1 ημέρα ΠΡΙΝ, παραμένουν.

Έτσι δεν είναι?

3 minutes ago, GREGORYMO said:

Στο δίμηνο χάνεται το υπόλοιπο αλλά τα πακέτα που έχεις ενεργοποιήσει πχ 1 ημέρα ΠΡΙΝ, παραμένουν.

Έτσι δεν είναι?

Σωστά. 1ος μήνας: 3,02 - 2ος μηνας: 3,02 - τέλος 2ου μηνα: 3,02 + 3,02

4 ώρες πριν, VIPdriver said:

Σωστά. 1ος μήνας: 3,02 - 2ος μηνας: 3,02 - τέλος 2ου μηνα: 3,02 + 3,02

Σωστός ο υπολογισμός αν τα χρειάζεσαι τα λεπτά γιατί κάνουν και ρολοβερ. Αν δεν χρειάζονται όμως και αγοράζονται μόνο για να μην χαθούν τα χρήματα, στην ουσία χάνονται αφού θα μαζεύονται κάβα.

Το θέμα είναι να αλλάξει η νομοθεσία ώστε να μην υπάρχει η παραγραφή του διμήνου. Να δοθεί δυνατότητα για "pay as you go". Χωρίς λήξη χρόνου και ας είναι ακριβές οι κλήσεις. 

Βέβαια αν γίνει αυτό κλείσανε όλες οι εταιρείες. Τουλάχιστον να γινόταν για ευπαθείς ομάδες. Ανέργους χαμηλοσυντσξιουχους κλπ.

Και μετά ξύπνησα.😄

2 ώρες πριν, dimitroula10 said:

Σωστός ο υπολογισμός αν τα χρειάζεσαι τα λεπτά γιατί κάνουν και ρολοβερ. Αν δεν χρειάζονται όμως και αγοράζονται μόνο για να μην χαθούν τα χρήματα, στην ουσία χάνονται αφού θα μαζεύονται κάβα.

Το θέμα είναι να αλλάξει η νομοθεσία ώστε να μην υπάρχει η παραγραφή του διμήνου. Να δοθεί δυνατότητα για "pay as you go". Χωρίς λήξη χρόνου και ας είναι ακριβές οι κλήσεις. 

Βέβαια αν γίνει αυτό κλείσανε όλες οι εταιρείες. Τουλάχιστον να γινόταν για ευπαθείς ομάδες. Ανέργους χαμηλοσυντσξιουχους κλπ.

Και μετά ξύπνησα.😄

Ισχύει και ΤΩΡΑ αυτό.

Μπορείς να μην βάλεις πακέτο και να πληρώνεις ακριβά την κλήση.

1 hour ago, GREGORYMO said:

Ισχύει και ΤΩΡΑ αυτό.

Υπάρχει στην κοσμοτε το βασικό πακέτο με σύνδεση που έχει 4,81 

και πληρώνεις έξτρα αν καλέσεις 

Ισχύει και ΤΩΡΑ αυτό.

Μόνη μου μιλάω. Λέω ότι στο δίμηνο χάνονται τα λεφτά και στο τρίμηνο μπαίνει φραγή. Είτε αγοράσεις πακέτο είτε όχι. Τι μου γράφεις λοιπόν? 

1 ώρα πριν, dimitroula10 said:

Μόνη μου μιλάω. Λέω ότι στο δίμηνο χάνονται τα λεφτά και στο τρίμηνο μπαίνει φραγή. Είτε αγοράσεις πακέτο είτε όχι. Τι μου γράφεις λοιπόν? 

Τα 48€ η 32€ αντίστοιχα, δεν τα γλυτώνεις.

ΟΛΟΙ θέλουμε το τζάμπα αλλά γίνεται?

Στο σταθερό τι γίνεται?

Πληρώνεις τουλάχιστον 20€ επί 12 ίσον 240€ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ πόσα τηλέφωνα κάνεις η πόσο internet χρησιμοποιείς.

Πληρώνεις τουλάχιστον 20€ επί 12 ίσον 240€ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ πόσα τηλέφωνα κάνεις η πόσο internet χρησιμοποιείς.

Δε λες πάλι καλά. Αν το σταθερό ίντερνετ είχε ακόμα χρονοχρέωση/ογκοχρέωση θα καιγόμασταν. 

Nova Mobile Business Unlimited + Vodafone CU

1 minute ago, dasnowy said:

Δε λες πάλι καλά. Αν το σταθερό ίντερνετ είχε ακόμα χρονοχρέωση/ογκοχρέωση θα καιγόμασταν. 

Είναι απεριόριστο .

2 ώρες πριν, GREGORYMO said:

Στο σταθερό τι γίνεται?

Εκεί είναι εύκολα τα πράγματα με τον διαμοιρασμό, ειδικά σε μία πολυκατοικία ή με σοβαρούς γείτονες που μπορούν να μοιραστούν μία σύνδεση, όπως κάνω εγώ όπου την δική μου την 50αρα σύνδεση την μοιραζόμαστε 3 συγγενείς. Και πληρώνει τον λογαριασμό ο καθένας κάθε 3 μήνες. Τηλέφωνο σταθερό έχω την OmniVoice αλλά δεν χρειάζεται στην ουσία. Υπάρχουν τρόποι αλλά όπως λέει ο φιλόσοφος, 95%. Άστα να πάνε. Σε άλλους γνωστούς έχει στήσει ο αδελφός μου στο χωριό 5 σπίτια με μία σύνδεση για κάμερες και βιντεοκλήσεις. Και 1 VoIP  το έχουμε 5 χρήστες.

Τρόποι υπάρχουν, διάθεση να ξεφύγουμε χρειάζεται και να σταματήσουμε το σανό.😁

Edited by dimitroula10

8 ώρες πριν, dimitroula10 said:

Εκεί είναι εύκολα τα πράγματα με τον διαμοιρασμό, ειδικά σε μία πολυκατοικία ή με σοβαρούς γείτονες που μπορούν να μοιραστούν μία σύνδεση, όπως κάνω εγώ όπου την δική μου την 50αρα σύνδεση την μοιραζόμαστε 3 συγγενείς. Και πληρώνει τον λογαριασμό ο καθένας κάθε 3 μήνες. Τηλέφωνο σταθερό έχω την OmniVoice αλλά δεν χρειάζεται στην ουσία. Υπάρχουν τρόποι αλλά όπως λέει ο φιλόσοφος, 95%. Άστα να πάνε. Σε άλλους γνωστούς έχει στήσει ο αδελφός μου στο χωριό 5 σπίτια με μία σύνδεση για κάμερες και βιντεοκλήσεις. Και 1 VoIP  το έχουμε 5 χρήστες.

Τρόποι υπάρχουν, διάθεση να ξεφύγουμε χρειάζεται και να σταματήσουμε το σανό.😁

Την σύνδεση την έχει το 1 σπίτι.

Οι ΑΛΛΟΙ πως έχουν ισάξιο σήμα?

Με ενισχυτή?

6 ώρες πριν, GREGORYMO said:

Την σύνδεση την έχει το 1 σπίτι.

Οι ΑΛΛΟΙ πως έχουν ισάξιο σήμα?

Με ενισχυτή?

Τι θα πει ισάξιο σήμα. Η διασύνδεση γίνεται ασύρματα με wifi. Τα σπίτια βρίσκονται σε κοντινή απόσταση απόσταση. Υπάρχουν και συσκευές wifi extenders που το σήμα μεταφέρεται σε μεγαλύτερη απόσταση. Μοιραστείτε συνδέσεις με γείτονες. Στις πολυκατοικίες οι μισές συνδέσεις δεν χρειάζονται. Συνεννοηθείτε μεταξύ σας.

Καταρχάς αυτό με το γράμμα του νόμου δεν είναι νόμιμο. Το πρόβλημα όμως δεν είναι τόσο αυτό, εμπιστεύεσαι τη σύνδεση σου σε άλλους, ή τη σύνδεση του οποιουδήποτε? Για θέματα ασφάλειας, για παράνομες ενέργειες, κλπ ολοι με μια ip... Άντε να αποδείξεις μετά ότι δεν είσαι ελέφαντας.

Παραβλέποντας το γεγονός ότι ρητά απαγορεύεται από τη σύμβαση που υπογράφουμε με τον πάροχο, πρέπει να εμπιστεύεσαι αρκετά κάποιον για να το κάνεις. Εάν οποισδήποτε μοιράζεται τη σύνδεση κάνει οτιδήποτε παράνομο, πρώτος υπόλογος είναι ο ιδιοκτήτης.

16 ώρες πριν, dasnowy said:

Πότε είχε ογκοχρέωση γέροντα;

6 minutes ago, sou_d said:

Πότε είχε ογκοχρέωση γέροντα;

Κάπου είχα διαβάσει πως η forthnet στις αρχές του adsl έδινε πακέτα με ογκοχρέωση. 

6 minutes ago, kmpatra said:

Καταρχάς αυτό με το γράμμα του νόμου δεν είναι νόμιμο. Το πρόβλημα όμως δεν είναι τόσο αυτό, εμπιστεύεσαι τη σύνδεση σου σε άλλους, ή τη σύνδεση του οποιουδήποτε? Για θέματα ασφάλειας, για παράνομες ενέργειες, κλπ ολοι με μια ip... Άντε να αποδείξεις μετά ότι δεν είσαι ελέφαντας.

Μία χαρά αποδεικνύεται ποιός έκανε την ληστεία στην blackrock μέσω ίντερνετ. Ακόμα και ο σειριακός αριθμός του κινητού καταγράφεται.

Μην αρχίζετε τα ίδια περί νομοθεσίας κλπ για να καλύψετε το γεγονός ότι δεν έχετε φίλους. Μία χαρά επιτρέπεται να μοιράζεσαι την σύνδεση σου με όποιον θέλεις. Αρκεί να μην πληρώνεσαι επίσημα με συμβόλαιο.

5 minutes ago, minast said:

Παραβλέποντας το γεγονός ότι ρητά απαγορεύεται από τη σύμβαση που υπογράφουμε με τον πάροχο, πρέπει να εμπιστεύεσαι αρκετά κάποιον για να το κάνεις. Εάν οποισδήποτε μοιράζεται τη σύνδεση κάνει οτιδήποτε παράνομο, πρώτος υπόλογος είναι ο ιδιοκτήτης.

Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο από το ίντερνετ εκτός αν εσύ ανήκεις σε συμμορία απατεώνων αλλά και εκεί όλοι ίδιοι είσαστε. Το ότι δεν έχεις φίλους που τους εμπιστεύεσαι ότι δεν θα σε κλέψουν, είναι σοβαρό πρόβλημα, όχι ηλεκτρονικό αλλά πρόβλημα ζωής και πολύ πολύ σοβαρό μάλιστα.

Μην αρχίσετε τα ίδια περί νομοθεσίας που απαγορεύει τον διαμοιρασμό. 😄

5 minutes ago, dasnowy said:

Κάπου είχα διαβάσει πως η forthnet στις αρχές του adsl έδινε πακέτα με ογκοχρέωση. 

Μπορεί να τα είχε ως επιλογή. Δεν το θυμάμαι

Εγώ ίντερνετ θα μοιραζόμουν μόνο με κάποιον που ξέρω πολύ καλά. Όχι με τον καθένα.