Jump to content

5G NR

mixtri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

1 hour ago, georgebad said:

Ιπποκράτειο 

IMG_4916.thumb.png.c8d55b015a2e716525b64cb47760a0d3.png

Έξω από το Βελλίδειο 

IMG_4915.thumb.png.1ec0361b0be5cf4d661755690600fd3b.png

Αγγελακη πλατεία συντριβάνι 

IMG_4917.thumb.png.2784893fcb7c49e00ad9c67e00de43ee.png

Μια χαρά, ειδικα Ιπποκράτειο παίζει άριστα.  Πιο πέρα χαλαει.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

4 minutes ago, p_k said:

Περιοχή;

Νικηφόρος Δράμας. Βλέπω χτυπάει προς τις νέες φυλακές

Screenshot_20240114_113128_Speedtest.jpg

Samsung S21 Ultra

6 minutes ago, doganos said:

Καινούργια κεραία στο χωριό μου το άλλο.

Ανεβαίνει cellmapper αργότερα .

Screenshot_20240114_112637_NetMonster.jpg

20240114_112924.jpg

Πολύ μικρή δεν είναι η κεραία; Με N28 βλέπω, θα θέλαμε όποτε πας ένα speedtest

16 minutes ago, doganos said:

Νικηφόρος Δράμας. Βλέπω χτυπάει προς τις νέες φυλακές

Screenshot_20240114_113128_Speedtest.jpg

Ωραιος ο ανταποκριτης!  Ολες οι μπαντες, και 700, και 3500.  Θα ειναι μεσα στην σημερινη ανανεωση.

Παρε και το σωστο στιγμα να την βαλεις γρηγορα: 41.16775  -  24.30953

12 minutes ago, d_alex said:

Ωραιος ο ανταποκριτης!  Ολες οι μπαντες, και 700, και 3500.  Θα ειναι μεσα στην σημερινη ανανεωση.

Παρε και το σωστο στιγμα να την βαλεις γρηγορα: 41.16775  -  24.30953

Στα χαρτα λεει Ν78, αλλα δεν ηταν ενεργοποιημενη. Μονο Ν28 για την ωρα...

Ισως βαλουν στο μελλον.... 

Samsung S21 Ultra

23 minutes ago, doganos said:

Στα χαρτα λεει Ν78, αλλα δεν ηταν ενεργοποιημενη. Μονο Ν28 για την ωρα...

Ισως βαλουν στο μελλον.... 

Ενας διακοπτης s/w ειναι πλεον αυτο.  Εγω τις βαζω στη βαση (SA) να ειναι ετοιμες!

Με iOS 17.3 PB3 βλέπω αυτό πλέον σε αρκετές κεραίες. Έχει σχέση με το SA; Άλλες κεραίες βγάζουν μόνο LTE εκεί. 

IMG_4852.jpeg

Στο serving cell info πάντως ακόμα βλέπω 5G NSA (1), όχι SA+NSA (3) όπως ένας φίλος έδειξε παραπάνω 

Edited by paanos

39 minutes ago, paanos said:

Με iOS 17.3 PB3 βλέπω αυτό πλέον σε αρκετές κεραίες. Έχει σχέση με το SA; Άλλες κεραίες βγάζουν μόνο LTE εκεί. 

IMG_4852.jpeg

Στο serving cell info πάντως ακόμα βλέπω 5G NSA (1), όχι SA+NSA (3) όπως ένας φίλος έδειξε παραπάνω 

Το LTE_AND_NR είναι NSA. Αν θα έλεγε NR σκέτο, τότε θα ήταν SA. Βέβαια δεν είχαν μερικά iPhone μοντέλα carrier update, όποτε ή ίσως έρθει κάποια στιγμή κανένα carrier update ή θα το δούμε σε κανένα iOS 17.x(.x) update.

Και στις ρυθμίσεις θα είχε σχετικό διακόπτη για να το ρυθμίσεις σε 5G Stand-Alone.

Edited by zurabi_97

[img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img]

1 ώρα πριν, d_alex said:

Ενας διακοπτης s/w ειναι πλεον αυτο.  Εγω τις βαζω στη βαση (SA) να ειναι ετοιμες!

N78 βάζει η ΚΟΣΜΟΤΕ legacy; Από όσο ξέρω βάζει μονο Massive MIMO.

Ωραίος σταθμός. Θέλουμε παντού τέτοιους.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εικόνα από την Κέρκυρα. Διαπίστωσα ότι ο συγκεκριμένος σταθμός βάσης, με το κεραιοσύστημα που φαίνεται στην εικόνα, εκπέμπει n78 κανονικά. Δε μπορώ να καταλάβω τι τύπος κεραιοσυστήματος και ποιος Vendor (Huawei?) είναι. Δε φαίνονται πάνω ψηλά τα γνωστά Massive της Ericsson.0b11bfe49ab2a3088c62223ff3df658e.jpg

Εικόνα από την Κέρκυρα. Διαπίστωσα ότι ο συγκεκριμένος σταθμός βάσης, με το κεραιοσύστημα που φαίνεται στην εικόνα, εκπέμπει n78 κανονικά. Δε μπορώ να καταλάβω τι τύπος κεραιοσυστήματος και ποιος Vendor (Huawei?) είναι. Δε φαίνονται πάνω ψηλά τα γνωστά Massive της Ericsson.0b11bfe49ab2a3088c62223ff3df658e.jpg

Κάποιες φορές δεν βάζουν τα massive, αλλά εκπέμπουν από τα ίδια πάνελ με τις υπόλοιπες μπάντες. Τσέκαρες άδεια καθόλου αυτής να δεις τι γράφουν; Βέβαια αυτός ο τούμπανος σταθμός, στο μέλλον μάλλον θα του βάλουν mimo..

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ναι, έχουν να το ανανεώσουν από το 2019 και έχει Kathrein 80010866

Just now, georgeavl3 said:

Ναι, έχουν να το ανανεώσουν από το 2019 και έχει Kathrein 80010866

Περίεργο. Τουλάχιστον θα έπρεπε να έχουν βάλει καινούργια πάνελ να πεις ότι έχουν κουμπώσει N78 πάνω τους.. Τι "ταρζανιες" έχουν παίξει εκεί άραγε. Ταχύτητες να φανταστώ δεν μέτρησες, δεν έχεις Cosmote, έτσι; 

Αυτά έβγαλε 049b16324625b1908befcea34b2a5a2e.jpg81ab92ff3ad898a7cc5ee344eaf795b9.jpg

Άλλο ss από το Netmonster επιβεβαιώνει ότι η n78 προέρχεται από τον 4065 κ όχι από τον 4064 που έχει σίγουρα massive9e004978ddf962f920fbbbfd38bb161e.jpg

1 ώρα πριν, zurabi_97 said:

Το LTE_AND_NR είναι NSA. Αν θα έλεγε NR σκέτο, τότε θα ήταν SA. Βέβαια δεν είχαν μερικά iPhone μοντέλα carrier update, όποτε ή ίσως έρθει κάποια στιγμή κανένα carrier update ή θα το δούμε σε κανένα iOS 17.x(.x) update.

Και στις ρυθμίσεις θα είχε σχετικό διακόπτη για να το ρυθμίσεις σε 5G Stand-Alone.

Ναι ξέρω πως είναι NSA τώρα. Αν σημαίνει πως η κεραία είναι και SA ήταν το ερώτημα μου. 
Ο φίλος παραπάνω δηλαδή πώς είδε το SA στα στατιστικά; Αυτό προσπαθώ να καταλάβω.

44 minutes ago, georgeavl3 said:

Αυτά έβγαλε 049b16324625b1908befcea34b2a5a2e.jpg81ab92ff3ad898a7cc5ee344eaf795b9.jpg

Άλλο ss από το Netmonster επιβεβαιώνει ότι η n78 προέρχεται από τον 4065 κ όχι από τον 4064 που έχει σίγουρα massive9e004978ddf962f920fbbbfd38bb161e.jpg

Αυτός και ο σταθμός στην Νάουσα Ημαθίας έχουν 5G χωρίς massive 

14 minutes ago, paanos said:

Ναι ξέρω πως είναι NSA τώρα. Αν σημαίνει πως η κεραία είναι και SA ήταν το ερώτημα μου. 
Ο φίλος παραπάνω δηλαδή πώς είδε το SA στα στατιστικά; Αυτό προσπαθώ να καταλάβω.

Serving cell info 

Πήρα ένα refurbished 13 Pro και μου έστειλαν ένα που πήραν από Βόρεια Αμερική λογικά, επειδή έχει το panel του mmWave στα δεξιά. Το σήμα παίζει σαν το Poco F5 που έχω, με μερικές δοκιμές που έκανα σε τυχαία μέρη.

Δεν πιστεύω να έχω κανένα θέμα με το carrier update που αναφέρετε και να μην πάρω ποτέ 5G SA, σωστά;

1 ώρα πριν, waeo said:

Serving cell info 

Εκεί NSA (1) όπως είπα βγάζει. Δε μπορώ να καταλάβω τι φταίει και εγώ δεν βλέπω SA. Ίσως φταίει η esim; 

19 minutes ago, ntelas46 said:

Πήρα ένα refurbished 13 Pro και μου έστειλαν ένα που πήραν από Βόρεια Αμερική λογικά, επειδή έχει το panel του mmWave στα δεξιά. Το σήμα παίζει σαν το Poco F5 που έχω, με μερικές δοκιμές που έκανα σε τυχαία μέρη.

Δεν πιστεύω να έχω κανένα θέμα με το carrier update που αναφέρετε και να μην πάρω ποτέ 5G SA, σωστά;

Μεγια φίλε μου

15 minutes ago, paanos said:

Εκεί NSA (1) όπως είπα βγάζει. Δε μπορώ να καταλάβω τι φταίει και εγώ δεν βλέπω SA. Ίσως φταίει η esim; 

Από όσο θυμάμαι έχεις και από την σειρά 15 όποτε δεν γνωρίζω γιατί. Δεν νομίζω να είναι η eSIM γιατί από όσο θυμάμαι σε έναν χρήστη εδώ του εμφανίζει SA + NSA και έχει eSIM.  Ίσως να μην έχει τύχει να είσαι συνδεδεμένος σε κεραία με SA. 

Edited by waeo

26 minutes ago, ntelas46 said:

Όλα τα μοντέλα παίζουν το ίδιο. Δε ξέρω για τα band combos 

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Κάπως άσχετο αλλά είπα να το μοιραστώ μαζί σας. 

NSA (3)  δεν έχω βρει τι σημαίνει ακόμα.

IMG_1061.thumb.PNG.0cde211e32a7b5863a46f67edfb63ac9.PNG

Μη σκας, με το ανάλογο firmware update που θα ενσωματώσει τις ρυθμίσεις της Cosmote σύντομα, όταν με το καλό γίνει διαθέσιμο το SA, με την 17.3 δεν βλέπω να γίνεται διαθέσιμο (εκτός αν αλλάξει κάτι μέχρι το επόμενο beta). Είτε θες φυσική SIM, είτε eSIM. Μέχρι τότε, θα έχουμε NSA.

[img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img]

Μένει να δούμε αν με το επόμενο carrier  update θα μας δώσει τη δυνατότητα να μετατρέψουμε την sim σε eSIM μέσω των ρυθμίσεων του iPhone χωρίς χρέωση. 

Ηδη εγινε σε κάποιες χώρες με το 17.2