Jump to content

myphone POLL: Αγορά smartphone από Κίνα. Θα το τολμούσατε;

alkis_7
 Κοινοποίηση

Αγοράζετε κινητά/tablet/αξεσουάρ από Κίνα; Τα προτιμάτε;  

1.142 members have voted

1. 1. Αγοράζετε κινητά/tablet/αξεσουάρ από Κίνα; Τα προτιμάτε;

• Ναι, φυσικά και αγοράζω!
      627
    • Έχω αγοράσει, αλλά είμαι διστακτικός να το ξανακάνω
      61
    • Έχω αγοράσει και δεν θα αγοράσω ξανά
      37
    • Δεν έχω αγοράσει αλλά το σκέφτομαι
      234
    • Δεν έχω αγοράσει και δεν σκοπεύω να το κάνω
      173
    • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
      10

Recommended Posts

Αν ξέρεις τι αγοράζεις και έχεις υπομονή είναι καλή επιλογή η Κίνα. Το επόμενο κινητό μου (Zenfone 2) έτσι κι αλλιώς από εκεί θα είναι...

Θα το πάρεις απο Κίνα ενώ στις επομενες 2 βδομάδες θα ειναι διαθέσιμο στο γαλλικο Amazon? :wacko: Να κερδίσεις τι?

Current status: Galaxy S7 Duos, HP Spectre X360, Synology DS215j

• Απαντήσεις 265
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Για μενα η αγορα απο κινα εινα σαν να κανεις ψωνιζεις απ το πανερι.

Ειμαι της ποιοτητας και οχι της ποσσοτητας.

Να μπω στην ολη διαδικασια να αγορασω μια συσκευη απο μια εταιρια που δεν την ξερει ουτε η μανα της επειδη εχει παραμοια χαρακτηριστικα με την χ-ψ επωνυμη συσκευη η οποια πωλειται στην Ελλαδα-Ευρωπη συν εκατο ευρω παραπανω για μενα δεν αξιζει.

Αν ανολιγιστει καποιος τα αρνητικα που υπαρχουν τα οποια δεν ειναι λιγα οπως ελειψη αξιοπιστιας στο καταστμα αλλα και στο προιον χωρις εγγυηση με μεγαλες καθυστερισεις και το αγχος αν θα περασει τελωνιο αρκουν.

ΟΧΙ

Θα το πάρεις απο Κίνα ενώ στις επομενες 2 βδομάδες θα ειναι διαθέσιμο στο γαλλικο Amazon? :wacko: Να κερδίσεις τι?

Καμιά εκατοστή Έουρο διαφορά, μήπως???

Edited by georgy

λογικά στο amazon (uk Κλπ) πληρώνεις τον φόρο της Ευρώπης (που ειναι πάνω κάτω σαν ............ πως να το πο ευγενικά............ χωρείς βαζελίνη?:lol:)

Για μενα η αγορα απο κινα εινα σαν να κανεις ψωνιζεις απ το πανερι.

Ειμαι της ποιοτητας και οχι της ποσσοτητας.

Να μπω στην ολη διαδικασια να αγορασω μια συσκευη απο μια εταιρια που δεν την ξερει ουτε η μανα της επειδη εχει παραμοια χαρακτηριστικα με την χ-ψ επωνυμη συσκευη η οποια πωλειται στην Ελλαδα-Ευρωπη συν εκατο ευρω παραπανω για μενα δεν αξιζει.

Αν ανολιγιστει καποιος τα αρνητικα που υπαρχουν τα οποια δεν ειναι λιγα οπως ελειψη αξιοπιστιας στο καταστμα αλλα και στο προιον χωρις εγγυηση με μεγαλες καθυστερισεις και το αγχος αν θα περασει τελωνιο αρκουν.

ΟΧΙ

mate 7?? μπαααααααα καθόλου ποιοτικό (ποιο ποιοτικό από το κινιτο του avatar σου)

xiaomi mi 3? mi4? μπααααααα λες και αυτά ψεύτικα?

meizu mx4/pro? χάλια και αυτα (τι λέω ο ψεύτης)

huawei ascent p7 (ασε οτι χειρότερο ποιοτικά).

one plus one?.......... μπα καλύτερα τα πλαστικά της lg.........

oppo?

πάει μακριά η λίστα........

απλος πρπεει να ξερεις τι να παρεις και απο που........... τωρα αν ο αλλος λιπατε μερικα ευρο και παει σε noname τελειος του τσουβαλιου ο ιδιος φταει και κανεις αλλος

Edited by egodemis

Καμιά εκατοστή Έουρο διαφορά, μήπως???

Μακάρι να ειναι 100€ διαφορά... αλλα δεν το κοβώ να ναι τόσο, και για μικρότερη διαφορά δεν αξίζει να χάσεις την οποια εγγύηση. Ειδικα πλέον με την κατρακύλα του ευρώ... δύσκολα τα πράγματα.

@moutsa: σε καποια φάση, ελπίζω θα δεις την πραγματικότητα... γιατι απέχεις αρκετά απο αυτην. Αν θες να στο εξηγησω γινεται.

Edited by Mythozz

Ισως του χρόνου / αργοτερα φέτος να αγοράσω το νέο OnePlus2 είτε κάποιο xiaomi flagship απ'την Κίνα... Αγοράζω αξεσουάρ εδώ και καιρό χωρίς να Είμαι διστακτικός και ως προς την αγορά τηλεφώνου, απλά όταν πήρα το g2 δεν μπορούσα να περιμένω 1 μήνα !

Phone : Lenovo Vibe P1 M Stock

Tabs : MLS iQTab Atlas 7''

Αν το μαγαζί που θα γίνει η παραγγελία είναι αξιόπιστο, η πληρωμή γίνει μέσω Paypal ΜΟΝΟ και το κινητό είναι από κάποιες από τις αξιόπιστες μάρκες δεν βλέπω τον λόγο να σκάσω τρακόσια και τετρακόσια ευρώ παραπάνω για ένα τηλέφωνο που σε έξι μήνες με ένα χρόνο θα πουλιέται τα μισά λεφτά.

Με την διαφορά των χρημάτων πάιρνεις καινούριο, δεν το παντρεύεσαι επειδή έσκασες ένα τσουβάλι ευρώ.

φυσικα και θα ξανα κανω αγορα απο κινα.οσο οι τιμες στην ελλαδα-ευρωπη ειναι στα υψη....

εχω κανει πολλες αγορες σε διαφορα ειδη απο κινα και δεν εχω κανενα παραπονο!

οταν για ενα κινητο δινω 150 ευρω στους κινεζους και ειναι τουμπανο και κατι αντιστοιχο απο ελλαδα πρεπει να δωσω 300+ το συζηταμε?

η αν δωσω για κατι πιο καλο 300 στους κινεζους,στην ελλαδα πρεπει να δωσω κοντα στο 1000αρικο ειμαστε σοβαροι???

Εσύ πιστεύεις ότι τα forums είναι μόνο ελληνικός τρόπος συζήτησης και ενημέρωσης?

Πάμε δηλαδή στο στερεότυπο " Κουτόφραγκος Ευρωπαίος" - " Ξυπνιτζής Ελληνας" ?

Όχι. Δείξε μου εσύ τον τρόπο έγκυρης ενημέρωσης και συζήτησης ή τελοσπάντων έναν καλύτερο τρόπο και θα συμφωνήσω. Και κράτα στερεότυπα και χαρακτηρισμούς για τον εαυτό σου. Κουβέντα κάνουμε, δεν μπήκαμε στο νήμα για να τσακωθούμε.

Edited by NikoSoti

7+ years with the legend...

Oneplus One // Xiaomi Mi 6 // Huawei P30 // Apple iPhone 11 // Apple iPhone 13 + Google Pixel 6a

Apple Watch SE

Apple iPad (6th gen)

οταν για ενα κινητο δινω 150 ευρω στους κινεζους και ειναι τουμπανο και κατι αντιστοιχο απο ελλαδα πρεπει να δωσω 300+ το συζηταμε?

Τα καλά κινέζικα πλέον δεν εχουν τοσο μεγάλο ανοιγμα στην τιμή... και οσο η Meizu-Oppo-Xiaomi (Huawei & ZTE δεν βαζω ειναι παραδοσιακοι και παγκοσμιοι κατασκευαστες) ανεβάζουν specs και πχιοτητα τοσο κλείνει η ψαλίδα. Οταν το Xiaomi Mi Note ειναι στην τιμή που ειναι, τα 100 extra ευρώ για πχ ενα Samsung δεν ειναι καμια ιδιαιτερη διαφορα.

Έχω πάρει ήδη ένα από Kίνα και φυσικά θα αγοράσω πάλι... Πλέον έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κινητό θα αγοράζω μόνο από καλά κινεζομάγαζα... Ωστόσο επειδή όλες οι συσκευές και όλες οι εταιρίες δεν είναι ίδιες, κοιτάζουμε αυτό που θα παραγγείλουμε να έχει πουλήσει και να υπάρχουν αρκετά reviews, ώστε να είμαστε σε θέση να κρίνουμε... Επίσης αγοράζουμε πάντα από γνωστά και εγγυημένα κινεζομάγαζα και οχι από όπου και όπου... Αν πάνε όλα καλά (που συνήθως πάνε και δεν υπάρχει και λόγος να μην πάνε), σε καμιά 20αριά μέρες, έχουμε στο σπίτι μας μια συσκευή που για να αγοράζαμε αντίστοιχη με τα ίδια specs Ελλάδα, θα έπρεπε να δώσουμε πολύ περισσότερα... Μοναδικό drawback της όλης ιστορίας είναι η εγγύηση, που φαινομενικά έχουν, ωστόσο αν γίνει κάτι πρέπει να μπεις στη διαδικασία να το στείλεις εσύ πίσω, το οποίο συνεπάγεται έξοδα και τεράστια αναμονή... Πάντως νομίζω αξίζει και προσωπικά σίγουρα θα το ξανατολμήσω... :)

Όχι. Δείξε μου εσύ τον τρόπο έγκυρης ενημέρωσης και συζήτησης ή τελοσπάντων έναν καλύτερο τρόπο και θα συμφωνήσω. Και κράτα στερεότυπα και χαρακτηρισμούς για τον εαυτό σου. Κουβέντα κάνουμε, δεν μπήκαμε στο νήμα για να τσακωθούμε.

Μα φίλε μου, το ρεζουμέ του σχολίου σου αυτό ήταν! Οταν λες ότι οι Ευρωπαίοι δεν αγοράζουν κινέζικα γιατί δεν είναι ενημερωμένοι τι εννοείς δηλαδή? Λες και δεν έχουν εκεί internet... Η' τα forums είναι άγνωστη λέξη γι αυτούς...

Εννοείται ότι κάνουμε κουβέντα. Στα πλαίσια της συζήτησης στο έγραψα αυτό.

Φυσικα και εχω παρει κινεζο και σιγουρα θα ξαναπαιρνα παντα ομως με τις επιφυλαξεις μου. Τα specs δεν αντιπροσωπευουν παντοτε την πραγματικοτητα. Το lenovo A806 που πηρα για ενα φιλο μου μπορει να εχει HD αναλυση αλλα δεν στεκεται καν διπλα στο S3 που εχει την ιδια. Οπως και δυο γνωστοι μου, ο ενας με νοτε 2 ο αλλος με ZOPO ZP990 που εχουν σχεδον ιδια χαρακτηριστικα στο ιδιο παιχνιδι ο κινεζος κολλουσε. Εννοειται ππως για mid-range συσκευη θα προτειμουσα κινεζο ειδικα με τις τιμες που βλεπω, χωρις να με απασχολει η ανυπαρκτη εγγυηση (την οποια εχω γευτει απο επωνυμη εταιρια:X). Παντως για βασικη συσκευη προτειμησα να παρω το νοτε και να χω το κεφαλι μου ησυχο.

Θα ήθελα οι εραστές των Κινέζικων να δώσουν μερικές επιλογές ανά κατηγορία με την τιμή τους βεβαίως έτσι ώστε άτομα αρνητικά σαν εμένα να το σκεφτούν ξανά. Εννοείται πως αναφέρομαι μόνο στις γνωστές καλές μάρκες, και θα κάνω την ίδια προσπάθεια για να βρω κάτι από την εγχώρια αγορά, επειδή έχω την εντύπωση πως δεν ισχύει το ''πολύ φθηνότερα από Κίνα''

Σωστός ο φίλος από πάνω. Αυτό θα ήθελα να το δω κι εγώ.

Και δίπλα σε κάθε κινέζικο μοντέλο να υπάρχει κάποιο αντίστοιχο επώνυμο.

Για να μπορούμε να συγκρίνουμε και την ποιότητα αλλά και την τιμή. ;)

Mετά την αγορά ενός cubot s200 πριν από τρεις μήνες (πρώτη αγορά και δουλευει μια χαρά) πιστεύω πλέον οτι και η επόμενη αγορά κινητού θα είναι από Κινα. Με μια έρευνα αγοράς και την επιλογή ενός δοκιμασμένου πωλητή δεν πιστεύω οτι θα υπάρξει πρόβλημα στο οποίο δεν θα βρεθεί λύση (το μόνο αρνητικό είναι ο χρόνος). Και με 91 ευρώ που κόστισε σε σχέση με τα 125 που στοίχιζε τότε το motο Ε δεν πιστεύω οτι υπάρχει θέμα σύγκρισης.

Έχω αγοράσει 5 κινητά από Κίνα, όλα άψογα και μέσο όρο αναμονής 20 μέρες, 2 ZOPO, 2 lenovo και 1 P6 το δικό μου που εδώ κόστιζε 400 ευρώ όταν το πήρα και το απόκτησα με 250... Και συνέχιζε να κοστίζει 400 για πολύ καιρό ακόμα... Με καλό ψάξιμο από αναγνωρισμένα κινεζομάγαζα, σε επώνυμες κινέζικες εταιρείες κατασκευής και χρήση paypal είσαι κατά μεγάλο ποσοστό καλυμμένος.

Υπαρχουν κινεζικα και "κινεζικα".

Δεν νομιζω οτι με καποια καλη μαρκα κινεζικη θα υπαρχει καποιο σοβαρο προβλημα πλεον.

Και με τιμες "χωμα" για τα specs τους συμφερουν.

Δεν εχω παρει τηλεφωνο (θα παρω εντος του μηνα ομως, το ψαχνω :)) αλλα απο αξεσουαρ τηλεφωνων ή υπολογιστη ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.

Και ενα παραδειγμα ασχετο με τηλεφωνα. Πριν 8 χρονια πηρα συστημα παρκαρισματος για το αμαξι. Εδω αντιστοιχα (κινεζικα παλι) τα ειχαν απο 100 ευρω και πανω και εγω και ο αδερφος μου τα πηραμε με 25 εκαστο. Δουλευει αψογα ακομα. :D

Μα φίλε μου, το ρεζουμέ του σχολίου σου αυτό ήταν! Οταν λες ότι οι Ευρωπαίοι δεν αγοράζουν κινέζικα γιατί δεν είναι ενημερωμένοι τι εννοείς δηλαδή? Λες και δεν έχουν εκεί internet... Η' τα forums είναι άγνωστη λέξη γι αυτούς...

Εννοείται ότι κάνουμε κουβέντα. Στα πλαίσια της συζήτησης στο έγραψα αυτό.

Ωραία! :D

Αυτό που εννοούσα με το σχόλιο μου ήταν ότι όπως λ.χ. η κοινότητα του myphone αποτελεί ένα μικρό ποσοστό της ελληνικής αγοράς, στην οποία αυτοί που συμμετέχουν και ασχολούνται δεν μπορούν όλοι να έχουν σαφή και καθαρή άποψη για καθετί που κυκλοφορεί παγκοσμίως, γι' αυτό και το ποσοστό πανευρωπαϊκά είναι τόσο χαμηλό. Εξάλλου επισήμως δεν έχουν έρθει πολλές κινέζικες εταιρείες και δεν έχουν διαφημιστεί τόσο πολύ, όπως οι καθιερωμένες samsung, apple, lg κλπ. Τέσπα ξεφεύγουμε πολύ από το θέμα. Στο χέρι του καθενός είναι να ενημερώνεται, να κρίνει και να συγκρίνει.

7+ years with the legend...

Oneplus One // Xiaomi Mi 6 // Huawei P30 // Apple iPhone 11 // Apple iPhone 13 + Google Pixel 6a

Apple Watch SE

Apple iPad (6th gen)

Θα ήθελα οι εραστές των Κινέζικων να δώσουν μερικές επιλογές ανά κατηγορία με την τιμή τους βεβαίως έτσι ώστε άτομα αρνητικά σαν εμένα να το σκεφτούν ξανά. Εννοείται πως αναφέρομαι μόνο στις γνωστές καλές μάρκες, και θα κάνω την ίδια προσπάθεια για να βρω κάτι από την εγχώρια αγορά, επειδή έχω την εντύπωση πως δεν ισχύει το ''πολύ φθηνότερα από Κίνα''

Εγω πάντως συνονοματε, οταν ζήτησα να μου προτείνουν επώνυμο δίκαρτο της προκοπης, δεν βρέθηκε να μου προτείνει κάποιος κάτι γιατι δεν υπήρχε κάτι... To ερώτημα σου δεν απαντάτε έτσι εύκολα. Εξαρτάται τι ζητά ο καθένας. Και εξηγούμαι:

Ειχα LG G2, ήθελα δίκαρτο... δεν υπηρχε κάτι. Εκανα την έρευνα μου και κατέληξα προς 220 ευρώ στο Meizu M1 note 32GB. Θα πρότεινα ποτε σε κάποιον που δεν εχει ανάγκη απο δίκαρτο να δώσει 220 ευρώ σε κινέζο? --> Ποτέ οσο υπάρχει το G2 στην τιμή που υπάρχει ειναι η απάντηση. Ακομα και αν ο κινέζος ειχε ελαφρά υπεροχή σε απόλυτα specs... γιατι να χάσει κανεις την σιγουρια και την εγγυηση της LG?

Αν ομως τώρα ζητούσε καποιος κάτι ποιο ειδικο...ειχε καποια συγκεκριμένη απαίτηση, τότε ψάχνεις και πράττεις ανάλογα. Η αγορά απο Κίνα πάντα θα ενέχει ρίσκα, και πάντα θελει ψάξιμο. Αν θελει κάποιος μπορεί να ψωνίσει για μια χουφτα δολλάρια και οτι κάτσει ή μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω σε επώνυμο κινέζο και να διασφαλιστεί παραπάνω σχετικά με την ποιότητα του προιόντος. Ο καθένας με τις επιλογές του λοιπόν.

Σιγουρα δεν ειναι βλάκες οσοι ψωνιζουν απο παραδοσιακούς κατασκευαστες, αλλα ουτε και πιάσαν τον παππα απ τα @@@ οσοι ψωνίζουν απο Κινέζους κατασκευαστες. Η αλήθεια διαφέρει ανάλογα με την περιπτωση και τις απαιτήσεις του καθένα...

Σιγουρα δεν ειναι βλάκες οσοι ψωνιζουν απο παραδοσιακούς κατασκευαστες, αλλα ουτε και πιάσαν τον παππα απ τα @@@ οσοι ψωνίζουν απο Κινέζους κατασκευαστες. Η αλήθεια διαφέρει ανάλογα με την περιπτωση και τις απαιτήσεις του καθένα...

Προτέινω αυτές οι 2 γραμμές να καρφιτσωθούν στην αρχή του θέματος να το βλέπουν όλοι!

Εχεις διεισδύσει φίλε μου στην ουσία του θέματος! Ευγε! ;)

Εγώ προσωπικά δεν θα το τολμούσα. Εκτός από τους λόγους που αναφέρονται στην 3η παράγραφο, ενας άλλος είναι

και η έλλειψη αντιπροσωπειών εδω στην Ελλάδα. Αν π.χ πάρω ένα xiaomi ή oppo και μου βγάλει πρόβλημα τι γίνεται? Πού απευθύνομαι?

Μάλλον θα πρέπει να το βάψω μπλέ και να το πετάξω στη θάλασσα...

Απλά στέλνεις ένα mail στην oppo με το τι παρουσιάζει το κινητό και την διεύθυνση σου...Από εκεί και πέρα η oppo στέλνει δωρεάν την DHL να παραλάβει το κινητό και να στο επιστρέψει εντός εβδομάδας(εργάσιμες μέρες) Επίσης δωρεάν είτε φτιαγμένο με πιστοποίηση το τι έφταιγε είτε νέα συσκευή σε περίπτωση που δεν προλαβαίνει να στο επιστρέψει εντός της εβδομάδας..κανονικά με 2 χρόνια εγγύηση

----- προσθήκη μηνύματος 13 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Το μόνο αρνητικό είναι η εγγύηση και η ταλαιπωρία..Κατά τα άλλα είναι μια χαρά αγορές με Πολύ καλά specs ..βέβαια και η εγγύηση στην Ελλάδα πχ είναι ένα θέμα..πχ αν μπλέξεις με το service της arvato κλαφτά χαραλαμπε...Για αυτό προτίμησα το find 7 που με καλύπτει πολύ καλύτερα από σχεδόν όλες της ελληνικές αντιπροσωπείες και τα services τους..Και με έχει βγάλει ασπροπροσωπο...και το επόμενο oppo θα ειναι

Φιλικά Γιώργος

Εγω πάντως συνονοματε, οταν ζήτησα να μου προτείνουν επώνυμο δίκαρτο της προκοπης, δεν βρέθηκε να μου προτείνει κάποιος κάτι γιατι δεν υπήρχε κάτι... To ερώτημα σου δεν απαντάτε έτσι εύκολα. Εξαρτάται τι ζητά ο καθένας. Και εξηγούμαι:

Ειχα LG G2, ήθελα δίκαρτο... δεν υπηρχε κάτι. Εκανα την έρευνα μου και κατέληξα προς 220 ευρώ στο Meizu M1 note 32GB. Θα πρότεινα ποτε σε κάποιον που δεν εχει ανάγκη απο δίκαρτο να δώσει 220 ευρώ σε κινέζο? --> Ποτέ οσο υπάρχει το G2 στην τιμή που υπάρχει ειναι η απάντηση. Ακομα και αν ο κινέζος ειχε ελαφρά υπεροχή σε απόλυτα specs... γιατι να χάσει κανεις την σιγουρια και την εγγυηση της LG?

Αν ομως τώρα ζητούσε καποιος κάτι ποιο ειδικο...ειχε καποια συγκεκριμένη απαίτηση, τότε ψάχνεις και πράττεις ανάλογα. Η αγορά απο Κίνα πάντα θα ενέχει ρίσκα, και πάντα θελει ψάξιμο. Αν θελει κάποιος μπορεί να ψωνίσει για μια χουφτα δολλάρια και οτι κάτσει ή μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω σε επώνυμο κινέζο και να διασφαλιστεί παραπάνω σχετικά με την ποιότητα του προιόντος. Ο καθένας με τις επιλογές του λοιπόν.

Πολύ καλό ποστ, μπορώ να καταλάβω τι λες. Στην περίπτωση σου μονόδρομος η Κίνα

Aδιαμφισβήτητα οι τιμές που παίζουν τον κινεζικών με αυτών που οι απλοί πολίτες(όχι "ψαγμένοι")ξέρουν δεν έχουν καμια σχέση...

Eίναι απόλυτος λογικό όταν εταιρίες όπως xiaomi oneplus meizu coolpad και άλλες έχουν κέρδος στις συσκευές τους 50euro έως 150euro το πολύ στην αρχή λογικό είναι να μην ανταγωνίζονται οι τιμές τους με συσκευές όπως samsung galaxy iphone κλπ που βγάζουν κέρδος ανά συσκευή πάνω από 400e.

Σίγουρα η τιμή είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάει κανεις ειδικά στην ελλάδα του 2015 κακά τα ψέματα.

Όσο αναφορά το θέμα τις εγγυήσεις προσωπικά μου έχει τύχη με xperia που είχα να έκανε 20 μέρες να μου το φτιάξουν από γνωστη αλυσίδα στην ελλάδα...

Σίγουρα το πήγαινε έλα στα κινεζικα θέλει υπομονή εάν σας συμβεί και λίγα λεφτά 7-8euro το πολύ κάνει να το στείλεις.

ΑΛΛΑ δεν γίνετε σε εταιρίες όπως xiaomi oneplus να παίρνεις τα ίδια χαρακτηριστικά συσκευής ίδια cpu μάρκα ram κλπ με τα γνωστά galaxy xperia κλπ και να τα πληρώνεις 200e και παραπάνω είναι λίγο τραγικό πια. Άσε που το μονο θέμα είναι η εγγύηση το πήγαινε έλα δηλαδή, γιατί γενικά δεν πάνε χαμένα τα λεφτά σου έχεις εγγύηση. Kαι αυτά τα λέω εγώ που έχω αλλάξει 6 κινεζικα κινητά για μένα και αλλα ποσα φίλων μου και το xiaomi που έχω τώρα στάλθηκε πίσω και φτιάχτηκε από την εγγύηση που εχω.

Με λιγα λογια ΓΙΑ ΜΕΝΑ σιγουρα προτιμω κινεζικα, εκτος και αν φτασουν ποτε στην samsung xperia LG κλπ να βγαζουν 50ε και 150ε κερδος ανα συσκευη οπως κανουν οι κινεζοι, τοτε θα σημαίνει πως σκεφτοντε και την δικια μου τσεπι και θα σκεφτώ και εγω να προτιμήσω αυτους.

Edited by akatamakata