MitsosDaBest13 Δημ. January 2, 2021 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2021 Από τα πρώτα τεστ, τελικά φαίνεται πως το 5G της Cosmote δεν είναι κάτι το τρομερό. Πιο πολύ θυμίζει ένα καλό 4G+, στο οποίο έχουμε δει max 500 Mbps στο αντίστοιχο θέμα. Ίσως με την ενεργοποίηση της N78 μελλοντικά, να δούμε πολύ παραπάνω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. January 2, 2021 Author Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2021 Από τα πρώτα τεστ, τελικά φαίνεται πως το 5G της Cosmote δεν είναι κάτι το τρομερό. Πιο πολύ θυμίζει ένα καλό 4G+, στο οποίο έχουμε δει max 500 Mbps στο αντίστοιχο θέμα. Ίσως με την ενεργοποίηση της N78 μελλοντικά, να δούμε πολύ παραπάνω. Ο σκοπός με DSS είναι να δώσει κάλυψη 5g πάνω από κάλυψη 4g ώστε το φάσμα να χρησιμοποιείται κατάλληλα και όχι αποκλειστικά για μια τεχνολογία. Για εφαρμογές που δεν παίζει ρόλο η ταχύτητα eg massive iot, smart cities etc αυτό είναι σωτήριο γιατί δε θα περιμένουν τη Ν78 ... Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evris2013 Δημ. January 2, 2021 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2021 Ο σκοπός με DSS είναι να δώσει κάλυψη 5g πάνω από κάλυψη 4g ώστε το φάσμα να χρησιμοποιείται κατάλληλα και όχι αποκλειστικά για μια τεχνολογία. Για εφαρμογές που δεν παίζει ρόλο η ταχύτητα eg massive iot, smart cities etc αυτό είναι σωτήριο γιατί δε θα περιμένουν τη Ν78 ... Η N78 είναι αποκλειστικά για ταχύτητες και μόνο; Παράθεση Samsung Galaxy A52s 128/6GB 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Da_rudakos Δημ. January 2, 2021 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2021 Σε ποια Περιοχή??Άγιο Δημήτριο Αττικής. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
george_21 Δημ. January 4, 2021 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2021 (edited) Τελικά είδα 400mb download..στο Γκάζι.. 2χλμ παραέξω στο βοτανικό χειρότερα κ από 3g..πρέπει να είσαι κοντά σε κεραία για να δεις καλή ταχύτητα Edited January 4, 2021 by george_21 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. January 4, 2021 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2021 (edited) Μετρώντας Θεσσαλονίκη κέντρο περαστικός. Έχει μεγάλη κάλυψη η πόλη από την είσοδο από το Τιτάν και προς τα μεσα αλλά με μέτριες ταχύτητες. Στο κέντρο που σας στέλνω το 4G παίζει λίγο ποιο αργά από το 5G. Όλες οι μετρήσεις έγιναν με το Xiaomi Mi 10T και σε server Wingo. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί φίλου iPhone 12 max έβγαζε λίγο χαμηλότερες ταχύτητες ; Στάλθηκε από το M2007J3SY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Edited January 4, 2021 by cmvr Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. January 4, 2021 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2021 Μετρώντας Θεσσαλονίκη κέντρο περαστικός. Έχει μεγάλη κάλυψη η πόλη από την είσοδο από το Τιτάν και προς τα μεσα αλλά με μέτριες ταχύτητες. Στο κέντρο που σας στέλνω το 4G παίζει λίγο ποιο αργά από το 5G. Όλες οι μετρήσεις έγιναν με το Xiaomi Mi 10T και σε server Wingo. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί φίλου iPhone 12 max έβγαζε λίγο χαμηλότερες ταχύτητες ; Στάλθηκε από το M2007J3SY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Πόσο χαμηλότερη; Αν μιλάμε για +- 10% είναι μέσα στο στατιστικό σφάλμα. Επίσης, είναι οι 2 κάρτες ισοδύναμες (2 συμβόλαιο οικιακά, 2 συμβόλαια εταιρικά, 2 καρτοκινητά, κτλ)? Και τέλος, τα iPhone υλοποιούν λίγο διαφορετικά μερικά πράγματα στο 5G, μερικά δίκτυα πάνε καλύτερα με αυτό, μερικά χειρότερα. Δεν είναι κάτι άξιο λόγου πάντως (είναι μέσα στο 10% που έγραψα πριν) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evris2013 Δημ. January 4, 2021 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2021 Μετρώντας Θεσσαλονίκη κέντρο περαστικός. Έχει μεγάλη κάλυψη η πόλη από την είσοδο από το Τιτάν και προς τα μεσα αλλά με μέτριες ταχύτητες. Στο κέντρο που σας στέλνω το 4G παίζει λίγο ποιο αργά από το 5G. Όλες οι μετρήσεις έγιναν με το Xiaomi Mi 10T και σε server Wingo. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί φίλου iPhone 12 max έβγαζε λίγο χαμηλότερες ταχύτητες ; Στάλθηκε από το M2007J3SY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Πρώτη φορά βλέπω 0,00 upload!!! Σε ποιά περιοχή της πόλης ήσουν εκείνη τη στιγμή; Παράθεση Samsung Galaxy A52s 128/6GB 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. January 4, 2021 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2021 Πόσο χαμηλότερη; Αν μιλάμε για +- 10% είναι μέσα στο στατιστικό σφάλμα. Επίσης, είναι οι 2 κάρτες ισοδύναμες (2 συμβόλαιο οικιακά, 2 συμβόλαια εταιρικά, 2 καρτοκινητά, κτλ)? Και τέλος, τα iPhone υλοποιούν λίγο διαφορετικά μερικά πράγματα στο 5G, μερικά δίκτυα πάνε καλύτερα με αυτό, μερικά χειρότερα. Δεν είναι κάτι άξιο λόγου πάντως (είναι μέσα στο 10% που έγραψα πριν)Γύρω στο 15 % νομίζω. Στάλθηκε από το M2007J3SY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Πρώτη φορά βλέπω 0,00 upload!!! Σε ποιά περιοχή της πόλης ήσουν εκείνη τη στιγμή;Στο κέντρο γωνία Εγνατίας με Ελ. Βενιζέλου. Μπορεί να τα έπαιξε το speedtest για λίγο. Και άλλες φορές μου το έχει κάνει και με το παλιό μου τηλέφωνο. Στάλθηκε από το M2007J3SY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. January 4, 2021 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2021 Γύρω στο 15 % νομίζω. Στάλθηκε από το M2007J3SY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Στο κέντρο γωνία Εγνατίας με Ελ. Βενιζέλου. Μπορεί να τα έπαιξε το speedtest για λίγο. Και άλλες φορές μου το έχει κάνει και με το παλιό μου τηλέφωνο. Στάλθηκε από το M2007J3SY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Πιθανόν η Cosmote να μην έχει κάνει optimise το δίκτυο ακόμα για τα iPhone. Η /// ξέρει τι να κάνει στο επόμενο software release :X Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. January 4, 2021 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2021 Πιθανόν η Cosmote να μην έχει κάνει optimise το δίκτυο ακόμα για τα iPhone. Η /// ξέρει τι να κάνει στο επόμενο software release :XΜπορεί τι να πω. Ο ίδιος τα είχε πάρει κρανίο γιατί η δική του συσκευή είναι σχεδόν 3 φορές πιο ακριβή από το φθηνιάρικο Xiaomi. Στάλθηκε από το M2007J3SY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. January 4, 2021 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2021 Μπορεί τι να πω. Ο ίδιος τα είχε πάρει κρανίο γιατί η δική του συσκευή είναι σχεδόν 3 φορές πιο ακριβή από το φθηνιάρικο Xiaomi. Στάλθηκε από το M2007J3SY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Μα έχουν το ίδιο modem. Τα επιπλέον λεφτά είναι για άλλα features. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. January 4, 2021 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2021 Δεν ξέρω φίλε τι να πω . Στάλθηκε από το M2007J3SY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. January 4, 2021 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2021 Δεν ξέρω φίλε τι να πω . Στάλθηκε από το M2007J3SY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Θεωρώ πιθανό τον λόγο που ανέφερα πιο πάνω και είναι γνωστό πως διορθώνεται με το νέο software. Δεν ξέρω αν η Cosmote θέλει να το κάνει. Γενικά πάντως, 1) σιγά την διαφορά και 2) θα αλλάξει πάλι το setup με τις νέες μπάντες που θα μπουν online. Τα iPhone 12 έχουν συνδυασμό κομμένο και ραμμένο για Cosmote με 22 streams, θεωρητικό μέγιστο 1500 από το N78 και άλλα άλλα 1300 από τα 4G components, το σύνολον 2800 :cool: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. January 4, 2021 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2021 Θεωρώ πιθανό τον λόγο που ανέφερα πιο πάνω και είναι γνωστό πως διορθώνεται με το νέο software. Δεν ξέρω αν η Cosmote θέλει να το κάνει. Γενικά πάντως, 1) σιγά την διαφορά και 2) θα αλλάξει πάλι το setup με τις νέες μπάντες που θα μπουν online. Τα iPhone 12 έχουν συνδυασμό κομμένο και ραμμένο για Cosmote με 22 streams, θεωρητικό μέγιστο 1500 από το N78 και άλλα άλλα 1300 από τα 4G components, το σύνολον 2800 :cool: Καλά δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα τι παίζει με τα iphone. Απλά το ανάφερα σαν εμπειρία. Έτσι και αλλιώς το Xiaomi δεν πρόκειται να το αλλάξω σε κάτι άλλο μέχρι να εξελιχθούν τα πράγματα. Απλά είναι θετικό που και οι φθηνές συσκευές παίζουν εξαιρετικά με το δίκτυο 5G ώστε να είναι ποιο εύκολα προσβάσιμο το δίκτυο από ανθρώπους που δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν ακριβές συσκευές είτε λέγονται iphone είτε Samsung galaxy. Στάλθηκε από το M2007J3SY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. January 4, 2021 Author Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2021 Πάντως εγώ έχω ακριβώς την αντίθετη εμπειρία με iPhone. Βέβαια εγώ testαρω mmwave που είναι εντελώς διαφορετικό module αλλά γενικά τα iPhone αποδίδουν πολύ καλύτερα. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. January 4, 2021 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2021 Πάντως εγώ έχω ακριβώς την αντίθετη εμπειρία με iPhone. Βέβαια εγώ testαρω mmwave που είναι εντελώς διαφορετικό module αλλά γενικά τα iPhone αποδίδουν πολύ καλύτερα.Τι να πω εκτός εάν έκανε καμία π@π@ρια η cosmote. Στάλθηκε από το M2007J3SY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. January 4, 2021 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2021 Δεν είχατε ίδιο ακριβώς πρόγραμμα σύνδεσης!Εγώ έχω το unlimited αυτός το family unlimited. Δεν νομίζω να φταίει αυτό. Στάλθηκε από το M2007J3SY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgebad Δημ. January 4, 2021 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2021 Aα...όχι. Δεν είναι αυτός ο λόγος τότε. Tης Ericsson είναι ο εξοπλισμός της Cosmote; Ο Νεος ειναι ericsson ναι , ο παλιος ειχε και αλλους vendors Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. January 4, 2021 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2021 Aα...όχι. Δεν είναι αυτός ο λόγος τότε. Tης Ericsson είναι ο εξοπλισμός της Cosmote;Όπως και να έχει και τα δύο παίζουν ντουντουκια Στάλθηκε από το M2007J3SY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. January 4, 2021 Author Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2021 Aα...όχι. Δεν είναι αυτός ο λόγος τότε. Tης Ericsson είναι ο εξοπλισμός της Cosmote; Το RAN είναι Ericsson. To core και backhaul όχι (κατά περίπτωση υπάρχουν κομμάτια με /// αλλά πολύ μικρότερα σε σχέση με άλλους vendors). Θες Ν78 για να πιάσεις τις μεγαλύτερες ταχύτητες. Με Ν1 είσαι σε μικρό φάσμα και καλύτερο numerology από LTE και δεν έχει μεγάλη διαφορά. ----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Τι να πω εκτός εάν έκανε καμία π@π@ρια η cosmote. Στάλθηκε από το M2007J3SY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Περισσότερα θα το έβλεπα προς Qualcomm μεριά. Το δίκτυο δεν κάνει κάτι διαφορετικό σε επίπεδο Mac k PHY για δύο συσκευές... Εκτός αν το iPhone έχει χειρότερο σήμα. Αυτό δε το ξέρω... Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. January 4, 2021 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2021 Το RAN είναι Ericsson. To core και backhaul όχι (κατά περίπτωση υπάρχουν κομμάτια με /// αλλά πολύ μικρότερα σε σχέση με άλλους vendors). Θες Ν78 για να πιάσεις τις μεγαλύτερες ταχύτητες. Με Ν1 είσαι σε μικρό φάσμα και καλύτερο numerology από LTE και δεν έχει μεγάλη διαφορά. ----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Περισσότερα θα το έβλεπα προς Qualcomm μεριά. Το δίκτυο δεν κάνει κάτι διαφορετικό σε επίπεδο Mac k PHY για δύο συσκευές... Εκτός αν το iPhone έχει χειρότερο σήμα. Αυτό δε το ξέρω...Πάντως δίπλα δίπλα ήταν οι συσκευές. Στάλθηκε από το M2007J3SY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andermitzakis Δημ. January 5, 2021 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2021 Το RAN είναι Ericsson. To core και backhaul όχι (κατά περίπτωση υπάρχουν κομμάτια με /// αλλά πολύ μικρότερα σε σχέση με άλλους vendors). Το core της cisco με τους ASR είναι top notch βέβαια. Αντίστοιχα και η infinera για την oteglobe. Γενικα από εξοπλισμο αγοράζουν πάντα το καλύτερο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. January 5, 2021 Author Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2021 Πάντως δίπλα δίπλα ήταν οι συσκευές. Στάλθηκε από το M2007J3SY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Η σύγκριση των επιδόσεων δεν γίνεται μέσω της εφαρμογής speedtest. Επειδή μιλάμε για TCP traffic παίζουν πολλά πράγματα πάνω από το 5g chipset σε επίπεδο εφαρμογής και πρωτοκόλλου μεταφοράς δε νομίζω ότι μπορεί να βγει το συμπέρασμα ότι το iPhone έχει χειρότερη επίδοση. Safe way. Iperf udp traffic. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CPR Δημ. January 5, 2021 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2021 Πάντως εγώ έχω ακριβώς την αντίθετη εμπειρία με iPhone. Βέβαια εγώ testαρω mmwave που είναι εντελώς διαφορετικό module αλλά γενικά τα iPhone αποδίδουν πολύ καλύτερα. Στην Αμερική μένεις φίλε ή έχεις το αμερικανικό μοντέλο; Ρωτάω γιατί δυστυχώς μόνο στα αμερικάνικα μοντέλα έχουνε βάλει κεραία για mmWave. Ήδη διαβάζω όμως ότι στο iPhone 13 θα έχουνε την συγκεκριμένη κεραία σε όλα τα iPhone. Όπως και να χει όμως είναι ξενέρωμα για τους υπόλοιπους εκτός Αμερικής να μην έχουνε κεραία για το mmWave. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts