Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του

Alphaleader
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κάνεις κανονικά.

Όταν πας πχ με το es στα αρχεία της κάρτας και ιεπιλέξεις μετονομασία ενός αρχείου, θα σου εμφανίσει μήνυμα να δώσεις δικαιώματα στην εφαρμογή για πρόσβαση στην κάρτα. Θα διαλέξεις μετά τον κεντρικό φάκελο της κάρτας και πλεόν θα μπορείς.

Υπαρχει καποιο σημειο που να βλεπεις τα δικαιωματα ολων των εφαρμογων που εχεις στο κινητο σου και να μπορεις να δωσεις ξεχωριστα δικαιωματα σε καθε εφαρμογη ειτε για την καρτα μνημης, ειτε για οτιδηποτε αλλο?

Υπαρχει καποιο σημειο που να βλεπεις τα δικαιωματα ολων των εφαρμογων που εχεις στο κινητο σου και να μπορεις να δωσεις ξεχωριστα δικαιωματα σε καθε εφαρμογη ειτε για την καρτα μνημης, ειτε για οτιδηποτε αλλο?

Στη διαχείριση των εφαρμογών θα πας στην εφαρμογή που θες και στις επιλογές εκεί θα δεις "Άδειες" .

Οποτε πλεον δεν σου απαγορευει το android να κανεις οποιαδηποτε εργασια με ενα 3rd party app που παλιοτερα δεν σε αφηνε.

Π.χ. αντιγραφη αρχειου, μετονομασία αρχειου κ.τ.λ.

Εχω κινητο samsung note3 (ναι ακομα) και θα ηθελα οταν βλεπω on line tv σε αυτο να μπορω να το βλεπω και σε 1 tablet 8intso που εχω.Γινεται?

Οποτε πλεον δεν σου απαγορευει το android να κανεις οποιαδηποτε εργασια με ενα 3rd party app που παλιοτερα δεν σε αφηνε.

Π.χ. αντιγραφη αρχειου, μετονομασία αρχειου κ.τ.λ.

Τι εννοείς;

Από εποχές Android 4.2 θυμάμαι να μεταφέρω, μετονόμαζω κλπ αρχεία.

Δεν υπήρχε τέτοια απαγόρευση που λες.

Unleashed by ONEPLUS 3T rooted

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Τι εννοείς;

Από εποχές Android 4.2 θυμάμαι να μεταφέρω, μετονόμαζω κλπ αρχεία.

Δεν υπήρχε τέτοια απαγόρευση που λες.

Στο android 5 ή 6 νομιζω υπηρχε.

Στο 4+ , απο και προς την εξωτερκή μνήμη...
“When there's no more room in hell, the dead will walk the earth.”

Λοιπόν, στο παρελθόν είχα εγκαταστήσει τις εφαρμογές "Device Control" και "Terminal Emulator" για να κάνω disable κάποια bloatware (malware καλύτερα) της εταιρείας (Jiayu).

Αφού έκανα τις κατάληλλες ενέργειες (disable) σταμάτησαν τα περίεργα popups και τα άφησα ως έχει με το σκεπτικό ότι είμαι καλυμένος. Με το Play Protect πλέον όμως κάθε φορά μου εμφανίζει μια εφαρμογή από τις disabled ως malware και μου ζητά να τη κάνει uninstall, πράγμα που δεν κάνει, αφού ότι και να επιλέξω, συνεχίζει και υπάρχει η συγκεκριμένη εφαρμογή.

Ενώ εμφανίζονται λοιπόν ως disabled στο Device Control, δε μπορώ να τα κάνω uninstall.

Βάζοντας το titanium backup free με σκεπτικό να απεγκαταστήσω τις εν λόγω εφαρμογές τελείως, ενημερώνομαι ότι δεν είμαι rooted.

Στο Terminal Emulator πατώντας su, αλλάζει από $ σε # που θεωρούσα μέχρι τώρα πως σημαίνει ότι έχω root access. Κατεβάζοντας και ελέγχοντας με το "Root Checker" παίρνω απάντηση ότι έχω root access κάτι που δε συνάδει με τα αποτελέσματα του titanium backup.

Παρακαλώ για τη γνώμη σας παιδιά :wacko:

Σε ένα κινητό μου, η οθόνη πλέον δε λειτουργεί. Έσπασε. Απλά ξέρω ότι είναι ανοιχτό και συνδεδεμένο στο wifi του σπιτιού μου. Υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνω Mirroring την οθόνη του, στην οθόνη του laptop μου ώστε να διαχειριστώ κάποια πράγματα; Εικόνες, βίντεο κλπ τα πήρα μέσω usb, οκ. Θέλω όμως να πάρω και τα sms πχ. Γίνεται;
[sIGPIC][/sIGPIC]

Μπορεις πλεον να κανεις backup - restore ενα κινητο με τα apps και τις ρυθμισεις του καθε app ωστε να τις επαναφερεις σε ενα αλλο κινητο?

Ειδα αυτο το προγραμμα της samsung που προμοταρει οτι μεταφερει ακομα και τις ρυθμισεις σας χωρις ρουτ φανταζομαι.

Το εχει δοκιμασει κανεις να μας πει εντυπωσεις και αν πραγματικα μεταφερει, κανει backup/restore τα παντα απο ενα κινητο σε ενα αλλο?

Το αναφερω αυτο γιατι εγω ειχα μεινει οτι δεν μπορεις να μεταφερεις apps κ.τ.λ. απο ενα κινητο σε ενα αλλο αλλα χωρις τις ρυθμισεις του καθε app και γενικοτερα του καθε κινητου.

Αλλαξε κατι σε αυτο?

Μπορεις πλεον να κανεις backup - restore ενα κινητο με τα apps και τις ρυθμισεις του καθε app ωστε να τις επαναφερεις σε ενα αλλο κινητο?

Ειδα αυτο το προγραμμα της samsung που προμοταρει οτι μεταφερει ακομα και τις ρυθμισεις σας χωρις ρουτ φανταζομαι.

Το εχει δοκιμασει κανεις να μας πει εντυπωσεις και αν πραγματικα μεταφερει, κανει backup/restore τα παντα απο ενα κινητο σε ενα αλλο?

Το αναφερω αυτο γιατι εγω ειχα μεινει οτι δεν μπορεις να μεταφερεις apps κ.τ.λ. απο ενα κινητο σε ενα αλλο αλλα χωρις τις ρυθμισεις του καθε app και γενικοτερα του καθε κινητου.

Αλλαξε κατι σε αυτο?

Κανε το ''πείραμα'' και πες μας...! ;)

284285df2da60877fb17f4243f5013c1.gif

Αν μπορουσα πιστεψε με θα το εκανα και θα σας ελεγα τι εγινε αλλα δεν μπορω γιατι:

01. Εχω πολυ παλιο κινητο

02. Ακομα δεν εχω αγορασει το samsung galaxy s7 που σκεφτομαι να παρω.

03. Δεν ξερω αν αυτο ισχυει μονο για κινητα samsung σαν target κινητα ή για ανεξαρτητου μαρκας κινητα.

Καλημέρα. Σήμερα με το που ανοιγω την εφαρμογή του instagram μου πετάει το παρακάτω μήνυμα (βλ. φωτογραφια) και δε με αφήνει να πάω πίσω ούτε να βγω απ'την εφαρμογή. Κι άμα κλείσω την εφαρμογή, οταν το ξανανοιξω με πετάει πάλι εκεί.

Άμα δεν ήταν ιός κι ήταν όπως τα λέει δε θα μου έδινε το δικαίωμα να βγω απ'αυτό το παράθυρο?

Επίσης δεν έχω δοκιμάσει να πατησω το κουμπί "εγω ημουν".

Πάτησα το "δεν ήμουν εγω" και ζήταγε καινουργιο κωδικό αλλά δε συνεχισα.d247f8a2639045f3e05369e6b5e8ad35.jpg

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

παιδιά έχω μια ερώτηση ίσως χαζή:

αν σβήσουμε κάποιες φωτογραφίες από το κινητό, μπορούμε να τις ξαναβρούμε; υπάρχει πουθενά κάτι σαν recycle bin?

Με προγραμματακι απο το Play store εχει..κανε search το "restore photos" η "DiskDigger"

Send By Opto

Edited by optostyle

Εχω κινητο Motorola....αυτο με την κεραια το καπακι και τα πρασινα γραμματα.Ναι αυτο που ζυγιζει 24Κg

Σταθερο FTTH 200Mbps

με τι εισαι root για αρχη; βαλε supersu και συνεχιζουμε

Το με τι είσαι root δε το κατάλαβα, άλλα πλέον δεν έχει και νόημα αφού ακολουθώντας τη συμβουλή σου, πέρασα το supersu, και μετά από reboot το Titanium Backup "κατάλαβε" ότι έχω root access. Έτσι κατάφερα να απεγκαταστήσω τις δύο εφαρμογές που είχα ήδη απενεργοποιήσει μέσω του Device Control.

Ευχαρίστω για τη συμβουλή, δεν είχα καταλάβει τι ακριβώς είναι το supersu οπότε πίστευα ότι το χρειαζόμαστε για να γίνει root η συσκευή και όχι για να διαχειριστεί τις εφαρμογές μιας rooted συσκευής.

Καλησπέρα παιδιά τελικά κατάφερα να απαλλαγώ από τα σκουπίδια και της εγκαταστάσεις διαφόρων εφαρμογών και είπα να μοιραστώ την διαδικασία just in case που το χρειαστεί κάποιος.

Οπότε με το latest sp-tools έκανα install το twrp, έπειτα με το twrp εγκατέστησα το SuperSU-v2.79-201612051815 και όπως πρότεινε ο stargr ποιο πάνω έκανα disable όλα τα services του appstore που ήτανε προ εγκατεστημένη εφαρμογή της leagoo. Αν το κάνεις unistall πιθανόν να μην bootαρη το κινητό και αν το κάνεις απλό disable από τα settings του κινητού πάλι θα συνεχίσει να κάνει τα δικά του. Οπότε η λύση είναι με root και την εφαρμογή disable service.

Αναφορικά στο Leagoo Μ5 που έχει τα ίδια θέματα μπορείς να κάνεις με τον ίδιο τρόπο root και το appstore μπορείς απλά να το κάνεις uninstall με κάποιον root unistaller.

παιδιά έχω μια ερώτηση ίσως χαζή:

αν σβήσουμε κάποιες φωτογραφίες από το κινητό, μπορούμε να τις ξαναβρούμε; υπάρχει πουθενά κάτι σαν recycle bin?

Όχι αν τις σβησεις δεν τις βρίσκεις ξανά.

Εκτός αν έχεις από πριν στο κινητό σου την εφαρμογή dumpster. (η κάποια παρόμοια)

6376c7cfe8f12edc6601cfcfd3204ee3.jpg

Αν έχω καταλάβει καλά, από τη marshmallow και μετά, για εξοικονόμηση μπαταρίας καλύτερα το wifi policy να είναι στο ποτέ αντί για το πάντα, δηλαδή να κλείνει το wifi μετά το κλείδωμα του κινητού. Σε αντίθεση παλιότερα που πρότεινανε όλοι να έχουμε πάντα το wifi ανοιχτό. Απλά κάποιες φορές εμένα, αποσυνδέεται μετά από 5 λεπτά, άλλες φορές μένει συνέχεια συνδεμένο. Υπάρχει τρόπος να το πειράξουμε αυτό το χρονικό περιθώριο; πάντως παρατηρώ όντως μικρότερη κατανάλωση με την επιλογή στο ποτέ, διότι έτσι δεν αφήνει το λειτουργικό να συνδεθούν μέσω 4G πολλές εφαρμογές πχ Google services, ενώ με WiFi συνέχεια ανοιχτό, αφήνει τα πάντα συνδεδεμένα και καταναλώνει λίγο παραπάνω μπαταρία σε standby χρόνους

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Edited by dgeorge4

Αν μπορει νας δοκιμασει καποιος το samsung smart switch για να δουμε αν πραγματικα κανει backup/restore τα app μαζι με τις ρυθμίσεις του και αν ειναι μονο για samsung κινητα ή για ολα σε μη ρουτ κινητα.

Αν το κανει πραγματικα τοτε δεν θα ξαναχρειαστουμε το titanium pro τουλαχιστον οσο αφορα το backup/restore των app μας.

Το samsung smart switch είναι μόνο για samsung κινητά.

Το titanium είναι μόνο για root συσκευές.

Παιδιά Καλημέρα εδώ και μερικές μέρες έχω ένα τρομερό battery drain.. δείτε και τη photo κάτω και θα καταλάβετε δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Κάτι ρουφάει την μπαταρία μου σαν σφουγγάρι

Είμαι με LGV10 και δεν είμαι ρουτ.. μπορεί να βοηθήσει κανείς τι στο καλό είναι αυτή η ένδειξη που βγαίνει πρώτη πρώτη. 3b51bc1dc14a512cdbf7480ef070d8aa.jpg

Στάλθηκε από το LG-H960 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παιδιά Καλημέρα εδώ και μερικές μέρες έχω ένα τρομερό battery drain.. δείτε και τη photo κάτω και θα καταλάβετε δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Κάτι ρουφάει την μπαταρία μου σαν σφουγγάρι

Είμαι με LGV10 και δεν είμαι ρουτ.. μπορεί να βοηθήσει κανείς τι στο καλό είναι αυτή η ένδειξη που βγαίνει πρώτη πρώτη. 3b51bc1dc14a512cdbf7480ef070d8aa.jpg

Στάλθηκε από το LG-H960 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Χωρίς ροοτ και Betterbatterystats δεν μπορείς να βρεις 100% τι φταίει.

Εκτός αν πας ψάχνοντας, αφαιρώντας εφαρμογές.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned