Jump to content

MeReNdAs

Members
  • Δημοσιεύσεις

    38
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by MeReNdAs

  1. Καλησπέρα, Μετά από την 3ετή ευχάριστη εμπειρία με το s208 ήρθε η ώρα να δοκιμάσω την τύχη μου με ένα ακόμα φθηνό κινητό της Cubot. Αυτή τη φορά με το J5 https://www.skroutz.gr/s/18338205/Cubot-J5-16GB-Black.html Η (πρώτη) αγορά έγινε στις 21/5 κ ενώ η συσκευή λειτουργούσε κανονικά, μετά από 2 εβδομάδες χρήσης, σε κόλλημα που εμφανίστηκε (δεν άνοιγε η κάμερα, ενώ οι υπόλοιπες λειτουργίες δούλευαν μια χαρά) χρειάστηκε να γίνει επανεκκίνηση. Δυστυχώς όμως αφού η συσκευή έκλεισε δεν ξανάνοιξε ποτέ. Δοκιμάστηκαν συνδυασμοί κουμπιών για είσοδο σε boot menu (power και volume Up/Down, αφαίρεση μπαταρίας και τα συναφή) αλλα δίχως αποτέλεσμα. Σε σύνδεση με τον φορτιστή έδειχνε ότι φορτίζει (έχει notification led) αλλά δεν υπήρχε άλλη ενδειξη στην οθόνη. Σε σύνδεση usb με υπολογιστή, υπήρχε στιγμιαία αναγνώριση της συσκευής (ως mediatek) και κατευθείαν το έχανε. 2" μετά ξανα αναγνώριση της συσκευής και πάλι εξαφανίζοταν. Εκεί πίστεψα ότι η συσκευή μας τετέλεψε. Το επέστρεψα στο κατάστημα που το αγόρασα και μέσα σε μια εβδομάδα είχα στα χέρια μου πιστωτικό για νέα αγορά. Αυτή τη φορά η αγορά έγινε σε διαφορετικό χρώμα προφάνως όμως δε παίζει κάποιο ρόλο αφού μετά από 2 μήνες χρήσης ήρθε και η δική του ώρα. Αυτή τη φορά την αφορμή έδωσε κόλλημα στο κατάλογο επαφών που δεν άνοιγε (ενώ και πάλι όλες οι υπολοιπες λειτουργίες δούλευαν κανονικά). Δοκιμάζοντας επανεκκίνηση, και πάλι η συσκευή δεν άνοιξε ποτέ με τα ίδια συμπτώματα όπως του πρώτου κινητού. Περιμένω να έρθει Δευτέρα ώστε να το πάω και πάλι στο κατάστημα άλλα πλέον όπως είναι ευνόητο δεν εμπιστεύομαι την αντικατάστασή του με άλλο ίδιο αφού φαινομενικά το ζήτημα εντοπίζεται σε όλη την "παρτίδα". Εκτός κ αν έχετε κάτι να προτείνετε ώστε να το σώσουμε και να γλυτώσω όλο το υπόλοιπο νταβαντούρι του να το γυρίζω, περιμένω service, πιστωτικά (ελπίζω) και ανεύρεση νέου κινητού με αντίστοιχες δυνατότητες και παραπλήσια τιμή
  2. Μόνο τo batterystats σβήνει;; Ξενέρα.. Δίνω αληθινό πάραδειγμα: Χθες κατά τις 21:00 και ενώ είχα >25% μπαταρία μίλησα στο τηλέφωνο για 6-7 λεπτά ώσπου άκουσα τον ήχο χαμηλής μπαταρίας (<15%), ενώ 1-2 λεπτά μετά το κινητό έκλεισε (χωρίς, όπως έχω προαναφέρει, να προσπαθεί για boot έστω και στιγμιαία). Το έβαλα λοιπόν στο φορτιστή κλειστό έως ότου έφτασε στο 100%. Το άνοιξα, μόνο GSM ανοιχτό (2sim), και έπεσα για ύπνο. Ώρα περίπου 2:00. Το πρωί που ξύπνησα μην έχοντας ακούσει 3 φορές το ξυπνητήρι, είδα ότι από τις 7 που ξεκίνησε να χτυπάει (το ξυπνητήρι) μέχρι τις 8:10 που το άκουσα και το έκλεισα (ναι βάραγε μια ώρα και γω δε πήρα χαμπάρι) είχε φτάσει στο 94%. Βλέποντας το GSam Battery graph είδα ότι καθόλη τη διάρκεια της νύχτας έιχε καταναλωθεί μόνο 2%. Άρα στις 7 το πρωί ήταν στο 98% και άρα μιλάμε για μείωση 4% απλά γιατί χτυπούσε το ξυπνητήρι. Λίγο αργότερα άνοιξα για 10 λεπτά wifi (καφέ-τσιγάρο) και έφτασε στο 90%. Έκλεισα wifi, ανοιξα bluetooth λόγω σύνδεσης με το αυτοκίνητο και έφυγα για δουλεια. Ώρα περίπου 8:45. Ξανασχολήθηκα με το κινητό στις 11:00 όπου το έπιασα στα χέρια μου για να κλεισω το ξεχασμένο bluetooth και η μπαταρία είχε φτάσει στο 83% χωρίς προφανή λόγο. Στη 13:00 που χρειαστηκα φακό η μπαταρία ήταν στο 79% χωρίς να έχω "ανοίξει" εγώ κάτι όλη αυτή την ώρα. Το πιο κουλο δε είναι που εν τέλει είχα το φακό ανοιχτό για 10 λεπτά συνεχόμενα και η μπαταρία απλά πήγε στο 78%.. 1% κάτω με φακό ανοιχτό για 10 λεπτά.. Αυτό ούτε με τη παλιά original μπαταρία που είχε. Πλέον ή ώρα είναι 15:30 και η μπαταρία έχει φτάσει στο 73% χωρίς να έχω επίσης ανοιχτό κάτι, και χωρίς να έχω μιλήσει πάνω από 2 λεπτά. Κοινώς θεωρώ ότι η κατανάλωση δεν είναι ανάλογη της χρήσης όπως θα έπρεπε αλλά κάνει τα κουλά της.. Αααχ.. που είναι το 6d days on battery που είχα με τη παλιά μπαταρία, χωρίς ιδιαίτερη χρήση ......... Update: Το 73% έμεινε μέχρι και τις 20:00 το βράδυ χωρίς να έχω χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο από το μεσημέρι, κ με bluetooth ανοιχτά. Μέχρι και τη στιγμή που κοιμήθηκα ήταν στο 71%. Το πρωί αφού πάλι το ξυπνητήρι βαρούσε (sic) ασταμάτητα, όταν εν τέλει το άκουσα κ ξύπνησα ήταν στο 67%. 2μιση ώρες μετά, ακόμα στο 67% είναι.
  3. Φίλε μου δεν υπάρχει "homegroup" εκτυπωτής. Homegroup ονομάζεται η διασύνδεση μεταξύ συσκευών στα windows home edition. Εάν είναι δικτυακός ο εκτυπωτής δοκίμασε να σεττάρεις το cloud print από ένα Chrome (δες εδώ) ή δοκιμάσε αυτή την εφαρμογή: http://printershare.com/ Αν έχει wifi ο εκτυπωτής, πολύ πιθανό να υπάρχει και official app από την εταιρία κατασκευής του.
  4. Παραθέτω ως quotes τα posts μου από άλλο thread. To κινητό είναι ένα Jiayu G4S. Έχω 4.2.2 και προσπαθώ να κάνω calibration τη νέα μπαταρία με το battery calibration όπου μου αναγνωρίζει τη μπαταρία ως 1000mAh. Αντίθετα, CPU-z, Battery Monitor και GSam Battery αναγνωρίζουν τη μπαταρία ως 3000mAh, όσο δηλαδή θα έπρεπε να είναι, αλλά πολύ φοβάμαι ότι απλά αυτή τη πληροφορία στέλνει η συσκευή χωρίς να είναι σε θέση να ελέγξουν οι εφαρμογές αν όντως είναι 3000mAh και όχι λιγότερα.
  5. Ευχαριστώ!! Όσον αφορά τον καιρό τώρα.. Οι προβλέψεις πραγματοποιούνται βάση δύο προτύπων. Με απλά λόγια του ευρωπαικού και του αμερικάνικου. Η ΕΜΥ λόγω "νομοθεσίας" είναι αναγκασμένη να προβλέπει βάση του ευρωπαικού, ενώ το μετεο βάση του αμερικάνικου. Οι περισσότερες εφαρμογές στο εμπόριο λειτουργούν βάση του αμερικάνικου προτύπου και γι αυτό συνήθως υπάρχει διαφορά (μικρή είτε μεγάλη) σε σχέση με τις προβλέψεις της ΕΜΥ. Όπως αναφέρεται και παραπάνω, οι εφαρμογές απλά είναι τα γραφικά, οι προβλέψεις βασίζονται στις ίδιες μεθόδους ανεξαρτήτως εφαρμογής.
  6. Υπάρχει κάποια αντίστοιχη που να "υπολογίζει" χωρητικότητα mAh αλλά να υποστηρίζει android < 5.0 ? Έχω 4.2.2 και προσπαθώ να κάνω calibration τη νέα μπαταρία με το battery calibration όπου μου αναγνωρίζει τη μπαταρία ως 1000mAh. Χρειάζομαι τουλάχιστον μια εφαρμογή ακόμη για ταυτοποίηση των δεδομένων με το εν λόγω app.
  7. Ρε παιδιά υπάρχει κανένα αντίστοιχο thread για μπαταρίες; Ψάχνω και δε βρίσκω.. :worry:
  8. MeReNdAs

    Jiayu G4S

    Εγώ πήρα αυτή, ή μια σαν κι αυτή καλύτερα αφού την πήρα κατευθείαν από Ελλάδα από τον συγκεκριμένο πωλητή. https://www.ebay.com/itm/New-for-Jiayu-G4-G4S-G4C-G4T-3000mAh-JY-G4-Battery-Fast-Shipping-from-Europe/332175609566?hash=item4d57358ede%3Ag%3A4S0AAOSwvR5Z~E~-&_sacat=0&_nkw=G4+Battery+-+Fast+Shipping+from+Europe&_from=R40&rt=nc&_trksid=m570.l1313 Όσο έχει ζουμί δεν έχω παράπονο, αν και καταναλώνεται γρηγορότερα. Όταν όμως πέφτει κάτω από 35%-30% πλέον ανησυχώ λόγω των παραπάνω που αναφέρω, αφού δεν υπάρχει αξιοπιστία για διάρκεια όση είχε η εργοστασιακή. Με την εργοστασιακή μάλιστα, μπορούσε να μείνει ανοιχτό με 10% μπαταρία για πάνω από 6-8 ώρες αν δε το χρησιμοποιούσα ιδιαίτερα, ενώ τώρα αν τύχει και μιλήσω όσο είναι στο 10-15% κλείνοντας και ενα δίλεπτο στο τηλέφωνο κατόπιν χρειάζεται άμεσα φόρτιση. Κατανοώ ότι δεν θα έχει την ίδια απόδοση σε σχέση με την εργοστασιακή, αλλά περιμένα τουλάχιστον η μπαταρία να πέφτει σχεδόν γραμμικά και όχι να κάνει αυτά τα κουλά που αναφέρω.
  9. MeReNdAs

    Jiayu G4S

    Το λοιπόν, μετά από 4 χρονάκια χρήσης αποφάσισε η μπαταρία να ξεκινήσει τα δικά της.. Στην αρχή παρατήρησα επανεκκίνηση της συσκευής όταν χρειαζόταν μπόλικο μπαταρικό ζωμό για κάποια δουλειά. Πχ, άνοιγα 3τζι και 2 στις 3 θα έκανε επανεκκινηση με το που ενεργοποιούταν. Κατόπιν αυτού ξεκινήσε να κάνει το ίδιο όταν ανοιγα και γουαιφαι.. Πάλι όχι όλες τις φορές αλλά 2 στις 3. Αποφάσισα λοιπόν ότι οκ, ο κινέζος μου τα φτύνει σιγά σιγά, αφού έκανε την απόσβεσή του και με το παραπάνω. Κατόπιν μερικών εβδομάδων, παρατήρησα ότι η μπαταρία του σαν να είχε φουσκώσει λίγο. Μερικές μέρες μετά το φούσκωμα έγινε πολύ εντονότερο οπότε και αποφάσισα να του βρω καινουρια μπαταρία, μιας και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τη συσκευή αυτή. Πράγματι βρήκα μπαταρία και μάλιστα με την ένδειξη genuine. Την τοποθέτησα πριν 15 ημέρες και ακολούθησα διάφορα βήματα που βρήκα online ώστε να τη "καλιμπράρω" και να καταλάβει η συσκευή ότι δουλεύει με καινούρια μπαταρία. Το πρόβλημα όμως είναι ότι από τη πρώτη τοποθέτησή της έως και σήμερα, 15 ημέρες μετά, και ενώ φαινομενικά η λειτουργία της είναι σωστή αντιμετωπίζω τα εξής δύο θέματα: 1. Όταν ανοίγω wifi ξεφορτίζει πολύ γρηγορότερα από ότι η παλιά, ακομά και στα τελευταία της. Το πρόβλημα είναι ακόμη εντονότερο με το 3g ενεργό, αφού μπορεί να πέσει από το 50% στο 5% μέσα σε μισή ωρίτσα. 2. Και σημαντικότερο ζήτημα είναι ότι από το 15%, στο 3%, 2%, 1% πέφτει μέσα σε ένα δύο λεπτάκια, ανεξαρτήτως τι υπάρχει "ανοιχτό". Δηλαδή ακόμα και αν κλείσω δεδομένα εφαρμογές, notifications κ ότι άλλο βρω αυτό συνεχίζει και πέφτει μέχρι να κλείσει και μάλιστα σε περίπτωση που προσπαθήσω να το ενεργοποιήσω πάλι τρώω άκυρο. Δε προσπαθεί καν, δε φτάνει καν στο λογότυπο και να ξανακλείσει έστω, όπως παλιά (και όπως όλες οι συσκευές που έχω πιάσει στα χέρια μου κατά καιρούς). Συνοψίζοντας, προσπαθώ πλέον να καταλάβω αν η νέα μπαταρία είναι τελείως μούφα ή αν το κινητό τα έχει φτύσει και συνουσιάζεται με οποιαδήποτε μπαταρία. Θα ήθελα τις απόψεις σας επί του θέματος, γιατί με πονάει να αφήσω στην άκρη ένα κινητό που με καλύπτει σε όλα του για ένα τέτοιο λόγο.
  10. MeReNdAs

    Jiayu G4S

    Ζεί και βασιλεύει όπως λες και για την ακρίβεια με έχει πιάσει λίγο φόβος πλέον για το τι θα κάνω αν τα φτύσει μιας και τότε είχα δυσκολευτεί πολύ να βρώ τηλέφωνο σε compact διαστάσεις αλλά με καλά χαρακτηριστικά. 3 χρόνια (και 2 μήνες) μετά την αγορά και τα προβλήματα που έχει βγάλει είναι μηδαμινά μπροστά σε αυτά που ακούω για άλλα κινεζάκια. Για την ακρίβεια τα πρόβλήματά του εντοπίζονται στα εξής: 1. Αργεί παααααρα πολύ να βρεί δορυφόρους το GPS ακόμα και με τα tweaks κάποιων εφαρμογών. 2. Αποφάσισε αυθαίρετα να μη δέχεται σαν επιλογή το "diamond" ξεκλείδωμα οθόνης που τόσο μου άρεσε. Κάθε φορά που το επιλέγω πλέον, αυτό γυρνάει στη default ρύθμιση, ενώ οποιαδήποτε άλλη επιλογή λειτουργεί κανονικά. 3. Πέρσυ τέτοια εποχή χωρίς εμφανή λόγο σταμάτησε να φορτίζει για μια εβδομάδα. Ακόμα δε κατάλαβα τι μπορεί να είχε πάθει, αλλά το ίδιο ξαφνικά ξεκίνησε ως δια μαγείας να ξαναφορτίζει μέχρι και σήμερα (φτου φτου:X).
  11. Το με τι είσαι root δε το κατάλαβα, άλλα πλέον δεν έχει και νόημα αφού ακολουθώντας τη συμβουλή σου, πέρασα το supersu, και μετά από reboot το Titanium Backup "κατάλαβε" ότι έχω root access. Έτσι κατάφερα να απεγκαταστήσω τις δύο εφαρμογές που είχα ήδη απενεργοποιήσει μέσω του Device Control. Ευχαρίστω για τη συμβουλή, δεν είχα καταλάβει τι ακριβώς είναι το supersu οπότε πίστευα ότι το χρειαζόμαστε για να γίνει root η συσκευή και όχι για να διαχειριστεί τις εφαρμογές μιας rooted συσκευής.
  12. Λοιπόν, στο παρελθόν είχα εγκαταστήσει τις εφαρμογές "Device Control" και "Terminal Emulator" για να κάνω disable κάποια bloatware (malware καλύτερα) της εταιρείας (Jiayu). Αφού έκανα τις κατάληλλες ενέργειες (disable) σταμάτησαν τα περίεργα popups και τα άφησα ως έχει με το σκεπτικό ότι είμαι καλυμένος. Με το Play Protect πλέον όμως κάθε φορά μου εμφανίζει μια εφαρμογή από τις disabled ως malware και μου ζητά να τη κάνει uninstall, πράγμα που δεν κάνει, αφού ότι και να επιλέξω, συνεχίζει και υπάρχει η συγκεκριμένη εφαρμογή. Ενώ εμφανίζονται λοιπόν ως disabled στο Device Control, δε μπορώ να τα κάνω uninstall. Βάζοντας το titanium backup free με σκεπτικό να απεγκαταστήσω τις εν λόγω εφαρμογές τελείως, ενημερώνομαι ότι δεν είμαι rooted. Στο Terminal Emulator πατώντας su, αλλάζει από $ σε # που θεωρούσα μέχρι τώρα πως σημαίνει ότι έχω root access. Κατεβάζοντας και ελέγχοντας με το "Root Checker" παίρνω απάντηση ότι έχω root access κάτι που δε συνάδει με τα αποτελέσματα του titanium backup. Παρακαλώ για τη γνώμη σας παιδιά :wacko:
  13. MeReNdAs

    Jiayu G4S

    Eυχαριστώ πολύ φίλε μου για την άμεση απάντηση. Αυτό το πρόβλημα, το έλυσα (θεωρούσα τουλάχιστον) διαβάζοντας έναν οδηγό που χρησιμοποιούσε τις εφαρμογές "Device Control" και "Terminal Emulator" πριν περίπου ένα χρόνο. Από τότε δεν έχει ξανάεγκατασταθεί εφαρμογή μέσω αυτών. Η αλήθεια είναι ότι δε θυμόμουν ότι το όνομα της μιας malware εφαρμογής ήταν "Unlock" αλλά τώρα που μου το θύμησες και τσέκαρα ξανά είναι στις Disabled εφαρμογές του Device Control. Θα δοκιμάσω λοιπόν τις συμβουλές του Play protect και θα το ξηλωσω τελείως αυτή τη φορά να δω "αντιδράσεις" Ευχαριστώ και πάλι!
  14. MeReNdAs

    Jiayu G4S

    Καλησπέρες! Αν υπάρχει σε άλλο thread διατυπωμένο παρακαλώ ενημερώστε ώστε να διαβάσω εκεί, αλλά με την αναζήτηση δε μου εμφάνισε κάτι. Σήμερα το κινητό (Jiayu G4s) εμφάνισε το μήνυμα Uninstall harmful app για το application "Unlock". Φαντάζομαι ότι το μήνυμα προέρχεται από το Play Store και συγκεκριμένα το Play Protect. Δε θυμάμαι όμως να έχω κατεβάσει τέτοιο app στο παρελθόν, ούτε το βρίσκω στην αναζήτηση μου στα apps. Φοβάμαι μην είναι σπαστήρι για root access από τους κινέζους και απεγκαθιστώντας το, δημιουργήσω χειρότερο πρόβλημα μιας και ακόμη είμαι με την 4.2.2 μαμά by Jiayu. Αντέγραψα το Post και εδώ σε περίπτωση που είναι phone specific πρόβλημα.
  15. Καλησπέρες! Αν υπάρχει σε άλλο thread διατυπωμένο παρακαλώ ενημερώστε ώστε να διαβάσω εκεί, αλλά με την αναζήτηση δε μου εμφάνισε κάτι. Σήμερα το κινητό (Jiayu G4s) εμφάνισε το μήνυμα Uninstall harmful app για το application "Unlock". Φαντάζομαι ότι το μήνυμα προέρχεται από το Play Store και συγκεκριμένα το Play Protect. Δε θυμάμαι όμως να έχω κατεβάσει τέτοιο app στο παρελθόν, ούτε το βρίσκω στην αναζήτηση μου στα apps. Φοβάμαι μην είναι σπαστήρι για root access από τους κινέζους και απεγκαθιστώντας το, δημιουργήσω χειρότερο πρόβλημα μιας και ακόμη είμαι με την 4.2.2 μαμά by Jiayu. Θα αντιγράψω το εν λόγω μήνυμα και στο thread της συσκευής σε περίπτωση που είναι phone specific πρόβλημα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων ---------------------- Εdit: Πήρα την απάντηση μου στο thread της συσκευής από τον συμφορουμίτη agmg, είναι ROM specific το ζήτημα.
  16. To γράφω και εδώ μιας και στο τόπικ της συσκευής θα θαφτεί λείαν συντόμως συν ότι θεωρώ πως δε παίζει ρόλο η συσκευή αφού αν δε κάνω λάθος η έκδοση android που φοράει είναι vanilla. Το πρόβλημα λοιπόν έχει ώς εξής: Μετά από τυπική επανεκκίνηση της συσκευής μου, άλλαξε αυθαίρετα η επιλογή που είχα για την lockscreen. Η επιλογή που είχα ήταν ένα είδους slider, όπου καθώς γινόταν το swipe εμφανιζόταν σιγά σιγά η homescreen. Από το σημείο που ακουμπούσε το δάχτυλο και ξεκινούσε το swipe εμφανίζονταν κάποια γραφικά σαν διαμάντι έως ότου εμφανιζόταν πλήρης η homescreen. Η επιλογή αυτή ήταν στη διαδρομή: Security > Screen Lock > Variety Lock > Star Diamond Lock (ή κάτι με παρόμοιο τίτλο). Πήγαινοντας στα lock screens φαίνεται στο thumbnail ότι ενεργός είναι ο συνδυασμός επιλογής που είχα (star diamond+user image) ενώ στη πραγματικότητα λειτουργεί το default unlock slider. Πλέον εάν πάω στη παραπάνω διαδρομή και επιλέξω Variety Lock, χωρίς να προχωρήσει πιο "μέσα" ώστε να επιλέξω το Star diamond, μου εμφανίζει popup παραθυρο όπου αναφέρει " Unfortunately Settings has stopped", κρατάει σαν επιλογή το Variety Lock και συνεχίζει να λειτουργεί με το default unlock slider. Η επιλεγμένη εικόνα που χρησιμοποιούσα είναι ακόμη στο gallery. Δεν έκανα καμία αναβάθμιση εφαρμογών τις τελευταίες ημέρες. Το συγκεκριμένο unlock ήταν προεγκατεστημένο και το χρησιμοποιώ από την αγορά της συσκευής τον Αύγουστο του '14 χωρίς να "παίζω" με τις υπόλοιπες επιλογές που έχει για Unlocks. Μέσω της εφαρμογής Device Control βλέπω την εφαρμογή Star Diamond οπότε δεν έχει εσφαλμένα σβηστεί ή απενεργοποιηθεί. Επαναλαμβάνω πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε μετά από restart της συσκευής. Phone: Jiayu G4S Android Ver: Stock ROM 4.2.2 Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανάγνωση του ποστ μου!
  17. MeReNdAs

    Jiayu G4S

    Kάποια στιγμή πριν ένα 6μηνο, σταμάτησε να φορτίζει για δυο μέρες που προσπαθούσα. Τελικά έκλεισε από μπαταρία, το ξαναέβαλα για φόρτιση και ως δια μαγείας ξεκίνησε να φορτίζει. Ανοίγοντας το μετά τη πλήρη φόρτιση και προσπαθλοντας να το ξαναφορτίσω, δε φόρτιζε πάλι. Το έκλεισα, το έβαλα για φόρτιση και για ακόμη μια φορά ξεκίνησε να φορτίζει. Αφού το φόρτισα και το άνοιξα ξανά, δε παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα από τότε. Πλέον φορτίζει κανονικά σαν να μην συνέβει τίποτα.
  18. MeReNdAs

    Jiayu G4S

    Καλημέρα, Μετά από τυπική επανεκκίνηση της συσκευής μου, άλλαξε αυθαίρετα η επιλογή που είχα για την lockscreen. Η επιλογή που είχα ήταν ένα είδους slider, όπου καθώς γινόταν το swipe εμφανιζόταν σιγά σιγά η homescreen. Από το σημείο που ακουμπούσε το δάχτυλο και ξεκινούσε το swipe εμφανίζονταν κάποια γραφικά σαν διαμάντι έως ότου εμφανιζόταν πλήρης η homescreen. Η επιλογή αυτή ήταν στη διαδρομή: Security > Screen Lock > Variety Lock > Star Diamond Lock (ή κάτι με παρόμοιο τίτλο). Πήγαινοντας στα lock screens φαίνεται στο thumbnail ότι ενεργός είναι ο συνδυασμός επιλογής που είχα (star diamond+user image) ενώ στη πραγματικότητα λειτουργεί το default unlock slider. Πλέον εάν πάω στη παραπάνω διαδρομή και επιλέξω Variety Lock, χωρίς να προχωρήσει πιο "μέσα" ώστε να επιλέξω το Star diamond, μου εμφανίζει popup παραθυρο όπου αναφέρει " Unfortunately Settings has stopped", κρατάει σαν επιλογή το Variety Lock και συνεχίζει να λειτουργεί με το default unlock slider. Η επιλεγμένη εικόνα που χρησιμοποιούσα είναι ακόμη στο gallery. Δεν έκανα καμία αναβάθμιση εφαρμογών τις τελευταίες ημέρες. Το συγκεκριμένο unlock ήταν προεγκατεστημένο και το χρησιμοποιώ από την αγορά της συσκευής τον Αύγουστο του '14 χωρίς να "παίζω" με τις υπόλοιπες επιλογές που έχει για Unlocks. Μέσω της εφαρμογής Device Control βλέπω την εφαρμογή Star Diamond οπότε δεν έχει εσφαλμένα σβηστεί ή απενεργοποιηθεί. Επαναλαμβάνω πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε μετά από restart της συσκευής. Android Ver: Stock ROM 4.2.2
  19. MeReNdAs

    Jiayu G4S

    Αυτό ήθελα να ακούσω να αισιοδοξήσω λίγο :happy::)
  20. MeReNdAs

    Jiayu G4S

    Από Αθήνα είμαι, μάστορα θα βρώ, το θέμα είναι αν όντως θα μπορεί να κάνει κάτι. Αν μου πει ότι με ανταλλακτικό το φτιάχνει παω βουρ για αγορά του χαλασμένου, με το σταυρό στο χέρι και βλέπουμε.
  21. MeReNdAs

    Jiayu G4S

    Φίλε μου ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Εντωμεταξύ, άνοιξα το καπάκι να αφαιρέσω τη μπαταρία και έπεσε μια από τις περιμετρικές βιδούλες του. Μάλιστα όχι από αυτές της κάτω πλευράς για να πω ότι παίζει ρόλο στο θέμα της φόρτισης αλλά η πάνω δεξιά.. ΄Αρα και αυτό τυχαιό γεγονός θεωρώ.
  22. MeReNdAs

    Jiayu G4S

    Παραλαβή Αύγουστο του '14, κοινώς ένα χρόνο και 2 μιση μήνες στα χέρια μου. Καμία πτώση, άντε εντάξει μια πριν κανα 6μηνο. Χρήση πάντα προσεκτική κ πάντα σε θήκη pull over. H οθόνη άψογη κ αγρατζούνιστη χωρίς μεμβράνη. Λειτουργικό default 4.2.2, κανένα κόλλημα, κανένα πρόβλημα..μέχρι και το GPS σχεδόν δουλεύει.. Όλα αυτά μέχρι χθες... Από χθες το κινητό δυσκολεύεται να φορτίσει.. και εξηγούμαι.. .. Παλεύοντας βάλε βγάλε φορτιστές για να σιγουρευτώ ότι δε φορτίζει, υπήρξαν στιγμές που "διάβασε το καλώδιο" στιγμιαία και το έχασε ενώ στις 20 προσπάθειες βάλε βγάλε έχουμε και μια που πιάνει. Από χθες κατάφερα και βρήκα αυτή τη μια στις είκοσι δυο φορές, η δεύτερη τωρα που γράφω το post.. το έχω αφήσει να φτάσει στο 100% γιατι τό ρημάδι πλέον είναι εργαλείο δουλειας και πάλι καλά που έχει μεγάλη διάρκεια η μπαταρία του-όταν είναι φορτισμένη. Οι δοκιμές έγιναν με δυο διαφορετικούς φορτιστές σε διαφορετικούς χώρους, απορρίπτοντας το να φταίνε οι φορτιστές λοιπόν. Το περίεργο είναι ότι αυτές οι δύο φορές που αναφέρω παραπάνω είναι με το κινητό κλειστό, αλλά το πιο πιθανό είναι να ειναι τυχαίο το εν λόγω γεγονός. Τα μαστόρια εδώ στο Ελλάδα θα μπορούν να το ελέγξουν κ να αποφανθούν στο αν το πρόβλημα είναι στη θύρα usb ή εσωτερικά στην ένωση στη πλακέτα ή κάτι άλλο; Υπάρχει δυνατότητα να βρώ δεύτερο κομμάτι από φίλο που του πρότεινα να το αγοράσει κ τελικά του βγήκε ελλατωματικό, θα μπορεί να βοηθήσει με κάποια hardware parts του ή δεν έχει νόημα να αγοράσω, έστω και κοψοχρονιά, το ελλατωματικό; Πείτε καμια γνώμη παιδιά γιατι το κινητό έχει βγει αστέρι και ως ανθρωπος της συνηθειας, δε θέλω να το "χασω" ετσι αδικα:(
  23. Είθε να περιέλθει στας χείρας μου :hypno::lost:
  24. MeReNdAs

    Jiayu G4S

    Παίδες ήρθαν δυο κινητάκια και αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι δεν έβαλαν EU φορτιστές, στο ένα δε λειτουργεί το κουμπί αύξησης έντασης (+). Ο κινέζος μου λέει να το πάω σε τοπικό μαγαζί και αν είναι κάτω από 20 ευρώ το κόστος θα μου το κάνει refund. Αξιζει να μπλέξω ή να το παρατήσω έτσι; Και αν αξίζει, ξέρουμε κάποιο μαγαζί κατά προτίμηση στα Ν. Προάστια Αθηνών, που θα το φτιάξει και δε θα τα κάνει χειρότερα;
  25. MeReNdAs

    Cubot S200

    Σε λίγο πάω από ΕΛΤΑ να παραλάβω το δώρο της γυναίκας. Κάποια συμβουλή για τα first things to do?
×
×
  • Create New...