Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί


alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ναι, αλλα αν ειναι να βγαζουν λαβρακια; Αυτοι θελουν πλεον να βγαζουν απο τη μυγα ξιγκι

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Link to comment
Share on other sites

Πήρα δύο δέματα με Expedited shipping απο banggood( tablet 10.1 and drone ) και έφθασε μέσω Γερμανίας σε 7 μέρες στα χέρια μου με κόστος 5.19

 

Στάλθηκε από το FIND7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μήπως αφορούσε ευρωπαϊκή αποθήκη; γιατί αλλιώς το bangοοd βγάζει air parcel που είναι free, prioriry με 1-2$ και ems. Δε μου βγάζει άλλη επιλογή σε πολλά δέματα που έχω δοκιμάσει και θέλω κι εγώ να πάρω ένα ταμπλέτ (hibook pro) αλλά φοβαμαι να το ρισκάρω

Edited by pan82

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

 

George Bernard Shaw

Link to comment
Share on other sites

Αν δυσκολέψουν τα πράγματα με τα τελωνεία σε όλες τις χώρες τις ΕΕ, θα μειώσουν τις τιμές τους οι Κινέζοι έτσι ώστε ακόμα και με τελωνείο να έχουν οι ευρωπαιοι καταναλωτές κίνητρο να αγοράζουν από Κίνα. Το περιθώριο κέρδους είναι πολύ υψηλό για τους Κινέζους και έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν αυτό μέχρι ενός σημείου.

 

 

Αν σφίξουν τα πράγματα με τα τελωνεία για αγορές από Κίνα και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που αναμένεται να συμβεί γιατί είναι γενικά γραμμή της ΕΕ να αυξηθούν έσοδα από τελωνεία και ειδικά από αγορές από Κίνα, δεν θα υπάρχουν ευρωπαϊκές αποθήκες. Δεν ξύπνησαν μόνοι τους ξαφνικά μία μέρα τα σαϊνια και ανακάλυψαν τα έσοδα από τελωνείο, άλλοι τους ξύπνησαν.

 

Sent from my TbooK 16 Pro using Tapatalk

 

Tα πραγματα στην Ευρωπη ειναι στανταρ.Εδω ειναι ρευστα.Υπαρχει ο νομος και δεν εφαρμοζονταν για το τελωνειο.Ισως να εγινε στα πλαισια της Ελληνοκινεζικης συμφωνιας του ΓΑΠ.Τωρα που ζητιανευουν για εσοδα , φορολογουν οτι βρουν.Μην απορησετε αν ξαναθυμηθουν τον αντικαπνιστικο νομο κλπ, ΟΛΑ για τα εσοδα τα παλληκαρια.Φυσικα δρομοι αλλοι υπαρχουν.Στο τελος δε θα βγαζουν ουτε απο εκει.Οτι προλαβουν τωρα.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, αλλα αν ειναι να βγαζουν λαβρακια; Αυτοι θελουν πλεον να βγαζουν απο τη μυγα ξιγκι

 

Να δώσω ένα παράδειγμα γιατί μερικά πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο νομίζει κάποιος-οι

Κατά την εισαγωγή ενός αγαθού από Τρίτη χώρα σε χώρα της Ένωσης υπάρχουν 2 αξίες. Η μια είναι η δασμολογική και η άλλη φορολογική. Η φορολογική αξία έπεται της δασμολογικής. Κατά την δασμολογική αξία ερευνάται το είδος τι είναι και πως περιγράφεται, για ποιο σκοπό είναι κατάλληλο και εάν πληρεί τις προϋποθέσεις ελεύθερης κυκλοφορίας στην Ένωση χωρίς να μεταβάλλει τους όρους του παγκόσμιου εμπορίου περί ακαταλληλότητας-κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας και τόσων άλλων περιορισμών. Αν κοιτάξει κάποιος σε ένα δασμολόγιο το οποίο είναι της Κοινότητας θα δει πως υπάρχουν είδη τα οποία και ακόμα ανά εποχές απαγορεύεται η εισαγωγή τους ή επιβάλλονται τέτοιοι δασμοί που το καθιστούν μη ελκυστικό ή μη ανταγωνιστικό να εισαχθεί. π.χ. αλίευση ψαριών ή εισαγωγή πατάτας και τόσα άλλα.

Φέρνει κάποιος ένα προϊόν υψηλής τεχνολογίας από Τρίτη χώρα, θα πρέπει αυτό να ελεγχθεί αν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις να εισαχθεί (πιστοποιητικό καταλληλότητας, έγκριση Υπουργείου Βιομηχανίας, πιστοποιητικό καταγωγής από τη χώρα αποστολής) και τόσα άλλα που ανάλογα πως κατατάσσεται δασμολογικά απαιτούνται.

Μετά από αυτό το στάδιο γίνεται ο έλεγχος της φορολογητέας αξίας για να επιβληθούν δασμοί και φόροι.

 

Σε ένα παραστατικό εισαγωγής όλα τα παραπάνω δεν περιγράφονται με λέξεις (έκθεση) αλλά είναι κωδικοποιημένα ανάλογα.

Ο κωδικός του εμπορεύματος ανακαλύπτει και όλα εκείνα τα στοιχεία περί εισαγωγής του

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει τα Προτιμησιακά Δασμολογικά Καθεστώτα, σύμφωνα με τα οποία, παρέχει ευεργετική δασμολογική μεταχείριση (μειωμένο ή μηδενικό δασμό), σε εμπορεύματα ορισμένων Τρίτων Χωρών. Για το λόγο αυτό έχει συνάψει τις λεγόμενες Προτιμησιακές Συμφωνίες σύμφωνα με τις οποίες η προτιμησιακή δασμολογική μεταχείριση παρέχεται είτε μονομερώς είτε σε αμοιβαία βάση.

Η Ε.Ε. παρέχει επίσης μονομερώς δασμολογικές προτιμήσεις σε ορισμένες υπό ανάπτυξη χώρες ή ομάδες χωρών, τα λεγόμενα Αυτόνομα Καθεστώτα, τα οποία στηρίζονται σε κανονισμούς ή αποφάσεις.

Επίσης η Ε.Ε. έχει συνάψει με ορισμένες τρίτες χώρες Τελωνειακές Ενώσεις βάσει των οποίων, η διακίνηση των εμπορευμάτων στηρίζεται στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας των προϊόντων και όχι σε κανόνες καταγωγής.

 

Το υποσύστημα διαχείρισης δασμολογίου (TARIC), το οποίο λειτουργεί στα πλαίσια του icisnet και διαλειτουργεί με το υποσύστημα εισαγωγών, έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να παρέχει στους χρήστες τη μέγιστη δυνατή πληροφόρηση αναφορικά με την ονοματολογία εμπορευμάτων καθώς και τα μέτρα που εφαρμόζονται για κάθε κωδικό εμπορεύματος. Στην επιλογή «μέτρα», με την εισαγωγή συγκεκριμένου κωδικού εμπορεύματος στο πεδίο αναζήτησης από το χρήστη, εμφανίζονται όλα τα μέτρα που είναι συνδεδεμένα με τον κωδικό αυτό και μεταξύ αυτών και η κοινοτική προτίμηση.

 

Από τη στιγμή που τα δέματα είναι πάρα πολλά σε κάθε χώρα στοιβάζονται κατά χιλιάδες από τρίτες χώρες είναι λογικό πως για να γίνουν σωστά τα πιο πάνω θα γίνουν και λάθη σε χρεώσεις, κάποιοι θα "γλυτώσουν" λίγα χρήματα και κάποιοι θα πληρώσουν λίγα παραπάνω. Τώρα, να πληρώσω παραπάνω χρήματα σημαίνει: θα πάω να τα κάνω όλα ******* :lol::lol: ενώ το να γλυτώσω σημαίνει τους έπιασα ******* και αφού τους κορόιδεψα εύκολα το ξανακάνω :lol::lol:

Edited by impreza_sti
http://yoursmiles.org/tsmile/religion/t0807.gif
Link to comment
Share on other sites

:!:

Να υπενθυμίσω για πολλοστή φορά ότι οι συζητήσεις για αποφυγή δασμών απαγορεύονται. Έγιναν διαγραφές και τροποποιήσεις μηνυμάτων.

Link to comment
Share on other sites

[/color]

Πήρα δύο δέματα με Expedited shipping απο banggood( tablet 10.1 and drone ) και έφθασε μέσω Γερμανίας σε 7 μέρες στα χέρια μου με κόστος 5.19

 

Στάλθηκε από το FIND7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

 

 

Μα....πώς?

Link to comment
Share on other sites

Πόσες φορές σε 3-4 νήματα του φόρουμ θα το γράφεις αυτό με τις προτάσεις που είσαι σίγουρος πως θα ισχύσουν ?

Προφανώς τόσες, όσες τις προτάσεις που γίνονται κατά καιρούς για κατάργηση του ΕΦΚ στα αυτοκίνητα!

 

Όσες φορές χρειάζεται για να καταλάβουμε όλοι ότι το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει να το έχουμε υπόψη ότι έχει δρομολογηθεί για έγκριση. Τώρα, αν σε ενοχλεί η πραγματικότητα, δεν έχεις παρά να προσπερνάς αυτά τα posts και να μην τα σχολιάζεις.

 

Σε ότι αφορά "αν είμαι σίγουρος πως θα ισχύσουν" είμαι τόσο όσο είσαι σίγουρος ότι υπάρχουν εισηγήσεις της Επιτροπής που δεν έγιναν αποδεκτές από το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο.

 

Η ατέλεια των 22 € είναι μόνο και μόνο διότι είναι πρακτικώς αδύνατον να ανοίγονται όλα τα μικροδέματα που αποστέλλονται ανά τον κόσμο για έλεγχο διότι 1) αφορούν και προσωπικά δεδομένα και 2) εάν ένα είδος κοστολογείται 5 € θα πρέπει να ασχοληθεί με αυτό η τελωνειακή υπηρεσία για να εισπράξει 1 € φόρους, τουλάχιστον μισή ώρα!!!

Εξάλλου για χάριν συντόμευσης εφαρμόζεται ο κατ αποκοπήν δασμός για είδη μέχρι 350 € λόγω πως εάν πρόκειται να εκτελωνισθεί κανονικά, τότε η δασμολογική του κατάταξη επιφέρει περιορισμούς και διαφορετικά πιστοποιητικά τα οποία είναι πρακτικώς αδύνατον σε αλληλογραφίες να εκδοθούν είτε λόγω υψηλού κόστους είτε διαφορετικής αντιμετώπισης από τις εκάστοτε χώρες.

 

Η ατέλεια των 22€ που ισχύει για τις εμπορικού χαρακτήρα αποστολές από τρίτες χώρες (45€ για τις μη εμπορικού χαρακτήρα) ξεκίνησε με τον Κανονισμό 918/83 (22 ECU), ο οποίος τροποποιήθηκε αρκετές φορές μεταγενέστερα. Σε καμία από τους Κανονισμούς αυτούς δεν αναφέρεται σαν αιτιολογία αυτό που γράφεις, που είναι, μάλλον, γνώμη δική σου. Αντίθετα, στην από 1/12/2016 απόφαση της Ευρωπαικής Επιτροπής γίνεται σαφής αναφορά και "στην απάτη στον τομέα του ΦΠΑ η οποία προέρχεται από χώρες εκτός ΕΕ", με αφορμή την ατέλεια των 22€ και πρότεινε την κατάργησή της.

 

Επισημαίνεται δε πως στις ενωσιακές διατάξεις περί διαμόρφωσης της δασμολογητέας αξίας στον 2913/92 και στον 2454/93 δεν υπάρχει πρόβλεψη για τον υπολογισμό της δασμολογητέας αξίας κατά την εισαγωγή δεμάτων και δειγμάτων δωρεάν.

Αυτό που υπάρχει είναι πως τα "Δωρεάν" ή "Δείγματα" πρέπει να αποτελούν μέρος εισαγόμενων προϊόντων και Όχι αποσπασματικά εισαγωγές. Δηλαδή αυτό το Gift ή το Samples free που ζητιέται να αναγράφεται εξωτερικώς σε δέματα είναι κοινώς είναι παραμύθι νομίζοντας κάποιος πως ξεγελάει τις αρχές! Όχι λοιπόν δεν τις ξεγελάει! Είναι γνωστόν πως ενδείξεις αυτής της περίπτωσης εξιτάρουν πολύ περισσότερο τις αρχές για έλεγχο και μάλιστα αν εφαρμόζεται ο νόμος στο 100% τότε θα έπρεπε να ζητούν σε τέτοιες περιπτώσεις Σύμβαση πώλησης ή επί του τιμολογίου ή άλλου αποδεικτικού της αξίας εγγράφου παροχής δειγμάτων ή αποστελλομένων δωρεάν χωρίς αντίτιμο από τον προμηθευτή προς τον αγοραστή εισαγωγέα. Εάν δεν υπάρχει, τότε ο υπολογισμός της αξίας του είδους προς εισαγωγή γίνεται με βάση το άρθρο 30 (παρόμοια ή πανομοιότυπα προϊόντα).

 

Φανταστείτε όλα αυτά να γίνονταν για να εισπράξει το κράτος 1-2 € :lol: :lol: :lol:

Ξέρουν οι υπηρεσίες ποιο δέμα πρέπει να ανοίγεται και ποιο όχι μπορεί όχι στο 100% αλλά για αυτό υπάρχει και η ατέλεια

 

Όλα αυτά που γράφεις περί "δειγμάτων", για να στηρίξεις το σχόλιό σου για την κατάργηση της ατέλειας των 22€, είναι πολύ εύκολο να καταλάβει καθένας ότι δεν έχουν σχέση με το θέμα της ατέλειας.

Link to comment
Share on other sites

Το σίγουρο είναι ότι μέχρι τώρα καλά ήταν,ότι και να γράφετε το τελωνείο πλέον θεωρείται σίγουρο........

Βλέπουμε διαβάζουμε και ακούμε ΠΑΝΤΑ.......ANT1 (Tv Web and Radio)

Mήν βαράτε εμάς τους δημοσιογράφους τήν δουλεία μας κάνουμε......

Link to comment
Share on other sites

Το σίγουρο είναι ότι μέχρι τώρα καλά ήταν,ότι και να γράφετε το τελωνείο πλέον θεωρείται σίγουρο........

 

Δλδ περνάνε ΟΛΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟ?

In the down down of the writing we became robes...
Link to comment
Share on other sites

Όχι, το σίγουρο είναι ότι δεν περνάνε ΟΛΑ τα δέματα από το τελωνείο.

Μεγαλύτερη ζήτηση έχουν τα κινητά αλλά και απ' αυτά κάποια δεν περνάνε.

Αυτά, όμως, είναι στοιχεία από όσα καταγράφονται σ' αυτό και σε άλλα fora και δεν είναι επίσημα στατιστικά.

Link to comment
Share on other sites

Δλδ περνάνε ΟΛΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟ?

6 στα 7 πακετα για εμενα ειναι παρα πολυ.......:(

Βλέπουμε διαβάζουμε και ακούμε ΠΑΝΤΑ.......ANT1 (Tv Web and Radio)

Mήν βαράτε εμάς τους δημοσιογράφους τήν δουλεία μας κάνουμε......

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει κύριοι είμαστε φτωχοί δεν έχουμε γονείς δεν έχουμε δουλειά πάρα ένα εισόδημα 300€.

Κάναμε μία εξυπηρέτηση για ένα κινητό των 57€ γιατί και η κυρία που το θέλει ούτε αυτή τα έχει.

ΔΕΝ θέλω πλέον συνειδητά να αγοράζω από Ελλάδα.

ΔΕΝ θα μου τα φάτε εσείς.

 

Παίρνω λοιπόν που λέτε τηλέφωνο στα τελωνεία και :

Μου λένε δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι πάρε στο τάδε γραφείο.

Παίρνω και μου λένε ότι για τα δέματα υπεύθυνος είναι άλλος και να πάρω σε άλλο γραφείο.Μου δίνει ένα τηλέφωνο και παίρνω αλλά δεν το σηκώνουν.

Λέω κάτι θα έγινε.Ξαναπαίρνω και τίποτα.

Μετά από λίγο ξαναπαίρνω και βούϊζε,λέω μάλλον θα έτυχε να μιλάνε.

Μετά ξαναπαίρνω και δεν σηκώνανε.

Μετά ξανά πάλι,προσπάθεια να πάρω μα βούϊζε.

Πέρασαν οι ώρες πήρα ακόμα 1-2 φορές αλλά πάλι δεν σήκωσαν.

Ξέρετε τι μπορώ να κάνω?

Να πληρώσω κύριοι φόρο αλλά έλεος.

Μπορώ να έχω το κινητό που παρειγγηλα στην ώρα του?

Ξέρετε τι μπορώ να κάνω για να έρθει σύντομα?

 

Τέλος αγόρασα για την κοπέλα μου κάτι αντιστάσεις για ηλεκτρονικό τσιγάρο(δεν έχουμε ούτε για κανονικό αν και δεν καπνίζω).Τις πήρα από fasttech και είδα ότι με χρέωση 0.87$ και +12 ημέρες έστελνε από Ολλανδία(NL post).

Άρα ξαναρωτώ και πάλι:

Πλέον αν στέλνουν μέσω τριγωνικών αποστολών οι φίλοι μας οι Κινέζοι πως θα περνάνε τα κινητά μας τελωνείο?

 

Επίσης είδα πιο πάνω ότι όλα τα κινητά θα τα περνάνε ή ότι κάνουν 100€ ή 150€ ισχύει για όλα τα κινητά?

 

Τέλος μπορεί ένα κινητό που θα μπεί τελωνείο να μην χρεωθεί στον παραλήπτη?

Καλά κατάλαβα από τα πιο πάνω?

Edited by impreza_sti
Ασκούμε κριτική σε ιδέες και όχι σε ανθρώπους
oneirofono.gr
Link to comment
Share on other sites

Από όλο αυτό το κατεβατό και τα τηλεφωνήματα σε ένα αριθμό που δεν απαντάει, δεν βγαίνει νόημα με την περίπτωσή σου.

Είναι βέβαιο ότι το δέμα σου μπήκε στο τελωνείο;

Εάν ναι, θα περιμένεις μέχρι να το εκτελωνίσουν και να πληρώσεις τα έξοδα για να το παραλάβεις.

Μόνο ένας κατάφερε να πάει στο αεροδρόμιο και να ζητήσει να το εκτελωνίσουν άμεσα.

Όλοι οι άλλοι περιμένουν υπομονετικά.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα σας αγορασα και εγω ενα κινητο xiaomi mi5s με το φοβο να το κρατησουν στο τελωνειο η τιμη ηταν πολυ καλη σε σχεση με εδω.....τελικα αφου τους εγραψα τα σχετικα τι να κανουν με την αποστολη....το κινητο μου περασε χωρις πλεον να το πιασουν στον ελεγχο και απο οτι ειδα περασε απογευματινη ωρα μηπως και δεν εχει τοσο πολυ ελεγχο.Τελικα αποφασισα να μην ξαναγορασω κινητο απο κινα λογο τελωνειου μονο απο ευρωπη!!!για το λογο μονο που εχει μεγαλη καθυστερηση να το παραλαβεις απο το τελωνειο δεν αξιξει τελικα να περιμενεις ηδη εχω ενα xiaomi redmi pro απο της 2 απο τον περασμενο μηνα και ακομα να το παραλαβω.
Link to comment
Share on other sites

Αν κάποιος έχει ένα τηλέφωνο στο τελωνείο που να λειτουργεί και ειδικά εκεί που κρατάνε τα δέματα μπορεί να μας το πει να τους πάρω?

 

Το δέμα μου όντως είναι τελωνείο.Θα ήθελα να το παραλάβω πριν το καλοκαίρι όμως,για αυτό σας ρωτάω.

Edited by impreza_sti
Αφαίρεση off topic και εκτός Ο.Π.Χ. σχολιασμών
oneirofono.gr
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα στην παρέα. Θέλω να πάρω ένα κινητό από ebay μέσω bid και θα έρθει από αμερική. Στο checkout λέει import duties περίπου 80€(+20 που είναι τα μεταφορικά). Θέλω να μάθω όταν έρθει ελλάδα θα πληρώσω και άλλα χρήματα στο τελωνείο ή μόνο για αυτά που χρεώνομαι? Ευχαριστώ.
Link to comment
Share on other sites

Πως υπολόγισε τα import fees αφού δεν ξέρει το ποσό που θα καταλήξει η δημοπρασία;
Link to comment
Share on other sites

Πως υπολόγισε τα import fees αφού δεν ξέρει το ποσό που θα καταλήξει η δημοπρασία;

 

Estimate κάνει βάσει του bid. Εγώ έκανα την καλύτερη προσφορά στα 310 ευρώ και βάσει αυτού του ποσού μου έβγαλε το ποσό. Σε κάθε bid βγάζει import fees

Link to comment
Share on other sites

Εάν το στέλνει με ταχυδρομείο, λογικά, δεν θα πληρώσεις άλλα έξοδα.
Link to comment
Share on other sites

Guest margarita12
Να δώσω ένα παράδειγμα γιατί μερικά πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο νομίζει κάποιος-οι

Κατά την εισαγωγή ενός αγαθού από Τρίτη χώρα σε χώρα της Ένωσης υπάρχουν 2 αξίες. Η μια είναι η δασμολογική και η άλλη φορολογική. Η φορολογική αξία έπεται της δασμολογικής. Κατά την δασμολογική αξία ερευνάται το είδος τι είναι και πως περιγράφεται, για ποιο σκοπό είναι κατάλληλο και εάν πληρεί τις προϋποθέσεις ελεύθερης κυκλοφορίας στην Ένωση χωρίς να μεταβάλλει τους όρους του παγκόσμιου εμπορίου περί ακαταλληλότητας-κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας και τόσων άλλων περιορισμών. Αν κοιτάξει κάποιος σε ένα δασμολόγιο το οποίο είναι της Κοινότητας θα δει πως υπάρχουν είδη τα οποία και ακόμα ανά εποχές απαγορεύεται η εισαγωγή τους ή επιβάλλονται τέτοιοι δασμοί που το καθιστούν μη ελκυστικό ή μη ανταγωνιστικό να εισαχθεί. π.χ. αλίευση ψαριών ή εισαγωγή πατάτας και τόσα άλλα.

Φέρνει κάποιος ένα προϊόν υψηλής τεχνολογίας από Τρίτη χώρα, θα πρέπει αυτό να ελεγχθεί αν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις να εισαχθεί (πιστοποιητικό καταλληλότητας, έγκριση Υπουργείου Βιομηχανίας, πιστοποιητικό καταγωγής από τη χώρα αποστολής) και τόσα άλλα που ανάλογα πως κατατάσσεται δασμολογικά απαιτούνται.

Μετά από αυτό το στάδιο γίνεται ο έλεγχος της φορολογητέας αξίας για να επιβληθούν δασμοί και φόροι.

 

Σε ένα παραστατικό εισαγωγής όλα τα παραπάνω δεν περιγράφονται με λέξεις (έκθεση) αλλά είναι κωδικοποιημένα ανάλογα.

Ο κωδικός του εμπορεύματος ανακαλύπτει και όλα εκείνα τα στοιχεία περί εισαγωγής του

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει τα Προτιμησιακά Δασμολογικά Καθεστώτα, σύμφωνα με τα οποία, παρέχει ευεργετική δασμολογική μεταχείριση (μειωμένο ή μηδενικό δασμό), σε εμπορεύματα ορισμένων Τρίτων Χωρών. Για το λόγο αυτό έχει συνάψει τις λεγόμενες Προτιμησιακές Συμφωνίες σύμφωνα με τις οποίες η προτιμησιακή δασμολογική μεταχείριση παρέχεται είτε μονομερώς είτε σε αμοιβαία βάση.

Η Ε.Ε. παρέχει επίσης μονομερώς δασμολογικές προτιμήσεις σε ορισμένες υπό ανάπτυξη χώρες ή ομάδες χωρών, τα λεγόμενα Αυτόνομα Καθεστώτα, τα οποία στηρίζονται σε κανονισμούς ή αποφάσεις.

Επίσης η Ε.Ε. έχει συνάψει με ορισμένες τρίτες χώρες Τελωνειακές Ενώσεις βάσει των οποίων, η διακίνηση των εμπορευμάτων στηρίζεται στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας των προϊόντων και όχι σε κανόνες καταγωγής.

 

Το υποσύστημα διαχείρισης δασμολογίου (TARIC), το οποίο λειτουργεί στα πλαίσια του icisnet και διαλειτουργεί με το υποσύστημα εισαγωγών, έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να παρέχει στους χρήστες τη μέγιστη δυνατή πληροφόρηση αναφορικά με την ονοματολογία εμπορευμάτων καθώς και τα μέτρα που εφαρμόζονται για κάθε κωδικό εμπορεύματος. Στην επιλογή «μέτρα», με την εισαγωγή συγκεκριμένου κωδικού εμπορεύματος στο πεδίο αναζήτησης από το χρήστη, εμφανίζονται όλα τα μέτρα που είναι συνδεδεμένα με τον κωδικό αυτό και μεταξύ αυτών και η κοινοτική προτίμηση.

 

Από τη στιγμή που τα δέματα είναι πάρα πολλά σε κάθε χώρα στοιβάζονται κατά χιλιάδες από τρίτες χώρες είναι λογικό πως για να γίνουν σωστά τα πιο πάνω θα γίνουν και λάθη σε χρεώσεις, κάποιοι θα "γλυτώσουν" λίγα χρήματα και κάποιοι θα πληρώσουν λίγα παραπάνω. Τώρα, να πληρώσω παραπάνω χρήματα σημαίνει: θα πάω να τα κάνω όλα ******* :lol::lol: ενώ το να γλυτώσω σημαίνει τους έπιασα ******* και αφού τους κορόιδεψα εύκολα το ξανακάνω :lol::lol:

Έχεις δίκιο σε όλα οσα αναγραφεις!

Αλλα με το χέρι στην καρδια... Πιστεύεις ότι οι τελωνες & φαρισσαιοι που τα κοστολογουν κοιτανε κωδικούς καταλληλοτητας-συμβατοτητας;

Σε αλλα κράτη μπορεί...

Εδώ,πάνω απ'ολα τα έσοδα!

 

----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

Εάν το στέλνει με ταχυδρομείο, λογικά, δεν θα πληρώσεις άλλα έξοδα.

 

Πως είσαι σίγουρος ότι δεν θα το σταματήσουν στο τελωνείο;

 

----- προσθήκη μηνύματος 41 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

Εάν το στέλνει με ταχυδρομείο, λογικά, δεν θα πληρώσεις άλλα έξοδα.

 

Πως είσαι σίγουρος ότι δεν θα το σταματήσουν στο τελωνείο;

Από ΗΠΑ κινητά τα ψαχνουν

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα στην παρέα. Θέλω να πάρω ένα κινητό από ebay μέσω bid και θα έρθει από αμερική. Στο checkout λέει import duties περίπου 80€(+20 που είναι τα μεταφορικά). Θέλω να μάθω όταν έρθει ελλάδα θα πληρώσω και άλλα χρήματα στο τελωνείο ή μόνο για αυτά που χρεώνομαι? Ευχαριστώ.

 

Όχι. Το ebay global παρέχει αυτή την υπηρεσία κατά την οποία προκαταβαλλεις στο checkout τα import duties και το δέμα έρχεται ελεύθερο αφού έχει ηδη εκτελωνιστεί. Ενδέχεται μάλιστα, να σου επιστραφεί κάποιο ποσο κατόπιν, εμένα μου είχε συμβεί σε μια αγορά...

Link to comment
Share on other sites

Πως είσαι σίγουρος ότι δεν θα το σταματήσουν στο τελωνείο;

Από ΗΠΑ κινητά τα ψαχνουν

Δεν πρόκειται να πληρώσει από τη στιγμή που έχει πληρώσει τα import fees στο ebay, είτε είναι από την Αμερική είτε από οπουδήποτε αλλού .

He who controls the past,commands the future.He who commands the future,conquers the past.
Link to comment
Share on other sites

Guest margarita12
Δεν πρόκειται να πληρώσει από τη στιγμή που έχει πληρώσει τα import fees στο ebay, είτε είναι από την Αμερική είτε από οπουδήποτε αλλού .

 

Ok,εγώ μάλλον δεν θα είχα πληρώσει γιατί πληρωσα στα ΕΛΤΑ τον εκτελωνισμο

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...