Jump to content

Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!

Κοινοποίηση

Recommended Posts

εγώ πίστευω ότι από την στιγμή που αρχίζει το παίδι και κυκλοφορεί αρκετά μόνο του (βγαίνει μόνο του τα βράδια, μετακινείται αρκετά από το σπίτι - όχι το πήγαινε ελα από το σχολείο ή να παέι βόλτα μέχρι το επόμενο τετράγωνο να παίξει με τα παιδιά στην γειτονιά) ένα κινητό είναι καλό να υπάρχει σε περίπτωση ανάγκης... ένα απλό κινητό σε περίπτωση που χρειαστεί. Εγώ πήρα κινητό στην γ' γυμνασίου που πιστεύω ότι είναι μια λόγικη ηλικία.

• Απαντήσεις 12,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Λοιπόν εγώ έχω κινητό από την 1η γυμνασίου(12χρονών)! Δεν μου το πείραν οι γονείς χωρίς να θέλω, ούτε μου ήρθε οι ιδέα τύπου "Α ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ!!"! Εγώ πέιρα κινητό γιατί είχα τρέλα με την τεχνολογία όπως έχω και τώρα.... Πρώτα είχα ένα 3310, μετά 3510i, μετά 3650 και τέλος NEC N410i! Οι γονείς μου, μου το πείραν γιατί εγώ το ζήτησα και αυτοί, επιδεί άρχισα να βγαίνω τότε, ήθελαν να ξέρουν που είμαι....... :alien:

Μόλις τωρα το άκουσα στην τηλεοραση. Μπορεις να στειλει καποιος sms στο 199 για να ειδοποιησει για πυρκαγια καπου... Έχει ανακοινωθεί στο πορελθόιν κάτι τετοιο ή εγω ειμαι ανημερωτος?

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

Guest stelios nikaia
Κι΄εγώ πρώτη φορά το ακούω αυτό. Αλλά την ώρα που καίγεσαι προλαβαίνεις να γράψεις μήνυμα; Ποιό γρήγορα δεν ειδοποιείς με την κλήση; Εκτός αν είσαι αυτός που έγραφε 160 χαρακτήρες το λεπτό...

Δεν είναι θέμα ταχύτητας. Η υπηρεσία έχει φτιαχτεί για τους κωφάλαλους. Επίσης μπορεί να χρησιμέψει και στην περίπτωση που κάποιος βρίσκεται σε σημείο που το κινητό του δεν έχει καλή λήψη και δεν μπορεί να μιλήσει.

analoga poso mikra EINAI an einai arketa megala gia boltes eksw einai megala kai gia kinhto den nomizete? twra pali an einai mikra px apo 12 k katw de nomizw oti tous kanei kai toso kalo na milamne sta kinhta giati sigoura den kanei kalo h aktinobolia eidika se mikres hlikies pou akoma anaptysese,edw akoma kai egw pou ta exw ta xronakia mou den milaw apofeugw ;)
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/10396meerjungfrau.gif

Oντως ρε παιδια το εχουν παρακανει με τα κινητα!Πλεον θα βγαλουν και για τα νεογεννητα μολις βγαζουν κραυγη να τα ακουν οι γονεις απο χιλιομετρα!ΗΜΑΡΤΟΝ!!

Βλεπε και το ξαδερφακι μου το lazaross που ειναι 15 και θελει λεει να μου παρει κινητο 800 ευρω!!!Αντε ηρεμιστε ρεεε!!Εχουμε τρελαθει ολοι!!

Να'ταν μονο η ακτινοβολια!!Εξασθενιση μνημης και ποσα αλλα!!

My PreciousSs!!!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/5079Image_1_.jpg

GwgosSs...

Guest NOSTALGIA

Wirelessly posted (Nokia3650/1.0 (4.13) SymbianOS/6.1 Series60/1.2 Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0)

Αρχικό Μήνυμα από Ice_Angel

τι εννοεις; msn messanger, mirc..

Na mhn mas xrewnoun ta kb kanontas chat h apla plohghsh..Me gprs h estw me sms gia chat opws htan palia...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος jog ( 7 Ιούλ. 2004 , 09:02)

Δυστυχώς πολλοί γονείς αγοράζουν κινητό στα παιδιά τους,επειδή νιώθουν ανασφάλεια καί θέλουν να γνωρίζουν τι κάνουν.

Επίσης πολλοί γονείς έχουν τα παιδιά τους υπερβολικά κακομαθημένα :mad: και δέ λένε όχι σε καμία απαίτηση τους.

Ναι τα κινητά σίγουρα θα έχουν οδυνηρές συνέπειες για την υγεία των μικρών παιδιών,και δε θα μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Βλέπω παιδιά 5η ή 6η δημοτικού με ένα p800 στο χέρι :eek: :confused:

Ψηφίζω ΛΑΘΟΣ για τόσο νέα παιδιά.

Θεωρώ ηλικιά καλή για να πάρεις κινητό τα 14,τότε που μπορεί να το χρειάζεσαι περισσότερο :)

Εισαι μικρος ακομα γα κινητα!Ακου 'κει 14!Η ιδανικη ηλικια ειναι τα 15! :p :p .Ενταξει συμφωνω στο οτι τα παιδια δεν πρεπει να κανουν εκτεταμενη χρηση του τηλεφωνου αλλα και παλι...ενα μικρο παιδι 10 χρονων τι να κανει?Δεν ξερω...Το 2004 ομως ολα ειναι πιθανα! :whistle:

Όσα αεροπορικά ταξίδια και αν έκανα πάντα έλεγαν για τα κίνητα αυτό όμως για τα λεωφορεία ειλικρινά πρώτη φορά το ακούω. Κάτι όμως που μου προξενεί περιέργια και τώρα να που παρακολουθώ ένα παρόμοιο θέμα είναι πως τα αστικά λεωφορεία στην Καβάλα τα φέρνουν απο Γερμανία. Μέσα στα λεωφορεία υπάρχουν μεταξύ των πολλών απαγορευτικών και απαγορευτικό για τα κινητα τηλέφωνα.. πότε όμως δεν κατάλαβα που επηρεάζει στην αφάλεια του αστικού ένα κινητό.. :wacko:
Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Πιστεύω πως πριν κάποιος γίνει φοιτητής (φεύγει μακριά απο το σπίτι του) οι περιπτώσεις ανάγκης κατοχής κινητού τηλεφώνου είναι σχετικά λίγες. Για παράδειγμα εγώ το κινητο το χρειαζόμουν εδώ και 2 χρόνια γιατί δούλευα και ανα πάσα στιγμή το αφεντικό μου μπορεί να ήθελε να επικοινωνήσει μαζί μου. Για μικρότερους πιστεύω οτι είναι μόνο για ανάγκη όπως για παράδειγμα αν έχει σοβαρό πρόβλημα ασθένειας και υπάρχει κίνδυνος να πάθει κάτι ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.. σίγουρα να βλέπεις έναν 14χρονο να στέλνει mms και να ακούει mp3 στο κινητό του είναι κάτι που για μένα ειναι ασυνηθιστο... jog no offence brother!!
Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

για chat από το κινητό λες? δεν νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να κάνεις chat εντελώς δωρεάν... τώρα που άρχισε να χρεώνει το gprs και η cote...

Guest NOSTALGIA

Wirelessly posted (Nokia3650/1.0 (4.13) SymbianOS/6.1 Series60/1.2 Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0)

Αρχικό Μήνυμα από antonis_wrx

για chat από το κινητό λες? δεν νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να κάνεις chat εντελώς δωρεάν... τώρα που άρχισε να χρεώνει το gprs και η cote...

Olo k kati 8a vre8ei..Elpizw suntoma mono.. :)

To κινητο ομως εν ετη 2004 δεν αποτελει αποκλειστηκα το "εργαλειο" απλα και μονο για να επικοινωνησεις... Οι χρησεις του ειναι παρα πολλες...Οπως ειπαμε mp3,internet,java κλπ που το καθηστουν ενα μεσο ψυχαγωγιας..Πιστευω πως οι περισσοτεροι απο εμας τους μικρους δεν το αγοραζουν για να επικοινωνησουν απλα και μονο...Ναι μεν να στειλουν και τα SMS και τα MMS σε κοπελιες ( :p ) και μη ( :alien: ) αλλα και να παιξουν( :luck: ),και να ακουσουν τη μουσικουλα τους οποτε δεν εχουν τι να κανουν( :music: ) κλπ....Ελπιζω να μην ειναι ασχετα οσα ειπα :lol: !!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gregorisvas ( 9 Ιούλ. 2004 , 19:16)

To κινητο ομως εν ετη 2004 δεν αποτελει αποκλειστηκα το "εργαλειο" απλα και μονο για να επικοινωνησεις... Οι χρησεις του ειναι παρα πολλες...Οπως ειπαμε mp3,internet,java κλπ που το καθηστουν ενα μεσο ψυχαγωγιας..Πιστευω πως οι περισσοτεροι απο εμας τους μικρους δεν το αγοραζουν για να επικοινωνησουν απλα και μονο...Ναι μεν να στειλουν και τα SMS και τα MMS σε κοπελιες ( :p ) και μη ( :alien: ) αλλα και να παιξουν( :luck: ),και να ακουσουν τη μουσικουλα τους οποτε δεν εχουν τι να κανουν( :music: ) κλπ....Ελπιζω να μην ειναι ασχετα οσα ειπα :lol: !!

Σίγουρα όλα αυτά δεν τα είχα σκεφτεί.. μάλλον μου φαίνεται περίεργο γιατί όταν εγώ ήμουν 14 ο πατέρας μου είχε ένα Ericsson που περισσότερο έμοιαζε με τούβλο και είχε και 1 γραμμή μόνο.. ενώ τώρα ένας 14χρονος μπορεί να αγοράσει κινητό που βγάζει φωτογραφίες να τις επεξεργαστεί και να τις στείλει στον διπλανό του με bluetooth.. :confused: :happy:

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος MiKe-Dee ( 9 Ιούλ. 2004 , 15:40)

Πιστεύω πως πριν κάποιος γίνει φοιτητής (φεύγει μακριά απο το σπίτι του) οι περιπτώσεις ανάγκης κατοχής κινητού τηλεφώνου είναι σχετικά λίγες. Για παράδειγμα εγώ το κινητο το χρειαζόμουν εδώ και 2 χρόνια γιατί δούλευα και ανα πάσα στιγμή το αφεντικό μου μπορεί να ήθελε να επικοινωνήσει μαζί μου. Για μικρότερους πιστεύω οτι είναι μόνο για ανάγκη όπως για παράδειγμα αν έχει σοβαρό πρόβλημα ασθένειας και υπάρχει κίνδυνος να πάθει κάτι ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.. σίγουρα να βλέπεις έναν 14χρονο να στέλνει mms και να ακούει mp3 στο κινητό του είναι κάτι που για μένα ειναι ασυνηθιστο... jog no offence brother!!

Συγγνώμη αλλά, όταν βλέπεις ένα 14χρονο να να στέλνει mms και να ακούει mp3 στο κινητό του είναι κάτι που για σένα ειναι ασυνηθιστο τότε όταν βλέπεις 5-6 άτομα με symbian κινητά (π.χ. 6600) να παίζουν παιχνίδια , να ακούνε mp3 , τι θα κάνεις θα νομίσεις πως είναι εξωγήινοι ; :p Πληροφοριακά έχω 5 φίλους μου που έχουν 6600 και κάθε φορά που πάμε εκδρομη γίνετε χαμός με τα κινητα :p

Ubuntu Linux

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gregorisvas ( 9 Ιούλ. 2004 , 19:16)

Sorry mate, αλλά δεν νομίζω οτι χρειάζεσαι να είσαι συνεχώς on line και να ελέγχεις το mailbox ή το χαρτοφυλάκιο.

Τόσο πολυάσχολα τα παιδιά, λοιπόν, εν έτει 2004;;; :p

Να υπογραμμίσω οτι mp3, internet, java προσφέρουν τα smartphones, δηλαδή κινητά άνω των 500 euros. Τόσα χρήματα για να παίζει το παιδί μου και να ακούει Mp3 δεν θα τα έδινα.

Ωστόσο ένα παιδί δεν θα εκτιμήσει την αξία ακόμη και ενός πλήρους smartphone γιατί σύντομα θα βγεί το "νέο μοντέλο". :alien:

Έτσι γίνονται αχάριστα και δεν εκτιμούν αυτά που έχουν. Αυτό βέβαια συμβαίνει και γιατί για να αποκτήσουν αυτά τα κινητά δεν έχουν κουραστεί καθόλου. Άλλος τα πλήρωσε. :o

Επίσης να πω οτι θα δικαιολογούσα την χρήση των κινητών και κάθε ηλεκτρονικού μέσου, αρκεί να έβλεπα οτι το μορφωτικό επίπεδο των παιδιών αυτών αυξάνεται, αλλά παρατηρώ χρόνο με τον χρόνο τα παιδιά να είναι όλο και πιο αδιαφορα για τα μαθηματα και να ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο, εκτός από αυτά.

σορι που θα στο πω αλλα εχεις λογικη κ σκεφτικο 40αρη ανθρωπου.. χαλαρωσε λιγακι κ δες τα πραγματα πιο απλα.. οι γονεις περνουν κινητο στα παιδια τους για να τα βρισκουνε κ φυσικα τα ρωτανε πρωτα πριν τι μοντελο τους αρεσει γι αυτο εχουν ολα τελευταιας τεχνολογιας..

οσο για τα 500 ευρω που εσκασε ο μπαμπας τους να τους παρει τηλεφωνο καλο μαγκια του αφου τα χει γιατι να παρει στο παιδι του παντοφλα ? .. :blink: :whistle:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος PowerZ ( 9 Ιούλ. 2004 , 20:33)

σορι που θα στο πω αλλα εχεις λογικη κ σκεφτικο 40αρη ανθρωπου.. χαλαρωσε λιγακι κ δες τα πραγματα πιο απλα.. οι γονεις περνουν κινητο στα παιδια τους για να τα βρισκουνε κ φυσικα τα ρωτανε πρωτα πριν τι μοντελο τους αρεσει γι αυτο εχουν ολα τελευταιας τεχνολογιας..

οσο για τα 500 ευρω που εσκασε ο μπαμπας τους να τους παρει τηλεφωνο καλο μαγκια του αφου τα χει γιατι να παρει στο παιδι του παντοφλα ? .. :blink: :whistle:

PowerZ χαίρομαι που μιλάς μόνο με επιχειρήματα! :!:

Keep up the good work!!! :p

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος johner ( 9 Ιούλ. 2004 , 21:07)

PowerZ χαίρομαι που μιλάς μόνο με επιχειρήματα! :!:

Keep up the good work!!! :p

αν δ καταλαβες λυπαμαι δ φταιω εγω ;)

• The title was changed to Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!
  • The topic was unlocked
  • The topic was pinned