VasilisSam Δημ. Χθες στς 12:46 μμ Κοινοποίηση Δημ. Χθες στς 12:46 μμ (edited) On 1/3/2025 at 1:25 ΜΜ, georgebad said: Μπήκε n78 στο σταθμό πάνω από το Μακεδονία palace https://www.speedtest.net/result/i/6495241318 Μαζί έβαλαν και στην 101237 πάνω στην Όλγας!! Πέρασα σήμερα και από τα 2 σημεία. Επίσης όπως γυρνούσα από Αθήνα παρατήρησα ότι ήταν εκτός λειτουργίας η 104033 με αποτέλεσμα να είναι νεκρό εντελώς. Γι'αυτό φαίνεται έπιασα τα 2 άλλα enb που μου έκανε εντύπωση. Edited Χθες στς 01:04 μμ by VasilisSam 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. Χθες στς 02:44 μμ Κοινοποίηση Δημ. Χθες στς 02:44 μμ 15 ώρες πριν, elkons said: Να ρωτήσω έχει καταφέρει κανείς να κάνει κλήση με VoNR με 5G SA; Πρίν λίγο έφυγε ένας φίλος με Galaxy S23 Ultra,σπίτι μου είχε συνδεθεί 5G SA στα 300/10mbps ενώ NSA το A34 450/4mbps στην είσοδο του σπιτιού. τέλος πάντων άλλο είναι το θέμα. Με VoNR και να χτυπιέμαι δεν έκανε κλήσεις με τίποτα πήγε να πάρει τηλέφωνο και έκλεινε αμέσως ενώ με VoLTE μια χαρά. Έχει καταφέρει κανείς κλήση με VoNR και 5G SA; Πως διαπίστωσες ότι η κλήση ήταν VoLTE και όχι VoNR? Μια χαρά δούλευε εμένα το VoNR πέρισυ το φθινόπωρο 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. Χθες στς 02:54 μμ Κοινοποίηση Δημ. Χθες στς 02:54 μμ (edited) 11 minutes ago, georgemv said: Πως διαπίστωσες ότι η κλήση ήταν VoLTE και όχι VoNR? Μια χαρά δούλευε εμένα το VoNR πέρισυ το φθινόπωρο Βάλαμε διπλή οθόνη η μια με τη κλήση η άλλη με Κατάσταση κάρτας SIM. Τύπος φωνητικού δικτύου κινητής 5G Τύπος δικτύου δεδομένων κινητής NR SA Σε αντίθεση με κινητό με NSA λέει Τύπος φωνητικού δικτύου κινητής 4G Τύπος δικτύου δεδομένων κινητής NR NSA Edited Χθες στς 02:55 μμ by elkons 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marios239 Δημ. 10 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 10 ώρες πριν Μέσα στο σπίτι στη Θεσσαλονίκη, βλέπω το εξής παράδοξο. Η n78 απ' τον πύργο του ΟΤΕ φτάνει πιο δυνατά απ' τις υπόλοιπες συχνότητες. Αυτό πως γίνεται; Κι ένα speedtest: Το upload ping δαιμονίστηκε💀. 3 1 Παράθεση Vodafone FTTH 300mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doganos Δημ. 8 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 8 ώρες πριν 2 ώρες πριν, marios239 said: Μέσα στο σπίτι στη Θεσσαλονίκη, βλέπω το εξής παράδοξο. Η n78 απ' τον πύργο του ΟΤΕ φτάνει πιο δυνατά απ' τις υπόλοιπες συχνότητες. Αυτό πως γίνεται; Κι ένα speedtest: Το upload ping δαιμονίστηκε💀. Το γεγονός ότι η μπάντα n78 (3500 MHz) φτάνει πιο δυνατά μέσα στο σπίτι σου σε σχέση με τις χαμηλότερες συχνότητες (π.χ. 1800 MHz - Band 3), αν και γενικά οι υψηλότερες συχνότητες θεωρούνται πιο δύσκολες στο να διεισδύσουν σε κτίρια, μπορεί να οφείλεται στους εξής λόγους: Διαφορά στην κατεύθυνση/θέση των κεραιών: Ο ΟΤΕ μπορεί να έχει τοποθετήσει την κεραία που εκπέμπει στην μπάντα n78 πιο ευνοϊκά προς την κατεύθυνση του σπιτιού σου, με αποτέλεσμα το σήμα να είναι δυνατότερο, παρά την υψηλότερη συχνότητα. Τεχνολογία beamforming (σχηματισμός δέσμης): Το 5G, ειδικά στις υψηλότερες συχνότητες (όπως η n78 στα 3.5 GHz), χρησιμοποιεί τεχνολογία beamforming, η οποία επιτράπει την κατευθυντική εκπομπή του σήματος σε συγκεκριμένους χρήστες, ενισχύοντας την ισχύ του σήματος και τη λήψη ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες μέσα σε κτίρια. Υψηλότερη χωρητικότητα και ισχύς εκπομπής: Η κεραία που εξυπηρετεί την n78 μπορεί να είναι πρόσφατα εγκατεστημένη, να έχει καλύτερη θέση, ή να εκπέμπει με υψηλότερη ισχύ, ενισχύοντας έτσι την απόδοση λήψης. Πιθανές παρεμβολές στη χαμηλότερη συχνότητα: Η χαμηλότερη μπάντα (π.χ. B3 - 1800 MHz) μπορεί να επηρεάζεται περισσότερο από παρεμβολές από άλλους σταθμούς, κτίρια ή εμπόδια στο περιβάλλον σου. 3 Παράθεση Samsung S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 7 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 7 ώρες πριν 2 ώρες πριν, marios239 said: Μέσα στο σπίτι στη Θεσσαλονίκη, βλέπω το εξής παράδοξο. Η n78 απ' τον πύργο του ΟΤΕ φτάνει πιο δυνατά απ' τις υπόλοιπες συχνότητες. Αυτό πως γίνεται; Κι ένα speedtest: Το upload ping δαιμονίστηκε💀. Μήπως η Ν78 είναι πιο ψηλά; αφού τα Ericsson air είναι πάνω από το πάνελ. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. 6 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 6 ώρες πριν 22 ώρες πριν, elkons said: Βάλαμε διπλή οθόνη η μια με τη κλήση η άλλη με Κατάσταση κάρτας SIM. Τύπος φωνητικού δικτύου κινητής 5G Τύπος δικτύου δεδομένων κινητής NR SA Σε αντίθεση με κινητό με NSA λέει Τύπος φωνητικού δικτύου κινητής 4G Τύπος δικτύου δεδομένων κινητής NR NSA Σωστό φαίνεται. Δεν φτιάχνει με airplane mode on/off? 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 6 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 6 ώρες πριν Just now, georgemv said: Σωστό φαίνεται. Δεν φτιάχνει με airplane mode on/off? Ναι έπεσε σε NSA μετά 😉 Ωχ έγινε διάσημο το θηρίο πάνω από τη COSMOTE Χαλκίδας δείχνει τη πόλη στο ΣΚΑΪ και την έδειξαν από ψηλά και φαίνεται η κεραία 😂😂 Ρεζίλι γίναμε με το γενικό νοσοκομείο 😀😀 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasosat Δημ. 6 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 6 ώρες πριν 2 minutes ago, elkons said: Ναι έπεσε σε NSA μετά 😉 Ωχ έγινε διάσημο το θηρίο πάνω από τη COSMOTE Χαλκίδας δείχνει τη πόλη στο ΣΚΑΪ και την έδειξαν από ψηλά και φαίνεται η κεραία 😂😂 Ρεζίλι γίναμε με το γενικό νοσοκομείο 😀😀 Και εγώ την είδα θηρίο είναι η κεραία Και αυτοί είπαν να δείξουν τη πόλη και τώρα λένε για τα κακά του νοσοκομείου και διαμαρτυρία..Δεν έχει γιατρούς όντως κρίμα. Σε πολλά μέρη της Ελλάδας γίνονται αυτά. Το ρεπορτάζ όλη την ώρα στη μέση της παραλίας θα μείνουν ; 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 6 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 6 ώρες πριν Just now, tasosat said: Και εγώ την είδα θηρίο είναι η κεραία Και αυτοί είπαν να δείξουν τη πόλη και τώρα λένε για τα κακά του νοσοκομείου και διαμαρτυρία..Δεν έχει γιατρούς όντως κρίμα. Σε πολλά μέρη της Ελλάδας γίνονται αυτά. Το ρεπορτάζ όλη την ώρα στη μέση της παραλίας θα μείνουν ; Ξεχωρίζει η κεραία αυτή 😅 Άμα μένεις όμως στις γύρω πολυκατοικίες είναι λίγο περίεργα να βλέπεις ολόκληρη σιδεριά. Έλα ντε σε ένα σημείο είναι 😂 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antonio21 Δημ. 2 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 2 ώρες πριν Σε εσωτερικό χώρο σε ιατρείο.. 6 Παράθεση Τo πιο αξιόπιστο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα,Nova only Edge SA For Ever.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasosat Δημ. 1 ώρα πριν Κοινοποίηση Δημ. 1 ώρα πριν 8 ώρες πριν, marios239 said: Μέσα στο σπίτι στη Θεσσαλονίκη, βλέπω το εξής παράδοξο. Η n78 απ' τον πύργο του ΟΤΕ φτάνει πιο δυνατά απ' τις υπόλοιπες συχνότητες. Αυτό πως γίνεται; Κι ένα speedtest: Το upload ping δαιμονίστηκε💀. Τι κινητό είναι; επειδή δεν έχω ξανα δει να δείχνει έτσι κάποιο το σήμα του 5G και τη μπαταρία το λεω 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marios239 Δημ. 1 ώρα πριν Κοινοποίηση Δημ. 1 ώρα πριν 1 minute ago, tasosat said: Τι κινητό είναι; επειδή δεν έχω ξανα δει να δείχνει έτσι κάποιο το σήμα του 5G και τη μπαταρία το λεω Είναι Poco f4 αλλά έχω εγκαταστήσει custom ROM Android 15. 2 Παράθεση Vodafone FTTH 300mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 1 ώρα πριν Κοινοποίηση Δημ. 1 ώρα πριν 5 minutes ago, marios239 said: Είναι Poco f4 αλλά έχω εγκαταστήσει custom ROM Android 15. Με τον παραδοσιακό τρόπο μέσω TWRP; Σου αρέσει η Custom; ποια πέρασες; συνήθως σε όσες συσκευές έκανα Custom rom κολλούσαν ή ήταν ασταθές το σύστημα ή φόρτιζε αργά. Σαν Pixel Experience είναι 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marios239 Δημ. 56 λεπτά πριν Κοινοποίηση Δημ. 56 λεπτά πριν 34 minutes ago, elkons said: Με τον παραδοσιακό τρόπο μέσω TWRP; Πλέον έχουν αλλάξει λίγο τα πράγματα με το a/b partition scheme στις νεότερες συσκευές. Και πάλι έχω βάλει twrp πάντως. 35 minutes ago, elkons said: Σου αρέσει η Custom; ποια πέρασες; συνήθως σε όσες συσκευές έκανα Custom rom κολλούσαν ή ήταν ασταθές το σύστημα ή φόρτιζε αργά. Στη δική μου περίπτωση είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με το hyperos. Δεν ξέρω τι βλακεία έχει κάνει η Xiaomi. Το κινητό είναι πιο ομαλό, φορτίζει πιο γρήγορα, δε ζεστένεται και με απαντά speed test σε n78 (σε αντίθεση με πριν που με 1 το κινητό γινόταν φούρνος). Αξίζει επίσης να αναφέρω και την πολύ καλύτερη διαχείριση μνήμης (δεν κλίνει τις εφαρμογές στο background). 40 minutes ago, elkons said: Σαν Pixel Experience είναι Αυτή που έβαλα είναι ουσιαστικά stock android 15 με λίγα customizations και έμφαση στη σταθερότητα. Μια χαρά έως τώρα. Από εκεί που σκεφτόμουν να πάω σε νέα συσκευή, για τώρα θα μείνω με αυτή. Sorry για το off topic. 2 Παράθεση Vodafone FTTH 300mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zurabi_97 Δημ. 24 λεπτά πριν Κοινοποίηση Δημ. 24 λεπτά πριν 31 minutes ago, marios239 said: Πλέον έχουν αλλάξει λίγο τα πράγματα με το a/b partition scheme στις νεότερες συσκευές. Και πάλι έχω βάλει twrp πάντως. Στη δική μου περίπτωση είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με το hyperos. Δεν ξέρω τι βλακεία έχει κάνει η Xiaomi. Το κινητό είναι πιο ομαλό, φορτίζει πιο γρήγορα, δε ζεστένεται και με απαντά speed test σε n78 (σε αντίθεση με πριν που με 1 το κινητό γινόταν φούρνος). Αξίζει επίσης να αναφέρω και την πολύ καλύτερη διαχείριση μνήμης (δεν κλίνει τις εφαρμογές στο background). Αυτή που έβαλα είναι ουσιαστικά stock android 15 με λίγα customizations και έμφαση στη σταθερότητα. Μια χαρά έως τώρα. Από εκεί που σκεφτόμουν να πάω σε νέα συσκευή, για τώρα θα μείνω με αυτή. Sorry για το off topic. Το Pixel Experience έγινε discontinued. Παράθεση [img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts