Jump to content

5G NR

mixtri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

11 minutes ago, elkons said:

5G ενεργό κρατάει περισσότερο 5G. Για παράδειγμα σε μερικά σημεία έπεφτε πιο εύκολα σε Ε με κακο σήμα ενώ με ενεργό κρατούσε λειτουργικό 5G όσο και να ζορίζεται να βρει σήμα. Προσωπικά θα επέλεγα ενεργό. Δεν είναι δηλαδή να μη πάει πιο εύκολα σε NSA, το SA θα τρώει λιγότερη μπαταρία ούτως ή άλλως καθώς δεν στηρίζεται ταυτόχρονα και σε 4G 😉

Κλήσεις μέσω 5g (VoNR) αμα καταφέρεις και δε πέφτει VoLTE. Σε πολλούς δεν λειτουργεί το VoNR αλλά προσωπικά δεν με πολύ καίει αυτό.

Εμένα με ενδιαφέρει αρκετά η ομιλία μέσω 5G θεωρώ ότι θα έχει ακόμα μεγαλύτερη ποιότητα από το volte και θα καταναλώνει και λιγότερο μπαταρία. Το θέμα είναι όμως αν υπάρχουν ήδη οι κατάλληλες υποδομές για αυτό ή θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα για να είναι πλήρως λειτουργικό έστω και στην Αθήνα.

1 ώρα πριν, CPR said:

Εμένα με ενδιαφέρει αρκετά η ομιλία μέσω 5G θεωρώ ότι θα έχει ακόμα μεγαλύτερη ποιότητα από το volte

Δεν ισχύει. Ήδη το VoLTE έχει πολύ υψηλή ποιότητα που δεν χρησιμοποιείται 

3 ώρες πριν, elkons said:

Όχι 🙂 και θα σου εξηγήσω το γιατί όσο πιο αναλυτικά μπορώ. 

Όταν σου λέει το Netmonster NSA η συσκευή ΣΟΥ έχει συνδεθεί σε 5G NSA, σου λέει live πληροφορίες της σύνδεσης σου με τον σταθμό βάσης που σε φιλοξενεί. Θα σου παραθέσω δύο φωτογραφίες στη μια εχω συνδεθεί σε 5G NSA αλλα έχει ανοιξει SA η κεραία της Cosmote, ωστόσο δε έχει συνδεθεί σε 5G SA το κινητό μου ενώ στη 2η φωτογραφία έχει συνδεθεί (με αλλο κινητό) και ίδια κεραία. 

Screenshot_20250613_234848_NetMonster.thumb.jpg.a353c62ad19926029832c069fd72ab63.jpg

IMG-b0009be6701ecbafa6744f8c1dbdd906-V(1).thumb.jpg.83116252fb393ca4c593531d149fbbe9.jpg

Ελπίζω να έγινα κατανοητός όπως το εξήγησα 🙂

Ευχαριστώ πολύ!!! 

Τo πιο αξιόπιστο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα,Nova only Edge SA For Ever.. 

6 ώρες πριν, paanos said:

Δεν ισχύει. Ήδη το VoLTE έχει πολύ υψηλή ποιότητα που δεν χρησιμοποιείται 

Μέχρι EVS-swb παίζει το VoLTE σε Cosmote, μια χαρά είναι η ποιότητα 

Με την νέα κάρτα βλέπω και GPRS πολύ συχνά σε σημεία που παλιά είχε EDGE. Ξέρουμε αν έχουν αλλάξει κάτι; 

4 minutes ago, paanos said:

Με την νέα κάρτα βλέπω και GPRS πολύ συχνά σε σημεία που παλιά είχε EDGE. Ξέρουμε αν έχουν αλλάξει κάτι; 

Μήπως η SIM σου είναι προβληματική; θυμάμαι είχες αναφέρει την Τετάρτη πως σου βγαίνει εκτός δικτύου πολλές φορές ενώ στην e-SIM δεν είχες τέτοια προβλήματα. 

1 ώρα πριν, georgemv said:

Μέχρι EVS-swb παίζει το VoLTE σε Cosmote, μια χαρά είναι η ποιότητα 

Ένα καλό ερώτημα πάντως είναι γιατί δεν υποστηρίζεται σε κλήσεις μεταξύ Cosmote IMS κινητό και ΟΤΕ σταθερό. 

Ενώ πχ από Cosmote κινητό switching  σε σταθερό παίζει. 
Επισης σε Cosmote IMS κινητό και Vodafone σταθερό πάλι παίζει. 

Βασικά δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει αυτή η μετάβαση σε 5G SA ειδικά σε iPhone που πρέπει να πετύχεις την κατάλληλη παρτίδα SIM

Edited by AlexM2

Καλύτερα να γίνει επίσημο απο την εταιρεία πιστεύω.. το θεμα είναι να ενημερωθεί το site. Μήπως δεν είναι έτοιμοι θέλει κάτι παραπάνω και το αφήνουν;

Πήγα στον Γερμανό για eSIM, το SA δούλεψε, και Speedtest με n78 SA. Βζιιιιουν…..

IMG_2400.jpeg

IMG_2401.png

[img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img]

1 minute ago, zurabi_97 said:

Πήγα στον Γερμανό για eSIM, το SA δούλεψε, και Speedtest με n78 SA. Βζιιιιουν…..

IMG_2400.jpeg

IMG_2401.png

Βρήκες Γερμανό με αυτη τη παρτίδα στη Θεσσαλονίκη; για δώσε τα φώτα σου!

Να ξέρεις μπορεί να είναι NSA παρόλο που είναι ανοιχτός ο διακόπτης. Εάν σου είναι εύκολο τσέκαρε FTM 😃 Αν και μου φαίνεται Sa λόγω του upload 

8 minutes ago, elkons said:

Καλύτερα να γίνει επίσημο απο την εταιρεία πιστεύω.. το θεμα είναι να ενημερωθεί το site. Μήπως δεν είναι έτοιμοι θέλει κάτι παραπάνω και το αφήνουν;

Απ οτι φαινεται ομως οι Agents γνωριζουν οποτε νομιζω οτι εχουν και την καταλληλη ενημερωση!Εγω παντως θα δοκιμασω στο τσατ μηπως και μου κανουν πιστωση της eSim και να παω σε καταστημα Cosmote να το κανω. Γιατι στον κοντινο Γερμανο μου ειπαν οτι ειχαν προβλημα για την εκδοση eSim με email

Edited by AlexM2

10 ώρες πριν, CPR said:

Προχθές απέκτησα την SA κάρτα της Cosmote (φυσική sim) και ενεργοποίησα το 5G standalone όπως και την ομιλία μέσω 5G.

Ήθελα να ρωτήσω όμως αν γνωρίζετε πώς συμπεριφέρεται το iPhone όταν έχουμε επιλέξει το αυτόματο 5G. Θα χρησιμοποιεί το 5G για τις κλήσεις ή θα προσπαθεί να γλιτώσει μπαταρία και θα γυρνάει σε 4g volte;

Αξίζει να το βάλουμε μόνιμα στο 5G ενεργό ή λόγω ελλιπούς σήματος - κεραιών για SA θα «καίμε» τζάμπα την μπαταρία;

Μένω Αθήνα και ταξιδεύω Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία ενίοτε.

IMG_3384.png

πως ενεργοποίησες το 5G+ ? εχουν βγάλει κάποιο μήνυμα τύπου 5G sto 1333 ? ή απλά μέσω κινητού ? ευχαριστώ

9 minutes ago, babis3g said:

πως ενεργοποίησες το 5G+ ? εχουν βγάλει κάποιο μήνυμα τύπου 5G sto 1333 ? ή απλά μέσω κινητού ? ευχαριστώ

Απλά έδωσαν διαθεσιμότητα σε μερικά iPhone αλλά η Apple χρειάζεται αλλαγή SIM για να εμφανισει τον διακόπτη να ενεργοποιηθεί στα iPhone. Λειτουργεί διαφορετικά σε σχέση με Android που δε χρειάζεται αλλαγή κάρτας.

Ελπίζω το επόμενο βήμα τους να είναι η διάθεση SA σε συσκευές Xiaomi Redmi series και Galaxy A series και όχι μονο.. 

Δεν έχει βγει κάποιο SMS ανοίγει αυτόματα στις συσκευές Android που είναι συμβατές. Εμείς είμαστε ακομα στην αναμονή 🥲

13 minutes ago, AlexM2 said:

Απ οτι φαινεται ομως οι Agents γνωριζουν οποτε νομιζω οτι εχουν και την καταλληλη ενημερωση!Εγω παντως θα δοκιμασω στο τσατ μηπως και μου κανουν πιστωση της eSim και να παω σε καταστημα Cosmote να το κανω. Γιατι στον κοντινο Γερμανο μου ειπαν οτι ειχαν προβλημα για την εκδοση eSim με email

Πρέπει να ενημερωθεί η ιστοσελίδα όμως καθώς φαίνεται πως δεν χρειάζεται αλλαγή SIM ενώ χρειάζεται στις συσκευές της Apple. Δεν νομίζω να πουν στο site να πληρώσουν για αντικατάσταση εκτός και αμα έχουν θράσος. 

θα ξέρεις καλύτερα αλλά νομίζω το SA standalone θα θέλει άλλη sim & στα adroid γιά καθαρό SA alone

Edited by babis3g
ορθογραφικα

5 minutes ago, babis3g said:

θα ξέρεις καλύτερα αλλά νομίζω το SA standalone θα θέλει άλλη sim & στα adroid γιά καθαρό SA alone

Οχι δεν χρειάζεται ,καθαρότατο είναι στα Android. 

Η Apple έχει πιο αυστηρές παραμέτρους και ζητάει αλλαγή SIM ,δεν είναι δηλαδή τακτική made in Greece.

Σε μένα πάντως που έκανα αντικατάσταση κάρτας σε COSMOTE κατάστημα ΔΕΝ ενεργοποιηθηκε το SA. Τζάμπα ξόδεψα 7,90€. Ρίσκο είναι και δεν αξίζει. Ας πάρει μια επίσημη θέση η εταιρεία. Δε γίνεται να λένε επίσημα ότι δεν υποστηρίζεται η υπηρεσία στα iphones και άλλοι εδώ μέσα να λένε ότι ενεργοποιηθηκε. Αυτό είναι εμπαιγμός. Υπόψιν έχω iPhone 16 Pro Max, γιατί ορισμένοι νομίζουν ότι με iPhone 15 και πάνω ενεργοποιείται.

55 minutes ago, elkons said:

Βρήκες Γερμανό με αυτη τη παρτίδα στη Θεσσαλονίκη; για δώσε τα φώτα σου!

Να ξέρεις μπορεί να είναι NSA παρόλο που είναι ανοιχτός ο διακόπτης. Εάν σου είναι εύκολο τσέκαρε FTM 😃 Αν και μου φαίνεται Sa λόγω του upload 

Ο τόπος κατοικίας είναι Χαλκιδική (αν και η Θεσσαλονίκη είναι κοντά γι αυτό είπα και πριν αν βρήκε κανείς εκεί νέες παρτίδες με φυσική sim που να έχει SUCI SIM να πεταγόμουν να την αλλάξω). Είδα το FTM πριν ανεβάσω τις εικόνες. Ήταν SA. Βέβαια, γύρισε σε NSA+SA μετά για λίγο όσο ήμουν εν κινήσει, αλλά ξανά γύρισε σε SA. Και πέρασα την eSIM με QR από email, δεν ήταν σε φάκελο.

11 minutes ago, damierom said:

Σε μένα πάντως που έκανα αντικατάσταση κάρτας σε COSMOTE κατάστημα ΔΕΝ ενεργοποιηθηκε το SA. Τζάμπα ξόδεψα 7,90€. Ρίσκο είναι και δεν αξίζει. Ας πάρει μια επίσημη θέση η εταιρεία. Δε γίνεται να λένε επίσημα ότι δεν υποστηρίζεται η υπηρεσία στα iphones και άλλοι εδώ μέσα να λένε ότι ενεργοποιηθηκε. Αυτό είναι εμπαιγμός. Υπόψιν έχω iPhone 16 Pro Max, γιατί ορισμένοι νομίζουν ότι με iPhone 15 και πάνω ενεργοποιείται.

Νομίζω με esim θα έπρεπε να βάλεις κατευθείαν. Και στο μέλλον όταν έχουν τις νέες παρτίδες με τις παραμέτρους για SA σε iPhone, πας και σε Physical sim. αυτό θα κάνω κάπου τον Οκτώβριο.

Edited by zurabi_97

1 hour ago, TakeOverNet said:

Ένα καλό ερώτημα πάντως είναι γιατί δεν υποστηρίζεται σε κλήσεις μεταξύ Cosmote IMS κινητό και ΟΤΕ σταθερό. 

Ενώ πχ από Cosmote κινητό switching  σε σταθερό παίζει. 
Επισης σε Cosmote IMS κινητό και Vodafone σταθερό πάλι παίζει. 

Γιατί είναι συνδεδεμένοι οι IMS και ανταλλάσουν headers στην κλήση. Το speedport διαφημίζει μόνο αρχαία codecs για τις συσκευές που είναι στα POTS παρτάκια, και κατ αντιστοιχία τα κινητά χρησιμοποιούν αυτό το codec ώστε να μην αναγκαστεί ο IMS να κάνει transcoding. 

24 minutes ago, zurabi_97 said:

Ο τόπος κατοικίας είναι Χαλκιδική (αν και η Θεσσαλονίκη είναι κοντά γι αυτό είπα και πριν αν βρήκε κανείς εκεί νέες παρτίδες με φυσική sim που να έχει SUCI SIM να πεταγόμουν να την αλλάξω). Είδα το FTM πριν ανεβάσω τις εικόνες. Ήταν SA. Βέβαια, γύρισε σε NSA+SA μετά για λίγο όσο ήμουν εν κινήσει, αλλά ξανά γύρισε σε SA. Και πέρασα την eSIM με QR από email, δεν ήταν σε φάκελο.

Νομίζω με esim θα έπρεπε να βάλεις κατευθείαν. Και στο μέλλον όταν έχουν τις νέες παρτίδες με τις παραμέτρους για SA σε iPhone, πας και σε Physical sim. αυτό θα κάνω κάπου τον Οκτώβριο.

Θα έπαιρνα ευχαρίστως esim αλλά επειδή αλλάζω συχνά συσκευές δεν με βολεύει γιατί κάθε φορά πρέπει να παίρνω καινούργια. Ο κωδικός ισχύει μόνο για μια συσκευή. Αντίθετα με την esim της Vodafone είμαι υπερευχαριστημενος γιατί ανά πάσα στιγμή σκαναρεις τον κωδικό από οποιαδήποτε συσκευή και ενεργοποιείται αμέσως χωρίς κανένα όριο ενεργοποιησεων η συσκευών. Σε αυτόν τον τομέα βγάζω το καπέλο στην Vodafone. Πολύ μπροστά εδώ και χρόνια...

2 minutes ago, damierom said:

Θα έπαιρνα ευχαρίστως esim αλλά επειδή αλλάζω συχνά συσκευές δεν με βολεύει γιατί κάθε φορά πρέπει να παίρνω καινούργια. Ο κωδικός ισχύει μόνο για μια συσκευή. Αντίθετα με την esim της Vodafone είμαι υπερευχαριστημενος γιατί ανά πάσα στιγμή σκαναρεις τον κωδικό από οποιαδήποτε συσκευή και ενεργοποιείται αμέσως χωρίς κανένα όριο ενεργοποιησεων η συσκευών. Σε αυτόν τον τομέα βγάζω το καπέλο στην Vodafone. Πολύ μπροστά εδώ και χρόνια...

Ναι, καλό είναι αυτό που δεν πρέπει να τρέχεις να βάζεις νέα eSIM και να σκας 5€. 

43 minutes ago, georgemv said:

Γιατί είναι συνδεδεμένοι οι IMS και ανταλλάσουν headers στην κλήση. Το speedport διαφημίζει μόνο αρχαία codecs για τις συσκευές που είναι στα POTS παρτάκια, και κατ αντιστοιχία τα κινητά χρησιμοποιούν αυτό το codec ώστε να μην αναγκαστεί ο IMS να κάνει transcoding. 

Fritz παρακαλώ. Και καμιά pots. Όλα Dect. 
Στο ίδιο Fritz κάνει register και ένα onenet και παίζει άψογα. 

Edited by TakeOverNet

Άλλαξαν τη κεραία στο Μεσημέρι (Απέναντι από Κάτω Σχολάρι για όσους ξέρουν) στον ΟΤΕ; 

Είχε Pipe σε φωτογραφία της ΕΕΑΕ και στο CellMapper είχε μια παμπάλαια, άρα την άλλαξα ,ακόμα και στις άδειες Pipe φαίνεται νομίζω αλλα με Ν78? Βλέπω στις άδειες 3500 με Huawei ASI451000 v06.

Ήρθε μήνυμα το πρωί απο CellMapper Wiki πως άλλαξε τη φωτογραφία στη κεραία, αυτη του 2021 που είχα ανεβάσει (καθώς υπήρχε πριν του 2014 ) και έβαλε μια που είναι σαν...micro. εκτός και αμα αλλάξουν ιστό και έχουν μείνει εκεί. Εντύπωση μου κάνει γιαυτό ρωτάω εάν γνωρίζει κάποιος.

Βασικά Huawei ASI451000 v06 ΔΕΝ είναι pipe! Αντικαταστάθηκε και με όλες τις μπάντες δηλωμένες 700,800,900,1800,2100,2600,3700. Άρα φαίνεται σωστή η φωτογραφία. Αναβαθμίστηκε! Τώρα θεωρείται όμως micro ή όχι?

https://ibb.co/p6ymgV17
https://ibb.co/LXp5L5hL

Edited by elkons