Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Φιλε εδω γλυτωσες τα χοντρα,το 3ευρο θα σε χαλασει?

Δεν με νοιάζει το 3ευρω απλά θέλω να ξέρω αν το αναφέρει κάπου στο tracking number Γτ το παιδί από πάνω είπε το γλίτωσα και ρωτώ,από που βγήκε το συμπέρασμα ότι το γλίτωσα;

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Δεν με νοιάζει το 3ευρω απλά θέλω να ξέρω αν το αναφέρει κάπου στο tracking number Γτ το παιδί από πάνω είπε το γλίτωσα και ρωτώ,από που βγήκε το συμπέρασμα ότι το γλίτωσα;

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Γτ πολυ απλα φιλε μου το δεμα σου παει απο το ΚΑΤ προς ΚΔ, αυτο σημαινει οτι θα στο φερει ταχυδρομος σπιτι ΑΤΕΛΩΣ. Πληρωνεις μονο αν το KAT στο βγαλει προς τελωνειο ή προς ΥΕΔ. Αυτα.

With great power, comes great responsibility...

Εμενα 32 μερες.....arrived at destination country και μετα ...ολεθρος/....

Απο 01/08/2-17 to θεωρω χαμενο και dispute...

Για παρηγοριά...αύριο κλείνει και το δικό μου μήνα που προσγειώθηκε(και 45 ημέρες συνολικά από τότε που έκανα την παραγγελία)

Παιδια τον ηπια ή θα την γλυτωσω? Και στο περιπου ποτε θα το παραλαβω?

16/7/2017, 08:55:00 Κ.Α.Τ. ΔΕΜΑΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Δ.Δ. ΡΟΥΦ)

15/7/2017, 00:11:00 Κ.Α.Τ. ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ

10/7/2017, 00:14:00 Κ.Α.Τ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ

7/7/2017, 08:56:25 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

15/6/2017, 23:25:00 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

Μια χαρα εισαι, λογικα θα παραλαβεις μεσα στη βδομαδα και προφανως θα πληρωσεις 3ευρακι, ετσι γιατι στο λεει κ ολας βρε αδελφε "For unspecified reason"

Δηλαδή οσα γράφουν "RETAINED BY CUSTOMS FOR UNSPECIFIED REASON"

είναι μόνο 3ευρακι?

Ερώτηση guys, θέλω να τσιμπήσω το scooter της xiaomi από gearbest στα 350€. Η μόνη επιλογή που μου δίνει, είναι η priority line 35-40 days με κόστος 1€. Με τι υπηρεσία έρχεται αυτό?

Sent from my LG-H961N using Tapatalk

Google Pixel 5

Ερώτηση guys, θέλω να τσιμπήσω το scooter της xiaomi από gearbest στα 350€. Η μόνη επιλογή που μου δίνει, είναι η priority line 35-40 days με κόστος 1€. Με τι υπηρεσία έρχεται αυτό?

Sent from my LG-H961N using Tapatalk

Το σκεφτηκα κ εγω, αλλα επισης σκεφτηκα οτι δεν εχει ανταλλακτικα εδω, ουτε βιδα, ουτε λαστιχα, ουτε τπτ. Οfftopic. Για το τι ειναι το priority θα σ ενημερωσω συντομα.

Εγώ πάλι πιστεύω πως αυτές οι καθυστερήσεις μπορεί να κρύβουν και δόλο.

Αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω πως οι αποστολές με dhl εκτελωνιζονται αμέσως ενώ οι αποστολές που έρχονται με EMS η απλό ταχυδρομείο κάθονται στις αποθήκες.

Από το ίδιο τελωνείο περνάνε όλα.

Εγώ πάλι πιστεύω πως αυτές οι καθυστερήσεις μπορεί να κρύβουν και δόλο.

Αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω πως οι αποστολές με dhl εκτελωνιζονται αμέσως ενώ οι αποστολές που έρχονται με EMS η απλό ταχυδρομείο κάθονται στις αποθήκες.

Από το ίδιο τελωνείο περνάνε όλα.

οχι δα, δεν ειναι ετσι.

Παιδια τον ηπια ή θα την γλυτωσω? Και στο περιπου ποτε θα το παραλαβω?

16/7/2017, 08:55:00 Κ.Α.Τ. ΔΕΜΑΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Δ.Δ. ΡΟΥΦ)

15/7/2017, 00:11:00 Κ.Α.Τ. ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ

10/7/2017, 00:14:00 Κ.Α.Τ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ

7/7/2017, 08:56:25 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

15/6/2017, 23:25:00 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

Νομίζω εδώ έχουμε μια καλή εικόνα για το μπάχαλο που επικρατεί.8 ημέρες μετα την άφιξη του δέματος,μπήκε και βγήκε από το τελωνείο.

Έχω διαβάσει αναφορές για δέμα που 50 ημέρες μετά την άφιξή του,παραμένει στο αεροδρόμιο(το δικό μου είναι ήδη στις 30)

Ότι να 'ναι πραγματικά..

17/7/2017, 13:45:14 Μ.Δ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (3))

17/7/2017, 08:40:00 Μ.Δ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

17/7/2017, 08:16:21 Μ.Δ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

17/7/2017, 07:12:27 Μ.Δ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΦΙΞΗ ΣΕ

17/7/2017, 05:15:23 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ (--> Μ.Δ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ)

16/7/2017, 22:57:51 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Μ.Δ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ)

16/7/2017, 20:57:51 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΦΙΞΗ ΣΕ

8/7/2017, 01:30:03 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

26/6/2017, 09:16:00 ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

20/6/2017, 17:05:00 ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Παίδες καλησπέρα. Τι λέτε; την γλίτωσα;

17/7/2017, 13:45:14 Μ.Δ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (3))

17/7/2017, 08:40:00 Μ.Δ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

17/7/2017, 08:16:21 Μ.Δ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

17/7/2017, 07:12:27 Μ.Δ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΦΙΞΗ ΣΕ

17/7/2017, 05:15:23 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ (--> Μ.Δ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ)

16/7/2017, 22:57:51 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Μ.Δ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ)

16/7/2017, 20:57:51 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΦΙΞΗ ΣΕ

8/7/2017, 01:30:03 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

26/6/2017, 09:16:00 ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

20/6/2017, 17:05:00 ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Παίδες καλησπέρα. Τι λέτε; την γλίτωσα;

NAI. την γλίτωσες κατά πως φαίνεται

NAI. την γλίτωσες κατά πως φαίνεται

Σ'ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

----- προσθήκη μηνύματος 53 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Παρακάτω θα βρείτε την απάντηση των ΕΛΤΑ σε ερώτηση για τα κριτήρια χρέωσης του τελωνείου:

Αγαπητέ κύριε,

Σε απάντηση του ηλεκτρονικού σας μηνύματος, σας πληροφορούμε τα εξής:

Μετά από σχετική απόφαση του Παγκόσμιου Ταχυδρομικού Συνεδρίου που διεξήχθη στη Ντόχα, τα ΕΛΤΑ από 01.01.2016 εισπράττουν για κάθε εισερχόμενο ταχυδρομικό αντικείμενο που ανήκει στην κατηγορία επιστολικού ταχυδρομείου και δεμάτων καταγωγής χωρών εξωτερικού εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνοδεύεται από τελωνειακή διασάφηση, συγκεκριμένα τέλη διαχείρισης δασμών-λοιπών επιβαρύνσεων. Επίσης, σε περίπτωση που τα εισερχόμενα ταχυδρομικά αντικείμενα των παραπάνω κατηγοριών δεν συνοδεύονται από τελωνειακή διασάφηση και φέρουν αποτύπωμα σφραγίδας με την ένδειξη «Ελεύθερο» ή «Απλουστευμένη Διαδικασία», εισπράττονται τέλη παρουσίασης στο τελωνείο (3 ευρώ).

καλησπερα στην ομαδα...διαβαζω διαφορα πραγματα πο τον καθε ενα..για καποιους που λενε οτι καλα κανουν που βαζουν φορους 3 ευρα και 4 ευρα και πρασινα αλογα δεν θα ασχοληθω καθολου..με πολυ αγαπη λεω οτι με τετοια ατομα δεν θα εκανα ποτε παρεα και δεν θα τους ηθελα κοντα μου για κανεναν λογο.ατομα τα οποια τους βιαζει το ελληνικο κρατος και συνεχιζουν να λενε ναι εμενα προσωπικα μου προκαλουν αηδια..το καλυτερο που εχετε να κανετε ειναι να μην τους απαντατε σε τιποτα..σε τιποτα ομως ειναι χασιμο χρονου...τωρα οσο αφορα το τελωνειο τα πραγματα δεν ειναι καθολου καλα τα τσακαλια μυρισαν ρευστο και δεν θα το αφησουν ετσι....δυστηχως οσοι αγαπατε τις αγορες απο το εξωτερικο θα πρεπει να βρειτε αλον τροπο για τις παραγγελιες σας καθως αν δεν βρειτε τροπο θα πληρωνετε το νεο χαρατσι του τελωνειου...το σπουδαιο φοροεισπρακτικο κρατος για αλη μια φορα δειχνει τα δοντια του με τον ΝΟΜΟ που ειναι διπλα του κανει το αυτονοητο και στο τελωνειο...πληρωσε ελληνα φορολογουμενε...πληρωσε νομοταγη πολιτη...σωστε τα ΕΛΤΑ...ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ...λοιπον εχουνε βαλει στοχο την nl post και την αυστριακη...τα κρατανε σχεδον ολα τα δεματα τελωνειο.απο εκει και περα για καποιον που εχει σε ενα δεμα 1 τηλεφωνο δεν τον συμφερει να πληρωσει κοντα στα 30 ευρω για καποιον που εχει περισσοτερα τεμαχια τον συμφερει αμα το σκεφτεις λιγο..το σιγουρο ειναι οτι οι 3 χωρες θα πρεπει να βρουνε λυσεις στο προβλημα αν δεν βρουνε τοτε ο ελληνας δεν θα αγοραζει απο εκει...αυτοι δεν εχουν σκοπο να σταματησουν καθως τριβουν τα χερια τους απο το ρευστο που παιρνουν και απο τον ελληνα που φοβαται και την σκια του..καποιες εταιρειες στην ελλαδα ειναι χαρουμενες γιατι πιστευουν οτι τωρα ο ελληνας θα περνει απο αυτους το κινητο τηλεφωνο και οχι απεξω.για εμενα υπαρχει λυση και η λυση εχει ονομα ευρωπη....τα δεματα που ερχονται απο ευρωπη δεν περνανε τελωνειο και οποιος τα εκτελωνισει ειναι παρανομος.τωρα απο εκει και περα αν το κρατος εκτελωνει οπως ξερει και ζηταει 200 αρια και 300αρια το σιγουρο ειναι οτι δεν θα βγαλει και μαλιστα πολλα δεματα θα γυριζουν πισω...το σιγουρο ειναι οτι αποκτησαμε εναν νταβατζη πανω απο το κεφαλι μας.ισως το καλυτερο ειναι να αγοραζετε απο ευρωπη η με καποιον τροπο να ετοιμαζονται στην ευρωπη τα προιοντα για να γλυτωνετε το χαρατσι..εμενα μου κρατησαν 4 δεματα τελωνειο... στα 2 την εβγαλα καθαρη με 30 ευρω να πληρωνο στο καθε δεμα...αν ηταν παραπανω θα τα γυρναγα πισω...στα αλλα 2 ειναι τελωνειο και ελπιζω να εχω την ιδια τυχη..το σιγουρο ειναι οτι αυτο δεν μπορει να συνεχιστει αν συνεχιστει θα πρεπει να βρειτε λυσεις στο προβλημα σας.για εναν που παρει ενα προιον 20 και 50 ευρω η 100 ευρω δεν τον συμφερει να πληρωνει και τελωνειο σε καμια περιπτωση...δυστηχως τα πραγματα δεν ειναι και τοσο ωραια και κανενας δεν μπορει να βγαλει ακρη μαζι τους...ισως οι πολλες καταγγελιες μπορει να αλλαξουν καποια πραγματα οχι ολα ομως...αυτοι τωρα που βρηκαν τροπο να βγαζουν λεφτα και ειναι διπλα τους ο νομος να ειστε 1000% σιγουροι οτι δεν θα το αφησουν ετσι....η ουσια ειναι να πειτε οχι στα χαρατσια και να προσγειωθουν οπως πρεπει οπως και εμεις που περιμενουμε 3 μηνες να παρουμε 1 δεμα...αυτα.

Παιδια καλησπερα και απο εμενα. Εκανα κατι που μαλλον δεν ηταν σοφο, αγορασα κινητο απο geekbuying στα 350 ευρω. Το tracking number του singapore post μου δινει τελευταια πληροφορια "send item abroad" (βεβαια αυτο το γεγονος εχει ιδια ημερομηνια με την ημερομηνια παραλαβης απο geekbuying και δεν ξερω αν παιζει καποια παπατζα εδω). Τελος παντων, διαβαζοντας αυτο το θεμα φοβηθηκα πολυ για το κοστος εκτελωνισμου σε περιπτωση που περασει απο τελωνειο. Μου εχουν πει οτι το εχουν δηλωσει σαν κινητο πολυ χαμηλοτερης αξιας αλλα δεν ξερω αν αυτο μπορει να με βοηθησει καπου. Λετε να εκτοξευτει το κοστος αν περασει τελωνειο;

καλησπερα mano17... γιατι δεν ηταν σοφο??μια χαρα εκανες απλα οι αγορες απο το εξωτερικο εχουν τα ρισκα του...θελεις να μου στειλεις σε πρωσοπικο μηνημα το tracking number να το δω??υπαρχει περιπτωση να μην περασει με τελωνειο...με ποια εταιρεια ερχεται?γραφει απεξω κινητο τηλεφωνο?

Ρε παλικαρακια ελεος..........τα ιδια και τα ιδια γραφεται.........φιλικα παντα.........:)

Αμα περασει περασε,πληρωστε οτι σας βγαλουν και τελος,ετσι ειναι οι αγορες απο εξω,δεν αλλαζει κατι.

Εαν δεν το θελετε παρτε κατι απο Ελλαδα και τελος.

Τζοκερ ειναι το σεναριο πλεον.............

Βλέπουμε διαβάζουμε και ακούμε ΠΑΝΤΑ.......ANT1 (Tv Web and Radio)

Mήν βαράτε εμάς τους δημοσιογράφους τήν δουλεία μας κάνουμε......

Παίδες μία ερώτηση τώρα πια το μόνο που κοιτάμε για αποστολή είναι το priority direct mail???

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ένα πράγμα είναι να κρατήσεις από όλο αυτό...

Το κλείσιμο με τα λόγια "Τη λύση θα τη δώσει ο ιδιώτης,απ' ότι φαίνεται,γιατί το δημόσιο είναι παντελώς ανίκανο να διαχειριστεί το οτιδήποτε και όταν παρεμβαίνουν οι πολιτικοί ακόμη χειρότερα γίνονται τα πράγματα..."

Τραγικές καταστάσεις σε ακόμη έναν τομέα σε αυτή την καημένη χώρα...

Το καρκινωμα ελληνες πολιτικοι και ελληνικο δημοσιο κατςστρεψαν την χωρα ολοσχερώς. Edited by moutsa

Ρε παλικαρακια ελεος..........τα ιδια και τα ιδια γραφεται.........φιλικα παντα.........:)

Αμα περασει περασε,πληρωστε οτι σας βγαλουν και τελος,ετσι ειναι οι αγορες απο εξω,δεν αλλαζει κατι.

Εαν δεν το θελετε παρτε κατι απο Ελλαδα και τελος.

Τζοκερ ειναι το σεναριο πλεον.............

Αμα περασει...... Αυτο συζηταμε, το 17 καναμε την αγορα, κ περιμενουμε το 18 ν μας το φερουν.

Το σκεφτηκα κ εγω, αλλα επισης σκεφτηκα οτι δεν εχει ανταλλακτικα εδω, ουτε βιδα, ουτε λαστιχα, ουτε τπτ. Οfftopic. Για το τι ειναι το priority θα σ ενημερωσω συντομα.
Έχει το AliExpress πολλά ανταλλακτικά, το έψαξα λίγο πριν το αποφασίσω. Το θέμα είναι με το υπηρεσία το στέλνει το gearbest.

Sent from my XT1635-02 using Tapatalk

Google Pixel 5

Το οτι το κράτος αποφάσισε να παρέμβει στο πάρτι που γίνεται για χρόνια δεν το κάνει ούτε παράνομο ούτε καταχρηστικό.

Οι νόμοι υπήρχαν αλλά κάνεις δεν τους ακολουθούσε.

Μάλιστα όλοι εμείς κάναμε λαμογιές ζητώντας από τους πωλητές να γράφουν χαμηλότερες τιμές στα πακέτα για να μην πληρώνουμε παραπάνω.

Ε αυτό πλέον βρωμισε και ήταν αναμενόμενο πως κάποτε θα συνέβαινε.

Όλη Ευρώπη για χρόνια αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα με τις παράνομες εισαγωγές και σε όλες τις χώρες του κόσμου όταν αγοράζεις εκτός Ε.Ε. πληρώνεις.

Ε τι να κάνουμε τώρα που το ίδιο συμβαίνει και εδώ.

Καιρός ήταν..

Και για να μην παρεξηγηθώ δεν γράφω τα παραπάνω βγάζοντας την ουρά μου από έξω.

Για χρόνια έφερνα από έξω κανοντας τις ίδιες λαμογιες και φυσικα τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσω.

Όλα τα παραπάνω τα γράφω για τους γκρινιάρηδες που πλήρωσαν τρία ευρώ και φέρανε την καταστροφή η αγορασαν κινητο και τους ήρθε εκτελωνισμος 30€.

Πολύ δράμα.

^ telmusic,νομίζω πως πλέον είναι πολύ λιγοι αυτοί που διαμαρτύρονται για τον εκτελωνισμό του δέματός τους.Ένα πολύ μεγάλο τμήμα της συζήτησης,περιστρέφεται τώρα γύρω από τις τεράστιες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στους χρόνους παράδοσης(είτε περάσουν τελωνείο,είτε όχι).

Πιστεύω πως όλοι πλέον έχουν καταλάβει πως η παραγγελίες από Κίνα,είναι ζαριά για το αν θα μπει τελωνείο ή οχι.Ο καθένας αναλαμβάνει το ρίσκο της επιλογής του.