Jump to content

Κλοπή ή απώλεια κινητού: Εμπειρίες, συμβουλές, αντιμετώπιση


 Κοινοποίηση

Σας έχουν κλεψει ποτε το κινητο;  

552 members have voted

  1. 1. Σας έχουν κλεψει ποτε το κινητο;



Recommended Posts

Μπορεί κάλλιστα να του βγάλει την κάρτα SIM και να το φορμάρει.

Άρα το Phone Guardian δε θα μπορεί να στείλει τίποτα και σε κανέναν.

Από εκεί και πέρα ο κλέφτης έχει ένα ωραιότατο καινούργιο τηλέφωνο.

Όσο υπάρχουν αντικλεπτικές λύσεις, τόσο οι κλέφτες θα εκσυγχρονίζονται. ;)

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 479
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

παιδια χθες μου εκλεψαν το Ν95 μου και ειμαι πολυ στεναχωρημενη. ψαχνω να βρω καποιο τροπο για να μπορεσω να το εντωπυσω. παρακαλω καμοια βοηθεια.

 

ξερει κανεις για το blacklist τα IMEI.

Link to comment
Share on other sites

Γνωριζει καποιος κατι περισσοτερο για τα παρακατω :)

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2328982#post2328982

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καθώς πριν από 4 ημέρες, το απόγευμα έπεσα θύμα κλοπής στον εργασιακό μου χώρο, θέλω να ενημερώσω ότι η συσκευή μου,

ένα Nokia E 65 με IMEI: 353261011562387,

έχει δηλωθεί στην αστυνομία και στη Nokia ως κλεμμένη.

 

Όποιος ακούσει κάτι ας με ενημερώσει, καθώς η συσκευή είναι επαγγελματική και έχω πάθει πολύ μεγάλη ζημιά με την απώλεια της.

 

Σας ευχαριστώ θερμά.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Εμένα δν με έχουν κλέπψει ποτέ, αλλα με αυτά που ακούω θα βγω στους δρομους κρατώντας το επειδικτικά για να μου το κλέψει κάποιος απ'το χέρι και έτσι θα παρω καινούργιο :lol::lol::lol::drool:
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
paidia, milame eimai malwmeni me ta kinita.. ena to afisa se kathisma ktel 8510(o odigos de vrike tpt), to allo mou to eklepsan se astiko 6131(gia mia stasi- kalitera na perpatousa), to allo mou epese apo to mixanaki 3330(to dilwsa stin astinomia- klain) kai ekei pou efaga TO ksenerwma kai lew tha parw ena aplo teleiws na kanw tin douleia mou xwris agxos kai pira ena 60 euro, vrika sto metro ena k850i sony ericsson, gamaaaaaaato! eixe kleisei apo mpataria, den eixe kwdiko asfaleias, siga min to edina sto metro na to trwgane alloi, to kratisa gia 3 mines.. kai proxtes, eimai sto ktel mprosta sta skalia dipla ston odigo kai katevainontas paw na to valw stin tsanta alla apo oti fantazomai epese sto patwma.. ekana 2 wres na to katalavw, epsaksa sto simeio pou katevika(epi tis ethnikis odou, den pernouse polis kosmos), evala gnwsto na paei na prolavei to leoforeio ston kifisso kai to epsakse me ton odigo alla tpt! kati egine se ekeino to leoforeio alla den katalavainw an o odigos den pire xampari i ekane tin papia!!!!! me kalouse i mana mou 15 lepta afou eixa katevei kai kapoios to sikwse, de milise kai de to ksanasikwne (pira kai egw otan to katalava kai xtipouse) mexri na kleisei apo mpataria.. eixa vaei kwdiko asfaleias, de thimamai to IMEI, ti kanw? to pairnw apofasi??? poso eukolo einai na parakampsoun ton kwdiko asfaleias?
Link to comment
Share on other sites

@ bbeleftheriadd

Καλώς ήλθες στο myphone.:)

 

Θα σε παρακαλούσα -αν δεν υπάρχει κάποιος πολύ σοβαρός λόγος- να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες ώστε τα μηνύματά σου (και ιδιαίτερα μεγέθους όπως το παραπάνω) να είναι ευκολοδιάβαστα.;)

Link to comment
Share on other sites

@bbeleftheriadd

 

Έιδες πως έκανες που έχασες ένα κινητό που ήδη βρήκες; Φαντάσου αυτός που το πλήρωσε ήδη.

 

Παιδιά θέλει προσοχή σε δημόσιους χώρους. Πλέον ένα κινητό έχει γίνει το απόλυτο gadget οπότε θέλει επιπλέον προσοχή.

Επίσης πάντα να κάνετε backup στον υπολογιστή σας. Ποτέ στην SIM, αυτό είναι ξεπερασμένο για κινητά 10ετίας που είχαν μόνο απλά τηλέφωνα. Γιατί στην SIM αποθηκευοντε μόνο αριθμοί και αυτοί όχι ομαδοποιημένοι αν υπάρχουν πολλαπλά πεδία αν καταχώρηση, και όταν χαθεί το κινητό, χάνετε και η SIM. Τουλάχιστον αν γίνει το κακό να κλαίμε μόνο την συσκευή. Ο κωδικός ασφαλείας είναι αμφιλεγόμενος, από την μία καθυστερεί κάποιον επιδειγματία, από την άλλην αν το βρει κάποιος που επιθυμεί να το επιστρέψει και το κινητό έχει κλείσει κατά την πτώση τότε δεν θα μπορεί να βάλει άλλη SIM και να ψάξει κάποιο νούμερο από το τηλεφωνικό κατάλογο για να ψάξει το κάτοχο.

 

Ευτυχώς ποτέ δεν έχω χάσει κινητό. Μία φορά βρήκα ένα πανάκριβο Νοκια 8800 στην διπλανή μου θέση του μετρό από τον τύπο που μόλις σηκώθηκε αλλά κατάλαβα μετά από 10 δευτερόλεπτα και αμέσως μπλόκαρα στο τσακ την πόρτα του μετρό και τον κινήγησα και του το έδωσα. Μόνο την χαρά που του έδωσα και τον κόπο που του γλύτωσα, άξιζε πολύ παραπάνω από τα 5 λεπτα που περίμενα το επόμενο μετρό και το κινητό που θα μπορούσα να κρατήσω αλλά θα έννοιωθα άβολα να χρησιμοποιώ.

Less is more...
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
Η μήτερα μου την προηγούμενη εβδομάδα έχασε ένα Sony Ericsson W760 που είχε με σύνδεση στο δίκτυο της ΤΙΜ(WIND).Η συσκευή έχει GPS και αναρωτιέμαι αν μπορεί αυτό να βοηθήσει για να βρούμε τη συσκευή.Είναι δυνατό?Κάθε πληροφορία δεκτή...Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Link to comment
Share on other sites

Ξέχασέ το.

Πρακτικά είναι αδύνατο.

Και μέσω δικτύου (GSM/3G) μπορεί να βρεθεί, αλλά θέλει εισαγγελική παρέμβαση κτλ...

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Ίσως ένα θέμα που τώρα τελευταία βασανίζει πολλούς πολίτες που πέφτουν θύματα κλοπής κινητών. Ενάς από αυτούς είναι και ένας φίλος μου που μόλις σήμερα του έκλεψαν ένα Νόκια Ν95 8GB και ένα Ipod Touch 32GB (άτυχος άνθρωπος:mad:) . Τελικά υπάρχει κάποιος τρόπος να βρεθεί έστω το κινητό μέσω ΙΜΕΙ. Έχω ψάξει να μάθω στο internet όμως λένε μόνο ότι μπορούν να το μπλοκάρουν και όχι να το βρουν. Ξέρετε τίποτα εσείς ?
~~They come. They fight. They destroy. They corrupt. It always ends the same.... ~~
Link to comment
Share on other sites

Οι εταιρειες μπορουν να δουν ποια sim ειναι μεσα στο κινητο και να βρουν το νουμερο.Επισης μπορουν να βρουν το στιγμα του κινητου.Αλλα για να γινουν αυτα θα πρεπει να κινηθεις νομικα και να παρεμβει εισαγγελεας.Γενικα ειναι μεγαλο το μπερδεμα και για ενα κινητο δεν ασχολουνται ευκολα μαζι σου.
Link to comment
Share on other sites

Μα αν δεν ασχοληθούν με κινητό με τι θα ασχοληθούν ??? Όλοι άχριστοι σε αυτό τον κόσμο. Εφόσων μπορούν να κάνουν κάτι έπρεπε να γινόταν
~~They come. They fight. They destroy. They corrupt. It always ends the same.... ~~
Link to comment
Share on other sites

Δεν περναει μερα που να μην ερθουν 3-4 ατομα στο καταστημα που εργαζομαι για αντικατασταση καρτας επειδη τους εκλεψαν το κινητο...ζουγκλα εχει γινει η κατασταση.Για την κλοπη κινητου ομως δεν προκειται να ασχοληθει κανενας μαζι σου.Αν υπηρχαν λογοι οικονομικου εγκληματος η υποψια τρομοκρατικης επιθεσης η ακομα και απαγωγη τοτε ναι.Φαντασου να ζηταγαν ολοι παρεμβαση εισαγγελεα.Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να ζητησεις να το κλειδωσουν για να το βαλει τουλαχιστον αυτος που το πηρε στον !#%& του.
Link to comment
Share on other sites

Το έχει κάνει ήδη ο φίλος μου. Πάντως όπως είπες και εσύ η κατάσταση χειροτερεύει κάθε μέρα. Παρεπιπτώντος , στο σχολείο μου του το έκλεψαν μέσα από την τσάντα του στα αποδυτήρια καθώς αυτός ήταν στο μάθημα (γυμναστική). Λογικά κανένας 3ος του Γυμνασίου θα του πήρε. Κρίμα πάντως... Του έκλεψαν και Ipod και Ν95 8GB
~~They come. They fight. They destroy. They corrupt. It always ends the same.... ~~
Link to comment
Share on other sites

Για να κλειδωσει το κινητο εντελως για ελληνικες sim πρεπει να παει και στα 3 δικτυα να κανει μια αιτηση με το imei του κινητου και το αντιγραφο της καταγγελιας που εκανε στην αστυνομια.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
ειναι πολυ ασχημο πραγμα η κλοπη!ελπιζω καποτε να τιμωρηθουν ολοι αυτοι που το εχουν κανει οπως τους αξιζει!!τελος παντων ειμαι λιγο θυμωμενος γιατι επεσε προσφατα η κοπελα μου θυμα κλοπης τσαντας που ειχε μεσα κινητο γυαλια λεφτα και πολλα χρησιμα εγγραφα...παραβιασανε το αυτοκινητο της που ειχε σταθμευσει για 5 λεπτα μεσημερι(εχουν αποθρανσυνθει τελειως)
Link to comment
Share on other sites

Δίκιο έχεις να θυμώνεις αλλά από τη πλευρά μας κι εμείς θα πρέπει να προσέχουμε. Μέσα στο αυτοκίνητο τσάντες, μπουφάν, γυαλιά ηλίου κ.λ.π. δε τα αφήνουμε (τουλάχιστον σε ορατό σημείο).
Link to comment
Share on other sites

Και ενα update:η vodafone απο 18/11/2008 καταργησε την υπηρεσια φραγης σε συσκευη τηλεφωνου.Οποτε,αγαπητοι μου κλεφτες,καρτουλα vodafone στο κινητο που "αποκτησατε" και ολα μια χαρα...παντα τετοια vodafone,μπραβο:mad:.Δεν ξερω τι εχουν κανει οι αλλοι 2,αν γνωριζει κανεις ας μας πει.
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα και χρόνια πολλά! :)

Θα ήθελα πρώτα απ'όλα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κανείς τι ισχύει για wind & cosmote, εάν δηλαδή έχουν τη δυνατότητα να "κλειδώσουν" με τη βοήθεια του ΙΜΕΙ μια συσκευή που έχει κλαπεί. Ρωτάω γιατί το καλοκαίρι που μου έκλεψαν τη συσκευή, κάλεσα πρώτα στη voda, όπου μου ανέφεραν τι δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίσω στο κατάστημα και μετά πήρα στην Cosmote , από όπου με ενημέρωσαν ότι δεν παρέχουν τέτοιου είδους υπηρεσία.

Επίσης όσον αφορά την κατάργησης της συγκεκριμένης δυνατότητας από τη Voda, έκανα φύλλο και φτερό το site τους και δεν βρήκα κάτι σχετικό.

Κάλεσες στο call centre και σου το είπαν;

Link to comment
Share on other sites

εγω πιστευω ολα μπορουνε να τα βρουνε απλα δεν καθοντε να ασχοληθουνε με ενα κινητο...

καθε μερα θα γινοταν πανικος!!

Link to comment
Share on other sites

Και ενα update:η vodafone απο 18/11/2008 καταργησε την υπηρεσια φραγης σε συσκευη τηλεφωνου.Οποτε,αγαπητοι μου κλεφτες,καρτουλα vodafone στο κινητο που "αποκτησατε" και ολα μια χαρα...παντα τετοια vodafone,μπραβο:mad:.Δεν ξερω τι εχουν κανει οι αλλοι 2,αν γνωριζει κανεις ας μας πει.

 

Τουλάχιστον η Vodafone το παρείχε σαν υπηρεσία. Οι άλλες δύο ποτέ δεν το είχαν, με αποτέλεσμα και αυτό που πρόσφερε η Vodafone να είναι δώρον άδωρον. Τι να το κάνεις να βάλει φραγή στις SIM Vodafone εφόσον οι SIM των άλλων θα ήταν αποδεκτές; Φαντάζομαι είναι από τους λόγους που καταργήθηκε σαν υπηρεσία.

Link to comment
Share on other sites

Για να κλειδωσει το κινητο εντελως για ελληνικες sim πρεπει να παει και στα 3 δικτυα να κανει μια αιτηση με το imei του κινητου και το αντιγραφο της καταγγελιας που εκανε στην αστυνομια.

 

το imei σε μια συσκευη μπορει να αλλαξει....δεν ειναι κατι το πολυ δυσκολο...οσο για τις συσκευες που κλεβονται.....ειναι λογικο μιας και η εγκληματικοτητα αυξανεται με γρηγορους ρυθμους....:cry:...και τα κινητα ειναι ακριβα και ευκολος στοχος....

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

Link to comment
Share on other sites

Τουλάχιστον η Vodafone το παρείχε σαν υπηρεσία. Οι άλλες δύο ποτέ δεν το είχαν, με αποτέλεσμα και αυτό που πρόσφερε η Vodafone να είναι δώρον άδωρον. Τι να το κάνεις να βάλει φραγή στις SIM Vodafone εφόσον οι SIM των άλλων θα ήταν αποδεκτές; Φαντάζομαι είναι από τους λόγους που καταργήθηκε σαν υπηρεσία.

 

 

Τωρα πλεον αν χασεις το τηλέφωνο σου πρεπει να τσακιστεις να βρεις ενα vshop και να κανεις αντικατασταση καρτας προκειμενου να μην χρησιμοποιηθει η χαμενη σιμ. Η υπηρεσια της αμεσης φραγης ηταν καλη. Τωρα ειναι λιγο πιο χρονοβορο και βεβαιως θα σκασεις και 17,50 ευρω για την καινουρια καρτα (που ουτως ή αλλως δεν θα γλιτωνες...). Αλλα φυσικα δεν κολλας εκει, το χαμενο κινητο πώς κανεις αποσβεση...:p

http://img403.imageshack.us/img403/8225/cae7gdirjo3.jpg

http://www.hdgr.eu http://photoxstation.googlepages.com

Ο Χρόνος είναι πολύ αργός για όσους περιμένουν, πολύ γρήγορος για όσους φοβούνται, πολύ μακρύς για όσους υποφέρουν, πολύ σύντομος για όσους χαίρονται και αιώνιος για όσους αγαπούν

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...