petros_alonso Δημοσιεύτηκε October 26, 2018 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 26, 2018 (edited) Καλημερα στη παρεα. Μερικες αποριες εχω σχετικα με την παραπανω υπηρεσια που πολυ προσφατα ανακαλυψα και κατενθουσιαστηκα. Λογω του οτι εκει που εργαζομαι δεν υπαρχει σημα της Cosmote αλλα υπαρχει συνδεση σε Wifi ξαφνικα μου ερχεται φλασια και θυμαμαι αυτην την υπηρεσια.. Την ενεργοποιησα σε iPhone 6s και δουλευει μια χαρα μπορω να πω.. μερικες φορες εξακολουθει να μην πιανει αλλα νομιζω ειναι θεμα Wifi.. Οποτε μου δημιουργουνται μερικες αποριες.. Απο καταναλωση μπαταριας πως τα παει?? Δηλαδη πριν την ενεργοποιησω που δεν ειχε σημα το κινητο γονατιζε να βρει και την επινε την μπαταρια.. Τωρα που εχει το Wifi Calling τι ακριβως γινεται στο background? Δηλαδη απο τη στιγμη που ενεργοποιειται ψαχνει να βρει σημα ή οχι? Επισης οταν δουλευει καταναλωνει περισσοτερο μπαταρια απ'οταν δεν δουλευει? Δηλαδη θα ειναι καλυτερα ή χειροτερα σε σχεση με πριν? Σχετικά links: COSMOTE WiFi Calling: Διαθέσιμο για πελάτες συμβολαίου και καρτοκινητής WiFi Calling: Σήμα και στα πιο δύσκολα σημεία με συνδυασμό 4G και WiFi Προσθήκη από moderator : Vasileios Να και μια λίστα συμβατών συσκευών . Παραπομπή, http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7761513#post7761513 Apple Ενεργοποιείται η υπηρεσία και οι ρυθμίσεις, ακόμη και σε συσκευές άλλων χωρών. Huawei P20 Pro άλλων χωρών: Ενεργοποιούνται οι ρυθμίσεις. P20 Lite άλλων καταστημάτων: Ενεργοποιείται η υπηρεσία και οι ρυθμίσεις. P10 άλλων καταστημάτων: Ενεργοποιείται η υπηρεσία και οι ρυθμίσεις. P10 Lite άλλων χωρών: Ενεργοποιείται η υπηρεσία και οι ρυθμίσεις. P Smart (εκτός λίστας) από Γερμανό: Ενεργοποιείται η υπηρεσία και οι ρυθμίσεις. Mate 20 Pro άλλων καταστημάτων: Ενεργοποιούνται οι ρυθμίσεις. Mate 10 Pro άλλων καταστημάτων: Ενεργοποιούνται οι ρυθμίσεις. Mate 10 Lite άλλων καταστημάτων: Ενεργοποιούνται οι ρυθμίσεις. Mate 9 άλλων χωρών: Ενεργοποιούνται οι ρυθμίσεις. Motorola Moto G6 Play: Ενεργοποιούνται οι ρυθμίσεις. Nokia 8 άλλων καταστημάτων: Ενεργοποιείται η υπηρεσία και οι ρυθμίσεις. 3 άλλων χωρών: Δεν ενεργοποιείται τίποτα. 2: Με Android 7.1.1, η ενεργοποίηση της λειτουργίας στην συσκευή απαιτεί εκκαθάριση δεδομένων και απεγκατάσταση της εφαρμογής com.android.carrierconfig.atl.mccmnc20201, καθώς και επαναφορά προεπιλογών στις ρυθμίσεις APN. OnePlus 6: Ενεργοποιούνται οι ρυθμίσεις, μέσω ρυθμίσεων που απαιτούν σύνδεση σε υπολογιστή. Βήματα 2 έως 9: https://forum.xda-develope...riers-t3817542 Απαιτεί επαναρρύθμιση μετά από αναβάθμιση του Android/OxygenOS. Samsung Note 9 άλλων καταστημάτων: Ενεργοποιούνται οι ρυθμίσεις. Η 1η εκκίνηση να γίνει με SIM της Cosmote. Note 8 άλλων καταστημάτων: Ενεργοποιείται η υπηρεσία και οι ρυθμίσεις. Note 8 άλλων χωρών: Ενεργοποιούνται οι ρυθμίσεις. S8+ άλλων χωρών: Ενεργοποιείται η υπηρεσία και οι ρυθμίσεις. S8 άλλων καταστημάτων: Ενεργοποιείται η υπηρεσία και οι ρυθμίσεις. S7 Edge άλλων χωρών: Δεν ενεργοποιούνται οι ρυθμίσεις. S7 άλλων καταστημάτων: Ενεργοποιούνται οι ρυθμίσεις. S7 άλλων χωρών: Ενεργοποιείται η υπηρεσία αλλά όχι οι ρυθμίσεις. J6 άλλων χωρών: Ενεργοποιείται η υπηρεσία και οι ρυθμίσεις. J5 2016 άλλων χωρών: Δεν ενεργοποιείται η υπηρεσία (ούτε με rom του Cosmote), ενεργοποιούνται οι ρυθμίσεις. S9+: Ενεργοποιείται η υπηρεσία και οι ρυθμίσεις Sony Απαιτούν rom του Cosmote. Για κάποιες ευρωπαϊκές συσκευές, μπορεί να περαστεί από τους χρήστες η rom του Cosmote. http://www.xperiablog.net/...-xz1-and-more/ Xiaomi Pocophone F1: Ενεργοποιούνται οι ρυθμίσεις. Mi 8: Ενεργοποιούνται οι ρυθμίσεις. Mi Mix 2S: Ενεργοποιούνται οι ρυθμίσεις. Redmi Note 5A άλλων χωρών: Ενεργοποιείται μόνο η ρύθμιση VoLTE στην συσκευή. Οι ρυθμίσεις εμφανίζονται και οι δύο ή μόνο η μία, πληκτρολογώντας στο πληκτρολόγιο κλήσεων τους παρακάτω κωδικούς. VoLTE: *#*#86583#*#* VoWiFi: *#*#869434#*#* Υπόμνημα «Ενεργοποιείται η υπηρεσία»: Αν ο χρήστης στείλει από την συσκευή αυτή ένα sms στο 1333 με κείμενο WIFICALL, η Cosmote θα του διαθέσει την υπηρεσία VoLTE/WiFiCalling για τον αριθμό του. «Ενεργοποιούνται οι ρυθμίσεις»: Αν τοποθετηθεί στην συσκευή μια SIM αριθμού με διαθέσιμη την υπηρεσία VoLTE/WiFiCalling, η συσκευή εμφανίζει στο μενού της τις ρυθμίσεις για VoLTE και WiFiCalling. Edited March 30, 2019 by Vasileios Προσθήκη συσκευών Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
timos71 Δημ. October 26, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2018 Μπορείς όταν είσαι συνδεδεμένος σε WiFi να βάζεις το κινητό σε λειτουργία πτήσης ώστε να μην ψάχνει να βρει σήμα κινητής και να μην καταναλώνει την μπαταρία. Από εκεί και πέρα όταν το κινητό ψάχνει για σήμα κινητής ακόμα και ενεργοποιημένη να είναι η υπηρεσία συνεχίζει να καταναλώνει αρκετή μπαταρία (ίσως όχι στον ίδιο βαθμό) αν δεν έχει σήμα. Οπότε καλό είναι να το έχεις σε λειτυοργια πτήσης και να έχεις μόνο WiFi ανοιχτό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
petros_alonso Δημ. October 28, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2018 Να σαι καλα για την απαντηση φιλε timos71. Και εγω αυτο πιστευα. Οτι θα συνεχιζει να προσπαθει να βρει σημα κινητης. Αυτο με την λειτουργια πτησης καλη μαγκια. Μαλλον θα το εφαρμοσω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosz75 Δημ. October 29, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 29, 2018 Να σαι καλα για την απαντηση φιλε timos71. Και εγω αυτο πιστευα. Οτι θα συνεχιζει να προσπαθει να βρει σημα κινητης. Αυτο με την λειτουργια πτησης καλη μαγκια. Μαλλον θα το εφαρμοσω. Αυτή ακριβώς είναι η μαγκιά, να μην έχεις σήμα και να έχεις κανονικά κλήσεις και μηνύματα μέσω WiFi, ώστε ούτε επιπλέον μπαταρία να καταναλώνεις, αλλά ούτε να τρως επιπλέον ακτινοβολία από τον πομποδέκτη του κινητού (ως γνωστόν, όταν ένα κινητό είναι στα όρια του σήματος, αυξάνει την ισχύ του, άρα εκπέμπει επιπλέον ακτινοβολία). ;) Γενικά είνια τρομερή ευκολία το WiFi Calling. Παράθεση Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. October 30, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 30, 2018 Γενικά, όταν τα δεδομένα σας περνάνε από WiFi, το RRC connection είναι σε state released. Μόνο DRX παίζει σε θέμα λήψης. Άρα μην ανησυχείτε. Όταν είναι σε αναζήτηση δικτύου όντως καταναλώνει μπαταρία. Το WiFi calling όσο απίστευτη ευκολία είναι, έχει δημιουργήσει πονοκέφαλο σε αρκετούς operators παγκόσμια με public wifi hotspots με αρκετά μεγάλο jitter και υπάρχουν αρκετά παράπονα για την υπηρεσία. Τη χρησιμοποιώ κάποιες φορές αλλά γενικά προτιμώ το VoLTE όταν αυτό είναι διαθέσιμο. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosz75 Δημ. October 31, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2018 Γενικά, όταν τα δεδομένα σας περνάνε από WiFi, το RRC connection είναι σε state released. Μόνο DRX παίζει σε θέμα λήψης. Άρα μην ανησυχείτε. Όταν είναι σε αναζήτηση δικτύου όντως καταναλώνει μπαταρία. Το WiFi calling όσο απίστευτη ευκολία είναι, έχει δημιουργήσει πονοκέφαλο σε αρκετούς operators παγκόσμια με public wifi hotspots με αρκετά μεγάλο jitter και υπάρχουν αρκετά παράπονα για την υπηρεσία. Τη χρησιμοποιώ κάποιες φορές αλλά γενικά προτιμώ το VoLTE όταν αυτό είναι διαθέσιμο. Δεν το χρησιμοποίησα ιδιαιτέρως εκτενώς φέτος το καλοκαίρι, αλλά τις 2-3 φορές που το χρειάστηκα ήταν όντως σωτήριο. Φαντάσου το προβληματικό σήμα της Cosmote στις παραλίες του ανατολικού Πηλίου. Κάνω WiFi hotspot το δεύτερο κινητό μου με Vodafone SIM, και voila ! Και σήμα κινητής και ίντερνετ. Παράθεση Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. November 1, 2018 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2018 Εννοείται πως είναι μεγάλη διευκόλυνση. Πλέον στη δουλειά, μιας και βρίσκομαι σε χώρο που είναι πολύ μέσα σε σημείο που το σήμα κινητής είναι χάλια, βάζω απλά flight mode και WiFi, έχω τηλέφωνο κανονικά και στο τέλος της βάρδιας 8-10% μεγαλύτερο ποσοστό μπαταρίας συγκριτικά με όταν είχα δίκτυο κινητής. Καλό το volte αλλά όχι τόσο χρήσιμο κατά τη γνώμη μου. Χώρια που όταν το σήμα είναι χαμηλό σου ρουφάει τη μπαταρία για πλάκα. Και στην τελική, απλά το χρησιμοποιείς για ομιλία που δεν έχει τραγική διαφορά με το 3G. Sent from my XT1580 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
YAziDis Δημ. November 6, 2018 Κοινοποίηση Δημ. November 6, 2018 Αντιμετωπιζει κανεις αλλος κανενα προβλημα με την υπηρεσια; Ενω το VoLTE μου δουλευει και κανω κλησεις μεσω 4G, οταν συνδεομαι σε WIFI πλεον δε μου βγαζει Cosmote wifi στο σημα. Το κακο ειναι οτι δε θυμαμαι αν μου το εκανε και προτου αναβαθμισω το iPhone στο iOS 12. Παράθεση Πολλοί από τους αποτυχημένους της ζωής είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν συνειδητοποίησαν πόσο κοντά ήταν στην επιτυχία όταν τα παράτησαν Thomas Edison Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. November 7, 2018 Κοινοποίηση Δημ. November 7, 2018 Κανονικά μου δουλεύει σε 2 συσκευές. Μήπως έχει απενεργοποιηθεί από τη σχετική ρύθμιση μετά το update; Εννοώ εκεί που επιλέγεις αν θες να δίνει προτεραιότητα σε WiFi ή mobile δίκτυα. Sent from my Nokia 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
YAziDis Δημ. November 7, 2018 Κοινοποίηση Δημ. November 7, 2018 Κανονικά μου δουλεύει σε 2 συσκευές. Μήπως έχει απενεργοποιηθεί από τη σχετική ρύθμιση μετά το update; Εννοώ εκεί που επιλέγεις αν θες να δίνει προτεραιότητα σε WiFi ή mobile δίκτυα. Sent from my Nokia 2 Δεν ξερω καποια τετοια ρυθμιση για προτεραιοτητα κλησεων. Γενικα απ την κοσμοτε ειναι ενεργοποιημενη η υπηρεσια, ο διακοπτης απ το iphone ειναι ανοιχτος, οταν κανω ή δεχομαι κλησεις ειναι μεσω 4G, αλλα οσο ειμαι σε wifi, δε γυρναει σε Cosmote Wifi. Sent from my iPhone using Tapatalk Παράθεση Πολλοί από τους αποτυχημένους της ζωής είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν συνειδητοποίησαν πόσο κοντά ήταν στην επιτυχία όταν τα παράτησαν Thomas Edison Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
egodemis Δημ. November 7, 2018 Κοινοποίηση Δημ. November 7, 2018 Δεν ξερω καποια τετοια ρυθμιση για προτεραιοτητα κλησεων. Γενικα απ την κοσμοτε ειναι ενεργοποιημενη η υπηρεσια, ο διακοπτης απ το iphone ειναι ανοιχτος, οταν κανω ή δεχομαι κλησεις ειναι μεσω 4G, αλλα οσο ειμαι σε wifi, δε γυρναει σε Cosmote Wifi. Sent from my iPhone using TapatalkΑρκετά κινιτα έχουν προτεραιότητα πχ δες σε μένα https://i.imgur.com/XzhcPeF.jpg Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dgeorge4 Δημ. November 7, 2018 Κοινοποίηση Δημ. November 7, 2018 Το iPhone δίνει προτεραιότητα κλήσεων μέσω δικτύου, δεν έχει επιλογή όπως το Android. Δηλαδή αν το βάλεις airplane mode, ούτε εκεί σου το εμφανίζει; Sent from my iPhone using Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
YAziDis Δημ. November 7, 2018 Κοινοποίηση Δημ. November 7, 2018 Το θεμα ειναι πως δε μου γυρναει το σημα σε cosmote wifi.. Sent from my iPhone using Tapatalk Παράθεση Πολλοί από τους αποτυχημένους της ζωής είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν συνειδητοποίησαν πόσο κοντά ήταν στην επιτυχία όταν τα παράτησαν Thomas Edison Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dgeorge4 Δημ. November 7, 2018 Κοινοποίηση Δημ. November 7, 2018 Το θεμα ειναι πως δε μου γυρναει το σημα σε cosmote wifi.. Sent from my iPhone using Tapatalk Αν δεν έχεις κακό σήμα, δε στο γυρνάει. Sent from my iPhone using Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
akalos Δημ. November 7, 2018 Κοινοποίηση Δημ. November 7, 2018 (edited) Αν το βάλω σε αεροπλάνο και ανοίξω το wifi δέχομαι κλήσεις η όχι? Edit: απαντήθηκε Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk Edited November 7, 2018 by akalos Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
YAziDis Δημ. November 7, 2018 Κοινοποίηση Δημ. November 7, 2018 Αν δεν έχεις κακό σήμα, δε στο γυρνάει. Sent from my iPhone using Tapatalk Α στο καλο.. και τοσο καιρο νομιζω πως καποιο προβλημα υπαρχει.. εφτιαξε το σημα και για αυτο πλεον δε μου ανοιγει.. τωρα που το βαλα σε airplane mode μπηκε σε cosmote wifi.. Sent from my iPhone using Tapatalk Παράθεση Πολλοί από τους αποτυχημένους της ζωής είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν συνειδητοποίησαν πόσο κοντά ήταν στην επιτυχία όταν τα παράτησαν Thomas Edison Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosz75 Δημ. November 8, 2018 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2018 Στο pure android η επιλογή είναι αυτή: Παράθεση Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. November 8, 2018 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2018 Στο Nokia έχει άλλη μια επιλογή. Sent from my Nokia 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tetartos Δημ. November 8, 2018 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2018 Στο Nokia έχει άλλη μια επιλογή. Ενδιαφέρον! Σε τι έκδοση λογισμικού είσαι; Καθώς δεν υπάρχει η τρίτη επιλογή στο Nokia 8. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosz75 Δημ. November 8, 2018 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2018 Προφανώς η επιλογή αυτή είναι στα Nokia με Android One. Κι εγώ Nokia έχω (Nokia 8, με pure Android, όχι Android One), αλλά μου έχει μόνο τις δύο επιλογές που πόσταρα πριν. Παράθεση Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. November 8, 2018 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2018 Μπα στο ψοφίμι το Nokia 2 είναι που δε νομίζω να είναι στο πρόγραμμα Android one. Είναι στην έκδοση 7.1.1. Υπάρχει και beta 8.1 , αλλά εκεί εκτός του ότι γίνεται ακόμη πιο αργό, χάνει και το volte/vowifi. Sent from my SM-G930F Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doganos Δημ. November 11, 2018 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2018 Ειχα κανονικα την υπηρεσια οταν ειχα συμβολαιο και μετα την μετατροπη του σε καρτοκινητο δεν την εχω. Εστειλα εκ νεου μηνυμα και ακομα μου λεει ειναι σε επεξεργασια το αιτημα μου. Πηρα τηλεφωνο την κοσμοτε και λεει ειναι ενεργοποιημενο. Φυσικα δεν δουλευει τιποτα, και δεν πηρα ποτε μηνυμα ενεργοποιησης. Περιμενω τηλ, την τριτη αν δεν ενεργοποιηθει μεχρι τοτε να δουμε τι θα κανουμε. Παράθεση Samsung S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
YAziDis Δημ. November 11, 2018 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2018 Μηπως να δοκιμασεις να στειλεις μηνυμα απενεργοποιησης και να δεις τι θα σου ερθει και μετα ξανα ενεργοποιηση; Sent from my iPhone using Tapatalk Παράθεση Πολλοί από τους αποτυχημένους της ζωής είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν συνειδητοποίησαν πόσο κοντά ήταν στην επιτυχία όταν τα παράτησαν Thomas Edison Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doganos Δημ. November 11, 2018 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2018 Το εκανα και λεει οτι ειναι το αιτημα σε εξελιξη και δεν γινεται τιποτα... Παράθεση Samsung S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
simos_s Δημ. November 11, 2018 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2018 Είχα παρόμοια εμπειρία με το volte/vowifi είχα στείλει sms για ενεργοποίηση της υπηρεσίας άλλα δεν ήρθε ποτέ απάντηση ότι ενεργοποιηθηκε από εκείνη την στιγμή μου κόπηκε και η πρόσβαση στο 4G την επόμενη μέρα κάλεσα το 13888 και μου απαντούσαν ότι είναι ενεργοποιημενο το volte (ενώ δεν ήταν), ζήτησα απενεργοπιηση και μετά εκ νέου ενεργοποίηση μετά από μια ώρα με καλεί ο υπάλληλος και μου λέει ότι έχει κολλήσει η γραμμή και ότι θα προωθήσει το αίτημα στο τεχνικό τμήμα ,μετά από 6 ώρες με κάλεσαν από το αντίστοιχο τμήμα και μου ενημέρωσαν ότι απενεργοποιηθηκε το volte και αποκατασταθηκε η πρόσβαση στο 4g, την επόμενη μέρα μου ήρθε μήνυμα ότι η υπηρεσία volte ενεργοποιηθηκε χωρίς να στείλω εκ νέου sms Γι αυτό αν μπορείς κάλεσε κι εσύ στο 13888 και θα βρεις λύση Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts