Jump to content

Vodafone 5G εντυπώσεις

CptBill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

2 ώρες πριν, marios239 said:

ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

Τώρα θα το προτιμάει ΑΚΌΜΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ!

Του άνοιξαν μόνο το NSA capability, ή έβαλαν όντως b/n1 ή n78;

Ok, δεκτό. Το κακό είναι ότι επειδή φτάνουν τα PCI 58 & 59 μέχρι το κέντρο, όταν σε συνδέει δίνει οριακά έως 20 Mbps. Πριν, όταν είχαν μόνο το sector 58 πήγαινε αρκετά καλύτερα, φαντάζομαι γιατί συνολικά ήταν λιγότερος κόσμος πάνω στη συγκεκριμένη κεραία, τουλάχιστον στο 5g κομμάτι (το 4g είναι τελειωμένη υπόθεση εδώ και χρόνια).

Νομίζω για να έχουν αξιοπρεπή απόδοση στο κέντρο χρειάζονται κεραίες με n78, μιας και τώρα καλύπτουν κυρίως από υψώματα. 

Έχω την περιέργεια να δω πως θα αποδίδει ο συγκεκριμένος σταθμός στο SA, είδα ότι του άνοιξαν και b28. 

Το 4g δεν παίζει καθόλου από αυτό το σταθμό;

Ναι, αυτός ο σταθμός είναι πολύ σημαντικός για τη vodafone. Θεωρώ ότι έχει καλή απόδοση για την ποσότητα των συνδρομών που εξυπηρετεί.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

19 minutes ago, mixtri said:

Το 4g δεν παίζει καθόλου από αυτό το σταθμό;

0.5-2 Mbps στην καλύτερη, και μια φορά που το είχα μετρήσει στις 1 το βράδυ έδωσε μόλις 6. Να λέω καλά που είναι λειτουργικό τουλάχιστον. 

23 minutes ago, mixtri said:

Ναι, αυτός ο σταθμός είναι πολύ σημαντικός για τη vodafone. Θεωρώ ότι έχει καλή απόδοση για την ποσότητα των συνδρομών που εξυπηρετεί.

Απ' τη μία μπορώ να συμφωνήσω, απ' την άλλη νομίζω ότι πιο σωστή ερώτηση είναι γιατί έχουν αφήσει έναν σταθμό να εξυπηρετεί τόσους συνδρομητές. Έχουν βάλει τα τελευταία χρόνια αρκετές κεραίες στο Βόλο, αλλά θέλουν άλλες τόσες μου φαίνεται. 

Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

ECE undergraduate student

6 ώρες πριν, marios239 said:

ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

Τώρα θα το προτιμάει ΑΚΌΜΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ!

Του άνοιξαν μόνο το NSA capability, ή έβαλαν όντως b/n1 ή n78;

Οχι βρε στη θέση τους είναι απλά πλέον δε γυρνάει σε 4G μόλις πλησιάσεις, κάνει EN-DC με τη Ν78 στο κέντρο στον ΟΤΕ.

Ν78 μη περιμένεις είναι micro (Kathrein). Πρέπει ίδιο micro να χει και η Cosmote στην Αβερωφ ακόμα 4G+ ενώ μπορεί να ενεργοποιήσει για να κάνει EN-DC και αυτή.. 

9 ώρες πριν, marios239 said:

0.5-2 Mbps στην καλύτερη, και μια φορά που το είχα μετρήσει στις 1 το βράδυ έδωσε μόλις 6. Να λέω καλά που είναι λειτουργικό τουλάχιστον. 

Απ' τη μία μπορώ να συμφωνήσω, απ' την άλλη νομίζω ότι πιο σωστή ερώτηση είναι γιατί έχουν αφήσει έναν σταθμό να εξυπηρετεί τόσους συνδρομητές. Έχουν βάλει τα τελευταία χρόνια αρκετές κεραίες στο Βόλο, αλλά θέλουν άλλες τόσες μου φαίνεται. 

Αυτό είναι το πρόβλημα με τις μεγάλες κυψέλες σε τέτοιες θέσεις. Ενώ δίνουν εξαιρετική κάλυψη, προκειμένου να τις αδειάσεις έχει πολύ δουλειά. Θα μπορούσαν βέβαια να παίξουν με cell priority αλλά να ξέρεις ότι θα έχετε θέματα με handovers και δε ρισκάρουν τεράστιες αλλαγές. Δυστυχώς δεν παίζουν πολύ. 

[sIGPIC][/sIGPIC]

6 ώρες πριν, elkons said:

Οχι βρε στη θέση τους είναι απλά πλέον δε γυρνάει σε 4G μόλις πλησιάσεις, κάνει EN-DC με τη Ν78 στο κέντρο στον ΟΤΕ.

Ν78 μη περιμένεις είναι micro (Kathrein). Πρέπει ίδιο micro να χει και η Cosmote στην Αβερωφ ακόμα 4G+ ενώ μπορεί να ενεργοποιήσει για να κάνει EN-DC και αυτή.. 

μένει και το κάστρο που είναι και συνεγκατάσταση, αλλά για αυτή είναι λίγο πιο περίπλοκα τα πράγματα και δε ξέρω πότε θα πάρει σειρά. 

Ελπίζω αμεσα

16 ώρες πριν, elkons said:

4G έχω ακόμα φίλε μου από το pci 83.

Μήπως έκαναν το ένα απ τα δύο enb?

Αυτο που παρατήρησα την περασμένη βδομάδα ήταν ότι πλέον ακόμα και κάτω από τις κεραίες του γηπέδου σε γυρνάει στο σταθμό του ΟΤΕ με Β8 κύρια.  

Πιο μακριά που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή έχω 4G απο αυτά τα micro

Edited by panos.k2

Εχεις δίκιο, μόνο στο eNb 409 άνοιξε. Μισές δουλειές η Vodafone 🥲

18 minutes ago, panos.k2 said:

Πιο μακριά που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή έχω 4G απο αυτά τα micro

Κάνουν και τα 2 πάντως πολύ μεγάλη κάλυψη. 

8 minutes ago, elkons said:

Εχεις δίκιο, μόνο στο eNb 409 άνοιξε. Μισές δουλειές η Vodafone 🥲

Κάνουν και τα 2 πάντως πολύ μεγάλη κάλυψη. 

2-2.5 χιλιόμετρα μακριά από εκεί πιάνω. 
Είμαι ψηλά κι έχω οπτική επαφή βεβαια

Edited by panos.k2

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας της κεραίας στην Ανατολή Ιωαννίνων. 

Νίκη για τους κατοίκους λένε.. 

2 ώρες πριν, elkons said:

Το είδα κι εγω

Πολύ θετικά νέα και βέβαια νίκη για τους κατοίκους 

Ελπίζω να βγουν όλες οι κεραίες από την περιοχή και να κλείσουν και τα pci από μάρμαρα και λιγκιαδες που την καλύπτουν. 
Ευχομαι επίσης η κεραία να ξηλωθεί και να μπει σε άλλο σημείο των Ιωαννίνων

Edited by evang.t

Νέα Δημητριάδα Βόλου, εσωτερικός χώρος 

spacer.pngspacer.png

1 hour ago, evang.t said:

Το είδα κι εγω

Πολύ θετικά νέα και βέβαια νίκη για τους κατοίκους 

Ελπίζω να βγουν όλες οι κεραίες από την περιοχή και να κλείσουν και τα pci από μάρμαρα και λιγκιαδες που την καλύπτουν. 
Ευχομαι επίσης η κεραία να ξηλωθεί και να μπει σε άλλο σημείο των Ιωαννίνων

Πολύ σωστά! Οι κεραίες και τα τοιαύτα είναι πράματα του διαβόλου.
Ούτως η άλλως μπορούν να γράφουν γράμματα με μολύβι ο ένας στον αλλον και τα πηγαίνει ο ταχυδρόμος με τον γαϊδαράκο...

10 ώρες πριν, elkons said:

Παρά την απόφαση ακόμα ανοιχτή παραμένει, περασε φίλος. Πρώτη φορά βαράει Gbit! Κρίμα που θα κλείσει. 

Όποιος περνάει, πιο κάτω στο Δημοτικό θα δει στα κάγκελα το πανό που είχαν στο ΔΣ και δίπλα ενα ομοίωμα της κεραίας.

qWr2SIt.md.jpg

Δε μπορώ να πω ότι δε τη πέτυχαν, λίγο πιο χοντρά τα πανελ να μοιάσουν με Huawei και είναι έτοιμοι για στήσιμο 🤣

Edited by elkons

2 ώρες πριν, elkons said:

Όποιος περνάει, πιο κάτω στο Δημοτικό θα δει στα κάγκελα το πανό που είχαν στο ΔΣ και δίπλα ενα ομοίωμα της κεραίας.

Και εκεί που λες τα έχουμε δει όλα.. απίστευτο 😂 

19 ώρες πριν, elkons said:

Παρά την απόφαση ακόμα ανοιχτή παραμένει, περασε φίλος. Πρώτη φορά βαράει Gbit! Κρίμα που θα κλείσει. 

qWr2SIt.md.jpg

Δε μπορώ να πω ότι δε τη πέτυχαν, λίγο πιο χοντρά τα πανελ να μοιάσουν με Huawei και είναι έτοιμοι για στήσιμο 🤣

Εν τω μεταξύ τα "πάνελ", είναι πλαστικά κανάλια Kouvidis...
Γ.Τ.Π.ΤΡ. σε όλο του το μεγαλείο.
Εγώ αν ήμουν, θα τους άφηνα 1-2 χρόνια μόνο με Edge, να στρώσουν χαρακτήρα και εξετάσεις ξανά τον Σεπτέμβριο για έλεγχο διαγωγής...

Edited by memoriesradio

"Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης

42 minutes ago, VasilisSam said:

Και εκεί που λες τα έχουμε δει όλα.. απίστευτο 😂 

Κοίτα.. αν το είχα δει στη Πάτρα δεν θα ήταν τόσο περίεργο, πολύ προχωρημένα βλέπω όμως και τα Γιάννενα .

24 minutes ago, memoriesradio said:

Εν τω μεταξύ τα "πάνελ", είναι πλαστικά κανάλια του Kouvidi.
Εγώ αν ήμουν, θα τους άφηνα 1-2 χρόνια μόνο με Edge, να στρώσουν χαρακτήρα και εξετάσεις ξανά τον Σεπτέμβριο για έλεγχο διαγωγής...

Αναφέρουν στο πανό για κεραία 5G. Δηλαδή εν έτη 2026 τι θέλουν να λεει 3G;

Έτσι θέλουν. Μη νομίζεις, η Cosmote τους έχει αφήσει με Micro. Παλια ειχε κεραία μετά δε ξέρω τι απέγινε. 

Εύχομαι, ειδικά στη κυρία που έσκουζε (σαν καρακάξα) στο ΔΣ για τη κεραία, να έχει μέσα έξω "Καμία υπηρεσία". Θα στρώσει μετα το κωλί.

32 minutes ago, elkons said:

Κοίτα.. αν το είχα δει στη Πάτρα

Και εμένα αυτή από την Πάτρα μου έχει μείνει, αλλά όχι μπράβο στα Γιάννενα ανέβασαν τον πήχη 😂 

Σε άλλα νέα στη κεραία της νοβα που είχε πατήσει πριν λίγο καιρό enb 10422 στη Θεσσαλονίκη άνοιξε μόλις και B7. Συνήθως ανοίγει κατευθείαν όλες το τελευταίο διάστημα όπου βάζει εδώ δεν ξέρω γιατί όχι.

Edited by VasilisSam

N78 και στο enb 1333 στη Θεσσαλονίκη! 

Στο CellMapper βλέπω πολύ κόκκινο σχεδόν σε όλες τις εταιρείες στους 4G χάρτες.
Ή έχω αχρωματοψία ή κάτι άλλαξε στο CellMapper στην εμφάνιση των χαρτών ή πέρασε ο "Φαντομάς" και τα κανόνισε με κλειδωμένη την συσκευή του και γω δε ξέρω που (βλέπε. διαδρομή τρένου Θεσσαλονίκη-Βέροια)...

Edited by memoriesradio

Αλλαξε ο χάρτης από OpenStreet Maps σε OpenFree Maps. Άσχετα αν είναι ο πρώτος επιλεγμένος.

Τις τελευταίες ημέρες είχε θέματα ο Open street πάντως.

1 hour ago, marios239 said:

Πρέπει να συνεπεσαι με το άνοιγμα της B7 που παρατήρησα πριν καμιά εβδομάδα. Όλο κάτι σκαλίζουν στη Θεσσαλονίκη μπράβο!

5 ώρες πριν, memoriesradio said:

Στο CellMapper βλέπω πολύ κόκκινο σχεδόν σε όλες τις εταιρείες στους 4G χάρτες.
Ή έχω αχρωματοψία ή κάτι άλλαξε στο CellMapper στην εμφάνιση των χαρτών ή πέρασε ο "Φαντομάς" και τα κανόνισε με κλειδωμένη την συσκευή του και γω δε ξέρω που (βλέπε. διαδρομή τρένου Θεσσαλονίκη-Βέροια)...

Δε βαρέθηκε;

[sIGPIC][/sIGPIC]

2 ώρες πριν, mixtri said:

Δε βαρέθηκε;

Βαριέται η πουτ@ν@ το γ.....ι;

10 ώρες πριν, memoriesradio said:

Εν τω μεταξύ τα "πάνελ", είναι πλαστικά κανάλια του Kouvidi.

Ακριβώς αυτό λέω κι εγώ, ούτε edge κανονικά

Τζάμπα λεφτά αυτή η κεραία. Αφού δε τη θέλουν κανένα πρόβλημα, ξηλώνεται και μένουν χωρίς κινητά. Αλλά μη ζητάνε ακυρώσεις συμβολαίων μετά..

17 ώρες πριν, marios239 said:

Ανάληψη στη Χαλκιδικής είναι κάτω από τη Δελφων. Δίπλα έχει και την 3999 που καλύπτει τη παραλία.

18 ώρες πριν, VasilisSam said:

Και εμένα αυτή από την Πάτρα μου έχει μείνει, αλλά όχι μπράβο στα Γιάννενα ανέβασαν τον πήχη 😂 

Σε άλλα νέα στη κεραία της νοβα που είχε πατήσει πριν λίγο καιρό enb 10422 στη Θεσσαλονίκη άνοιξε μόλις και B7. Συνήθως ανοίγει κατευθείαν όλες το τελευταίο διάστημα όπου βάζει εδώ δεν ξέρω γιατί όχι.

Είναι στη Μοναστηρίου πάνω από το One Salonica έχει και την 1045 δίπλα. Επίσης η 10405 έχει Ν78 από Vodafone όπως και η γειτονική 10459 που κάλυπτε τη περιοχή της 26ης Οκτωβρίου στο λιμάνι. Πριν ένα χρόνο στη πύλη άξιου Ν78 δεν είχε, την παρασκευή που ήμουν όμως είχε. 

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro , 2025: iPhone 16 Pro

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Vodafone Red Unlimited

Σταθερή: Cosmote FTTH, Cosmote Adsl 24