Jump to content

5G NR

mixtri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

2 ώρες πριν, Nikolas14 said:

5G Cosmote γήπεδο Άρη

IMG_1192.png

Μήπως ξέρουμε πού βρίσκεται η κεραία;

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

3 minutes ago, p_k said:

Μήπως ξέρουμε πού βρίσκεται η κεραία;

Εγώ ξέρω ότι η Cosmote έχει εκεί κοντά. Οδό Αλκμήνης μέτρησα βέβαια κάτω από τα δημοτικά σχολεία. Γενικα στη Χαριλάου άνετα βλέπεις 700-900Mbps σε 5G ακόμα και στην πλατεία.

Edited by Nikolas14

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Απο Δυτική Θεσσαλονίκη κομπλέ αν και θέλει μια προς Διαβατά και Σίνδο και μια σε εσωτερικό χώρο κοντά στην 1014. Επίσης απο κέντρο μια στις αρχές της Αγίου Δημητρίου εκει κοντά στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και πριν απο αυτό. Προς ανατολικά είναι το ζητούμενο απο το ύψος του palace και κατά μήκος όλη την Λεωφόρο Αλεξάνδρου μπαίνοντας Γεωργίου Παπανδρέου και Αδριανουπόλεως που συνδέεται με Εθνικής Αντιστάσεως και συνεχίζοντας μέχρι Περαία και για επιστροφή μέσα απο Θέρμη κι ανεβαίνοντας Πανόραμα + έως Διασταύρωση Χορτιάτη αν δεν εμφανίσει την 1024. Δεν λείπουν πολλά είναι καμιά 17 κεραίες SA ακόμα στο σύνολο που δεν φαίνονται.
Ναι αλλά κέρνα και καμιά μπύρα τα παιδιά που τρέχουν όλη μέρα για καταγραφές να ξεδιψασουν . Νύμφη πίνετε εκεί πάνω τελευταία φαντάζομαι

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν και Θεσσαλονικιός δεν μπορώ με τίποτα να την πιω την νύμφη, Βεργίνα μόνο ως πρώτη επιλογή και μετά Άλφα. Προς Καλαμαριά δεν έχω δουλειά το τελευταίο διάστημα αν προκύψει θα καταγράψω και από εκεί να δούμε. Κυρίως δυτικά κινούμαι αυτό το διάστημα, εντός και εκτός πόλης.

Στάλθηκε από το SM-S911B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

13 ώρες πριν, VasilisSam said:

Αν και Θεσσαλονικιός δεν μπορώ με τίποτα να την πιω την νύμφη, Βεργίνα μόνο ως πρώτη επιλογή και μετά Άλφα. Προς Καλαμαριά δεν έχω δουλειά το τελευταίο διάστημα αν προκύψει θα καταγράψω και από εκεί να δούμε. Κυρίως δυτικά κινούμαι αυτό το διάστημα, εντός και εκτός πόλης.

Αν και Αθηναίος που αρέσκεται να δοκιμάζει μπύρες, θα συμφωνήσω ότι η Νύμφη δεν πίνεται και ούτε έχω καταλάβει ακόμα γιατί έχει αποκτήσει τέτοια φήμη. Τελευταία η Αμστελ (ναι παρακαλώ) μου φαίνεται η πιο καλοπιοτη. 🤣 Θεσσαλονίκη τι κάνουν ρε παιδιά; Από τις καινούργιες άδειες, φύτεψαν καμιά; Μόνο με τις αναβαθμίσεις ασχολούνται τελευταία νομίζω. 

Τίποτα καινούργιο δυστυχώς, απορώ πως δεν τρέχουν για την Πυλαία που είναι τρυπαρα. Το θέμα είναι ότι δεν έχουν βγάλει καν άδειες για πολλές τρύπες.

Τίποτα καινούργιο δυστυχώς, απορώ πως δεν τρέχουν για την Πυλαία που είναι τρυπαρα. Το θέμα είναι ότι δεν έχουν βγάλει καν άδειες για πολλές τρύπες.

Ναι στην Πυλαία αναφερόμουν κυρίως.. Πίστευα ότι μόλις έβγαζαν την άδεια, σε ελάχιστο διάστημα θα έβαζαν πάνω στης nova τα κεραιοσυστηματα, αλλά αυτοί πάνε να κλείσουν χρόνο έτσι όπως το πάνε..

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μελλοντικά προς Νέοι Επιβάτες, Αγία Τριάδα, Αγγελοχώρι (Ν28+Ν1), Μηχανιώνα, Παραλία Επανομής, Επανομή, Τρίλοφος/Ρύσιο.
Μέχρι τότε έμεινε Πανόραμα Διασταύρωση Χορτιάτη απο Ανατολικά. Απο Δυτικά είπαμε Διαβατά, Σίνδος μέχρι και Χαλκηδόνα/Κουφάλια. Τέλος στο κέντρο έμεινε Αγίου Δημητρίου, Μακεδονία Palace και την 1014 σε εσωτερικό χώρο. Η Θεσσαλονίκη έγινε τζι τζι στο 5G SA.
Αν δεν έρθει καλοκαίρι προς τα εκεί δύσκολα αν δεν μένει κάποιος. Εκτός αν τα 3ημερα του Μαρτίου κάνει καλό καιρό. Για το Macedonia palace πολύ δύσκολο. Δεν μπαίνει σε N1 με τίποτα αν δεν χάσει εντελώς την 78. Όταν το δώσουν κανονικά ελπίζω να κάνει καλές εναλλαγές και να μη βλέπουμε -133 σήμα.

Απορία νεογνού εδώ: δε θυμάμαι να έχω δει κάπου 3500 στο NetMonster, μόνο 3700 συνήθως.

Τι διαφορά έχουν οι δύο μπάντες; Τι Bandwidth έχει η Cosmote σε κάθε μία; Συνυπάρχουν και οι δύο στους σταθμούς ή κάποιοι έχουν τη μια και κάποιοι την άλλη;

Galaxy A54 5G - COSMOTE Gigamax Unlimited

2 ώρες πριν, manzoump said:

Απορία νεογνού εδώ: δε θυμάμαι να έχω δει κάπου 3500 στο NetMonster, μόνο 3700 συνήθως.

Τι διαφορά έχουν οι δύο μπάντες; Τι Bandwidth έχει η Cosmote σε κάθε μία; Συνυπάρχουν και οι δύο στους σταθμούς ή κάποιοι έχουν τη μια και κάποιοι την άλλη;

3500 είναι η N78 στο NSA. 3700 η N78 στο SA

Στο NSA πάντως που βρισκόμαστε τώρα, βλέπω σχεδόν πάντα το παρακάτω. Δεν θυμάμαι να έχω δει NSA 3500 στο Netmonster, γι' αυτό και ρώτησα.

Επίσης καταλαβαίνω ότι στα 3700 δίνουν 100MHz, αυτό ισχύει και για τα 3500 ή είναι διαφορετικό το bandwidth;

20240110_150610.jpg

Galaxy A54 5G - COSMOTE Gigamax Unlimited

Βρε παιδιά ίδιο είναι το ARFCN (Absolute radio-frequency channel number) σε όλα τα screenshot που έχουν ανέβει (βασικά είχε αλλάξει από 636666 σε 634080 αλλά και πάλι είναι το ίδιο σε όλους, ακόμα και στο Cellmapper στις SA καταγραφές το ίδιο είναι). Το ARFCN είναι αυτό που "δηλώνει" τη συχνότητα. Θεωρώ ότι το Netmonster τα βγάζει όπως θέλει.

Είχε ανέβει εδώ μια παρατήρηση που δεν τη θυμάμαι ακριβώς, αλλά ότι στην C-Band (περιοχή στα 3500MHz) η Cosmote πρόσθεσε και άλλον carrier στα n78 με BW 50MHz και άλλο ARFCN, πράγμα λογικό γιατί στην C-Band η Cosmote έχει αγοράσει 150MHz BW. Προετοιμασία για το SA πιθανολογω.

Είναι λάθος του netmonster.  3500 παίζει. 100 MHz φάσμα υλοποίησης . Συνολικά έχει 150.

Edited by waeo

Η Wind-Nova πάντως που έχει ARFCN 649988, αν μετατραπεί σε MHz βγαίνει ότι παίζει στα 3749.82MHz. Γενικά το Netmonster όπως θέλει τα μεταφράζει.

VF: 3410-3450MHZ & 3600-3700Mhz (Total: 140Mhz)

Cosmote: 3450Mhz - 3600Mhz (Total: 150Mhz)

Nova: 3700Mhz-3800Mhz (Total 100Mhz)

Edited by doganos
Samsung S21 Ultra

20 minutes ago, doganos said:

VF: 3410-3450MHZ & 3600-3700Mhz (Total: 140Mhz)

Cosmote: 3450Mhz - 3600Mhz (Total: 150Mhz)

Nova: 3700Mhz-3800Mhz (Total 100Mhz)

Vf και Cosmote έχουν αρκετό,σχεδόν το ίδιο 

Έχουν πετάξει σχεδόν από παντού ΣΤΓΝ θεσσαλπνικη τα 3229 , και τα έχουν αλλάξει . Ποιος ξέρει γιατί 

Καυτατζόγλειο 

https://www.speedtest.net/result/i/5936521202

Επίσης γιατί δεν μπορώ να ανεβάσω στο φόρουμ φωτό με μέγεθος πάνω από 100kb

Edited by georgebad

42 minutes ago, georgebad said:

Έχουν πετάξει σχεδόν από παντού ΣΤΓΝ θεσσαλπνικη τα 3229 , και τα έχουν αλλάξει . Ποιος ξέρει γιατί 

Καυτατζόγλειο 

Και ποια έχουν βάλει στην θέση τους;

Γέμισε ο χώρος σου και έχεις φτάσει στο όριο. Μου είχε συμβεί το ίδιο. 

1 hour ago, georgebad said:

Καυτατζόγλειο 

Το ξέρω, πάει τάπα το δίκτυο σε πολλά σημεία στη πόλη. Μιλαμε για τρέλα γκάζια. 

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

33 minutes ago, waeo said:

Γέμισε ο χώρος σου και έχεις φτάσει στο όριο. Μου είχε συμβεί το ίδιο. 

Μπα. Και γω το έπαθα τις προάλλες, αλλά δεν μου πήγε το μυαλό ότι μπορεί να γέμισε ο χώρος των συνημμένων. Τώρα το έλεγξα που το είπες και έχω μπόλικο ακόμα. Κάποιο σκάλωμα τρώει το φόρουμ μάλλον. Και μάλιστα ανέβασα και gif τώρα 4.5 mb σκέψου 😛 @georgebad ξαναπροσπαθησε αργότερα να θαυμάσουμε τα κουκλιά τα καινούργια. 😎 Τα 3227 βάζουν ή 3239 να υποθέσω; Αυτούς τους τρεις κωδικούς βρίσκω για τα ericsson στις άδειες εγώ.