Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Χαιρομαι που εχουμε ατομα μεσα απο τη δουλεια και μπορουν να μας βοηθησουν και να μας διορθωσουν για τυχον αποριες/λαθη.Και ευτυχως ειμαστε το μονο φορουμ που σε καθε τοπικ εχουμε και ενα ειδικο..Ελτα/εκτελωνισμους,κλιματιστικα,ον λινε αγορες ρουχων,οδοντιατρικα θεματα,τοπικ για κοινοχρηστα+πολυκατοικιες...Οποτε no hard feelings protopore.Συνεχιζουμε και μαθαινουμε :D

αρκει ο ειδικος να μιλαει με κοσμιο τροπο οπως ολοι οι αλλοι του φορουμ και να μην εχει υφακι .οπως και να εχει τις σωστες προθεσεις.σιγουρα μαθαινουμε ολοι..και οταν λεμε ολοι εννοουμε οοοοοοοολοι;)

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Καλησπέρα!

Είχα παραγγείλει το Πάσχα περίπου κάτι γυαλιά από το εξωτερικό, αλλά σταμάτησε στο τελωνείο. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με

τον εκπρόσωπο της εταιρίας (FedEx) είχα πει πως δεν τα θέλω, και να επιστραφεί στην εταιρία για να πάρω πίσω τα λεφτά μου.

Ακόμα όμως τίποτα, από την εταιρία στην Αμερική. Πριν από καιρό έβλεπα πως το δέμα ήταν στο Αεροδρόμιο, αλλά τώρα δεν εμφανίζεται κάτι στον κωδικό που μου είχε δώσει η FedEx.

Υπάρχει περίπτωση να βρεθώ χρεωμένος στο τελωνείο ?

Καλησπέρα!

Είχα παραγγείλει το Πάσχα περίπου κάτι γυαλιά από το εξωτερικό, αλλά σταμάτησε στο τελωνείο. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με

τον εκπρόσωπο της εταιρίας (FedEx) είχα πει πως δεν τα θέλω, και να επιστραφεί στην εταιρία για να πάρω πίσω τα λεφτά μου.

Ακόμα όμως τίποτα, από την εταιρία στην Αμερική. Πριν από καιρό έβλεπα πως το δέμα ήταν στο Αεροδρόμιο, αλλά τώρα δεν εμφανίζεται κάτι στον κωδικό που μου είχε δώσει η FedEx.

Υπάρχει περίπτωση να βρεθώ χρεωμένος στο τελωνείο ?

Από όσο ξέρω αν δεν γίνει παραλαβή στο τελωνείο μετά από 20-30 μέρες το πακέτο γυρίζει πίσω.

Το θέμα είναι αν έχει γίνει χρέωση αποθήκευσης για κάποιο λόγο.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

εαν καταλαβα πριν λιγο το εβλεπες ελλαδα - αεροδρομιο και τωρα δεν το βλεπεις.

μα καλα, εχουν περασει 4 μηνες και ακομα δεν δραστηριοποιηθηκες?:wacko:οπως σου ειπαν πιο πανω μετα απο 30 μερες το δεμα η' παει πισω η' παει αλλου....;) στα αζητητα το λενε.τωρα τι γινονται μετα εαν δεν παει πισω,κανεις δεν ξερει.λενε οτι αποθηκευονται η' καταστρεφονται ...

ρωτησες την φεντεξ ολο αυτον τον καιρο τι εγινε ?επικοινωνησες με το καταστημα στην αμερικη?πηρες την φεντεξ εδω η' το τελωνειο?πρεπει να το ψαξεις καλα.το τελωνειο ειναι ενας χωρος που γινονται πολλα λαθη..χωρις προθεση αλλα και με προθεση ορισμενες φορες και βασιζονται στην αμαθεια-απειρια ορισμενων ανθρωπων.

εχω χασει στον δρομο πακετο απο αμερικη αξιας 300 ευρω.ενω εφυγε απο εκει δεν ηρθε ποτε στο ταχυδρομειο.καπου στον δρομο ''χαθηκε''.εφαγα τον κοσμο να το βρω με τηλεφωνα αλλα τιποτα.καποιος το χαρηκε.ευτυχως η εταιρεια απο αμερικη μου επεστρεψε το ποσο μετα απο ενα μηνα.

φετος στην τελευταια παραγγελια απο αμερικη σταματησε οπως εσενα για να περασει και τους εδωσα εντολη να παει πισω.ενω το εβλεπα 2 εβδομαδες τελωνειο και λεω γιατι δεν φευγει παιρνω την 3η και ρωταω.ξερεις τι μου ειπαν?οτι το ξεχασαν...με δυσκολια το βρηκαν..χαμος σου λεω.και μετα εφυγε μετα απο 2 εβδομαδες γιατι τις επιστροφες τις στελνουν μαζι με αλλα πακετα στην αμερικη αλλα επειδη δεν τους συμφερει περιμενουν να μαζευτει ενα μεγαλο φορτιο για να φυγει.εαν μαζευτει σε μια φευγει σε μια.τελος παντων,αρχισε ερευνα γιατι στην ελλαδα δεν θελει εφυσυχασμο.

Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα μια αγορα που σκοπευω να κανω. Συγκεκριμενα ειναι ενα ρολοϊ Seiko Superior Diver's 200M Automatic SRP231K με τιμη $349.00 απο e-shop Αμερικης, συγκεκριμενα αυτο

Η αποστολη θα γινει με Normal Registered Air Parcel Mail κοστους 25.00 USD

Σε περιπτωση που το "πιασουν" τι ποσο θα πρεπει να πληρωσω συνολικα? Ρωταω επειδη απο Αγγλια το βρισκω στα 350 ευρω συν 18 ευρω τα μεταφορικα ενω απο Αμερικη ειναι αρκετα φθηνοτερο.

Ευχαριστω :happy:

γιατι να στο πιασουν τα ρολογια εχουν μικρουλια κουτια..

Δεν κανουν τετοια πια, να σημειωνουν gift, επισκευασμενο ή να δηλωνουν μικροτερη αξια στο τιμολογιο. Καπου διαβασα οτι υπαρχει προστιμο για οσα e-shops το κανουν αυτο, στην Αμερικη τουλαχιστον.

Απλα εχω περιεργεια να δω ποσο θα βγει σε περιπτωση που το σταματησουν στο τελωνειο. Οπως προειπα, με 368 ευρω το παιρνω απο Αγγλια. Αν το παρω απο Αμερικη γλυτωνω αρκετα αν δεν εκτελωνιστει, αν εκτελωνιστει ομως ποσο θα κοστισει? Θα παει περιπου στη τιμη που εχει απο Αγγλια (δηλαδη αξιζει το ρισκο) ή θα βαλουν φορο στον φορο του φορου (ω φορε!) και θα μου πουν κανα 600αρι? (αρα δεν αξιζει το ρισκο)

Edited by impreza_sti

Εδω και 1-2 ωρες ξαθομαι και διαβαζω τις "περιπετειες" και τις "κωλοφαρδιες" καποιον κυριως επειδη σκεφτομαι να φερω και εγω κατι απο αμερικη το οποιο ειναι σαφως φθηνοτερο απο EU.

Εχω καταληξει στο εξης οτι στα δέματα 50-100 δολλαρια δεν ασχολουνται καν.

Εγω σκεφτομαι να φερω ενα πορτοφολι απο Αμερικη αξιας μαζι με μεταφορικα γυρω στα 32 ευρω και ο τυπος το στελνεις με USPS First Class Mail International.

Ολοι λενε πως λογω μεγεθους την γλυτωνεις αλλα πλεον ακομα και για κατι τοσο μικρο μου φαινεται πως πρεπει να εισαι τυχερος.

Εσεις τι πιστευετε; Θα περασει η υα παει ακλαφτο;

SE k700i, SE k750i, SE W850i, Qtek 8310, Samsung F700v, SE K850i, Sharp GX25 Ferrari,Nokia N95, Nokia N95 8gb, iPhone 3G, Blackberry Storm 9500, LG Optimus 2X, LG Optimus 7, Nokia Lumia 800

Εδω και 1-2 ωρες ξαθομαι και διαβαζω τις "περιπετειες" και τις "κωλοφαρδιες" καποιον κυριως επειδη σκεφτομαι να φερω και εγω κατι απο αμερικη το οποιο ειναι σαφως φθηνοτερο απο EU.

Εγω σκεφτομαι να φερω ενα πορτοφολι απο Αμερικη αξιας μαζι με μεταφορικα γυρω στα 32 ευρω και ο τυπος το στελνεις με USPS First Class Mail International.

Ολοι λενε πως λογω μεγεθους την γλυτωνεις αλλα πλεον ακομα και για κατι τοσο μικρο μου φαινεται πως πρεπει να εισαι τυχερος.

Μικρή αξία + μικρό μέγεθος, σίγουρη επιτυχία :-)

Amazon Fire stick 4k max

κανενα προβλημα.πανω απο 100-120 ευρω αρχιζει το παρτυ των τελωνειακων:p

Δεν κανουν τετοια πια, να σημειωνουν gift, επισκευασμενο ή να δηλωνουν μικροτερη αξια στο τιμολογιο. Καπου διαβασα οτι υπαρχει προστιμο για οσα e-shops το κανουν αυτο, στην Αμερικη τουλαχιστον.

Απλα εχω περιεργεια να δω ποσο θα βγει σε περιπτωση που το σταματησουν στο τελωνειο. Οπως προειπα, με 368 ευρω το παιρνω απο Αγγλια. Αν το παρω απο Αμερικη γλυτωνω αρκετα αν δεν εκτελωνιστει, αν εκτελωνιστει ομως ποσο θα κοστισει? Θα παει περιπου στη τιμη που εχει απο Αγγλια (δηλαδη αξιζει το ρισκο) ή θα βαλουν φορο στον φορο του φορου (ω φορε!) και θα μου πουν κανα 600αρι? (αρα δεν αξιζει το ρισκο)

φιλε εαν ψαξεις καπου στο τοπικ σε παλαιοτερα ποστ θα δεις τις ακριβεις χρεωσεις που ισχυουν για τριτες χωρες.ισως αν ψαξεις και σε μηχανη αναζητησης να βρεις το σχετικο αθρο απο την αρμοδια υπηρεσια.

δεν ειμαι σιγουρος ποσο θα σου βγει.σιγουρα με τους φορους θα σου βγει το ιδιο η' ελαχιστα λιγοτερο αποτι στην ευρωπη.παλι κατι κερδιζεις,αλλα δεν ξερω αν αξιζει την ταλαιπωρια και το αγχος που ισως να υποστεις και να νιωσεις.

Μικρή αξία + μικρό μέγεθος, σίγουρη επιτυχία :-)

Θα εύχομαι να είχε περάσει καλά το προηγούμενο βράδυ ο τελεωνειακός

SE k700i, SE k750i, SE W850i, Qtek 8310, Samsung F700v, SE K850i, Sharp GX25 Ferrari,Nokia N95, Nokia N95 8gb, iPhone 3G, Blackberry Storm 9500, LG Optimus 2X, LG Optimus 7, Nokia Lumia 800

Από ότι είχα διαβάσει σε κάποιο φόρουμ παλιότερα αν το δέμα είναι αξίας 150$ και κάτω δεν περνάει σίγουρα τελωνείο
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe. (Albert Einstein)

Από ότι είχα διαβάσει σε κάποιο φόρουμ παλιότερα αν το δέμα είναι αξίας 150$ και κάτω δεν περνάει σίγουρα τελωνείο

Αν είχες προσέξει και σε αυτό το θέμα αναφέρουμε ότι κάτω από 45$ είναι ασφαλές.

Amazon Fire stick 4k max

• 2 weeks later...

Θα πάει ο αδερφός μου στη Γερμανία με αμάξι και ο θείος μου θέλει να του πάει ,τυριά,λάδια,κρέατα,μπουκάλια ποτού,τσιγάρα και άλλα 15 πράγματα.:lol:

Η διαδρομή θα γίνει απο Βαλκάνια.Τι παίζει στα τελωνεία ξέρετε; Τους περιορισμούς που μπορείς να έχεις κλπ

Από Βαλκανια πιστευω θα ειναι δυσκολα , ειδικα για τσιγαρα , δεν ξερω τι παιζει με κρεατα κτλ. Edited by alexasso

Θα πάει ο αδερφός μου στη Γερμανία με αμάξι και ο θείος μου θέλει να του πάει ,τυριά,λάδια,κρέατα,μπουκάλια ποτού,τσιγάρα και άλλα 15 πράγματα.:lol:

Η διαδρομή θα γίνει απο Βαλκάνια.Τι παίζει στα τελωνεία ξέρετε; Τους περιορισμούς που μπορείς να έχεις κλπ

Εξαρτάται από την ποσότητα.Αν μπορεί να δικαιολογήσει ότι είναι για προσωπική χρήση είναι οκ. Αν σκάσει με 15 πουκάμισα πχ και τον πιάσουνε, θα έχει θέμα.

Αποκλείεται το ταξίδι μέσω Ιταλίας και μετά καράβι;Συνήθως έτσι είναι καλύτερα.

Amazon Fire stick 4k max

Ιταλια και μετα καραβι ( οπως προτεινει ο junglist ) ειναι πολυ πιο ευκολα τα πραγματα , το εχω κανει αρκετες φορες και ποτε δεν ειχα κανενα προβλημα.

• 4 weeks later...
Καλησπερα...σκεφτομαι να στησω εναν ηλεκτρονικο υπολογιστη και λεω να παρω τα πραγματα απο ebay.com που ειναι πολυ πιο φτηνα...τι παιζει με τα τελωνεια γιατι θυμαμαι ενας φιλος μου μου ελεγε οτι πλεον μεχρι 300 $ δεν περνανε τελωνειο τα δεματα

Αν έκανες έναν κόπο να διάβαζες μερικά post πριν, θα έβλεπες ότι έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι το πόσο είναι περίπου στα 45$.

Amazon Fire stick 4k max

Δεν υπάρχει στάνταρ ποσό, είναι καθαρά στην κρίση του τελωνειακού. Μπορεί να πληρώσεις δασμούς και για 2 δολάρια αγορά αλλά αυτό στην πράξη δε γίνεται ποτέ. Τώρα να πάρεις ολόκληρο pc δε νομίζω να γλιτώσεις. Εγώ αν έκανα κάτι τέτοιο πάντως θα τα αγόραζα ξεχωριστά. Να έρθουν δηλαδή σε διαφορετικά πακέτα. Δε θα σου πρότεινα να το κάνεις πάντως.

Παρραγγελία 2 ζευγαρια άρβυλα από αμερική συνολικής τιμής 210 $ πέρασε κανονικά χωρίς τελωνειο και χωρίς το 3ευρω στα ελτα .
http://i30.photobucket.com/albums/c328/amyntas/astra123.jpg

Ξέχασα να αναφέρω και εγώ, ότι παρέλαβα χτες 10ίντσο τάμπλετ από Σιγκαπούρη, επίσης ΧΩΡΙΣ τελωνείο και ΧΩΡΙΣ τα 3€ των ΕΛΤΑ.

Amazon Fire stick 4k max

Δεν υπάρχει στάνταρ ποσό, είναι καθαρά στην κρίση του τελωνειακού. Μπορεί να πληρώσεις δασμούς και για 2 δολάρια αγορά αλλά αυτό στην πράξη δε γίνεται ποτέ. Τώρα να πάρεις ολόκληρο pc δε νομίζω να γλιτώσεις. Εγώ αν έκανα κάτι τέτοιο πάντως θα τα αγόραζα ξεχωριστά. Να έρθουν δηλαδή σε διαφορετικά πακέτα. Δε θα σου πρότεινα να το κάνεις πάντως.

Τα πραγματα εννοειτε οτι θα ερθουν ξεχωριστα...

Anyway σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας:)

Παρραγγελία 2 ζευγαρια άρβυλα από αμερική συνολικής τιμής 210 $ πέρασε κανονικά χωρίς τελωνειο και χωρίς το 3ευρω στα ελτα .

Ξέχασα να αναφέρω και εγώ, ότι παρέλαβα χτες 10ίντσο τάμπλετ από Σιγκαπούρη, επίσης ΧΩΡΙΣ τελωνείο και ΧΩΡΙΣ τα 3€ των ΕΛΤΑ.

τι εγινε ρε παιδια?ανοιξε το τελωνειο τις πορτες? και τα ταχυδρομεια κατηργησαν τα 3 ευρω ταριφα? λετε να ειναι συμπτωση? οι τιμες ειναι αρκετα μεγαλες για να περασουν ελευθερα,σε αντιθεση με οτι μας εχουν συνηθισει.και το χωρις 3ευρω που το πας?

πριν 3 μηνες με σταματησαν για το ιδιο ποσο με δωρακι +60 ευρω τελωνειο...ξερετε αν εχει αλλαξει κατι ?

οχι δεν εχει αλλαξει κατι , απλα πρεπει να περασαν καποιες εξαιρεσεις ...ποιος ξερει μπορει να βαριοντουσαν εκει ή να ειχαν καποια απεργια και μετα να τα περναγαν ολα, το θεμα ειναι το ρισκαρεις να παραγγειλεις κατι και να σου κολλησει εκει και να σου ερθει κανενα χαρατσι μετα να πληρωσεις για να το βγαλεις απο το τελωνειο ?? Δεν θα το ρισκαρε κανείς νομίζω.Μπραβο στα παιδια που τα πηραν χωρις τελωνειο.