Jump to content

Vodafone VoLTE/voWiFi

georgemv
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το δοκίμασα και στέλνει και λαμβάνει τα μηνύματα κανονικά . Θα το ξαναδοκιμάσω όμως και θα επανέλθω .

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν ξέρω τι παίζει με το κινητό σου, όταν είχα το WiFi ως προεπιλογή, ούτε μπορουσα να στείλω, ούτε να λάβω, μέχρις ότου βάλω το "Κλήση μέσω κινητής τηλεφωνίας"

[img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img]

• Απαντήσεις 2,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Άμα βάλεις το "Προτίμηση WiFi" μεν θα δρομολογεί τις κλήσεις μέσω WiFi, αλλά ότι SMS θα σου στέλνουν οι άλλοι, δεν θα τα λαβαίνεις, ούτε θα μπορείς να στέλνεις SMS. Σα να λέγαμε, είναι το κινητό σε "λειτουργία πτήσης".
Δεν ισχύει αυτό που λες φίλε μου. Τα SMS όταν είσαι σε Vowifi πηγαινοερχοντσι κανονικά. Μόνο σε λειτουργία πτήσης όταν την είχα ενεργοποιήσει είχα πρόβλημα με τα SMS γιατί ουσιαστικά έκλεινα την κινητή τηλεφωνία. Και αυτό επειδή δεν μου εμφάνιζε τον διακόπτη επιλογής δικτύου και έπρεπε να ενεργοποιήσω την επιλογή αυτή μέσω dialer.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

http://briefcase.pathfinder.gr/download/534985

Δεν ισχύει αυτό που λες φίλε μου. Τα SMS όταν είσαι σε Vowifi πηγαινοερχοντσι κανονικά. Μόνο σε λειτουργία πτήσης όταν την είχα ενεργοποιήσει είχα πρόβλημα με τα SMS γιατί ουσιαστικά έκλεινα την κινητή τηλεφωνία. Και αυτό επειδή δεν μου εμφάνιζε τον διακόπτη επιλογής δικτύου και έπρεπε να ενεργοποιήσω την επιλογή αυτή μέσω dialer.

Τι να πω. Σε εμένα δεν μπορούσα να στείλω, ούτε να λάβω SMS. Και Vodafone δοκίμασα, και Cosmote δοκίμασα.

Τι να πω. Σε εμένα δεν μπορούσα να στείλω, ούτε να λάβω SMS. Και Vodafone δοκίμασα, και Cosmote δοκίμασα.
Vodafone έχω αλλά επειδή σπάνια χρειάζομαι τα SMS ήμουν περίεργος αν θα έπαιζαν όταν είχα ενεργό ΤΟ Vowifi. Αλλά ευτυχώς όλα καλά. Δεν ξέρω να πω σίγουρα αν στέλνονται τα SMS μέσω WiFi ή κανονικά, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν τίθεται πρόβλημα αποστολής και λήψης SMS.

http://briefcase.pathfinder.gr/download/534985

Μάλλον τα SMS over IMS υποστιρήζονται πλέον; Δεν έχω ιδέα :lol:

Αν και δεν αναφέρει κάτι η σελίδα της Vodafone στις "Συχνες Ερωτήσεις".

Σωστά, εδώ και ένα μήνα περίπου έχει αρχίσει
Οκ. Έχει κανένα μήνα που έκανα φορητότητα σε Cosmote, επειδή η Vodafone αρνιόταν να επιλύσει ένα πρόβλημα που με ταλαιπωρούσε, λέγοντας πως "Δεν υπάρχει θέμα στη γραμμή.".

Όπως φαίνεται, έχασα επεισόδιο :lol:

Πριν λίγες μέρες , μίλησα με την εξυπηρέτηση πελατών στη. Vodafone και μου είπε πως η υπηρεσία VoLTE δεν υπάρχει ακόμα στην εταιρεία διαθέσιμη ! Είστε σίγουροι πως έχετε ενεργή την υπηρεσία ;

Το κινητό μου ποτέ δεν έχει δείξει την ένδειξη αυτή .

:ninja:

Πριν λίγες μέρες , μίλησα με την εξυπηρέτηση πελατών στη. Vodafone και μου είπε πως η υπηρεσία VoLTE δεν υπάρχει ακόμα στην εταιρεία διαθέσιμη ! Είστε σίγουροι πως έχετε ενεργή την υπηρεσία ;

Το κινητό μου ποτέ δεν έχει δείξει την ένδειξη αυτή .

https://www.vodafonecu.gr/upiresies-cu/wifi-calling/

Για την υπηρεσία VoLTE μιλάω, αυτό το WiFi calling το εχω ήδη εδω και καιρό

Για την υπηρεσία VoLTE μιλάω, αυτό το WiFi calling το εχω ήδη εδω και καιρό
Στο FAQ στην επιλογή "Η κλήση που πραγματοποιώ μέσω Vodafone WiFi Calling θα διακοπεί αν μετακινηθώ εκτός εμβέλειας WiFi;", γράφει για το VoLTE.

Στο FAQ στην επιλογή "Η κλήση που πραγματοποιώ μέσω Vodafone WiFi Calling θα διακοπεί αν μετακινηθώ εκτός εμβέλειας WiFi;", γράφει για το VoLTE.

Έχεις δίκιο , το είδα . Όμως αυτό που έγραψα ισχύει . Γιατί να μου δηλώσει πως δεν υπάρχει η υπηρεσία ; Αν υπάρχει ,δεν πρέπει να έχει και το σήμα το αντίστοιχο στο πάνω τμήμα της οθόνης ; Το λέω αυτό γιατί με κοσμοτε κάρτα ,δείχνει την ένδειξη VoLTE,με Vodafone ομως,οχι! Θεωρώ πως δεν είναι διαθέσιμο από την εταιρεία αυτή ακόμα .

Έχεις δίκιο , το είδα . Όμως αυτό που έγραψα ισχύει . Γιατί να μου δηλώσει πως δεν υπάρχει η υπηρεσία ; Αν υπάρχει ,δεν πρέπει να έχει και το σήμα το αντίστοιχο στο πάνω τμήμα της οθόνης ; Το λέω αυτό γιατί με κοσμοτε κάρτα ,δείχνει την ένδειξη VoLTE,με Vodafone ομως,οχι! Θεωρώ πως δεν είναι διαθέσιμο από την εταιρεία αυτή ακόμα .

Μια χαρά διαθέσιμο είναι. Η εξυπηρέτηση ώρες ώρες ότι νάνε λέει. Πολύ πιθανό, για να μη το βλέπεις, μάλλον δεν θα είναι στη λίστα με τις υποοστηριζόμενες συσκευές. Αν και μερικές συσκευές που είναι εκτός λίστας, παίζει κανονικά.

Το έχουμε πει πολλές φορές εδώ μέσα, και έχει επιβεβαιωθεί και από την εταιρία : έχει επιλέξει η Vodafone να κρύβει την ένδειξη volte. Δεν θα την δεις σε καμία συμβατή συσκευή, και ο μόνος τρόπος να το καταλάβεις ότι δουλεύει είναι να έχεις δεδομένα ανοιχτά και να προσέξεις ότι κατά την κλήση παραμένει σε δίκτυο 4G αντί να το ρίξει σε 3G/2G όπως γινόταν παλιά.

Sent from my Galaxy S10e

Το έχουμε πει πολλές φορές εδώ μέσα, και έχει επιβεβαιωθεί και από την εταιρία : έχει επιλέξει η Vodafone να κρύβει την ένδειξη volte. Δεν θα την δεις σε καμία συμβατή συσκευή, και ο μόνος τρόπος να το καταλάβεις ότι δουλεύει είναι να έχεις δεδομένα ανοιχτά και να προσέξεις ότι κατά την κλήση παραμένει σε δίκτυο 4G αντί να το ρίξει σε 3G/2G όπως γινόταν παλιά.

Sent from my Galaxy S10e

Βασικά, σε μερικές συσκευές έχει σαν εικονίδιο το HD, ή VoLTE. Είναι καθαρά του κάθε κατασκευαστή άμα θα έχει μέσα το overlay για την ένδειξη και όχι του παρόχου.

Βασικά, σε μερικές συσκευές έχει σαν εικονίδιο το HD, ή VoLTE. Είναι καθαρά του κάθε κατασκευαστή άμα θα έχει μέσα το overlay για την ένδειξη και όχι του παρόχου.
Το έχουμε αναλύσει πολλές φορές. Η vodafone το έχει κρύψει. To HD δεν είναι volte, και βγαίνει μόνο σε xiaomi με stock android. Κουράζω, αλλά να επαναλάβω πως πριν 1,5 χρόνο που είχαν δώσει δοκιμαστικά το volte μου έβγαζε κανονικά ένδειξη στο s10e. Μετά από 1,5 μήνα έκοψαν το volte εντελώς, για να το δώσουν ξανά πέρυσι τον Οκτώβρη, αν θυμάμαι καλά, και από τότε πάπαλα η ένδειξη. Τσακωνόμουν με υπάλληλο δεν εξυπηρέτηση που μου έλεγε ότι είναι ενεργοποιημένο, λέγοντας πως δεν υπάρχει ένδειξη. Δεν θα δείτε καμία ένδειξη μου λέει, πάρα μόνο ότι κρατάει το 4G στην κλήση. Τέλος πριν 2-3 βδομάδες που πήρα καινούριο το Α40, μόλις άνοιξε πρώτη φορά είχα την κάρτα της Vodafone μέσα, και έδειχνε volte στην αρχή. Αυτό κράτησε μέχρι να το συνδέσω σε wifi και να βάλω λογαριασμό Google, όπου έσβησε η ένδειξη και δεν άνοιξε ποτέ ξανά. Νομίζω πως δεν χωράει αμφιβολία ότι είναι θέμα παρόχου και όχι συσκευής. Φυσικά αν ήταν η συσκευή μου το ζήτημα, δεν θα έβγαζε την ένδειξη στους άλλους δύο παρόχους.

Sent from my Galaxy A40

Το έχουμε αναλύσει πολλές φορές. Η vodafone το έχει κρύψει. To HD δεν είναι volte, και βγαίνει μόνο σε xiaomi με stock android. Κουράζω, αλλά να επαναλάβω πως πριν 1,5 χρόνο που είχαν δώσει δοκιμαστικά το volte μου έβγαζε κανονικά ένδειξη στο s10e. Μετά από 1,5 μήνα έκοψαν το volte εντελώς, για να το δώσουν ξανά πέρυσι τον Οκτώβρη, αν θυμάμαι καλά, και από τότε πάπαλα η ένδειξη. Τσακωνόμουν με υπάλληλο δεν εξυπηρέτηση που μου έλεγε ότι είναι ενεργοποιημένο, λέγοντας πως δεν υπάρχει ένδειξη. Δεν θα δείτε καμία ένδειξη μου λέει, πάρα μόνο ότι κρατάει το 4G στην κλήση. Τέλος πριν 2-3 βδομάδες που πήρα καινούριο το Α40, μόλις άνοιξε πρώτη φορά είχα την κάρτα της Vodafone μέσα, και έδειχνε volte στην αρχή. Αυτό κράτησε μέχρι να το συνδέσω σε wifi και να βάλω λογαριασμό Google, όπου έσβησε η ένδειξη και δεν άνοιξε ποτέ ξανά. Νομίζω πως δεν χωράει αμφιβολία ότι είναι θέμα παρόχου και όχι συσκευής. Φυσικά αν ήταν η συσκευή μου το ζήτημα, δεν θα έβγαζε την ένδειξη στους άλλους δύο παρόχους.

Sent from my Galaxy A40

Αυτό νομίζω γίνεται μόνο σε Samsung. Σε OnePlus παραμένει το λογότυπο και δεν εξαφανίζεται κάπου.

Το samsung λοιπόν δουλεύει όπως προβλέπεται. Σου έχει την ένδειξη σε άλλους παρόχους και την χάνει στην vodafone(είναι προφανές νομίζω ότι η συσκευή δεν κάνει του κεφαλιού της επιλεκτικά μόνο για τη Vodafone). Όπως σου εξήγησα, η απώλεια της ένδειξης συμβαίνει όταν κατεβάσει πρώτη φορά ρυθμίσεις δικτύου. Άρα η άλλη συσκευή κάτι παρακάμπτει αν αφήνει την ένδειξη.

Επίσης, δεν θα δεις σχεδόν πουθενά να αναφέρεται και ακόμη περισσότερο να διαφημίζει το volte. Το κύριο βάρος έχει πέσει στο WiFi calling, και το volte το κάνει να μοιάζει σαν κάτι συμπληρωματικό σε αυτό. Προφανώς εκεί στηρίζεται η απόφαση να κρύβει την ένδειξη. Και όπως μας είχαν πει παλαιότερα, θεωρούν ότι το εικονίδιο δεν είναι χρήσιμο και μπερδεύει τους συνδρομητές. Στην πράξη βλέπω πως περισσότερη σύγχυση προκαλεί η απουσία του, αλλά ότι νομίζει ο καθένας.

Sent from my Galaxy S10e

Η απλά δεν είναι σε θέση να λειτουργεί σωστά το VOLTE και το κρύβει Εσκεμμένα για να μη τη κράζουν.

Προσωπικά το VOLTE της Voda είναι αρκετά κακό. δε λειτουργεί σωστά και κάνει προβλήματα σε κλήσεις ή data...

Είμαι 1000% σίγουρος πως είναι beta, απλά το έδωσαν ελεύθερο γιατί γκρινιαζαμε πως έχει μείνει πίσω, δεν το διαφημίζει γτ ξέρει τα προβλήματα και κόβει κινήσει μέχρι να σου πει έβγαλα 5G ξέχνα το VoLTE

signaturegif.gif.db6a042404483db25bb662dad73cd036.gif

Η απλά δεν είναι σε θέση να λειτουργεί σωστά το VOLTE και το κρύβει Εσκεμμένα για να μη τη κράζουν.

Προσωπικά το VOLTE της Voda είναι αρκετά κακό. δε λειτουργεί σωστά και κάνει προβλήματα σε κλήσεις ή data...

Είμαι 1000% σίγουρος πως είναι beta, απλά το έδωσαν ελεύθερο γιατί γκρινιαζαμε πως έχει μείνει πίσω, δεν το διαφημίζει γτ ξέρει τα προβλήματα και κόβει κινήσει μέχρι να σου πει έβγαλα 5G ξέχνα το VoLTE

Αν ήταν προβληματικό και beta, δεν θα το ενεργοποιούσε μαζικά σε όλους όσους το υποστηρίζει η συσκευή τους.

Καλά, όχι και σε όλους. Ο πατέρας μου με S8, 9 μήνες και δεν είχε ενεργοποιηθεί. Έπρεπε να καλέσω εγώ και να το ζητήσω.

By the way, ο λόγος που ήθελα να του το ενεργοποιήσω είναι για να δοκιμάσω την κλήση βίντεο που έγραφε κάποιος ότι έχει καλή ποιότητα. Δεν βλέπω να δουλεύει. Κατά την προσπάθεια για κλήση (και οι 2 συσκευές samsung που το υποστηρίζουν) απλά κλείνει.

Δεν είναι κάτι το τόσο περίπλοκο για να πεις ότι θέλει ειδικές ικανότητες για να δουλέψει. Η μόνη περίπτωση που έχω δει να μην λειτουργεί σωστά, ήταν σε μη επίσημα συμβατή συσκευή που έκοβε την αναγνώριση κλήσεων. Αλλά έστω, για χάρη της κουβέντας, οτι έχεις δίκιο και είναι τέρμα προβληματικό. Στα data τι πρόβλημα να κάνει; :D

Sent from my Galaxy S10e

Edited by Mark_K

Φυσικά και έχει. όταν η κεραία γεμίζει τις κυψέλες με δεδομένα ομιλίας δεν επαρκεί να δώσει ταχύτητες και σε αυτούς που έχουν data εκείνη την ώρα.

signaturegif.gif.db6a042404483db25bb662dad73cd036.gif

Αυτό δεν έχει καμία πραγματική βάση. Όταν κάνουν υποδομές τέτοιες που σε λίγο δεν θα έχει λόγο ύπαρξης το 3G, θέλεις να μην υπάρχει volte γιατί σου ρίχνει τις ταχύτητες; Έχεις ιδέα για το πόσα δεμένα απαιτούνται για την κλήση; Λίγα kbps. Δεν θα σου φορτώσει κάτι τέτοιο το δίκτυο πρακτικά. Είναι πραγματικά αστείο να ισχυρίζεται κάποιος κάτι τέτοιο.

Sent from my Galaxy S10e