Jump to content

Τα πάντα για τα καρτοκινητά της Cosmote

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Απο το 54155 μου ήρθαν κι εμένα κάτι μηνύματα για Mercedes αλλά δεν τα εδωσα σημασία. Δεν νομίζω να χρεώθηκα γι αυτά κ φυσικά δεν έχω γραφτεί πουθενά.

• Απαντήσεις 44,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Με αυτά που διαβάζω θα πηδηχτώ από το παράθυρο! Δε χρεώνεσαι έτσι απλά επειδή διάβασες το μήνυμα, για να χρεωθείς πρέπει να απαντήσεις! Το θέμα είναι ότι άπαξ και απαντήσεις , δε χρεώνεσαι μόνο μια φορά, αλλά είναι σαν συνδρομητική υπηρεσία με χρέωση κανα 30€ το μήνα, μέχρι να κάνεις φραγή....Συμφωνώ με τον συμφορουμίτη πιο πάνω ότι δε στα παίρνουν με το έτσι θέλω, συναινεί και ο χρήστης έστω και από λάθος, δυστυχώς οι πάροχοι όμως δε προστατεύουν τους πελάτες όταν επικαλούνται αυτές οι εταιρείες τους παρόχους(πχ Κέρδισε μια Mercedes από Cosmote)

Sent from my iPad using Tapatalk

Φίλε Γιώργο...παλιότερα κάποια site σου έλεγαν..μπες στην κλήρωση για πχ ipad...συμπληρωνοντας τον αριθμό τηλεφώνου σου. Στα ψιλά γράμματα αυτόματα είχες γίνει ήδη συνδρομητής οπότε από το 1ο μήνυμα χρεωνόσουν .. Κ για να το πάω πιο πέρα...μπορούσα να δώσω τον δικό σου αριθμό αντί τον δικό μου...

Για φραγη στελνετε ενα μηνυμα με τη λεξη STOP στο νουμερο που θελετε να κανετε φραγη.Η αδερφη μου πριν αρκετο καιρο ειχε απαντησει σε ενα μηνυμα για τη mercedes που στελνουν(χρεωση 49 λεπτα το sms).Χρεωθηκε κανονικα τα 49 λεπτα και πριν 2 βδομαδες αρχισαν να ερχονται μηνυματα και να τρωνε ολη την καρτα χωρις να εχει απαντησει καπου αλλου.Το μυνημα δεν γραφει κατι για συνδρομη σε υπηρεσια η κατι αλλο απλα οτι γινεται κληρωση και για να μπειτε στελνετε ενα μηνυμα με χρεωση 49λεπτα.

Αν οντως χρεωθηκε απο κατι τετοιο ειναι καθαρο κλεψιμο.Δεν γραφει πουθενα για συνδρομη.

Επισης σε κινητο wind που εφαγε προχθες 4.5 ευρω ακομα δεν βρηκα τι παιχτηκε.Το κινητο ειναι dumphone δεν μπαινει στο internet και δεν ερχονται τετοια μηνυματα οπως στην cosmote.

Κατάλαβα, την έκατσα την βάρκα, τρία μηνύματα ήρθαν από το 54155 χτες πρώτη φορά και το θέμα είναι ότι μου ήρθαν στο νούμερο cosmote που έχω σύνδεση οπότε θα δω στο λογαριασμό τι γίνεται...

Εγώ πάντως δεν εγώ γραφτεί πουθενά και ξαφνικά χτες έσκασαν 3 μηνύματα. Και το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να κάνω φραγή γιατί πρέπει να λαμβάνω 5ψηφιους κωδικούς για το ebanking.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

Απο πενταψηφια νουμερα δεν παιρνεις κωδικο για ebanking.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Απο πενταψηφια νουμερα δεν παιρνεις κωδικο για ebanking.

Ναι σωστά, γράψε λάθος. :cool: Στέλνουν 5ψηφίο, δεν είναι ο αποστολέας από 5ψηφιο. Κόλλησα άσχημα...

The day is my enemy, the night my friend

αυτο που λεει ο Vasileios παραπάνω είναι προφανως,οτι χρεωνεσαι οταν λαμβανεις το μηνυμα,οχι οταν το ανοιγεις. Ετσι λειτουργουν αυτες οι υπηρεσιες,σε χρεωνουν για τα μηνύματα που θα λάβεις,αφου εχει προηγηθει βεβαιως εγγραφη στην υπηρεσία απο μερους σου.Γραφτηκε και πριν,οτι μπορεί καποιος να ζητήσει φραγη των 5ψηφίων.

Δεν ειναι να κανεις φραγη.Αλλα το κακο ειναι οτι μερικοι βαζουν εναν αριθμο στην τυχη(για πλακα) και ο αλλος χρεωνεται για τα καλα.Πριν 4-5 χρονια εγινε μια τετοια ιστορια με το νουμερο της μανας μου(ειχαν οι γονεις μου συμβολαιο κοσμοτε).Και ενω δεν τα ανοιξε χρεωθηκε 10€ επειδη τα παρελαβε.Φυσικα ζητησαμε στην Cosmote να γινει φραγη σε 5ψηφια αλλα χρεωθηκε τοτε αδικα η μανα μου γιατι δεν ειχε δωσει το κινητο της σε 5ψηφιους.Και τα μηνυματα αυτα στο λογαριασμο τα χρεωσαν κανονικοτατα οι *******.

Και φυσικα μην μιλησω για τις τιμες φαρμακι σε συμβολαια και καρτες.Εχω ατομα που εχουν Wu και δεν εχουν σχεδον ποτε καρτα.Μονο με 0.facebook μιλανε.Το περασα ενα διαστημα αλλα εφτανα σε σημειο να μιλαω με Viber ψαχνοντας wifi.Επισης το 3G της Cosmote με το Gprs/Edge της Wind εχουν ιδια ταχυτητα στο φορτωμα του 0.facebook.

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ναι σωστά, γράψε λάθος. :cool: Στέλνουν 5ψηφίο, δεν είναι ο αποστολέας από 5ψηφιο. Κόλλησα άσχημα...

Παντως την χρεωση θα την πληρωσεις κανονικα.Ειτε εβαλες τον αριθμο σου εσυ ειτε οχι.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Φίλε Γιώργο...παλιότερα κάποια site σου έλεγαν..μπες στην κλήρωση για πχ ipad...συμπληρωνοντας τον αριθμό τηλεφώνου σου. Στα ψιλά γράμματα αυτόματα είχες γίνει ήδη συνδρομητής οπότε από το 1ο μήνυμα χρεωνόσουν .. Κ για να το πάω πιο πέρα...μπορούσα να δώσω τον δικό σου αριθμό αντί τον δικό μου...

Όποιον αριθμό και να γράψεις σε site, σου στέλνουν ενα κωδικό pin στο κινητό που έβαλες, τον οποίο συμπληρώνεις στο site στη συνέχεια για επιβεβαίωση...μην ακούτε δράκους

Edited by dgeorge4

Παντως την χρεωση θα την πληρωσεις κανονικα.Ειτε εβαλες τον αριθμο σου εσυ ειτε οχι.

Θέλω να πιστεύω πως όχι. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε τόσο απροστάτευτοι. Άλλωστε ο King 2009 πιο πάνω έγραψε ότι είχε απαντήσει σε κάποιο από αυτά τα μηνύματα. Θα κάνω μια φραγή το νούμερο από ένα φίλτρο που έχει το κινητό και βλέπουμε.

The day is my enemy, the night my friend

Το φίλτρο του κινητού δεν σε προστατεύει καθόλου από τις χρεώσεις. Αν θες να κάνεις φραγή κάλεσε την εξυπηρέτηση πελατών.

Όποιον αριθμό και να γράψεις σε site, σου στέλνουν ενα κωδικό pin στο κινητό που έβαλες, τον οποίο συμπληρώνεις στο site στη συνέχεια για επιβεβαίωση...μην ακούτε δράκους

Δεν ξερω αμα ισχυει αυτο που λες τωρα,αλλα και παλι δεν το κανουν ολοι.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Θέλω να πιστεύω πως όχι. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε τόσο απροστάτευτοι. Άλλωστε ο King 2009 πιο πάνω έγραψε ότι είχε απαντήσει σε κάποιο από αυτά τα μηνύματα. Θα κάνω μια φραγή το νούμερο από ένα φίλτρο που έχει το κινητό και βλέπουμε.

Δεν ξερω αμα αλλαξε κατι,αλλα οτι μηνυμα σου ηρθε θα το πληρωσεις.Το ιδιο εγινε τοτε στην μανα μου και οτι μηνυμα απο 5ψηφια ηρθαν τα χρεωθηκε πριν κανει την φραγη.

----- προσθήκη μηνύματος 10 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Το φίλτρο του κινητού δεν σε προστατεύει καθόλου από τις χρεώσεις. Αν θες να κάνεις φραγή κάλεσε την εξυπηρέτηση πελατών.

Ακριβως,αλλα προσωπικα αμα ειχα συμβολαιο δεν θα πληρωνα ουτε € για τα sms.Και φορητοτητα αμεσως.Και εφοσον δεν το εδωσα εγω το νουμερο σε τετοια πενταψηφια για ποιο λογο να χρεωνομαι;

Και φυσικα μην μιλησω για τις τιμες φαρμακι σε συμβολαια και καρτες.Εχω ατομα που εχουν Wu και δεν εχουν σχεδον ποτε καρτα.Μονο με 0.facebook μιλανε.Το περασα ενα διαστημα αλλα εφτανα σε σημειο να μιλαω με Viber ψαχνοντας wifi.Επισης το 3G της Cosmote με το Gprs/Edge της Wind εχουν ιδια ταχυτητα στο φορτωμα του 0.facebook.

Εντάξει, εδώ το τερμάτισες... Διάβασε ξανά τι έγραψες. Είναι σαν να λες ότι ένα φιατάκι και μία Ferrari, έχουν την ίδια ταχύτητα όταν παρκάρουν με όπισθεν. Η προπαγάνδα που κάνετε μερικοί υπέρ της wind, ομολογώ πως ώρες ώρες γίνεται έως και διασκεδαστική.

Sent from my XT1562

Εντάξει, εδώ το τερμάτισες... Διάβασε ξανά τι έγραψες. Είναι σαν να λες ότι ένα φιατάκι και μία Ferrari, έχουν την ίδια ταχύτητα όταν παρκάρουν με όπισθεν. Η προπαγάνδα που κάνετε μερικοί υπέρ της wind, ομολογώ πως ώρες ώρες γίνεται έως και διασκεδαστική.

Sent from my XT1562

Μαρκ,το εχω κανει.Και Whats Up ειχα κυρια καρτα αλλα και δικαρτο.Επισης τονιζω μονο το 0.facebook και οχι ολες τις σελιδες.

Ακριβως,αλλα προσωπικα αμα ειχα συμβολαιο δεν θα πληρωνα ουτε € για τα sms.Και φορητοτητα αμεσως.Και εφοσον δεν το εδωσα εγω το νουμερο σε τετοια πενταψηφια για ποιο λογο να χρεωνομαι;

Τα 5ψήφια σε "ακολουθούν" στον ίδιο αριθμό sim αφού γίνει φορητότητα σε άλλη εταιρεία!!

Ας "πρόσεχες": Η κινητές υπηρεσίες είναι το νέο colpo για "άρμεγμα" του (ουσιαστικά) τεχνολογικού αναλφάβητου νεοΈλληνα:

Αφού μπει στον "κύκλο των κινητών υπηρεσιών"{Καμιά σχέση με την ταινία "Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" :lol: } δεν το σώζει τίποτα.

Sms από 5ψήφια υψηλής χρέωσης δεν παίρνεις ποτέ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΕΙ "ΚΑΤΙ, ΚΑΠΟΤΕ" από τον αριθμό sim σου.

Τα 5ψήφια σε "ακολουθούν" στον ίδιο αριθμό sim αφού γίνει φορητότητα σε άλλη εταιρεία!!

Έτσι ακριβώς! Είχα ένα νούμερο από παλιά σε f2g που δε χρησιμοποιούσα. Είχα γραφτεί σε κάποια τέτοια αηδία, αλλά δεν είχε υπόλοιπο. Κάποια στιγμή χάλασα την κάρτα(προσπαθώντας να την κόψω σε micro), και αντί να πάω να την αλλάξω, το έκανα φορητότητα σε Vodafone που ήταν δωρεάν. Μετά από 1 χρόνο(δεν το χρησιμοποίησα) όταν έληγε το έκανα φορητότητα σε Q, βάζοντας και μια κάρτα των 5€. Ε λοιπόν, με το που βρήκε κάρτα ήρθε αμέσως sms που έφαγε 1,5€. Μιλάμε για τουλάχιστον 2-2,5 χρόνια μετά, που αμυδρά θυμόμουν ότι κάτι έτρεχε με αυτά τα μηνύματα...

Sent from my XT1562

Ας "πρόσεχες": Η κινητές υπηρεσίες είναι το νέο colpo για "άρμεγμα" του (ουσιαστικά) τεχνολογικού αναλφάβητου νεοΈλληνα:

Αφού μπει στον "κύκλο των κινητών υπηρεσιών"{Καμιά σχέση με την ταινία "Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" :lol: } δεν το σώζει τίποτα.

Sms από 5ψήφια υψηλής χρέωσης δεν παίρνεις ποτέ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΕΙ "ΚΑΤΙ, ΚΑΠΟΤΕ" από τον αριθμό sim σου.

Κανεις φραγη 5ψηφιου και στην νεα εταιρεια και ληγει η υποθεση.Εως τωρα που η μανα μου εχει F2G καρτα δεν της εχουν ερθει μηνυματα.

Αυτό είναι "πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι".( η φραγή). Προσωπικά, βρήκα πως απενεργοποιείται η "συνδρομή" σε αυτήν την αηδία, και δεν ήρθε τίποτα ξανά.

Sent from my XT1562

Κανεις φραγη 5ψηφιου και στην νεα εταιρεια και ληγει η υποθεση.Εως τωρα που η μανα μου εχει F2G καρτα δεν της εχουν ερθει μηνυματα.

Ακριβώς:

Αυτό είναι "πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι".( η φραγή). Προσωπικά, βρήκα πως απενεργοποιείται η "συνδρομή" σε αυτήν την αηδία, και δεν ήρθε τίποτα ξανά.

Sent from my XT1562

Πχ πώς θα στείλεις για προσφορές της Wind στο 12410;

Εκ του Νόμου (τυπικά, να'χουμε να λέμε) αυτοί οι 5ψήφιοι έχουν νομοθετικό πλαίσιο επιβαλλόμενο από το (ας πουμε) "κράτος":

Με STOP στο 5ψήφιο σταματά οποιαδήποτε περαιτέρω ανταλλαγή με το συγκεκριμένο 5ψήφιο.

Αλλά πολλοί δεν το ξέρουν και καταφεύγουν σε άλλες λύσεις {πχ την "πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι"} ή και δεν κάνουν τίποτα διαμαρτυρόμενοι στην εταιρεία κινητής ενώ οι ίδιοι {κλασσικοί Έλληνες!! που πήγαν κάποτε να "κερδίσουν" κάτι...Λες και τα δίνουν τσάμπα: Έτσι νόμισαν τα "χαϊβάνια"!! :p ) , ενώ οι ίδιοι "ΚΑΠΟΤΕ" είχαν κάνει "ΚΑΤΙ" από τον αριθμό τους (έστω και άλλος πχ το παιδί τους).

Ας "προσέχαμε"......

Πρακτικά (σε σχέση με τα 5ψήφια):

Ποτέ (ούτε 1 φορά) ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ανταποκρινόμαστε σε τέτοιες 5ψήφιες "υπηρεσίες".

Αλλιώς,

ΑΣ αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας διαβάζοντας το "Νομοθετικό πλαίσιο" που τις διέπει στη χώρα μας.

Υ.Γ.: Αν και κάθε 5ψήφιο μπορεί να έχει και τις δικές του "ιδιαιτερότητες" (πχ να μη χρεώνει στη λήψη από το συνδρομητή τα sms) ή και να είναι πιο "επιθετικό": ΠΑΝΤΑ διέπεται από το "Ελληνικό Νομοθετικό πλαίσιο": Ας καθόσουν να το διαβάσεις!!! :lol:

Αλλά πού;;; "Επιλέχτηκες να κερδίσεις το ολοκαίνουριο Apple SE".....Καλλάααα!!

Το ας προσεχες αστο καλυτερα,γιατι εσυ που εχεις το νουμερο μπορει να προσεχεις.Αλλα οποιοσδηποτε μπορει να δηλωσει ενα νουμερο 69xxxxxxxx σε τετοια πενταψηφια και αυτος που το εχει να χρεωνεται 10-20€ επειδη ενας μ****** εβαλε ενα τυχαιο νουμερο για πλακα.

Κανονικα θα επρεπε να γινεται καταγγελια στην διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος και να βρισκουν αυτον που το εκανε.Αλλα στο Ελλαδισταν σιγα μην γινει κατι τετοιο.

Το ας προσεχες αστο καλυτερα,γιατι εσυ που εχεις το νουμερο μπορει να προσεχεις.Αλλα οποιοσδηποτε μπορει να δηλωσει ενα νουμερο 69xxxxxxxx σε τετοια πενταψηφια και αυτος που το εχει να χρεωνεται 10-20€ επειδη ενας μ****** εβαλε ενα τυχαιο νουμερο για πλακα.

Κανονικα θα επρεπε να γινεται καταγγελια στην διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος και να βρισκουν αυτον που το εκανε.Αλλα στο Ελλαδισταν σιγα μην γινει κατι τετοιο.

Δεν αρκεί αυτό.

Μετά στέλνεις και από τη sim.

Άρα "γνωρίζεις".

Δε γίνεται ΜΟΝΟ όπως λες.

Αυτό σκέφτομαι κι εγώ. Δεν είναι δυνατόν να βάζει όποιος έχει πρόβλημα μαζί σου π.χ. τον αριθμό σου σε μια σελίδα, και να σου έρχονται sms με χρέωση. Θέλη και κάποια επιβεβαίωση συνήθως από το τηλέφωνο. Άλλο αν το μήνυμα που στέλνεις για επιβεβαίωση μπορεί να είναι σε τέτοια μορφή που δεν καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται. Αλλά πρέπει να είσαι και λίγο υποψιασμένος. Κοινώς όπως λέει ο φίλος παραπάνω, να μην ασχολείσαι με κανενός είδους προσφορά που λαμβάνεις από 5ψήφιο.

Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ τις εταιρείες, αλλά κανέναν δεν χρέωσαν επειδή "άλλος" έδωσε το νούμερο του .

Όπως έγραψα αλλά δεν προσέχτηκα , η επιβεβαίωση γίνεται από άλλη εταιρεία και έτσι υπάρχουν μάρτυρες για το ποιος έχει πρόσβαση στο τηλέφωνο .

Αν τυχόν έγινε , βεβαίως και να κάνει καταγγελία αυτός που τον χρεώσανε , αλλά όχι ο αδελφός ή ο φίλος.

Με λίγα λόγια κάνουμε πολλή κουβέντα για το τι έγινε σε άλλους και κοντεύουμε να κάνουμε την επανάσταση μας, για πράγματα που συνέβησαν υποθετικά σε άλλους.

O πατερας μου εχει κοσμοκαρτα και δεν εχει smartphone... Θελω να του βαζω ταλιρακι καθε 3μηνο , γραφτηκα στο cosmote.gr πηγα mycosmote -> mycosmote κινητη και θελει κωδικο επιβεβαιωσης... στο κινητο του δεν ηρθε κανενα sms ουτε στο mail μου [εβαλα το δικο μου γιατι προφανως ουτε απο αυτο εχει :P ] περιμενω εδω και κανα 20λεπτο να ερθει κανα μηνυμα αλλα τιποτα . Παταω "

Έχεις χάσει τον κωδικό επιβεβαίωσης; Πάτησε εδώ για να λάβεις τον νέο κωδικό." και λεει σφαλμα παρακαλω ξαναπροσπαθηστε... Τι στο καλο πρεπει να κανω ?

edit : θελω να εγγραφω για να βλεπω και το υπολοιπο του αν τυχον μιλησει να μην ξεμεινει ..

:superman:

Μου έχει βγάλει το λάδι οσες φορες επιχειρησα να γραψω αριθμό εκει. Δοκίμασε το εξής: Κάνε αίτημα για αλλαγή κωδικού. Πρόσεξε ο νέος κωδικός να συμμορφώνεται με την υπόδειξη (δεν θέλει ειδικους χαρακτήρες,παρόλο που τους δέχεται αν βάλεις). Στον αριθμό ταυτότητας,τα γράμματα να είναι γραμμένα με ελληνικά.Νομίζω από εκεί και πέρα στο αίτημα για pin ολα θα λειτουργήσουν σωστά. Δοκίμασε και γραψε αν μπορείς τι έγινε.

Να υποθέσω οτι κατά την αρχική εγγραφή (πριν μπεις στο κοσμοτέ κινητή) σου ήρθε email για την επιβεβαίωση και πάτησες το λινκ. Το αίτημα για pin δεν στέλνει email,στέλνει sms και καλό ειναι να το καταχωρήσεις άμεσα οταν έλθει.

Edited by kmpatra