Jump to content

angelfeather

Members
  • Δημοσιεύσεις

    428
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by angelfeather

  1. Να επικοινωνήσεις με την εξυπηρέτηση για ενεργοποίηση περιαγωγής
  2. Να σου πω την αλήθεια δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα στη φάση αυτή με τη χρήση που κάνω, και το 4g καλό είναι. Απλώς ασχολήθηκα λόγω αλλαγής κινητού. Ελπίζω να βελτιωθεί η κατάσταση μέχρι να αλλάξουν οι ανάγκες.
  3. Στο δρόμο για Καλαμαριά η κατάσταση είναι σαφώς χειρότερη, αλλά για Καλαμαριά να πω την αλήθεια δεν περιμενα καν να υπάρχει
  4. Λίγο πιο κάτω έκανα τεστ πάλι τώρα
  5. Γραφεία οασθ, Μπότσαρη
  6. Πρώτη φορά κινητό 5g, οπότε σήμερα το πρώτο τεστ, Θεσσαλονίκη, Τούμπα.
  7. Δεν με νοιάζει η ταχύτητα στην παρούσα φάση, μόνο το αν μπορεί να πιάσει 5g απο vodafone. Αργότερα βλέπουμε για θέμα δικτύου, προς το παρόν δε με συμφέρει να φύγω. Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση όσον αφορά Καραβασίλη! Ευχαριστώ, θα το κοιτάξω!!!
  8. Μήπως γνωρίζει κανείς που οφείλεται η μεγάλη διαφορά στην τιμή σε σκρουτζομάγαζα σε σχέση με κωτσόβολο, πλαίσιο, public κλπ? Με ενδιαφέρει το τηλέφωνο και το έχω βρει στα 330 ευρώ σε ένα κατάστημα καραβασιλης από το skroutz, αλλά μιλάμε για 70 ευρώ διαφορά από τα γνωστά. Υπάρχει περίπτωση να μην είναι ευρωπαϊκή version και για αυτό πέφτει το κόστος; Τι να προσέξω; Ζητώ συγγνώμη αν έχει ήδη συζητηθεί, βρήκα μόνο αυτό στις τελευταίες σελίδες, ότι πρέπει να γράφει πάνω: SM-A528B/DS Εσείς από που κάνατε αγορά; Έχει κανείς μήπως vodafone να επιβεβαιώσει αν παίζει το 5g; ETA: πήγα λίγο πιο πίσω στις σελίδες και είδα ένα συμφορουμίτη που πρότεινε το mi.gr. Samsung Galaxy A52s 5G A528 Light Violet 6GB/128GB Dual Sim EU (mi.gr) Φαίνεται ευρωπαϊκή version και αναγράφει τα 2 χρόνια εγγύηση. Κάτι άλλο που θα έπρεπε να προσέξω;
  9. Μιας και δημιουργήθηκε θέμα για το 5G version, ας ρωτήσω και εδώ: ξέρει κανείς που έχουν πάει τα dual apps; Δεν υπάρχουν στο μενού όπως στα υπόλοιπα μοντέλα. Γιατί άραγε έχει αφαιρεθεί από τη 5G version;
  10. Έχει πάρει κανείς το redmi note 5g και ξέρει τι συμβαίνει με τα dual apps; Δεν υπάρχουν στο μενού.
  11. Το έχουμε πει πολλές φορές, οι κάρτες δεδομένων δεν είναι συμβατές με το app, εμφανίζεται μόνο λογαριασμός και χρήση, δεν μπαίνουν από εκεί πακέτα. Και δεν υπάρχει σίγουρα πλέον κανένα όριο 100 GB/μήνα.
  12. Όντως, απλά το είπα για όσους ενδιαφέρονται να κάνουν χρήση αυτού του δικαιώματος και δεν είναι στο Α ή Β, ας βάλουν πρώτα τηλεφωνητή να έχουν, καλού κακού.
  13. Επειδή εγώ έχω CU, δεν το ξέρω το συγκεκριμένο πακέτο αν έχει επιλογή αυτόματης ανανέωσης. Δες εδώ πώς το βλέπεις στην εφαρμογή: https://www.vodafone.gr/vodafone-you/?m_source=prepay-listing-banner&m_medium=banners&m_name=20201105-vodafone-you Αν βρεις κάπου να λέει "αυτόματη ενεργοποίηση" επίλεξε το.
  14. Να κάνεις ανανέωση αυτόματα δεν γίνεται, αλλά υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να το κάνεις γρήγορα. Κατεβάζεις το my vodafone app ή το cu app αν έχεις cu, και ενεργοποιείς το one click paypal, οπότε θα μπορείς να βάζεις πανεύκολα κάρτα όταν έρχεται η ώρα. Επίσης μπορείς να επιλέξεις τα αυτόματα πακέτα που μπαίνουν κάθε μήνα μόνα τους, οπότε έτσι λιγοστεύεις κι άλλο το χρόνο που χρειάζεται να ασχοληθείς.
  15. Όχι όλοι, "Δυνάμει των ανωτέρω αλλαγών (Α,Β,Γ), οι συνδρομητές που επηρεάζονται". Άρα θα πρέπει να είναι στα προγράμματα που αναγράφονται στα Α και Β, και για το Γ θα πρέπει να έχουν τηλεφωνητή.
  16. Τι θες να σου κάνει το chat της Vodafone, δεν μπαίνει φραγή σε επιλεγμένους αριθμούς όσον αφορά τις εισερχόμενες κλήσεις.
  17. Μην τα πιστεύεις αυτά, αν αποσυνδεθείς πριν τη λήξη του συμβολαίου σαφώς θα χρεωθείς. Καλό είναι να ζητήσεις το αντίγραφο του συμβολαίου σου ή της τελευταίας ανανέωσης, αν δεν το έχεις κρατήσει. Εκεί έχει ένα πίνακα που γράφει τι θα χρεωθείς ανάλογα το μήνα αποσύνδεσης.
  18. Άλλο το my account και άλλο το my vodafone. To app δεν παίζει σωστά με τις συνδέσεις δεδομένων όπως το wifi on the spot. Έχω το φοιτητικό mobile broadband και ακριβώς το ίδιο συμβαίνει.
  19. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, και εγώ θεωρώ ότι είναι ένα παράλογο κόστος και επίσης εκνευριστικό είναι και το διάστημα των 30 ημερών. Απλώς και η φορητότητα σε καρτοκινητό έχει γίνει επίσης μπελάς, οπότε ναι μεν δεν πληρώνεις εκεί 20ρικο, αλλά ψάχνεις να βρεις κατάστημα που "θα έχει κάρτες sim" :rolleyes: Εγώ είμαι τεμπέλης και δεν ήθελα να ασχοληθώ (χρόνος είναι χρήμα κλπ κλπ) οπότε δεν είχα γκρινιάξει, αλλά σε εμένα είχε λήξει το συμβόλαιο οπότε δεν είχα κάτι άλλο να πληρώσω. Λογικά για να τα κάνουν αυτά νομικά είναι καλυμμένοι, οπότε η ΕΕΤΤ δε θα έκανε τίποτα απολύτως, ίσως ο Συνήγορος που σκέφτεσαι είναι μια καλή ιδέα.
  20. Το τέλος αποσύνδεσης έχει όντως καταργηθεί, αλλά εσύ κάνεις μετατροπή σε κάρτα, δεν αποσυνδέεσαι. Τέλος μετατροπής είναι αυτό που σου ζητάνε. Οπότε ή το πληρώνεις και κάνεις κάρτα στη Vodafone ή πας στην Cosmote για να πληρώσεις μόνο τη ρήτρα και όχι επιπλέον τέλη. Τώρα για την εξουσιοδότηση που έχεις θέμα στο κατάστημα δεν ξέρω, αυτό καλό είναι να το ρωτήσεις στην εξυπηρέτηση, δηλαδή τι ακριβώς χρειάζεσαι για να μην πάτε και οι δύο μαζί.
  21. Ποιο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις; Τη διαδικασία την κάναμε πριν μερικά χρόνια, δεν νομίζω να έχει αλλάξει. Μου είχαν πει από το τμήμα αποσυνδέσεων να πληρώσω το λογαριασμό και το τέλος 20 ευρώ, υπέγραψα στο καταστημα και σε 30 ημέρες έγινε. Στη δική σου περίπτωση όμως μάλλον θέλει να πληρώσεις και για πρόωρη αποσύνδεση, αφού λες λήγει σε 5 μήνες το συμβόλαιό σου.
  22. Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει που είναι το περίεργο να υπάρχει ένα ελάχιστο κόστος ανά 12μηνο για τη διατήρηση ενός αριθμού. Τι είναι δηλαδή για να δίνεται εντελώς τζάμπα; Όποιος πραγματικά χρειάζεται δεν έχει κανένα θέμα να βάζει μία φορά κάρτα το δίμηνο για να έχει και τις πλήρεις υηρεσίες, τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες. Θα συμφωνήσω με όλους όσους είπαν ότι καλό ειναι να ζητάμε σωστές τιμές που να ανταποκρίνονται στην ελληνική πραγματικότητα και τις παροχές, αλλά όχι να πάμε στο άλλο άκρο. Πολύ πιθανόν αν εξαλείφονταν οι νοοτροπίες αυτών που δεν θέλουν ούτε το ελάχιστο να δώσουν να ήταν καλύτερα τα πράγματα για όλους.
  23. Ανοιγεις incognito tab για να μην μπαινει το https
  24. Καλησπέρα Για τη χρήση που λες ότι θέλεις να κάνεις, δηλαδή να βάζεις κάρτα μία φορά το δίμηνο, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα και θα είναι μόνιμα ανοιχτές και οι εισερχόμενές σου. Το γεγονός ότι είσαι μόνιμα στο εξωτερικό καθόλου δεν θα τους απασχολήσει, αφού είσαι σε χώρα εντός ΕΕ. Έχω ξάδερφο στην Αγγλία εδώ και 7 χρόνια με τον ίδιο ελληνικό αριθμό σε δίκαρτη συσκευή με τον αγγλικό του απλά για να τον παίρνουμε από εδώ, ειδικά από τότε που έγινε και δωρεάν αυτό, και δεν έχει γίνει ποτέ τίποτα. Και μία φορά του έγινε και φραγή εισερχομένων επειδή ξέχασε να βάλει κάρτα, αλλά ο αριθμός δε χάνεται έτσι εύκολα, και μία κάρτα το χρόνο να βάζεις τον διατηρείς. Με το που θα γίνει ανανέωση φεύγει και η φραγή εισερχομένων, αν δηλαδή ξεχαστείς, απλώς θα χάσεις το χρηματικό υπόλοιπο. Φαντάζομαι ότι πρόβλημα μπορεί να έχουν κάποιοι που κάνουν τρελλή χρήση συνέχεια σε περιαγωγή, οπότε ίσως τότε κάποιο καμπανάκι χτυπήσει, αλλά δεν έχω μάθει ποτέ για τέτοια περίπτωση. Η επίσημη ενημέρωση είναι πάντως αυτή "επιπλέον χρεώσεις περιαγωγής θα εφαρμόζονται κατά τη διάρκεια ενός μήνα τιμολόγησης όταν σύμφωνα με τα στοιχεία των τεσσάρων (4) προηγούμενων λογαριασμών η εγχώρια χρήση και παρουσία δεν είναι επικρατούσα έναντι της χρήσης και παρουσίας σε άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. Η επιπλέον ανώτατη κατά περίπτωση χρέωση θα είναι €0,0397/λεπτό για εξερχόμενες κλήσεις, €0,0124/sms για αποστολή sms, €0,00434/MB για χρήση internet, €0,0098/λεπτό για εισερχόμενες κλήσεις. Η επιπλέον χρέωση δεν θα εφαρμοσθεί στις περιπτώσεις που οι εθνικές χρεώσεις υπερβαίνουν τα: €0,23/λεπτό για εξερχόμενες κλήσεις φωνής, €0,06/λεπτό για εισερχόμενες κλήσεις φωνής, €0,07 για αποστολή sms και €0,25/ΜΒ για χρήση Internet. Οι επιπλέον χρεώσεις αφορούν κίνηση προς/από τα δίκτυα της Ε.Ε., με βήμα χρέωσης ανά δευτερόλεπτο για τη φωνή και ανά ΚΒ για χρήση internet, ενώ για τις εξερχόμενες κλήσεις ισχύει ελάχιστη χρέωση διάρκειας 30 δευτερολέπτων." Σε κάθε περίπτωση έχει να κάνει με τη χρέωση και όχι τη διατήρηση του αριθμού που σε ενδιαφέρει. https://www.vodafone.gr/eshop/kiniti/basic-charges-consumers/
×
×
  • Create New...