Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ίδια απορια εχω και εγώ..λες και η xiaomi είναι η apple ξέρω εγώ.. Και αν αύριο βγάλει πρόβλημα;;τουλάχιστον τα επώνυμα σε γνωστούς στα δύο χρόνια κατι..βέβαια δικα σου τα φράγκα δική σου και η επιλογή

Στάλθηκε από το IRON Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Είναι επί του παρόντος να εξηγήσω γιατί Xiaomi κι όχι ΗP πχ?

Άρα θα εκτιμουσα να με βοηθήσετε σ αυτό που αρχικά ρώτησα που αφορά τελωνείο και αξιοπιστία μαγαζιών που το χουν.

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Επειδή κοιτάω το θέμα από περιέργεια, ώστε να δω την εξέλιξη με το ζήτημα που έχει προκύψει με τα τελωνεία, είδα και την συγκεκριμένη συζήτηση. Αν λοιπόν θέλεις ντε και καλά xiaomi air, τοτε να δεις και εδώ http://www.mygad.gr/xiaomi-notebooks-and-laptops/xiaomi-notebook-air-12-5-1080p-intel-m3-4gb-ram-128gb-sdd-silver , που έχει αξιοπρεπή τιμή και έχεις και κάπου να στραφείς σε περίπτωση που πάθει κάτι. Αλλιώς, όπως είπε και το παλικάρι πιο πάνω, amazon.co.uk και ο πωλητής να κάνει dispatch από χώρα της ΕΕ Edited by paixtis21

Η τιμή είναι 300 ευρώ πάνω απ το spemall και +400 πάνω απ όσα είχα υπολογίσει (Gearbest -banggood) αρχικά,οπότε δεν...

Επειδή μου φαίνεται απίθανο να μην περάσει τελωνείο το πιο πιθανό είναι να τ αφήσω να κάτσει η τιμή και να παρακολουθώ μαγαζιά που έχουν ευρωπαϊκή αποθήκη.

Στα ελτα δεν υπαρχει καμια σειρα στα δεματα που εκτελωνιζουν τελικα .Ενα μπαχαλο επικρατει σε αυτη την χωρα.

Και το νεο που ειναι?:lol:

Βλέπουμε διαβάζουμε και ακούμε ΠΑΝΤΑ.......ANT1 (Tv Web and Radio)

Mήν βαράτε εμάς τους δημοσιογράφους τήν δουλεία μας κάνουμε......

Σήμερα παρέλαβα το 2ο mod ηλεκτρονικού τσιγάρου χωρίς κανένα μπέρδεμα με τελωνείο. Επίσης και ένα μηχανικό πληκτρολόγιο έκλεισε από κ.δ χωρίς τελωνείο.

Αφορά xiaomi redmi note 4 3/32g 180 ευρώ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 13-01-2017 03:08 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 18-01-2017 23:20 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΑΓΑΘΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ /ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 19-01-2017 10:49 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 19-01-2017 10:49 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

Αφορά xiaomi redmi note 4 3/32g 180 ευρώ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 13-01-2017 03:08 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 18-01-2017 23:20 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΑΓΑΘΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ /ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 19-01-2017 10:49 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 19-01-2017 10:49 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

Μάλιστα... Οπότε το τελωνείο και οι επιβαρύνσεις παραμένουν πιθανές. Και νομίζω έτσι θα πηγαίνει από εδώ και πέρα. Δεν θα τα πιάνουν όλα αλλά τόσα όσα που να αποτρέπουν τους μη ριψοκίνδυνους από αγορές εκτός Ε.Ε

ΥΓ. Το άσχημο είναι φίλε μου ότι τελικά με τις επιβαρύνσεις που θα φας σου βγαίνει ακριβότερο απο το να το αγόραζες εδώ...

http://www.citismarket.com/xiaomi-redmi-note-4-32gb-silver

(δεν έχω σχέση με την επιχείρηση αυτή, ούτε θέλω να την διαφημίσω...)

Stay alive, keep riding

Nokia 7110 > Sony Er. Z1010 > Nokia N95 > Nokia 701 > iNew V3 > LG V10 > 1+ 8 pro

Χάρης

Το θεμα ειναι πσο ποιο ακριβά θα μου βγει! Αν μου παει στα 50 ευρώ παραπάνω θα ειμαι πολυ

ευχαριστημενος.

Το θεμα ειναι πσο ποιο ακριβά θα μου βγει! Αν μου παει στα 50 ευρώ παραπάνω θα ειμαι πολυ

ευχαριστημενος.

Καπου εκει θα πας λογικα.....

Τα τελωνεία βλέπω μπαίνουν περισσότερο για κινητά για τα υπόλοιπα προϊόντα δεν είδα κάτι.

Send From Note 3 With Note 7 Port Rom

Ίσως επειδή το φόρουμ ασχολείται κυρίως με αυτά.

Πάντως και για drone έγραψε κάποιος.

Άσε που μερικά εννοείται ότι περνάνε πχ ràdio cd αυτοκινήτου.

ευχαριστημενος.

εγώ προ ολίγων εβδομάδων πλήρωσα 48€ για Xiaomi Redmi Note 4 3/64. Μου το κοστολόγησαν 150€*0.24 + 12=48€...

iPhone 4 -Xiaomi Redmi Note 3 Pro- Zuk Z2- Χiaomi Redmi Pro- Mi5s

για ενημερωση,να το αναφερω και σε αυτο το νημα...χθες παρελαβα το xiaomi mi5 3/32 (με sg post).ειχε κρατηθει στο τελωνειο για 25 ημερες περιπου.Πληρωσα δασμους 24+12=36 ευρω..νομιζω καλα σε σχεση με αλλα που εχω ακουσει...ειναι μαλλον που θα πεσεις..

για ενημερωση,να το αναφερω και σε αυτο το νημα...χθες παρελαβα το xiaomi mi5 3/32 (με sg post).ειχε κρατηθει στο τελωνειο για 25 ημερες περιπου.Πληρωσα δασμους 24+12=36 ευρω..νομιζω καλα σε σχεση με αλλα που εχω ακουσει...ειναι μαλλον που θα πεσεις..

Μάλλον τελωνείο το πάνε με την οθόνη εσένα είναι μικρότερη από 5,5 οπότε μικρότερη αρχική τιμη...

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

Παραγγελία από banggood xiaomi redmi note 3 123 ευρω στις 27/11, κολλημένη στο τελωνείο από 24/12 μέχρι χθες και μου ήρθε σήμερα η λυπητερή αλλα 43,85. Πήρα στο 2310601797 και μου είπαν αφού ανοίχτηκε είδαν ότι δεν ήταν mp3 με 23 ευρώ (χωρίς καν να του ποιος είμαι πέτυχε ο υπάλληλος ακριβώς τι έλεγε το κουτί μου.) Όταν ρωτησα πως έβγαλε τα 132,89 μου είπε ότι είναι τιμή cif το βρήκαν πόσο έχει στο internet και πρόσθεσαν μεταφορικα αν και τα μεταφορικά είναι free. Το κουτί μου έγραφε mp3 με 22 ευρώ και τικαρισμενο ως gift.

Πάντως η απορία μου είναι αν μπορούν να ανοίξουν το δέμα. Το κουτί του κινητού ήταν κλειστό μόνο το δέμα άνοιξαν.

http://https//www.imageshack.us/i/poHTFfrGjpmt7bscWj

Edited by Chrisssss
Ποιότητα εικονας

Η απορία σου έχει απαντηθεί πολλές φορές.

Ο τελωνειακός που υπηρετεί στις αντίστοιχες υπηρεσίες εισόδου στη χώρα αλλά και στις 3 ΥΕΔ των ΕΛΤΑ (Αθηνών, Πειραιώς και Θεσ/νίκης) έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν τις αποσκευές των ταξιδιωτών και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα ταχυδρομικά δέματα, με βάση τον Τελωνειακό Κώδικα.

Το θέμα σου είναι ότι υπολόγισε την αξία CIF κατά 11€ περίπου παραπάνω από όσα πλήρωσες. Ε, δεν είναι και μεγάλη διαφορά.

Με βάση τα λεγόμενά σου, τα έξοδα εκτελωνισμού υπολογίζονται σε 132,89*0,24+12= 31,89+12= 43,89€

Καλώς το άνοιξε.Ομως πληρώνω φπα και για gift??? Άρα πλέον δεν έχει νόημα να γράφει gift από εξω αν έτσι κι αλλιώς πληρώνεις. Edited by Chrisssss
Κανόνες φορουμ

Καλώς το άνοιξε.Ομως πληρώνω φπα και για gift??? Άρα πλέον δεν έχει νόημα να γράφει gift από εξω αν έτσι κι αλλιώς πληρωσεις.

Για το θέμα του "δώρου" έχω γράψει πολλές φορές ότι ότι ασύμβατο με την ταυτόχρονη δηλωμένη αξία.

Δεν μπορεί ένας έμπορος να στέλνει δέμα σε ιδιώτη παραλήπτη ως "δώρο" και ταυτόχρονα να δηλώνει και την αξία του, έστω και υποτιμημένη. Το ότι πολλοί το ζητούν ή και το απαιτούν, αντιγράφοντας ο ένας τον άλλον, δεν σημαίνει ότι λειτουργεί σαν εργαλείο αποφυγής πληρωμής εξόδων εκτελωνισμού και αυτό αποδεικνύεται στους 3 τελευταίους μήνες που άρχισαν συστηματικοί (όχι καθολικοί) έλεγχοι των ταχυδρομικών δεμάτων.

Να θυμίσω, ακόμη ότι, το forum που μας φιλοξενεί απαγορεύει τις συζητήσεις για μεθόδους αποφυγής της πληρωμής των εξόδων εκτελωνισμού.

Συμπερασματικά, πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας ότι οι αγορές από Κίνα, τουλάχιστον σε ότι αφορά σε κινητά, tablets κλπ κάποιας αξίας, μπορεί να περάσουν από τελωνείο με πληρωμή ΦΠΑ και τελών ΕΛΤΑ.

Edited by makap

Πάντως γενικά στο μέλλον όπως έχουν τα πράγματα δεν θα μπορείς να λάβεις ένα πραγματικό δώρο πχ απο έναν ξάδερφό από αμερικη. Θα σου πούνε πλήρωσε τελωνείο. Προσωπικά έχω λάβει δέμα από αμερικη, δώρο ρούχα κυρίως άλλα και mp3 . Αν κατάλαβα καλά στο μέλλον θα χρεώνονται φπα και γιαυτα???

Πάντως γενικά στο μέλλον όπως έχουν τα πράγματα δεν θα μπορείς να λάβεις ένα πραγματικό δώρο πχ απο έναν ξάδερφό από αμερικη. Θα σου πούνε πλήρωσε τελωνείο. Προσωπικά έχω λάβει δέμα από αμερικη, δώρο ρούχα κυρίως άλλα και mp3 . Αν κατάλαβα καλά στο μέλλον θα χρεώνονται φπα και γιαυτα???

Για τα μη εμπορικού χαρακτήρα δέματα, από τρίτες χώρες, υπάρχει άλλη ατέλεια (45€) και η διαδικασία είναι πιο χαλαρή, όταν ο αποστολέας είναι ιδιώτης και συντρέχουν συγκεκριμένες προυποθέσεις.

Τις κάλτσες τις φορολογούν έτσι κιαλλιως, τώρα θα φορολογούν αν φοράς κάλτσες και αν δε φοράς. Όπως με τα αυτοκινητα τώρα, όταν καταθέτεις πινακίδες και όταν ΔΕΝ καταθέτεις.

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Ναμαι και εγω.....ξανα.....και ειναι και ακριβο.....:(

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 15-01-2017 13:58 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 25-01-2017 16:29 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΑΓΑΘΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ /ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 25-01-2017 11:19 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 25-01-2017 11:19 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

Αυτα......................

Edited by impreza_sti

Η απορία σου έχει απαντηθεί πολλές φορές.

Ο τελωνειακός που υπηρετεί στις αντίστοιχες υπηρεσίες εισόδου στη χώρα αλλά και στις 3 ΥΕΔ των ΕΛΤΑ (Αθηνών, Πειραιώς και Θεσ/νίκης) έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν τις αποσκευές των ταξιδιωτών και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα ταχυδρομικά δέματα, με βάση τον Τελωνειακό Κώδικα.

Το θέμα σου είναι ότι υπολόγισε την αξία CIF κατά 11€ περίπου παραπάνω από όσα πλήρωσες. Ε, δεν είναι και μεγάλη διαφορά.

Με βάση τα λεγόμενά σου, τα έξοδα εκτελωνισμού υπολογίζονται σε 132,89*0,24+12= 31,89+12= 43,89€

To θέμα είναι από που παίρνουν την τιμή για το εκάστοτε κινητό και εδώ μπορεί να γίνει μεγάλη αδικία.πχ εγώ περιμένω ένα doogee y6 max και το αγόρασα απο banggood με χρήση κουπονιού 116€.Κοιτώντας πχ στο kimovil λέει ότι αυτή τη στιγμή το κινητό ξεκινάει απο 119€ και στο banggood κοστίζει 121€.η πχ μπορει να είχα πόντους απο παλιότερες αγορές και να το πήρα που λέει ο λόγος όντως πχ 40€..Αν τη μέρα που τύχει να ελέγξουν το πακέτο μου, μπορεί έχει ανέβει η τιμή και να φορολογηθώ παραπάνω απο το κανονικό.πχ στο banggood για 2 ημέρες η τιμή ήταν στα 192.50$ οπότε αν πάει πάλι τόσο και το δουν απο εκεί άστα να πάνε...!!Το σωστό και απόλυτα δίκαιο κατά την γνώμη μου θα ήταν να επικοινωνούν με τον κάθε παραλήπτη και να ζητάνε να στείλει την απόδειξη πληρωμής του paypal και να φορολογούν ανάλογα.

Αλλά μάλλον για την ελλάδα,αυτό είναι ουτοπία..