ParafronGR Δημοσιεύτηκε March 29, 2016 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε March 29, 2016 (edited) Τα Windows 10 Mobile είναι σίγουρα από τα πιο πολυσυζητημένα λειτουργικά συστήματα το τελευταίο διάστημα. Από την ημέρα της ανακοίνωσής τους, έγιναν μεγάλο θέμα συζήτησης, όχι μόνο για τα νέα χαρακτηριστικά που θα φέρουν, όσο και για το πότε θα δοθούν στους χρήστες και ποιες συσκευές θα τα λάβουν. Το πρώτο ερώτημα βασάνιζε σχεδόν όλο τον κόσμο των Windows Phone, καθώς οι φημολογούμενες ημέρες της επίσημης διάθεσης ξεκίνησαν από το Νοέμβρη/Δεκέμβρη με τη διάθεση των Lumia 550/950/950XL, συνεχίστηκαν στις αρχές Γενάρη, έφτασαν μέχρι τα μέσα Φλεβάρη και χρειάστηκε, τελικά, να περιμένουμε μέχρι την 17η Μαρτίου για να πάρουμε την πολυπόθητη ενημέρωση. Είναι, όμως, τα Windows 10 αυτό που περιμέναμε; Πάμε να δούμε. Πριν ξεκινήσουμε με τα θετικά και τα αρνητικά, θα ήθελα να τονίσω – κυρίως για τους αρχάριους της παρέας – ότι η αναβάθμιση σε 10 χρειάζεται πολύ χρόνο και μπαταρία και ακόμα περισσότερη υπομονή καθώς περνάει από 3 στάδια εγκατάστασης (γρανάζια, βελτιστοποίηση εφαρμογών, εγκατάσταση εφαρμογών συστήματος) και εκτός αυτών, χρειάζεται οπωσδήποτε να κάνετε όλες (!) τις ενημερώσεις από το Store διότι θα πρέπει να αναβαθμίσετε όλες τις εφαρμογές συστήματος εκτός από τις δικές σας για καλύτερη εμπειρία χρήσης. Τα νέα χαρακτηριστικά και οι βελτιώσεις Μόλις η εγκατάσταση τελειώσει, βρισκόμαστε μπροστά στην ανανεωμένη οθόνη εκκίνησης. Η Microsoft, και στα Windows 10 Mobile, ακολούθησε το μότο «θα αλλάξουμε τα πάντα για να μείνουν ίδια» και πιστή στη φιλοσοφία της, όχι μόνο κράτησε τα tiles, αλλά τα βελτίωσε. Πλέον μπορούμε να βάλουμε εικόνα φόντου σε πλήρες μέγεθος ακόμα και πίσω από τα tiles ενώ το crop της εικόνας έχει βελτιωθεί και σε σύγκριση με τα 8.1, μπορούμε να βλέπουμε μεγαλύτερο μέρος της εικόνας – παρόμοιο crop που έχει στην οθόνη κλειδώματος. Επίσης, το συρτάρι εφαρμογών εμφανίζει την εικόνα φόντου πίσω από τις εφαρμογές, ενώ η γραμμή πλοήγησης έχει δεχθεί και αυτή βελτιώσεις και πλέον, αντί για άσπρο-μαύρο, μέσα στο μενού των ρυθμίσεων υπάρχει ολόκληρη παλέτα χρωμάτων για ακόμα μεγαλύτερη παραμετροποίηση της αρχικής οθόνης. Στην οθόνη κλειδώματος δεν υπάρχει καμία τρομερή αλλαγή, αλλά, αξίζει να αναφερθεί ότι η Glance Screen μπορεί, πλέον, να εμφανίζει και την ημερομηνία, εκτός από την ώρα, όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη. http://content.myphone.gr/photo/full/51610/wp-ss-20160320-0005.png Στο εσωτερικό της συσκευής, βρίσκουμε ένα πλήρως ανανεωμένο μενού ρυθμίσεων στο στυλ των Windows 10 για τον υπολογιστή και πλέον είναι φανερό ότι οι ρυθμίσεις έχουν μπει σε μία πάρα πολύ ωραία τάξη σε σύγκριση με το μπέρδεμα που ήταν στα 8.1. Το Notification Center έχει αναβαθμιστεί πλήρως και αντί για τέσσερα μόνο κουμπιά εντολών (toggles) που είχαμε στα 8.1, τώρα έχουμε πολλά περισσότερα και ουσιαστικά, όλο το μενού ρυθμίσεων είναι μπροστά στα μάτια μας χωρίς καν να το ανοίξουμε! Πολύ σημαντική αλλαγή η οποία βελτιώνει κατά πολύ τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε την συσκευή. http://content.myphone.gr/photo/full/51608/wp-ss-20160320-0004.png Για το τέλος σας κρατήσαμε τα καλύτερα. Με τα Windows 10 Mobile έχουμε πολλές νέες δυνατότητες όπως τα Universal Apps, το Continuum και τη βελτιωμένη έκδοση της Cortana. Με τα Universal Apps έχουμε τις ίδιες (περίπου) εφαρμογές του κινητού στον Windows 10 υπολογιστή μας και μπορούμε από εκεί να συνεχίσουμε τη δουλειά που αφήσαμε στο κινητό, να αγοράζουμε εφαρμογές και να τις βρίσκουμε σε όλες τις Windows 10 συμβατές συσκευές κι έτσι, κινητό και υπολογιστής γίνονται ένα. Με το Continuum έχουμε στην τσέπη μας έναν μικρό υπολογιστή Windows RT, που σημαίνει ότι ναι μεν μπορούμε να το συνδέσουμε με μια κάποια οθόνη και στο dock της Microsoft να συνδέσουμε και όλα τα περιφερειακά εξαρτήματα ενός υπολογιστή (ποντίκι, πληκτρολόγιο), αλλά όλη η δουλειά γίνεται σε περιβάλλον όπου επικρατούν αυστηρώς οι metro εφαρμογές, ενώ δεν δίνεται η δυνατότητα εκτέλεσης .exe εφαρμογών. Τέλος, η Cortana έχει φύγει από το στάδιο της Beta που ήταν στα Windows Phone 8.1, είναι σε θέση να παρέχει καλύτερες πληροφορίες, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει να αναβαθμίζεται ή ότι δεν θα βρείτε bug στην εφαρμογή. Τα «αρνητικά» Επειδή όμως όλα τα νομίσματα έχουν δύο όψεις, δεν μπορούμε να παραλείψουμε την αρνητική πλευρά των Windows 10 Mobile. Καταρχάς, με την επίσημη έκδοση που διέθεσε η Microsoft σε κάθε Windows Phone 8.1 υποστηριζόμενη συσκευή, δεν έδωσε το firmware update κι έτσι τα Windows δεν έχουν βελτιστοποιηθεί για την συσκευή που κρατάμε (εκτός κι αν αυτή είναι κάποια που είχε τα Windows 10 Mobile από το κουτί) και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το λειτουργικό να μην είναι τόσο ομαλό και σταθερό όπως ο προκάτοχός του. Σίγουρα ένα μερίδιο φέρει το ίδιο το λειτουργικό, καθώς, με τον αποκλεισμό από την Microsoft των συσκευών με 512 MB RAM, συσκευών που έτρεχαν αψεγάδιαστα τα 8.1, φαίνεται ότι τα 10 είναι πολύ πιο απαιτητικά. Στην καθημερινή χρήση, μπορείτε να βρείτε κάποια «κομπιάσματα» κατά την εκτέλεση ενεργειών, το lag στο συρτάρι εφαρμογών όταν έχουμε ενεργή τη θέαση στη μισή οθόνη και κατά την κύλιση όταν βγούμε από αυτή παραμένει, ενώ ένα εκνευριστικό bug που συνάντησα είναι ότι αργεί χαρακτηριστικά κάποιες φορές να διαβάσει τις εφαρμογές (παρόλο που δεν έχουν μεταφερθεί στην κάρτα μνήμης), με αποτέλεσμα να μου εμφανίζει μήνυμα σφάλματος ότι η εφαρμογή δεν υπάρχει ή ότι υπάρχει ενημέρωση, να κρασάρει και να εξαφανίζει τα tiles από την αρχική οθόνη για αρκετή ώρα, bug που υφίσταται από τις πρώτες εκδόσεις των Windows 10 Mobile που έκαναν την επίσημη εμφάνιση τους με τα 950/950XL/550. http://content.myphone.gr/photo/full/51606/wp-ss-20160320-0001.png Επίσης, κάποιες εφαρμογές συστήματος δεν λειτουργούν το ίδιο σταθερά όπως τα 8.1 και είναι επιτακτική η συνεχής αναβάθμισή τους από το Store σε κάθε ευκαιρία, ενώ η μη βελτιστοποίησή τους για το νέο λειτουργικό, μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη κατανάλωση της μπαταρίας, πρόβλημα το οποίο «ταλαιπωρεί» ήδη τα Windows έως και αυτή την έκδοση. Συμπεράσματα Είναι αυτό που περίμενα τα Windows 10 Mobile; Δεν είμαι σίγουρος. Είναι ξεκάθαρα μια ενημέρωση πολύ διαφορετική από την αντίστοιχη των 8 σε 8.1. Φέρνει πολλά νέα καλούδια, που οι χρήστες ζητούσαν όλο αυτό τον καιρό, όπως το swype σε ελληνικό πληκτρολόγιο (που τόσο πολύ ζητούσαμε οι Έλληνες χρήστες), αλλά και πολλές άλλες βελτιώσεις όπως το ανανεωμένο Notification Center, το Quick Reply σε μηνύματα και ειδοποιήσεις εφαρμογών και όλες τις νέες εφαρμογές. Επιτέλους οι εφαρμογές συστήματος έγιναν αναβαθμίσιμες μέσω του Store παρέχοντας συνεχώς βελτιώσεις σε αντίθεση με τα Windows Phone 8.1 όπου οι αναβαθμίσεις γίνονταν πολύ πιο αραιά. Σίγουρα υπάρχει πολύς δρόμος που πρέπει να κάνει ακόμα η Microsoft ώστε να φτάσει σε ένα πολύ αξιόλογο επίπεδο και, εκτός των εφαρμογών, θα πρέπει να κοιτάξει το ίδιο της το λειτουργικό, να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στο Notification Center με περισσότερες επιλογές, να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα tiles τα οποία αποτελούν τη φιλοσοφία του λειτουργικό της και να φροντίζει το OS της συνεχώς. Το Continuum αποτελεί το μέλλον και πρέπει να ασχοληθεί με αυτό, ενώ από τη στιγμή που πλέον οι υποστηριζόμενες συσκευές των Windows 10 αντιστοιχούν στο 20% των συσκευών με 8.1, θα πρέπει να είναι πιο γρήγορη στην παροχή firmware update και να παρέχει πιο «σταθερές» αναβαθμίσεις στο μέλλον. Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για την αναβάθμιση στα Windows 10 Mobile; Edited March 29, 2016 by VeCo Παράθεση & άλλα που δεν φαίνονται =( myName: Γιαννης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ekiouris Δημ. March 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2016 Δυστυχώς το παλιό μου 925 με 8.1 λειτουργεί σαφώς καλύτερα από το 950 με τα 10ρια. Φοβάμαι θα περάσουν πολλοί μήνες και πολλές αναβαθμίσεις μέχρι να στρώσουν τα 10ρια. Υπομονή... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jamesc Δημ. March 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2016 Δε με απασχολούν οι αδυναμίες από τη στιγμή που συνεχώς έχουμε αναβαθμίσεις. Είναι προφανές οτι η MS στηρίζει στο έπακρο το νέο λειτουργικό και το ίδιο διαφαίνεται και με τους developers. Παράθεση - There is no place like 127.0.0.1 - Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
taxudromos Δημ. March 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2016 εχω το 930 , με τα 8,1 δεν μπορουσα να το κρατησω σαν κυρια συσκευη , τωρα με τα 10αρια παλι δεν μπορω αλλα τα παει πολυ καλυτερα... βεβαια καθε βδομαδα που μπαινω στο μαρκετ και ψιλοβλεπω , ομολογω να πω πως προχωραει πολυ το πραγμα.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Leolipop Δημ. March 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2016 Επιτέλους οι εφαρμογές συστήματος έγιναν αναβαθμίσιμες μέσω του Store παρέχοντας συνεχώς βελτιώσειςΠοσο θα ηθελα αυτη τη λειτουργια στον android....Οχι απο την google απαραιτητα αλλα απο τον καθε μεγαλο κατασκευαστη (αυτον τον ποθο τον ειχα εκφρασει και παλιοτερα) Οντας καιρο κατοχος του 640 , μου αρεσε ο νεος σχεδιασμος και οι νεες προσθηκες που αναφερθηκαν απο τις preview εκδοσεις ακομα , ειχα γυρισει 2 φορες σε 8.1 γιατι καποιες απο τις πρωιμες εκδοσεις ειχαν battery drain , διαπιστωσα οτι αυτο εξαφανιστηκε με την επισημη κυκλοφορια σε σημειο που να εχει αξιοζηλευτη αυτονομια σε σχεση με αλλες με παρομοια χαρακτηριστικα. Σαν λειτουργικο δειχνει να παταει σε καλες βασεις και δυστυχως χαντακωνεται απο τις ελλείψεις εφαρμογων αλλα και δυνατοτητων σε επωνυμες που ηδη υπαρχουν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sony76 Δημ. March 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2016 ούτε ζέστη ούτε κρύο που λέμε. απλά ήμουν insider και με την επίσημη καμία διαφορά όπως λέει και το άρθρο χωρίς firmware δεν βλέπεις διαφορά. γιατί τα θέματα με την κάμερα τα έχω ακόμα και αλλά μικρό θεματακια. ε το άλλο που με ανησυχεί είναι το store για κάθε μια εφαρμογή που έρχεται αποχωρούν άλλες 2. ακόμα και η Gopro σταματάει την υποστήριξη στα windows. ακόμα και η καλύτερη εφαρμογή στο store 10 είναι πολύ πίσω από αντίστοιχη του Android. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgb Δημ. March 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2016 Έχω τα δεκάρια σε 2 συσκευές , μια φθηνή (lumia 535) και μια ακριβότερη (lumia 930). Τα bugs που διαβάζω στο φόρουμ δεν τα έχω συναντήσει στις δικές μου συσκευές και πιστεύω ότι η πλειοψηφία των συγκεκριμένων bugs έχει να κάνει με το πέρασμα των settings από το παλιό λειτουργικό στο καινούργιο κατά την διάρκεια της αναβάθμισης. Τα 10 σε εμένα τρέχουν πολύ καλά και στις δυό συσκευές. Το μοναδικό bug που ανακάλυψα στο λειτουργικό είναι ότι όταν πας στην λίστα με την κατανάλωση μπαταρίας και επιλέξεις να δεις την κατανάλωση μιας συγκεκριμένης εφαρμογής, μετά μόλις πατήσεις το back για να ξαναπάς στην συγκεντρωτική λίστα δεν την κάνει πάλι refresh και δείχνει διπλοεγγραφές. Δεν έχω καταφέρει να αναπαράγω κανένα άλλο bug από αυτά που διαβάζω σε συσκευή μου. Τώρα όσο αφορά τις εφαρμογές. Ορισμένες που έχουν γραφεί για τα 8 και κάποιες που γράφτηκαν για τα δέκα θέλουν κάποιες διορθώσεις για να αντιμετωπιστούν θέματα, οι μεν πρώτες για κάποιες ασυμβατότητες οι δε δευτερες λόγω "μικρής ηλικίας" της εφαρμογής που δεν έχει τεσταριστεί εκτενώς για να διορθωθούν τα μη εμφανή bugs. Αυτό όμως σε επίπεδο εφαρμογών. Το λειτουργικό και τεστάροντας το με κώδικα δικό μου σε τομείς που έχω πολύ λίγες γνώσεις προγραμματισμού (πχ γράφοντας κώδικα για πρώτη φορά στην ζωή μου σε ενα API που λέγεται win2d και χρησιμοποιεί το directx για το οποίο δεν έχω καμιά απολύτως προηγούμενη ιδέα) κατάφερα να επιτύχω την επιθυμητή συμπεριφορά της εφαρμογής χωρίς να κρασάρει και χωρίς θέματα ταχύτητας - κατανάλωσης κτλ. Παρόμοια και για κώδικα που χρησιμοποιεί τα βασικά controls που έχουν οι τυπικές εφαρμογές. Αν ένας ερασιτέχνης καταφέρνει να γράφει κώδικα που δεν κρεμάει το σύστημα, δεν έχει προβλήματα ταχύτητας και δεν τρώει την μπαταρία τότε μάλλον το λειτουργικό είναι σταθερό. Αν κάποιοι developers βαριούνται που ζούνε και απλά πετάνε μέσα κώδικα που τον μετέτρεψαν με κάποιο τρόπο χωρίς να κάνουν καν κόπο να ψάξουν το API των 10 τότε αυτό είναι θέμα developer και όχι λειτουργικού. Στο θέμα μπαταρίας. Το 535 με ανοιχτό συνέχεια το wifi και τυπική χρήση βγάζει μια ημέρα. Σε κατανάλωση έχω παρατηρήσει μια αύξηση της τάξης του 15% - 20% σε σχέση με τα 8αρια. Πιθανόν λόγω περισσότερων animations στο UI και περισσότερων διεργασιών που τρέχουν στο παρασκήνιο. Στο 930 τεστάροντας το χωρίς wifi και λειτουργώντας το μόνο ως τηλέφωνο θέλοντας να τσεκάρω το θέμα drain μου κράτησε η μπαταρία 3 μέρες. Και εκεί σίγουρα τρώει ένα 15 - 20% μεγαλύτερη κατανάλωση από πριν. Αν έχετε υπερβολικά μεγαλύτερο battery drain κάτι παίζει με κάποια εφαρμογή η οποία τρώει κόλλημα και λειτουργεί στο παρασκήνιο συνεχώς προσπαθώντας να συγχρονίσει. Σε καμιά περίπτωση δεν έχω δει κατανάλωση διπλάσια κτλ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mr_47 Δημ. March 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2016 Απόλυτα σύμφωνος με το άρθρο. Ένα όμορφο λειτουργικό, που έγινε ακόμα πιο όμορφο, διόρθωσε μερικά από τα λάθη/στραβά του, αλλά έχει δουλειά ακόμα.. Από την άλλη, υπάρχει και ένα ελαφρυντικό, η έλλειψη του firmware. Ελπίζω να είναι μόνο αυτό, έτσι ώστε να τα χαρακτηρίσουμε σταθερά, σαν τα 8.1.. Παράθεση Huawei Nova 5T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
skatzivas Δημ. March 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2016 Αν και είμαι ο πλέον άσχετος να μιλήσω για το λειτουργικό, θα βάλω το λιθαράκι μου λέγοντας ότι σαν περίεργος χρήστης ήθελα κάποια στιγμή να τα δοκιμάσω. Το θεωρώ όμορφο λειτουργικό με θετικά στοιχεία. Ωστόσο με αυτά που έχω ακούσει για τα δεκάρια θα απέχω και ίσως στο μέλλον να επανέλθω αν βγει ποτέ ένα Surface phone. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stewe Δημ. March 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2016 Και εγώ με TP από τα Χριστούγεννα, δεν έχω αντιμετωπίσει προβλήματα, πέρα ελάχιστων bugs που αφορούν κυρίως μικρά lag στην συσκευή. Αυτό που λείπει πλέον είναι οι εφαρμογές που θέλει ο κόσμος. Το λειτουργικό σαν λειτουργικό δεν έχει κάτι να ζηλέψει από τα άλλα, σε ότι έχει να κάνει με την χρήση που κάνει το 99% των καταναλωτών. Παράθεση Τα Windows Phone ήταν αποτυχία!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evris2013 Δημ. March 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2016 (edited) Κι εγώ λέω ότι θέλει το firmware πιο πολύ για να στρώσουν όλα σχεδόν! Τότε θα γίνει σταθερό σαν τα 8.1! Έως τότε, νομίζω τζάμπα το κράζουμε το λειτουργικό. Χωρίς firmware κανένα λειτουργικό δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά και σταθερά! Επισης, δεν νομίζω ότι θα κάνει μήνες για το firmware η Microsoft. Εχει και τα Redstone μπροστά της! ;) Edited March 29, 2016 by evris2013 Παράθεση Samsung Galaxy A52s 128/6GB 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dsx83 Δημ. March 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2016 Σε lumia 730, μετά την αναβάθμιση όλα είναι οκ. Η μπαταρία είναι όπως και πριν με τα 8.1. (με ίδια χρήση data, wifi και λεπτά ομιλίας βγάζει 3 ημέρες) Οι αναβαθμίσεις για την ώρα είναι πολύ συχνές. Με τις universal app ήδη έχουν βγει κάποιες εφαρμογές που σε σχέση με άλλα λειτουργικά ήταν πολύ πίσω πχ twitter και αναμένουμε κι άλλες. Φαντάζομαι ότι μερικοί που αναφέρουν κάποια bugs για συσκευές στις οποίες άλλοι δεν τα έχουν βρει, οφείλεται στο ότι δεν έχει βγει firmware update. Εν αναμονή λοιπόν για firmware update για να τρέχουν το ίδιο ομαλά όπως και τα 8.1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
snapp Δημ. March 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2016 (edited) Σαν λειτουργικό σαφώς ανώτερο από τα 8.1 πολύ πιο γρήγορο και πολύ πιο όμορφο αλλά δεν δόθηκε ολοκληρωμένο. Δόθηκε σε BETA έκδοση. Γύρισα στα 8.1 σε 2 συσκευές που είχαν ακριβώς τα ίδια θέματα και δεν λύθηκαν ούτε με hard reset. Αυξημένη κατανάλωση μπαταρίας(Το σημαντικότερο) Δεν δεχόταν να βάλεις όριο στο πακέτο δεδομένων και σε πετούσε έξω. Δεν χτυπούσε ξεχωριστός ήχος στα sms ανά επαφή που είχες δηλώσει. Παραμορφωμένος ήχος τις μισές φορές που χτυπούσε το ξυπνητήρι. Στους χάρτες δεν κλείδωνε γρήγορα το gps σε αντίθεση με τους HERE που κλειδώνουν στην στιγμή. Στα mail δεν είχα ηχητική ειδοποίηση και έπρεπε να κοιτάω την οθόνη. Τέλος αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου ήταν οτι ενώ έβγαινα από ένα μενού, έπρεπε να πατήσω παρατεταμένα το πλήκτρο με το βελάκι για να κλείσω όλα τα παράθυρα που άφηνε ανοιχτά ενώ με τα 8.1 δεν συμβαίνει αυτό αν πατώντας το βελάκι βγεις κανονικά . Αυτοί είναι μερικοί λόγοι που γύρισα και όταν διορθωθούν εννοείτε οτι θα περάσω ξανά τα 10. Edited March 29, 2016 by snapp Παράθεση TCL 40 NXTPAPER Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aristidis540 Δημ. March 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2016 τα πράματα είναι απλά ,όσο η microsoft κρατάει τα tiles χωρίς να δίνει εναλλακτική στον χρήστη(όπως ήταν τα παλιά wm-spb shell),θα παραμένει στο 2% τις αγοράς... Παράθεση siemens s35i->sony ericsson t100->siemens s65->sony ericsson k750->eten x600->htc diamond->htc diamond 2->xperia ray (ποτέ Nokia :cool:) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Navar Δημ. March 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2016 Δεν ειμαι ιδιαιτερα ευχαριστημενος.Εχω ζητησει πολυ βοηθεια απο τα παιδια εδω μεσα και τους ευχαριστω ολους. Εναι αναλογα πως μαθαινεις και τις ''εμμονές" που μπορει να εχει καθε χρηστης. Σημερα εγινε μια αναβαθμιση στο Ημερολογιο και ενω στο Live tile στην οθονη εναρξης μου εβγαζε 29 Μαρτιου αν θυμαμαι κιολας καλα, το 29 το εβγαζε παντως, τωρα γραφει Ημερολογιο του Outlook,και οσο και αν προσπαθησα δεν αλλαζει το live. Και μεσα οταν μπαινω η μερα που ειναι κυκλωμενη ειναι η 1 Απριλη. Για αυτο λεω οσο fan και αν ειμαι ισως να κοιταξω και καπου αλλου σχετικα γρηγορα. Κραταω μια επιφυλαξη μηπως επειδη εχω το 830 που ειναι πιο παλιο και ισως εχει ακομα καποια bug αλλά και η υπομονη εχει τα ορια της. Για την Microsoft μιλαμε στην τελικη. Παράθεση Music is the harmonization of opposites; the conciliation of warring elements Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostas1966 Δημ. March 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2016 Παιδιά την αναβάθμιση πρέπει να την κάνουμε μέσα από το upgrade advisor ή πρέπει όταν έρθει η ειδοποίηση απευθείας στο κινητό;;;; εγώ πάντως με αυτά που διαβάζω δεν το ρισκάρω. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την συσκευή μου (640xl) και με τον τρόπο που τρέχουν τα 8.1 αλλά από εφαρμογές πολύ πίσω εν σχέση με το Android. Η Microsoft αυτό που πρέπει να φτιάξει πρώτα είναι το store! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dbal Δημ. March 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2016 Καταρχάς, με την επίσημη έκδοση που διέθεσε η Microsoft σε κάθε Windows Phone 8.1 υποστηριζόμενη συσκευή, δεν έδωσε το firmware update κι έτσι τα Windows δεν έχουν βελτιστοποιηθεί για την συσκευή που κρατάμε (εκτός κι αν αυτή είναι κάποια που είχε τα Windows 10 Mobile από το κουτί) και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το λειτουργικό να μην είναι τόσο ομαλό και σταθερό όπως ο προκάτοχός του. Τωρα ή το αρθρο σε αυτο το σημειο ειναι λιγο ασαφες η εγω που απεχω -για την ωρα- από τα Windows mobile κατι δεν καταλαβαινω... Πως γινεται να ισχυει η παραπανω προταση? Να δινεται δηλαδη επίσημη "αναβαθμιση" σε συσκευη Windows 8 αλλα αυτο δεν αποτελει "firmware update"??? Κατι δηλαδη που για την αντιστοιχη ορολογια στον κοσμο του Android ειναι απλα ταυτοσημες εννοιες :blink: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Brainmorf Δημ. March 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2016 Παιδιά την αναβάθμιση πρέπει να την κάνουμε μέσα από το upgrade advisor ή πρέπει όταν έρθει η ειδοποίηση απευθείας στο κινητό;;;; εγώ πάντως με αυτά που διαβάζω δεν το ρισκάρω. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την συσκευή μου (640xl) και με τον τρόπο που τρέχουν τα 8.1 αλλά από εφαρμογές πολύ πίσω εν σχέση με το Android. Η Microsoft αυτό που πρέπει να φτιάξει πρώτα είναι το store! Ναι , με το upgrade advisor μέχρι στιγμής. Παράθεση Everything is a frequency Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest margarita12 Δημ. March 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2016 (edited) Στο lumia 535 απο την τριτη μερα που τα κατεβασα αντιμετωπιζω συνεχεια προβληματα με την καρτα μνημης,την ειχα τοσο καιρο και ξαφνικα ολο επιδιορθωση σφαλματων ανακαλυπτει η συσκευη,βιαστηκα,επρεπε να περιμενω και να μην τα κατεβασω απο το upgrade advisor... Edited March 29, 2016 by margarita12 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dragonmaster Δημ. March 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2016 (edited) εγω παλι εχω βαλει οριστικο χ στην microsoft για τις μεχρι τωρα κινησεις της ,οταν εβγαλε τα 8αρια αφησε πισω μια τεραστια μεριδα ανθρωπων που ειχαν συσκευες που θα μπορουσαν να τα παρουν ,εταξε οτι αυτο δεν θα ξανασυμβει και τωρα παλι κανει το ιδιο με τα 10αρια ,ερασιτεχνισμος σε ολα τα επιπεδα και για αυτο τα windows mobile θα παραμεινουν στα ιδια ποσοστα γιατι η ιδια η microsoft τα χαντακωνει Edited March 29, 2016 by dragonmaster Παράθεση Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια. Μη πάντα επίστασθαι προθύμεο, μη πάντων αμαθής γένη. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valantaras640 Δημ. March 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2016 Τα Windows 10 είναι μια τέραστια βελτίωση,αλλά με μερικά μικροπροβλήματα. Το Store ξέρουμε ότι είναι μικρό αλλά τα βασικά apps μπορείς να τα βρεις και να κάνεις την δουλεία σου. Προσωπικά έχω το 640XL και είμαι υπερευχαριστιμένος.Πραγματικά είναι valeue for money. (Για κάτι αντίστοιχο σε android χρειάζεσαι τουλάχιστον τα διπλάσια χρήματα) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ParafronGR Δημ. March 29, 2016 Author Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2016 Τωρα ή το αρθρο σε αυτο το σημειο ειναι λιγο ασαφες η εγω που απεχω -για την ωρα- από τα Windows mobile κατι δεν καταλαβαινω... Πως γινεται να ισχυει η παραπανω προταση? Να δινεται δηλαδη επίσημη "αναβαθμιση" σε συσκευη Windows 8 αλλα αυτο δεν αποτελει "firmware update"??? Κατι δηλαδη που για την αντιστοιχη ορολογια στον κοσμο του Android ειναι απλα ταυτοσημες εννοιες :blink: Για τα Windows σημαίνει ότι έχει δοθεί μια generic αναβάθμιση χωρίς να έχει υπάρξει βελτιστοποίηση στο hardware της κάθε συσκευής - είναι σα να βάζεις τα Windows 10 στον υπολογιστή σου και να μην βάζεις τους drivers πχ της nVidia αλλά να τρέχεις τον generic VGA της MSFT. Παράθεση & άλλα που δεν φαίνονται =( myName: Γιαννης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
montoya_42 Δημ. March 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2016 εγω παλι εχω βαλει οριστικο χ στην microsoft για τις μεχρι τωρα κινησεις της ,οταν εβγαλε τα 8αρια αφησε πισω μια τεραστια μεριδα ανθρωπων που ειχαν συσκευες που θα μπορουσαν να τα παρουν ,εταξε οτι αυτο δεν θα ξανασυμβει και τωρα παλι κανει το ιδιο με τα 10αρια ,ερασιτεχνισμος σε ολα τα επιπεδα και για αυτο τα windows mobile θα παραμεινουν στα ιδια ποσοστα γιατι η ιδια η microsoft τα χαντακωνει Προσωπικά το 950 θα το τιμήσω για διάφορους λόγους (πρώτα απ' οκ η κάμερα). Όποιος ομως βάλει Χ στην ms για τους λόγους που αναφέρεις, θα έχει απόλυτο δίκιο. Γιατί μπορεί δικαιολογημένα να μην αναβαθμίζει τις συγκεκριμένες συσκευές και να τις δίνει την δυνατότητα να αναβαθμιστούν με άλλον τρόπο (insider) αλλά από την στιγμή που υποσχέθηκε αναβάθμιση σε ΟΛΟΥΣ ειναι εκτεθειμένη κι όποιος της γυρίσει την πλάτη, δικαίως θα το κάνει. Παράθεση SEX is like NOKIA (connecting people) http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
serfistas1 Δημ. March 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2016 Είναι πολύ καλύτερο σε όλα κι εκτιμώ οτι μετά το iOS είναι τα email και μετά το ανδροειδές που επιμένει να εχει παρωχημένες εκδόσεις σε δυνατά κινητά... Παράθεση http://phonegr.blogspot.com -Mobile news http://peloponnisoslive.blogspot.gr- F1 Kart for ever Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Navigator777 Δημ. March 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2016 Δεν Είναι: http://www.digitalcitizen.life/does-windows-10-mobile-stand-chance-against-windows-phone-81-terms-performance Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts