Jump to content

[Επίσημο] Nokia Lumia 1020 Μέρος ΙΙ

impreza_sti
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Είχα ξανά για καμιά ώρα το 640 στα χέρια μου. Εντάξει, τη μέρα το 1020 είναι μακράν καλύτερο. Όντως, η κιτρινίλα είναι το πρόβλημα και υπάρχει όταν ο φωτισμός χαμηλώνει. Η επεξεργασία δεν είναι λύση για όλους πάντως.

• Απαντήσεις 1,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Η κιτρινίλα σκάει, μόλις βάλεις το φλας. Αν βγαζεις χωρίς φλας τότε πιάνει σωστά τα χρώματα (ή τουλάχιστον έχεις πιο λίγες φορές την κιτρινίλα)

@Μιχος Ναι το κατάλαβα. Απλά δεν υπάρχει κάποιο app εννούσα, παρά μόνο στον υπολογιστή (όπως είπες κι εσύ) :) ... cheers

Για app είπα δεν ξέρω αν υπάρχει!

Βγάλε καμία και δοκίμασε και δειξε ένα συγκριτικό αν μπορείς. Απο περιέργεια...

Τι συγκριτικό εννοείς πχ. Raw επεξεργασμένη vs ανεπεξέργαστη ?

Παρακάτω ας πούμε δες μια που είχα τραβήξει το καλοκαίρι... πρώτα η 5mp και μετά η dng επεξεργασμένη στο camera raw του Photoshop

20099604883_831cd00869_b.jpg

20547494489_28d34ed5d9_b.jpg

Sony XPERIA Neo V, Samsung Ativ S,

Nokia Lumia 830 Nokia Lumia 1020

Δεν μπορείς να βγάλεις ταυτόχρονα RAW και πλήρη ανάλυση jpeg... Σε μοντέλα Android γίνεται πάντως.

Α, ναι. Αδιάφορο όμως...

Τι συγκριτικό εννοείς πχ. Raw επεξεργασμένη vs ανεπεξέργαστη ?

Αν η κιτρινίλα εμφανίζεται και σε jpeg και σε raw... ;)

Edited by MIXOStsi
:rtfm:

Α, ναι. Αδιάφορο όμως...

Αν η κιτρινίλα εμφανίζεται και σε jpeg και σε raw...

Δηλαδή λες η κιτρινίλα να είναι μόνο στην επεξεργασία που κάνει το 1020 στην 5άρα ε??? Ακούγεται λογικό!

Έχω την εντύπωση πως υποτίθεται όμως ότι είναι η ίδια φωτογραφία (σε απόχρωση)... Θα το κοιτάξω όμως τώρα που το λες... :blink:

Sony XPERIA Neo V, Samsung Ativ S,

Nokia Lumia 830 Nokia Lumia 1020

Λογικά τα χρώματα είναι τα ίδια... Η ποιότητα σε RAW όμως είναι καλύτερη και η απευθείας επεξεργασία χρωμάτων δεν κοστίζει σε λεπτομέρεια και ποιότητα. Αν έχει ασχοληθεί κάποιος, θα άξιζε ένα συγκριτικό RAW ενάντια σε πλήρη ανάλυση Jpeg...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Δηλαδή λες η κιτρινίλα να είναι μόνο στην επεξεργασία που κάνει το 1020 στην 5άρα ε??? Ακούγεται λογικό!

Έχω την εντύπωση πως υποτίθεται όμως ότι είναι η ίδια φωτογραφία (σε απόχρωση)... Θα το κοιτάξω όμως τώρα που το λες... :blink:

Αυτό λένε άλλοι. Οτι φταίει το post processing του 1020... Αν εμφανίζεται το ίδιο πράγμα και στη raw, τότε δεν φταίει το post processing, είναι κατασκευαστικό ελάττωμα.

Η raw είναι ότι ακριβώς τραβάει ο αισθητήρας χωρίς καμιά επεξεργασία. Η jpeg περνάει από μειώσεις θορύβου, χρωματικές αλλαγές κλπ.

• 4 weeks later...
Παιδες εχω αλλαξει κατα καιρους 3 1020.Και στα 3 ειχα ακριβως το ιδιο θεμα με το Bluetooth και το wifi.Μερικες φορες στην απενεργοποιηση και στην ενεργοποιηση τους κολλανε με αποτελεσμα να γινεται ενα συνεχομενο loading και να προσπαθει να τα ενεργοποιησει.Θελει Ρεσταρτ ωστε να ξεκολλησει.Δεν εχει συμβει σε κανεναν αυτο τι διαλο ειμαι τοσο γκαντεμης και μονο στις δικες μου συσκευες ετυχε?

Παιδες εχω αλλαξει κατα καιρους 3 1020.Και στα 3 ειχα ακριβως το ιδιο θεμα με το Bluetooth και το wifi.Μερικες φορες στην απενεργοποιηση και στην ενεργοποιηση τους κολλανε με αποτελεσμα να γινεται ενα συνεχομενο loading και να προσπαθει να τα ενεργοποιησει.Θελει Ρεσταρτ ωστε να ξεκολλησει.Δεν εχει συμβει σε κανεναν αυτο τι διαλο ειμαι τοσο γκαντεμης και μονο στις δικες μου συσκευες ετυχε?

Τα ανοίγεις και τα δύο μαζί;

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Οχι δεν εχει σημασια αν θα τα ανοιξω μαζι ή οχι.Δεν το κανει παντα αλλα αρκετα συχνα και θελει ρεαταρτ το κινητο αν ειναι δυνατον

Οπως βλεπω εδω και σε πολλα ακομη φορα του εξωτερικου ειναι γενικο το προβλημα.

Το εχει συναντήσει κανείς εδώ?

Edited by Fredometrios

Δεν θυμάμαι να έχει αναφερθεί ξανά παρόμοιο περιστατικό εδώ μέσα.

Δοκίμασες να κάνεις επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και αν ναι παραμένει το πρόβλημα;

Μόνο όταν έχουμε χάσει τα πάντα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι να κάνουμε τα πάντα.

Παιδιά τώρα τελευταία παρατηρώ όταν τραβάω video κάνει ένα θόρυβο που και που σαν να μικροφωνιζει και ακούγεται και στο play back! Μήπως ξέρει κανείς τί στο καλό είναι αυτό?

Η κιτρινίλα σκάει, μόλις βάλεις το φλας. Αν βγαζεις χωρίς φλας τότε πιάνει σωστά τα χρώματα (ή τουλάχιστον έχεις πιο λίγες φορές την κιτρινίλα)

Αυτό το παρατήρησα κι εγώ με το 830! Χωρίς φλας βγάζει καλύτερα το βράδυ παρα με φλας! Δεν περίμενα όμως να συμβαίνει αυτο και στο 1020 που έχει και xenon!

Πάντως η Microsoft δεν βλέπω να ενδιαφέρεται να βάλει πλεον xenon στις δικες της συσκευές!

Υ.Γ. Μια ερώτηση στους κατόχους 1020: Βγάζει φωτογραφίες στα 41mp ακριβώς ή είναι λίγο παρακάτω; Κατι άκουσα για 38mp!!!

Edited by evris2013

Παιδιά τώρα τελευταία παρατηρώ όταν τραβάω video κάνει ένα θόρυβο που και που σαν να μικροφωνιζει και ακούγεται και στο play back! Μήπως ξέρει κανείς τί στο καλό είναι αυτό?

Το έχω ακούσει κι εγώ και η λύση είναι αλλαγή κάμερας.

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Δεν θυμάμαι να έχει αναφερθεί ξανά παρόμοιο περιστατικό εδώ μέσα.

Δοκίμασες να κάνεις επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και αν ναι παραμένει το πρόβλημα;

Αρκετες φορες ,παλι ειδικά το bluetooth κολλάει συνέχεια και θελει ρεσετ το κινητο για να ξεκολλήσει.

Αυτό το παρατήρησα κι εγώ με το 830! Χωρίς φλας βγάζει καλύτερα το βράδυ παρα με φλας! Δεν περίμενα όμως να συμβαίνει αυτο και στο 1020 που έχει και xenon!

Πάντως η Microsoft δεν βλέπω να ενδιαφέρεται να βάλει πλεον xenon στις δικες της συσκευές!

Υ.Γ. Μια ερώτηση στους κατόχους 1020: Βγάζει φωτογραφίες στα 41mp ακριβώς ή είναι λίγο παρακάτω; Κατι άκουσα για 38mp!!!

41 ειναι τα συνολικα pixel.Τα ενεργά pixel ειναι 38 στο φορματ 4:3 και 34 mpx στο 16:9

ΤΟ ois... ?

41 ειναι τα συνολικα pixel.Τα ενεργά pixel ειναι 38 στο φορματ 4:3 και 34 mpx στο 16:9

Δηλαδή τα συνολικά δεν βγαίνουν ποτέ; Τότε γιατί τα βάζουν; Βοηθάνε πουθενά; Το ρωτάω γιατί αυτό συμβαίνει και στο δικό μου, παρ όλο που δεν έχει τόσα πολλά pixel!

Καλημέρα. Η κάμερα του 1020 είναι ένα κουτάκι με μηχανισμό μέσα (ois κλπ), και παρουσιάζονται προβλήματα πολλές φορές ανάλογα με την χρήση της συσκευής (πιθανές πτώσεις, χτυπήματα, κλπ) οπότε θέλει αλλαγή. Είναι γνωστό το θέμα αυτό. Πήγαινε σε Nokia Care, παίξ' τους το βίντεο με το θόρυβο, θα το καταλάβουν αμέσως και θα σου αλλάξουν κάμερα δωρεάν εφ' όσον είσαι σε εγγύηση ακόμα. Έτσι τουλάχιστον πρέπει να κάνουν.
HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Δηλαδή τα συνολικά δεν βγαίνουν ποτέ; Τότε γιατί τα βάζουν; Βοηθάνε πουθενά; Το ρωτάω γιατί αυτό συμβαίνει και στο δικό μου, παρ όλο που δεν έχει τόσα πολλά pixel!

Ποτέ τα συνολικά pixels του αισθητήρα δεν είναι ίδια με τα ενεργά!!! Ο αισθητήρας είναι τετράγωνος (1:1)...

Γιατί όμως???

Για πολλούς λόγους...

Γενικά ήταν πολύπλοκο εξάρτημα όλη η συστοιχία του 1020...

Καλημέρα. Η κάμερα του 1020 είναι ένα κουτάκι με μηχανισμό μέσα (ois κλπ), και παρουσιάζονται προβλήματα πολλές φορές ανάλογα με την χρήση της συσκευής (πιθανές πτώσεις, χτυπήματα, κλπ) οπότε θέλει αλλαγή. Είναι γνωστό το θέμα αυτό. Πήγαινε σε Nokia Care, παίξ' τους το βίντεο με το θόρυβο, θα το καταλάβουν αμέσως και θα σου αλλάξουν κάμερα δωρεάν εφ' όσον είσαι σε εγγύηση ακόμα. Έτσι τουλάχιστον πρέπει να κάνουν.

Αυτές ακριβώς τις οδηγίες τού keras ακολούθησα και τώρα έχω "άλλο" τηλέφωνο....;)

• 5 weeks later...

Προς στιγμήν αισθάνθηκα ως παιδί κατώτερου Θεού αφού το είχες γράψει σε όλα τα θέματα εκτός απο εδώ...:lol: :lol:

Off topic:

Δεν θα μπορούσα να το αφήσω απ έξω :p

Αφού γλίτωσα το ban για spamming πάλι καλά :lol:

Powerd by OnePlus 7 Pro

Off topic:

Δεν θα μπορούσα να το αφήσω απ έξω :p

Αφού γλίτωσα το ban για spamming πάλι καλά :lol:

Μάλλον έχεις μέσον......:lol: