Jump to content

Redmi Note 5

ziaba
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

@Fulgore1 Ξέχασες στις διάφορες να αναφέρεις το διαφορετικό Snapdragon επεξεργαστη που φοράει σε σχέση με τις ναυαρχίδες. Οχι ότι φοράει κακό, το αντίθετο μάλιστα, απλώς αν έχει ο επεργαστης το 8.. μπροστά αυτόματα πάει τουλάχιστον €150-200 πάνω.

Επίσης το ir δεν υπάρχει ούτε στο mix2

No root->No problem

Που πάμε για να ζητήσουμε ξεκλείδωμα του bootloader;

Sent from my iPad using Tapatalk

Εδώ http://en.miui.com/unlock/

@Fulgore1 Ξέχασες στις διάφορες να αναφέρεις το διαφορετικό Snapdragon επεξεργαστη που φοράει σε σχέση με τις ναυαρχίδες. Οχι ότι φοράει κακό, το αντίθετο μάλιστα, απλώς αν έχει ο επεργαστης το 8.. μπροστά αυτόματα πάει τουλάχιστον €150-200 πάνω.

Επίσης το ir δεν υπάρχει ούτε στο mix2

Τον ανεφερα αγαπητε οταν μιλησα για τις καμερες.

Ειναι αυτονοητο οτι στο ακριβοτερο μοντελο θα πληρωσεις και τον δυνατοτερο επεξεργαστη/γραφικα που θα βοηθησει και στο video.

Και για το notification led το γυρισαν σε μονο 1(λευκο)χρωμα στις ναυαρχιδες.

Αυτα που λεω δηλαδη οτι βλεπεις με το καλημερα περικοπες στις ναυαρχιδες,πραγμα παραλογο για τα χρηματα που ζητανε.

Οσο για τον επεξεργαστη του Note 5,ειναι το πρωτο αλλα και το φθηνοτερο κινητο με snap636 ο οποιος ειναι αρκετα κοντα σε σχεση με τον 660(περιπου 115.000 ο ενας και κοντα 130.000 ο αλλος).

Καμια σχεση πχ με τον Snapdragon 625 του 5 plus ο οποιος ειχε μολις 70-73.000 στο antutu αρα μιλαμε για συνολικη διαφορα απο το note 5 κοντα 50% πανω,πραγμα που σιγουρα θα βοηθησει σε βαθος χρονου λογω και την μεγαλης(σε ιντσες και αναλυση)οθονης.

Και τι πατάμε; Αν πατήσω το Unlock με πάει σε μια σελίδα με κινέζικα.

Sent from my iPad using Tapatalk

Τον ανεφερα αγαπητε οταν μιλησα για τις καμερες.

Ειναι αυτονοητο οτι στο ακριβοτερο μοντελο θα πληρωσεις και τον δυνατοτερο επεξεργαστη/γραφικα που θα βοηθησει και στο video.

Και για το notification led το γυρισαν σε μονο 1(λευκο)χρωμα στις ναυαρχιδες.

Αυτα που λεω δηλαδη οτι βλεπεις με το καλημερα περικοπες στις ναυαρχιδες,πραγμα παραλογο για τα χρηματα που ζητανε.

Οσο για τον επεξεργαστη του Note 5,ειναι το πρωτο αλλα και το φθηνοτερο κινητο με snap636 ο οποιος ειναι αρκετα κοντα σε σχεση με τον 660(περιπου 115.000 ο ενας και κοντα 130.000 ο αλλος).

Καμια σχεση πχ με τον Snapdragon 625 του 5 plus ο οποιος ειχε μολις 70-73.000 στο antutu αρα μιλαμε για συνολικη διαφορα απο το note 5 κοντα 50% πανω,πραγμα που σιγουρα θα βοηθησει σε βαθος χρονου λογω και την μεγαλης(σε ιντσες και αναλυση)οθονης.

Γιατι το άλλο που το βάζεις? Που στα "mid range" βάζουν δυνατότητα επέκτασης μνήμης ενώ στα περισσότερα "flagship" δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

No root->No problem

Και τι πατάμε; Αν πατήσω το Unlock με πάει σε μια σελίδα με κινέζικα.

Για δες αυτόν τον οδηγό. Νομίζω πλέον δε χρειάζεται να έχεις developer ROM.

Γιατι το άλλο που το βάζεις? Που στα "mid range" βάζουν δυνατότητα επέκτασης μνήμης ενώ στα περισσότερα "flagship" δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Το ανεφερα πιο πισω στο κομματι των features που βγαζουν στις ναυαρχιδες γενικα.Ουτε το pixel δεν υποστηριζει micro sd που ειναι κοντα 1000ευρω κινητο.

Γκρινιαζετε κ παραπονιεστε για ένα κινητό που η αρχική του είναι 250€ ότι δεν έχει 2-3 πραγματακια που αλλα κινητα των 180€ τα εχουν.Παρακολουθώ κ συμμετέχω στο νήμα του Samsung note 3 κοντά 4 χρόνια τώρα κ έχω ένα κινητό που έχει τα πάντα πάνω του.ir blaster USB 3.0 αποσπωμενη μπαταρία nfc πένακι και διάφορα άλλα.τα ίδια ακούω κ εκεί ότι πάλι κάτι λείπει από το κινητό.ανουσια μηνύματα πραγματικά. Αν θέλετε και φθηνό κινητό και να έχει τα πάντα πάνω του σίγουρα ο κατασκευαστης θα έχει κάνει έκπτωση κάπου στο σύνολο.

Samsung S 2/Samsung Note 3/Samsung Note 9/Samsung S24 Ultra

Samsung Tab pro 8.4/Samsung Tab 3 7"  

Samsung Tab A 2019 10.1''

Μια χαρα τις ανταγωνιζεται τις ναυαρχιδες και με το παραπανω τουλαχιστον στα βασικα που ενδιαφερουν τον μεσο χρηστη και δεν τα παραλεμε καθολου.

Εδω βλεπεις κινητα των 500 και 600ευρω που εχουν μεν θυρα type c και τσιγγουνευονται να βαλουν usb 3.0 και βαζουν 2.0(oneplus,xiaomi mi mix 2s).Επισης η Xiaomi στο mi mix 2s εβγαλε και το ir blaster.....

Για οθονη προφανως και δεν φτανει επιπεδα amoled(ειδικα galaxy)αλλα για οποιον δεν ειναι ψειρας ειναι παραπανω απο ικανοποιητικη.

Η μεγαλυτερη διαφορα που θα δει καποιος απο το redmi note 5 σε σχεση με αλλες ναυαρχιδες(πραγματικη διαφορα)ειναι φυσικα στα στερεο ηχεια(γιατι αδιαβροχοποιηση μπορει να μην την χρειαστεις και ποτε)και φυσικα στην καμερα και το video,πραγμα λογικο και αναμενομενο λογω και του hardware που εχει γενικα και με δυνατοτερο επεξεργαστη/γραφικα(γιαυτο και οι φετινες ναυαρχιδες αντεχουν μεχρι 4κ 60fps video).

Το μεγαλυτερο μου παραπονο εμενα στις ακριβες συσκευες που εχουν περασει απο τα χερια μου(και Oneplus και Iphone και galaxy S7 και και)ειναι οτι ενω οι τιμες ανεβαινουν συνεχεια καθε χρονο, ολο κανεις συμβιβασμους.

Μια με features που βγαζουν(θυρα ακουστικων,ir blaster,ραδιοφωνο,μικροτερες μπαταριες,micro sd,notification led),μια με features που δεν βαζουν(οπως πχ τα κινητα απο γυαλι που δεν εχουν ασυρματη φορτιση)αλλα και με software updates που αργουν.

Ειχα κραξει πιο διπλα στο LG G6(ναυαρχιδα της εταιρειας για το 2017 με αρχικη τιμη τα 650ευρω)που εχει μεινει σε security patch του Γεναρη μεχρι τωρα που δινεται το νεο patch,ή πχ που απο τον Φλεβαρη του 2017 μεχρι και σημερα περασε 1.5χρονος για να παρει android 8.0.To Htc u11 ακομα ακριβοτερη ναυαρχιδα της αλλης εταιρειας και ειναι με security patch του Νοεμβριου.

Ειναι παρα πολυ θετικο για μενα οτι το Note 5 χτυπαει ολα οσα θελει ο μεσος χρηστης(και οχι μονο)σε μια επισης δικαιη τιμη(δεν ειναι τυχαιο που κανεις δεν το λεει overpriced για αυτα που προσφερει)χωρις να κανεις μεγαλους συμβιβασμους.

Δηλαδη οκ δεν εχει Nfc (που ξαφνικα ολοι τωρα το αναφερουν λογω e ticket) ή δεν εχει usb type c που ναι μεν ειναι κριμα αλλα δεν ειναι και το τελος του κοσμου.Εγω πχ εχω και αλλες usb συσκευες με micro usb καλωδια μεχρι και σημερα οπως τα controller των ps4/xbox,διαφορα usb hubs και παει λεγοντας.

Και αφου εχεις και 2 χρονια εγγυηση απο Infoquest(και οχι 1 χρονο εγγυηση Κινας/σκρουτζομαγαζου)εκλεισε η παρτιδα.

Ελπιζω να δουμε και μεγαλυτερη ποικιλια σε αξεσουαρ.

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Τα reviews το μονο που ειπαν ειναι οτι η καμερα του ειναι βελτιωμενη σε σχεση με το πιο απλο plus,πραγμα που αν δεν κανω λαθος ισχυει(δεν το εχω αγορασει ακομα).

Για οποοιον εχει παραπανω απαιτησεις υπαρχουν τα mi Note 3 και LG G6 στα 300ευρω.Την κεντρικη τους καμερα δεν την ξεπερναει.

Θέλω να πιστεύω ότι σε αυτά τα τηλέφωνα που αναφερθηκες που έχουν περάσει από τα χέρια σου δεν έχουν μέτρο σύγκρισης με το Xiaomi. Θέλω να δω μήπως ειμαι παράλογος Εγώ. Γιατί κ Εγώ πάντα από το ψηλό ράφι ψωνίζω Όσο βαστανε οι τσέπες μου. Όσο για το HTC u 11 όντως είναι ακριβό αλλά μπορείς να κοιτάξεις μια ΤΡΟΜΕΡΉ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ λύση που είναι καμεροφωνο με ois to HTC u ultra λεω Εγώ τώρα. Δεν έχω τίποτα με το Xiaomi μην παρεξηγηθώ απλά το έχω παραγγείλει κ Εγώ κ το περιμένω από βδομάδα σαν δεύτερο κινητό. Απλά καλό είναι να μην τα συγκρίνουμε με ναυαρχίδες θα πέσει φωτιά να μας κάψει.

Πώς κατεβάζουμε θέματα στο τηλέφωνο;στο Redmi note 3 είχε εφαρμογή που κατεβαζες

αλλαξε την περιοχή σε ινδία (πιάνει και ελβετία νομίζω)

έχει αλλάξει εδώ και λίγο καιρό αυτό και ευρώπη δεν λειτουργούν τα θέματα (ακόμα)

Γκρινιαζετε κ παραπονιεστε για ένα κινητό που η αρχική του είναι 250€ ότι δεν έχει 2-3 πραγματακια που αλλα κινητα των 180€ τα εχουν.Παρακολουθώ κ συμμετέχω στο νήμα του Samsung note 3 κοντά 4 χρόνια τώρα κ έχω ένα κινητό που έχει τα πάντα πάνω του.ir blaster USB 3.0 αποσπωμενη μπαταρία nfc πένακι και διάφορα άλλα.τα ίδια ακούω κ εκεί ότι πάλι κάτι λείπει από το κινητό.ανουσια μηνύματα πραγματικά. Αν θέλετε και φθηνό κινητό και να έχει τα πάντα πάνω του σίγουρα ο κατασκευαστης θα έχει κάνει έκπτωση κάπου στο σύνολο.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Επειδή τυχαίνει να το έχω κ αυτό το τηλέφωνο ενημερωτικά σου λέω από τότε οι κεραίες που του έχουν βάλει πιάνει κ συντονίζεται με 5Hz που τηλέφωνο Samsung 2017 της γυναίκας μου δεν συντονίζεται. Παίζει μεγάλο ρόλο τα υλικά που βάζουν σε ένα κινητό για να φτάσει μια συγκεκριμένη .

Έπεσε στα χέρια μου το s8+ του αδερφού μου και το δούλεψα λιγάκι. Κινηταρα.οκ ο αισθητήρας δακτύλικων δεν με βολεύει εμένα προσωπικά αλλά δεν μπορώ να λέω βλάκειες για το σύνολο του κινητού. Έτσι κ δεν γίνεται να συγκριθεί το s8+ που τα έχει όλα με redmi note 5 .Το ένα έχει 520€ και το άλλο 250€.άλλο flagship και άλλο πολυ καλο midrange!

Πήγα χθες public και είδα το redmi note 5 το οποίο είναι μια χαρά κινητό κ με καλύτερη οθόνη αλλά κ κάμερα απο το Samsung note 3 που έχω τώρα. Πολύ πιο φωτεινη οθόνη κ πιο καθαρές φώτο. Σε λίγο καιρό θα είναι το επόμενο κινητό μου

Samsung S 2/Samsung Note 3/Samsung Note 9/Samsung S24 Ultra

Samsung Tab pro 8.4/Samsung Tab 3 7"  

Samsung Tab A 2019 10.1''

Περι εκδόσεων του εν λόγω κινητού

http://en.miui.com/thread-2683843-1-1.html

Εχει μπερδευτεί ο Μήτσος από το Χαλάνδρι γιατί ο Raj από το Μουμπάι έχει συσκευή με όνομα Pro και δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο... άμα ο Raj την λέει Pro τότε όλες οι συσκευές λέγονται Pro .-

Έχω σταματήσει να ασχολούμαι με τις ονομασίες.

Όταν έρθει η ώρα να το πάρω ξέρω ποιο να πάρω

No root->No problem

Καλησπέρα κύριοι

Προχθές παρέλαβα το 4/64 και γενικά όλα καλά, ένα κλασικό χιαόμι με τα καλά και τα άσχημά του.

Κάτι όμως που με παρεξένεψε και πρέπει να βρω λύση οπωσδήποτε!

Επειδή είχα άλλα 2 χιαόμι και σε κανένα δεν είχα θέμα, τώρα με φαίνεται παράξενο που σε αυτό δεν γίνεται αυτόματα και δεν ξέρω καν πού πρέπει να το ψάξω για το βρω :confused: Ο λόγος είναι για τις προωθημένες κλήσεις. Όταν δηλαδή με παίρνουν τηλέφωνο κι είναι προωθημένη κλήση (προώθηση από το τηλέφωνο του σπιτιού) στα άλλα 2 που είχα έβγαζε σηματάκι και το έλεγε από κάτω. Τώρα όχι!! :cry::(:mad:

Κάποια βοήθεια πλιζ;; :!:

Ψάχνω να βρω τα έξτρα features του Android 8.1 όπως τα εικονίδια σε κάποιες εφαρμογές που τα κρατάς πατημένα και σου βγάζουν έξτρα επιλογές ή τα notifications με δυνατότητα snooze και δεν υπάρχει τίποτα, τι συμβαίνει;

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ψάχνω να βρω τα έξτρα features του Android 8.1 όπως τα εικονίδια σε κάποιες εφαρμογές που τα κρατάς πατημένα και σου βγάζουν έξτρα επιλογές ή τα notifications με δυνατότητα snooze και δεν υπάρχει τίποτα, τι συμβαίνει;

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

αν κατάλαβα τι εννοείς με το 1ο γιατί περίμενες να στα βγάλει ;

θέμα launcher είναι , βάλε π.χ. Nova launcher που έχει τέτοια δυνατότητα

το ίδιο (υποθέτω) και με τα Notifications , το τι έχει το stock android είναι άλλο και το τι σου "δίνει" η Miui άλλο

Καλησπερα παιδια. Σκεφτομαι να παρω για το πατερα μου το εν λογω κινητο μιας και βλεπω gearbest τιμη 146 + priority line 4,5 ευρω. Θελω ομως να δω και τι θηκη/τζαμακια θα του παρω. Εχει καποια διαφορά απο το redmi note 5 pro?

Θέλω να πιστεύω ότι σε αυτά τα τηλέφωνα που αναφερθηκες που έχουν περάσει από τα χέρια σου δεν έχουν μέτρο σύγκρισης με το Xiaomi. Θέλω να δω μήπως ειμαι παράλογος Εγώ. Γιατί κ Εγώ πάντα από το ψηλό ράφι ψωνίζω Όσο βαστανε οι τσέπες μου. Όσο για το HTC u 11 όντως είναι ακριβό αλλά μπορείς να κοιτάξεις μια ΤΡΟΜΕΡΉ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ λύση που είναι καμεροφωνο με ois to HTC u ultra λεω Εγώ τώρα. Δεν έχω τίποτα με το Xiaomi μην παρεξηγηθώ απλά το έχω παραγγείλει κ Εγώ κ το περιμένω από βδομάδα σαν δεύτερο κινητό. Απλά καλό είναι να μην τα συγκρίνουμε με ναυαρχίδες θα πέσει φωτιά να μας κάψει.

Εχεις δικιο οτι εχει ισως την καλυτερη καμερα στα χρηματα του το U ultra αλλα τι να το κανεις οταν δεν εχει θυρα ακουστικων,η μπαταρια του ειναι στην καλυτερη μετρια και σαν διαστασεις ειναι τεραστιο με αποτελεσμα να ειναι αρκετα δυσκολο στην χρηση το κινητο?

Επισης απο updates πριν λιγο καιρο πηρε Oreo και μαλλον εκει θα μεινει. Αρα ενω στο κομματι της καμερας ειναι κορυφη,πασχει σε αλλους τομεις.

Και ολα αυτα εχοντας υποψη οτι θα δωσεις μολις 230-250ευρω που ειδικα για δεδομενα Ελλαδας ειναι μια χαρα σε σχεση με τις ναυαρχιδες των 500 και 600+ευρω οι οποιες εχουν καταντησει μονο για να πουλαει μουρη ο ενας στον αλλο.

Μην ξεχναμε οτι μιλαμε για την Ελλαδα της κρισης που κατα τα αλλα επικρατει το γνωστο σλογκαν''κινητο για την καφετερια''.

Με το redmi note 5 γνωριζεις οτι δεν ισχυει το''οτι πληρωνεις παιρνεις''γιατι σου δινει πολλα περισσοτερα απο τα υπολοιπα κινητα της κατηγοριας του,γιαυτο και τονιζω οτι ειναι τρομερη επιλογη για το 2018 για αυτα που προσφερει συνολικα.

Τι να την κανεις πχ την κορυφαια αναλυση των ακριβως κινητων οταν στα περισσοτερα θα φοβασαι αν θα σου βγαλει με το ζορι την μερα ή μην πεσουν κατω και σπασει το γυαλι και μετα θελουν μια περιουσια για επισκευη?

Edited by Fulgore1

Λοιπόν το κινητό το έχω βγάλει από χθες το πρωί από το φορτιστή και μέχρι τώρα η μπαταρία είναι στο 35% με σχεδόν 7ωρες οθόνη..

http://imgur.com/gallery/QOGskCt

Επίσης συγκριτικά με huwai p10 σε δωμάτιο όχι καλά φωτισμένο που βγάλαμε 2 φωτογραφίες έβγαζες σαφώς καλύτερες..

Edited by stred
dum spiro spero

Λοιπόν το κινητό το έχω βγάλει από χθες το πρωί από το φορτιστή και μέχρι τώρα η μπαταρία είναι στο 35% με σχεδόν 7ωρες οθόνη...

Γιαυτο ακριβως τον λογο και το συγκρινα πιο πανω με τις περισσοτερες ναυαρχιδες.Γιατι ειναι ενα κινητο το οποιο δεν θα σε προδωσει στο κομματι της μπαταριας που απασχολει περισσοτερο οσους τα σκανε σε ναυαρχιδες.Και quick charge 3 που δεν υποστηριζει,ακομα και μεχρι το 30-40% να το φορτισεις αν βιαζεσαι,παλι ειναι παραπανω απο αρκετο για να σου βγαλει ανετα το υπολοιπο της μερας.

Αυτα τα γραφω btw μιας και ειχα για λιγο διαστημα το Redmi 5 plus και τα μονα παραπονα μου για το κινητο αυτο ηταν η καμερα που θα την ηθελα ενα κλικ καλυτερη(εγινε αυτο το note 5)και τον επεξεργαστη/γραφικα(επειδη που και που παιζω και κανενα παιχνιδι και ειχα μικρο κολληματα) που θα ηθελα επισης ενα κλικ παραπανω λογω μεγαλυτερης αναλυσης και ιντσων στην οθονη(που επισης εγινε στο Note 5).

Το μονο dealbreaker που ειχα ηταν οτι το ειχα αγορασει απο σκρουτζομαγαζο με οτι αυτο συνεπαγεται για την εγγυηση(1 χρονος απο καταστημα),που και αυτο λυθηκε τωρα με την infoquest.

Το μονο dealbreaker που ειχα ηταν οτι το ειχα αγορασει απο σκρουτζομαγαζο με οτι αυτο συνεπαγεται για την εγγυηση(1 χρονος απο καταστημα),που και αυτο λυθηκε τωρα με την infoquest.

Αν είναι από σκρουτζομάγαζο δεν θα στο δεχτει η infoquest για δωρεάν service. Μόνο αυτά που έχει εισάγει η ίδια δέχεται για εγγύηση. Δηλαδή αυτά που πουλάνε οι μεγάλες αλυσίδες.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Αν είναι από σκρουτζομάγαζο δεν θα στο δεχτει η infoquest για δωρεάν service. Μόνο αυτά που έχει εισάγει η ίδια δέχεται για εγγύηση. Δηλαδή αυτά που πουλάνε οι μεγάλες αλυσίδες.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Το ξερω ,γιαυτο ειπα ''τωρα που τα εφερε η Infoquest''υπο την εννοια της αγορας απο επισημους συνεργατες/αλυσιδες.

Ειδικα απο την στιγμη που πολλα καταστηματα εχουν ακομα τιμες κοντα σε αυτες.

• The title was changed to REDMI NOTE 5 Δεν ανοίγει το messenger