Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Με ποια λογική να μη πάρω τηλέφωνο απο τη στιγμή που δεν μου ξανά έχει τύχει να περάσει δέμα μου τελωνείο και δεν ξέρω τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση; Κι επιπλέον δεν έχω κανένα πρόβλημα να πληρώσω τα προβλεπόμενα(ΦΠΑ) αρκεί να ξέρω πως αυτό θα πληρώσω. Με βάση αυτά που διαβάζω εδώ μέσα είναι αναλόγως πως θα έχει ξυπνήσει ο τελωνειακός κι όχι αναλόγως τι έχω αγοράσει εγώ.

O φίλος,προφανώς έχει δίκιο σ' αυτό που λέει.Δεν καταλαβαίνεις ότι άμα παίρνουν κατοσταριές τηλέφωνα κάθε μέρα, θα ζοχαδιαστούν οι υπάλληλοι,και θα κάνουν αυτό που φοβόμαστε;

Και στο φινάλε τι θα κερδίσεις παίρνοντας τηλέφωνο;Μήπως ξέρεις ότι αυτός που θα το σηκώσει,είναι και αυτός που θα το εκτελωνίσει;Αστο να δούμε που θα κάτσει,και το πολύ πολύ,πας και διαμαρτύρεσαι άμα σε χτυπήσουν περισσότερο από αυτό που λέει ο κανονισμός.Με το να βαράς το συναγερμό κάθε μέρα εκεί, απλώς καρφώνεσαι και όχι τίποτα άλλο,αλλά την πληρώνουμε κι εμείς.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Εγώ προσωπικά δεν είχα ζητήσει να αναγράφεται κάτι διαφορετικό. Αν και μετά απο επικοινωνία που είχα με τον κινέζο, είχε κάνει πράγματι τα δικά του. Στα ΕΛΤΑ πήρα τηλέφωνο δεν έβγαλα άκρη και τώρα απλώς περιμένω.

Καταλαβαίνω τι λες, αλλά το δέμα είχε μπει ήδη τελωνείο όταν πήρα τηλέφωνο να μάθω τι έχει γίνει και πόσο θα κρατήσει όλο αυτό. Κι άσε που όσο πιο πολύ τους ζαλίζεις τόσο λιγότερο θα θέλουν να ασχοληθούν.

Μόλις τώρα 23/11/16 18:28

http://imgur.com/jNJMqU0

τι λέει η ετυμηγορία ? :):):)

-

Edited by Keepkouking

-το καλό μπορεί πάντα να γίνει καλύτερο

-οχι πάντα...

-πάντα!!! ψάξτο στο google και θα δεις!

Δε νομίζω ότι έχεις πρόβλημα. Δε γράφει κάτι για τελωνείο και κλείστηκε από τα ΕΛΤΑ του αεροδρομίου,οπότε λογικα το επόμενο βήμα είναι να φύγει για τη περιοχή σου.

Χθες το πρωί έγινε ενημέρωση η οποία δυστυχώς συνεχώς αγνοείται. Φροντίστε παρακαλώ πολύ να μην επαναληφθούν ανάλογα ποστ.

:!:Υπενθυμίζω ότι συζητήσεις και αναφορές σχετικά με τρόπους αποφυγής πληρωμής τελωνείου απαγορεύονται. Ανάλογα σχόλια-συζητήσεις αφαιρούνται.:!:

Σύμφωνα με τον τελωνειακό κώδικα οποιαδήποτε προσπάθεια αποφυγής καταβολής δασμών και έμμεσων φόρων προς το κράτος ή ακόμα και παρότρυνση προς κάτι τέτοιο συνιστά λαθρεμπορία και διώκεται από το νόμο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

-

Αθώος! :)

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

2 δεματακια εφτασαν με διαφορα μιας μερας.αναμενω το ανοιγμα τους απο τα ελτα

ενα κινητο και ενα tvbox απο βικμαλ και γκιαρμπεστ αντιστοιχα

Παιδια οσους στο tracking ΔΕΝ εγραψε "εισαγωγη στο τελωνειο/αγαθα υψηλης αξιας" δεν εχει νοημα να ρωτατε αν θα πληρώσετε. Καλο ειναι να αναφερουν οσοι ειδαν το συγκεκριμενο μηνυμα και τι χρεωση τελικα ειχαν

Σημερα παρελαβα δεμα απο UK και πανω στο δεμα ειχε την τελωνιακη δηλωση CN22 για το περιεχομενο του δεματος.Αφου ειναι (ακομα) στην ευρωπη κανονικα δεν υπαρχει τελωνειο η κανω λαθος;

Στάλθηκε από το S308 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Νομίζω πως φαίνεται από που έρχονται (Κίνα)

Εκτός και αν έχει παιχτεί τριγωνική αποστολή

See you on another ROM :ninja:

Απο κινα ηρθε αγγλια και απο αγγλια σε σενα. Το ιδιο με το postNL

οχι ο πωλητής ειναι απο αγγλια και το δεμα ειχε σφραγίδες απο το αγγλικο ταχυδρομείο.

οχι ο πωλητής ειναι απο αγγλια και το δεμα ειχε σφραγίδες απο το αγγλικο ταχυδρομείο.

Ναι δεν υπάρχει τελωνείο από όσο γνωρίζω.

See you on another ROM :ninja:

Ναι δεν υπάρχει τελωνείο από όσο γνωρίζω.

Στην χειρότερη 3 ευρώ θα πληρώσει) στην πολύ χειρότερη)

Σήμερα πήρα την ειδοποίηση, συν 32 ευρώ λέει. Καλά είναι... Θα μπορούσε και χειρότερα.

Επομένως, σε χρέωσαν τον ΦΠΑ και ένα (ακριβό) τέλος ΕΛΤΑ.

Παιδια τελικα υπαρχει θεμα με τα τελωνεια γιατι διαβαζω και σε άλλο φορουμ που μπαινω (ηλεκτρονικο τσιγαρο)ότι και εκει πεφτουν χαρατσια!

Kαποτε θα τελειωνε αυτό το ανεξελενχτο παρτυ,μεχρι και η γιαγια που μενει διπλα μου αγορασε για ολο της το σοι της κινητα από Κινα!

Edited by valsam

Τελικά στα ΕΛΤΑ 24 ευρώ μου ζήτησαν, είδα στη απόδειξη είχε χρεώσει έναν φορτιστή 50 ευρώ *24% ΦΠΑ+έξοδα εκτελωνισμού, δηλαδή 12+12.

Λογικά έψαξε και βρήκε τιμή του φορτιστή στην Ελλάδα, από Κίνα 21 ευρώ έκανε.

Τα υπόλοιπα δεν βλέπω να τα πήρε υπόψιν του, άρα ήμουν τυχερή και δεν ήθελε να με γδάρει.

Τελικά στα ΕΛΤΑ 24 ευρώ μου ζήτησαν, είδα στη απόδειξη είχε χρεώσει έναν φορτιστή 50 ευρώ *24% ΦΠΑ+έξοδα εκτελωνισμού, δηλαδή 12+12.

Λογικά έψαξε και βρήκε τιμή του φορτιστή στην Ελλάδα, από Κίνα 21 ευρώ έκανε.

Τα υπόλοιπα δεν βλέπω να τα πήρε υπόψιν του, άρα ήμουν τυχερή και δεν ήθελε να με γδάρει.

Ωπα λιγο,εψαξε και βρηκε τιμη από Ελλαδα και το βρηκε 50 ευρω λες,μα σε αυτά τα 50 ευρω δεν είναι και το φπα μεσα?

Ότι θελουν κανουν και ότι θελουν χρεωνουν?

Δεν εχει δικαίωμα κανεις να παει με την αποδειξη του paypal και να τους πει οριστε 20 ευρω κοστιζει αυτό ,να βαλεται φπα για 20 ευρω και όχι για 50?

Εγω δηλ. που πηρα ένα στοκ κινητο των 57 ευρω που ειχε όταν βγηκε 240-250 ευρω πριν 2μιση χρονια στην Ελλαδα αν το σταματησουν στο τελωνειο τι δηλ. θα ψαξει ο υπάλληλος ποσο κανει στην Ελλαδα και θα βρει καμια αναρτηση 2μιση ετων και θα μου βαλουν φπα για 240?

Αντι δηλ. να πληρωσω 13,68 ευρω φπα θα μου ζητησουν 60????

Αν θεωρήσεις πως σε έχει υπερχρεώσει υποθέτω μπορείς να πας με την απόδειξη. Στη δική μου περίπτωση, παρότι υπερχρέωσε τον φορτιστή δεν μου χρέωσε ούτε το mod ούτε τον ατμοποιητή. Κι έτσι όπως το έκανε βγήκε να πληρώσω ακριβώς τον ΦΠΑ, με βάση το πόσο είχα πληρώσει, τυχαίο ίσως, αλλά δεν νομίζω ότι είναι χαζοί. Ξέρουν πως τον φορτιστή τον αγόρασα σίγουρα πιο φθηνά από ότι το βρήκε στην Ελλάδα, αλλά το συμψήφισε με τα υπόλοιπα.

Καλησπέρα μια ερώτηση μου ηρθε κινητο το οποίο περασε απο τελωνειο, το ειδα απο το tracking οτι ειχε φτασει στο ταχυδρομείο και πηγα να παραλαβω απο εκει χωρίς ειδοποίηση, πληρωσα 12 τα τελη διασαφησης και παρέλαβα, οταν γύρισα σπιτι μου ειχε έρθει το ειδοποιητηριο με την κανονικη χρεωση του τελωνειου που ειναι παραπανω, ουσιαστικά το 24% της αξιας του προϊόντος, εγω ομως παρελαβα οποτε τι παιζει το τωρα? Αν εχει κάποιος καμια ιδεα

Στάλθηκε από το Lenovo A3000-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk