Jump to content

Μητρώο 11

binary_dreamer
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

καλησπέρα σας,

γνωρίζει κάποιος τι πρέπει να κάνω για να μπω στην λίστα του μητρώου 11, ώστε να σταματήσουν τα διαφημιστικά και προωθήσεις πωλήσεων?

http://www.cosmote.gr/cosmoportal/cosmote.portal?_nfpb=true&_pageLabel=T37&catName=Mobile_phone_BP_Ten&cat=Personal

Πώς εγγράφεται κάποιος στο Μητρώο

Οι συνδρομητές που επιθυμούν μέρος ή το σύνολο των συνδέσεών τους να ενταχθεί στο Μητρώο, μπορούν να υποβάλλουν σχετικό αίτημα είτε στο δίκτυο καταστημάτων της COSMOTE, Γερμανός, ΟΤΕ, είτε καλώντας ατελώς στο 1250.

Δηλαδή αν κάνεις εγγραφή στο μητρώο 11 δε θα δέχεσαι διαφημιστικά από τον ίδιο τον πάροχο σου ή δε θα δέχεσαι γενικά από πουθενά διαφημιστικά;

Δηλαδή αν κάνεις εγγραφή στο μητρώο 11 δε θα δέχεσαι διαφημιστικά από τον ίδιο τον πάροχο σου ή δε θα δέχεσαι γενικά από πουθενά διαφημιστικά;

Καλή η ερώτηση, αλλά δεν ξέρω την απάντηση. Παρόλο που το σταθερό είναι γραμμένο στο Μητρώο 11, πρόσφατα με ενόχλησαν για αναβάθμιση σε vdsl και αφού τους είπα "Δεν βλέπετε ότι ο αριθμός είναι γραμμένος στο Μητρώο 11; Γιατί ενοχλείτε;" και έλαβα την απάντηση ότι όσον αφορά στον ίδιο τον παρόχο της σταθερής τηλεφωνίας μου πρέπει να το ζητήσω ξεχωριστά :blink: Δεν τον πίστεψα. Αλλά δεν ξέρω και αν είναι αλήθεια αυτό.......

• 2 weeks later...
Σαφώς και είναι αλήθεια.Μπορείς να επιλέξεις να μη γίνεται καμία προωθητική κλήση ή να εξαιρείται ο υφιστάμενος πάροχος σου.

Τριχες κατσαρες!

Να μην κανεις τιποτα.

Απο τοτε που γραφτηκα στο ΜΗΤΡΩΟ 11 στο γραφειο, με εχουν σκισει στις τηλεπωλησεις.

Λες και βγηκε πρωτο το νουμερο μου στην λιστα ολων των telemarketing εταιριων.

Οσο δεν λειτουργεί η δικαιοσύνη, τίποτα δεν θα ισιώσει σε αυτή την χώρα.

Κάνε ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ! κανεις δεν μπορει να σου κανει απολύτως τίποτα!

Xiaomi Redmi Note 3 Pro International MIUI 8.2

ακριβώς

εγώ γράφτηκα στο σταθερό ΟΤΕ Conn-X VDSL στο Μητρώο και ανάλογα στο αντίστοιχο μέσω της ΑΠΠΔ και στα καρτοκινητά COSMOTE και WIND

υποτίθεται ότι πλέον απαγορεύεται να με ενοχλούν με διαφημιστικές/εμπορικές κλήσεις και μηνύματα

αλλά δεν έγινε τίποτα σε καταγγελία μου στην ΑΠΠΔ ακόμα περιμένω απάντηση (η μόνη απάντηση που έλαβα ήταν από ΟΤΕ/COSMOTE που ενημερώνουν την ΑΠΠΔ ότι είμαι γραμμένος στο μητρώο και από την WIND το ίδιο

αλλά οι τηλεπωλήσεις από FORTHNET/NOVA , VODAFONE/HOL , CYTA και το κορυφαίο από την ίδια την WIND δεν σταματάνε να ενοχλούν είτε στο σταθερό είτε στο κινητό

η λύση ήρθε όταν άρχισα με το που δεχόμουν κλήση να τους ενημερώνω ο ίδιος ότι έχω γραφτεί στο μητρώο για να μην δέχομαι εμπορικές/διαφημιστικές κλήσεις και ότι η κλήση καταγράφεται (συνήθως το κλείνουν άμεσα και τα νούμερα αυτά δεν ξανά καλούν.)

Xiaomi Poco F3 Pro 8GB/256GB , Xiaomi Poco X3 Pro 8GB/256GB , Xiaomi Redmi Note 10 Pro 8GB/128GB , Xiaomi Redmi Note 9 Pro 8GB/128GB , Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6GB/64GB , Huawei P Smart (2019) 3GB/64GB , Lenovo/Motorola Moto G4 Plus (Εκλάπει) , Lenovo Motorola Moto G5S Plus (Εκλάπει) , Xiaomi Redmi Note 4X (Παροπλίστηκε) , Lenovo/Motorola Moto G2 (Χαρίστηκε) , Asus Google Nexus 7 FHD WiFi

COSMOTE (GR)

WIND (GR)

Με εκτίμηση.

• 2 years later...

Το θεμα εχει ψιλοξεχαστει, αλλα δεν θα πρεπε.

Γιατι εχουν 'ξεσαλωσει' οι καθε λογης τηλεφωνικες 'προωθητικες ενεργειες'.

Να επικαιροποιησουμε τις πληροροφιες λοιπον;

Πως μπορει κανεις, σημερα, είτε να τσεκαρει αν ειναι οντως καταγεγραμμενος στο μητρωο,

είτε να κανει εγγραφη σε αυτο, για πρωτο φορα;

Για σταθερα και κινητα cosmote ενδιαφερομαι.

Εδω

https://www.cosmote.gr/fixed/registrypage-11

αν ισχυουν οσα αναγραφονται, ο μονος τροπος για να απαλλαχτει καποιος απο αυτες τις ενοχλητικες κλησεις,

ειναι να παει σε καταστημα cosmote.

Αληθευει;

Πρεπει, παπουδες/γιαγιαδες/απαντες, να πανε σε καταστημα cosmote για να δηλωσουν το...αυτονοητο, το να μην λαμβανουν τετοιες κλησεις, με το να κανουν εγγραφη στο μητρωο;

Πριν καιρό ειχε σταλεί μήνυμα σε κινητά κοσμοτε το οποιο απαιτουσε απαντηση (πάλι μέσω sms) για να καταγραφούν στο μητρώο οσα κινητά ήθελαν να εξαιρεθούν από τις εν λόγω κλήσεις. Τότε ειχε μια καταληκτική ημερομηνία για την καταγραφή αυτή. Υποθέτω λοιπόν οτι πλέον μόνο σε κατάστημα μπορεί να ενταχθείς. Είναι γνωστή η υποχόνδρια συμπεριφορά του οτε,τη στιγμή που άλλη εταιρία δέχεται αιτήσεις ηλεκτρονικά με συννημένη ταυτότητα και απλό κείμενο που ζητάει την ένταξη στο μητρώο.

Εγω παντως στο 13888 το ζητησα και με ρωτησε αν θελω ΚΑΙ για προωθησεις του ΟΤΕ. Ειπα ναι, για όλα.

Παντως ηδη με εχουν παρει δυο φορες. Τους λεω γιατι με καλειτε αφου εχω εγγραφει στο αρθρο 11 και μου λενε δεν θα σας ξαναενοχλήσουμε.

Ειδομεν...

Εγω παντως στο 13888 το ζητησα και με ρωτησε αν θελω ΚΑΙ για προωθησεις του ΟΤΕ. Ειπα ναι, για όλα.

Παντως ηδη με εχουν παρει δυο φορες. Τους λεω γιατι με καλειτε αφου εχω εγγραφει στο αρθρο 11 και μου λενε δεν θα σας ξαναενοχλήσουμε.

Ειδομεν...

Και εμένα πριν λίγους μήνες είχαν πάρει στο σταθερό από ΟΤΕ αυτοματοποιημένο για να γραφτώ στο άρθρο 11 και είχα επιλέξει εγγραφη.

Αλλά δεν έχει αλλάξει και κάτι από παντού παίρνουν. Επειδή ξέρω πως δουλεύουν αυτές οι εταιρείες έχουν λίστες που ανακυκλώνουν οπότε σε ξαναπαίρνουν γιατί οι λίστες είναι παλιές και παίρνουν ξανά και ξανά

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

Απο την αίτηση ως την διαγραφή περνάει ενας μήνας απ'οτι μου ειχαν πει. Απο εκεί και πέρα ειναι θέμα των εταιρειών προώθησης να ενημερώνουν τις λίστες που εχουν οπότε...

• 4 weeks later...
Απο την αίτηση ως την διαγραφή περνάει ενας μήνας απ'οτι μου ειχαν πει. Απο εκεί και πέρα ειναι θέμα των εταιρειών προώθησης να ενημερώνουν τις λίστες που εχουν οπότε...
Έως και 4 μήνες μου είπαν εμένα μέχρι να ενημερωθούν άπαντες!

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τα μυαλά, όπως και τα αλεξίπτωτα, δουλεύουν καλύτερα όταν είναι ανοιχτά!

• 1 month later...
Έως και 4 μήνες μου είπαν εμένα μέχρι να ενημερωθούν άπαντες!

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και παλι μετα απο 3 χρονια εγγραφης στο Μητρωο 11 δεν σωζεσαι... παλι θα παιρνεις διαφημιστικα μηνυματα απο διαφορους.

η λύση είναι απλά καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

δεν κοστίζει είναι παντελώς δωρεάν και όταν γίνουν πολλές οι καταγγελίες για μια εταιρεία τότε είναι και βαρύ το πρόστιμο

η αδιαφορία ευνοεί την ατιμωρησία των εταιρειών.

Xiaomi Poco F3 Pro 8GB/256GB , Xiaomi Poco X3 Pro 8GB/256GB , Xiaomi Redmi Note 10 Pro 8GB/128GB , Xiaomi Redmi Note 9 Pro 8GB/128GB , Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6GB/64GB , Huawei P Smart (2019) 3GB/64GB , Lenovo/Motorola Moto G4 Plus (Εκλάπει) , Lenovo Motorola Moto G5S Plus (Εκλάπει) , Xiaomi Redmi Note 4X (Παροπλίστηκε) , Lenovo/Motorola Moto G2 (Χαρίστηκε) , Asus Google Nexus 7 FHD WiFi

COSMOTE (GR)

WIND (GR)

Με εκτίμηση.

Και παλι μετα απο 3 χρονια εγγραφης στο Μητρωο 11 δεν σωζεσαι... παλι θα παιρνεις διαφημιστικα μηνυματα απο διαφορους.

Γιατι, μεχρι 3 χρονια ισχυει η εγγραφη;

Μετα πρεπει να ξαναγραφτεις;;;

Γιατι, μεχρι 3 χρονια ισχυει η εγγραφη;

Μετα πρεπει να ξαναγραφτεις;;;

Για πάντα ισχύει άλλα οι εταιρίες κάνουν του κεφαλιού τους και συνεχίζουν και μας ζαλίζουν.

απλά οι εταιρείες κάνουν του κεφαλιού τους αν δείτε στην ιστοσελίδα της ΑΠΠΔ (τις πρόσφατες αποφάσεις και τα πρόστιμα που έπεσαν τα οποία είναι για γέλια φυσικά και για κλάματα) γιατί ΕΜΕΙΣ οι χρήστες που μας ενοχλούν θεωρούμε περιττό να τους καταγγείλουμε

αν όμως οι καταγγελίες ήταν αντί για 50 σε κάθε εταιρεία 100 ή 1000 θα σου έλεγα μετά πόσο θα τους πόναγε η τσέπη τους και πόσο μετά θα τους ένοιαζε να ενημερώσουν τα συστήματα τους και τους συνεργάτες τους

δυστυχώς όμως για ακόμα μια φορά κερδίζει ο "ωχ αδερφισμός μας" για αυτό κάνουν ότι γουστάρουν οι εταιρείες και εμείς είμαστε οι χαμένοι της υπόθεσης πάντα

εγώ συνεχίζω να κάνω καταγγελία στην ΑΠΠΔ για κάθε εταιρεία που με ενοχλεί.

COSMOTE (GR)

WIND (GR)

Με εκτίμηση.

απλά οι εταιρείες κάνουν του κεφαλιού τους αν δείτε στην ιστοσελίδα της ΑΠΠΔ (τις πρόσφατες αποφάσεις και τα πρόστιμα που έπεσαν τα οποία είναι για γέλια φυσικά και για κλάματα) γιατί ΕΜΕΙΣ οι χρήστες που μας ενοχλούν θεωρούμε περιττό να τους καταγγείλουμε

αν όμως οι καταγγελίες ήταν αντί για 50 σε κάθε εταιρεία 100 ή 1000 θα σου έλεγα μετά πόσο θα τους πόναγε η τσέπη τους και πόσο μετά θα τους ένοιαζε να ενημερώσουν τα συστήματα τους και τους συνεργάτες τους

δυστυχώς όμως για ακόμα μια φορά κερδίζει ο "ωχ αδερφισμός μας" για αυτό κάνουν ότι γουστάρουν οι εταιρείες και εμείς είμαστε οι χαμένοι της υπόθεσης πάντα

εγώ συνεχίζω να κάνω καταγγελία στην ΑΠΠΔ για κάθε εταιρεία που με ενοχλεί.

Ξερεις τι ειναι ομως, να σε ενοχλουν απο εταιρια, και να μη σου λενε καν το ονομα της εταιριας;

Μου εχει τυχει.

Δεν μου ελεγαν, γιατι ζητουσαν καποιον κ.ταδε, να τους λεω οτι δεν ειμαι εγω, και αυτοι να επιμενουν να με ξαναπαιρνουν!

Οταν τους ελεγα να μου πουν απο ποια εταιρια καλουν, αφου προηγουμενως τους ειχα πει οτι ΔΕΝ ειμαι αυτος που ψαχνουν,

μετα δεν μου ελεγαν την εταιρια, γιατι ηταν 'προσωπικο θεμα' μου ελεγαν!

Αν τους ελεγα οτι ειμαι αυτος που ψαχνουν(ψεμματα δηλαδη), μπορει να μου ελεγαν, αλλα ποιος ξερει τι μπλεξιμο θα επακολουθουσε!

Φανταζομαι ηταν εισπρακτικη εταιρια!

Ξερεις τι ειναι να σε ζαλιζουν, και να μη σου λενε και απο ποια εταιρια;

Εγινε χαμος την τελευταια φορα, το τι τους εσυρα....

Πλεον γραφτηκα και στο μητρωο, αλλα να δουμε τι θα γινει ομως...

Ξερεις τι ειναι ομως, να σε ενοχλουν απο εταιρια, και να μη σου λενε καν το ονομα της εταιριας;

Μου εχει τυχει.

Δεν μου ελεγαν, γιατι ζητουσαν καποιον κ.ταδε, να τους λεω οτι δεν ειμαι εγω, και αυτοι να επιμενουν να με ξαναπαιρνουν!

Οταν τους ελεγα να μου πουν απο ποια εταιρια καλουν, αφου προηγουμενως τους ειχα πει οτι ΔΕΝ ειμαι αυτος που ψαχνουν,

μετα δεν μου ελεγαν την εταιρια, γιατι ηταν 'προσωπικο θεμα' μου ελεγαν!

Αν τους ελεγα οτι ειμαι αυτος που ψαχνουν(ψεμματα δηλαδη), μπορει να μου ελεγαν, αλλα ποιος ξερει τι μπλεξιμο θα επακολουθουσε!

Φανταζομαι ηταν εισπρακτικη εταιρια!

Ξερεις τι ειναι να σε ζαλιζουν, και να μη σου λενε και απο ποια εταιρια;

Εγινε χαμος την τελευταια φορα, το τι τους εσυρα....

Πλεον γραφτηκα και στο μητρωο, αλλα να δουμε τι θα γινει ομως...

φαντάζομαι δεν σε καλούσαν με απόκρυψη άρα από τον τηλεφωνικό αριθμό και μια αναζήτηση στο διαδίκτυο θα έβρισκες ποια εταιρεία είναι (αν και μου θυμίζει εισπρακτική ή δικηγορικό γραφείο) από εκεί και πέρα υπάρχει το truecaller που επίσης έχει καλή αναγνώριση κλήσεων και αναζήτηση αριθμών

και μετά θα έμπαινες στην ιστοσελίδα της ΑΠΠΔ και θα έκανες την καταγγελία σου.

το να γραφτείς στο μητρώο του άρθρου 11 από τον τηλεπικοινωνιακό σου πάροχο δεν εξασφαλίζει ότι δεν θα σε ενοχλήσει κανείς.

γιατί απλά ούτε οι εταιρείες ούτε οι συνεργάτες αυτών έχουν το μητρώο ενημερωμένο (η δικαιολογία που λένε "λάθος του συστήματος")

η λύση για να το θυμούνται είναι η καταγγελία στην ΑΠΠΔ

ικανός αριθμός καταγγελιών για κάθε εταιρεία σημαίνει μεγάλο πρόστιμο

μόνο όταν πονέσει η τσέπη τους θα διατηρούν τα συστήματα τους ενημερωμένα και τους συνεργάτες τους και φυσικά δεν θα τολμήσουν να ενοχλήσουν ξανά τον οποιοδήποτε.

COSMOTE (GR)

WIND (GR)

Με εκτίμηση.

φαντάζομαι δεν σε καλούσαν με απόκρυψη άρα από τον τηλεφωνικό αριθμό και μια αναζήτηση στο διαδίκτυο θα έβρισκες ποια εταιρεία είναι (αν και μου θυμίζει εισπρακτική ή δικηγορικό γραφείο) από εκεί και πέρα υπάρχει το truecaller που επίσης έχει καλή αναγνώριση κλήσεων και αναζήτηση αριθμών

και μετά θα έμπαινες στην ιστοσελίδα της ΑΠΠΔ και θα έκανες την καταγγελία σου.

το να γραφτείς στο μητρώο του άρθρου 11 από τον τηλεπικοινωνιακό σου πάροχο δεν εξασφαλίζει ότι δεν θα σε ενοχλήσει κανείς.

γιατί απλά ούτε οι εταιρείες ούτε οι συνεργάτες αυτών έχουν το μητρώο ενημερωμένο (η δικαιολογία που λένε "λάθος του συστήματος")

η λύση για να το θυμούνται είναι η καταγγελία στην ΑΠΠΔ

ικανός αριθμός καταγγελιών για κάθε εταιρεία σημαίνει μεγάλο πρόστιμο

μόνο όταν πονέσει η τσέπη τους θα διατηρούν τα συστήματα τους ενημερωμένα και τους συνεργάτες τους και φυσικά δεν θα τολμήσουν να ενοχλήσουν ξανά τον οποιοδήποτε.

Αν σου πω οτι καθε φορα με καλουσαν απο διαφορετικο αριθμο;;;;

Υποχρεουνται να ενημεροι για το Μητρωο.

Τι θα πει 'λαθος συστηματος';

Αν ηταν ετσι, δεν υπαρχει λογος υπαρξης του Μητρωου. Δεν -θα πρεπε να - μπορουν να το επικαλεστουν.

Αν ηταν ετσι, δεν υπαρχει λογος υπαρξης του Μητρωου. Δεν -θα πρεπε να - μπορουν να το επικαλεστουν.

κανονικά ναι είναι υποχρεωμένοι να έχουν ενημερωμένο το μητρώο

αλλά....στην πράξη αυτό δεν ισχύει καθώς όπως είπα ξεκινάνε όλα από το γεγονός ότι ΕΜΕΙΣ δεν προχωράμε σε καταγγελίες έτσι αυτοί οι λίγοι που θα τους κάνουν καταγγελία (αν δεις στην σχετική ιστοσελίδα της ΑΠΠΔ) θα τους επιφέρουν μικρά χρηματικά πρόστιμα τα οποία είναι για γέλια.

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

καταρχήν στο διπλανό φόρουμ ADSLgr.com υπάρχει μια "μαύρη λίστα" με αριθμούς λογικά εκεί θα υπάρχει κάποιος από τους αριθμούς του συγκεκριμένου που σε ενόχλησε αλλά και με τους τρόπους που σου είπα βρίσκεις ποιοι είναι

COSMOTE (GR)

WIND (GR)

Με εκτίμηση.

κανονικά ναι είναι υποχρεωμένοι να έχουν ενημερωμένο το μητρώο

αλλά....στην πράξη αυτό δεν ισχύει καθώς όπως είπα ξεκινάνε όλα από το γεγονός ότι ΕΜΕΙΣ δεν προχωράμε σε καταγγελίες έτσι αυτοί οι λίγοι που θα τους κάνουν καταγγελία (αν δεις στην σχετική ιστοσελίδα της ΑΠΠΔ) θα τους επιφέρουν μικρά χρηματικά πρόστιμα τα οποία είναι για γέλια.

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

καταρχήν στο διπλανό φόρουμ ADSLgr.com υπάρχει μια "μαύρη λίστα" με αριθμούς λογικά εκεί θα υπάρχει κάποιος από τους αριθμούς του συγκεκριμένου που σε ενόχλησε αλλά και με τους τρόπους που σου είπα βρίσκεις ποιοι είναι

Εχεις λινκ απο την αντιστοιχη σελιδα στο adslgr?

Εχεις λινκ απο την αντιστοιχη σελιδα στο adslgr?

δες εδώ

COSMOTE (GR)

WIND (GR)

Με εκτίμηση.

Η εισπρακτική εταιρεία δεν νομίζω να επηρεάζεται από το άρθρο 11 .

Αυτό είναι για διαφημιστικούς σκοπούς και απευθείας πωλήσεις

Edited by Vasileios