cdrov Δημ. June 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 22, 2010 Το πιο πιθανό είναι οι εκτονώσεις να μην έγιναν σωστά και κατα συνέπεια οι συνδέσεις, εφόσον όπως λες έγινε αντικατάσταση του εσωτερικού στοιχείου. Πρέπει να γίνει απο την αρχή καλή εγκατάσταση και το φρεον να μετρηθεί με ζυγαριά και όχι με μανόμετρα. Βέβαια μετά απο τόση ταλαιπωρία θα έλεγα να διεκδικήσεις αντικατάσταση. @ rebel2000 H εγκατάσταση έγινε εκ νένου αφού στα πλάισια της αναζήτησης της βλάβης απέκοψαν το εξωτερικο από το εσωτερικά και το άφησαν πρεσαρισμένο με άζωτο για δύο εβδομάδες. Μάλιστα αφαίρεσαν όλα τα Ρακορ και έγινε κολλητό από το στοιχείο μέχρι έξω. Το φρεον μπήκε με ζυγαριά ξανά...Ζητάω απεγνωσμένα αντικατάσταση αλλά δεν ξέρω πως πρέπει να κινηθώ... Σε ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. June 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 22, 2010 (edited) Σε συνέχεια της αναζήτησης μου που είχα πει ότι ψάχνω ένα καλό 9άρι inverter με καλό βαθμό απόδοσης, έχω να ρωτήσω αν ξέρετε κάτι αρνητικό ή θετικό για το Panasonic Deluxe e-ion Etherea XE9JKEW. To βρίσκω στα 750 ευρώ Kορυφαίο μηχανημα σε ποιοτητα αέρα,αθορυβο,λεπτο σε εσωτερικές και εξωτερικές διαστάσεις,λαμβανει υπόψη για την ρύθμιση της θερμοκρασίας και την εξωτερική.Λόγω του συστήματος απορύπανσης (όπως διαφημίζει η εταιρία) το οποίο είναι ρυθμιζόμενο και αρκετα αποτελεσματικό, πρέπει να πλένεις συχνα το φίλτρο (πράγμα που δείχνει κάνει δουλειά). Το μηχανήμα είναι Mαλαισίας (όπως τα περισσότερα πλέον καλά μηχανήματα της στην Ευρώπη), πολύ καλή κατασκευή,αλλά ακριβό για τον ανταγωνισμό....Eπίσης εννοείται πρέπει να τηρείς τις οδηγίες χρήσης και service. (και καλύτερα να στο βάλουν τεχνικοί μεσω του δικτύου της) Θα σου πρότινα πάντως το ίδιο σε 12αρι καθώς αυτό έχω δεί (και η απόδοση του είναι φανταστική....τι 12αρι κλπ παραπάνω έπρεπε να λέει) :) Υπόψη όμως o ανεμιστήραs και στα δύο στην θέση Αuto για κορυφαία μηχάνηματα είναι χαμηλός ,δεν ξέρω πως το σκέφτηκε η εταιρία:!: Edited June 22, 2010 by Starenios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
platon2010 Δημ. June 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 22, 2010 ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις παιδια... κ ιδιως Starenios κ arisgev :!: διαβασα κ το μνμ κ θα το λαβω υποψιν μου.καλη συνεχεια κ καλα μπανια Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. June 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 22, 2010 (edited) Αν δεν βιαζεσαι πάντως (ή αντέχεις την ζέστη) ,περίμενε μέχρι τέλος του καλοκαιριού. Οι τιμές τα τελευταία έτη, είναι λίγο καλύτερες στα Mitsubishi (και σε 1-2 άλλες φίρμες) για κάποιους λόγους, μάλλον αποθεμάτων (ή να πιασουν συμφωνημένους στόχους πωλήσεων). Παρακολούθα τις διαφημίσεις :) Edited June 22, 2010 by Starenios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panoc Δημ. June 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 22, 2010 (edited) καλησπέρα παιδες, θελω και εγω να ρωτησω για κλιματιστικο. τα χρηαμτα που διαθετω δεν ειναι πανω απο 350Ε για τη μοναδα (+το κοστος εγκαταστασς) και ο χωρος ειναι 16tm Οποτε φανταζομαι ενα 9αρι αρκει. βρισκω το toyotomi Α128tr στα 420Ε με εκγατασταση σε καταστημα της Πάτρας. Εχετε καποια αποψη για το συγκεκριμενο μηχανημα ? Καποιο αλλο μεχρι τα 350Ε ? (και φθηνοτερο δε με χαλαει) Στα expert που ειπαν για τα kendo (αν το γραφω σωστα) που τα φτιαχνει η toyotomi (λεει) για λογαριασμο της expert και το 9αρι εχει 250Ε. Γνωριζετε κατι περι αυτου? Αξιζει ? Βασικα αυτο που με ενδιαφερει ειναι να μη κανει σαν τουρμπινα... ΕDIT ψαχνωντας βρηκα και αυτο εδω http://www.apothema.gr/Product/5-1-145-72702/Midea/MSC-09HRN1.html εχετε αποψη περι της midea? Edited June 22, 2010 by panoc Παράθεση Motorola Moto G Nexus S, SlimJB 2.0, Beladus 7.1 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. June 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 22, 2010 (edited) Eκεί που σου είπαν ποιος φτιάχνει τα Kendo,να τους πείς να σου πούν ποιος φτιάχνει και φασόν τα Τoyotomi...:lol: Το Μidea που βρήκες είναι παλιό....(σαν εταιρία τεχνολογικά μέτρια πράγματα γενικά ,φθηνό service,φτιάχνει βασικά φασόν για πολλούς άλλους με την δική τους φίρμα,έχει μεγάλη παραγωγή στην Κίνα) Ολα της τιμής που ψάχνεις εξάλλου πλέον είναι Κινέζικα,σταθερών στροφών,τίποτε ιδιαίτερο.Ομως πάντα υπάρχουν και λίγο καλύτερα σε value for money μηχανήματα (και από θέμα υποστήριξης). Κοιτά τα παρακάτω και ψάξε να τα βρείς φθηνότερα (τώρα με τις εκπτώσεις) ,και να τα δείς και από κοντά εννοείται σε κατάστημα ,αν σ'αρέσουν " τα κουτιά" για τον χώρο σου. http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?10897 (υπάρχει και Ταιλάνδης αν το βρείς,καλύτερο ποιοτικά ) http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?34412 (12.300ΒΤU) http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?13735 http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?18682 Τα περισσότερα φθηνά είναι σχετικά αθόρυβα εξωτερικά, και δεν θα έχεις πρόβλημα.Εσωτερικά έτσι και έτσι ,ανάλογα και τις ρυθμίσεις και που θα το τοποθετήσεις.Ασφαλεια στον πίνακα μια 10Α και μια σουκο μπρίζα είσαι οκ .:) Edited June 22, 2010 by Starenios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panoc Δημ. June 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 22, 2010 (edited) Eκεί που σου είπαν ποιος φτιάχνει τα Kendo,να τους πείς να σου πούν ποιος φτιάχνει και φασόν τα Τoyotomi...:lol: Το Μidea που βρήκες είναι παλιό....(σαν εταιρία τεχνολογικά μέτρια πράγματα γενικά ,φθηνό service,φτιάχνει βασικά φασόν για πολλούς άλλους με μεγάλη παραγωγή στην Κίνα) Ολα της τιμής που ψάχνεις εξάλλου πλέον είναι Κινέζικα,σταθερών στροφών,τίποτε ιδιαίτερο.Ομως πάντα υπάρχουν και λίγο καλύτερα σε value for money μηχανήματα (και από θέμα υποστήριξης). Κοιτά τα παρακάτω και ψάξε να τα βρείς φθηνότερα (τώρα με τις εκπτώσεις) ,και να τα δείς και από κοντά εννοείται σε κατάστημα ,αν σ'αρέσουν " τα κουτιά" για τον χώρο σου. http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?10897 (υπάρχει και Ταιλάνδης αν το βρείς,καλύτερο ποιοτικά ) http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?34412 (12.300ΒΤU) http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?13735 http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?18682 Τα περισσότερα φθηνά είναι σχετικά αθόρυβα εξωτερικά, και δεν θα έχεις πρόβλημα.Εσωτερικά έτσι και έτσι ,ανάλογα και τις ρυθμίσεις και που θα το τοποθετήσεις.Ασφαλεια στον πίνακα μια 10Α και μια σουκο μπρίζα είσαι οκ .:) δηλαδη το toyotomi να μη το κοιταξω καν? thanks :) το media φαινεται καλη περιπτωση και ειναι και inverter. Edited June 22, 2010 by panoc Παράθεση Motorola Moto G Nexus S, SlimJB 2.0, Beladus 7.1 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. June 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 22, 2010 Επειδή αυτήν την εποχή πλασάρουν τα Toyotomi (με διαφημίσεις και -25% ) δεν σημαίνει ότι λάμπει είναι χρυσός. Γνώμες (και δική μου) έχουν αναφερθεί σε προηγούμενα. Από εκει και πέρα η αποψη μου δεν μετρά μπροστά στα χρήματά σου (και πως λογικά δύσκολα τα βγάζεις) ....και το γούστο σου ...οπότε κάνεις ότι θέλεις.:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panoc Δημ. June 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 22, 2010 (edited) εχεις δικιο οτι πλασαρουν γιατι σχεδονοπου πηγα αυτα μου ελεγαν γιαυτο και ρωταω. σχεδιαστικα δεν εχω προβλημα οπως και να ειναι, αλλα για να ειμαι ειλικρινης αναμεσα σε ολα αυτα που μου εδωσες το κατι μου το κανει το fujitsu μιας και οσο γνωριζω ειναι καιρο στην αγορα. edit αυτα τα 2 ξερει κανεις τι διαφορα εχουν ? http://www.skroutz.gr/s/77529/Fujitsu-General-ASH9USB.html?keyphrase=ASH-9USB http://www.skroutz.gr/s/6069/Fujitsu-General-ASY9UB.html?keyphrase=FUJITSU+ASY9UB edit 2 κοιταζοντας εδω http://www.fgeurope.gr/ns/index.php?about=22&pcat=11&prod=135 και εδω http://www.fgeurope.gr/ns/index.php?about=22&pcat=11&prod=250 μαλλον ειναι το ιδιο μηχανημα με αλλο brand name. σωστα ? Edited June 22, 2010 by panoc Παράθεση Motorola Moto G Nexus S, SlimJB 2.0, Beladus 7.1 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. June 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 22, 2010 (edited) Για να το λέει στο site της ,έτσι είναι .Είναι πολύ ενημερωμένο.H αντιπροσωπεία των Fujitsu (κλπ παρόμοια τους) ,είναι αρκετά έτη στην Ελλάδα και από τις καλύτερες σαν εταιρία στην αγορά μας. (παρότι σαν προιόντα θεωρούνται δευτερης κλάσης φίρμα σε σχέση με την πρώτη 5αδα στον χώρο,που οδηγεί τις εξελίξεις διεθνώς) Η ενσταση μου που έχω αναφέρει κατα καιρούς, αφορά κάποια Κινέζικα μηχανήματα της τους τελευταίους μήνες, με πολλές βλάβες ,χώρια ότι δεν εχουν επίσης και καλές επιδοσεις άσχετα τι λένε.Υπάρχουν πολλα παράπονα,και όσους έχω ρωτήσει στον χώρο ,δεν ξέρουν αν έτυχε για κάποιες παρτίδες.... . (αν και η Fujitsu έχει εργοστάσιο στην Κίνα) Γι'αυτό σου έγραψα πρίν, κοιτα για ίδιο μοντέλο για Ταυλάνδης ,υπάρχουν ακόμα,που είναι το παλαιότερο εργοστάσιο μετά αυτό της Ιαπωνίας για να ελαχιστοποιήσεις τυχόν ρίξιμο της ποιότητας για κάποιους λόγους. (παρόμοια για το Ηitachi που σου ανέφερα παραπάνω,ίσως υπάρχουν ακόμα και Μαλαισίας καθώς εκεί είναι από τα κύρια εργοστάσια της) Edited June 22, 2010 by Starenios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rebel2000 Δημ. June 23, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2010 (edited) λοιπον εγω μα θελεις μπορω να σου υπολογισω της απολιες που εχει ακομα και μια τζαμαρια το θεμα ειναι οτι ειδικες μελετες κανουμε σε χωρους οπου υπαρχουνε πολοι ανθροποι οπως τα μπαρακαι και κτλ γυμναστιρια εκει υπολογισουμε και την θερμοκρασια του ανθροπου... ομως ο υπολογισμος για ενα σπιτι κανονικο χωρις μεγαλες τζαμαριες και τετοια πραγματα ειναι αυτος στην ψυξη 300btu ανα τετραγωνικο μετρο και 350btu ανα τετραγωνικο μετρο στην θερμανση μεσα σε αυτα υπολογισουμε και της φυσικες απολειες που εχει ενα σπιτη.... ναι ειναι δυνατον να μην δουλεβει το inverter στην ψυξη οταν ξεκινισε αυτη η τεχνολογια αρχικα δουλεβε μονο στην θερμανση ο λογος ηταν η καλυτερη αποδοση στην θερμανση μετα αργοτερα για λογους οικονομιας το κανανε και στην ψυξη πολλες εταιριες ομως ακομα δεν το εφαρμοζουνε στην ψυξη. και για να σε ενημεροσω παραπανω υπαρχουνε εταιριες οπως ασ πουμε ι daikin οπου η τεχνολογια inverter εχει προοριση ακομα και στους εληκες διλαδη οι εληκες αυξομιονουνε τη ταχητητα τους για καλητερη αποδοση και οικονομια αυτο ομως το εχει κανει μονο η daikin.. υπαρχει επησεις η εταιρια της chofu οπου τα κλιματιστικα τους δουλεβουνε μεχρι και - 40 βαθμους... καταλαβες μην γενικεβουμε τα θεματα καποιες εταιριες εχουνε πολη προχορημενη τχνολογια δεν συμενη πως της ακολουθουνε και οι αλλες.... Μπορεί να είσαι 10 χρόνια ψυκτικός αλλά μάλλον κάποια πράγματα πρέπει να τα ξαναδιαβάσεις γιατί τα inverter μηχανήματα ΔΕΝ μπορούν να δουλέψουν στην ψύξη χωρίς το inverter! Το inverter compresser δεν δουλεύει αν δεν πάρει μπρος το inverter γιατί πολύ απλά είναι διαφορετικά απο τα απλά compresser... Τα inverter compresser είναι 3x115V με συχνότητα ενώ τα απλά είναι 220V με πυκνωτή εκκίνησης. Και ούτε αυτό που λες για τους ανεμιστήρες ισχύει γιατί δεν συμβαίνει μόνο στα daikin ο εξωτερικός ανεμιστήρας να αυξομειώνει τις στροφές του! Αυτο συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα inverter και κάποιες εταιρείες το είχαν κάνει και πριν την Daikin.! Γενικά πιστεύω είναι καλό να σχολιάζουμε πράγματα για τα οποία είμαστε απόλυτα σίγουροι...πριν μιλήσουμε για τόσο τεχνικά θέματα. @ rebel2000 H εγκατάσταση έγινε εκ νένου αφού στα πλάισια της αναζήτησης της βλάβης απέκοψαν το εξωτερικο από το εσωτερικά και το άφησαν πρεσαρισμένο με άζωτο για δύο εβδομάδες. Μάλιστα αφαίρεσαν όλα τα Ρακορ και έγινε κολλητό από το στοιχείο μέχρι έξω. Το φρεον μπήκε με ζυγαριά ξανά...Ζητάω απεγνωσμένα αντικατάσταση αλλά δεν ξέρω πως πρέπει να κινηθώ... Σε ευχαριστώ Εφόσον βλέπεις λάδια ή το μηχάνημα έχει κάπου αλλού διαρροή και δεν φαίνεται ή με το άζωτο, τις συστολές/διαστολές του χαλκού κάτι δεν πήγε καλά στις κολλήσεις. Edited June 23, 2010 by VeCo Χρησιμοποιείτε την ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ και την ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΠΑΡΑΘΕΣΗ. Τα συνεχόμενα μηνύματα δέον όπως ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ Παράθεση http://www.defrost.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aphroditi Δημ. June 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 24, 2010 θα θελατε να μου πειτε τη γνωμη σας για αυτο το μοντελο? F&U FU26EG-MR Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
electrok Δημ. June 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 24, 2010 Παιδιά έχει αγοράσει κανείς από το leroy Merlin ένα inverter 12άρι (μάρκα Celcia λέει) που το δίνουν 269 ευρώ? Τί λέει αυτό από άποψη θορύβου εσωτερικής μονάδας, πως πάει γενικά? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. June 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 24, 2010 (edited) θα θελατε να μου πειτε τη γνωμη σας για αυτο το μοντελο? F&U FU26EG-MR Τα FU και Morris (που φέρνει η ίδια εταιρία) είναι συνήθως Samsung φασόν με παλαιότερη τεχνολογία (Kίνας) .Αν είναι Kορέας είναι LG πάλι φασόν με παλαιότερη τεχνολογία. Παιδιά έχει αγοράσει κανείς από το leroy Merlin ένα inverter 12άρι (μάρκα Celcia λέει) που το δίνουν 269 ευρώ? Τί λέει αυτό από άποψη θορύβου εσωτερικής μονάδας, πως πάει γενικά? Αν ήξερες και πόσα κλιματιστικά τέτοιων προσφορών έχουν πάρει και φωτιά .... Στα χρήματα του παραπάνω κλιματιστικού (που αμφιβαλω αν είναι και Inverter πραγματικά),υπάρχουν πιό επώνυμα μηχανήματα μη Inverter . Eνδεικτικά μπορεις να δεις σχετικά : http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?18596 http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?34389 Edited June 24, 2010 by Starenios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kyprianou Δημ. June 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 24, 2010 Παιδια με τα αέρια ξέρετε τι παίζει ? Γίνετε κάποιο παλιο κληματιστικο που να είχε αέριο 22 (δεν ξέρω ακριβώς τον τυπο του) να του βάλουν οικολογικο R407 ? ενω δέν του αφαίρεσαν το προηγούμενο και επίσης να μην έχει γίνει κάποια μετατροπη στο κλιματιστικό. Συγνώμη αν δεν τα διατυπώνω όπως πρέπει ή αν νομίζετε πώς μηλάει εξωγηινος , χεχε, αλλά δεν έχω ιδέα. Ευχαριστώ. Παράθεση Xperia SP..... https://www.youtube.com/user/vrefcd/videos?flow=grid&view=0 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. June 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 25, 2010 (edited) Παιδια με τα αέρια ξέρετε τι παίζει ? Γίνετε κάποιο παλιο κληματιστικο που να είχε αέριο 22 (δεν ξέρω ακριβώς τον τυπο του) να του βάλουν οικολογικο R407 ? ενω δέν του αφαίρεσαν το προηγούμενο και επίσης να μην έχει γίνει κάποια μετατροπη στο κλιματιστικό. Συγνώμη αν δεν τα διατυπώνω όπως πρέπει ή αν νομίζετε πώς μηλάει εξωγηινος , χεχε, αλλά δεν έχω ιδέα. Ευχαριστώ. Θα σου πώ σχετικά τι γνωρίζω,αν και δεν είμαι τεχνικός,ασχολούμαι με εμπορικά θέματα, οπότε μπορεί και να κάνω λάθος.... Χονδρικά λοιπόν,δεν ξέρω αν σε συμφέρει από κόστος και αν το μηχάνημα σου αντέxει τις αλλαγές, αλλά και δεν θα κερδίσεις τίποτε ουσιαστικά σε επιδόσεις,απλά δεν θα μολύνεις το περιβάλλον δηλ δεν θα καταστρέφεις το όζον ( και αν ήταν μόνο αυτό σήμερα....) :cry: Θα πρέπει να γίνει καθαρισμός του κυκλώματος από το παλιό ψυκτικό υγρό (R-22), αλλαγή λαδιών της εγκατάστασης με νέα λάδια,αλλαγή βαλβίδων κλπ ουσιαστικά κάνεις αναπαλαίωση στο μηχάνημα.....Εχουν βγεί και νέα ψυκτικά (νομίζω το R-422a,R-427a κλπ) που γλυτώνεις κάποια από τα παραπάνω, αλλά κοστίζουν το ίδιο όσο οι παραπάνω εργασίες,και εξαρτάται και πάλι από το μηχάνημα. Το καλύτερο είναι αν έχεις παλιό μηχάνημα και χρειάζεσαι ψυκτικό υγρό, να βρείς ανακυκλωμένο R-22 που θα υπάρχει για λίγα χρόνια ακόμα ,αλλά κοστίζει πλέον,καθώς το R22 έχει σταματήσει να παράγεται . (Μπορείς και να στοκάρεις 2-3 μπουκάλια για μελλοντική χρήση αν τα βρείς φθηνά, και δεν έχεις σκοπό να αλλάξεις σύντομα κλιματιστικό) Για περισότερες πληροφορίες ρωτάς ψυκτικό της αντιπροσωπείας που ξέρει ακριβώς το μοντέλο του κλιματιστικό σου... Είναι όμως κανόνας ,όταν ένα προιόν παλιώνει το κόστος κάνει ασύμφορη την χρήση ενός σε σχέση με τις επιδόσεις ,οπότε αυτό χρειάζεται αντικατάσταση... :!: Edited June 25, 2010 by Starenios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigasnic Δημ. June 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 25, 2010 Επανέρχομαι με τις τελικές μου επιλογές και ευχαριστώ όσους έχουν βοηθήσει μέχρι τώρα για να βρω τα παρακάτω: Panasonic CS - ΧE9JKEW το έχω βρει 712€ + τοποθέτηση - 40 ευρώ δωροεπιταγή. Αν και είναι το καλύτερο της panasonic, δε μου γεμίζει το μάτι με την ποιότητα του πλαστικού. Έχει EER 4.55 και είναι ήσυχο. (ταϊλάνδης) TOYOTOMI TAKARA TAN/TAG A10HWI DC Inverter το έχω βρει €749 με την τοποθέτηση. Έχει EER 4.44, είναι ιαπωνικό, δεν είναι τόσο ήσυχο όσο το panasonic και το βάζω στη λίστα γιατί είναι προσφορά. LG CS09AQ & S09AQ, αυτά πρέπει να είναι ίδια από μέσα γιατί τα βρίσκω με τα ίδια χαρακτηριστικά. Είναι ήσυχα, με EER 4.55 και τα βρίσκω γύρω στα €640 + τοποθέτηση. (made in korea) Τι θα διαλέγατε και γιατί; Την panasonic που έχει χρόνια ιστορια, το toyotomi που είναι ιαπωνικό ή την LG που είναι ανερχόμενη; :O Παράθεση [imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign] rigasnic :: The ex-night shift :: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kyprianou Δημ. June 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 25, 2010 Θα σου πώ σχετικά τι γνωρίζω,αν και δεν είμαι τεχνικός,ασχολούμαι με εμπορικά θέματα, οπότε μπορεί και να κάνω λάθος.... Χονδρικά λοιπόν,δεν ξέρω αν σε συμφέρει από κόστος και αν το μηχάνημα σου αντέxει τις αλλαγές, αλλά και δεν θα κερδίσεις τίποτε ουσιαστικά σε επιδόσεις,απλά δεν θα μολύνεις το περιβάλλον δηλ δεν θα καταστρέφεις το όζον ( και αν ήταν μόνο αυτό σήμερα....) :cry: Θα πρέπει να γίνει καθαρισμός του κυκλώματος από το παλιό ψυκτικό υγρό (R-22), αλλαγή λαδιών της εγκατάστασης με νέα λάδια,αλλαγή βαλβίδων κλπ ουσιαστικά κάνεις αναπαλαίωση στο μηχάνημα.....Εχουν βγεί και νέα ψυκτικά (νομίζω το R-422a,R-427a κλπ) που γλυτώνεις κάποια από τα παραπάνω, αλλά κοστίζουν το ίδιο όσο οι παραπάνω εργασίες,και εξαρτάται και πάλι από το μηχάνημα. Το καλύτερο είναι αν έχεις παλιό μηχάνημα και χρειάζεσαι ψυκτικό υγρό, να βρείς ανακυκλωμένο R-22 που θα υπάρχει για λίγα χρόνια ακόμα ,αλλά κοστίζει πλέον,καθώς το R22 έχει σταματήσει να παράγεται . (Μπορείς και να στοκάρεις 2-3 μπουκάλια για μελλοντική χρήση αν τα βρείς φθηνά, και δεν έχεις σκοπό να αλλάξεις σύντομα κλιματιστικό) Για περισότερες πληροφορίες ρωτάς ψυκτικό της αντιπροσωπείας που ξέρει ακριβώς το μοντέλο του κλιματιστικό σου... Είναι όμως κανόνας ,όταν ένα προιόν παλιώνει το κόστος κάνει ασύμφορη την χρήση ενός σε σχέση με τις επιδόσεις ,οπότε αυτό χρειάζεται αντικατάσταση... :!: ευχαριστώ. αυτό που σας είπα έχει ήδη γίνει, το έκανε κάποιος 'τεχνικός'. Δηλαδή θα έπρεπε να γινουν όλες αυτές οι νέες αλλαγές για να μπει το συγκεκριμένο νεο αέριο δηλαδή. Τωρα που έγινε αυτό, τι επιπτώσεις θα έχει στο κλιματιστικό ? Παράθεση Xperia SP..... https://www.youtube.com/user/vrefcd/videos?flow=grid&view=0 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. June 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 25, 2010 (edited) Oπως καταλαβαίνεις δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έκανε ο τεχνικός που έφερες. Αν ήταν τεχνικός με εμπειρία στην φίρμα του κλιματιστικού που έχεις,λογικά θα έκανε ότι χρειάζεται.Μπορείς να τον ρωτήσεις τι βελτιώσεις έκανε και τι χρησιμότητα έχουν. Επανέρχομαι με τις τελικές μου επιλογές και ευχαριστώ όσους έχουν βοηθήσει μέχρι τώρα για να βρω τα παρακάτω: Panasonic CS - ΧE9JKEW το έχω βρει 712 + τοποθέτηση - 40 ευρώ δωροεπιταγή. Αν και είναι το καλύτερο της panasonic, δε μου γεμίζει το μάτι με την ποιότητα του πλαστικού. Έχει EER 4.55 και είναι ήσυχο. (ταϊλάνδης) TOYOTOMI TAKARA TAN/TAG A10HWI DC Inverter το έχω βρει 749 με την τοποθέτηση. Έχει EER 4.44, είναι ιαπωνικό, δεν είναι τόσο ήσυχο όσο το panasonic και το βάζω στη λίστα γιατί είναι προσφορά. LG CS09AQ & S09AQ, αυτά πρέπει να είναι ίδια από μέσα γιατί τα βρίσκω με τα ίδια χαρακτηριστικά. Είναι ήσυχα, με EER 4.55 και τα βρίσκω γύρω στα 640 + τοποθέτηση. (made in korea) Τι θα διαλέγατε και γιατί; Την panasonic που έχει χρόνια ιστορια, το toyotomi που είναι ιαπωνικό ή την LG που είναι ανερχόμενη; :O 1) Δεν είναι Ταυλάνδης ,αλλά Μαλαισίας και αυτό που είδες ήταν δείγμα απομίμηση του κλιματιστικού (έτσι δουλεύουν οι μεγάλοι του χώρου με τους εμπόρους ) όποτε τα πλαστικά διαφέρουν (και διαφέρουν και στην πράξη,παρτιδα με παρτίδα σε όλες τις φίρμες, ανάλογα αν ο κατασκευαστής κάνει βελτιώσεις ή όχι,το λένε και τα φυλλάδια σχετικά κλπ) 2)Είναι μεγαλύτερο σε BTU ψύξης θεωρητικά από τα υπόλοιπα .Εχω αναφέρει γιατί δεν τα προτιμώ όμως ....έχει και πολλά φίλτρα (να ρωτήσεις κόστος και χρόνο αλλαγής) 3)Εχει αναφερθεί γνώμη ,και είναι λίγο ογκώδες και με ακριβά φίλτρα και πολύ μαρκετινκ (design,αισθητηρας κίνησης κλπ) http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3208432#post3208432 Επίσης καμία συνεργασία με Τοyotomi.....και στα θετικά του η καλή υποστηρίξη. Tελος αν έχεις βρεί τα κλιματιστικά σε ηλεκτραγορές, θα πρέπει να διευκρινίσεις τα περί τοποθέτισης αν τα κάνουν τεχνικοί που συνεργάζονται με την φίρμα, όχι τεχνικοί που βάζουν ότι νάναι επειδή έχουν διασυνδέσεις με εμπόρους (να τους προτιμούν με προμήθεια.) .Αυτό για να έχεις συνέχεια σε συντήριση και σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει,αλλά και να ισχύει και η εγγύηση (γιατί εχουν όρο να γίνονται από συμβεβλημένους τεχνικούς για να ισχύει.Tην έχουν πατήσει πολλοί ):X Βεβαια είναι και το θέμα και για να γίνει και σωστή δουλειά (καθώς κάθε μηχάνημα έχει "ιδιοτροπίες" σύνδεσης,τα καλώδια και οι σωληνώσεις πρέπει να είναι ανάλογης ποιότητας του ενσωματωμένου του μηχανήματος κλπ.) Edited June 26, 2010 by Starenios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. June 26, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 26, 2010 (edited) Επειδή είχα κάνει κάποια μικρολάθη σε προηγούμενα :) σχετικα με τα GREE ξερουμε αν υπαρχει αντιπροσωπεια στην οποια θα αποταθουμε για επισκευη οταν θα παρουσιασει καποια βλαβη ( και να αναγνωριζει την εγγυηση...)? http://www.fgeurope.gr/ns/index.php?about=141 http://www.nipponsa.gr/manufacturer.aspx?langid=1 -Midea/Ηaier : μέτρια πράγματα γενικά ,φθηνό service Oι παραπάνω μαζί με την Gree θεωρούνται οι 3 μεγαλύτεροι κατασκευαστές φασόν και εξαγωγείς της Κίνας. Η Ηaier όμως θεωρείται ποιοτικότερη (στην Κίνα) καθώς είναι ο μεγαλύτερος κατασκευστής γενικά ηλεκτρικών οικιακών συσκευών στην χώρα ,και έχει μεγάλη γκάμα προιόντων.(από τηλεοράσεις μέχρι σκούπες) Αφορμή του πόστ στάθηκε γνωστός που επισκέφτηκε την Κίνα,και είδε προιόντα όλων,που δεν έρχονται στην Ελληνική αγορά.Σε πολλά κλιματιστικά με την φίρμα Haier τοπικοί πωλητές είπαν ότι συνεργάζεται με τις Panasonic/Daikin,ενώ της Midea με Toshiba (λογικά βαζοντας παλιότερη τεχνολογία τους).Ελπίζουμε να τα δούμε κάποτε και εδώ :) Edited June 26, 2010 by Starenios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigasnic Δημ. June 27, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2010 Starenios ευχαριστώ για τις απόψεις :) Μου είπες κάποια αρνητικά για τα 2 από τα 3, οπότε από αυτά θα διάλεγες panasonic; Επιπλέον δεν κατάλαβα στο LG τι εννοούσες "καμιά συνεργασία με toyotomi" Τέλος σε ότι αφορά στα φίλτρα που δεν πλένονται αλλά αλλάζονται και μπορεί να είναι ακριβά... Αυτά τα φίλτρα όταν χαλάσουν δε μπορείς απλά να τα απομακρύνεις και να το λειτουργήσεις σαν απλό κλιματιστικό με φίλτρο σκόνης; Παράθεση [imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign] rigasnic :: The ex-night shift :: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bassakos Δημ. June 27, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2010 ερωτηση....εχω ενα sumsung 9000 btu με ενεργειακή κλάση Α....... ποση κατανάλωση έχει αυτο ξέρουμε? το κλιματιστικό αγοράστηκε περσι... στο προσπέκτους δεν μπορω να βρω που το γράφει.....ρωτάω γιατι το έχουμε στο δωμάτιο της γιαγιάς ...και λόγο οτι είναι μεγάλη σε ηλικία....λέμε να αγοράσουμε μια μικρή γεννήτρια να μπει στο μπαλκόνι........ώστε με τα 40αρια άμα κάνει καμιά διακοπή ρεύματος καταμεσήμερο μην μας "σκάσει" η γιαγια..... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. June 27, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2010 (edited) Δες τι μοντέλο γράφει το καρτελάκι πάνω η συσκευή, (ή στο εξωτερικό κουτί) όπου λογικά θα γράφει και την κατανάλωση.Αν δεν γραφει, με το μοντέλο το ψάχνεις στο Internet (αν και είναι περίεργο να μην το γράφουν οι οδηγίες ή τα φυλλάδια...) Starenios ευχαριστώ για τις απόψεις :) Μου είπες κάποια αρνητικά για τα 2 από τα 3, οπότε από αυτά θα διάλεγες panasonic; Το panasonic αυτό, είναι από τα κορυφαία μoντέλα κλιματιστικών που κυκλοφορούν (αλλά και στην γκάμα της εταιρίας,ενώ των άλλων εταιριών όχι).Επίσης έχει τεχνολογία που δεν έχουν τα άλλα (όπως αυτόματο σύστημα καθαρισμού αέρα+ιονιστή+μέτριση εξωτερικής θερμοκρασίας για πιό ήπια θερμοκρασία στο εσωτερικό στην θέση Αuto.... δηλ. μην είναι αισθητή η διαφορά θερμοκρασίας όταν βγούμε σε εξωτερικό χώρο και κρυώσουμε.(Αυτό είναι πια σπάνιο στις εταιρίες -και σε μια νέα παραλλαγή του μοντέλου ή σε άλλα μοντέλα έχει καταργηθεί,γιατί προφανώς κοστίζει ο αισθητήρας στο εξωτερικό κουτί ....) . Μειονέκτημα όπως σου έγραψα η μέτρια ένταση ανεμιστήρα στην θέση Αuto που είναι χαμηλός δηλ. θέλει περισσότερο χρόνο να ψυχράνει/ζεστανει το δωμάτιο (βεβαια αντικαθιστάται από το κουμπί max,οπότε δεν έχεις πρόβλημα,αλλά δουλεύει για 20' μόνο για λόγους ασφαλείας του συμπιεστή) Επιπλέον δεν κατάλαβα στο LG τι εννοούσες "καμιά συνεργασία με toyotomi" Eγραψες ότι "πρέπει να είναι ίδια από μέσα" ,αλλά .....με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η LG στα μηχανήματα που έρχονται Ευρώπη είναι είτε από Κορέα και Ινδονησία από δικά της εργοστάσια ,είτε από την BEKO στην Τουρκία για φασόν.Ενα μοντέλο φθηνό μόνο LG υπάρχει από Κίνα,ενώ η Τοyotomi παράγει μαζικά στην Κίνα κλιματιστικά, και λίγα στην Ιαπωνία.Τώρα αν έχουν κοινά εξαρτήματα κλπ που δεν ξέρουμε ,σίγουρα θα υπήρχαν και οπτικές ομοιότητες για σύγκριση ....Τα παρόμοια χαρακτηριστικά είναι απλά μαρκετινκ. Τέλος σε ότι αφορά στα φίλτρα που δεν πλένονται αλλά αλλάζονται και μπορεί να είναι ακριβά... Αυτά τα φίλτρα όταν χαλάσουν δε μπορείς απλά να τα απομακρύνεις και να το λειτουργήσεις σαν απλό κλιματιστικό με φίλτρο σκόνης Μπορείς:wacko:.....αλλά όλα τα μικρόβια που καταπολεμούν θα μαζεύονται στο εσωτερικό του κλιματιστικού, και μπορεί να είναι εμφανές στην ποιότητα του αέρα πχ μυρωδιές ,.Ετσι να θέλει συχνότερα επαγγελματικό καθάρισμα από τεχνικό.Η Panasonic (όπως διαφημίζει) με νορμαλ χρήση,θέλει αλλαγή του φίλτρου που δεν πλένεται, σε 10 έτη,ενώ οι άλλες εταιρίες που ανέφερες από 6 μήνες έως 3 χρόνια πλέον (σύμφωνα πάλι με τα φυλλάδια τους). Edited June 27, 2010 by Starenios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mkvdf Δημ. June 27, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2010 καλησπέρα σας, θα ήθελα και εγώ την γνώμη σας για την σειρά Max της Samsung. Συγκεκριμένα για τα : http://www.samsung.com/gr/consumer/home-appliances/air-conditioner/inverter/AQV09UGAN/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification Ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. June 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2010 (edited) Κάνε ενα κόπο και διάβασε τι έχει αναφερθεί για Samsung σε προηγούμενα,γενικά. Το συγκεκριμένο είναι και entry model της εταιρίας στη γκάμα της,τίποτε ιδιαίτερο. Σε παρόμοια χρήματα υπάρχουν καλύτερες επιλογές : http://www.skroutz.gr/s/6126/Hitachi-RAS-RAC-E10H2.html http://www.skroutz.gr/s/262248/LG-S09AF.html http://www.skroutz.gr/s/243904/Sharp-AY-AP9KR.html Edited June 28, 2010 by MsK off-topic quote Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts