Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπερα,

Θα ηθελα μια βοηθεια.

Θελουμε να παραγγειλουμε λαμπες led απο Alibaba μεγαλη ποσοτητα αλλα φοβομαστε για τελωνειο...επειδη το δεμα θα ειναι μεγαλο. Ψαχνω πωλητη που να στελνει ems αλλα ειναι δυσκολο σε αυτη τη κατηγορια προίοντων...

Εχει κανει καποιος αντιστοιχη αγορα να μαςβοηθησει? Γενιμα εχω ψαξει πολυ το κοστος και ειναι τουλαχιστον 60-75% κατω απο οπουδηποτε αλλου και οταν προκειτε για 100 κομματια ειναι μεγαλη η διαφορα γι αυτο επιμενω να ψαχνω ακομη απο εκει.

Ευχαριστω

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Μα καλά, δεν διάβασες το προηγούμενο post, πριν γράψεις το δικό σου;

παιδια θελω να αγορασω κατι απο aliexpress και εχει 40 ευρω και η αποστολη γινεται μονο με dhl θα πληρωσω εκτελωνισμό?αν ναι ποσο θα πληρωσω?ευχαριστω προκαταβολικα....
Πονηρές σκέψεις κάνουν όλοι , έξυπνες όμως λίγοι... ;)

Εισαγωγή δέματος με courier από τρίτη χώρα σημαίνει στάση οπωσδήποτε στο τελωνείο.

Πέρα από τον ΦΠΑ, θα σου ζητήσουν αμοιβή εκτελωνιστή, αποθήκευτρα και διάφορα άλλα μικροέξοδα.

Θα μπορούσες, βέβαια, να το εκτελωνίσεις μόνος σου, με τις οδηγίες που γράφω στο τελευταίο κεφάλαιο του οδηγού της υπογραφής μου, αλλά επειδή ο εκτελωνισμός θα γίνει μάλλον στο ΕΛΒΕΛ, είναι λίγο δύσκολο να έρθεις από Θεσ/νίκη.

Edited by makap

Εισαγωγή δέματος με courier από τρίτη χώρα σημαίνει στάση οπωσδήποτε στο τελωνείο.

Πέρα από τον ΦΠΑ, θα σου ζητήσουν αμοιβή εκτελωνιστή, αποθήκευτρα και διάφορα άλλα μικροέξοδα.

Θα μπορούσες, βέβαια, να το εκτελωνίσεις μόνος σου, με τις οδηγίες που γράφω στο τελευταίο κεφάλαιο του οδηγού, αλλά επειδή ο εκτελωνισμός θα γίνει μάλλον στο ΕΛΒΕΛ, είναι λίγο δύσκολο να έρθεις από Θεσ/νίκη.

και για 40 ευρω ποσο τελωνειο θα πληρωσω μεε την dhl?

Απάντησα στο προηγούμενο ότι τελωνείο θα πληρώσεις ΦΠΑ αλλά θα σε χρεώσει η DHL τα υπόλοιπα που δεν είναι καθορισμένα.

Απάντησα στο προηγούμενο ότι τελωνείο θα πληρώσεις ΦΠΑ αλλά θα σε χρεώσει η DHL τα υπόλοιπα που δεν είναι καθορισμένα.

το καταλαβα απλα θελω να μου πεις αν φυσικα ξερεις για ενα δεμα 40 ευρω ποσο θα χρειαστει να πληρωσω τελωνειο?20,30,50,100,ευρω?

το καταλαβα απλα θελω να μου πεις αν φυσικα ξερεις για ενα δεμα 40 ευρω ποσο θα χρειαστει να πληρωσω τελωνειο?20,30,50,100,ευρω?

Άμα κάνεις μόνο σου τον εκτελωνισμό είναι 3-4 ώρες χαμένες από την ζωή σου στην άλλη άκρη της Αθήνας

80-90 ευρώ τα χαρτιά του δέματος, 23% (της αξίας του δέματος + μεταφορικά) + κάποιοι επιπλέον δασμοί

Άμα το κάνει η DHL έχεις

~130 περίπου ευρώ + 23% ΦΠΑ (της αξίας του δέματος + μεταφορικά)

Για 40 ευρώ δέμα (δεν μας λες άμα είναι μέσα τα μεταφορικά, οπότε προσθέτω + 10 ευρώ).

1. 85 + 11.5 + 15 = ~115 ευρώ

2 130 + 11.5 = ~141.5 ευρώ

Όλα τα παραπάνω είναι κατά προσέγγιση γιατί ενδεχομένως να έχουν αλλάξει οι φόροι ή και τα κόμιστρα που δίνεις στην DHL.

// 500px | blog | site | LinkedIn

//mobiles//Nokia 3210x2, Siemens A55, Sagem C5-2V, Siemens CX-75, SE K750i, SE W580i, LG GT-505, LG POP, Nokia Xpress Music 5220, LG Optimus One P500, Nokia C1-02, SE Xperia Neo V, LG Nexus 4, Lenovo A820, ZTE Geek V975, Huawei Honor 3C, Huawei Honor 6, Oukitel K4000, Xiaomi Mi Note 3 Pro

Νομίζω ότι η DHL καθορίζει την (αρχική) αμοιβή του εκτελωνιστή με βάση την αξία CIF (κόστος και μεταφορικά) του δέματος και δεν δίνει στάνταρ τιμές.

Και αυτές πέφτουν μετά από παζάρι και την απειλή ότι ο πελάτης θα το εκτελωνίσει μόνος του.

Στην DHL το κοστος ειναι εκτελωνιστικα εξοδα 101,40ΕU συν οι δασμους και οι φοροι.

Οι δασμοι και οι φοροι τους βαζει αποκλειστικα το τελωνειο με βαση την αξια του και πρεπει να υπαρχει η πληρωμη του paypal.

Στην DHL το κοστος ειναι εκτελωνιστικα εξοδα 101,40ΕU συν οι δασμους και οι φοροι.

Οι δασμοι και οι φοροι τους βαζει αποκλειστικα το τελωνειο με βαση την αξια του και πρεπει να υπαρχει η πληρωμη του paypal.

Από αρκετά περιστατικά που έχουν καταγραφεί, βγαίνει το συμπέρασμα ότι η πολιτική των εταιρειών αυτών δεν είναι σταθερή στο θέμα, κυρίως, της αμοιβής του εκτελωνιστή, όπως τουλάχιστον αφήνεις να εννοηθεί.

Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι εάν τους πεις ότι θα εκτελωνίσεις ο ίδιος το δέμα κατεβάζουν την αμοιβή, που είναι το μεγάλο έξοδο, τουλάχιστον στο 50%.

• 3 weeks later...

Καλημέρα,

θελω να κάνω την παραγγελία που φαίνεται στο screenshot.. παιζει να πληρωσω εξτρα φορους, τελεωνεια δασμους κλπ;

η τιμή του αντικειμενου στο amazon.com ειναι $59.99 και το εχουν σε προσφορά.

απλα αν ειναι να πληρωσω κατι εξτρα απο amazon με συμφερει να το παρω απο Ελλάδα κατευθειαν, να μην περιμενω και 1 μήνα :P

Καλημέρα,

θελω να κάνω την παραγγελία που φαίνεται στο screenshot.. παιζει να πληρωσω εξτρα φορους, τελεωνεια δασμους κλπ;

η τιμή του αντικειμενου στο amazon.com ειναι $59.99 και το εχουν σε προσφορά.

απλα αν ειναι να πληρωσω κατι εξτρα απο amazon με συμφερει να το παρω απο Ελλάδα κατευθειαν, να μην περιμενω και 1 μήνα :P

Δε θα πληρώσεις τίποτα.

Οταν ενα δεμα ειναι στο υεδ θεσσαλονικης σγμαινει αυτοματως οτι θα πληρωσω τελωνειο?
PaOk RE!!!!

Απο τις 15/12 ειναι εκει. Αλλα πιθανον να καθυστερει λογω φορτου? Υπαρχει τετοιο ενδεχομενο?
PaOk RE!!!!

Χμμμ... Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά τα βλέπω ζόρικα... Πώς έγινε η αποστολή;

• 2 weeks later...
Πηρα τηλεφωνο που λετε και μου λεει μια τυπισα δεν εχει τιμολογιο μεσα στο δεμα κτλ. Της λεω να σας φερω την αποδειξη απο το paypal. Μου λεει οχι θελω απο την σελιδα που το αγορασες φωτογραφιες για το καθενα και να γραφει και την τιμη μεσα. Εγω με το invoice του paypal δεν θα ειμαι καλυμενος? Γραφει αναλυτικα μεσα τι εχω παραγγειλει και ποσο εχει το καθενα.
PaOk RE!!!!

Πηρα τηλεφωνο που λετε και μου λεει μια τυπισα δεν εχει τιμολογιο μεσα στο δεμα κτλ. Της λεω να σας φερω την αποδειξη απο το paypal. Μου λεει οχι θελω απο την σελιδα που το αγορασες φωτογραφιες για το καθενα και να γραφει και την τιμη μεσα. Εγω με το invoice του paypal δεν θα ειμαι καλυμενος? Γραφει αναλυτικα μεσα τι εχω παραγγειλει και ποσο εχει το καθενα.

Εγώ πριν χρόνια το είχα κάνει με απόδειξη από PayPal.

Μου κάνει εντύπωση που τώρα δεν τους κάνει.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Ναι πλεων ζητανε και την σελιδα που εγινε η αγορα η αποδειξη του paypal απο μονη της μια αποδειξη δεν ειναι τρανταχτο πειστηριο. Εχουν καταλαβει οτι γινεται παραποιηση των αποδεικτικων απο το paypal και ζητανε και τη σελιδα για πιστοποιηση.

Βασικα τι εχεις αγορασει ισως υπαρχει τροπος να βοηθησουμε.

Το θεμα ομως ειναι οτι δεν υπαρχουν στο σαιτ αυτα ππυ αγορασα αλλα μεσω τσατ ο πωλητης με τον αδερφο μου εκλεισε την παραγγελια.
PaOk RE!!!!

Εάν δεν έχει στοιχεία ο τελωνειακός, για να ελέγξει την αξία του αντικειμένου και τα μεταφορικά, ώστε να υπολογίσει τα έξοδα εκτελωνισμού, μπορεί να ζητήσει οποιοδήποτε στοιχείο. Συνήθως, ζητάνε απόδειξη είτε paypal είτε κάρτας αλλά έχουν καταγραφεί στο διαδίκτυο και περιπτώσεις παραποίησης των στοιχείων αυτών.

Ζήτησε από τον πωλητή χαρτί για την αξία αυτού που αγόρασες και αν συμφωνεί με το paypal και την κάρτα σου, μπορείς να δώσεις όλα αυτά τα στοιχεία .

Δεν ξερω Νπορω τωρα να μπω στην διαδικασια αυτη. Εχω το invoice απο το paypal. Θα παω την δευτερα απο εκει
PaOk RE!!!!