Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Να σας πω εγώ γιατί το κάνουνε;Γιατί τρελάθηκαν από το μεγάλο φόρτο εργασίας λόγω του ότι όλοι αγοράζανε κατ' ευθείαν από την Κίνα,και σου λέει να τους ταράξουμε στους φόρους ώστε να σταματήσουν και να ησυχάσουμε..:lol:

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Ξεχωριστε ρε τα μικρα απο τα μεγαλα δεματα και αναλογα με το βαρος...τα βαζουν ολα μεσα χυμα στο κυμα...

μα κοίτα

πχ πες οτι περνάνε ολα από το τελωνείο

πες πήραν 50 άτομα απο 1 θυκη του 1 μεχρι 10 ευρω

τους βάζουμε το τελος του ελτα 10 +3 ευρω τελονειο (δλδ τα ελάχιστα)

και έχουμε και λεμε 650 ευρω καθαρα απο τον αερα

δλδ μονο απο τα μικρά θα πληρώσουν ολα τα εξοδα οσο αφορά υπαλλήλους κλπ (μετα αν βαλουμε και τα μεγαλα με φπα κλπ ) ζει και βασιλεύει το κράτος μετά

βεβαία μετά από κάνα 3 4 μήνες θα κοπούν πλήρως τα μικρά πακέτα (καθώς κόσμος θα λει δεν παίρνω και ούτε τοπικά αγοράζω θα τα βγάλω περα ετσι)

θα έχουν μόνο μεγάλα θα έχουν μικρο φόρτο εργασίας και θα βγάζουν και αρκετό κέρδος και τέλος..........

Edited by impreza_sti

Τη @@@σαμε

Περάσατε όλοι τελωνείο ε...

Μία θηκουλα βέβαια μου ήρθε σήμερα ανευ τελωνειου.....

In the down down of the writing we became robes...

εμένα πάντως μου ήρθε Αθήνα Πειραιά σήμερα με συστημένο μάλιστα τηλεκοντρόλ για κλιματιστικό για αντικατάσταση 12 ευρώ χωρίς τελωνείο.

Στάλθηκε από το ZP952 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τη @@@σαμε

Περάσατε όλοι τελωνείο ε...

Μία θηκουλα βέβαια μου ήρθε σήμερα ανευ τελωνειου.....

εμένα πάντως μου ήρθε Αθήνα Πειραιά σήμερα με συστημένο μάλιστα τηλεκοντρόλ για κλιματιστικό για αντικατάσταση 12 ευρώ χωρίς τελωνείο.

Στάλθηκε από το ZP952 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ακομη δε το εχουν στρώσει το σύστημα

Να πω και γω ότι παρελαβα μικρο τετεακοπτερο στα 15 δολλάρια από banggoοd την παρασκευή χωρίς χρεωση,ο κινεζος είχε γράψει 5 απ έξω.α Παιδιά υπάρχει το ebay uk για πολλά ψιλοπραγματα.
Δεκάδες tips & tricks σχετικά με Η/Υ, προγραμματισμό, hacking, software, hardware, linux και πολλά ακόμα...

σε μενα το εχουν κανει σε δεματα του ενος ευρω μεχρι 10 ευρω και σε ολα εβαλαν να πληρώσω κατι 15 ευρω και (δλδ τημη πολυ πολυ μεγαλυτερη απο τα οιδιο το δεμα)

σε σενα σε τι δεμα εβαλαν αυτα?

7αρι kids tablet αγορασμένο 18$ σε flash sale και το ήθελα για δώρο Χριστουγέννων , αλλά επειδη το βλεπω να έρχεται Αθήνα του Αγίου Βαλεντίνου μάλλον πρεπει να ψαχνω για άλλο δώρο

αλλά οκ το δέμα είναι μεγάλο και τους τράβηξε την προσοχή αλλά

1) Θεσσαλονική ??? και πως θα κάνω εγω την οποιαδήποτε ένσταση στην τιμή που αυτοί θα υποθέσουν ???

2) Κολλημένο 5 μέρες στην Ελλάδα , σε Κέντρο Διαλογής δεν το έχω ξαναδεί !!!!!!!

βασικα και εγω αυτο πιστευω... οτι δε θα πρεπει να μπαινει φπα ....

Άσχετο με το θέμα που συζητείται αλλά η "ιστορία" ελέγχων όλων των δεμάτων σε πύλες εισόδου να ξέρετε ξεκινάει από αυτό

Καμία σχέση με καπνικά κ.α. που γράφτηκαν κατά καιρούς

Όχι, αυτό που αναφέρει το άρθρο αφορά κυρίως σκρουτζομαγαζα, που πουλούσαν με εξωφρενικά χαμηλές τιμές και μετά εξαφανίζονταν χωρίς να αποδωσουν τον φπα... Επανεμφανίζονταν με άλλο όνομα κ.ο.κ.

Πάντως παιδες, οκ δε μας συμφέρει αυτό που γίνεται, αλλά νομίζω επρεπε να γίνει. Κακομάθαμε και γι αυτό μας κακοφαίνεται.

Sent from mTalk

Δεμα φίλου Αξίας 26€ Electronic information,receive--15-Nov-2016 01:56 AM

Small package Center, receive--15-Nov-2016 03:56 AM

Parcel centre,sealing--15-Nov-2016 06:56 AM

Small package Center, left--15-Nov-2016 08:29 AM

Exchange Bureau, have been exported to open--16-Nov-2016 04:29 PM

Exchange Bureau, have been exported directly--17-Nov-2016 10:32 AM

Transit Center,left hand navigation--17-Nov-2016 04:06 PM

GREECE, Arrived --29-Nov-2016 04:06 PM

GREECE, the transfer of customs-- 29-Nov-2016 07:46 PM

----- προσθήκη μηνύματος 35 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δεμα φίλου Αξίας 26€ Electronic information,receive--15-Nov-2016 01:56 AM

Small package Center, receive--15-Nov-2016 03:56 AM

Parcel centre,sealing--15-Nov-2016 06:56 AM

Small package Center, left--15-Nov-2016 08:29 AM

Exchange Bureau, have been exported to open--16-Nov-2016 04:29 PM

Exchange Bureau, have been exported directly--17-Nov-2016 10:32 AM

Transit Center,left hand navigation--17-Nov-2016 04:06 PM

GREECE, Arrived --29-Nov-2016 04:06 PM

GREECE, the transfer of customs-- 29-Nov-2016 07:46 PM

Ακόμα στο τελωνείο είναι !!

βγαλτε με λαθος... αλλα εχω την εντυπωση πως ουτως η αλλως οτι δεμα η σακος προερχεται απο τριτες χωρες μπαινει τελωνειο.......... απλως οταν ειναι να βγει, αλλα βγαινουν ως "ελευθερα" και αλλα εχωντας "δασμους"......'

οσο γιαυτο που λενε οτι στο βενιζελος γινεται χαμος κ τα στελνουν ωραιοκαστρο... ε , μου φαινεται λογικο... singles day 11/11 , black friday, cyber monday, thanksgiving ...κλπ....

φανταστειτε τι σακοι εχουν ερθει απο κινα.... οπως ειπα πρεπει να περασουν απο τελωνειο κ να δουν αν πρεπει να δασμολογηθουν ή να παραδοθουν ως ελευθερα....

Πάντως παιδες, οκ δε μας συμφέρει αυτό που γίνεται, αλλά νομίζω επρεπε να γίνει. Κακομάθαμε και γι αυτό μας κακοφαίνεται.

Sent from mTalk

Ας γίνει αλλά τουλάχιστον λογικά κι όχι ότι πάρει ο χάρος. Δεν νοείται να βάζεις τέλη και άλλες βλακείες 15 ευρώ σε θήκη του ενός ευρώ.

Τύχη είναι αν θα περάσει τελωνείο ή όχι. Δύο φίλοι μου πήραν κινητό από την Κίνα τις τελευταίες 10 μέρες και εγώ δύο μεμβράνες οθόνης και δεν πέρασε κάτι από αυτά τελωνείο.

Στάλθηκε από το P6000 5.0 01 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τύχη είναι αν θα περάσει τελωνείο ή όχι. Δύο φίλοι μου πήραν κινητό από την Κίνα τις τελευταίες 10 μέρες και εγώ δύο μεμβράνες οθόνης και δεν πέρασε κάτι από αυτά τελωνείο.

Στάλθηκε από το P6000 5.0 01 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Που ήταν ο τελικός προορισμός των δεμάτων;;

Που παρέλαβαν;

In the down down of the writing we became robes...

Καλησπέρα , δεν προλαβαίνει πλεον το τελωνείο του Βενιζέλος και τα στέλνουν και θεσ/κη (Ωραιόκαστρο) για εκτελωνισμό.

Το δικό μου ήταν κολλημένο στο ΚΔ ΑΤΤΙΚΗΣ από 9/12/16 , και μιας και στα τηλέφωνα δεν απαντόυσε κανείς πήγα από

τα κεντρικά των ΕΛΤΑ να ρωτήσω τι έχει γίνει ???

Αφου δεν έβρισκα άκρη στις πληροφορίες τους απευθύνθηκα στον προϊστάμενο και βρήκαν το tracking number μου είπαν ότι ταξιδευει για Τελωνείο θεσσαλονίκης (!!!!!!) διότι λογω φόρτου εργασίας δεν προλαβαίνει το ΒΕΝΙΖΈΛΟΣ.

Σε παρατήρηση μου ότι το δέμα είναι μικρό και χαμηλής αξίας και γιατί δεν γινόταν ο έλεγχος εδώ , η απάντηση είναι ότι δεν επιλέγουν δέματα ξεχωριστά αλλά ολόκληρους σάκους από τις μεταφορικές του εξωτερικού που πάνε για έλεγχο και επιβολή των αναλογούντων τελών.

Σε ερώτηση εαν δεν συμφωνώ με την αξία στην οποία έχει υπολογισθεί ο ΦΠΑ , η απάντηση ήταν πληρώνεται το τέλος των 10€ και στην συνέχεια γυρίζουμε το δέμα στο τελωνείο για να κάνετε την διασάφηση !!!

Σε ποιό τελωνείο τους ρώτησα Θεσσαλονίκης που το κοστολόγισε ???

Η απάντηση ήταν ...... μάλλον Αθήνας και για σίγουρα θα τηλεφωνήσω αύριο (εαν σηκώσουν τηλεφωνο) να μου πούνε

Αυτό που σου είπε ότι τα στέλνουν στη Θεσ/νίκη, λόφω φόρτου στο αεροδρόμιο, είναι λάθος και είτε δεν ξέρει είτε βαριόταν να σου πει ότι, εάν κριθεί ότι πρέπει να ελεγχθεί ένα δέμα και ο παραλήπτης βρίσκεται στη Β. Ελλάδα, το δέμα δεν ελέγχεται στο αεροδρόμιο αλλά προωθείται, οπωσδήποτε, στην ΥΕΔ Θεσ/νίκης επειδή αυτή είναι η μόνη αρμόδια υπηρεσία των ΕΛΤΑ για τη Β. Ελλάδα.

Το ότι δεν ξέρει τα βασικά, επιβεβαιώνεται και από την απάντηση που σου έδωσε στο θέμα της "ένστασης" που, ενδεχομένως, θα θελήσεις να κάνεις. Είναι αδιανόητο ο συγκεκριμένος προιστάμενος (στην κεντρική Υπηρεσία) να απαντάει με "μάλλον".

Επικοινωνησα με τους κινεζους για το κολλημενο κινητο και μου λενε αν το αρνηθεις θα γυρισει σε εμας σε παραπανω απο μισο χρονο :lol::lol::lol:. Μπορεις να το παραλαβεις και αν δε σου αρεσει να μας το επιστρεψεις και θα στο κανουμε refund.

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Αυτό που σου είπε ότι τα στέλνουν στη Θεσ/νίκη, λόφω φόρτου στο αεροδρόμιο, είναι λάθος και είτε δεν ξέρει είτε βαριόταν να σου πει ότι, εάν κριθεί ότι πρέπει να ελεγχθεί ένα δέμα και ο παραλήπτης βρίσκεται στη Β. Ελλάδα, το δέμα δεν ελέγχεται στο αεροδρόμιο αλλά προωθείται, οπωσδήποτε, στην ΥΕΔ Θεσ/νίκης επειδή αυτή είναι η μόνη αρμόδια υπηρεσία των ΕΛΤΑ για τη Β. Ελλάδα.

Το ότι δεν ξέρει τα βασικά, επιβεβαιώνεται και από την απάντηση που σου έδωσε στο θέμα της "ένστασης" που, ενδεχομένως, θα θελήσεις να κάνεις. Είναι αδιανόητο ο συγκεκριμένος προιστάμενος (στην κεντρική Υπηρεσία) να απαντάει με "μάλλον".

Καλησπέρα

για το ότι δεν ήξερε ούτε τα βασικά , αυτό κατάλαβα και εγώ από την απάντηση αυτή

αλλά το ότι το δέμα είναι κολλημένο στο ΚΔ ΑΤΤΙΚΗΣ , πως εξηγείται ???

Ακόμα βγάζει : ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 09-12-2016 20:53 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

μπορώ να κάνω κάτι άλλο με τα ΕΛΤΑ ???

κάθε βοήθεια , άποψη , γνώμη δεκτή :)

Το ίδιο αντιμετώπισα και εγώ με δέμα από τη Β. Ελλάδα που ξεκίνησε τη ΔΕ 5/12, έφτασε το πρωί της ΠΕ 8/12 στο ΚΔ Αττικής και κόλλησε εκεί μέχρι τη ΔΕ 12/12 το πρωί.

Φαίνεται ότι στο Κρυονέρι γίνεται χαμός από εισερχόμενα από το εξωτερικό που πρέπει να πάνε στην ΥΕΔ Θεσ/νίκης αλλά και εκείνα που είτε διακινούνται από το εξωτερικό, χωρίς έλεγχο, είτε από το εσωτερικό.

Προσπάθησα να επικοινωνήσω με το Κρυονέρι αλλά συνεχώς ήταν κατειλημμένο. Προσπάθησε και εσύ.

Το ίδιο αντιμετώπισα και εγώ με δέμα από τη Β. Ελλάδα που ξεκίνησε τη ΔΕ 5/12, έφτασε το πρωί της ΠΕ 8/12 στο ΚΔ Αττικής και κόλλησε εκεί μέχρι τη ΔΕ 12/12 το πρωί.

Φαίνεται ότι στο Κρυονέρι γίνεται χαμός από εισερχόμενα από το εξωτερικό που πρέπει να πάνε στην ΥΕΔ Θεσ/νίκης αλλά και εκείνα που είτε διακινούνται από το εξωτερικό, χωρίς έλεγχο, είτε από το εσωτερικό.

Προσπάθησα να επικοινωνήσω με το Κρυονέρι αλλά συνεχώς ήταν κατειλημμένο. Προσπάθησε και εσύ.

ομοίως τηλεφωνα δε

εαν πήγαινα από εκεί θα έκανα κάτι ή τζαμπα τον κόπο ????

γεια σας, σκέφτομαι να παραγγείλω ένα ρουτερ από κίνα, δεδομένου του μπλοκαρίσματος και των εορτών, θεωρώ ότι θα φτάσει ελλάδα 2017 προφανώς... Τι αλλάζει με το νέο έτος για τα τελωνεία; ξέρει κανείς; θα χρεώνονται όλα 100%; τι συμβουλεύεται;;

γεια σας, σκέφτομαι να παραγγείλω ένα ρουτερ από κίνα, δεδομένου του μπλοκαρίσματος και των εορτών, θεωρώ ότι θα φτάσει ελλάδα 2017 προφανώς... Τι αλλάζει με το νέο έτος για τα τελωνεία; ξέρει κανείς; θα χρεώνονται όλα 100%; τι συμβουλεύεται;;

δεν εχει σημασια αν ειναι με SG ή ΝL.

δεν εχει σημασια τι αξια εχει το προιον .

δεν εχει σημασια που παει γεωγραφικα το δεμα.

Όλα γινονται στη τυχη.. δηλαδη στις ορεξεις του καθε τελωνειακου.

Σήμερα παρέλαβα κι εγώ από Θεσσ/κη μικρό πακέτο με δύο θερμόμετρα φούρνου (3 ευρω σύνολο) από alliexpress. Ευτυχώς πρόλαβα και ακύρωσα παραγγελία κινητού από gearbest πριν αποσταλεί γιατί απ' ότι διαβάζω μάλλον θα την πατούσα κι εγώ...

Όσο για το τελωνείο πάντως γνώμη μου είναι ότι ο κάθε τελωνειακός όπως και κάθε άλλος Δ/Υ θα πρέπει να κάνει τη δουλειά του και να την κάνει όπως προβλέπει ο νόμος. Οκ δε λέω κι εμένα μ' αρέσει να αγοράζω φτηνά το κινητό μου (αν και μόνο μια φορά έχω αγοράσει) αλλά από αυτά που διαβάζω κάπου είχε ξεφύγει η κατάσταση κι από μέρους μας. Να πάρεις ένα δυο κινητά το καταλαβαίνω, αλλά να παίρνεις 10 για σένα, 5 για τον ξάδερφο, 3 για τον μπατζανάκη και ένα για τον γείτονα μάλλον είναι υπερβολή. Όπως και να ΄χει εύχομαι καλή τύχη στους παραλήπτες . Καλή συνέχεια!

Edited by impreza_sti
Αφαίρεση προσωπικών στοιχείων

Σήμερα παρέλαβα κι εγώ από Θεσσ/κη μικρό πακέτο με δύο θερμόμετρα φούρνου (3 ευρω σύνολο) από alliexpress. Ευτυχώς πρόλαβα και ακύρωσα παραγγελία κινητού από gearbest πριν αποσταλεί γιατί απ' ότι διαβάζω μάλλον θα την πατούσα κι εγώ...

Όσο για το τελωνείο πάντως γνώμη μου είναι ότι ο κάθε τελωνειακός όπως και κάθε άλλος Δ/Υ θα πρέπει να κάνει τη δουλειά του και να την κάνει όπως προβλέπει ο νόμος. Οκ δε λέω κι εμένα μ' αρέσει να αγοράζω φτηνά το κινητό μου (αν και μόνο μια φορά έχω αγοράσει) αλλά από αυτά που διαβάζω κάπου είχε ξεφύγει η κατάσταση κι από μέρους μας. Να πάρεις ένα δυο κινητά το καταλαβαίνω, αλλά να παίρνεις 10 για σένα, 5 για τον ξάδερφο, 3 για τον μπατζανάκη και ένα για τον γείτονα μάλλον είναι υπερβολή. Όπως και να ΄χει εύχομαι καλή τύχη στους παραλήπτες . Καλή συνέχεια!

Τι πληρωσες σε αυτο που παρελαβες;

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Edited by impreza_sti

Στις φωτογραφιες που ανεβαζετε (και χωρις να υπαρχει λογος, σας πιστευουμε) να σβηνετε πρωτα τα τηλεφωνα σας κλπ στοιχεια!:worry:
Με εκτιμηση Ευαγγελος.

Τίποτα Τζόκερ είναι. Μπορεί να πληρώσεις τελωνείο μπορεί και όχι,

απλώς έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες να το σταματήσουν.

No root->No problem