Jump to content

Τουλάχιστον 3 χρόνια κρατά το κινητό του, το 42% των κατόχων smartphone! [poll]


Mythozz
 Κοινοποίηση

Πόσο καιρό κρατάτε το κινητό σας μέχρι να το αλλάξετε για το επόμενο;  

704 members have voted

  1. 1. Πόσο καιρό κρατάτε το κινητό σας μέχρι να το αλλάξετε για το επόμενο;

    • 0-3 μήνες: τα αλλάζω σαν πουκάμισα
      19
    • 3-6 μήνες: τα κρατάω μέχρι να τα βαρεθώ
      48
    • 6-12 μήνες: σταθερός στην αρχική επιλογή για αρκετό καιρό
      98
    • 1-2 χρόνια: όταν δένομαι με κινητό... δένομαι!
      229
    • Πάνω από 2 χρόνια: Ένα κινητό και ΚΑΛΟ για χρόνια!
      302
    • Δεν ξέρω / δεν απαντώ
      8


Recommended Posts

Στο όχι και πολύ μακρινό παρελθόν ανήκουν πλέον οι εποχές που οι κάτοχοι smartphone άλλαζαν κινητό κάθε ένα ή δύο χρόνια. Πλέον, οι χρήστες κρατούν τις συσκευές τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ πολλοί δεν αντικαθιστούν το smartphone τους παρά μόνο αν αυτό αχρηστευθεί εντελώς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το eMarketer, ο κύκλος ζωής των smartphones επεκτείνεται σταδιακά, καθώς οι περισσότεροι χρήστες περιμένουν τουλάχιστον δύο χρόνια μέχρι να αντικαταστήσουν τη συσκευή.

 

Συγκεκριμένα, σχεδόν ένας στους δύο (το 42%) κρατά το smartphone του για τρία χρόνια ή και περισσότερο. Μάλιστα, εξ αυτών, το 19% δηλώνει ότι αγοράζει καινούρια συσκευή κάθε τρία χρόνια, ενώ το 23% απαντά ότι κρατά τη συσκευή για περισσότερο χρονικό διάστημα από αυτό των τριών ετών.

 

Υπάρχει ένα 30%, που απαντά ότι αλλάζει συσκευή κάθε δύο χρόνια, ενώ ένα ποσοστό 19% των κατόχων smartphone δηλώνει ότι αγοράζει καινούριο κινητό κάθε χρόνο.

 

Η επιμήκυνση του χρόνου διακράτησης των συσκευών, σύμφωνα με τους αναλυτές, συνδέεται εν μέρει και με τη διαφοροποίηση της στρατηγικής των παρόχων στο θέμα της επιδότησης για την αγορά συσκευής τα τελευταία χρόνια.

 

Αντικαταστάσεις

 

Αν και οι ερωτηθέντες από την έρευνα (η οποία διενεργήθηκε στην αγορά των ΗΠΑ) απάντησαν ότι είναι πιθανό να κάνουν κάποιου είδους αναβάθμιση της συσκευής τους τα επόμενα χρόνια, δεν απαντούν το ίδιο θετικά στην ερώτηση αν το κάνουν αυτό κάθε χρόνο. Όπως τονίζει το eMarketer, περίπου οι μισοί κάτοχοι iPhone (49%) είπαν ότι σίγουρα η πιθανότατα θα αποκτήσουν νέα συσκευή τον επόμενο ένα χρόνο. Ωστόσο, μόνο το 30% απάντησε ότι γενικά αντικαθιστά σε ετήσια βάση τη συσκευή του. Μεταξύ των κατόχων συσκευών που υποστηρίζουν Android, το 45% σχεδιάζει να αποκτήσει νέο smartphone τους επόμενους 12 μήνες, αλλά μόνο το 31% δηλώνει ότι αγοράζει νέο κινητό κάθε ένα χρόνο.

 

Το eMarketer επικαλείται και έρευνα της Gallup (που επίσης διενεργήθηκε μεταξύ των κατόχων smartphone στην αγορά των ΗΠΑ), η οποία δείχνει ότι η πλειοψηφία των χρηστών (54%) περιμένει μέχρι το παλιό του τηλέφωνο πάψει να λειτουργεί πριν αγοράσει καινούριο. Η έρευνα διαπιστώνει, στο μεταξύ, ότι το ποσοστό εκείνων που αντικαθιστούν τη συσκευή τους με την κυκλοφορία ενός νέου μοντέλου είναι πολύ μικρό και μόλις που αγγίζει το 2%.

 

Εσείς myphonerzz, πόσο καιρό κρατάτε το κινητό σας μέχρι να το αλλάξετε για το επόμενο; Απαντήστε ειλικρινά έτσι; :p

 

[via]

Edited by Mythozz

[imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..."

 

Wannabe Editor? Reviewer? Columnist?

Join the Unwired Revolution, now!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 169
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δε καταλαβαίνω γιατί να θεωρείται άξιος αναφοράς (με θαυμαστικό!) ο τίτλος του θέματος.

Πρέπει δηλαδή όλοι να είναι θύματα του μάρκετινγκ?

H μήπως όλοι έχουν ανάγκες που επιτάσσουν την απόκτηση της πιο σύγχρονης συσκευής?

Link to comment
Share on other sites

Από το 2010 που πήρα το πρώτο smartphone τώρα είμαι στο 4ο. Συνεπώς έχω μο 18 μήνες. Όμως βλέπω να τον ρίχνω πλεον τον μο. Καθως για τα 3 πρώτα πλήρωσα +300 ευρώ ενώ πλεον βρίσκω συσκευές που με ικανοποιούν λόγω κινεζικής αγοράς και με κάτω απο 200 . Άρα πλεον η αλλαγή ειναι πιο εύκολη. Edited by THANKIN
Link to comment
Share on other sites

Κάθε χρόνο. Ίσως και λίγο παραπάνω, όσο και να μην θέλω όσο καλό και να είναι μέσα σε αυτό το διάστημα το έχω βαρεθεί.
Practice what you preach
Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι πολύ με αυτήν την τάση γιατί είχε παραγίνει το κακό.

Εκτός το ότι οι συσκευές έχουν πλέον φτάσει σ'ενα πολύ καλό επίπεδο, αυτό δείχνει και την ωριμότητα του κοινού, που πλέον δίνει μεγαλύτερη αξία σε άλλα πράγματα από την υπερκατανάλωση. Και μάλιστα σε μια κοινωνία όπως η Αμερικάνικη όπου το οικονομικό δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα για τους περισσότερους.

Less is more...
Link to comment
Share on other sites

Προτιμαω να αλλαζω κινητο καθε 6 μηνες με κατι λιγο καλυτερο με μια διαφορα +50-100 ευρω σε κινητα αξιας περιπου 250-350 ευρω.και να με καλυπτουν τα αλλαζω με κατι αλλο αφου θα ειναι και καλυτερο και θα με καλυπτει περισσοτερο.ειναι και η χαρα του καινουργιου στην μεση.....:D
Link to comment
Share on other sites

Τα άλλαζα σαν τα πουκάμισα, το πήγα στα 2 χρόνια και τώρα το 6άρι μου θα το πάω στα 3 χρόνια. Προσαρμόστηκα και εγώ στα οικονομικά δεδομένα της εποχής.
Iphone XS Max / Ipad air / Macbook pro retina/ Apple Watch Series 3
Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι πολύ με αυτήν την τάση γιατί είχε παραγίνει το κακό.

Εκτός το ότι οι συσκευές έχουν πλέον φτάσει σ'ενα πολύ καλό επίπεδο, αυτό δείχνει και την ωριμότητα του κοινού, που πλέον δίνει μεγαλύτερη αξία σε άλλα πράγματα από την υπερκατανάλωση. Και μάλιστα σε μια κοινωνία όπως η Αμερικάνικη όπου το οικονομικό δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα για τους περισσότερους.

 

Και εγω βλεπω οτι η ειδηση ειναι πολυ υγιης. Αυτο ειναι το σωστο, σιγα μην πετανε τα λεφτα τους καθε 3 και λιγο. Μην κοιτας εμας τους καμμενους. Καθε 3 χρονια ειναι μια χαρα για αλλαγη.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

Το αλλαζω οταν πρεπει.Οταν δηλαδη δεν μπορει πλεον να ανταποκριθει στις αναγκες μου και να κανω τη δουλεια μου γρηγορα και ευκολα.Και πιστευω οτι αν αγοραζεις "ναυαρχιδα" τα 3 χρονια απο τη στιγμη της κυκλοφοριας της τα εχει ευκολα.
Link to comment
Share on other sites

εγώ βλεπω γύρω μου τις εξής κυρίαρχες τάσεις (γιατί υπάρχουν και outliers):

 

κάτοχοι ναυαρχίδων Android : αλλαγή κάθε 12-18 μήνες

κάτοχοι Iphone : Κάθε 2+ χρόνια

κάτοχοι κινέζικων : ~χρόνο

 

 

αυτό όμως ειναι σχετικό με το περιβάλλον που έχεις

Ας επιχειρήσουμε...
Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω το 2ο κινητό μου 4,5 χρόνια και είναι λειτουργικοτατο χάρη στους LegacyXperia και το Ζ2 1,5 χρόνο μια χαρά με καλύπτουν. Λέμε όχι στην υπερκαταναλωση και στις ψεύτικες ανάγκες που δημιουργεί ο κακός καπιταλισμός.

Πάθος Αξιοπρέπεια Σεβασμός από το 1 9 6 6

 

 

Link to comment
Share on other sites

Είχα ένα Nokia για 7 χρόνια και μετά αγόρασα ένα Galaxy Alpha, το οποίο έχω για σχεδόν 3 χρόνια.

 

Δεν βλέπω να αλλάζω το Galaxy Alpha... από Κιτκατ αναβαθμίστηκε σε Λολιποπ και σύντομα θα πάρει και ΜΜ, αν η σαμυ ακολουθήσει το πρόγραμμα της. Προσπάθησα να κάνω μια σύγκριση με νεότερα τηλέφωνα, αλλά δεν βρήκα κάποιο χαρακτηριστικό που να με ξετρελάνει για να αλλάξω τηλέφωνο, μικρο-αλλαγές, μικρο-αναβαθμίσεις, κάτι πίξελ εδώ κάτι εκεί, σιγά τα αυγά. Έκανα μία προσπάθεια να ρίξω μία ματιά στα iPhone, και δεν είδα τίποτα το ενδιαφέρον, παίρνουν τηλέφωνο, στέλνουν σμσ, WhatsUp, μία από τα ίδια.

 

:blink:

Link to comment
Share on other sites

Παλιότερα ανάλογα τα οικονομικά μου άλλαζα συσκευές σε λιγότερο από χρόνο.

 

Πλέον αλλάζω όταν η συσκευή σταματάει να με εξυπηρετεί στον βαθμό που χρειάζομαι ταχύτητα \ μπαταρία. Περίπου στον 1 με 1,5 χρόνο.

 

Με τον Κινέζο της xiaomi που έχω τώρα είμαι πολύ ικανοποιημενος σε όλα τα επίπεδα για αρχη. Αν δεν παρουσιαστεί θέμα με την εσωτερική μνήμη ή την ΡΑΜ για να αρχίσει να λυγιζει θα το κρατήσω όσο πάει. Ελπίζω να φτάσει την διετία.

Link to comment
Share on other sites

Αν και οι ερωτηθέντες από την έρευνα (η οποία διενεργήθηκε στην αγορά των ΗΠΑ)

 

Χασατε ολοι το key point, στις ΗΠΑ που πολυς κοσμος εχει συμβολαια 2 χρονων ειναι λογικο να απαντησουν 2-3 χρονια και οχι 1-2 χρονια.

 

Επισης, εγω εχω αλλαξει 3-4 τηλεφωνα τα τελευταια χρονια και εχω δοκιμασει αλλα 10 απο αγγελιες. Ποτε δεν εδωσα πανω απο 300€ για τηλεφγωνο, με εξαιρεση το Nexus 6p που αγορασα και πουλησα μεταχειρισμενο μεσα σε 2 βδομαδες με λιγη χασουρα.

 

Ο καθενας εχει την τρελιτσα του.

Αλλοι σκανε χιλιαρικα για ζαντες και αχρηστα εφε σε αμαξια μηχανες, αλλοι σκανε 1000ρικα για 'status symbol' ρολογια, αλλοι ειναι αδαεις και πληρωνουν 60ρια και 70ρια παγια για κινητο και παει λεγοντας.

 

Kαποιος αγορασε περυσι το S6 500€, Το πουλαει τωρα 300 και βαζει άλλα 200 και παιρνει το S7.

To ιδιο θα κανει και του χρονου ή οταν θα βγει το νεο Nexus και θα του αρεσει κλπ

 

Ειναι 'κοροιδο' της τεχνολογιας;

Οχι, χαβαλες χομπιστας ειναι που δεν ξοδευει και πολλα.

 

Ο καθενας εχει την αδυναμια του, καπου που τα σκαει, ειτε ειναι ρουχα, ειτε αμαξια, ειτε σκι, u name it.

 

Επισης, οχι, δεν μπορω να κανω την δουλεια μου με κινητο 2-3 χρονων, να ειχα τωρα το Nexus 5; No way jose

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι πριν 5 χρόνια είχα φτάσει να αλλάζω ανά 6μηνες, ναυαρχίδες συνήθως και μάλιστα χωρίς συνήθως να πουλάω το προηγούμενο. Καθαρή τρέλλα όταν δεν σου τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια...

Τώρα πλέον "έβαλα μυαλό", προσαρμόστηκα όπως προαναφέρθηκε στα νέα οικονομικά δεδομένα, οπότε ξαναπήρα πρόσφατα μετά από 2 χρόνια καινούργιο κινητό, χωρίς όμως ουσιαστικά να χρειάζεται. Ήθελα απλά ένα..."φρεσκάρισμα". Τυχερή η σύζυγος που θα αναβαθμιστεί πέρνοντας το δικό μου "παλιό".

Πιστεύω ότι πλέον παίρνοντας ένα καλό -όχι απαραίτητα ναυαρχίδα- κινητό, μπορείς άνετα να το κρατήσεις τουλάχιστον για 2-3 χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

 

Ο καθενας εχει την τρελιτσα του.

Αλλοι σκανε χιλιαρικα για ζαντες και αχρηστα εφε σε αμαξια μηχανες, αλλοι σκανε 1000ρικα για 'status symbol' ρολογια, αλλοι ειναι αδαεις και πληρωνουν 60ρια και 70ρια παγια για κινητο και παει λεγοντας.

Άλλοι σκάνε χιλιάρικα για άχρηστα εφέ και ζάντες λες. Το ίδιο θα λένε και αυτοί όμως για τους αλλαζοντες κινητά σαν τα πουκάμισα. Το ίδιο πράγμα είναι, είπαμε ο ακρατος υπερκαταναλωτισμος δημιουργεί ψεύτικες ανάγκες.

Πάθος Αξιοπρέπεια Σεβασμός από το 1 9 6 6

 

 

Link to comment
Share on other sites

Έχω το note 3 εδώ και δυόμισι χρόνια και λόγω του ότι ασχολούνται πολλοί developers με ρομ δε βλέπω τον λόγο για καινούργιο. Ένα παλιότερο THL δεν έβγαλε ούτε χρόνο γιατί κανείς δεν ασχολούνταν μαζί του παρόλο που είχε πολύ καλά χαρακτηριστικά
Tech fusion
Link to comment
Share on other sites

Εγώ αλλάζω κινητό κάθε 1,5 με 2 χρόνια. Φυσικά παίρνω συσκευές Android μέχρι 200€, ώστε αν θέλω καινούργιο, να μη λυπάμαι τα λεφτά που έδωσα για το παλιό... ;)
Link to comment
Share on other sites

Άλλοι σκάνε χιλιάρικα για άχρηστα εφέ και ζάντες λες. Το ίδιο θα λένε και αυτοί όμως για τους αλλαζοντες κινητά σαν τα πουκάμισα. Το ίδιο πράγμα είναι, είπαμε ο ακρατος υπερκαταναλωτισμος δημιουργεί ψεύτικες ανάγκες.

 

Ποσο πιο υπερβολη πια; Ποσο;

 

Δεν ειναι ψευτικη αναγκη, ουτε υπερκαταναλωτισμος.

 

Με το τηλεφωνο που εχω τωρα, βγαζω φωτο, πριν 2-3 χρονια δεν εβγαζα.

Με το τηλεφωνο που εχω τωρα κανω multitasking, πριν 2-3 χρονια δεν εκανα.

 

Και τζιν με 10€ υπαρχουν, και αμαξια με 2.000€, και αρωματα με 3€ κλπ

 

Οποιος δηλαδη θελει κατι παραπανω απο τα απολυτως φτηνοτερο και βασικο, ειναι 'ακρατος υπερκαταναλωτιστης' και η αναγκη του ειναι ψευτικη;

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ παλιότερα άλλαζα κινητό ανά 6-10 μήνες, αλλά πλέον είμαι στο 1.5-2 χρόνια. Προσωπικά δεν πιστεύω πως έχει να κάνει με την "ωρίμανση" ή την αλλαγή αξιών του αγοραστικού κοινού, αλλά με την αδυναμία των εταιριών να προσφέρουν κάτι πραγματικά διαφορετικό ή καινοτόμο σε επίπεδο συσκευών. Πχ γιατί να αλλάξω το g2 με το g4;; Περισσότερη ram, λίγο καλύτερη οθόνη-κάμερα και κάποια ms λιγότερο lag. ΚΛΑΙΝ ΜΑΙΝ. Edited by brokesmack
Bosch Com 509, Ericsson T10s, Ericsson T18s, Nokia 3330, Siemens C35, Panasonic GD67, Sharp GX10, Nokia 3200, Motorola E398, Nokia 9300, Nokia 6085, Motorola W490, Motorola A1200 Ming, LG HB620, Samsung B7300 OmniaLITE, Samsung Galaxy 551, Samsung Nexus S, Iphone 4, Samsung Galaxy Nexus, Motorola Moto G, LG G2 D802, HTC One M9, HTC 10, Nokia X7 (8.1), Nokia 8.3
Link to comment
Share on other sites

Πχ γιατί να αλλάξω το g2 με το g4;; Περισσότερη ram, λίγο καλύτερη οθόνη και κάποια ms λιγότερο lag. KLEIN MEIN

 

Οτι δεν σου χρειαζεται εσενα, δεν παει να πει οτι δεν ειναι ετη φωτος μπροστα το G4 σε πολλους τομεις.

καμερα, ταχυτητα, multitasking, οθονη και ποιοτητα κατασκευης ειναι τα βασικα που μου ερχονται στο μυαλο.

Φυσικα, ειναι πολυ πισω σε μπαταρια.

 

Εγω το g2 αν μου το δωσεις πια θα το χαρισω στη γιαγια μου, ενω το G4 ειναι αξιοπρεπεστατο τηλεφωνο για ολες τις δουλειες.

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά είναι όλα φίλε, ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Απλά σκέψου πόσο διαφορετικές-βελτιωμένες ήταν η συσκευές που εβγαίναν κάθε χρόνο πριν μία 10ετία και πόσο αλλάζουν τώρα, όπου ο κάθε κατασκευαστής βελτιώνει τα σημεία, αλλάζει λίγο το design (όχι πάντα) και έτοιμη η νέα ναυαρχίδα. Προσωπικά βλέπω μια στασιμότητα-ανακύκλωση των ίδιών χαρακτηριστικών σε πάμπολες υλοποιήσεις χωρίς να προσφέρουν πλέον πραγματικά καινοτόμες-χρήσιμες νέες τεχνολογίες που να σε βάλουν στο τριπάκι να τα "σκας" κάθε χρόνο για νέα συσκευή.
Bosch Com 509, Ericsson T10s, Ericsson T18s, Nokia 3330, Siemens C35, Panasonic GD67, Sharp GX10, Nokia 3200, Motorola E398, Nokia 9300, Nokia 6085, Motorola W490, Motorola A1200 Ming, LG HB620, Samsung B7300 OmniaLITE, Samsung Galaxy 551, Samsung Nexus S, Iphone 4, Samsung Galaxy Nexus, Motorola Moto G, LG G2 D802, HTC One M9, HTC 10, Nokia X7 (8.1), Nokia 8.3
Link to comment
Share on other sites

Οτι δεν σου χρειαζεται εσενα, δεν παει να πει οτι δεν ειναι ετη φωτος μπροστα το G4 σε πολλους τομεις.

καμερα, ταχυτητα, multitasking, οθονη και ποιοτητα κατασκευης ειναι τα βασικα που μου ερχονται στο μυαλο.

Φυσικα, ειναι πολυ πισω σε μπαταρια.

 

Εγω το g2 αν μου το δωσεις πια θα το χαρισω στη γιαγια μου, ενω το G4 ειναι αξιοπρεπεστατο τηλεφωνο για ολες τις δουλειες.

Τυχερή η γιαγιά.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...