Jump to content

Καταρρέει η αγορά των tablets; Έρευνες οδηγούν σε αυτήν την εκτίμηση

giachtas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κακά τα ψέματα μια συσκευή δεν μπορεί να υποκαταστησει όλες τις πιθανές χρήσης ενός χρήστη.

Άρα 3(το ένα κινητό)συσκευές με 2 λειτουργικά είναι απαραίτητα το minimum(είτε Windows με iOS είτε Windows με Android)

Είτε αυτό λέγεται σταθερό,λαπτοπ,υβριδικό από τη μία(Windows) είτε tablet(android,ios) από την άλλη.

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που βολεύονται με Windows σταθερό ή λαπτοπ η υβριδικό και ένα phablet(5.5-6 ίντσες)

Αν τα Windows είχαν το ίδιο πλούτο σε store όσο το Android/ios θα μπορούσα και με ένα υβριδικό 9-10 ιντσών να την βγάλω άνετα μαζί με ένα κινητό 5 ιντσών εφόσον το gaming δεν είναι κριτήριο αγοράς για εμένα και τίποτα άλλο.

Έως τότε θα υπάρχει στη παρέα και μια τρίτη λύση είτε λέγεται ios η Android tablet

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

• Απαντήσεις 120
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Πλεον δεν παιζω παιχνιδια οπως παλια και ενα surface θα μπορουσε να αντικαταστησει το laptop μου. Το Θεμα ειναι οτι προτιμω να εχω ενα 8" με εναν δυνατο επεξεργαστη i5 να το εχω μαζι μου παντα και να το συνδεω σε οθονη οταν θελω περισσοτερες ιντσες, παρα ενα tablet με 11-13" .

ΥΓ Μια αγορα που αρχισε να μπαινει δυναμικα η ms με τα full windows tablet και αρχισε να πεφτει :P

ΣΩΣΤΟΣ... ΜΑΖΙ ΣΟΥ

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

είμαι κάτοχος 2 λαπτοπ (15'αρι, 11.6'') μίας ταμπλέτα 8'' 3G και smartphone.

Το laptop ΔΕΝ μπορεί να αντικατασταθεί με τίποτα. Το πληκτρολόγιο με το ποντίκι (δεξί κλικ) σε συνδυασμό με την υπολογιστική ισχύ και την μεγάλη δυνατότητα σε αποθήκευση (φωτογραφίες από την ζωή μας, βιντεο, ταινίες, έγγραφα, δουλειά) το κάνουν εξαιρετικά παραγωγικό σε αντίθεση με την ταμπλέτα που είναι απλά ένα παιχνίδι ή μια λύση ανάγκης. Βασιλιάς για εμένα και τον τρόπο δουλειάς μου είναι το 11.6'' subnotebook μου (στο κρεβάτι και γράφω διαβάζω, μικρό βαρος, κτλ)

Η ταμπλέτα κάνει μόνο για ανάγνωση και παρατήρηση (FB, weather, news) και κανα παιχνιδάκι. Είναι σαν περιοδικό. Είναι αδύνατον να γράψεις και άρα για εργασία ή απλά email δεν ενδείκνυται. Θα μου πείτε μπορείς να βάλεις πληκτρολόγιο. Μα τότε έχεις ένα subnotebook (netbook like).. Και με αφορμή αυτό να πω ότι βλέπω με ενδιαφέρον τις λύσεις "αποσπώμενη οθόνη" που μετατρέπει ένα sublaptop σε tamlet και το ανάποδο. Εκεί νομίζω είναι το επόμενο trend που θα αναπτυχθεί (σε βάρος των ταμπλετών και λαπτοπ) αλλα βάζω στοίχημα τις περισσότερες φορές δεν θα αποχωρίζεται το πληκτρολόγιο.

http://asset2.cbsistatic.com/cnwk.1d/i/tim2/2013/12/21/surface-pro-2-keyboard-edit.jpg

Υ.Γ. όσοι βρίσκουν τις ταμπλέτες πιο χρήσιμες ή/και βολικές από τα laptop μάλλον δεν είχαν ποτέ subnotebook (και δεν αναφέρομαι στα "ασθενικά" netbook με Atom αν και αυτά άνοιξαν τον δρόμο)

Συμφωνώ απόλυτα!!

έχω 13' laptop, 10,1' galaxy note, 4,7' optimus G.

To tablet το χρησιμοποιεί μόνιμα η σύζυγος (4' galaxy s3 mini) για τις δουλειες που ανέφεραν όλοι (FB, browsing, games). Εγω με ένα 5'-5,5' ανδροειδες τηλεφωνο που έχω βάλει στο μάτι δε θα το χρειάζομαι καθόλου (το tablet). Αντίθετα ένα πολύ μικρό και ελαφρύ laptop windows (netbook ultrabook κτλ) θα τα κάνει όλα και θα συμφέρει!!!! Εκεί θα πάει πιστεύω η αγορά...

----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Η χρησιμότητα των ταμπλετ είναι πολύ συγκεκριμένη δηλαδή διαδίκτυο, αναγνωση κτλ

Κάποιοι που χρησιμοποιούσαν Pc γι'αυτες τις λειτουργίες, το tablet μπορεί να θεωρηθεί αντικατάσταση.

Όμως ένα laptop απλά είναι αλλού, στην ουσία είναι ένα φουλ desktop πλην της δυνατότητας επέκτασης hardware. Ειδικά τώρα που κάποια ultrabooks έχουν μικρό βάρος, οθόνες αφής, αλλά και αναδίπλωση σε tablet Mode, μιλάμε για το απόλυτο εργαλείο.

Ένα smartphone /phablet είναι πιο κοντά σε πλήρη συσκευή από ένα tablet.

Πιστεύω ότι τα tablet με την μορφή που ξεκίνησαν (με εξαίρεση τα πολύ φτηνά) θα εκλείψουν σιγά σιγά από την μαζική αγορά. Την θέση τους θα πάρουν τα υβριδικά tablets και τα ολοκληρωμένα laptop.

συμφωνώ !!

----- προσθήκη μηνύματος 76 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Η χρησιμότητα των ταμπλετ είναι πολύ συγκεκριμένη δηλαδή διαδίκτυο, αναγνωση κτλ

Κάποιοι που χρησιμοποιούσαν Pc γι'αυτες τις λειτουργίες, το tablet μπορεί να θεωρηθεί αντικατάσταση.

Όμως ένα laptop απλά είναι αλλού, στην ουσία είναι ένα φουλ desktop πλην της δυνατότητας επέκτασης hardware. Ειδικά τώρα που κάποια ultrabooks έχουν μικρό βάρος, οθόνες αφής, αλλά και αναδίπλωση σε tablet Mode, μιλάμε για το απόλυτο εργαλείο.

Ένα smartphone /phablet είναι πιο κοντά σε πλήρη συσκευή από ένα tablet.

Πιστεύω ότι τα tablet με την μορφή που ξεκίνησαν (με εξαίρεση τα πολύ φτηνά) θα εκλείψουν σιγά σιγά από την μαζική αγορά. Την θέση τους θα πάρουν τα υβριδικά tablets και τα ολοκληρωμένα laptop.

και μαζί σου συμφωνώ όπως προείπα!!!

Παιδιά είναι το απλό... Πλέον για κάποιο που κάνει δουλειές (cad, photoshop, προγραμματισμό light gamming κλπ) ένα surface 12 ή ακόμα φθηνότερα ένα mac book air 11.6 (dual boot με OSX & WIN) που είναι στο κιλό και έχουν σοβαρή υπολογιστική ισχύς είναι ότι καλύτερο.

Έχω δοκιμάσει τα πάντα και βλέπω ότι τελικά ένα i5 ultra book σε συνδυασμό με το i7, 17" παλαιό laptop για τα ποιο βαριά είναι ότι καλύτερο σε συνδυασμό με ένα Acer Liquid E700 3sim ε.

Δοκίμασα και ταμπλέτα της samsung 8” και με win8 της toshiba encore (αν και τρέχει windows δεν μπορείς να κάνεις δουλειά με τόσο μικρή οθόνη και επεξεργαστική ισχύς) μπορεί να είναι βολικά όταν διαβάζεις αλλά κουβαλάς σχεδόν 600grm και εάν πας σε λύσεις με 10" win8 (με baytrail) με πληκτρολόγιο φτάνεις στο κιλό ουσιαστικά που έχουν τα surface 3 και mac book air ή τα asus 11.6”.

Για κάποιο που θέλει απλά να σερφάρει στο internet, fb κλπ τον καλύπτει ένα phablet η ένα φτηνό ταβλετ τύπου ONDA (όπου χρησιμοποίησα εδώ και λίγο καιρό και φυσάει).

Άλλη λύση οικονομικότερη είναι ένα android stick που το συνδέεις σε μια τηλεόραση και με ένα bt πληκτρολόγιο και ποντικί έχεις ένα σουπερ tablet και από κίνα σου βγαίνει τζάμπα .

Όλα είναι θέμα χρήσης. Πάντως το να ταξιδεύεις με ένα μόνο τηλέφωνο χωρίς να μπορείς να τρέξεις τις desktop εφαρμογές ικανοποιητικά (και όχι όπως τις τρέχει κούτσα κούτσα ο bay trail με τα 2*gb ram, την μικρή χωρητικότητα δίσκου και την πολύ αργή κάρτα γραφικών) είναι υπόθεση για ultrabook με τουλάχιστον i5, 4gb ram και 256gb SSD και οθόνη από 11.6” έως 13”.

Edited by cmvr

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Ακριβώς αυτό.

Είμαι χρήστης laptop, tablet (10" & 7"), smartphone και PC. Το καθένα για τη δουλειά του.

Ακόμη και μέσα στο σπίτι, ανάλογα με τι θέλω να κάνω, χρησιμοποιώ και tablet και laptop. Το pc εκτελεί ρόλο media server, file server κλπ.

Τις περισσότερες εργασίες στο σπίτι τις κάνω με το tablet (10").

Εκτός σπιτιού χρησιμοποιείται το 7" tablet και το smartphone.

Για την εργασία το laptop και το smartphone. Μερικές φορές και το 10" tablet (ανάλογα).

Τόσο απλά, τόσο καλά.

Πολυ σωστα....

εκαστος εφ ω εταχθη.

δως μοι πα στω και ταν γαν κινασω

:ninja:

αν δεν κοιτας εκει που θες να πας,θα πας εκει που κοιτας...

Ας πω κι εγώ με τη σειρά μου τη γνώμη μου. Σαν κάτοχος σταθερού, λάπτοπ και notebook (ό,τι χειρότερο intel atom με 1gb ram και windows 7+!!), δεν θα έπαιρνα ποτέ ταμπλέτα.

Ο λόγος είναι ότι για μένα, δεν αξίζει να δώσω 100-200-300 ευρώ απλώς και μόνο για να διαβάζω, να μπαίνω facebook κτλ.

Ναι, τα tablet έχουν φοβερή φορητότητα και για ταξίδι είναι ό,τι πρέπει (δεν έχει τύχει να ταξιδέψω με διπλανό νεαρό/ή και να μην έχει tablet), αλλά έως εκεί.

Όλες μου οι δουλειές, από την πιο μικρή που είναι οι εργασίες μέχρι την πιο μεγάλη που είναι τα παιχνίδια, γίνονται στον υπολογιστή, ενώ ένα tablet, με τις δυνατότητες και τη γκάμα του play/app store, είναι ό,τι πρέπει να την τουαλέτα.

Επίσης, στο διάβασμα που κάνω δεν μπορώ την οθόνη. Είπαμε να είμαστε μπροστά από μία οθόνη για δουλειά ακόμα και στο ελεύθερό μας χρόνο, αλλά όχι και στην ανάγνωση, προσωπικά με κουράζει αφάνταστα + ότι δεν μπορώ να κάνω διορθώσεις με το πληκτρολόγιο ενός tablet. Συνηθισμένος και πάλι στο τυφλό, αδυνατώ να τα βγάλω πέρα με το πληκτρολόγιο που έχουν.

Εν κατακλείδι, δεν βρίσκω λόγο να πάρω ένα tablet έως 9 ίντσες, από κει και πάνω μπορώ - μέχρι στιγμής - εύκολα να κάνω ό,τι θέλω και με ένα λάπτοπ, ενώ τη χρήση ενός tablet μέχρι 9 ίντσες (πχ διάβασμα, παιχνίδια, fb) θα μπορούσα να την κάνω πάρα πολύ εύκολα με την αγορά ενός μεγάλου κινητού που όπως και να το κάνουμε, το κινητό είναι must και έχοντας βολευτεί με τις 4,7-5,0 ίντσες, θεωρώ ότι ένα κινητό 5,5-6,0 θα ήταν ό,τι πρέπει. :)

Όλοι μιλάτε για επαγγελματική χρήση που τα Windows laptop είναι μονόδρομος.

Ο πολύς κόσμος όμως θέλει να μπει στο Internet, στο Facebook, να δει μια ταινία και να παίξει παιχνίδια. Εδώ value for Money είναι το Android tablet.:)

Φιλικά Γιώργος

Σε αυτο το διλλημα που συζηταμε,δλδ ταμπλετ ή λαπτοπ,βριδκομαι και εγω.Εχω ενα notebook 5ετιας απο τα πρωτα ξερετε με intel atom.Ειχε 1gb ραμ αλλα του εβαλα μια 2αρα πριν καιρο για να ειμαι πιο ανετος και του περασα windows7.Ολο αυτο το καιρο με βολεψε απιστευτα.Πλεον ομως με τις hd αναλυσεις,το ανετο browsing η ελλειψη επεξεργαστικης ισχυς ειναι φανερη,οποτε θελω να προβω σε αντικατασταση του.Κατα 99 τα εκατο παιδια καταληγω σε καποια λυση λαπτοπ.Η υπαρξη του note 2 μου εχει λυσει τα χερια στο browsing,για μουσικη ταινιες κλπ στο σπιτι εχω τον σταθερο με 22αρα full hd οθονη και το θεμα ειναι στη δουλεια και οταν ταξιδευω.Ναι μεν ειναι καλυτερο απο αποψη φορητητοτητας το ταμπλετ αλλα δεν μπορεις να κανεις οτι κανεις με ενα λαπτοπ.Το μονο που δε εχω ψαξει αρκετα και θα ηθελα καμια συμβουλη ειναι τι παιζει με τα λεγομενα υβριδικα λαπτοπ που βλεπω.Παρατηρω οτι ειναι ακριβα βεβαια,αν και δε το εχω ψαξει πολυ,αλλα δε ξερω σε αυτα τα μεγεθη κατα ποσο βολευει οθονη αφης.
Στα Τρικαλα στα δυο στενα σκοτωσανε τον Σακαφλια!!!!![sIGPIC][/sIGPIC]

Προφανώς ανήκω ακόμη στους τελευταίους των Μο'ι'κανών... Εξακολουθώ να βλέπω ανούσια την ύπαρξη των tablets. Την χρηστικότητα ενός laptop δεν μπορεί για εμένα να την αντικαταστήσουν τα tablets. Μόνο το surface της Microsoft...

κρατα γερα, κι εγω μαζι σου. :lol:

το σκεφτομουν και για υβριδικο πολυ καιρο, αλλα τα θεωρω overrated και overpriced, ειδικα με την τωρινη τους μορφη (+ οτι εχω σχηματισει πολυ κακη γνωμη για win8-8.1).

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ SONY ΚΑΙ SAMSUNG.

Σε αυτο το διλλημα που συζηταμε,δλδ ταμπλετ ή λαπτοπ,βριδκομαι και εγω.Εχω ενα notebook 5ετιας απο τα πρωτα ξερετε με intel atom.Ειχε 1gb ραμ αλλα του εβαλα μια 2αρα πριν καιρο για να ειμαι πιο ανετος και του περασα windows7.Ολο αυτο το καιρο με βολεψε απιστευτα.Πλεον ομως με τις hd αναλυσεις,το ανετο browsing η ελλειψη επεξεργαστικης ισχυς ειναι φανερη,οποτε θελω να προβω σε αντικατασταση του.Κατα 99 τα εκατο παιδια καταληγω σε καποια λυση λαπτοπ.Η υπαρξη του note 2 μου εχει λυσει τα χερια στο browsing,για μουσικη ταινιες κλπ στο σπιτι εχω τον σταθερο με 22αρα full hd οθονη και το θεμα ειναι στη δουλεια και οταν ταξιδευω.Ναι μεν ειναι καλυτερο απο αποψη φορητητοτητας το ταμπλετ αλλα δεν μπορεις να κανεις οτι κανεις με ενα λαπτοπ.Το μονο που δε εχω ψαξει αρκετα και θα ηθελα καμια συμβουλη ειναι τι παιζει με τα λεγομενα υβριδικα λαπτοπ που βλεπω.Παρατηρω οτι ειναι ακριβα βεβαια,αν και δε το εχω ψαξει πολυ,αλλα δε ξερω σε αυτα τα μεγεθη κατα ποσο βολευει οθονη αφης.

Κοίτα tablet χρήση βολεύει από 8 έως 10 ίντσες.

Παραπάνω όχι, καταντάει δύσχρηστο,άρα είναι περισσότερο θέμα διαστάσεων συσκευές που ορίζει το πόσο βολικό και εύχρηστο είναι μια συσκευή για χρήση ως tablet

Από την άλλη βέβαια για λαπτοπ χρήση 8-10 ίντσες είναι πάλι μικρές οι διαστάσεις.

Άρα εφόσον επιλέξεις ένα 10 ιντσών ως λαπτοπ θα σε βολέψει μόνο με σύνδεση με οθόνη ή αλλιώς θα συμβιβαστεις με μια μικρή επιφάνεια εργασίας για δουλειά.

Από την παραπάνω σκέψη θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι χρήση θες να κάνεις και ποιες ανάγκες να καλύψεις.

Αν σε ενδιαφέρει πρωτίστως να εργάζεσαι με ποντίκι-πληκτρολογιο και δουλειά κυρίως και όχι ως tablet για ψυχαγωγία το λαπτοπ είναι πιο ενδεδειγμένη λύση και πιο οικονομική.

Στα μειων των laptop είναι ότι είναι πιο δύσχρηστο ως φορητές συσκευές και αυτονομία 3-4 ωρών συνήθως.

Ενώ στα υβριδικά 10 ιντσών υπερέχουν στη διπλάσια αυτονομία και στη φορητοτητα και ως tablet χρήση πχ σερβίρισμα,ανάγνωση,YouTube κλπ κατανάλωση περιεχομένου είναι πιο ιδανικά.

Τώρα τα σημερινά με Atom 10 ίντσα υβριδικα δεν έχουν καμία σχέση με τα προηγούμενα προ 4-5 ετών.

Είναι πολύ πιο ισχυρά υπολογιστικά και μπορούν να αντεπεξελθουν πιο άνετα σε μεγαλύτερο όγκο εργασίας .

Ενδεικτικά πχ αυτό σε 10 ίντσες με Atom που διακρίνεται για την φορητοτητα του για χρήση ως tablet και την αυτονομία του και παράλληλα ως μίνι λαπτοπ με πολύ πιο άνεση από το παρών netbook που έχεις

http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/LENOVO-MIIX3-10-30-10.1%27%27-Quad-Core-1.33-GHz-64GB---%2880HV0041GM%29,99452,480513,1742077.html?langId=-18

Η αυτό εξίσου σε 10 ίντσες εφόσον σε ενδιαφερει περισσότερο οι επιδόσεις/εξοπλισμό/χαρακτηριστικα σε βάρος όμως της χρήσης ως tablet διότι είναι 900 γραμμάρια και της αυτονομίας που είναι 4-4.5 ώρες μέγιστο.

http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/MICROSOFT-Surface-Pro-64-GB,99452,480513,1600081.html?langId=-18

Υπάρχουν βέβαια και προτάσεις στις 11.6 ίντσες πχ αυτό εδώ

http://www.skroutz.gr/s/5763592/Asus-Transformer-Book-T200TA-CP018H-32GB.html

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

Laptop: το laptop

Ultrabook: το μικρό, ακριβό laptop

Notebook: το μικρό, αδύναμο laptop

Hybrid: το πολύ μικρό, αδύναμο laptop με την οθόνη αφής

Smartphone: το smartphone

Phablet: το μεγάλο smartphone

Tablet: το πολύ μεγάλο smartphone

Desktop: ο υπολογιστής. Ο αληθινός υπολογιστής. Αυτός που θα σου βγάλει 3 φορές περισσότερα χρόνια από το smartphone και 2 φορές περισσότερα από το laptop. Στα ίδια χρήματα, χωρίς προβλήματα αξιοπιστίας, χωρίς αδυναμίες σε δυνατότητες.

Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.

Laptop: το laptop

Ultrabook: το μικρό, ακριβό laptop

Notebook: το μικρό, αδύναμο laptop

Hybrid: το πολύ μικρό, αδύναμο laptop με την οθόνη αφής

Smartphone: το smartphone

Phablet: το μεγάλο smartphone

Tablet: το πολύ μεγάλο smartphone

Desktop: ο υπολογιστής. Ο αληθινός υπολογιστής. Αυτός που θα σου βγάλει 3 φορές περισσότερα χρόνια από το smartphone και 2 φορές περισσότερα από το laptop. Στα ίδια χρήματα, χωρίς προβλήματα αξιοπιστίας, χωρίς αδυναμίες σε δυνατότητες.

Έφτασα στο τελευταίο post για να με καλύψεις πλήρως.

Εγώ απορώ με κάτι παλικάρια που βρίσκουν χρησιμότητα σε 17"+ laptop και νομίζουν ότι αντικαθιστά τους desktop.

Εγώ απορώ με κάτι παλικάρια που βρίσκουν χρησιμότητα σε 17"+ laptop και νομίζουν ότι αντικαθιστά τους desktop.

Φίλε μου απορείς διότι δεν λαμβάνεις υπόψη σου τι κάνει ο καθένας με την κάθε συσκευή και ποιες είναι οι ανάγκες του.

Ένα 15" laptop μπορεί μια χαρά να αντικαταστήσει ένα desktop υπό συγκεκριμένες απαιτήσεις και συνθήκες χρήσης.

Φίλε μου απορείς διότι δεν λαμβάνεις υπόψη σου τι κάνει ο καθένας με την κάθε συσκευή και ποιες είναι οι ανάγκες του.

Ένα 15" laptop μπορεί μια χαρά να αντικαταστήσει ένα desktop υπό συγκεκριμένες απαιτήσεις και συνθήκες χρήσης.

Προφανώς μιλάει για πλήρη αντικατάσταση. Υπό προϋποθέσεις αντικαθιστώ κι εγώ έναν υπερυπολογιστή με ένα κομμάτι χαρτί και μολύβι..

Desktop δεν εχω απο το 2007 (ή 2006; Μπα....μαλλον 2007).

Εχω το ιδιο λαπτοπ απο τοτε (με 8.1 τωρα πανω) και μουχει βγαλει τη ψυχη λιγο.αλλα κρατα.

Προσφατα πηρα και αλλο για να αντικατασταθει το παλαιον...

Αυτο.

Δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο.

δως μοι πα στω και ταν γαν κινασω

:ninja:

αν δεν κοιτας εκει που θες να πας,θα πας εκει που κοιτας...

Άλλο το msi/Alienware/qosmio λαπτοπ που θα το πάρεις με 1-2-3 χιλιάρικα και άλλο το λάπτοπ της πλάκας με 3-6 κατοστάρικα παιδιά.. Κατά τα υπόλοιπα, συμφωνώ με το Στράτο.

Τώρα για το αν καταρρέει η αγορά των ταμπλετ... έλεος..

Το ταμπλετ αντικαθιστά τη χρήση του κινητού στο σπίτι. Δεν είναι μικρό να σε ζορίζει ούτε αναγκάζεσαι να πάρεις το λαπτοπ και να ψάχνεις μπριζες/να κουβαλας ένα βαρίδιο/να καις τα πόδια σου και να κάνεις θόρυβο.

Απλά δεν αγοράζει κάθε λίγο και λιγάκι ταμπλετ ο κόσμος.

Για υβριδικά δεν θα σχολιάσω. Μου είναι εντελώς άχρηστα σαν απλό χρήστη και άλλο τόσο σαν επαγγελματία.

Άλλο το msi/Alienware/qosmio λαπτοπ που θα το πάρεις με 1-2-3 χιλιάρικα και άλλο το λάπτοπ της πλάκας με 3-6 κατοστάρικα παιδιά.. Κατά τα υπόλοιπα, συμφωνώ με το Στράτο.

Τώρα για το αν καταρρέει η αγορά των ταμπλετ... έλεος..

Το ταμπλετ αντικαθιστά τη χρήση του κινητού στο σπίτι. Δεν είναι μικρό να σε ζορίζει ούτε αναγκάζεσαι να πάρεις το λαπτοπ και να ψάχνεις μπριζες/να κουβαλας ένα βαρίδιο/να καις τα πόδια σου και να κάνεις θόρυβο.

Απλά δεν αγοράζει κάθε λίγο και λιγάκι ταμπλετ ο κόσμος.

Για υβριδικά δεν θα σχολιάσω. Μου είναι εντελώς άχρηστα σαν απλό χρήστη και άλλο τόσο σαν επαγγελματία.

Νίκο υπάρχουν και πολύ καλά laptop σε ενδιάμεση τιμή από αυτή που δίνεις, γύρω στο χιλιάρικο.

Όσο για τα υβριδικά, μπορεί να μην είναι τόσο ισχυρά, αλλά είναι υπέρ-φορητά.

Φιλικά Γιώργος

Κοντά στο χιλιάρικο υπάρχουν αρκετά τουρμπατα αλλά μεταχειρισμένα ή απ έξω. Σε τιμές Ελλάδας αναφερόμουν για σουπερ μηχανήματα απλά :)

Τα υβριδικά δεν με καλύπτουν προσωπικά πουθενά οπότε για εμένα είναι σαν να μην υπάρχουν προς το παρόν. Ίσως γίνουν must αργότερα βέβαια.

Προφανώς μιλάει για πλήρη αντικατάσταση. Υπό προϋποθέσεις αντικαθιστώ κι εγώ έναν υπερυπολογιστή με ένα κομμάτι χαρτί και μολύβι..

Δεν είναι θέμα προϋποθέσεων. Με ένα λαπτοπ των 500-700 ευρώ σήμερα κάνεις σχεδόν, πλιν ελαχίστων εξαιρέσεων, τα πάντα που θα μπορούσες να κάνεις με έναν σταθερό τούμπανο συν ότι έχεις την φορητότητα. Ναι οι desktop παραμένουν πιο vfm και πιο αξιόπιστοι άλλα και αυτό έχει περιοριστεί τα τελευταία χρόνια σε μεγάλο βαθμό. Όπως ανέφερε και ένα φίλος πιο πάνω και γω σε διάστημα 6,5 χρόνων έχω αλλάξει μόλις 2 λαπτοπ όχι υψηλής τιμής, ο τωρινός στις 17 ίντσες και μια χαρά παίζω και παιχνίδια... Από τότε έχω καταργήσει τον σταθερό και δεν πρόκειται να γυρίσω σε αυτόν. Άλλωστε όποιος έχει εξοχικό, ευτυχώς στην Ελλάδα αυτό το προνόμιο το έχουν ακόμα αρκετοί, με καταλαβαίνει:happy:

'Οσο για τα tablets τα θεωρώ τέχνασμα του μάρκετινγκ για να γεμίσουν τον κόσμο συσκευές πατώντας στην καταναλωτική μανία. Τα βρίσκω ουσιαστικά άχρηστα για την πλειοψηφία όσων κατέχουν ένα smartphone με σχετικά μεγάλη οθόνη 4.5-5.5 ίντσες. Η μόνη πραγματική και δικαιολογημένη χρήση που μπορώ να σκεφτώ είναι από τους εξωτερικούς πωλητές για παρουσιάσεις και κάποιες βασικές εργασίες. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω την σύγκριση ενός τάμπλετ με ένα λαπτοπ... Και μην πέσετε να με φάτε όλοι, απλώς την γνώμη μου εκφέρω.:)

Nokia 3210-3410-6510-5210-5410-6230i-Sony Ericsson k750-k810-Nokia N73-N79-N86-N8-Lumia 920-LG G2-Sony Xperia Z3-Huawei Mate 8-LG V30-G8X-Samsung S21-S23

Κοίτα tablet χρήση βολεύει από 8 έως 10 ίντσες.

Παραπάνω όχι, καταντάει δύσχρηστο,άρα είναι περισσότερο θέμα διαστάσεων συσκευές που ορίζει το πόσο βολικό και εύχρηστο είναι μια συσκευή για χρήση ως tablet

Από την άλλη βέβαια για λαπτοπ χρήση 8-10 ίντσες είναι πάλι μικρές οι διαστάσεις.

Άρα εφόσον επιλέξεις ένα 10 ιντσών ως λαπτοπ θα σε βολέψει μόνο με σύνδεση με οθόνη ή αλλιώς θα συμβιβαστεις με μια μικρή επιφάνεια εργασίας για δουλειά.

Από την παραπάνω σκέψη θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι χρήση θες να κάνεις και ποιες ανάγκες να καλύψεις.

Αν σε ενδιαφέρει πρωτίστως να εργάζεσαι με ποντίκι-πληκτρολογιο και δουλειά κυρίως και όχι ως tablet για ψυχαγωγία το λαπτοπ είναι πιο ενδεδειγμένη λύση και πιο οικονομική.

Στα μειων των laptop είναι ότι είναι πιο δύσχρηστο ως φορητές συσκευές και αυτονομία 3-4 ωρών συνήθως.

Ενώ στα υβριδικά 10 ιντσών υπερέχουν στη διπλάσια αυτονομία και στη φορητοτητα και ως tablet χρήση πχ σερβίρισμα,ανάγνωση,YouTube κλπ κατανάλωση περιεχομένου είναι πιο ιδανικά.

Τώρα τα σημερινά με Atom 10 ίντσα υβριδικα δεν έχουν καμία σχέση με τα προηγούμενα προ 4-5 ετών.

Είναι πολύ πιο ισχυρά υπολογιστικά και μπορούν να αντεπεξελθουν πιο άνετα σε μεγαλύτερο όγκο εργασίας .

Ενδεικτικά πχ αυτό σε 10 ίντσες με Atom που διακρίνεται για την φορητοτητα του για χρήση ως tablet και την αυτονομία του και παράλληλα ως μίνι λαπτοπ με πολύ πιο άνεση από το παρών netbook που έχεις

http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/LENOVO-MIIX3-10-30-10.1%27%27-Quad-Core-1.33-GHz-64GB---%2880HV0041GM%29,99452,480513,1742077.html?langId=-18

Η αυτό εξίσου σε 10 ίντσες εφόσον σε ενδιαφερει περισσότερο οι επιδόσεις/εξοπλισμό/χαρακτηριστικα σε βάρος όμως της χρήσης ως tablet διότι είναι 900 γραμμάρια και της αυτονομίας που είναι 4-4.5 ώρες μέγιστο.

http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/MICROSOFT-Surface-Pro-64-GB,99452,480513,1600081.html?langId=-18

Υπάρχουν βέβαια και προτάσεις στις 11.6 ίντσες πχ αυτό εδώ

http://www.skroutz.gr/s/5763592/Asus-Transformer-Book-T200TA-CP018H-32GB.html

Μαλιστα.Σιγουρα παντως θα χρειαστει και δουλεια με ποντικι γιατι θα το παιρνω στη δουλεια και επειδη θα χρειαστει και προβολη πολυμεσων οπως βιντεο,ταινιες κλπ σκεφτομαι αυτη τη φορα να παω σε περισσοτερες ιντσες δλδ 13 με 15.Το notebook που εχω τωρα αναγκαστικα λογω ελλειψης χρηματων το χρησιμοποιησα στη δουλεια,οχι ομως οπως προανεφερα ικανοποιητικα λογω μικρου επεξεργαστη.Αυτα που μου παραθετεις σε σχεση πχ με εναν i3 ειναι παραπλησια απο αποψη ισχυος?Το μονο ταμπλετ που ειδα προσφατα και με εβαλε σε σκεψεις κυριως λογω μεγεθους ειναι το samsung το note pro to 12ιντσο.Αλλα με προβληματιζει κατα ποσοσ θα βολευει η οθονη αφης σε αυατ τα μεγεθη,οπως αναφερεις και εσυ σωστα.Επισης αυτο που γμωριζω σιγουρα ειναι οτι κυριως οτι αγορασω θα ειναι για εσωτερικο χωρο οποτε θα λειτουργει 9 στις 10 φορες με ρευμα.Σαν αυτα φιλε που μου παραθετεις παραπανω υπαρχουν σε περισσοτερες ιντσες πχ 13 ή 14? Edited by KOPRINIOTIS
Στα Τρικαλα στα δυο στενα σκοτωσανε τον Σακαφλια!!!!![sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν είναι θέμα προϋποθέσεων. Με ένα λαπτοπ των 500-700 ευρώ σήμερα κάνεις σχεδόν, πλιν ελαχίστων εξαιρέσεων, τα πάντα που θα μπορούσες να κάνεις με έναν σταθερό τούμπανο συν ότι έχεις την φορητότητα. Ναι οι desktop παραμένουν πιο vfm και πιο αξιόπιστοι άλλα και αυτό έχει περιοριστεί τα τελευταία χρόνια σε μεγάλο βαθμό. Όπως ανέφερε και ένα φίλος πιο πάνω και γω σε διάστημα 6,5 χρόνων έχω αλλάξει μόλις 2 λαπτοπ όχι υψηλής τιμής, ο τωρινός στις 17 ίντσες και μια χαρά παίζω και παιχνίδια... Από τότε έχω καταργήσει τον σταθερό και δεν πρόκειται να γυρίσω σε αυτόν.

Καταλαβαίνω τί εννοείς αλλά η δική μου εμπειρία μου δίνει άλλη εικόνα. Βέβαια εγώ είμαι κάθε μέρα σε προσωπικό desktop που έχω πειράξει με τα χεράκια μου, είναι φυσικό η διαφορά από τα laptop να μου είναι τόσο εμφανής.

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Έχω ένα desktop στο πατρικό το οποίο με οθόνη, νέα ram και κάρτα γραφικών (αρχικά είχε onboard) στοίχισε σύνολο 500€. Κάνει browsing, facebooking, youtubing από το 2010. Βρες μου laptop εκείνης της χρονιάς, σε αυτά τα χρήματα, που απλά να λειτουργεί και μετά συζητάμε για το αν μπορεί να βγάλει τα επόμενα δύο χρόνια - που θα βγάλει ο εν λόγω υπολογιστής...

Άλλο desktop, με κόστος αναβάθμισης 670 ευρώ (πάνω σε 400€) τρέχει ό,τι παιχνίδι έχει υπάρξει τα τελευταία 4 χρόνια, αρκετά ομαλά ώστε να είναι playable (οφείλω να ομολογήσω ότι δεν έχω δοκιμάσει GTA V, Far Cry 4, AC Unity). Δηλαδή έχει ελαφρώς χειρότερες δυνατότητες από ένα σημερινό laptop των 1000 ευρώ αλλά +4 χρόνια λειτουργίας.

Φυσικά τα laptop, πρέπει να είναι αδύναμα για να μπορούν να είναι φορητά. Δεν έχουν την "απεριόριστη" παροχή ρεύματος, ούτε τον όγκο επίπλου ενός υπολογιστή. Αυτό όμως το πληρώνουν σε επιδόσεις. Η διαφορά είναι εμφανέστατη, τουλάχιστον σε όσους χρησιμοποιούν ακόμα desktop.

Είναι πραγματικά κωμικοί κάποιοι (fashion victims) που κραδαίνουν ό,τι καινούρια μπούρδα βγει, με ένα ανεπαίσθητο αίσθημα υπεροχής απέναντι στους υπολοίπους, αδυνατώντας να καταλάβουν ότι:

- ένα laptop δεν μπορεί να συγκριθεί σε καμμία περίπτωση με ένα desktop (στο ίδιο price range)

- ένα tablet επίσης ΔΕΝ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑ πλήρως ένα laptop

- ένα phablet δεν αντικαθιστά όλα τα προηγούμενα

Όντας κάτοχος όλων των προηγούμενων, καθένα παίζει τον δικό του ρόλο στην ζωή μου, και τον μικρότερο όλων τον παίζει το tablet.

Ίσως σε κάποια φάση εξαφανιστεί σαν ξεχωριστή κατηγορία ή απλά περιοριστεί σε συγκεκριμένη κατηγορία χρηστών (π.χ οι πωλητές όπως πολύ εύστοχα είπε κάποιος).

Edited by Nozomi

Ούτε καν! Απλά... πες τι σκέφτεσαι :lol:

Ας πω κι εγώ την άποψή μου, που συγκλίνει αρκετά με την γνώμη του φίλου μας Nozomi...

Όταν άρχισαν τα πρώτα τους βήματα τα laptops, πολλοί προέβλεψαν ότι θα εξαφανίσουν μελλοντικά ή έστω θα περιορίσουν σημαντικά την χρήση των desktops. Όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτό δεν έγινε...

Όταν έκαναν τα tablets τα πρώτα τους βήματα, αρκετοί προέβλεψαν ότι αυτές οι συσκευές έβαλαν ταφόπλακα στα laptops. Δεν νομίζω να το πιστεύει κάποιος αυτό πλέον...

Οι διάφορες συσκευές δημιουργούνται για να καλύψουν συγκεκριμένες ανθρώπινες ανάγκες. Ανάγκες είτε υπαρκτές είτε δημιουργήματα του σύγχρονου marketing.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές ήταν τεράστιο βήμα για την ανθρωπότητα. Και από τεράστια μπαούλα, που καταλάμβαναν χώρο αρκετών τετραγωνικών, συρρικνώθηκαν και πλέον έχουμε ένα μικρό κουτί. Έτσι, από εργαλείο επαγγελματιών, έγιναν αντικείμενα προσιτά στον καθένα μας.

Τί δεν είχαν; Την φορητότητα. Και τότε γεννήθηκαν τα laptops.

Στην πορεία, τα τμήματα marketing των εταιριών διαπίστωσαν ότι η πλειοψηφία των χρηστών των laptops εκτελεί απλές εργασίες, που θα μπορούσε να της κάνει και με ένα μικρότερο μηχάνημα. Υποδεέστερο μεν τεχνολογικά, με αυξημένη φορητότητα δε. Και τότε γεννήθηκαν τα netbooks, τα οποία πήγαν άπατα!!! Γιατί; Γιατί όσοι τα αγόρασαν ως μικρά laptops απογοητεύτηκαν από τις δυνατότητές τους, ενώ όσοι τα πήραν για να χαζεύουν στο youtube, είχαν την εναλλακτική των tablets, που εμφανίστηκαν λίγο μετά.

Ως εδώ λοιπόν έχουμε, ουσιαστικά, την εξέλιξη ενός είδους (υπολογιστής) και όχι την δημιουργία κάποιου καινούριου...

Πάμε τώρα στα τηλέφωνα. Ξεκινήσαμε με τα σταθερά και στην πορεία ζητήσαμε φορητότητα και εξατομίκευση. Και ήρθαν τα κινητά. Αρχικά ως παντόφλες και στην συνέχεια, αφού είδαμε και υλοποιήσεις τύπου σπιρτόκουτου, καταλήξαμε στο μέσο μέγεθος του πακέτου των τσιγάρων.

Επειδή, όμως, ο άνθρωπος άρχισε να επικοινωνεί και με άλλους τρόπους, πλην του παραδοσιακού φωνητικού, οι εταιρίες μας προσέφεραν τα smartphones. Κι επειδή αρκετοί τα χρησιμοποιούν πρώτα ως smart και έπειτα ως phones, αυτά άρχισαν να αποκτούν μεγαλύτερες οθόνες και εξελιγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά.

Έλα όμως που το browsing ή η παρακολούθηση μιας ταινίας, παρέμενε περισσότερο ξεκούραστο στην 15άρα οθόνη ενός laptop, παρά στην 5άρα του smartphone. Κι έτσι, η αγορά γέμισε tablets...

Εδώ λοιπόν, αρχικά είχαμε την εξέλιξη κάποιου είδους (τηλέφωνο>smartphone) και στην συνέχεια την δημιουργία ενός καινούριου (tablet).

Οπότε, τα συμπεράσματα που βγάζω, είναι τα εξής:

1. Τα laptops δεν πρόκειται να αντικαταστήσουν τα desktops κι ας είναι αδέλφια.

2. Τα tablets δεν πρόκειται να αντικαταστήσουν τα laptops γιατί είναι ξαδέλφια.

3. Τα smartphones, όσο smart και αν γίνουν, δεν μπορούν να απαρνηθούν τις ταπεινές τους ρίζες (phones).

Προσωπικά, δεν έχω desktop, καθώς οι εργασίες που εκτελώ στον υπολογιστή μου είναι αστείες, πλην του video editing (ερασιτεχνικά φυσικά), το οποίο όμως το φέρνει σε πέρας το laptop μου του έτους 2011 (i5 2nd gen, 4 gb ram, nvidia 2 gb, 15'', με κόστος 720 ευρώ τότε) κι ας έγραψε ο φίλος Stratosnen ότι τα laptop είναι για max 4 χρόνια (μην αναφερθώ στο hp του 2005, που το έχω για browsing στην δουλειά μου!!!!!). Και όταν το laptop μου αποδημήσει, πάλι με laptop θα αντικατασταθεί (αλλά 17'', με i7 και 8 gb ram!!!) και όχι με desktop. Το desktop, όμως, θα συνεχίσει να έχει θέση στο γραφείο της δουλειάς μου.

Επίσης, δεν έχω tablet αλλά θα πάρω αναγκαστικά, αποκλειστικά και μόνο για να υπάρχει μια ακόμα διαθέσιμη συσκευή στο σπίτι για browsing. Άλλωστε, πλην ενός που το χρησιμοποιεί ως τηλέφωνο, όλοι οι υπόλοιποι γνωστοί μου εξαντλούν την χρήση του στο ζεύγος browsing-movies.

Smartphone έχω. Δεν λέω... Καλές είναι οι 5'' του και μια χαρά με βολεύει όταν χαζεύω στο internet, αλλά το επόμενο μάλλον θα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Από την άλλη, για την γυναίκα μου είναι ταλαιπωρία το browsing σε τόσο μικρή οθόνη, γι' αυτό και τα tablets 7''-8'' τα θεωρεί άνευ ουσίας!!! Κάτι κοντά στις 10'' το κουβεντιάζει, αλλά και πάλι σαν το laptop δεν έχει κάτι καλύτερο!

Έκαστος στο είδος του λοιπόν και ο καθένας με τις ανάγκες του, πραγματικές ή μη...

Υ.Γ.: Κι ενώ μιλάμε για εξέλιξη, έχουμε από την άλλη μεριά παραδείγματα καινοτόμων τεχνολογιών, που από την ανακάλυψή τους και μετά, παρέμειναν αμετάβλητες. Π.χ. το ποντίκι του υπολογιστή. Μπορεί να άλλαξε ο τρόπος λειτουργίας του, μπορεί να μειώθηκε το μέγεθός του, μπορεί να έγινε ασύρματο, η βασική του φιλοσοφία όμως παρέμεινε αμετάβλητη. Δεν ξέρω εσείς, αλλά προσωπικά θεωρώ περίεργο το ότι εν έτει 2015 δεν έχει αντικατασταθεί από κάτι περισσότερο σύγχρονο, όπως π.χ. ένα διαδραστικό γάντι χειρός... Βέβαια, αντίστοιχη απορία έχω και για τους απαρχαιωμένους υαλοκαθαριστήρες των αυτοκινήτων, που κανένα ειδικής σύνθεσης και σχεδιασμού παρμπρίζ δεν μπορεί να τους στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!!!

Edited by nikkal