Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Χαχα ποιος θελει να κανει εισοδο εκει; Αμα δεν πληρωσεις εξοδο, θα πληρωσεις εισοδο...

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Εγω θελησα να μαθω τι ειναι το 3ευρω, δηλαδη πως προεκυψε αυτος ο αριθμος? Τι πληρωνω ακριβως? ειναι καποια κοστη ή απλα εβαλαν κατι κατ αποκοπην, στα ελτα τιποτα καμια απαντηση, μαυρη ειναι η νυχτα στα βουνα μαυρη σαν καλιακουδα, διοτι το τελος αυτο ειναι τελος για τα ελτα, και τι τελος ειναι αυτο? παρανομο 100% διοτι τελος στα ελληνικα σημαινει κατι ανταποδοτικο, τι μου ανταποδιδουν? απεναντιας με βαζουν να παω να το παραλαβω εγω..... ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.

Καλώς τον φίλο. Καλημέρα. Η απάντηση μου στον συνειρμό σου, βρίσκεται μέσα σε αυτά που γράφω. Για να διυλίσω περαιτέρω το μήνυμα μου, το 3ευρο έχει να κάνει με το τελωνειο. Εάν περάσει από εκεί μέσα το δέμα σου, το πληρώνεις, και το πληρώνεις όπως πληρώνεις το 15ευρο ως τέλος εκτελωνισμού σε δέματα αξίας άνω των 22 ευρώ. Είναι κάτι αντίστοιχο με το 15ευρο εν ολίγοις,η λογική είναι η ίδια, απλώς επειδή δεν κοστολογηθηκε με ΦΠΑ πληρώνεις ως τελωνειακό τέλος το 3ευρο.

Και όπως προανέφερα: εάν δεν μπεί καθόλου τελωνείο, δεν πληρώνεις ούτε το 3ευρο.

Myphone.gr: Xiaomi Forum Moderator

Redmi Note 9 Pro 6-128 / 5020 mAh / 64mp / 30W Q.charge / 4G+

Guides Redmi Note 9 Pro & Xiaomi Guides

50121532128_76c8201c20_n.jpg

Καλώς τον φίλο. Καλημέρα. Η απάντηση μου στον συνειρμό σου, βρίσκεται μέσα σε αυτά που γράφω. Για να διυλίσω περαιτέρω το μήνυμα μου, το 3ευρο έχει να κάνει με το τελωνειο. Εάν περάσει από εκεί μέσα το δέμα σου, το πληρώνεις, και το πληρώνεις όπως πληρώνεις το 15ευρο ως τέλος εκτελωνισμού σε δέματα αξίας άνω των 22 ευρώ. Είναι κάτι αντίστοιχο με το 15ευρο εν ολίγοις,η λογική είναι η ίδια, απλώς επειδή δεν κοστολογηθηκε με ΦΠΑ πληρώνεις ως τελωνειακό τέλος το 3ευρο.

Και όπως προανέφερα: εάν δεν μπεί καθόλου τελωνείο, δεν πληρώνεις ούτε το 3ευρο.

Αρα, εφοσον ολα τα δεματα εκτος ΕΕ θα μπαινουν τελωνειο απο τωρα και στο εξης,

ακομη και 1€ να κοστιζει το δεματακι,

τα Ελτα θα εισπραττουν το 3€.

3€ χαρατσι οπως και να χει δηλαδη.

Ο ναι και το χει είναι ότι και θα περιμένεις 2 μήνες και δεν ξέρεις σε τι κατάσταση θα έρθει

Καλημέρα στην παρέα. Μια ερώτηση να κάνω περί τελωνείου. Θέλω να αγοράσω κινητό από Αμερική μέσω ebay (με bid) από ιδιώτη. Υπάρχει περίπτωση αφού περάσει τελωνείο να θεωρηθεί ως αγορά και να επιβληθεί φόρος? Εάν δηλωθεί ως δώρο-απλό δέμα θα πρέπει να πληρώσω? Ευχαριστώ.

Το θεωρώ πρακτικά βέβαιο ότι θα πληρώσεις...

Το δώρο / προσωπική αποστολή είναι κάτι που πιστεύω ποτέ δε... συγκίνησε το τελωνείο.

καλησπέρα,

επειδή θέλω να πάρω μια οθόνη κινητού lcd για αντικατάσταση και έχω βρει σε καλή τιμή από το aliexpress αν επιλέξω μέθοδο αποστολής express shippng premium για να έρθει νωρίτερα με σχετικά μικρό πρόσθετο κόστος θεωρείται ως υπηρεσία courier οπότε 100% τελωνείο?

επίσης αν περάσει από τελωνείο υπάρχει περίπτωση να την κοστολογήσουν ως κινητό και κλάφτα Χαράλαμπε μετά?

ευχαριστώ,

Και ναι και όχι.. τι εννοώ: τον περασμένο μήνα, μου ήρθε θήκη αξίας 10€, με CN Post από Ali, και δεν μπήκε καν τελωνείο: δεν είχε την πράσινη ταινία ως τελωνειακώς ελεύθερο, και φυσικά δεν πλήρωσα το 3ευρο.

Εμένα έχει έρθει πακέτο με τη σήμανση τελωνειακώς ελεύθερο και δεν είχα τα 3 ευρώ χρέωση που κανονικά θα έπρεπε.

Είναι λίγο τζόγος όλα.

Το θεωρώ πρακτικά βέβαιο ότι θα πληρώσεις...

Το δώρο / προσωπική αποστολή είναι κάτι που πιστεύω ποτέ δε... συγκίνησε το τελωνείο.

Κρίμα γιατί βρήκα καλή περίπτωση δυνατού κινητού με καλή τιμή.

Καλημερα στην παρεα,

Είχα παραγγείλει στις 18/10 ένα Vernee κινητό από Gearbest, και είχα προσθέσει expedited shipping (DHL) 6€, και insurance 3,40€. Τους έστειλα μήνυμα χθες γιατί δεν έχει γίνει ακόμα shipped, και μου απάντησαν το εξής:

Dear Lazaros,

Thank you for your recent order with gearbest.

We apologize that we haven't shipped your order out yet.

Please note: We can ship your order out via DHL, but due to the item's status with Customs,the custom fee would be significantly high for you in your country,could you please tell us whether you can accept it?

In order to resolve this issue, we would like to offer you the following options:

Option 1: DHL shipping (3-7 business days)

Taxes are charged by your local Customs Office and country regulations that is beyond our control.

For more information about tax http://www.gearbest.com/about/faq.html

Option 2: Flat rate shipping(10-25 business days)

If there is any price difference, we will either ask you to pay it or we will refund the balance if any.

Please contact me as soon as possible and let me know if this is acceptable, so that we can process the order for you.

Once again we apologize for any inconvenience may have caused.

Thanks for your patience and support.

Best regards

Support Center

Gearbest Customer Service

http://www.gearbest.com/

Τι με συμβουλεύετε να κάνω? Πόσο μπορεί να έρθει το τελωνείο σε κινητό αξίας 128€ + exp.shipping 6€ + insurance 3,40€ = 137,40€ ??

Κρίμα γιατί βρήκα καλή περίπτωση δυνατού κινητού με καλή τιμή.

Η Αμερική θα ήταν η... γη της επαγγελίας για τους ιντερνετικούς αγοραστές, σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων.

Και όχι μόνο για τις τιμές, αλλά και για την εξαιρετική ποικιλία προϊόντων, αν δεν ήταν το τελωνείο στη μέση.

Το οποίο τελωνείο δεν... αστειευόταν ποτέ με την Αμερική (όχι σαν την περίπτωση της Κίνας, όπου μόνο πρόσφατα έσφιξαν τα λουριά).

Δυστυχώς για μας...

Τι με συμβουλεύετε να κάνω? Πόσο μπορεί να έρθει το τελωνείο σε κινητό αξίας 128€ + exp.shipping 6€ + insurance 3,40€ = 137,40€ ??

Δυστυχώς καμία από τις 2 επιλογές που σου δίνουν δεν έχει καλές πιθανότητες...

Αν μη τι άλλο, το "Option 1: DHL shipping (3-7 business days)" φαίνεται να πηγαίνει... εγγυημένα για τελωνείο.

Τουλάχιστον με το flat rate, αν είσαι (από αρκετά έως πολύ) τυχερός, δεν ξέρεις καμιά φορά...

Όσο για το πόσο θα στο χρεώσουν...

Η χρέωση υποτίθεται είναι 24% επί της αξίας (το ΦΠΑ), συν €15 τέλος διεκπεραίωσης.

Από εμπειρίες μελών που διαβάζαμε εδώ, φαίνεται ότι τον πρώτο καιρό τουλάχιστον (που 'έσφιξαν' οι τελωνειακοί έλεγχοι), έβλεπαν στο τελωνείο αποστολέα gearbest, έμπαιναν στο site, έβλεπαν τιμή €128 (αν αυτή ήταν η κανονική τιμή - αν το είχες πάρει σε κανένα flash sale και κανονικά έχει περισσότερο... ατύχησες) και χρέωναν 128 * 24% + 15 ~ €46.

Τώρα όμως που η κατάσταση πρέπει να έχει γίνει ασφυκτική και δεν πρέπει να 'χουν χρόνο για τέτοια, φαίνεται μάλλον να το... κόβουν με το μάτι και ό,τι κάτσει "μμμ... κυριλέ το βλέπω αυτό. Βάλ' το ένα 350άρι αξία".

Οπότε δεν μπορεί να γίνει ασφαλής πρόβλεψη...

Παιδιά, το έχομε αναφέρει εκ νέου, βέβαια το νήμα έχει γίνει σχετικά μεγάλο ώστε να διαβαστεί ολόκληρο :

Η DHL εκτελωνίζει μόνη της τα δέματα. Σίγουρο χαράτσι, ιδιαίτερα δε, εαν μιλάμε και για αγορές κάποιας αξίας.

.....

Οπότε δεν μπορεί να γίνει ασφαλής πρόβλεψη...

Αν ειναι ετσι, τοτε ισως τους πω να ακυρωσουν την παραγγελια και να παραγγειλω ακριβως το ιδιο προιον, αλλα απο Warehouse UK-3 (στα 159€). Ισως να με συμφερει πιο πολυ...

Το UK εχει τελωνειο??

Ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια!!! :thanks:

Είμαι συγκινημένος:

2017-09-07 15:35

SINGAPORE, SEND ITEM ABROAD

2017-10-26 12:21

RECEIVE ITEM AT OFFICE OF EXCHANGE

Έχω κι εγώ update, με το ίδιο ταχυδρομείο, και ίδια ημερομηνία (7/9). Λίγο απίστευτο μου φένεται η αλλαγή στο status. Οπότε πλέον, να δούμε τι θα γίνει με τους δασμους..

Επιτελους και εμενα μετα απο 64 μερες, ανοιξε και εκλεισε απο ΓΕΤΑ την ιδια μερα. Ειναι αξιας 15€, αν με εχουν χρεωσει θα τους παρει και θα τους σηκωσει

Μια πλήρης φόρτιση.

Επιτελους και εμενα μετα απο 64 μερες, ανοιξε και εκλεισε απο ΓΕΤΑ την ιδια μερα. Ειναι αξιας 15€, αν με εχουν χρεωσει θα τους παρει και θα τους σηκωσει

ε κανα 3 ευρω

Αυτο το 3ευρο ηταν η διαφορα που το πηρα απο geekbuying σε προσφορα και οχι gearbest ή banggood. Θα εξαντλησω τα περιθωρια για να δω αν θα μου το δωσουν ετσι, που σημαινει ειναι στην κριση τους ή επιμενουν για την εισπραξη του.

Μια πλήρης φόρτιση.

Αυτο το 3ευρο ηταν η διαφορα που το πηρα απο geekbuying σε προσφορα και οχι gearbest ή banggood. Θα εξαντλησω τα περιθωρια για να δω αν θα μου το δωσουν ετσι, που σημαινει ειναι στην κριση τους ή επιμενουν για την εισπραξη του.

Αν υπάρχει ατέλεια για πακέτα αξίας μέχρι 22€, δεν είναι λίγο οξύμωρο να επιβάλλεται τέλος (χαρακτηρισμού τελωνειακώς ελεύθερου) 3€ σε τέτοιο πακέτο;

Αυτό θα ήταν ένα επιχείρημα όταν θα εξαντλείς τα περιθώρια, αν τυχόν σου έρθει έτσι.

Αν υπάρχει ατέλεια για πακέτα αξίας μέχρι 22€, δεν είναι λίγο οξύμωρο να επιβάλλεται τέλος (χαρακτηρισμού τελωνειακώς ελεύθερου) 3€ σε τέτοιο πακέτο;

Αυτό θα ήταν ένα επιχείρημα όταν θα εξαντλείς τα περιθώρια, αν τυχόν σου έρθει έτσι.

Το θέμα είναι σε ποιον θα το πει. Οι υπάλληλοι στα ΕΛΤΑ δεν ορίζουν αν θα χρεωθεί το 3ευρο. Και στο τελωνείο το ίδιο να πάει, δύσκολα θα μιλήσει με κάποιον που θα έχει την παραμικρή επιρροή σε τέτοιου είδους αποφάσεις.

Επίσης ρε παιδιά πριν λίγο καιρό δεν λέγαμε ότι ακυρώθηκε το 3ευρο??

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

Ούτε καν στην κρίση τους αν ο υπάλληλος το ανοίξει τρως 3 ευρώ αν δεν ανοίξει τρως το τίποτε αν το ανοίξει και βρει το ίδιο αντικείμενο στην Ελλάδα επίσημα σε τιμή μεγαλύτερη των 22 ευρώ τρως το ΦΠΑ απο την επίσημη τιμή + εκτελωνισμό

πχ ένα παράδειγμα είχα βρει σε δημοπρασία γιαλια rayban 38 ευρώ (καλή τιμή) εδώ κάνει 105 ευρώ

μου χρέωσαν 35 ευρώ (ουσιαστικά φπα και 15 ευρώ εκτελωνισμό)

και παλι το παρέλαβα καθώς 35+38=73<105

+ από οτι μαθαίνω όλο αυτό το παζάρι συνδέετε με το υπουργείο οικονομικών έτσι όσοι παρατάνε ετσι άπλα τα αντικείμενα εκτελωνισμένα (άρνηση παραλαβής) μάλλον θα τρώνε ραβασάκι στην φορολογική

ετσι αγορές απο την κίνα έχουν γινει ένας εφιάλτης.....

Πού υπάρχει αυτό αν υπάρχει επίσημα και αν δεν υπάρχει;

Ποια εφορία; εδώ σταμάτησαν να πηγαίνουν τα χρωστούμενα νοικια, θα πάνε τα μπιχλιμπίδια στα ΕΛΤΑ;

Δεν υπάρχουν αυτα

Μια πλήρης φόρτιση.