Jump to content

Καταρρέει η αγορά των tablets; Έρευνες οδηγούν σε αυτήν την εκτίμηση

giachtas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Συμφωνώ με τον φίλο nikkal, εξαιρετικά ψύχραιμη και μετρημένη προσέγγιση, αυτά (περίπου) ήθελα να γράψω και εγώ, αλλά βαριόμουν λόγω ώρας. :p

Λοιπόν, το tablet (ένα mid-range 10άρι Galaxy Tab Pro) το πήρα γιατί το βρήκα σε προσφορά (300 αντί 400€) και μέχρι τώρα εξυπηρετεί πολύ περιορισμένες ανάγκες:

- όταν θέλω να διαβάσω κανά βιβλίο στην δουλειά μου και βαριέμαι να κουβαλήσω το laptop

- στο ιδιαίτερο μέρος (κυρίως αυτό!) όπου πηγαίνει και ο βασιλιάς μόνος :p

- σε ταξίδι, όταν επίσης δεν θέλω να κουβαλάω το laptop

Είναι ένα υποκατάστατο δλδ του laptop για συγκεκριμένες περιστάσεις, ενώ το να αγόραζα tablet αντί... laptop ούτε γι' αστείο, εκτός και αν το ήθελα για πολύ συγκεκριμένες χρήσεις (facebook, browsing, καμμιά φωτό και ΤΕΛΟΣ), πράγμα που δεν ισχύει.

To laptop όμως τα κάνει ΟΛΑ, είναι κυριολεκτικά το κινητό αδερφάκι του desktop, ένας πραγματικός υπολογιστής !

Edited by Nozomi

• Απαντήσεις 120
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ας πω κι εγώ την άποψή μου, που συγκλίνει αρκετά με την γνώμη του φίλου μας Nozomi...

Όταν άρχισαν τα πρώτα τους βήματα τα laptops, πολλοί προέβλεψαν ότι θα εξαφανίσουν μελλοντικά ή έστω θα περιορίσουν σημαντικά την χρήση των desktops. Όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτό δεν έγινε...

Όταν έκαναν τα tablets τα πρώτα τους βήματα, αρκετοί προέβλεψαν ότι αυτές οι συσκευές έβαλαν ταφόπλακα στα laptops. Δεν νομίζω να το πιστεύει κάποιος αυτό πλέον...

Οι διάφορες συσκευές δημιουργούνται για να καλύψουν συγκεκριμένες ανθρώπινες ανάγκες. Ανάγκες είτε υπαρκτές είτε δημιουργήματα του σύγχρονου marketing.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές ήταν τεράστιο βήμα για την ανθρωπότητα. Και από τεράστια μπαούλα, που καταλάμβαναν χώρο αρκετών τετραγωνικών, συρρικνώθηκαν και πλέον έχουμε ένα μικρό κουτί. Έτσι, από εργαλείο επαγγελματιών, έγιναν αντικείμενα προσιτά στον καθένα μας.

Τί δεν είχαν; Την φορητότητα. Και τότε γεννήθηκαν τα laptops.

Στην πορεία, τα τμήματα marketing των εταιριών διαπίστωσαν ότι η πλειοψηφία των χρηστών των laptops εκτελεί απλές εργασίες, που θα μπορούσε να της κάνει και με ένα μικρότερο μηχάνημα. Υποδεέστερο μεν τεχνολογικά, με αυξημένη φορητότητα δε. Και τότε γεννήθηκαν τα netbooks, τα οποία πήγαν άπατα!!! Γιατί; Γιατί όσοι τα αγόρασαν ως μικρά laptops απογοητεύτηκαν από τις δυνατότητές τους, ενώ όσοι τα πήραν για να χαζεύουν στο youtube, είχαν την εναλλακτική των tablets, που εμφανίστηκαν λίγο μετά.

Ως εδώ λοιπόν έχουμε, ουσιαστικά, την εξέλιξη ενός είδους (υπολογιστής) και όχι την δημιουργία κάποιου καινούριου...

Πάμε τώρα στα τηλέφωνα. Ξεκινήσαμε με τα σταθερά και στην πορεία ζητήσαμε φορητότητα και εξατομίκευση. Και ήρθαν τα κινητά. Αρχικά ως παντόφλες και στην συνέχεια, αφού είδαμε και υλοποιήσεις τύπου σπιρτόκουτου, καταλήξαμε στο μέσο μέγεθος του πακέτου των τσιγάρων.

Επειδή, όμως, ο άνθρωπος άρχισε να επικοινωνεί και με άλλους τρόπους, πλην του παραδοσιακού φωνητικού, οι εταιρίες μας προσέφεραν τα smartphones. Κι επειδή αρκετοί τα χρησιμοποιούν πρώτα ως smart και έπειτα ως phones, αυτά άρχισαν να αποκτούν μεγαλύτερες οθόνες και εξελιγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά.

Έλα όμως που το browsing ή η παρακολούθηση μιας ταινίας, παρέμενε περισσότερο ξεκούραστο στην 15άρα οθόνη ενός laptop, παρά στην 5άρα του smartphone. Κι έτσι, η αγορά γέμισε tablets...

Εδώ λοιπόν, αρχικά είχαμε την εξέλιξη κάποιου είδους (τηλέφωνο>smartphone) και στην συνέχεια την δημιουργία ενός καινούριου (tablet).

Οπότε, τα συμπεράσματα που βγάζω, είναι τα εξής:

1. Τα laptops δεν πρόκειται να αντικαταστήσουν τα desktops κι ας είναι αδέλφια.

2. Τα tablets δεν πρόκειται να αντικαταστήσουν τα laptops γιατί είναι ξαδέλφια.

3. Τα smartphones, όσο smart και αν γίνουν, δεν μπορούν να απαρνηθούν τις ταπεινές τους ρίζες (phones).

Προσωπικά, δεν έχω desktop, καθώς οι εργασίες που εκτελώ στον υπολογιστή μου είναι αστείες, πλην του video editing (ερασιτεχνικά φυσικά), το οποίο όμως το φέρνει σε πέρας το laptop μου του έτους 2011 (i5 2nd gen, 4 gb ram, nvidia 2 gb, 15'', με κόστος 720 ευρώ τότε) κι ας έγραψε ο φίλος Stratosnen ότι τα laptop είναι για max 4 χρόνια (μην αναφερθώ στο hp του 2005, που το έχω για browsing στην δουλειά μου!!!!!). Και όταν το laptop μου αποδημήσει, πάλι με laptop θα αντικατασταθεί (αλλά 17'', με i7 και 8 gb ram!!!) και όχι με desktop. Το desktop, όμως, θα συνεχίσει να έχει θέση στο γραφείο της δουλειάς μου.

Επίσης, δεν έχω tablet αλλά θα πάρω αναγκαστικά, αποκλειστικά και μόνο για να υπάρχει μια ακόμα διαθέσιμη συσκευή στο σπίτι για browsing. Άλλωστε, πλην ενός που το χρησιμοποιεί ως τηλέφωνο, όλοι οι υπόλοιποι γνωστοί μου εξαντλούν την χρήση του στο ζεύγος browsing-movies.

Smartphone έχω. Δεν λέω... Καλές είναι οι 5'' του και μια χαρά με βολεύει όταν χαζεύω στο internet, αλλά το επόμενο μάλλον θα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Από την άλλη, για την γυναίκα μου είναι ταλαιπωρία το browsing σε τόσο μικρή οθόνη, γι' αυτό και τα tablets 7''-8'' τα θεωρεί άνευ ουσίας!!! Κάτι κοντά στις 10'' το κουβεντιάζει, αλλά και πάλι σαν το laptop δεν έχει κάτι καλύτερο!

Έκαστος στο είδος του λοιπόν και ο καθένας με τις ανάγκες του, πραγματικές ή μη...

Υ.Γ.: Κι ενώ μιλάμε για εξέλιξη, έχουμε από την άλλη μεριά παραδείγματα καινοτόμων τεχνολογιών, που από την ανακάλυψή τους και μετά, παρέμειναν αμετάβλητες. Π.χ. το ποντίκι του υπολογιστή. Μπορεί να άλλαξε ο τρόπος λειτουργίας του, μπορεί να μειώθηκε το μέγεθός του, μπορεί να έγινε ασύρματο, η βασική του φιλοσοφία όμως παρέμεινε αμετάβλητη. Δεν ξέρω εσείς, αλλά προσωπικά θεωρώ περίεργο το ότι εν έτει 2015 δεν έχει αντικατασταθεί από κάτι περισσότερο σύγχρονο, όπως π.χ. ένα διαδραστικό γάντι χειρός... Βέβαια, αντίστοιχη απορία έχω και για τους απαρχαιωμένους υαλοκαθαριστήρες των αυτοκινήτων, που κανένα ειδικής σύνθεσης και σχεδιασμού παρμπρίζ δεν μπορεί να τους στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!!!

Φίλε μου...το πιο σωστό μήνυμα και το πιο βαθυστόχαστο πού εχω διαβάσει εδώ μέσα.

Εύγε.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Ας πω κι εγώ την άποψή μου, που συγκλίνει αρκετά με την γνώμη του φίλου μας Nozomi...

Όταν άρχισαν τα πρώτα τους βήματα τα laptops, πολλοί προέβλεψαν ότι θα εξαφανίσουν μελλοντικά ή έστω θα περιορίσουν σημαντικά την χρήση των desktops. Όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτό δεν έγινε...

!

Συμφωνώ στα περισσότερα και με την επιχειρηματολογία που παραθέτεις με μία όμως διαφωνία που νομίζω ότι η πράξη την επιβεβαιώνει. Μπορεί μεν τα λάπτοπ να μην εξαφάνισαν τα σταθερά, κάτι που μάλλον ούτε στο μέλλον θα το δούμε , άλλα σαφέστατα και τα περιόρισαν σημαντικά. Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των ανθρώπων που κατάργησαν εντελώς τα desktop τους αντικαθιστώντας τα με λαπτοπ, δεν είμαι μόνο εγώ ή εσύ(χαίρω πολύ και γω στη δουλειά desktop έχω). Αν μη τι άλλο είναι πασιφανές. Παρόλα αυτά δεν αμφισβητώ την ωμή δύναμη που εξακολουθούν να έχουν τα desktops.;)

Όσο για τα tablets νομίζω συγκλήνεις στα λόγια μου. Δεν έχουν ουσιαστική χρήση που να καλύπτει κάποια πραγματική ανάγκη.

Edited by Rayden1

Nokia 3210-3410-6510-5210-5410-6230i-Sony Ericsson k750-k810-Nokia N73-N79-N86-N8-Lumia 920-LG G2-Sony Xperia Z3-Huawei Mate 8-LG V30-G8X-Samsung S21-S23

Συμφωνώ στα περισσότερα και με την επιχειρηματολογία που παραθέτεις με μία όμως διαφωνία που νομίζω ότι η πράξη την επιβεβαιώνει. Μπορεί μεν τα λάπτοπ να μην εξαφάνισαν τα σταθερά, κάτι που μάλλον ούτε στο μέλλον θα το δούμε , άλλα σαφέστατα και τα περιόρισαν σημαντικά. Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των ανθρώπων που κατάργησαν εντελώς τα desktop τους αντικαθιστώντας τα με λαπτοπ, δεν είμαι μόνο εγώ ή εσύ(χαίρω πολύ και γω στη δουλειά desktop έχω). Αν μη τι άλλο είναι πασιφανές. Παρόλα αυτά δεν αμφισβητώ την ωμή δύναμη που εξακολουθούν να έχουν τα desktops.;)

Όσο για τα tablets νομίζω συγκλήνεις στα λόγια μου. Δεν έχουν ουσιαστική χρήση που να καλύπτει κάποια πραγματική ανάγκη.

Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά η νύστα με οδήγησε σε λάθος διατύπωση!!! Εννοούσα ότι κάποιοι προέβλεπαν την εξαφάνιση των desktops, ακόμα και αυτών που προορίζονταν για επαγγελματική χρήση, αλλά αυτό δεν έγινε, ως προς το κομμάτι των υπολογιστών-εργαλεία δουλειάς.

Και φυσικά, όταν αναφερόμαστε σε εργαλεία δουλειάς επαγγελματιών, δεν μιλάμε για τον γιατρό που χρειάζεται τον υπολογιστή για να μπαίνει στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και να συνταγογραφεί αντιβιώσεις, αλλά για τον φωτογράφο, που κάνει βιντεοσκοπήσεις.

Απλά, επειδή οι μεν επαγγελματίες που εκτελούν απαιτητικές εργασίες είναι λίγοι, οι δε ιδιώτες κατά συντριπτική πλειοψηφία ασχολούνται με soft εργασίες, φθάσαμε στο σημείο της συρρίκνωσης του μεριδίου αγοράς των desktops και της διόγκωσης του αντίστοιχου μεριδίου των laptops.

Και όσον αφορά το θέμα με το οποίο ξεκίνησε το παρόν topic, προσωπικά τα tablets δεν τα έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση, καθώς τα θεωρώ συσκευές που κάλυψαν τεχνητές και όχι ουσιαστικές ανάγκες μας...

Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά η νύστα με οδήγησε σε λάθος διατύπωση!!! Εννοούσα ότι κάποιοι προέβλεπαν την εξαφάνιση των desktops, ακόμα και αυτών που προορίζονταν για επαγγελματική χρήση, αλλά αυτό δεν έγινε, ως προς το κομμάτι των υπολογιστών-εργαλεία δουλειάς.

Και φυσικά, όταν αναφερόμαστε σε εργαλεία δουλειάς επαγγελματιών, δεν μιλάμε για τον γιατρό που χρειάζεται τον υπολογιστή για να μπαίνει στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και να συνταγογραφεί αντιβιώσεις, αλλά για τον φωτογράφο, που κάνει βιντεοσκοπήσεις.

Απλά, επειδή οι μεν επαγγελματίες που εκτελούν απαιτητικές εργασίες είναι λίγοι, οι δε ιδιώτες κατά συντριπτική πλειοψηφία ασχολούνται με soft εργασίες, φθάσαμε στο σημείο της συρρίκνωσης του μεριδίου αγοράς των desktops και της διόγκωσης του αντίστοιχου μεριδίου των laptops.

Και όσον αφορά το θέμα με το οποίο ξεκίνησε το παρόν topic, προσωπικά τα tablets δεν τα έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση, καθώς τα θεωρώ συσκευές που κάλυψαν τεχνητές και όχι ουσιαστικές ανάγκες μας...

Νομίζω ότι τώρα ταυτιζόμαστε απόλυτα;)

Nokia 3210-3410-6510-5210-5410-6230i-Sony Ericsson k750-k810-Nokia N73-N79-N86-N8-Lumia 920-LG G2-Sony Xperia Z3-Huawei Mate 8-LG V30-G8X-Samsung S21-S23

Εγω νομιζω απλα οτι η αγορα σταθεροποιειται. Μην γελιώμαστε, το 90+% του κοσμου δεν χρειαζεται κατι παραπανω απο tablet καθως ουτε πολυπλοκα και βαρια παιχνιδια παιζει, ουτε γραφει κωδικα, ουτε κανει video editing, ουτε ασχολειται σοβαρα με δουλεια στο σπιτι. Μιλαμε για ανθρωπους ως επι το πληστον χαμηλων απαιτησεων. Η χρηση περιοριζεται σε συνθηκες χαλαρωσης στο σπιτι και χρηση απο καναπε - κρεββατι - πολυθρονα. Η χρηση αυτη εξαντλειται σε μικρο-εφαρμογες, χαζοπαιχνιδια, youtube, facebook, pinterest, twiter, foto και internet browsing οπου τα tablets δεν εχουν αντιπαλο (στα συν βαζω και το ακαριαιο ready to use με το πατημα ενος κουμπιου). Και καθως μιλαμε για κοσμο με χαμηλες απαιτησεις και για μηχανηματα που αφορουν χρηση στο σπιτι (οχι μοστρα εξω) ακολουθειται και το μοτιβο της αντικαταστασης τους ανα 3-4 χρονια.

Εγω νομιζω απλα οτι η αγορα σταθεροποιειται.

Άλλη μια σωστή παρατήρηση.

Όταν ξεκίνησαν στην αγορά, ήταν φυσιολογικό να γράψουν υψηλά νούμερα, καθώς επρόκειτο για κάτι καινούριο, το οποίο είχα την δυναμική του φρέσκου.

Όταν ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπές tablet ξεκινά από τα 100 ευρώ περίπου, ενώ κάποιο δυνατό ξεπερνά τα 200 ευρώ, σε συνδυασμό με την περιορισμένη, κατ' εμέ, χρησιμότητά του, είναι φυσιολογικό ο μέσος χρήστης να μην το αντικαθιστά κάθε χρόνο, αλλά να ανοίγει τον κύκλο ζωής του.

Και μην ξεχνάμε ότι τα τυχόν ατυχήματα που θα οδηγήσουν σε αγορά καινούριου, είναι σαφώς περιορισμένα σε σύγκριση με ένα smartphone. Γιατί το smartphone θα το πάρεις μαζί σου παντού (όπου μπορεί να βραχεί, να το ξεχάσεις κ.λπ.), ενώ τα tablet μάλλον λειτουργούν σε περισσότερο προστατευμένο περιβάλλον (σπίτι, γραφείο). Οπότε, ούτε η λογική των πιθανοτήτων είναι με το μέρος τους!

Άλλη μια σωστή παρατήρηση.

Όταν ξεκίνησαν στην αγορά, ήταν φυσιολογικό να γράψουν υψηλά νούμερα, καθώς επρόκειτο για κάτι καινούριο, το οποίο είχα την δυναμική του φρέσκου.

Όταν ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπές tablet ξεκινά από τα 100 ευρώ περίπου, ενώ κάποιο δυνατό ξεπερνά τα 200 ευρώ, σε συνδυασμό με την περιορισμένη, κατ' εμέ, χρησιμότητά του, είναι φυσιολογικό ο μέσος χρήστης να μην το αντικαθιστά κάθε χρόνο, αλλά να ανοίγει τον κύκλο ζωής του.

Και μην ξεχνάμε ότι τα τυχόν ατυχήματα που θα οδηγήσουν σε αγορά καινούριου, είναι σαφώς περιορισμένα σε σύγκριση με ένα smartphone. Γιατί το smartphone θα το πάρεις μαζί σου παντού (όπου μπορεί να βραχεί, να το ξεχάσεις κ.λπ.), ενώ τα tablet μάλλον λειτουργούν σε περισσότερο προστατευμένο περιβάλλον (σπίτι, γραφείο). Οπότε, ούτε η λογική των πιθανοτήτων είναι με το μέρος τους!

Αυτό δεν γίνεται ποτέ. Πρώτον γιατί δεν μπαίνουν όλοι μαζί σε μια αγορά. Πρώτη πάντα μπαίνει η Αμερική, μετά η Ευρώπη και μετά οι υπόλοιποι. Μετά αρχίζει η ανανέωση όλων αυτών.

Φιλικά Γιώργος

Προσωπικά, δεν έχω desktop, καθώς οι εργασίες που εκτελώ στον υπολογιστή μου είναι αστείες, πλην του video editing (ερασιτεχνικά φυσικά), το οποίο όμως το φέρνει σε πέρας το laptop μου του έτους 2011 (i5 2nd gen, 4 gb ram, nvidia 2 gb, 15'', με κόστος 720 ευρώ τότε) κι ας έγραψε ο φίλος Stratosnen ότι τα laptop είναι για max 4 χρόνια (μην αναφερθώ στο hp του 2005, που το έχω για browsing στην δουλειά μου!!!!!). Και όταν το laptop μου αποδημήσει, πάλι με laptop θα αντικατασταθεί (αλλά 17'', με i7 και 8 gb ram!!!) και όχι με desktop.

Ο Stratosnen, βέβαια, δε μίλησε για αστείες διεργασίες, ούτε έγραψε ότι τα laptop είναι για max 4 χρόνια.

Επίσης δεν νομίζω οτι το συγκεκριμένο laptop το πήρες Γενάρη του '11, ούτε μπορώ να διανοηθώ τί είδους browsing κάνεις σε μηχάνημα του '05 - το καλύτερο desktop θα είχε γονατίσει...

Εγώ, πάντως, σαν μέτρο παλαιότητας χρησιμοποιώ το να μην μπορεί να τρέξει ένα μηχάνημα τα σύγχρονα παιχνίδια. Είναι, τρόπον τινά, μια ημερομηνία λήξης καθώς η εμπειρία χρήσης δεν είναι, πλέον, η ίδια. Ο υπολογιστής κάνει κάτι λιγότερο.

Και αποτελεί καλή ένδειξη γιατί όλες οι συσκευές περνάνε από αυτό το σημείο πτώσης της απόδοσης, πολύ πριν αντικατασταθούν. Αν είχα ως μέτρο να μπορεί να τρέχει mp3, θα προέκυπτε ότι δεν υπάρχει πτώση απόδοσης, σε καμία συσκευή!

Όσο πιο χαμηλές οι απαιτήσεις τόσο μικρότερο και το πρόβλημα της πτώσης απόδοσης, αλλά τότε δεν υπάρχει λόγος να πάει κανείς σε ακριβές (ή ογκώδεις ;)) λύσεις...

Edited by Stratosnen
Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.

Μαλιστα.Σιγουρα παντως θα χρειαστει και δουλεια με ποντικι γιατι θα το παιρνω στη δουλεια και επειδη θα χρειαστει και προβολη πολυμεσων οπως βιντεο,ταινιες κλπ σκεφτομαι αυτη τη φορα να παω σε περισσοτερες ιντσες δλδ 13 με 15.Το notebook που εχω τωρα αναγκαστικα λογω ελλειψης χρηματων το χρησιμοποιησα στη δουλεια,οχι ομως οπως προανεφερα ικανοποιητικα λογω μικρου επεξεργαστη.Αυτα που μου παραθετεις σε σχεση πχ με εναν i3 ειναι παραπλησια απο αποψη ισχυος?Το μονο ταμπλετ που ειδα προσφατα και με εβαλε σε σκεψεις κυριως λογω μεγεθους ειναι το samsung το note pro to 12ιντσο.Αλλα με προβληματιζει κατα ποσοσ θα βολευει η οθονη αφης σε αυατ τα μεγεθη,οπως αναφερεις και εσυ σωστα.Επισης αυτο που γμωριζω σιγουρα ειναι οτι κυριως οτι αγορασω θα ειναι για εσωτερικο χωρο οποτε θα λειτουργει 9 στις 10 φορες με ρευμα.Σαν αυτα φιλε που μου παραθετεις παραπανω υπαρχουν σε περισσοτερες ιντσες πχ 13 ή 14?

Απο αυτα που εγραψες το laptop ενδεικνυται για τη χρηση που θες η που θα κανεις.

Τα windows tablet σε 13-14 ιντσες ειναι διπλασιο το κοστος τους απ οτι λαπτοπ στις ιδιες ιντσες

και επισης εφοσων θα λειτουργεις 9/10 με ρευμα καλο ειναι να βγαλεις τη μπαταρια του λαπτοπ να μην αχρηστευτει εντελως.

tablet=φορητοτητα=αυτονομια= εργασια η ψυχαγωγια οπου 9/10 φορες εκτος συνεχως ρευματος.

Αρα δεν θεωρω σκοπιμο να ασχοληθεις με tablet,εκτος αν θες ενα για youtube,browsing και χαλαρα πραγματα οπου android/windows στα 200 φτανει και περισευει πχ στις 8 ιντσες.

Edited by alextrela

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

Και εγω φιλε εκει καταληγω και πιστευω οτι και γενικοτερα αυτη ειναι η αληθεια για την αγορα των ταμπλετ....
Στα Τρικαλα στα δυο στενα σκοτωσανε τον Σακαφλια!!!!![sIGPIC][/sIGPIC]

Και εγω φιλε εκει καταληγω και πιστευω οτι και γενικοτερα αυτη ειναι η αληθεια για την αγορα των ταμπλετ....

Εγω προσωπικά έχω αντικαταστησει λαπτοπ/ντεσκτοπ με το Surface Pro 3 και για πιο χαλαρές καταστάσεις καλύπτομαι με ένα ios και Android tablet.

Δεν είμαι gamer άρα μου φτάνει και περισσεύει το Surface με i5 4GB και 128SSD για βασικό υπολογιστή.

Και όποτε θέλω το συνδέω με την 23αρα οθόνη μου και το κάνω άνετα ένα αξιοπρεπές ντεσκτοπ μηχάνημα.

Έτσι κι αλλιώς το aspect ratio των 3:2(15:10) βολεύει πάρα πολύ και για διάβασμα και browsing και OneNore taking με την γραφίδα και σαν Tablet πάνω σε γραφείο ή και στα γόνατα.

Ο κάθε ένας τα βάζει κάτω και σταθμιζει τι τον καλύπτει καλύτερα και αποφασίζει.

Εμένα οι υβριδικες υλοποίησης με καλύπτουν απόλυτα και δεν έχω κανένα λόγο να επιστρέψω σε λαπτοπ η ντεσκτοπ λύσεις

Edited by alextrela

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

Ο Stratosnen, βέβαια, δε μίλησε για αστείες διεργασίες, ούτε έγραψε ότι τα laptop είναι για max 4 χρόνια.

Επίσης δεν νομίζω οτι το συγκεκριμένο laptop το πήρες Γενάρη του '11, ούτε μπορώ να διανοηθώ τί είδους browsing κάνεις σε μηχάνημα του '05 - το καλύτερο desktop θα είχε γονατίσει...

Εγώ, πάντως, σαν μέτρο παλαιότητας χρησιμοποιώ το να μην μπορεί να τρέξει ένα μηχάνημα τα σύγχρονα παιχνίδια. Είναι, τρόπον τινά, μια ημερομηνία λήξης καθώς η εμπειρία χρήσης δεν είναι, πλέον, η ίδια. Ο υπολογιστής κάνει κάτι λιγότερο.

Και αποτελεί καλή ένδειξη γιατί όλες οι συσκευές περνάνε από αυτό το σημείο πτώσης της απόδοσης, πολύ πριν αντικατασταθούν. Αν είχα ως μέτρο να μπορεί να τρέχει mp3, θα προέκυπτε ότι δεν υπάρχει πτώση απόδοσης, σε καμία συσκευή!

Όσο πιο χαμηλές οι απαιτήσεις τόσο μικρότερο και το πρόβλημα της πτώσης απόδοσης, αλλά τότε δεν υπάρχει λόγος να πάει κανείς σε ακριβές (ή ογκώδεις ;)) λύσεις...

1) Το νυν laptop αγοράσθηκε 05/2011. Δεν έγραψα για 01/2011.

2) Το παλαιό laptop αγοράσθηκε 01/2006 και η μόνη επέμβαση που δέχθηκε ήταν η άυξηση της ram του πριν κανά δυο μήνες (από 512 mb στο 1 gb). Και browsing κάνει μιά χαρά. Σίγουρα σε βαριές σελίδες τύπου gazzetta θα ζοριστεί, αλλά γενικότερα για να διαβάζω τις ειδήσεις και να βλέπω κανά video, με εξυπηρετεί. Και θεωρώ ότι την φράση "το καλύτερο desktop θα είχε γονατίσει" την έγραψες για να δώσεις έμφαση και δεν την εννοείς.

3) Σαφώς και με τα σύγχρονα παιχνίδια μπορείς να διαπιστώσεις τις αντοχές του κάθε συστήματος. Ουδείς το αμφισβητεί.

To tablet είναι χρήσιμο για μένα για κανα game του 5 λεπτου, browsing και youtube. Πλέον το laptop έχει γίνει ο σταθερός υπολογιστής και laptop είναι το tablet. :lol:

PS: Άσχετο αλλά δυστύχως βλεπω οτι η δεύτερη λέξη μετά το internet είναι το facebook. Πόσο χαίρομαι που πάω αντίθετα στο ρεύμα.... :) Και να με πληρώνανε ούτε τη σελίδα δεν θα άνοιγα, όχι να κάνω προφίλ...

Για οικιακη χρηση που καποιος το μονο που κανει σε εναν υπολογιστη ειναι σερφαρισμα και ταινιες, μια χαρα μπορει να αντικαταστησει. Σε επαγγελματικο επιπεδο και δε μιλαω για μανατζαρεους που απλα λαμβανουν/στελνουν e-mails οχι.

Θα δουλεψει καποιος εξελοφυλλο σε ταμπλετ; Θα γραψει καποιος κωδικα σε ταμπλετ; Θα κανει καποιος monitoring/troubleshooting δικτυου με ταμπλετ;

Σε θεματα εργασιας απο την εμπειρια μου οι μονες θεσεις που μπορουν (και εχουν) αντικαταστησει desktop/laptops ειναι αυτες των τμηματων marketing που ασχολουνται με τα social media.

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Το tablet δε μπορεί να αντικαταστήσει ενα laptop. Είναι συμπληρωματικό. Αντίθενα ενα smart phone με μεγάλη οθόνη, μπορεί να αντικαταστήσει ενα tablet! Πιο βολικό ειναι να κρατάς ενα κινητό μεσαίου μεγέθους και να βλέπεις ενα video ή να παίζεις ενα παιχνίδι, παρά ενα 10ρι tablet ή και 8άρι που θές και τα 2 χέρια, και που ζυγίζει παραπάνω! Ουτε πληκτρολόγιο μπορείς να βάλεις (και μή μου πείτε bt) γιατί μετά εχεις ενα κάρο παρελκόμενα, φορτιστές, θήκες, οπότε στη τελική παίρνεις 1 laptop που ειναι δυνατότερο και κάνεις και περισσότερα!

Ο καθένας το κινητό του και το μακρύ του για το τι ρόλο παίζει ένα tablet. Ενδιαφέρον δεν νομίζετε;
Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison

Ο καθένας το κινητό του και το μακρύ του για το τι ρόλο παίζει ένα tablet. Ενδιαφέρον δεν νομίζετε;

Σαφώς και είναι ενδιαφέρον. Την γνώμη μας λέμε.:) Featurphone, smartphone, phablet, tablet, notebook, ultrabook, laptop, desktop....Μας γέμισαν πλαστές ανάγκες για να αγοράζουμε ενώ θα μπορούσαμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας με το πολύ 2 συσκευές από όλες αυτές. Τόσο απλά...

Ο καθένας όπως βολεύεται. Εγώ πήρα το iPad mini (το πρώτο), μόνο επειδή έχει την τελευταία έκδοση του GarageBand, το πιο καλού κατά τη γνώμη μου φορητού στούντιου ηχογραφήσεων (παίζω ντραμς, πλήκτρα, κιθάρες κ.λ.π).

Είδα όμως ότι κάνει τέλεια και όλα τα άλλα. Μόνο στην πληκτρολόγηση μου πήρε λίγο καιρό να συνηθίσω. Και φυσικά το μείον του κλειστού λειτουργικού (με το android που έχω στο S Duos 2 κάνω ό,τι θέλω χωρίς περιορισμούς). Δυστυχώς το netbook που έχω της hp, ούτε καν σέρνεται οπότε όλη την ώρα με το iPad είμαι με το οποίο γράφω και κείμενα και τα πάντα. :)