Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν ξέρω αν είσαι σε αυτή την περίπτωση, αλλά πολλοί κινέζοι λένε uk store και κουραφέξαλα και αν δεις τοποθεσία προιόντος είναι ....χονγκ κονγκ....

Αλλιώς όπως ξέρεις από uk δεν υπάρχει τελωνείο και κάποιο λάθος θα έγινε.

Μπα uk seller ήταν πήραν και 8 ευρώ για μεταφορικά ήρθε σε 5 μέρες και άλλες 3 τελονειο Θεσσαλονίκης

----- προσθήκη μηνύματος 52 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

πως εγινε αυτο? απο αγγλια πως μπηκε τελωνειο?

Έμα για αυτό ξενέρωσα άσχημα, απλά δεν θα ασχοληθώ μια καθος την ήθελα άμεσα την οθόνη

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Στο ebay να βασίζεστε μόνο στα στοιχεία εγγραφής του πωλητή. Αν θέλετε από Ευρωπη και λέει εγγραφή τάδε του μηνός in China π.χ, προσπεράστε και ψάξτε αλλού ακόμη κι αν στη σελίδα προϊόντος λέει πως το στέλνει από Eυρώπη... κλασικές κινεζομουφιές για να πουλήσουν.

Και στα γνωστά κινεζοσάιτ με Ευρ.αποθήκη, να ζητάτε επιβεβαίωση ότι όντως έχουν απόθεμα και θα το στείλουν από εκεί, γιατί αρκετές φορές έχει παρατηρηθεί πως το έχουν στείλει τελικά από Κίνα.

Μπα uk seller ήταν πήραν και 8 ευρώ για μεταφορικά ήρθε σε 5 μέρες και άλλες 3 τελονειο Θεσσαλονίκης

----- προσθήκη μηνύματος 52 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Έμα για αυτό ξενέρωσα άσχημα, απλά δεν θα ασχοληθώ μια καθος την ήθελα άμεσα την οθόνη

Δώσε λινκ αν θες.

Και αν δεν έχεις βάλει ακόμα αξιολόγηση, άστο λίγο να τον τσεκάρουμε.

Αλλιώς το τελωνείο είναι για κλωτσιές.

Δεν το χω ξανακούσει πάντως και τείνω να πιστεύω ότι είναι κινέζικη μουφιά.

Για το ebay, οτι γράφει ως item location. Αν δεν σταλεί από εκεί που γράφει, ανοίγεις case και όλα τα άλλα είναι διαδικαστικά.

Εγώ και πμ θα του στείλω ως ενδιαφερόμενος να ρωτήσω το item location.

Πάνω στη φούρια μου τώρα είδα ότι τελωνείο έκατσε 3 μέρες!

Λέγε τι βύσμα έχεις !

Τι βύσμα να έχει, τα νέα τελωνεία που θα χτιστούν θα έχει ταμπέλα ως μέγας ευεργέτης..

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

@egodemis σε έχουν βάλει σε μαύρη λίστα..Δεν εξηγείται αλλιώς!! Βλέπω δικα σου μονο ποστ που σου έχουν χρεώσει τα πάντα όλα ενώ σε εμας κατι τέτοια περνανε αερα και μας χρεωσαν μονο κινητό

Στάλθηκε από το Y6 Max μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

@egodemis σε έχουν βάλει σε μαύρη λίστα..Δεν εξηγείται αλλιώς!! Βλέπω δικα σου μονο ποστ που σου έχουν χρεώσει τα πάντα όλα ενώ σε εμας κατι τέτοια περνανε αερα και μας χρεωσαν μονο κινητό

Στάλθηκε από το Y6 Max μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όχι ακριβώς.

Του χρεώνουν αυτοκόλλητα και σκούφους και δεν του χρεώνουν κινητά.

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά !

τι εκανες δηλαδη τους πηρες σε καποιο τηλ και παραπονεθηκες? και αν ναι τι τους ειπες και τι σου ειπαν?

Τους είπα την αλήθεια.Οτι δεν είναι για μένα,δεν κοστίζει πολύ και πως πρέπει να φύγω σύντομα από την πόλη μου και το βιάζομαι.

Μου πήρε μία βδομάδα αλλά άξιζε.

Και εκεί κατάλαβα ότι κάποιοι δεν θέλουν να μας ταλαιπωρούν αλλά δέχονται πιέσεις να το κάνουν.

Αυτά ότι πρέπει να πληρώσουμε φόρους όταν π.χ οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν τίποτα είναι άδικο(το λιγότερο).

Ας μην ξεφύγουμε όμως από το θέμα...

oneirofono.gr

το site των ελτα εχει αλλαξει, στο πεδιο "εντοπισμος αντικειμενου" και στα ελληνικα μονο, σου δειχνει εαν απο το Κ.Α.Τ. παει το δεμα σου για Υ.Ε.Δ. ή οχι.
With great power, comes great responsibility...

το site των ελτα εχει αλλαξει, στο πεδιο "εντοπισμος αντικειμενου" και στα ελληνικα μονο, σου δειχνει εαν απο το Κ.Α.Τ. παει το δεμα σου για Υ.Ε.Δ. ή οχι.

Μαλιστα γιαυτο μου εμφανισε ενα βελακι που εγραφε ΥΕΔ . Αλλα στο site υων ελτα courrier δεν το εμφανιζει.

Παρελαβα Tablet 10αρι, δεν καθυστερησε καθολου, το ειχαν ανοιξει και το ειχαν κλεισει με διαφανη ταινια, ειναι προφανες οτι ψαχνουν για κινητα.

Μια πλήρης φόρτιση.

Παρελαβα Tablet 10αρι, δεν καθυστερησε καθολου, το ειχαν ανοιξει και το ειχαν κλεισει με διαφανη ταινια, ειναι προφανες οτι ψαχνουν για κινητα.

Με ποιό ταχυδρομείο στο έστειλαν;

09/03 πήγε ΚΔ Θεσσαλονίκης μια προστασία οθόνης και την Παρασκευή μπήκε ΥΕΔ...Τώρα ποτέ θα βγει..Έχω 3/4 παραγγελίες ακόμη για drone αναγκαστικά και μετά Τέλος η αγορές απο Κίνα...θα παραγγείλω το mi 5 και μέχρι να έρθει θα έχει βγει το 6...πάντως τον τελευταίο μήνα 8/10 παραγγελίες μπήκε ΥΕΔ..Όλα μικροπράγματα

Στάλθηκε από το X9006 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά Γιώργος

Με ποιό ταχυδρομείο στο έστειλαν;

Netherlands Post

Μια πλήρης φόρτιση.

Netherlands Post

Μάλιστα...

Πώς συμπέρανες πάντως ότι είναι "προφανές" ότι ψάχνουν για κινητά, όταν εσένα σου άνοιξαν το κουτί της ταμπλέτας;

σίγουρα κι εγώ κι εσύ και πολύ περισσότερο αυτοί θα μπορούν να ξεχωρίζουν τί είναι κινητό και τί είναι ταμπλέτα, από το μέγεθος και το βάρος του πακέτου...

...το συμπέρασμα δεν ακολουθεί το γεγονός ότι στο άνοιξαν...

εκτός αν θεωρείς ότι επειδή δεν επέβαλαν χρέωση ψάχνουν μόνο για κινητά...αλλά υπάρχει ένα μικρό άλμα στον συλλογισμό εδώ...

Εγώ παρέλαβα κινητό πριν 2-3 εβδομάδες και δεν είχαν ανοίξει το πακέτο...

...να θεωρήσω ότι ΔΕΝ ψάχνουν για κινητά, αλλά για συγκεκριμένες μάρκες ταμπλετών;

...καταλαβαίνεις τί θέλω να πω; είναι αρκετά ρευστά τα πράγματα...

Edited by vgiozo

Πρωτα πες μου και εσυ τι σχεση εχει η μεταφορικη εταιρεια με αυτο που συζηταμε..

Πιστεψε με, ξερω κατι παραπανω. Απλα μιλαω για τα "εξωτερικα σημαδια" που το υποδεικνυουν.

Εκτος αυτου υπαρχει ομολογια τελωνιακου σε μελος εδω που του ειπε "μην κατηγορειτε εμας, κατηγορειτε την ταδε εταιρεια".

Μια πλήρης φόρτιση.

Πρωτα πες μου και εσυ τι σχεση εχει η μεταφορικη εταιρεια με αυτο που συζηταμε..

Πιστεψε με, ξερω κατι παραπανω. Απλα μιλαω για τα "εξωτερικα σημαδια" που το υποδεικνυουν.

Εκτος αυτου υπαρχει ομολογια τελωνιακου σε μελος εδω που του ειπε "μην κατηγορειτε εμας, κατηγορειτε την ταδε εταιρεια".

1) Η μεταφορική έχει σχέση, γιατί όσο το παρακολουθώ περισσότερες πιθανότητες έχει ένα πακέτο που έρχεται απευθείας από Ασία στην Ελλάδα να περάσει τελωνείο, ενώ εκείνα που έρχονται μέσω Ευρώπης μικρότερη πιθανότητα.

2) Το πόσα ξέρεις, για να σε πιστέψω, πρέπει να το δείχνεις με αυτά που γράφεις...με αυτό που έγραψες παραπάνω δεν με πείθεις και σου επεσήμανα το άλμα στη σκέψη σου...

...έπειτα τόσες μούφες κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα, πέρυσι είχαμε άλλα τέτοια σενάρια, φέτος άλλα...στοιχειώδη συνέπεια δεν δείχνουν οι εκφραστές τους ούτε στον συλλογισμό...

...απλώς "απλοποιείται" η εξήγηση κι αυτό τους αρκεί...

Όταν "προφανώς" ψάχνουν για κινητά και γι αυτό σου ανοίγουν εσένα το δέμα της ταμπλέτας, άλλο τόσο "προφανώς" θα μπορούσε να υποθέσω εγώ ότι ψάχνουν για ταμπλέτες επειδή δεν μου πείραξαν καθόλου το κινητό, που φαινόταν ως δέμα κινητού...

...τίποτε από τα δύο δεν στέκει ως συλλογισμός...στο ξαναλέω, ελπίζω να καταλαβαίνεις το κενό στην σύνδεση αιτίας κι αποτελέσματος, ότι δηλαδή δεν τεκμηριώνεις το επιχείρημά σου με αυτά που γράφεις.

Edited by vgiozo

Άλμα στο συλλογισμο θα ήταν αν το έβλεπες ξεκομμενο και μοναδικό περιστατικό. Αν λάβεις υπόψη και οολα τα άλλα πειστηρια, τότε δένει απόλυτα η υπόθεση. Επειδή σου πέρασε εσένα το κινητό, είναι όλα Οκ. Εμένα και όλων των άλλων που κολλάνε τα κινητά και περνάνε τρένα, πρέπει να το αποδειξουμε. Ενός από δω με 100αδες παραγγελίες, κολλάνε 8/10 κινητά, ενός άλλου 4 πήρε τα 3 κόλλησαν, ενός άλλου στο άλλο φόρουμ τον ρώτησαν από το τελωνειο "τι είναι, mi4?" χωρίς να πει μάρκα και ΠΡΟΦΑΝΩΣ ψάχνουν xiaomi. Εγώ να σου πω ξέρω πράγματα από μέσα, χωρίς να μπορώ ούτε και να θέλω να το αποδείξω, από κει και πέρα κάνε ότι καταλαβαίνεις. Αν δεν ισχύει τίποτα από όσα λέει ο καθένας, τότε δε μετράει κανένα post, να το κλείσουμε το forum. Edited by Roid_rage

Μια πλήρης φόρτιση.

Εμένα πάντως ρολόι μου σταμάτησαν που γύριζε από επισκευή και δεν είχε σταματήσει την πρώτη φορά που ήρθε.

Περίεργα πράματα.

21/3/2017, 02:32:10 Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

20/3/2017, 14:20:19 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

20/3/2017, 11:56:16 Κ.Α.Τ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> ΥΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

19/3/2017, 12:01:02 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

11/3/2017, 15:12:00 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

Σήμερα μίλησα με τα ΕΛΤΑ και μου είπαν ότι είναι τελώνιο και θα περάσει έλεγχο,μια θήκη έχω πάρει για action cam 19 ευρώ λέτε να με χρεώσουν?

23/3/2017, 01:01:58 Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

22/3/2017, 17:29:01 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ (--> Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

22/3/2017, 14:13:20 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

22/3/2017, 09:17:13 Κ.Α.Τ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> ΥΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

22/3/2017, 07:05:25 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

11/3/2017, 11:50:00 ΜΑΛΑΙΣΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

11/3/2017, 04:32:00 ΜΑΛΑΙΣΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

αυτο και απο εμενα , action camera αξιας 30 ευρω !

Άλλο ένα σήμερα πέρασε αέρα χωρίς τελωνείο.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 13-03-2017 18:17 ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 18-03-2017 16:49 ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΣ

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 27-03-2017 09:36 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 27-03-2017 12:44 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 27-03-2017 18:41 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Άλλο ένα σήμερα πέρασε αέρα χωρίς τελωνείο.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 13-03-2017 18:17 ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 18-03-2017 16:49 ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΣ

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 27-03-2017 09:36 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 27-03-2017 12:44 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 27-03-2017 18:41 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ήθελα να στο πω και την προηγούμενη φορά που πόσταρες.

Γράφε και τι ήταν να ξέρουμε.

Κινητό; αυτοκόλλητο του 1 ευρώ σαν του egodemis; (ακόμα το σκέφτομαι και γελάω!) τι; :p