Jump to content

[Επίσημο] LG G3 (D855)

mindfield
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

μπορει να συμβαινει σε ελαχιστο ποσοστο,γιατι αρκετες εφαρμογες δεν αναβαθμηστικαν να υποστηριζουν την mm.παντως αν γινει σωστα η αναβαθμηση εγω προτεινω να μην επαναφερουμε εφαρμογες απο το αντιγραφο ασφαλειας της google αλλα να τις ξανακατεβαζουμε απο την αρχη.
:ninja:

• Απαντήσεις 17,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Έχω μια 64GB micro sd, η οποία μέχρι τώρα δουλεύει σωστά στο lg g3. Όταν την είχα αγοράσει την είχα βάλει απ' ευθείας από τη συσκευασία και το κινητό έκανε το format.

Σήμερα, χρειάστηκε να την βάλω σε ένα card reader, το οποίο σε windows 10 ήθελε να την κάνει format και δεν αναγνώριζε τον τύπο του partition. Σημειώνω πως είναι exFat (default επιλογή για τέτοιο μέγεθος όταν κάνεις format από το κινητό). Την ξαναβάζω στο κινητό, δουλεύει μια χαρά. Δοκίμασα άλλα 2 card readers, με τα ίδια αποτελέσματα. Η κάρτα βέβαια συνεχίζει να δουλεύει μια χαρά.

Στη συνέχεια, βάζω stock ελληνική mm με LG UP, και περνάω TWRP με το γνωστό τρόπο. Με το πρώτο restart, η κάρτα δεν μπορούσε να διαβαστεί από το κινητό και ζήταγε να την κάνει format. Δεν το έκανα, το βάζω στο card reader, ζητά πάλι format (μάλιστα με μόλις 1MB partition να βλέπει). Ξαναπερνάω stock mm χωρίς να περάσω TWRP+root, η κάρτα στο κινητό είναι μια χαρά, διαβάζει μάλιστα τα αρχεία κανονικά, ενώ στο card reader πάλι ζητά format.

Ξαναπερνάω TWRP+root, και μπαίνω TWRP. Το twrp την βλέπει κανονικά (θυμίζω, είναι exFat) αλλά το android mm ζητά να την μορφοποιήσει. Ακόμα και μορφοποίηση να κάνω, ζητά πάλι μορφοποίηση.

Από TWRP λοιπόν, την κάνω format σε fat, και δουλεύει κανονικά στο android, αλλά λόγο του fat δεν μπορώ να αποθηκεύσω μεγάλα αρχεία (βιντεο).

Από ότι είδα στο xda, αρκετοί έχουν θέμα με κάρτες μεγαλύτερες από 32GB, αλλά χωρίς να καταλήγει κανείς πουθενά.

Επίσης, με το autorecMM έχουμε μία έκδοση TWRP χαμηλότερης της 3.0.0, στην οποία υποτίθεται ότι διόρθωναν αρκετά πράγματα σχετικά με το exFat, αλλά δεν γνωρίζω πως να κάνω αναβάθμιση το TWRP στην τελευταία έκδοση για lg g3 (3.0.0 stable). Αν κάποιος έχει πληροφορίες, plz post.

Πριν να με κράξετε, γνωρίζω πως το twrp είναι recovery και όχι kernel, και πως κανονικά ΔΕΝ έπρεπε να έχει καμία σχέση με το αν η συσκευή διαβάζει ή όχι τις SD, αφού δεν πειράζει τον kernel, έλα όμως που παίζει ρόλο.....

So, έχει κανείς καμία ιδέα πως να κάνω exFat SD Card 64GB ή μεγαλύτερη να δουλέψει σε rooted lg g3 mm? Είχε κανείς στο παρελθόν σχετική εμπειρία;

edit: έβαλα τελικά το πιο πρόσφατο twrp 3.0.0 για το lg g3 φλασάροντας απλά το img. Αλλά δεν άλλαξε κάτι τελικά σχετικά με τη συμπεριφορά της SD card.

Edited by kogos

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Για να συνεχίσω από το προηγούμενο μακροσκελές ποστ, το custom recovery δεν θα έπρεπε να έχει σχέση με τις sd card... ο kernel είναι που κανονικά κάνει όλη τη δουλειά. Πράγμα το οποίο με βάση σε υποψίες ότι κάτι μεταξύ autorecMM και Hacer Permisivo.zip αλλάζει κάτι στον kernel... Θα δοκιμάσω να βάλω twrp με το twrp manager και να μην εγκαταστήσω το Hacer Permisivo.zip, να δω τι θα γίνει.

EDIT: Από ότι είδα xda, είχαν και άλλοι το πρόβλημα. To AutorecΜΜ είναι που δημιουργεί το πρόβλημα. Και δυστυχώς δεν υπάρχει λύση, εκτός του να γίνει format μέσα από TWRP σε fat32... ή αλλιώς flash custom kernel που να υποστηρίζει exFat. Κάποιοι λένε πως αν γίνει format σε exFat από τον υπολογιστή θα δουλέψει, αλλά αν τους ρωτήσεις πως το έχουν κάνει αυτοί, ή αν τους πεις να ποστάρουν κανένα screenshot, γίνονται λαγοί... επομένως, άντε γεια exFat.

Edited by kogos

Για να συνεχίσω από το προηγούμενο μακροσκελές ποστ, το custom recovery δεν θα έπρεπε να έχει σχέση με τις sd card... ο kernel είναι που κανονικά κάνει όλη τη δουλειά. Πράγμα το οποίο με βάση σε υποψίες ότι κάτι μεταξύ autorecMM και Hacer Permisivo.zip αλλάζει κάτι στον kernel... Θα δοκιμάσω να βάλω twrp με το twrp manager και να μην εγκαταστήσω το Hacer Permisivo.zip, να δω τι θα γίνει.

EDIT: Από ότι είδα xda, είχαν και άλλοι το πρόβλημα. To AutorecΜΜ είναι που δημιουργεί το πρόβλημα. Και δυστυχώς δεν υπάρχει λύση, εκτός του να γίνει format μέσα από TWRP σε fat32... ή αλλιώς flash custom kernel που να υποστηρίζει exFat. Κάποιοι λένε πως αν γίνει format σε exFat από τον υπολογιστή θα δουλέψει, αλλά αν τους ρωτήσεις πως το έχουν κάνει αυτοί, ή αν τους πεις να ποστάρουν κανένα screenshot, γίνονται λαγοί... επομένως, άντε γεια exFat.

Σε υπολογιστή δεν μπορείς να το κάνεις exfat format?

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Sony Ericsson k700, samsung wave GT8500

samsung galaxy s3 GTi9300, LG G3 32gb 3gb Ram

LeEco le max 2 x820 6/64gb

Xiaomi mi mix 2s 6/64

Xiaomi mi 9t pro 6/128

Poco F4 8/256

Vivo x80 Pro

Χωρίς να γενικεύω, αλλά επειδή κάποιοι αναφέρουν ότι έχουν πρόβλημα στη πλακέτα, δεν σημαίνει ότι έχουν όλοι. Αν το αναφέρουν 4 σε ένα φόρουμ, υπάρχουν και άλλοι 100 που δεν έχουν θέμα και δεν το γράφουν.

Live to ride, ride to live

Απόλυτα λογικό το σχόλιο σου αλλά λίγα λεπτα αφού το διάβασα μια φίλη με G3 μου είπε ότι κάηκε η πλακέτα του κινητού της. Απλά το αναφέρω :) Είναι κρίμα που έχει αρκετά θεματακια το κινητό με τη θερμοκρασία, μπαταρία κτλ γιατί κατά τα άλλα είναι εξαιρετικό για τα λεφτά του.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

απο οσο ξερω απο παλια μονο fat32 υποστηριζεται στα κινητα.

εγω ξερετε τι βλεπω?οτι εδω ακουμε προβληματα πλακετας.μπαινω στο φορουμ για το g4 μπας κ το επαιρνα καποια στιγμη χειροτερα εκει τα σχολια..bootloop οπως κ σε εμας και παει λεγοντας..ερχομαι και ρωταω τι συνεβη με την lg?τι δεν παει καλα?ολα αυτα τρομαζουν τον υποψηφιο αγοραστη και σκεφτεται να αλλαξει εταιρια..γιατι δεν μπορει κ τα 2 τηλεφωνα να βγαζουν τοσο συχνα προβλημα..τι να πω τα χω χασει κ να θελω να παρω το g4 το εχω παγωσει μεχρι να δω τι θα γινει..ασε που εχω φοβηθει και με το g3 που εχω...

για να μην ανχωνεσαι διαβασε και αλλα φορουμ μεγαλων συσκευων.σε ολα τα φορουμ εχουν τα δικα τους νασαι σιγουρος.επισης μια προσωπικη αποψη μεσα σε ολα τα φορουμ μπαινουν οι περισσοτεροι για να βρουν λυση σε προβληματα που κατα,θα πω επιεικως,45% δημιουργουνται απο λαθος ενεργειες,μεσα και εγω:p.επισης ποσα lg g3 πουληθηκαν στην Ελλαδα και ποσοι ειμαστε εδω στο φορουμ?

Πάντως και εγώ σαν κάτοχος του δεν πέρασα και τις καλύτερες στιγμές ιδιαίτερα το τελευταίο τρίμηνο..... Τώρα με το 5X έχω πλέον συσκευή απίστευτη

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Using Tapatalk

απο οσο ξερω απο παλια μονο fat32 υποστηριζεται στα κινητα.

Όχι. Από λολιποπ τουλάχιστον, για μεγάλες sd cards η default ρύθμιση αν έκανες format από το κινητό ήταν exFat για να μην υπάρχει το όριο των 4GB file size.

Για τον φίλο που ρώτησε πριν, και από υπολογιστή αν το κάνεις exfat, όταν την βάλεις στο κινητό λέει πως είναι corrupted και θέλει να την μορφοποιησει. Αλλά ακόμα κι αν κάνεις δεύτερη μορφοποίηση από κινητό, πάλι corrupted βγάζει

οι κάρτες από 64GB και πάνω είναι υποχρεωτικά exfat, αλλιώς δεν γίνεται να λειτουργήσουν οπότε και τα κινητά android αυτό το πράγμα κάνουν σε περίπτωση format

για 16 & 32 πρέπει να το κάνεις μέσω υπολογιστή το οποίο λειτουργεί μια χαρά χρόνια τώρα σε διάφορες συσκευές που έχω δοκιμάσει μεταξύ των οποίων και το g3 φυσικά, αλλιώς θα στο κάνει fat32 το οποίο είναι περιοριστικό

εγώ τη 32αρα μου την έχω exfat από υπολογιστή και ποτέ δεν είχα θέμα είτε την έβαζα σε pc είτε σε κινητό

Edited by qsis

3210/t29/6340/t68/ngage/p910/p1/optimus one/gnex/z1/g3/mi a1/mi a3/poco f3/xperia 5 iv

οι κάρτες από 64GB και πάνω είναι υποχρεωτικά exfat, αλλιώς δεν γίνεται να λειτουργήσουν οπότε και τα κινητά android αυτό το πράγμα κάνουν σε περίπτωση format

για 16 & 32 πρέπει να το κάνεις μέσω υπολογιστή το οποίο λειτουργεί μια χαρά χρόνια τώρα σε διάφορες συσκευές που έχω δοκιμάσει μεταξύ των οποίων και το g3 φυσικά, αλλιώς θα στο κάνει fat32 το οποίο είναι περιοριστικό

εγώ τη 32αρα μου την έχω exfat από υπολογιστή και ποτέ δεν είχα θέμα είτε την έβαζα σε pc είτε σε κινητό

ακριβώς... πάει να το κάνει exfat καθώς είναι 64GB, και συνέχεια την εμφανίζει corrupted... πάντα σε stock rom αμέσως μετά την εγκατάσταση του TWRP με το autorecmm... Σε stock χωρίς TWRP λειτουργεί σωστά και το format σε exFat εκτελείται κανονικά, και φυσικά διαβάζεται και από PC

Τελικά τα παράτησα. Από ότι είδα από τον dev του autorec, κάνοντας εγκατάσταση το TWRP αναγκαστικά αλλάζει και το modem (που δεν το θέλω λόγο σήματος), και προσθέτει και kernel mod, από ότι είπε ο ίδιος σε pm... Βασικά, χρειαζόμουν root για να βάλω xposed ώστε να έχω ηχογράφηση κλήσεων, αλλά με βλέπω με κανά app από το playstore...

Αλήθεια, έχει χρησιμοποιήσει κανείς κάποιο app για ηχογράφηση κλήσεων που να δουλεύει σωστά με το lg g3? Από ότι βλέπω στο xda, αρκετά λειτουργούν καλά χωρίς root, αλλά έχει κανείς καμιά προτίμηση λόγο εμπειρίας;

Σε stock χωρίς TWRP λειτουργεί σωστά και το format σε exFat εκτελείται κανονικά, και φυσικά διαβάζεται και από PC

Τελικά τα παράτησα. Από ότι είδα από τον dev του autorec, κάνοντας εγκατάσταση το TWRP αναγκαστικά αλλάζει και το modem (που δεν το θέλω λόγο σήματος), και προσθέτει και kernel mod, από ότι είπε ο ίδιος σε pm...

Ενδιαφέρον αυτό...Τώρα που το λες εμένα τα προβλήματα ξεκίνησαν μετά την εγκατάσταση twrp μέσω του autorec. Ειδικά αυτό ίσως εξηγεί το battery drain καθώς και το πρόβλημα με WiFi, Bluetooth.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

The day is my enemy, the night my friend

Βασικά, από ότι είδα, το χειρότερο είναι πως αλλάζει το modem σε έκδοση 20x, ενώ η rom είναι πλέον 30x. Δηλαδή, βάζει παλαιότερη έκδοση modem από lolipop σε marshmalow

Αλήθεια, έχει χρησιμοποιήσει κανείς κάποιο app για ηχογράφηση κλήσεων που να δουλεύει σωστά με το lg g3? Από ότι βλέπω στο xda, αρκετά λειτουργούν καλά χωρίς root, αλλά έχει κανείς καμιά προτίμηση λόγο εμπειρίας;

Call recorder από skvalex. Ακριβό αλλά εγγύηση. Το είχα σε όλα τα κινητά μου.

Παιδιά θέλω μια μικρή βοήθεια.Χθες έκανα επανεκκίνηση το κινητό μου και για κάποιο λόγο έχασε τις ρυθμίσεις τύπου ήχος κλήσης,χειρονομίες,ρυθμίσεις για την αρχική κλπ.Στην 5.0 υπήρχε καρτέλα για τις χειρονομίες αλλά τώρα στην 6.0 δεν υπάρχει πια.Για το βίντεο και για εκείνη που απαντάς βάζοντας το κινητό στο αυτί τις βρήκα αλλά για εκείνη που σηκώνεις το κινητό από μια επιφάνεια και χαμηλώνει ο ήχος κλήσης που είναι?Δεν μπορώ να την βρω. :wacko: Αν υπάρχει φυσικά στην 6

Previous devices:Samsung SGH X160, LG KE970, LG KU990i, Sony Ericsson X8, Sony Miro, Sony L, LG G2 Mini, LG G3 32GB , Xiaomi Mi band, Xiaomi Mi band 2, Samsung Galaxy Buds,Samsung S9+,LG G Pad 8.3,Xiaomi Mi band 4.

Current devices:Samsung Note 20 Ultra 5G,Xiaomi Mi Band 5,Microsoft Surface 3, Samsung Galaxy Buds+ :love:

ακριβώς... πάει να το κάνει exfat καθώς είναι 64GB, και συνέχεια την εμφανίζει corrupted... πάντα σε stock rom αμέσως μετά την εγκατάσταση του TWRP με το autorecmm... Σε stock χωρίς TWRP λειτουργεί σωστά και το format σε exFat εκτελείται κανονικά, και φυσικά διαβάζεται και από PC

Τελικά τα παράτησα. Από ότι είδα από τον dev του autorec, κάνοντας εγκατάσταση το TWRP αναγκαστικά αλλάζει και το modem (που δεν το θέλω λόγο σήματος), και προσθέτει και kernel mod, από ότι είπε ο ίδιος σε pm... Βασικά, χρειαζόμουν root για να βάλω xposed ώστε να έχω ηχογράφηση κλήσεων, αλλά με βλέπω με κανά app από το playstore...

αφου εισαι ρουτ βαλε fulmick rom6 εχει callrecorder πουεπιλεγεις ποια συνομιλια να εγραψεις και το λεω αυτο γιατι μια που κατεβασα απο playstore εγραφε ολες τις συνομιλιες και φορτωνε αρχεια αβερτα,ενας χαμος δηλαδη.

Παιδιά θέλω μια μικρή βοήθεια.Χθες έκανα επανεκκίνηση το κινητό μου και για κάποιο λόγο έχασε τις ρυθμίσεις τύπου ήχος κλήσης,χειρονομίες,ρυθμίσεις για την αρχική κλπ.Στην 5.0 υπήρχε καρτέλα για τις χειρονομίες αλλά τώρα στην 6.0 δεν υπάρχει πια.Για το βίντεο και για εκείνη που απαντάς βάζοντας το κινητό στο αυτί τις βρήκα αλλά για εκείνη που σηκώνεις το κινητό από μια επιφάνεια και χαμηλώνει ο ήχος κλήσης που είναι?Δεν μπορώ να την βρω. :wacko: Αν υπάρχει φυσικά στην 6

Ρυθμίσεις

Ρυθμίσεις κλήσεων

Κίνηση... πιστεύω στη δεύτερη επιλογή είναι αυτό που θέλεις.

Ρυθμίσεις

Ρυθμίσεις κλήσεων

Κίνηση... πιστεύω στη δεύτερη επιλογή είναι αυτό που θέλεις.

Πήγα στις ρυθμίσεις κλήσεων αλλά δεν είναι αυτή η επιλογή :/ Εκείνο απλά απενεργοποιεί τον ήχο.Βασικά αυτό που θέλω είναι αυτό στην εικόνα.Παλιά ήταν στις χειρονομίες.

Edited by Themis2004

Previous devices:Samsung SGH X160, LG KE970, LG KU990i, Sony Ericsson X8, Sony Miro, Sony L, LG G2 Mini, LG G3 32GB , Xiaomi Mi band, Xiaomi Mi band 2, Samsung Galaxy Buds,Samsung S9+,LG G Pad 8.3,Xiaomi Mi band 4.

Current devices:Samsung Note 20 Ultra 5G,Xiaomi Mi Band 5,Microsoft Surface 3, Samsung Galaxy Buds+ :love:

Call recorder από skvalex. Ακριβό αλλά εγγύηση. Το είχα σε όλα τα κινητά μου.

Το θυμάμαι από παλιά που το είχα σπασμένο. Είναι πολύ καλό, όντως.

Τελικά έβαλα το boldbeast recorder, free χωρίς adds, χωρίς root, από play store. Εξαιρετική ποιότητα, επαγγελματίες. Έχουν και πληρωτική έκδοση που το μόνο που προσθέτει είναι αυτόματη εγγραφή σε όλες τις κλησεις, κάτι που δεν το θέλω. Και έχουν και καλό support ακόμα και για τους free

http://www.boldbeast.com/forum/topic871-call-recorder-for-lgg3-d855.html

Μάλιστα, δεν ξέρω αν είναι έτσι από default, αλλά έβαλε αυτόματα τις σωστές ρυθμίσεις για το g3 με την εγκατάσταση

----- προσθήκη μηνύματος 47 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Πήγα στις ρυθμίσεις κλήσεων αλλά δεν είναι αυτή η επιλογή :/ Εκείνο απλά απενεργοποιεί τον ήχο.Βασικά αυτό που θέλω είναι αυτό στην εικόνα.Παλιά ήταν στις χειρονομίες.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει πια σε mm αυτή η επιλογή

Edited by kogos

Θυμάμαι πως σε λολιποπ κατά την φόρτιση εμφάνιζε εκτός από ποσοστό μπαταρίας και το χρόνο που απομένει για πλήρη φόρτιση. Σε mm όμως δεν βλέπω τον χρόνο... Είναι σε όλους έτσι ή έχω καμία βλακεία???

Στα στατιστικά της μπαταρίας βλέπω πως έχει εκτιμώμενο χρόνο για πλήρη φόρτιση, αλλά όχι στη lock screen

Edited by kogos

Καποια στιγμη που πηγα να το φορτισω μου εβγαλε επιλογη για πιο γρηγορη φορτιση. Ελεγε κατι για boost. Υπαρχει τετοια επιλογη στην 6.0 η να ψαξω να δω τι ηταν; μηπως ηταν απο καποια εφαρμογη

Καποια στιγμη που πηγα να το φορτισω μου εβγαλε επιλογη για πιο γρηγορη φορτιση. Ελεγε κατι για boost. Υπαρχει τετοια επιλογη στην 6.0 η να ψαξω να δω τι ηταν; μηπως ηταν απο καποια εφαρμογη

Δεν έχω δει κάτι τέτοιο, είσαι με το φορτιστή της lg;

Να έχει επιλογή στο μενού για booster αλλά χωρίς δυνατότητα στο hardware η LG, σημαίνει ότι άλλαξαν γνώμη στη πορεία της υλοποίησης του κινητού!

Edited by roll

Θυμάμαι πως σε λολιποπ κατά την φόρτιση εμφάνιζε εκτός από ποσοστό μπαταρίας και το χρόνο που απομένει για πλήρη φόρτιση. Σε mm όμως δεν βλέπω τον χρόνο... Είναι σε όλους έτσι ή έχω καμία βλακεία???

Στα στατιστικά της μπαταρίας βλέπω πως έχει εκτιμώμενο χρόνο για πλήρη φόρτιση, αλλά όχι στη lock screen

Μμ... έπεσε θύμα της αναβάθμισης ακόμα κι αν περιμένεις να βγει το ποσοστό στο μενού της μπαταρίας δεν το εμφανίζει, αλλάζοντας τις επιλογές της οθόνης κλειδώματος εμφάνισης καιρού ή τηλεφωνικού αριθμού απώλειας πάλι δεν αλλάζει συμπεριφορά μια από τα ίδια, είχα την εντύπωση ότι το έδειχνε όμως και με την 6.0 μάλλον θα ήταν η στάθμη της μπαταρίας.

Έβγαλε πολύ λίπος ή lg αλλά δεν μας ρώτησε.

Edited by roll

Μάλλον έχεις τον es explorer που έχει ως adware πλέον το boost charge. Δεν κάνει τίποτα όμως. Μπορείς να το απενεργοποιησεις από τις ρυθμίσεις του es explorer