TakeOverNet Δημ. November 20, 2019 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2019 (edited) Έλα τώρα, χρόνια παρακολουθούμε το forum. Δεν αναφέρομαι μονάχα σε όσα γράφεις στο θέμα αυτό. Εκτός αν θες να μας πείσεις πως Huawei = vodafone. Όπως και να έχει, μπορεί και να το βλέπεις ως ψυχολογικό, αλλά χρειάζεται. Εγώ καταλαβαίνω πως η εταιρεία σου προωθεί το VoWiFi και το VoLTE λειτουργεί υποστηρικτικά σε αυτό, για αυτό και δεν το διαφημίζει τόσο και δεν έχει το σηματάκι. Είτε σου αρέσει είτε όχι, μέχρι τώρα δεν γίνονταν κλήσεις σε 4G δίκτυο και είναι μια καινοτομία που διαφοροποιεί κατά κάποιο τρόπο μιας και γίνονται πιο γρήγορα οι κλήσεις και με καλύτερη ποιότητα. Δεν είναι κακό να το γνωρίζει ο συνδρομητής πότε λειτουργεί ή όχι. Και επιπρόσθετα, όταν έχεις δίκαρτο και δεν έχεις δεδομένα από την συγκεκριμένη κάρτα αλλά από την άλλη, είναι ένας πολύ απλός τρόπος με μια ματιά να ξέρεις σε τι τύπο δικτύου βρίσκεται η vodafone την δεδομένη στιγμή. Και κατά την γνώμη μου είναι και θέμα marketing. Αν έχεις δίκαρτο και βλέπεις να γράφει VOLTE1 στην άλλη σου κάρτα και σε αυτήν όχι, ακόμα και να μην έχεις κανένα θέμα, υποσυνείδητα βγάζει πως κάτι είναι λειψό εδώ πέρα. Αλλά που να καταλάβεις. Για σένα είναι ψυχολογικά των άλλων, προκειμένου να υπερασπιστείς την εταιρική γραμμή. Sent from my SM-G970F Εφόσον παρακολουθείς χρόνια το φόρουμ θα ξέρεις ότι γράφω μόνο για θέματα vodafone γιατί πολύ απλά έχω αυτή χρησιμοποιώ άρα αυτή γνωρίζω. Με κατηγορείς ότι δεν πετάγομαι σε άσχετα φόρουμ όπως κάνουν άλλοι; Ότι δεν διασπείρω ψευδές ειδήσεις όπως άλλοι; Θες να μπω στο φόρουμ της Cosmote και να σχολιάζω την κάλυψη στη Δράμα που ούτε cosmote έχω ούτε έχω πάει στη Δράμα, οποία κάνουν άλλοι ; Πραγματικά τώρα;;;; Αν ψάχνεις εταιρικές γραμμές ψάξε σε αυτούς που σχολιάζουν χωρίς να έχουν ιδέα και μεταδίδουν ψευδές ειδήσεις και μην με προτρέπεις έμμεσα να το κάνω και εγώ. Και προφανώς η όλη σου στάση απλά μου λέει ότι κακώς μοιράστηκα μια πληροφορία που έτυχε να μάθω και προτιμότερη η πρότερη κατάσταση το να αναρωτιέται κάποιος που είναι το σήμα. Για το VoLTE η «εταιρική» μου γραμμή είναι μια: Η Apple ξέρει καλύτερα από σένα για θέματα User Experience. Εκτός αν διαφωνείς και με αυτό... Edited November 20, 2019 by TakeOverNet Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. November 20, 2019 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2019 Δε με ενδιαφέρει καθόλου τι κάνει η apple. Δεν χρησιμοποιώ προϊόντα της. Το γεγονός είναι πως μια ένδειξη που υπάρχει στο τηλέφωνό μου σκόπιμα έχει κρυφτεί από τον πάροχο. Αν ήταν θέμα user experience γνώμη μου είναι πως θα το έκοβε ο κατασκευαστής του τηλεφώνου. Και από πότε μια έξτρα πληροφορία αφαιρεί από το user experience; Θα τρελαθούμε... Δηλαδή με την ίδια λογική, αφού έχει κάλυψη πες παντού, μπορείτε να αφαιρέσετε και την ένδειξη του σήματος. Επειδή είσαι ικανός να το πας σε αντιπαράθεση iOS vs Android για να υποστηρίξεις την απόφαση της Vodafone, η ουσία είναι μια. Marketing απλά. Αν το είχε κάνει πριν από 3 χρόνια, όχι απλά θα είχε ένδειξη, αλλά πιθανόν να στο έλεγε και με ηχητικό μήνυμα πριν την κάθε κλήση(τρόπος του λέγειν, υπερβάλλοντας). Το 2019 δεν είναι και τόσο φοβερό, και επέλεξε να προωθήσει ως WiFi και να λειτουργεί το VoLTE υποστηρικτικά. Μην ακούω λοιπόν αηδίες περί user experience. Ο ερασιτεχνικός τρόπος που λανσαρίστηκε και η υπηρεσία (επί μήνες απουσίαζε το VoLTE και αν ξεκινούσε κλήση με WiFi μόλις απομακρυνόταν και έχανε το σήμα έπεφτε η κλήση) αν μη τι άλλο δείχνουν ότι το user experience είναι προτεραιότητα.... Sent from my SM-G970F Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. November 20, 2019 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2019 Μα αυτό ακριβώς. Δεν είναι θέμα λάθος τεχνικών προδιαγραφών. Οι τεχνικές προδιαγραφές υπάρχουν, και είναι η ένδειξη VoLTE. Σίγουρα δεν το έχουν όλες οι (δίκαρτες) συσκευές, αλλά σε όσες υποστηρίζουν, ας το πούμε dual VoLTE/VoWiFi, είναι μια πολύ χρήσιμη πληροφορία που απλά έχει κοπεί. Off topic, αυτές οι συσκευές σε VoWiFi πρακτικά δουλεύουν σαν dual SIM active. Όταν χρησιμοποιείς την μια sim δέχεται κλήσεις κανονικά και η 2η χωρίς να χρειάζεται πχ προώθηση κλήσης. Sent from my SM-G970F Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. November 20, 2019 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2019 Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Η απόλυτη προχειρότητα στο λανσάρισμα της υπηρεσίας καταφέρνοντας να την κάνουν την ποιο ασύμβατη σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Τα υπόλοιπα είναι απλά δικαιολογίες. Δυστυχώς επειδή δεν έχουμε καταναλωτική παιδεία και στις τηλεπικοινωνίες πληρώνουμε τον κούκο Αϊδόνι τις υπηρεσίες κινητής και φυσικά δεν αντιδρούμε σε ανάλογα θέματα λειτουργικότητας. Είναι απαράδεκτο το όλο θέμα και όχι μόνο επειδή δεν εμφανίζει το εικονίδιο του VoLte. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες για αγρίους. Στάλθηκε από το EVR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
H2SO4 Δημ. November 20, 2019 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2019 Για να καταλάβω : To τηλέφωνο μπορει να συνδεθει σε : 1) 2G 2) 3G 3) 4G και πάντα αυτό θα το βλέπουμε στην οθόνη. Αρα ξέρουμε σε τι είμαστε συνδεδεμένοι. Οταν είμαι σε 2G και κάνω η δεχθώ κλήση, πάλι 2G γράφει. Δεν εμφανίζεται άλλο εικονίδιο " VoGSM" η κάτι ανάλογο. Επίσης το ίδιο με 3G .. VoUMTS .. οχι, απλα συνεχίζει να μου δείχνει 3G. Οπότε, μεχρι τώρα οταν πάρω τηλέφωνο, ξερω αν εχει φυγει over GSM η φωνή η απο UMTS . Για το 4G , που μέχρι τώρα υποστήριζε μόνο data, κληση φωνής σε εριχνε σε 2G or 3G . Πλέον επειδή έχει ενεργοποιηθεί και για το 4G voice, δεν θα σε ρίχνει αλλα θα σε αφήνει σε 4G. Ακριβώς οτι κάνει και σε 2G και 3G. Δεν θα έχει ξεχωριστά εικονίδια για data & voice στο 4G . Γιατί να το κάνει. Δεν νομίζω να ειναι κάποιος που να καταλαβαίνει τι γίνεται με την κληση του οταν βλεπει σκετο "2G" η "3G" στην οθόνη του, αλλά να μπερδεύεται οταν βλέπει σκετο "4G" . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. November 20, 2019 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2019 Πολύ σωστά, αλλά αν έχεις την κάρτα σου σε δίκαρτο που υποστηρίζει VoLTE και στις δύο θέσεις, αν δεν παίρνεις δεδομένα από την Vodafone δεν βλέπεις τίποτα. Ενώ όταν εμφανίζει την ένδειξη, ακόμη και αν παίρνεις δεδομένα από άλλη κάρτα, ξέρεις ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή είσαι σε 4G δίκτυο, και ότι γενικά λειτουργεί το VoLTE. Sent from my SM-G970F Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. November 20, 2019 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2019 Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο που αναφέρεις όπως να κρατάνε επιλεκτικά το 4G κάπου και ανά ώρες. Στην περίπτωση βλάβης που δεν θα λειτουργεί ούτε το volte με το σηματάκι που θα κοπεί θα το πάρεις χαμπάρι άμεσα. Για αυτό είναι οι ενδείξεις, για να παρέχουν πληροφόρηση για κάτι. Και, όπως και να το κάνουμε, είναι κάπως να έχει σχεδιαστεί το τηλέφωνό/λειτουργικό σου να δείχνει κάτι και να στο κόβει ο πάροχος. Sent from my moto g(6) play Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. November 20, 2019 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2019 Eτσι είναι , στη vodafone το σημα volte είναι άχρηστο γατί ο καθένας ξέρει ότι θα το έχει όταν δει 4g , δεν έχει ανάγκη επιβεβαίωσης .... Είμαστε σίγουροι ότι αν σερφάρουμε σε 4g και μας πάρουν ή πάρουμε τηλ δεν θα "πέσει" το ιντερνετ και ας μην γράφει volte. (το θέμα των 2καρτων είναι πολύ ιδιαίτερη περίπτωση που δεν έχω καταλάβει απόλυτα όσο και να μου εξηγούν τα παιδιά πως βοηθάει :) αλλά σε κάθε περίπτωση αφορά ελάχιστους.) Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ειναι αχρηστο για άλλες εταιρίες ,,, πχ στην cosmote θυμάμαι ότι το volte είχε πέσει ενω ειχαν 4g , και γενικά πέφτει το δίκτυο μερικός με σεισμους βροχές φωτιές ζέστες κλπ. Θα μπορούσε να μην δινει volte και ανα περιοχές, ώρες της μέρας κλπ και σε κανονικές συνθήκες γιατί έχουν επιλέξει να κρατάνε το 4g ακόμα και οριακά αν δεν μπορεί να στηρίξει καν volte Aς μας πει κάποιος αν και εκει έχουν παντου και πάντα με το 4g όπως εδω , λογικά ισως έχουν αναγκη το σηματάκι να βλέπεις αν δουλέυει volte ή όχι. Στην vodafone μοιάζει να θέλουν πιο σταθερές λύσεις - ελπιζω δλδ και βλέπω μέχρι τώρα γενικά από την συμπεριφορά δικτύου ότι είναι πιο σταθερό σε δύσκολες συνθήκες - δεν κόβει υπηρεσίες δλδ .. ισως αυτο να επιδιώκουν και στο volte , αν βλέπεις 4g να το έχεις πάντου όλη την μέρα αυτονόηταΕμ η Vodafone που να έχει πρόβλημα το 4g+ σε σχέση με την Cosmote το βρίσκεις μόνο με το τουφέκι που λέει ο λόγος. Στάλθηκε από το EVR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ----- προσθήκη μηνύματος 34 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο που αναφέρεις όπως να κρατάνε επιλεκτικά το 4G κάπου και ανά ώρες. Στην περίπτωση βλάβης που δεν θα λειτουργεί ούτε το volte με το σηματάκι που θα κοπεί θα το πάρεις χαμπάρι άμεσα. Για αυτό είναι οι ενδείξεις, για να παρέχουν πληροφόρηση για κάτι. Και, όπως και να το κάνουμε, είναι κάπως να έχει σχεδιαστεί το τηλέφωνό/λειτουργικό σου να δείχνει κάτι και να στο κόβει ο πάροχος. Sent from my moto g(6) playΣωστός + 100000000 Στάλθηκε από το EVR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FoT1s Δημ. November 20, 2019 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2019 Παντως, οσοι εχετε την δυνατοτητα wifi & lte γιατι παραπονιεστε και απο πανω? Εμεις που δεν εχουμε ακομα τιποτα, τι πρεπει να κανουμε? Μεχρι τωρα, ασχολουμασταν ποτε θα τα δωσει η voda κλπ, τωρα που τα εδωσε και δεν εχουμε κατι αλλο να σχολιασουμε, ειπαμε να ασχοληθουμε με τα εικονιδια αν φαινοντε η οχι. Ελεος ρε, παιδια! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
H2SO4 Δημ. November 20, 2019 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2019 Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο που αναφέρεις όπως να κρατάνε επιλεκτικά το 4G κάπου και ανά ώρες. Στην περίπτωση βλάβης που δεν θα λειτουργεί ούτε το volte με το σηματάκι που θα κοπεί θα το πάρεις χαμπάρι άμεσα. Για αυτό είναι οι ενδείξεις, για να παρέχουν πληροφόρηση για κάτι. Και, όπως και να το κάνουμε, είναι κάπως να έχει σχεδιαστεί το τηλέφωνό/λειτουργικό σου να δείχνει κάτι και να στο κόβει ο πάροχος. Sent from my moto g(6) play To ιδιο μπορει να συμβει και πχ στο 3G . Να έχει βλάβη το CS αλλά οχι το PS . Εμ η Vodafone που να έχει πρόβλημα το 4g+ σε σχέση με την Cosmote το βρίσκεις μόνο με το τουφέκι που λέει ο λόγος. χρειαζεται 4G+ για VoLTE ? Οχι. Αλλα , μην σου χαλαω το χατήρι, ας γελασω με το αστειάκι :lol::lol::lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. November 20, 2019 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2019 To ιδιο μπορει να συμβει και πχ στο 3G . Να έχει βλάβη το CS αλλά οχι το PS . χρειαζεται 4G+ για VoLTE ? Οχι. Αλλα , μην σου χαλαω το χατήρι, ας γελασω με το αστειάκι :lol::lol::lol: Δεν μου χαλάς τίποτα σε κάτι που βλέπω καθημερινά. Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. November 20, 2019 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2019 Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει αυτό που λες ... έχουν σχεδιαστεί για να μπαίνουν ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ , όχι απλά γιατί υπάρχουν τα ανάβουμε. ΟΛΕΣ οι εταιρίες έχουν συγκεκριμένο και σοβαρό λόγο για κάθε σήμα που σου δείχνουν η δεν δείχνουν Πχ η vodafone έχει σχεδιαστεί να δουλεύει το 4g TAYTOΧΡΟΝΑ με volte και πάντα, γιαυτό όταν δεις 4G ξέρεις ότι υπάρχει και volte και αν δεν έχεις volte δεν θα έχεις 4g .... δέυτερο σήμα για το ίδιο πράγμα είναι απλά ενόχληση ΔΕΝ πρέπει να έχει 2 σηματάκια για το ίδιο πράγμα λοιπόν Αντίθετα ο Οτε έχει σχεδιαστεί για να έχει volte ανα περίπτωση και όχι πάντα (από τα λίγα που ξέρω) δλδ μπορεί να έχεις 4g και να μην έχεις volte (για διάφορους λόγους επιλογής - σχεδιασμού καλού ή κακού) οπότε θα σε ενημερώσει σβήνοντας το σηματάκι. ΕΧΕΙ νόημα το δέυτερο σηματάκι εδω , δεν το πέταξαν απλά για να βλέπεις πιο πολλά σήματα και να πουλήσουν μουριΚαμία σχέση με την πραγματικότητα αυτό που γράφεις. Δεν υπάρχει θέμα σχεδιασμού για το πότε θα έχει VoLTE ή όχι όταν έχει συνδεθεί σε 4G. Όταν είσαι σε 4G πάντα θα έχεις VoLTE. Η μόνη περίπτωση για το αντίθετο είναι να υπάρχει κάποια βλάβη. Είπαμε, η vodafone τα έχει κάνει όλα κάπως κουτσουρεμένα για να δώσει έμφαση στο VoWiFi. Η σωστή υλοποίηση έχει και επιλογή που συνήθως βρίσκεται μέσα στις ρυθμίσεις του dialer και επιλέγεις προτίμηση σε 4G ή σε WiFi. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να έχεις ότι από τα δύο θέλεις. Στην περίπτωση της vodafone δεν υπάρχει επιλογή για κάτι τέτοιο παρά μόνο WiFi calling on ή off. Hint : η επιλογή υπάρχει στο λειτουργικό και την έχει κρύψει η vodafone. Με ένα πρόγραμμα που έχω βρει, το οποίο απλά σε πάει στην ρύθμιση αυτή καταφέρνεις να ρυθμίσεις και την vodafone κατά το δοκούν. Και για όσους αμφιβάλλουν για τη χρησιμότητα της VoLTE ένδειξης σε δίκαρτο, ένα απλό παράδειγμα που μου συνέβη πρόσφατα. Έχω δύο κάρτες, Cosmote και Vodafone, και έχω επιλέξει να παίρνω δεδομένα από τη Vodafone από άλλη στιγμή. Βρίσκομαι στο μετρό ενδιάμεσα από διακοπές και δεν έχω σήμα και κάνει μια ώρα να ανοίξει αυτό που βλέπω. Ξαφνικά η Cosmote μου πετάει την ένδειξη VoLTE, έστω και αν δεν έχω δεδομένα από εκεί την συγκεκριμένη χρονική στιγμή άρα καταλαβαίνω ότι πιάνει κανονικά, γυρίζω τα δεδομένα σε αυτήν την κάρτα και κάνω τη δουλειά μου κανονικά. Αν δεν το καταλαβαίνετε αυτό, δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα. Sent from my SM-G970F Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nickchris36 Δημ. November 20, 2019 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2019 Καμία σχέση με την πραγματικότητα αυτό που γράφεις. Δεν υπάρχει θέμα σχεδιασμού για το πότε θα έχει VoLTE ή όχι όταν έχει συνδεθεί σε 4G. Όταν είσαι σε 4G πάντα θα έχεις VoLTE. Η μόνη περίπτωση για το αντίθετο είναι να υπάρχει κάποια βλάβη. Είπαμε, η vodafone τα έχει κάνει όλα κάπως κουτσουρεμένα για να δώσει έμφαση στο VoWiFi. Η σωστή υλοποίηση έχει και επιλογή που συνήθως βρίσκεται μέσα στις ρυθμίσεις του dialer και επιλέγεις προτίμηση σε 4G ή σε WiFi. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να έχεις ότι από τα δύο θέλεις. Στην περίπτωση της vodafone δεν υπάρχει επιλογή για κάτι τέτοιο παρά μόνο WiFi calling on ή off. Hint : η επιλογή υπάρχει στο λειτουργικό και την έχει κρύψει η vodafone. Με ένα πρόγραμμα που έχω βρει, το οποίο απλά σε πάει στην ρύθμιση αυτή καταφέρνεις να ρυθμίσεις και την vodafone κατά το δοκούν. Και για όσους αμφιβάλλουν για τη χρησιμότητα της VoLTE ένδειξης σε δίκαρτο, ένα απλό παράδειγμα που μου συνέβη πρόσφατα. Έχω δύο κάρτες, Cosmote και Vodafone, και έχω επιλέξει να παίρνω δεδομένα από τη Vodafone από άλλη στιγμή. Βρίσκομαι στο μετρό ενδιάμεσα από διακοπές και δεν έχω σήμα και κάνει μια ώρα να ανοίξει αυτό που βλέπω. Ξαφνικά η Cosmote μου πετάει την ένδειξη VoLTE, έστω και αν δεν έχω δεδομένα από εκεί την συγκεκριμένη χρονική στιγμή άρα καταλαβαίνω ότι πιάνει κανονικά, γυρίζω τα δεδομένα σε αυτήν την κάρτα και κάνω τη δουλειά μου κανονικά. Αν δεν το καταλαβαίνετε αυτό, δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα. Sent from my SM-G970F Με βρίσκεις απόλυτα συμφωνο με τα λεγόμενα σου. Παράθεση Edge SA For Ever Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. November 21, 2019 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2019 Όχι, δεν κατάλαβες καλά. Δεν έχει καμία σημασία η θέση της sim. Είτε πρώτη είτε δεύτερη, ακριβώς την ίδια συμπεριφορά έχει. Η εναλλαγή προτίμησης δεδομένων είναι κάτι που γίνεται μέσα σε 1". Σε παλιότερες συσκευές υπάρχει θέμα αν πιθανόν υποστηρίζουν VoLTE μόνο στην πρώτη υποδοχή. Αλλά και πάλι δεν έχει νόημα γιατί δεν υποστηρίζει η vodafone τα παλιότερα τηλέφωνα. Μόνο μέσω της εφαρμογής, αλλά προσωπικά δεν θα την έβαζα σε παλιό τηλέφωνο. Βρίσκω ότι καταναλώνει αρκετή μπαταρία. Μόνο αν μιλούσαμε για συγκεκριμένη περίπτωση που το σήμα δεν φτάνει ούτε για να μιλήσεις. Το πόσο χρήσιμη ή άχρηστη είναι μια ένδειξη, είναι κάτι υποκειμενικό. Ωστόσο το να αποδίδεις ποσοστό σε όσους συμφωνούν με μια γνώμη, είναι γελοίο. Φόρουμ είναι εδώ, και ο καθένας έχει τη δικιά του. Δε θα μπω στη λογική του να σχολιάσω την άποψη ότι το σηματάκι ή η απουσία του είναι λόγος προτίμησης ή απόρριψης. Τέτοια μπακάλικη τοποθέτηση ρίχνει πραγματικά το επίπεδο της συζήτησης. Γεγονός πάντως είναι πως στο τηλέφωνό μου, εκεί που βγαίνει η ένδειξη για το VoLTE δεν τρώει χώρο από τίποτε άλλο. Αλλού μπαίνουν τα εικονίδια αυτά και αλλού οι ειδοποιήσεις. Πάνω κάτω και σε αυτά που έχουν notch έτσι νομίζω πως είναι. Η μόνη περίπτωση που μπορώ να σκεφτώ όπου η ένδειξη θα δημιουργήσει ενδεχομένως πρόβλημα, είναι στον άνθρωπο που έχει απηυδήσει με τις τιμές των δεδομένων και δεν γνωρίζει και πολλά, που μόλις δει κάτι που γράφει LTE θα τρομάξει νομίζοντας ότι ξοδεύει παραπάνω δεδομένα. Με αυτήν την σκοπιά, ναι καταλαβαίνω την απόφαση να το αποκρύψουν. Δεν την συμμερίζομαι ωστόσο. Όπως ούτε τις σαχλαμάρες περί user friendliness. Sent from my SM-G970F Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mobilegr Δημ. November 21, 2019 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2019 Η προσωπική μου άποψη στα παραπάνω είναι ότι αρκεί η παραμονή της ένδειξης 4g κατα τη διάρκεια της κλήσης παρά επιπλέον ένδειξη για Volte. Έχω συσκευή dual sim Samsung A70 με κάρτες Vodafone και Cosmote μαζί. Θα προτιμούσα να εμφάνιζε συσκευή την ένδειξη 4g και στα 2 δίκτυα και όταν κάνω κλήση να διατηρείται η ένδειξη οπότε αυτομάτως καταλαβαίνω ότι είμαι σε volte. Το γεγονός ότι συσκευή αποκρύπτει την ένδειξη 4g όταν έχεις ενεργοποιημένη τη 2η sim δεν το βρίσκω σωστό. Ούτως ή άλλως για το ποιά sim έχω ενεργοποιημένη για data φαίνεται μόνιμα στις ειδοποιήσεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. November 21, 2019 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2019 Περίπου... Αυτό που λες δεν είναι ειδοποίηση, αλλά γρήγορη ρύθμιση. Πρέπει να κατεβάσεις την κουρτίνα για να το δεις. Από την άλλη, σωστά δουλεύει το τηλέφωνό σου καθώς η ένδειξη 4G υποδηλώνει από που παίρνει δεδομένα, κάτι που δεν μπορεί να γίνει ταυτόχρονα και από τις δύο κάρτες. Ωστόσο να είναι στην αναμονή σε 4G, ας πούμε σε standby να δεχτεί ή να κάνει κλήση με VoLTE, αυτό γίνεται αν είναι καινούρια η συσκευή και στις 2 κάρτες ταυτόχρονα. Sent from my SM-G970F Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
harris2007 Δημ. November 21, 2019 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2019 Να πω και εγώ τι γνώμη μου. Εγώ θα ήθελα να φαίνεται η ένδειξη VoLTE και να μην φαίνεται η ειδοποίηση στη μπάρα κάθε φορά που ενεργοποιείται το VoWIFI. Ο λόγος για το πρώτο είναι ο έλεγχος. Θέλω οποιαδήποτε υπηρεσία, τέτοιας σημασίας εννοώ, είναι σε λειτουργία να τη γνωρίζω. Όσον αφορά το δεύτερο, είναι σπάσιμο νεύρων, απορώ ποιος το σκέφτηκε. Και μάλιστα συνεχίζουν και το διατηρούν, δηλαδή το θεωρούν και άξιο ύπαρξης. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
harris2007 Δημ. November 21, 2019 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2019 Η προσωπική μου άποψη στα παραπάνω είναι ότι αρκεί η παραμονή της ένδειξης 4g κατα τη διάρκεια της κλήσης παρά επιπλέον ένδειξη για Volte. Έχω συσκευή dual sim Samsung A70 με κάρτες Vodafone και Cosmote μαζί. Θα προτιμούσα να εμφάνιζε συσκευή την ένδειξη 4g και στα 2 δίκτυα και όταν κάνω κλήση να διατηρείται η ένδειξη οπότε αυτομάτως καταλαβαίνω ότι είμαι σε volte. Το γεγονός ότι συσκευή αποκρύπτει την ένδειξη 4g όταν έχεις ενεργοποιημένη τη 2η sim δεν το βρίσκω σωστό. Ούτως ή άλλως για το ποιά sim έχω ενεργοποιημένη για data φαίνεται μόνιμα στις ειδοποιήσεις. Galaxy S9 εδώ: Dual SIM, Vodafone CU & Cosmote WU Πες μου σε παρακαλώ, αυτή τη στιγμή εάν εγώ καλέσω κάποιον με τη Vodafone, θα τον καλέσω με 4G ή χωρίς; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DjTony Δημ. November 21, 2019 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2019 Galaxy S9 εδώ: Dual SIM, Vodafone CU & Cosmote WU Πες μου σε παρακαλώ, αυτή τη στιγμή εάν εγώ καλέσω κάποιον με τη Vodafone, θα τον καλέσω με 4G ή χωρίς; Προφανώς και με 4G γιατί το δυνατότερο σήμα 4G της Vodafone είναι 1 γραμμή. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
harris2007 Δημ. November 21, 2019 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2019 Προφανώς και με 4G γιατί το δυνατότερο σήμα 4G της Vodafone είναι 1 γραμμή. Αυτό εννοώ με την ερώτησή μου, Αυτή τη στιγμή, βλέποντας εγώ αυτή την οθόνη στο κινητό μου, πως ξέρω αν η κλήση θα γίνει μέσω VoLTE ή όχι(χρησιμοποιώντας τη SIM1 που είναι η Vodafone); Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. November 21, 2019 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2019 (edited) Ακριβώς.... Και +1 για την ειδοποίηση στο VoWiFi. Sent from my SM-G970F Edited November 21, 2019 by Mark_K Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. November 21, 2019 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2019 Παιδιά μην το ψάχνουμε. Η όλη εφαρμογή της υπηρεσίας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα από ότι είπαν στην υποστήριξη που τηλεφώνησα. Όταν μιλούσαμε για το εικονίδιο ο εκπρόσωπος δεν μιλούσε και πολύ απλά κατεγράφε τα παράπονα που έκανα. Εξού και ο λόγος που υποστηρίζει λίγες συσκευές ακόμα. Φυσικά δεν απάντησε αν θα εμφανιστεί κάποτε το εικονίδιο. Στάλθηκε από το EVR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vox Δημ. November 21, 2019 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2019 Εμένα στην υποστήριξη είπαν ότι θα με καλέσουν πίσω αλλά ποτέ δεν κάλεσαν. Το ίδιο και στο chat Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
harris2007 Δημ. November 21, 2019 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2019 Παιδιά μην το ψάχνουμε. Η όλη εφαρμογή της υπηρεσίας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα από ότι είπαν στην υποστήριξη που τηλεφώνησα. Όταν μιλούσαμε για το εικονίδιο ο εκπρόσωπος δεν μιλούσε και πολύ απλά κατεγράφε τα παράπονα που έκανα. Εξού και ο λόγος που υποστηρίζει λίγες συσκευές ακόμα. Φυσικά δεν απάντησε αν θα εμφανιστεί κάποτε το εικονίδιο. Στάλθηκε από το EVR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Μα, εννοείται, κουβέντα κάνουμε Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsakman21 Δημ. November 21, 2019 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2019 Πάντως σε μένα όταν είχα πάρει την εξυπηρέτηση πελατών για ενεργοποίηση, μου είπαν δεν υποστηρίζεται για Samsung A50 Την επόμενη μέρα μου ηρθε μήνυμα όπως φαίνεται στην εικόνα πως ενεργοποιήθηκε. Αλλα δεν εβλεπα κάποια αλλαγη. Μερικές φορες μου εμφανίζεται το σημα του Vowifi αλλα μετά απο λιγο εξαφανίζεται. Δοκίμασα μετα 2 φορες μεσω myvodafone. Μου λεει δεν υποστηρίζεται απο το πρόγραμμα χρήσης Στη σιμ1 εχω what'sup στην σιμ2 cu Στάλθηκε από το SM-A505FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts